prijava_e
Novice : Arhiv novic 2009 : Avgust 2009

Arhiv novic - avgust 2009

Mike Urbanija
Mike Urbanija
Mike Urbanija prvič v glavnem turnirju

Ljubljana, 31.08.2009

Mike Urbanija, ki že nekaj časa trenira v teniški akademiji Nikija Piliča v Nemčiji, se je na mednarodnem ITF turnirju v Trstu po dveh zmagah v kvalifikacijah prvič v karieri uvrstil v glavni turnir kakšnega profesionalnega turnirja. Na turnirju v Trstu igra tudi Janez Semrajc, ki je peti nosilec. Odlično sta nastope na podobnem turnirju v Avstriji začela tudi brata Bedene. Aljaž je v prvem krogu s 64 64 premagal Geralda Melzerja, Andraž pa s 76 46 61 Bertrama Steinbergerja. Preberi več TUKAJ.

Kaja Rajh
Kaja Rajh
Kaja Rajh zmagovalka pete skupine!

Maribor, 31.08.2009

Kaja Rajh je na mednarodnem prvenstvu v Mariboru, ki ima nagradni sklad 25.000 dolarjev, v finalnem dvoboju pete kvalifikacijske skupine s 36 62 64 premagala Slovakinjo Moniko Sirilovo in se uvrstila v glavni turnir. V njem bo tako zaigralo pet Slovenk - Tadeja Majerič, Jasmina Kajtazovič, Aleksandra Lukič, Nastja Kolar in Kaja Rajh. Po odpovedi Andreje Klepač ima največ možnosti za dober rezultat domača igralka Tadeja Majerič, ki je letos v Indoneziji na turnirju z enakim nagradnim skladom celo zmagala. Jutrišnji program se začenja ob 11. uri, od Slovenk pa bosta popoldne nastopili Aleksandra Lukič in Nastja Kolar. Preberi več TUKAJ.

Franci Hrovat<br>vodja lige
Franci Hrovat
vodja lige
Obala - začetek lige "Dunlop-Slazenger elite"

Koper, 31.08.2009

S prvim tednom v septembru, kljub državnemu prvenstvu za veterane, se v Vanganelu v organizaciji TA Los Vanganelos in teniške agencije JHF prične liga posameznikov "Dunlop elite young", namenjena igralcem do 34 leta starosti. Edini pogoj za sodelovanje je, da igralci niso registrirani. To premierno tekmovanje ima namen v bodoče vključiti čim večje število bivših tekmovalcev, ki jih je Obala polna. Z zamikom enega tedna se začne tudi liga "Dunlop elite pro tour +35", ki je v svoji drugi izvedbi spremenila termin iganja. Liga se ne igra več pozimi v dvorani, temveč na zunanjih na novo osvetljenih igriščih soorganizatorja TA Los Vanganelos v Vanganelu. Teniška agencija JHF, ki bdi na tekmovanjem, želi s spremembo termina igralcem ponuditi celovitejšo ponudbo, saj se na ta način sprostijo termini za igranje lig v dvorani, kjer od novembra do marca potekajo ekipne lige in lige posameznikov v vseh starostnih kategorijah. TUKAJ.

klikni na sliko za povečavo
klikni na sliko za povečavo
Brežice še brez poraza

Krško, 30.08.2009

V posavsko-dolenjski rekreativni ligi so odigrali 10. krog, na vrhu lestvice pa je še brez poraza prva ekipa Brežic. Ekipa Kočevja, ki je v desetem krogu s 5/1 doma premagala Krško, je zadržala drugo mesto, na tretje mesto pa so se "povzpeli" tenisači Portovalda, ki pa imajo dve tekmi več kot četrtouvrščena prva ekipa Gripa iz Lutrškega sela. Preberi več TUKAJ.

Andreja Klepač<br>v glavnem turnirju
Andreja Klepač
v glavnem turnirju
Infond Open 2009

Maribor, 30.08.2009

Po drugem dnevu kvalifikacij na 25.000 dolarskem ITF turnirju na igriščih ŽTK Maribor je v igri za uvrstitev v glavni turnir samo še Kaja Rajh. Kajo v boju za napredovanje jutri čaka Slovakinja Monika Sirilova, ki je presenetila peto nosilko Gruzijko Ekaterino Gorgodze. Od naših igralk se je v drugi krog kvalifikacij prebila samo še Polona Reberšak, ki pa je morala dvoboj proti Slovakinji Vrskovi po izgubljenem prvem nizu predati. Preberi več TUKAJ.

Aleksandra Krunič<br>klkini na sliko za povečavo
Aleksandra Krunič
klkini na sliko za povečavo
Nerangirana Aleksandra Krunič zmagovalka v Velenju

Velenje, 30.08.2009

V finalu 10.000 dolarskega mednarodnega prvenstva v Velenju je 16-letna Aleksandra Krunič (Srbija) s 63 61 premagala drugo nosilko Hrvatico Niko Ožegovič. Samo 165 centimetrov visoka Aleksandra sicer živi v Moskvi, turnir v Velenju pa je bil tretji profesionalni turnir, ki ga je odigrala v letošnjem letu, da je zelo dobra igralka, pa je prvič pokazala z osvojitvijo drugega mesta na turnirju v Prokuplju pred dobrim mesecem dni. Preberi več TUKAJ.

klikni na Uršo za Nika
klikni na Uršo za Nika
Urša prva, Nik drugi

Ljubljana, 30.08.2009

V Mariboru se je danes končalo mednarodno prvenstvo do 18 let. V finalu fantov in deklet smo imeli po enega predstavnika, izkupiček pa je bil polovičen. Pri fantih je zmagovalec postal Avstrijec Patrick Ofner, ki je našega Nika Razborška premagal s 61 75. Ko je v finalu deklet Urša Jerman proti Aniti Husarič (BIH) izgubila prvi niz, ni prav nič kazalo, da bi Slovenci lahko osvojili kakšno od lovorik. Prišlo pa je do polonega preobrata, Urša je na koncu slavila s 46 63 60. Preberi več TUKAJ.

Janez Semrajc
Janez Semrajc
Zmagoslavje Janeza Semrajca v Avstriji

Ljubljana, 30.08.2009

Janez Semrajc je zmagovalec 10.000 dolarskega ITF turnirja, ki se je danes končal v Porečah, Avstrija. Najprej je v polfinalu s 61 76 premagal nepostavljenega Italijana Filippa Leonardija, nato pa v finalu s 64 63 še enega Italijana prvega nosilca Mattea Violo. To je Janezova tretja zmaga na profesionalnih turnirjih (leta 2008 je zmagal v Italiji in na Hrvaškem) in prva letos. Preberi več TUKAJ.

Vreme vplivalo na potek tekmovanj

Ljubljana, 29.08.2009

Današnje slabo vreme je vplivalo na potek marsikaterega tekmovanja v Sloveniji in tudi v tujini. Na 10.000 dolarskem mednarodnem tekmovanju za ženske v Velenju bo finalni dvoboj posameznic odigran jutri ob 10.30, preloženih je bilo veliko dvobojev kvalifikacij 25.000 dolarskega tekmovanja v Mariboru, prekinjeni so bili dvoboji na mednarodnem mladinskem tekmovanju v Mariboru, itd. Poročamo lahko pravzaprav samo o tem, da se je Urša Jerman uvrstila v finale mednarodnega mladinskega prvenstva v Mariboru, Tjaša Šrimpf pa ne. Preberi več TUKAJ.

Polona Reberšak
Polona Reberšak
Zmaga v dvojicah ostala doma

Velenje, 28.08.2009

V finalu 10.000 dolarskega ITF turnirja v Velenju, ki se bo začel jutri ob 16. uri, se bosta pomerili Aleksandra Krunič iz Srbije in Nika Ožegovič iz Hrvaške. Tekmovanje v konkurenci dvojic je že končano, zmagovalki pa sta postali Nastja Kolar in Polona Reberšak. V odločilnem dvoboju za prvo mesto sta s 63 62 premagali romunski par Hristea/Marcu. Jutri se začenjajo tudi že kvalifikacije drugega največjega ženskega turnirja pri nas, 25.000 dolarskega ITF turnirja Infond Open 2009, večina igralk se torej seli v Maribor. Preberi več TUKAJ.

Janez Semrajc
Janez Semrajc
"Padel" je tudi Adam Kellner

Ljubljana, 28.08.2009

Na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Avstriji Janez Semrajc deluje kot "dobro namazan stroj". Tokrat je bil v četrtfinalu za številko prevelik tudi za postavnega Madžara Adama Kellnerja, bilo je 64 61. V polfinalu se bo Janez pomeril z Italijanom Fillipom Leonardijem, ki je z dvema zmagama proti tretjemu nosilcu Vejmelki in šestemu nosilcu Bogdanovu dokazal, da je tudi v odlični formi, tako da lahko pričakujemo zelo zanimiv polfinalni obračun. Dvoboj se bo začel jutri ob 10.00 uri, do avstrijskega prizorišča (Poreče ob Vrbskem jezeru) ni daleč, zato gremo navijat! Preberi več TUKAJ.

Tjaša Šrimpf
Tjaša Šrimpf
Tjaša Šrimpf ima dobre živce

Maribor, 28.08.2009

Tjaša Šrimpf je v četrtfinalu mednarodnega prvenstva do 18 let, ki se igra v Mariboru, v treh nizih s 36 61 76 premagala drugo nosilko Slovakinjo Veroniko Zatekovo. V polfinale se je uvrstila tudi Urša Jerman, ki je gladko s 62 60 odpravila Julijo Jauk, naša tretja predstavnica v četrtfinalu Daša Orlič pa je s 61 75 izgubila proti Aniti Husarič. Zelo napeto je bilo tudi v konkurenci fantov, kjer je naš edini predstavnik v četrtinalu Nik Razboršek v treh težkih nizih odpravil Nemca Merza. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Nemec Berrer boljši od Blaža Kavčiča

Ljubljana, 28.08.2009

V zadnjem krogu kvalifikacij odprtega prvenstva ZDA je deseti nosilec Nemec Michael Berrer s 62 62 premagal našega Blaža Kavčiča. Nemec je bil boljši v vseh elementih igre, Blaž pa je slabše serviral kot ponavadi, kar je Nemcu ponudilo veliko priložnost za "break", ki jih je tudi s pridom izkoriščal. Preberi več TUKAJ.

Aleksandra Krunič<br>v polfinalu
Aleksandra Krunič
v polfinalu
Kolarjeva in Reberšakova v finalu

Velenje, 27.08.2009

Nastja Kolar in Polona Reberšak sta v polfinalu mednarodnega prvenstva v Velenju s 75 64 premagali drugi nosilki Romunki Simono Iulio Matei in Cristino Madalino Stancu, v finalu pa bosta njuni nasprotnici prav tako Romunki Hristea in Marcu. Dvoboj bo na sporedu ne pred 15.30, dogajanje na tretjem največjem ženskem teniškem dogodku v Sloveniji pa se jutri začenja ob 15. uri s polfinalnim dvobojem posameznic Vierin/Krunič. Preberi več TUKAJ.

Nik Razboršek
Nik Razboršek
Težave Urše Jerman, Razboršek boljši od Vertota

Maribor, 27.08.2009

Prva nosilka mednarodnega prvenstva do 18 let v Mariboru Urša Jerman se je morala v drugem krogu zelo potruditi, predno je s 46 62 61 ugnala svojo nasprotnico Avstrijko Katharino Morth in se s tem uvrstila v četrtfinale. V četrfinale so se uvrstile tudi Julija Jauk, Daša Orlič in Tjaša Šrimpf. V konkurenci fantov imamo samo enega četrtfinalista - to je Nik Razboršek, ki je gladko s 61 62 premagal Domna Vertota. Tretji Slovenec v žrebu Matic Zupančič je s 76 62 izgubil proti Nemcu Mariusu Merzu, ki bo Nikov četrtfinalni nasprotnik. Preberi več TUKAJ.

Katherine Westbury
Katherine Westbury
Maša in Dalila zaustavljeni v četrtfinalu

Ljubljana, 27.08.2009

Maša Zec Peškirič se ni uspela uvrstiti v polfinale 100.000 dolarskega ITF turnirja v Bronxu. Njena nasprotnica Nemka Tatjana Malek je bila boljša s 62 61. Tudi Dalila Jakupovič je imela lepo priložnost, da se uvrsti v polfinale 10.000 dolarskega mednarodnega turnirja, ki se igra na Tajskem, a je s 75 75 izgubila proti Katherine Westbury z Nove Zelandije. Maša je pred nastopom proti Kazahstanki Shvedovi na odprtem prvenstvu ZDA v solidni formi in presenečenje (Shvedova je na 55. mestu WTA lestvice, Maša pa na 99.) ni izključeno. Preberi več TUKAJ.

Marc Meigel
Marc Meigel
Janez Semrajc vedno boljši

Ljubljana, 27.08.2009

Janez Semrajc je bil pred časom kar nekaj časa odosten s teniških igrišč, sedaj pa se počasi a vztrajno vrača v staro formo. Na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Avstriji je v drugem krogu s 61 62 premagal Nemca Marca Meigela, v četrtfinalu pa bo njegov nasprotnik Madžar Adam Kellner. Na podobnem turnirju v Čakovcu je v četrtfinalu Blaž Rola s 64 61 izgubil proti prvemu nosilcu Hrvatu Nikoli Mektiču, skupaj z Tadejem Turkom pa je bil poražen tudi v igri dvojic. S 63 64 sta izgubila proti hrvaškemu paru Draganja/Marčan. Preberi več TUKAJ.

Michael Berrer
Michael Berrer
Blaž zmagal, Luka izgubil

Ljubljana, 27.08.2009

Blaž Kavčič je v svojem drugem nastopu na letošnjem US Opnu drugič zmagal. V drugem krogu kvalifikacij je bil s 75 76 boljši od Korejca Kyu Tae Ima, v finalu pa se bo pomeril z desetim nosilcem Nemcem Michaelom Berrerjem. Na žalost ni uspelo zmagati Luki Gregorcu, izgubil je proti Čehu Lukasu Rosolu s 64 36 46. Čeh je bil od Luke uspešnejši predvsem v realizaciji priložnosti za odvzem nasprotnikovega servisa - izkoristil je štiri od šestih priložnosti, Luka pa 3 od osmih. Vse to je seveda tudi posledica boljšega ali slabšega serviraja - Čeh je odserviral 16 asov, Luka pa samo 5. Organizatorji turnirja so včeraj tudi opravili žreb za glavni turnir. Maša igra proti Kazahstanki Yaroslavi Shvedovi, Polona proti Američanki Christini McHale, Katarina pa proti Rusinji Nadiji Petrovi. Preberi več TUKAJ.

Ivo Beliš<br>državni dvoranski prvak +45
Ivo Beliš
državni dvoranski prvak +45
Državno prvenstvo za veterane v Kopru

Koper, 27.08.2009

Letošnje veteransko državno prvenstvo za vse kategorije bo potekalo v športno-rekreativnem centru Bonifika v Kopru in sicer od 4. do 6.9.2009. Igralo se bo na devetih peščenih igriščih, rezultati z državnega prvenstva pa se bodo upoštevali tudi na mednarodnih veteranskih lestvicah. Prijave pošljite do 1.9.2009 do 17. ure, žreb pa bo opravljen 3.9.2009 ob 16. uri. Preberi več TUKAJ.

Andraž Bedene
Andraž Bedene
Začetek lige do 14 let in prve moške lige

Ljubljana, 27.08.2009

Danes se bo s tekmami prvega kroga začelo ligaško tekmovanje za fante in dekleta do 14 let, prva moška liga pa se bo začela v sredo. V ligi do 14 let je pri fantih prijavljenih 14 ekip, pri dekletih pa 11 ekip. V enotni prvi moški ligi letos igra 6 ekip, prvouvrščeni ekipi po rednem delu pa se bosta v play-offu še enkrat pomerili za naslov prvaka. V ožji krog favoritov za zmago prav gotovo sodita ekipi Triglava in Branika, med možnimi presenečenji pa se največkrat omenja novinec v ligi ekipa Benč Ljubljana, za katero bosta zaigrala brata Bedene. Preberi več TUKAJ.

Fredi Reicher<br>direktor turnirja
Fredi Reicher
direktor turnirja
V soboto začetek 25.000 USD turnirja v Mariboru

Ljubljana, 27.08.2009

To soboto se bo na igriščih teniškega kluba ŽTK Maribor s kvalifikacijami začel ženski teniški turnir z nagradnim skladom 25.000 amariških dolarjev. Na turnir so se prijavile vse naše najboljše igralke z izjemo Katarine Srebotnik, Maše Zec Peškirič in Polone Hercog, ki bodo igrale na odprtem prvenstvu ZDA, neposredno v glavni turnir pa je zaenkrat uvrščena samo Andreja Klepač. Preberi več TUKAJ.

Tatjana Malek
Tatjana Malek
Maša boljša tudi od Švicarke

Ljubljana, 26.08.2009

Maša Zec Peškirič je v drugem krogu ITF turnirja v ZDA z nagradnim skladom 100.000 dolarjev s 61 26 62 premagala četrto nosilko Švicarko Timeo Bacsinszky. V četrtfinalu se bo pomerila z Nemko Tatjano Malek, ki je šesta nosilka. V četrtfinale se je uvrstila tudi Dalila Jakupovič, ki je na Tajskem v drugem krogu premagala Rusinjo Gabuevo. Pri rezultatu 67 64 je Rusinja Dalili dvoboj predala. Preberi več TUKAJ.

Adam Kellner
Adam Kellner
Rola v četrfinalu, poraz Andraža Bedeneta

Ljubljana, 26.08.2009

Na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Čakovcu je Blaž Rola v drugem krogu s 67 64 61 premagal Hrvata Antonia Lupierija in se bo v četrtfinalu pomeril s Hrvatom Nikolo Mektičem. Blaž se je dolgo "mučil" s Hrvatom, ki se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec, dvoboj prvega kroga pa mu je prvi nosilec Antonio Sančič pri rezultatu 1/1 predal, saj se je zavedal velike priložnosti za osvojitev več ATP točk. V prvem krogu ITF turnirja v Avstriji pa se Andražu Bedenetu ni uspelo uvrstiti v drugi krog. Pri rezulatatu 36 63 31 za drugega nosilca Madžara Adama Kellnerja je moral Andraž dvoboj zaradi poškodbe predati. Preberi več TUKAJ.

Anže Arh
Anže Arh
Zupančič in Zidanškova prva na Bergantu

Maribor, 26.08.2009

Prva nosilca Bergantovega memoriala, prvenstva do 12 let, ki se je danes končalo na igriščih teniškega kluba Branik, Filib Jakob Zupančič in Tamara Zidanšek sta opravičila svoj status in zanesljivo, oba brez izgubljenega niza, osvojila prvo mesto. V finalu je imela več dela Tamara, ki je svojo nasprotnico Saro Mitrakovič premagala s 62 64, Filip Jakob pa je proti Juretu Franku slavil s 62 61. Turnir B pri dečkih je dobil Anže Arh, turnir B pri deklicah pa Stefany Grlj. Preberi več TUKAJ.

Katja Knuplež
Katja Knuplež
Dvojna sreča Katje Knuplež

Maribor, 26.08.2009

V Mariboru poteka mednarodno prvenstvo do 18 let Pro Sigma Open 2009. Katja Knuplež je bila prav gotovo zelo srečna, ko je izvedela, da je kljub porazu v kvalifikacijah v glavni turnir uvrščena kot srečna poraženka, njena sreča pa je bila po zmagi nad Srbijanko Mino Milovič v prvem krogu verjetno še toliko večja. V drugi krog so se uvrstile še Urša Jerman, Julija Jauk, Daša Orlič, Nina Nagode in Tjaša Šrimpf. Fantje so odigrali tudi drugi krog, v osmini finala pa bomo lahko gledali Nika Razborška, Domna Vertota in Matica Zupančiča. Preberi več TUKAJ.

Nika Ožegovič
Nika Ožegovič
Ostaja samo še nastop v dvojicah

Velenje, 26.08.2009

Italijanka Vivienne Vierin in Hrvatica Nika Ožegovič sta v drugem krogu mednarodnega prvenstva v Velenju premagali še zadnji slovenski predstavnici Nastjo Kolar in Polono Reberšak, ki pa sta bili uspešni v konkurenci dvojic in bosta jutri zaigrali v polfinalu. Nastja se je Italijanki upirala le v prvem nizu, bilo je 64, v drugem pa je močno popustila in poraz s 60 niti ne preseneča. Tudi Polona proti hrvaški igralki ni imela prav veliko možnosti, bilo je 62 61. Preberi več TUKAJ.

Luka Gregorc
Luka Gregorc
Tudi Luka Gregorc v drugem krogu

Ljubljana, 26.08.2009

Poleg Blaža Kavčiča, ki si je napredovanje z zmago nad Avstralcem Grothom zagotovil že včeraj, bo v drugem krogu odprtega prvenstva ZDA zaigral tudi Luka Gregorc. Danes pozno ponoči po našem času je s 64 in 76 premagal petnajstega nosilca kvalifikacij Američana Vinca Spadeo, v drugem krogu pa bo njegov nasprotnik češki igralec Lukas Rosol. Oba naša bosta ponovno nastopila jutri - Kavčič bo začel ob 17. uri po našem času, Gregorc pa približno ob polnoči. Preberi več TUKAJ.

Blaž Trupej<br>kapetan DC reprezentance
Blaž Trupej
kapetan DC reprezentance
Davisov pokal 2009 - bliža se dvoboj z Latvijo

Ljubljana, 25.08.2009

Slovenska moška reprezentanca bo od 18. do 20.9.2009 v Jurmali proti domači reprezentanci Latvije igrala odločilno tekmo za vstop v prvo evro-afriško skupino tekmovanja za Davisov pokal. Kapetana imata še kar nekaj časa, da izbereta štiri igralce za ta pomemben nastop, po vsej verjetnosti pa večjih presenečenj pri izboru ne bo. Najboljši igralec Latvije Ernests Gulbis v zadnjem času ne igra tako dobro kot lani, je pa še vedno član "elinih 100", zelo dobra pa sta tudi drugi in tretji igralec Latvije Andis Juska in Deniss Pavlovs. Ekipi sta se doslej srečali dvakrat - leta 1993 so bili z 2/1 boljši Latvijci, leta 2005 pa s 5/0 Slovenija. Preberi več TUKAJ.

Sara Mitrakovič
Sara Mitrakovič
Bergantov memorial - Frank premagal Schweiger Mužarja

Maribor, 25.08.2009

V Mariboru se končuje Bergantov memorial v konkurenci dečkov in deklic do 12 let. V polfinalu dečkov je Jure Frank z dvakrat 63 presenetil drugega nosilca Bora Schweiger Mužarja, drugi finalist pa je po pričakovanjih postal Filip Jakob Zupančič. Pri deklicah sta se v finale uvrstili prva in druga nosilka Tamara Zidanšek in Sara Mitrakovič, njuni polfinalni nasprotnici Manca Pislak in Zala Dovnik, ki je najbolj prijetno presenečenje prvenstva, pa nista imeli prav veliko možnosti za zmago. Preberi več TUKAJ.

Sindi Germek<br>uspešna v kvalifikacijah
Sindi Germek
uspešna v kvalifikacijah
Pro Sigma Open 2009

Maribor, 25.08.2009

Iz kvalifikacij mednarodnega prvenstva do 18 let v Mariboru sta se v glavni turnir pri dekletih uvrstili Urša Jerman in Sindi Germek, pri fantih pa to ni uspelo nobenemu od Slovencev. Nekaj poražencev oziroma poraženk kvalifikacij je imelo srečo, med njimi je tudi kar nekaj Slovencev, tako da so v glavni turnir prišli kot "lucky-loserji". Jutrišnji program, dvoboji se začnejo ob 9. uri, bo "natrpan" saj naj bi se pri fantih odigral prvi in drugi krog. Preberi več TUKAJ.

Samuel Groth
Samuel Groth
Kavčič naprej, poraz Žemlje

Ljubljana, 25.08.2009

V kvalifikacijah odprtega prvenstva ZDA sta danes nastopila Grega Žemlja in Blaž Kavčič, Luka Gregorc pa bo nastopil jutri ob približno 20.30 uri po našem času. Grega je v zelo izenačenem dvoboju v prvem krogu izgubil proti Južnoafričanu De Voestu. Prvi niz je bil odločen v podaljšani igri, drugi niz pa se je končal s 64. Blaž je dvoboj proti Avstralcu Grothu začel nekoliko slabše in posledično je prv niz izgubil s 63. V nadaljevanju je "naravnal svoje merilne naprave" in dvoboj na koncu dobil s 36 63 64. Blažev nasprotnik v drugem krogu bo Korejec Im, dvoboj bo na sporedu v četrtek. Preberi več TUKAJ.

Nastja Kolar
Nastja Kolar
V Velenju zmaga Kolarjeve in Reberšakove

Velenje, 25.08.2009

V Velenju se je danes končal prvi krog 10.000 dolarskega mednarodnega turnirja za ženske. Nastja Kolar je s 63 75 premagala Romunko Hristeo, ki je na jakosti lestvico WTA sicer dobrih 100 mest pred Nastjo. Slovenski dvoboj med Polono Reberšak in Dragano Božovič je s 61 62 gladko dobila starejša Polona, ki bo v drugem krogu imela za nasprotnico drugo nosilko Hrvatico Niko Ožegovič. Le-ta v prvem krogu ni imela težav z našo Brino Špegel, bilo je 61 60. Izgubila je tudi Anja Prislan, ki je morala še drugič v tednu dni priznati premoč Hrvatici Akiki. Preberi več TUKAJ.

Angelina Gabueva
Angelina Gabueva
Maša in Dalila uspešno preko prve ovire

Ljubljana, 25.08.2009

Na 100.000 dolarskem turnirju v ameriškem Bronxu je Maša Zec Peškirič v prvem krogu v dveh nizih s 75 63 premagala Avstralko Olivijo Rogowsko, njena nasprotnica v drugem krogu pa bo četrta nosilka Švicarka Timea Bacsinszky. Na Tajskem, kjer poteka manjši mednarodni turnir, ki ima nagradni sklad 10.000 dolarjev, je bila uspešna tudi Dalila Jakupovič. V prvem krogu je premagala domačo igralko Narattano s 64 63, v drugem krogu pa jo čaka Rusinja Angelina Gabueva, ki je presenetila z zmago nad četrto nosiko Yang. Preberi več TUKAJ.

Gyorgy Balasz<br>boljši od Goluboviča
Gyorgy Balasz
boljši od Goluboviča
Dvoboja Semrajc-Bedene ni bilo

Ljubljana, 25.08.2009

V Avstriji, kjer poteka mednarodno prvenstvo z nagradnim skladom 10.000 USD, naj bi se v prvem krogu pomerila naša Janez Semrajc in v zadnjem času odlični Aljaž Bedene, a je moral Aljaž zaradi poškodbe dvoboj predati, s srečnim poražencem Avstrijcem Geibom pa Janez ni imel preveč težav. Slovenski obračun smo gledali tudi na Hrvaškem, a ni trajal dolgo. Tomislav Ternar je moral zaradi poškodbe dvoboj proti Blažu Roli pri vodstvu 4/1 za slednjega predati. Na tem turnirju sta se v prvem krogu že poslovila tudi Zoran Golubovič in Martin Rmuš. Poraz v prvem krogu je doživel tudi Borut Puc, v Kolumbiji ga je v dveh nizih premagal Kolumbijec Echazu. Preberi več TUKAJ.

Vince Spadea
Vince Spadea
Odprto prvenstvo ZDA - trije naši v kvalifikacijah

Ljubljana, 24.08.2009

Jutri se začenjajo kvalifikacije četrtega in s tem zadnjega tekmovanja za Grand Slam v letošnjem letu, ki se tradicionalno igra v ZDA. V njih bodo nastopili tudi trije naši igralci, in sicer Blaž Kavčič, Grega Žemlja in Luka Gregorc. Blažev nasprotnik v prvem krogu je Avstralec Samuel Groth, s katerim se je Blaž doslej pomeril dvakrat (leta 2007) in obakrat zmagal v dveh nizih. Grega se bo v prvem krogu pomeril z Južnoafričanom Rikom De Voestom, to bo njun prvi medsebojni dvoboj. Še najtežjega nasprotnika ima Luka, in sicer Američana Vinca Spadeo, nekoč že 18. igralca sveta, doslej pa sta se igralca pomerila enkrat. Lani na travnatih igriščih v Nottinghamu je Američan našega igralca ugnal v treh nizih Preberi več TUKAJ.

Olivia Rogowska
Olivia Rogowska
Maš Zec Peškirič v ZDA

Ljubljana, 24.08.2009

Čeprav večina slovenskih igralk igra na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Velenju, pa nekaj naših igralk igra tudi na drugih turnirjih po svetu. Maša Zec Peškirič bo v prvem krogu 100.000 dolarskega turnirja v Bronxu, ZDA, igrala proti Avstralki Oliviji Rogowski. Dalila Jakupovič bo v prvem krogu 10.000 dolarskega ITF turnirja na Tajskem preizkusila moči proti domačinki Narattani, Tina Obrez pa igra v Avstriji, kjer bo na turnirju z enakim nagradnim skladom njena prva nasprotnica Nemka Hinterseer. Preberi več TUKAJ.

Mauricio Echazu
Mauricio Echazu
Neugoden žreb za naše fante

Ljubljana, 24.08.2009

V Avstriji, na Hrvaškem in v Kolumbiji potekajo trije mednarodni turnirji za člane, na katerih igrajo tudi naši fantje. Žreb je bil (tudi) tokrat neusmiljen, tako da se bosta v Avstriji v prvem krogu med seboj "udarila" Janez Semrajc in Aljaž Bedene, Andraž Bedene, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, pa igra z drugim nosilcem Madžarom Kellnerjem. Tudi na hrvaškem Futuresu bo v prvem krogu prišlo do slovenskega obračuna, saj se bosta pomerila Tomislav Ternar in Blaž Rola, Martin Rmuš pa ima v prvem krogu zelo neugodnega tekmeca, in sicer Ismarja Gorčiča iz Bosne in Hercegovine, ki je osmi nosilec turnirja. Še največ sreče pri žrebu (vsaj na papirju) ima Zoran Golubovič, njegov nasprotnik je nepostavljeni Madžar Balazs. Borut Puc igra v Kolumbiji, njegov prvi nasprotnik pa je osmi nosilec Peruanec Mauricio Echazu. Preberi več TUKAJ.

Dragana Božovič<br>v glavnem turnirju
Dragana Božovič
v glavnem turnirju
Tri naše naprej

Velenje, 24.08.2009

Slovenke so se v kvalifikacijah 10.000 dolarskega ITF tekmovanja v Velenju odrezale odlično, saj so se kar tri uvrstile v glavni turnir. Če sta bili zmagi Anje Prislan proti Mileni Rmuš in Polone Reberšak proti Petri Pajalič nekako pričakovani, pa je prijetno presenečenje pripravila Dragana Božovič, ki je med gledalke poslala osmo nosilko Hrvatico Timno Tičič. Jutri se pričenja glavni turnir, dvoboji pa se pričnejo ob 10.00 uri. Poleg omenjene trojice bosta v glavnem turnirju zaigrali še Nastja Kolar in Jasmina Kajtazovič. Preberi več TUKAJ.

Valentina Merdaus
Valentina Merdaus
Bergantov memorial - Pokal Hervis 2009

Maribor, 24.08.2009

Teniški klub Branik Maribor je organizator tekmovanja za dečke in deklice do 12 let. V soboto oziroma nedeljo so se v predtekmovanju oziroma kvalifikacijah pomerili dečki in deklice, potekale pa so po skupinah po sistemu Round Robin (vsak z vsakim). Glavni turnir, ki se je začel danes, poteka na izpadanje, po prvih dveh krogih pa se je že poslovilo nekaj nosilcev - pri fantih osmi nosilec Klemen Nikolaš, premagal ga je Blaž Gvardjančič, pri dekletih pa tretja nosilka Anette Ščulac, od nje je bila boljša Valentina Merdaus, in peta nosilka Jerca Frelih, ki jo je premagala Hana Mraz. Preberi več TUKAJ.

Aleksandra Lukič<br>lepa zmaga
Aleksandra Lukič
lepa zmaga
Nekaj lepih zmag, a naše vrste že prepolovljene

Velenje, 23.08.2009

V prvem krogu kvalifikacij mednarodnega prvenstva za profesionalne igralke tenisa v Velenju so naše igralke dosegle nekaj lepih mednarodnih zmag. Milena Rmuš je v treh nizih premagala Italijanko Bigi, Polona Reberšak in Brina Špegel v dveh nizih Avstralki Tepper in Beslagic, Dragana Božovič pa prav tako v dveh nizih deveto nosilko Madžarko Argyelan. V drugi krog sta se uvrstili tudi Petra Pajalič, premagala je Mašo Grgan, in Aleksandra Lukič, ki je nekoliko presenetljivo ugnala sedmo nosilko Tajo Mohorčič. Dvoboji drugega kroga se jutri začenjajo ob 10. uri. Preberi več TUKAJ.

Urša Jerman
Urša Jerman
Pro Sigma Open 2009

Maribor, 23.08.2009

Zadnje od štirih mladinskih mednarodnih tekmovanj v Sloveniji se jutri s kvalifikacijami začenja v Mariboru. Na turnirju bo sodelovalo lepo število slovenskih igralcev, največ možnosti za dober rezultat pa imata pri fantih Nik Razboršek in pri dekletih Urša Jerman. Slednja mora kljub dejstvu, da ima najboljši "ranking" od vseh igralk, začeti v kvalifikacijah, saj se na tekmovanje po vsej verjetnosti ni prijavila ali pa se je prijavila pozno in je za nastop potrebovala vabilo (wild card). Preberi več TUKAJ.

Grega Teraž
Grega Teraž
Zmaga ostala doma

Mojstrana, 23.08.2009

V Mojstrani se je danes končalo odprto prvenstvo za člane, zmagovalec pa je postal domači igralec Grega Teraž. Pot do zmage pa je bila vse prej kot lahka, saj je Grega v polfinalu v treh nizih premagal prvega nosilca in letošnjega poletnega državnega prvaka Anžeta Kapuna, v finalu pa prav tako v treh nizih še Marka Pora, ki kljub letom še vedno igra izvrsten tenis. Preberi več TUKAJ.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene
Aljaž Bedene osvojil še drugi turnir

St Polten, 22.08.2009

Aljaž Bedene je v avstrijskem St. Poltnu dosegel drugo zmago na profesionalnih tekmovanjih. V finalu 10.000 dolarskega ITF turnirja je gladko s 64 60 premagal prvega nosilca Francoza Benoita Paireja, zmagoslavje v konkurenci posameznikov pa je "začinil" še z zmago v konkurenci dvojic - skupaj z bratom Andražem sta v finalu s 64 63 premagala domačo navezo Brunner/Linzer. V Kolumbiji je Borutu Pucu še večji uspeh (uvrstil se je v četrtfinale) na 15.000 dolarskem ITF tekmovanju preprečil prvo nosilec Urugvajec Marcel Felder. Končni rezultat je bil 64 61. Preberi več TUKAJ.

Taja Mohorčič<br>sedma nosilka kvalifikacij
Taja Mohorčič
sedma nosilka kvalifikacij
Mednarodno prvenstvo v Velenju

Velenje, 22.08.2009

Na teniških igriščih ob jezeru se v organizaciji Šaleškega teniškega kluba (ŠTK Velenje) jutri začenjajo kvalifikacije mednarodnega tekmovanja za ženske, ki ima nagradni sklad 10.000 ameriških dolarjev. V kvalifikacijah bo nastopilo kar 14 slovenskih igralk, med njimi pa ima največ možnosti za preboj v glavni turnir Anja Prislan, ki je pred dnevi z uvrstitvijo v četrtfinale podobnega turnirja v Vinkovcih dokazala, da je v dobri formi. Prvi kvalifikacijski dvoboji se začenjajo ob 10. uri. Preberi več TUKAJ.

Marko Por
Marko Por
Odprto prvenstvo Mojstrane za člane

Mojstrana, 22.08.2009

V Mojstrani poteka odprto prvenstvo za člane. V jutrišnji polfinale so se uvrstili prvi nosilec Anže Kapun, domači igralec Grega Teraž, večno zeleni Marko Por in drugi nosilec Rok Galun. Izmed mlajših tekmovalcev (manj kot 20 let) sta se v četrtfinale uvrstila samo Ambrož Kodelja in Domen Vertot, tako da na splošno lahko ugotovimo, da na prvenstvu dominirajo starejši igralci. Preberi več TUKAJ.

Janoš Žibrat
Janoš Žibrat
Rola in Semrajc izgubila v četrtfinalu

Vinkovci, 22.08.2009

Blaž Rola in Janez Semrajc sta nastopila v četrtfinalu 10.000 dolarskega ITF turnirja v Vinkovcih in oba izgubila. Blaž je s 76 61 izgubil proti drugemu nosilcu Hrvatu Nikoli Mektiču, Janez pa s 46 63 62 proti petemu nosilcu Ismarju Gorčiču (BIH). V četrtfinalu dvojic sta bila poražena tudi brata Žibrat, od njiju sta s 64 46 10/7 bila boljša Hrvata Androič in Čuič. Preberi več TUKAJ.

Dva zanimiva teniška dogodka - napovednik

Ljubljana, 21.08.2009

Na igriščih TK Portovald Novo mesto in TK Grosuplje bosta v prihodnjih dneh dva zanimiva teniška dogodka. Naslednjo soboto bo v Novem mestu že tradicionalni "Beli turnir", na katerem igralci igrajo z lesenimi loparji in v oblačilih, ki so jih nosili pred več deset leti. Vse o tem turnirju si preberite  TUKAJ. Teniški klub Grosuplje pa bo 5. in 6.9.2009 gostil turnir Yachting Open 2009, na katerem bodo lahko nastopili igralci v kar šestih starostnih kategorijah in to od otrok do veteranov. Preberi več TUKAJ.

Indire Akiki
Indire Akiki
Poraz Prislanove, začetek v Velenju

Ljubljana, 21.08.2009

Anja Prislan je odlično začela svoj četrtfinalni dvoboj na ITF turnirju v Vinkovcih proti Indiri Akiki, dobila prvi niz s 64, a na koncu le morala priznati priznati premoč 18-letni Hrvatici - bilo je 46 64 61. V finale dvojic pa se je skupaj s Karolino Jovanovič (SRB) uvrstila Tina Obrez. V polfinalu sta s 61 61 izločili nemški par Omerovic/Raickovic. V nedeljo se s kvalifikacijami začenja ženski 10.000 dolarski ITF turnir v Velenju, na katerem bo seveda nastopilo tudi veliko Slovenk. Neposredno v glavni turnir je po roku za prijave uvrščena samo Jasmina Kajtazovič, prav gotovo pa v glavnem turnirju ne bomo imeli samo Jasmine, saj organizator lahko podeli štiri vabila (wild cards), upamo pa tudi, da se bo kakšni od naših igralk uspelo prebiti skozi ozko sito kvalifikacij. Preberi več TUKAJ.

Benoit Paire
Benoit Paire
Aljaž Bedene še korak od druge zmage

Ljubljana, 21.08.2009

Aljaž Bedene se je z zmago nad Čehom Davidom Novakom uvrstil v finale ITF turnirja v Avstriji z nagradnim skladom 10.000 ameriških dolarjev. Po svoji prvi zmagi na ITF turnirjih iz serije Futures, ki jo je dosegel prejšnji teden na Slovaškem, drži dobro formo tudi v Avstriji. Njegov nasprotnik v finalu bo prvi nosilec Francoz Benoit Paire, ki je v prvem krogu v treh nizih premagal Aljaževega brata Andraža, v Sloveniji pa ga še najbolj poznamo po zmagi na ITF turnirju v Kopru. Preberi več TUKAJ.

Bilten 2009/3

Ljubljana, 20.08.2009

Bilten 2009/3 je bil vsem klubom po e-pošti poslan že pred dnevi, sedaj pa ga objavljamo še na naši spletni strani. V njem si lahko ogledate sestavo prve moške lige in lige do 14 let, razpored tekem, pravilnik ligaškega tekmovanja in še marsikaj drugega. V zvezi s tekmovanjem v prvi moški ligi si preberite tudi sklep Tekmovalno-registracijske komisje TZS  TUKAJ. Preberi več TUKAJ.

Anja Prislan
Anja Prislan
Anja Prislan v četrtfinalu Vinkovcev

Vinkovci, 20.08.2009

Anja Prislan je v drugem krogu 10.000 dolarskega turnirja v Vinkovcih, Hrvaška, s 64 64 premagala domačo igralko Teo Faber in se s tem uvrstila v četrtfinale, kjer se bo pomerila s še eno Hrvatico in sicer Indire Akikik. Tudi druge Slovenke na tem turnirju so igrale dobro, predvsem to velja za mlado Tajdo Bestijanič, ki se je uspela kvalificirati v glavni turnir, v katerem pa je tako kot Tina Obrez in Jasmina Kajtazovič izgubila. Preberi več TUKAJ.

Borut Puc
Borut Puc
Naši fantje v igri za visoka mesta

Ljubljana, 20.08.2009

Naši igralci, ki ta teden igrajo na manjših profesionalnih turnirjih iz serije ITF Futures, se zaenkrat držijo zelo dobro. Borut Puc igra na 15.000 dolarskem turnirju v Kolumbiji - po dveh zmagah v glavnem turnirju se je uvrstil v četrtfinale, kjer ga čaka prvi nosilec in 265. igralec sveta Urugvajec Marcel Felder. Na 10.000 dolarskem turnirju v Avstriji se je Aljaž Bedene uvrstil v polfinale, v katerem se bo pomeril s Čehom Davidom Novakom. V Vinkovcih je Janez Semrajc, ki je tretji nosilec turnirja, dosegel dve zmagi in bo v četrtfinalu igral z rutiniranim Ismarjem Gorčičem (BIH). Na istem turnirju je dve zmagi dosegel tudi Blaž Rola, uvrstitev v polfinale pa mu bo skušal preprečiti Hrvat Nikola Mektič. Preberi več TUKAJ.

Eva Zagorac
Eva Zagorac
Pričakovano Beliš in presenetljivo Zagorac

Rogaška, 20.08.2009

Na odprtem prvenstvu do 16 let v Rogaški Slatini smo pri fantih gledali finale med prvim nosicem Benjaminom Belišem in drugim nosilcem Samom Zavrlom, ki ga je v dveh nizih s 63 64 dobil Beliš. Pri dekletih je v drugem krogu nepostavljena Eva Zagorac presenetila prvo nosilko Tino Mohorčič, zmagala je s 36 62 64, nato pa vse do vključno finala proti Chrastecki zmagovala zelo zanesljivo, saj je izgubila vsega tri igre. Preberi več TUKAJ.

Jan Dernič
Jan Dernič
Sara Palčič najboljša v Kamniku, Gregor Breskvar v Celju

Kamnik, Celje, 18.08.2009

V Celju in v Kamniku sta se končali odprti prvenstvi za fante in dekleta do 14 let. V Celju je v konkurenci fantov zmagal Gregor Breskvar, ki je v dramatičnem finalu s 36 76 63 premagal Matijo Kaca, v Kamniku, kjer so igrala dekleta, pa je prva nosilka Sara Palčič brez večjih težav premagovala svoje nasprotnice, kar velja tudi za finale proti Sari Djurdjevič. Fantovski turnir B v Celju je dobil Jan Dernič. Preberi več TUKAJ.

Anita Kosmač
Anita Kosmač
Odprto prvenstvo do 18 let v Litiji

Litija, 16.08.2009

Teniški klub As Litija je gostil odprto prvenstvo za fante in dekleta do 18 let. V fantovskem finalu sta zaigrala Branikovec Samo Zavrl ter ŽTK-jevec Tine Ritter, s 64 63 pa je slavil slednji. Prvi nosilec Luka Janša je izgubil v četrtfinalu, presenetljivo gladko, bilo je 63 62, ga je premagal Gregor Jeras. Pri dekletih podobnega presenečenja ni bilo - v finalu sta zaigrali prva nosilka Anita Kosmač (Litija) in druga nosilka Eva Rihtaršič (Domžale), s 63 62 pa je slavila prva in tako osvojila novo lovoriko za TK AS Litija. Preberi več TUKAJ.

Rik De Voest
Rik De Voest
Poraz Gregorca in Žemlje

Ljubljana, 11.08.2009

Luka Gregorc in Grega Žemlja sta v prvem krogu ATP Challenger turnirja v ZDA oziroma Turčiji izgubila. Luko je s 63 63 premagal Južnoafričan Rik De Voest, Grego pa Hrvat Roko Karanušič in sicer s 62 76. Kljub nekaj "zgodnjim porazom" v naših vrstah ni razloga za paniko, saj Blaž, Luka in Grega trdno držijo svoje uvrstitve na jakostni lestvici ATP. Upamo celo, da gre za zatišje pred viharjem in da bodo naši eksplodirali v naslednjih tednih... Preberi več TUKAJ.

Prva moška liga in liga do 14 let

Ljubljana, 11.08.2009

Delavci pisarne TZS in Tekmovalno-registracijska komisija so izdelali razpored tekem v prvi moški in ligi za dečke in deklice do 14 let, v modrem okvirčku na levi z imenom Lige, 2009, pa si lahko ogledate tudi poimensko sestavo posameznih ekip. Več o prvi članski ligi in ligi do 14 let si boste lahko prebrali v Biltenu 2009/3, ki bo izšel najkasneje do 17.8.2009. V ligi do 14 let je prišlo do spremembe v sestavi in razporedu, saj se je na tekmovanje prijavila še ekipa Brežic!! TUKAJ.

Miha Mlakar
Miha Mlakar
Štirje naši v glavnem turnirju v Somborju in Piestanyh

Sombor, Piestany, 10.08.2009

Očitno je pred nami zanimiv mednarodni teden, saj zelo dobro igrajo tudi fantje na manjših profesionalnih turnirjih. V kvalifikacijah 10.000 USD turnirja v Srbiji sta bila uspešna Martin Rmuš in Miha Mlakar, ki sta se v glavnem turnirju pridružila Tomislavu Ternarju in Zoranu Goluboviču. Štiri predstavnike bomo imeli tudi v glavnem turnirju na Slovaškem, saj so se v glavni turnrir uspeli kvalificirati Blaž Rola, Rok Bonin in Andraž Bedene, Aljaž Bedene pa je vanj uvrščen neposredno. Preberi več TUKAJ.

Polona Reberšak
Polona Reberšak
Polona Reberšak uspešna v kvalifikacijah

Inssbruck, 10.08.2009

Polona Reberšak, ki dolgo ni nastopala na mednarodnih turnirjih, kaj šele da bi dosegala pomembnejše rezultate, se v letošnjem letu morda vrača v leta, ko je spadala med boljše slovenske igralke na WTA lestvici (leta 2006 je bila na 499. mestu). Na mednarodnem ITF turnirju v avstrijskem Innsbrucku je v kvalifikacijah trikrat zmagala in se uvrstila v glavni turnir, kjer bo njena prva nasprotnica Romunka Mitu. Preberi več TUKAJ.

Roko Karanušič
Roko Karanušič
Luka Gregorc se vrača

Ljubljana, 10.08.2009

Luka Gregorc bo po poškodbi kolena prvič nastopil na 50.000 dolarskem ATP Challenger turnirju v ameriškem mestu Binghampton, kjer se bo v prvem krogu pomeril z Južnoafričanom Rikom De Voestom. V akciji sta ta teden tudi Blaž Kavčič in Grega Žemlja, ki nastopata na ATP Challenger turnriju v Istanbulu. Blaž je v prvem krogu izgubil proti Francozu Robertu, Grega pa se bo jutri pomeril s Hrvatom Karanušičem. Naša fanta sta že končala nastope v konkurenci dvojic, izgubila sta proti hrvaško-irski navezi Karanušič/Niland. Preberi več TUKAJ.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene
Aljaž v polfinalu izgubil

Ljubljana, 08.08.2009

Slovak Martin Klizan je bil v polfinalu 10.000 USD ITF Futures turnirja na Slovaškem s 75 63 premočan za našega Aljaža Bedeneta. Na Slovaškem so se medtem začele tudi že kvalifikacije drugega turnirja, v katerih bodo nastopili tudi Blaž Rola, brata Bonin, Mike Urbanija, Mark Zakovšek ter Andraž Bedene, Aljaž Bedene pa je že uvrščen v glavni turnir. Številčno zastopstvo bomo imeli tudi v kvalifikacijah drugega Futures turnirja v Srbiji, v njih bodo nastopili Martin Rmuš, Tom Kočevar Dešman, Miha Mlakar ter brata Tim in Janoš Žibrat. Preberi več TUKAJ.

Nik Razboršek
Nik Razboršek
Bo Jermanova ponovila uspeh Kolarjeve?

Domžale, 08.08.2009

Urša Jerman je v polfinalu mednarodnega prvenstva v Domžalah s 63 61 premagala Anito Husarič (BIH), v finalu pa bo njena naspotnica Slovakinja Ana Karolina Schmiedlova. Urša bo v jutrišnjem finalu, ki se začenja ob 10.00, uri skušala ponoviti uspeh Nastje Kolar, ki je v Domžalah zmagala lani. Tudi pri fantih ni dosti manjkalo. da bi Slovenci imeli svojega finalista, saj je Nik Razboršek v polfinalu proti Švicarju Dimitriju Brettingu silovito začel, a na koncu izgubil s 36 62 63. Preberi več TUKAJ.

Martin Klizan
Martin Klizan
Aljaž Bedene v polfinalu slovaškega Futuresa

Ljublajna, 07.08.2009

Aljaž Bedene je v četrtfinalu 10.000 dolarskega ITF turnirja iz Serije Futures s 61 62 premagal Slovaka Petra Miklusicaka, v polfinalu pa bo poskusil "maščevati" poraz svojega brata Andraža proti Slovaku Martinu Klizanu, ki je bil uspešnejši z gladkih 60 61. Aljaž iz tedna v teden izboljšuje svoj položaj na ATP lestvici, po turnirju na Slovaškem se bo prvič v karieri znašel med najboljših 700 igralcev na svetu, nezadržno pa se bliža tudi Janezu Semrajcu kot četrtemu najviše uvrščenemu Slovencu na ATP jakostni lestvici. Preberi več TUKAJ.

Kevin Kaczynski
Kevin Kaczynski
Nik Razboršek preko prvega nosilca v polfinale

Domžale, 07.08.2009

V četrtfinalnih dvobojih na mednarodnem mladinskem prvenstvu v Domžalah smo imeli Slovenci po dva predstavnika. Pri fantih je Tilen Žitnik, drugi nosilec, izgubil proti Avstrijcu Patricku Ofnerju, za polovični slovenski izkupiček pa je poskrbel NIk Razboršek, ki je premagal prvega nosilca Nemca Kevina Kaczynskega. Urša Jerman ni doživela enake usode kot Nemec, saj je v četrtfinalu deklet kot prva nosilka gladko odpravila Hrvatico Mateo Čurič, naša druga predstavnica Tjaša Šrimpf pa se je odlično upirala favorizirani Aniti Husarič (BIH), a na koncu le izgubila. Preberi več TUKAJ.

Julija Jauk
Julija Jauk
14. odprto prvenstvo Slovenije za mladince

Domžale, 06.08.2009

Nik Razboršek in Tilen Žitnik sta se na mednarodnem mladinskem prvenstvu v Domžalah uvrstila v četrtfinale. Nik je v dvoboju z Davidom Goršičem slavil s 64 62, Tilen pa še bolj prepričljivo s 63 60 proti Švicarju Jacobu Kahounu. V boju za četrtfinale sta bila tudi Matej Leljak in Matic Zupančič, a sta oba izgubila v dveh nizih. Pri dekletih je bil odigran drugi krog, za uvrstitev v četrtfinale pa se bodo jutri trudile Urša Jerman, Daša Orlič, Tjaša Šrimpf in Julija Jauk. Preberi več TUKAJ.

Nataša Zorič
Nataša Zorič
Dalila Jakupovič v finalu dvojic

Ljubljana, 06.08.2009

Tina Obrez je v drugem krogu ITF turnirja v Avstriji s 62 63 izgubila proti Nataši Zorič, Dalila Jakupovič pa v četrtfinalu ITF turnirja v Indiji s 62 46 63 proti Uzbekistanki Alexandri Kolesnichenko. Dalila skupaj z domačinko Easwaramurthi Dalila nastopa tudi v konkurenci dvojic in to zelo uspešno, saj se je uvrstila v finale. Preberi več TUKAJ.

Alessandro Giannessi
Alessandro Giannessi
Bedeneta v četrtfinalu

Ljubjana, 06.08.2009

V dvoboju prvega kroga ITF Futuresa v Novem Sadu je Tomislav Ternar s 63 64 premagal Toma Kočevarja Dešmana in mu s tem preprečil osvojitev prve ATP točke. V Italiji je Martin Rmuš v drugem krogu s 60 76 izgubil z Italijanom Alessandrom Giannessijem, na Slovaškem pa sta se brata Bedene uvrstila v četrtfinale. Andraž je s 61 61 premagal sedmega nosilca domačina Jana Stancika, Aljaž pa s 64 63 petega nosilca prav tako Slovaka Andreja Martina. Preberi več TUKAJ.

Tina Obrez
Tina Obrez
Obrezova in Jakupovičeva v treh nizih

Ljubljana, 05.08.2009

Tina Obrez je v prvem krogu 10.000 dolarskega ITF turnirja na Dunaju s 62 57 63 premagala Avstrijko Raphaelo Zotter, v drugem krogu pa se bo pomerila z drugo nosilko turnirja Natašo Zorič. V treh nizih je bila uspešna tudi Dalila Jakupovič. V drugem krogu ITF turnirja v Indiji je premagala Japonko Malhotro, drugo nosilko turnirja, rezultat je bil 75 26 63. Preberi več TUKAJ.

David Goršič
David Goršič
Lepa zmaga Davida Goršiča

Domžale, 05.08.2009

Na mednarodnem prvenstvu za mladince do 18 let v Domžalah je zaradi dežja pred nekaj dnevi urnik tekmovanja zelo natrpan. Pri fantih, ki so danes odigrali drugi krog, je največje presenečenje pripravil naš David Goršič, ki je zlahka premagal sedmega nosilca Avstrijca Prokopa, z zmago proti petnajstemu nosilcu prav tako Avstrijcu Schretterju pa se je izkazal tudi Matic Zupančič. Dekleta so odigrala prvi krog, lepi mednarodni zmagi pa sta dosegli Nina Nagode in Tjaša Šripmf. Preberi več TUKAJ.

Koledar poletje 2009 - spremembe

Ljubljana, 05.08.2009

Zaradi spremembe datuma ATP Challenger tekmovanja Ljubljana Open 2009 (po novem bo tekmovanje od 21. do 27.9.2009) je posledično prišlo tudi do nekaterih sprememb v koledarju. Oglejte si jih v novi verziji koledarja (spremembe so označene z rdečo barvo). Opozarjamo tudi, da ima organizator ITF tekmovanja Galea Prosigma novo faks številko. Preberi več TUKAJ.

Dalila Jakupovič
Dalila Jakupovič
Dalila uspešna, Tadeja poražena

Ljubljana, 04.08.2009

Ta teden so na mednarodnih tekmovanjih tako kot vedno v akciji tudi naša dekleta. Dalila Jakupovič se je odpravila v Indijo in v prvem krogu s 61 64 premagala domačo igralko Solanki. Na turnirju v Italiji je Tadeja Majerič po dobrem odporu proti četrti nosilki Romini Oprandi s 46 63 62 izgubila v prvem krogu. Tina Obrez bo dvoboj prvega kroga v Avstriji odigrala jutri, njena prva nasprotnica pa je domačinka Zotter. Preberi več TUKAJ.

Martin Rmuš
Martin Rmuš
Naši uspešni na tekmovanjih bodočih zvezd

Ljubljana, 04.08.2009

Slovenski igralci, ki se udeležujejo tekmovanj iz serije ITF Futures, so ta teden začeli zelo uspešno. Na 10.000 dolarskem turnirju v Italiji je Martin Rmuš s 76 64 premagal šestega nosilca Francesca Piccarija, na podobnem turnirju na Slovaškem pa je v slovenskem obračunu Aljaž Bedene s 64 61 premagal Zorana Goluboviča. Andraž Bedene, ki je po uspehu v kvalifikacijah tudi v glavnem turnirju na Slovaškem, se bo jutri v prvem krogu pomeril z Avstrijcem Patrickom Telawetzem. Jutri se bosta v prvem krogu Futures turnirja v Srbiji pomerila tudi Tom Kočevar Dešman in Tomislav Ternar. Preberi več TUKAJ.

Nicolas Mahut
Nicolas Mahut
Kavčič in Žemlja v Španiji poražena

Segovia, 04.08.2009

Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta na 106.500 evrskem ATP Challenger turnirju v španski Segoviji oba izgubila v prvem krogu glavnega turnirja. Grega je s 62 62 izgubil proti Hrvatu Roku Karanušiču, Blaž pa z dvakrat 76 proti Francozu Nicolasu Mahutu. Bolj uspešna sta bila v igri dvojic, kjer sta v prvem krogu s 63 76 premagala češko-slovaško kombinacijo Krkoška/Lacko. Preberi več TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman
Tom Kočevar Dešman
Tom Kočevar Dešman prvič preko kvalifikacij

Novi Sad, 04.08.2009

V finalu kvalifikacij 10.000 dolarskega Futures turnirja v Novem Sadu je Tom Kočevar Dešman s 62 64 premagal Srba Nemanjo Laziča in se prvič v karieri uspel kvalificirati v glavni turnir kakšnega od profesionalnih tekmovanj. Žreb je določil, da se bosta v prvem krogu glavnega turnirja srečala edina Slovenca v turnirju, Tomislav Ternar in Tom Kočevar Dešman. Preberi več TUKAJ.

Urša Jerman
Urša Jerman
Mednarodni teniški turnir do 18 let v Domžalah

Domžale, 04.08.2009

V Domžalah se danes začenja glavni turnir letos že 14. mednarodnega mladinskega tekmovanja, ki ga poznamo pod imenom Slovenian Junior Open. Po kvalifikacijah so si od slovenskih igralcev mesto v glavnem turnirju zagotovili tudi Matic Zupančič, David Goršič in Julija Jauk, tako da bomo v njem imeli 27 igralcev in igralk. Med njimi naj bi nekateri igrali zelo pomembno vlogo, omenimo naj samo Uršo Jerman, prvo nosilko turnirja, in Tilna Žitnika, drugega nosilca. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.