prijava_e
Novice : Arhiv novic 2008 : September 2008

Arhiv novic - september 2008

Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič
Mašin september

Ljubljana, 30.09.2008

Maša Zec Peškirič je postala zmagovalka 25.000 dolarskega turnirja v Podgorici, Črna gora. V finalu je premagala Slovakinjo Dominiko Nociarovo s 63 76. To je že tretja Mašina zmaga v mesecu septembru in naslednji teden bo dosegla najvišjo uvrstitev v karieri (sedaj 152. mesto). Odlično je zaigrala tudi Tina Obrez, ki se je iz kvalifikacij prebila v drugo kolo, v treh nizih pa jo je zaustavila šele izkušena Čehinja Paštikova. Preberi več TUKAJ.


Liga do 14 let - dvojni naslov tudi za Litijo

Litija, 29.09.2008

Fantje in dekleta so se minuli konec tedna v Litiji merili za naslove državnih prvakov v ligi do 14 let. Pri fantih smo bili v polfinalu priča zanesljivi zmagi Litije nad Ptujem in Max kluba nad Benč sportom, finale pa je bilo izredno napeto, odločal je pravzaprav en sam niz (po dvobojih je bil rezultat 3/3, Litija pa je osvojila en niz več kot Max). Pri dekletih je domača ekipa prvo mesto osvojila brez težav, igralke Litije so zmagale v vseh dvobojih posamezno, nasprotnice v finalu, ekipa ŽTK Maribor, pa so zmagale v dvojicah, ki niso odločale o ničemer več... Preberi več TUKAJ.


Blaž Kavčič<br>zmaga v play-offu lige
Blaž Kavčič
zmaga v play-offu lige
1. moška in ženska liga - dvojni naslov za Triglav

Maribor, 28.09.2008

Na igriščih TK Branik je včeraj potekalo finale prvoligaškega tekmovanja, v obe finali pa sta se uvrstili ekipi Branika iz Maribora in Triglava iz Kranja. Igralke Triglava so že po dvobojih posameznic dosegle neulovljivo vodstvo 3/0. Barbara Mulej je premagala Dragano Božovič s 62 61, Urša Jerman Ajdo Kolmančič s 63 60, Jasmina Kajzatovič pa Mileno Rmuš s 60 60. Pri članih je po dvobojih posamezno Triglav vodil s 4/2 (Grega Žemlja je premagal Marka Tkalca s 76 76, Blaž Kavčič Tomislava Ternarja s 63 62, Rok Jarc Tadeja Turka s 64 46 62, Martin Rmuš Matjaža Pogačnika s 75 62, Daniel Šantl Tima Cibaška s 60 62, Marko Por Roka Petelinška s 76 06 76) in v dvojicah potreboval vsaj eno zmago. Dosegla sta jo Blaž Kavčič in Grega Žemlja, ki sta s 64 64 premagala Marka Tkalca in Tadej Turka, tako da je Triglav slavil končno zmago s 5/4. Preberi več TUKAJ.


klikni na sliko
klikni na sliko
Primorske dame na pripravah v Dobrni

Dobrna, 24.09.2008

Kar nekaj članic primorskih ženskih ekip se je udeležilo skupnih teniških priprav v Tenis centru Terme Dobrna, ki jih je ob pomoči maserja Francija Horvata vodil trener Zmago Tajnšek. Priprave so potekale v organizaciji HF tenis agencije ob vsestranki pomoči Andreje Mogu in Term Dobrna. Poudarek priprav na tehniki in taktiti v igri posameznic in v dvojicah bo igralkam prišel še kako prav, že v zimskem ligaškem tekmovanju na Primorskem. Da so dame nepopustljive borke, pa je dokazal zaključni turnir v singlu, kjer so prevladovali zelo tesni rezultati. Preberi več o primorski ligi TUKAJ.


Simona Rejc
Simona Rejc
Sedmi finalni turnir do 12 let v Rogaški

Rogaška, 24.09.2008

Rogaška Slatina je bila gostitelj zadnjega letošnjega finalnega turnirja za dečke in deklice do 12 let. Predvsem so se izkazali igralci TK Kolektor Idrija, ki so osvojili dva naslova, tretjega pa izgubili le za las. Pri dečkih A je zmagovalec postal Tim Vidic (Grosuplje), ki je v tretjem nizu zlomil odpor Jerneja Freliha (Idrija), pri deklicah A pa prvo mesto osvojila Simona Rejc (Idrija) - v finalu je zanesljivo premagala prvo presenečenje turnirja Saro Djurdjevič (Maja). Turnir dečkov B je dobil Matic Zaplotnik (Idrija), turnir deklic B pa Hana Mraz (Triglav). Preberi več TUKAJ.


Blaž Kavčič - Triglav<br>Kdo bo prvak?
Blaž Kavčič - Triglav
Kdo bo prvak?
1. moška članska liga

Ljubljana, 24.09.2008

V prvi moški članski ligi se bosta v nedeljo 28.9.2008 za naslov prvaka pomerili ekipi Branika in Triglava. Triglavani so v zadnjem kolu z rezervno ekipo sicer izgubili proti Slovanu, a jim je bilo prvo mesto že pred tekmo v Ljubljani zagotovljeno, Slovan pa se tudi z zmago ni mogel več rešiti izpada v drugo ligo. Novi prvoligaš je ekipa Benč sport iz Ljubljane. Danes ob 9.00 je bil v pisarni TZS opravljen žreb, ki je določil, da bo domačin moškega in ženskega play-offa Branik Maribor. Preberi več TUKAJ.


Davisov pokal 2009

Ljubljana, 23.09.2008

V Madridu je bil danes ob 13. uri opravljen žreb za Davisov pokal za leto 2009. Naša moška reprezentanca, ki tudi prihodnje leto nastopa v drugi evro-afriški skupini, je šla v boben kot osmi nosilec, žreb pa ji je bil kar naklonjen. Slovenija se bo od 6. do 8. marca 2009 doma pomerila z reprezentanco Egipta, prizorišče pa bo TZS izbrala v naslednjih dneh. Naši so z Egiptom igrali leta 2000 in v Kairu slavili s 3/2, nastopili pa so Marko Tkalec, Andrej Kračman, Miha Gregorc in Iztok Božič (in ne Borut Urh, kot je napačno napisano na ITF strani). Preberi več TUKAJ.


Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik
Katarina v polfinalu Tokya izgubila

Tokio, 20.09.2008

Katarina Srebotnik je po treh zmagah v kvalifikacijah v glavnem turnirju 1.340.000 dolarskega turnirja v Tokiu v prvem krogu je gladko s 61 62 premagala Danko Caroline Wozniacki, v drugem pa tudi zelo zanesljivo s 64 63 Italijanko Francesco Sciavone. V četrfinalu je bila boljša tudi od Rusinje Elene Dementieve, pred nekaj urami pa je izgubila polfinalni dvoboj proti Rusinji Svetlani Kuznetsovi s 76 62. Preberi več TUKAJ.


Urh Krajnc Domiter
Urh Krajnc Domiter
Eva in Urh zmagovalca v Idriji in Ljubljani

Idrija, Ljubljana, 18.09.2008

TK Kolektor Idrija in TK Športplus sta bila organizatorja odprtega prvenstva za dečke in deklice do 14 let. V Idriji so nastopila dekleta, vse pa se je bolj ali manj odvijalo po pričakovanjih. Prva nosilka Kamničanka Eva Rihtaršič (Benč) je v finalu premagala drugo nosilko Mašo Marc (Maja), dvoboj pa je bil odločen šele v podaljšani igri zadnjega niza. Pri fantih, igrali so v Športplusu, je zmagovalec postal Urh Krajnc Domiter (Ptuj), ki je na poti do naslova v polfinalu "iztiril" drugega nosilca Domna Gostinčarja, v finalu pa še prvega nosilca Matica Špeca. (oba ŽTK). Turnir B je dobil Matej Logar (Olimpija). Preberi več TUKAJ.


Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič
Maša pa še kar zmaguje...

Sarajevo, 17.09.2008

Maša Zec Peškirič je zmagoslavju na 50.000 dolarskem turnirju v Mariboru dodala še zmago na 25.000 dolarskem turnriju v Sarajevu. V finalu je gladko s 61 63 premagala Slovakinjo Klavdijo Boczovo. Izkazale so se tudi druge slovenske igralke na tem turnirju, predvsem Polona Hercog, ki se je med posameznicami uvrstila v četrtfinale, postala pa je zmagovalka v igri dvojic. Preberi več TUKAJ.


Ilia Bozoljac<br>klikni na sliko
Ilia Bozoljac
klikni na sliko
BMW Ljubljana Open powered by Cubo

Ljubljana, 14.09.2008

Zmagovalec 42.500 evrov vrednega ATP Challenger turnirja BMW Ljubljana Open 2008 powered by Cubo je postal Srb Ilia Bozoljac. V finalnem dvoboju proti Italijanu Giancarlu Petrazzuolu se je v hladnem in vetrovnem vremenu na začetku bolje znašel Ilia in povedel s 4/1. Čeprav je Giancarlo uspel izenačiti, je bil to vse, kar je lahko storil v prvem nizu. Tudi v nadaljevanju je srbski igralec narekoval tempo in napadal, kar se mu je obrestovalo - na koncu je slavil s 64 63. Preberi več TUKAJ.


Domen Gostinčar
Domen Gostinčar
Liga do 12 let - ekipa ŽTK prvak!

Ljubljana, 11.09.2008

Medtem ko so se na centralnem igrišču na ATP turnirju merili profesionalni igralci tenisa, so se na sosednjih igriščih tega kluba v finalu lige do 12 let pomerili igralci ŽTK Maribor in Max kluba iz Ljubljane. Tako kot se za finale spodobi, bolj napeto ne bi moglo biti, saj je zmagovalca odločil šele zadnji dvoboj dvojic in to v podaljšani igri zadnjega niza. Domen Gostinčar in Žiga Gaber sta uspela streti odpor Maksa Tekavca in Tima Vidica in tako ekipi iz Maribora v vitrine prinesla še eno pomembno lovoriko. Seveda so za zmago nič manj zaslužni tudi Aleš Germič, Ula Pogorevčnik, Pija Brglez in drugi, ki so zaigrali za svojo ekipo. Preberi več TUKAJ.


Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič
50.000 USD turnir v Mariboru - Infond open 2008

Maribor, 07.09.2008

Zmagovalka 50.000 dolarskega turnirja Infond Open 2008 je Maša Zec Peškirič, ki je v finalu premagala slovaško kvalifikantko Kristino Kucovo. Dolgo časa je kazalo, da Maša ne bo imela težkega dela, saj je hitro dobila prvi niz s 62 in v drugem povedla s 41. Prišlo pa je do preobrata, Slovakinja je Mašo iz tira spravila prevsem s skrajšanimi žogami in povedla je s 5/4. Naša igralka pa je zmogla dovolj volje, moči in koncentracije ter odločila dvoboj v podaljšani igri. Preberi več TUKAJ.


Zmagovalca<br>klikni na sliko
Zmagovalca
klikni na sliko
Najboljši par sta Stojan Stojnič in Cirila Devetti

Koper, 02.09.2008

Na igriščih Teniškega kluba Koper se je končalo tekmovanje, ki ga organizatorji imenujejo kar "Slovenski Hopmanov pokal". Ekipa, sestavljena iz enega igralca in ene igralke, z nasprotno ekipo odigra dva posamična dvoboja, v primeru neodločenega rezultata pa še dvoboj mešanih dvojic. Naslov prvaka izpred dveh let sta branila Nataša in Igor Rakun, ki pa sta "kraljevsko krono" morala predati Cirili Devetti in Stojanu Stojniču. Tretje mesto so si razdelili Barbara in Marjan Milič ter Mija Sadar in Aleksander Živin. TUKAJ.


Odprto prvenstvo ZDA - poražen tudi Blaž Rola

Ljubljana, 02.09.2008

Na odprtem prvenstvu ZDA je Katarina Srebotnik v osmini finala izgubila s Švicarko Patty Schnyder. Po odličnem začetku, prvi niz je dobila Katarina s 64, naša igralka v nadaljevanju ni izkoriščala svojih priložnosti za odvzem servisa nasprotnice, dvoboj pa je sicer ves čas zelo izenačen. Začel se je tudi turnir v mladinski konkurenci, Burut Puc je v prvem kolu moral priznati premoč Američanu Williamsu s 62 64, Blaž Rola pa je prav tako v prvem kolu s 61 61 izgubil s šestim nosilcem Francozom Guillaumom Rufinom. Preberi več TUKAJ.


klikni na sliko
klikni na sliko
Državno prvenstvo za veterane v Šentvidu

Ljubljana, 01.09.2008

Športno društvo Šentvid bo od 5. do 7.9.2008 organiziralo državno prvenstvo za veterane v konkurenci posameznikov. Rok za prijavo je sreda 3.9.2008 do 17. ure, začetek igranja pa bo predvidoma v petek 5.9.2008 ne pred 15. uro. Direktor tekmovanja Igor Povše bo kot kaže pripravil prvovrsten dogodek, saj ga bo snemala tudi televizija. Oglej si posnetek TUKAJ.


Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.