prijava_e
Novice : Arhiv novic 2020 : Julij 2020

Arhiv novic - julij 2020

Rekreativno-veteransko odprto prvenstvo Slovenije v dvojicah vodi tudi na ogled turnirja v Madridu

TS, 30.07.2020

Spoštovani člani Tenis Slovenije, veteranski in rekreativni igralci ter vsi prijatelji tenisa, sporočamo vam, da bo v nedeljo, 16. avgusta 2020, ob 10. uri v SR Marina, Portorož, potekalo rekreativnoveteransko odprto prvenstvo Slovenije v dvojicah.Prvenstvo bo potekalo v šestih kategorijah in sicer moški do 85 let rekreativci, do 85 let nekdanji tekmovalci (zadnji dve leti niso igrali na turnirjih pod okriljem TS), 86 – 105 let, nad 105 let, ter ženske do 85 let, nad 85 let. Vsaka prijavljena dvojica bo odigrala najmanj dve tekmi. Sistem tekmovanja bo določen po zaključku prijav – 14. avgusta ob polnoči. Za izvedbo tekmovanja v posamezni kategoriji mora biti prijavljenih vsaj šest parov.Poleg navedenih kategorij, bo na voljo tudi nova, tako imenovana vstopna in enotna starostna kategorija, v moški in ženski kategoriji, ki smo jo poimenovali Tenis Slovenija oziroma TS kategorija in bo na voljo, kot dodatna možnost izbire, za vse igralke in igralce, ki še niste nastopili na tekmovanju pod okriljem Tenis Slovenije.Prijavnina znaša 20 €/osebo, v kar je vključeno: darilna vrečka, kosilo, penina Medot, teniška igrišča, žoge, brezalkoholna pijača, pokali in zabava. Čakajo vas tudi nagrade za zmagovalce in nagrade za izžrebane prisotne igralce tenisa.POMEMBNO: Vsi sodelujoči igralci morajo biti člani Rekreativno-veteranske organizacije Tenis Slovenije za leto2020. Članarina, ki znaša 10 € na osebo, se lahko poravna prek sistema www.tzsinfosys.si ali obplačilu prijavnine pred pričetkom tekmovanja. Vodja tekmovanja bo Anže Bašelj – 031 300 488. V prijavo za tekmovanje napišite: ime in priimek, letnico rojstva, kontaktno številko ter e-naslov,najkasneje do petka, 14. avgusta 2020, na prijave@tenis-slovenija.si. Dogodek bo organiziran v skladu z navodili NIJZ. Natančne informacije in napotki sledijo.Vsi se strinjamo, da je lepo zmagati, a menimo tudi, da je še pomembneje sodelovati in igro vzljubiti. Zato smo se odločili, da bomo med vsemi prijavljenimi izžrebali nagrajenca, ki bo prejel vstopnici za ogled turnirja ATP Mutua Madrid Open 2021 in letalski vozovnici za Madrid! TUKAJ.

Z malo sreče na turnir v Barcelono!

TS, 30.07.2020

Kljub odpovedi ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open se bo tudi letos Portorož teniško obarvan.

Najprej bo na sporedu Odprto prvenstvo (OP4) za člane, na katerem bodo prisotni vsi najboljši slovenski igralci in igralke, ki takrat ne bodo v tujini. Kot vsako leto pa bo potekal tudi teniški festival, tekmovanja v vseh starostnih kategorijah, kjer se bodo na enem mestu zbrali vsi teniški upi. V kolikor bo mogoče, bodo organizirani tudi korporativni dogodki, kjer bo šport povezan tako z zabavo kot tudi poslom. Celotna prireditev bo potekala v skladu s priporočili pristojnih organov.

Vsi se strinjamo, da je lepo zmagati, a menimo tudi, da je še pomembneje sodelovanje in užitek v igri. Zato smo se odločili, da bomo med vsemi prijavljenimi na Tenis Fest izžrebali nagrajenca, ki prejme vstopnici za ogled turnirja ATP Barcelona Open Banc Sabadell 2021 in letalski vozovnici za Barcelono!!

TUKAJ.

Prireditev Igrajmo tenis prestavljena na kasnejši termin

TS, 30.07.2020

V Ljubljanskem BTC Cityu bi morala 1. avgusta potekati tradicionalna prireditev Igrajmo tenis!. Najboljmnožičen teniški dogodek za najmlajše je bil maja najprej prestavljen na julij in nato na avgust. Zaradipoletnih počitnic je na Tenis Slovenijo prispelo premalo število prijav tako, da je tekmovanjeprestavljeno. Nov datum še ni določen.Mladi tekmovalci in tekmovalke v starostni kategoriji 8-11 let nastopajo v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in11 let se bodo tako naslednjič zbrali že sredi avgusta na teniškem festivalu v Portorožu. Gre za tradicionalnoprireditev, ko se na enem mestu zberejo vse teniške generacije, ob tem pa potekajo tudi korporativni dogodki inodprto prvenstvo za rekreativce in veterane.Otrokom želimo lep drugi mesec počitnic. TUKAJ.

Avgusta pričakujemo zanimivo teniško dogajanje

TS, 28.07.2020

Avgusta v Sloveniji pričakujemo zanimivo teniško dogajanje. Po dveh prestavitvah dogodka Igrajmo tenis! bo ta na sporedu prvo avgustovsko soboto, isti konec tedna pa bo nekaj kilometrov stran na igriščih TD Slovana potekalo Odprto prvenstvo (OP3) za člane. Sredi meseca pa nas v Portorožu nato čaka še teniški festival in Odprto prvenstvo (OP4) za člane.V ljubljanskem BTC Cityu bo torej tudi letos potekala tradicionalna prireditev Igrajmo tenis!. Najbolj množičen teniški dogodek za najmlajše bo zaradi trenutnega stanja v državi potekal zgolj en dan. Mladi igralci in igralke v starostni kategoriji 8-11 let nastopajo v mini in midi tenisu, tenis do 10 in 11 let bo zaradi varnostnih razlogov potekal na drugi lokaciji, in sicer v Železničarskem teniškem klubu v Mariboru.Naj spomnimo, da je dogodek, na katerem je lani nastopilo več kot 250 otrok, tradicionalno na sporedu maja, nato je bil zaradi pandemije prestavljen na julij, zdaj pa je načrtovan za prvega avgusta. Tekmovanje bo organizirano v skladu s smernicami in priporočili NIJZ, tako, da bo poskrbljeno za varnost in zdravje vseh udeležencev. Tudi zaradi tega letos ne bo organizirana drugače zelo priljubljena Teniška olimpijada.Ob tekmah bodo na prizorišču potekale še druge aktivnosti kot Ball Boys Booth camp za pobiralce žogic in druge nagradne igre s katerimi bo poskrbljeno, da otrokom med čakanjem na nastope ne bo bilo dolgčas.Kljub odpovedi ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open pa bo tudi letos Portorož teniško obarvan. Najprej bo na sporedu Odprto prvenstvo (OP4) za člane, na katerem bodo prisotni vsi najboljši slovenski igralci in igralke, ki takrat ne bodo v tujini. Kot vsako leto pa bo potekal tudi teniški festival, tekmovanja v vseh starostnih kategorijah, kjer se bodo na enem mestu zbrali vsi teniški upi. V kolikor bo mogoče, bodo organizirani tudi korporativni dogodki, kjer bo šport povezan tako z zabavo kot tudi poslom. Celotna prireditev bo potekala v skladu s priporočili pristojnih organov.Tudi sicer se na Tenis Sloveniji trudimo izvajati našo osnovno dejavnost, zato skrbimo, da tekmovanja pod našim okriljem nemoteno potekajo znotraj dovoljenih okvirjev. TUKAJ.

Odmev U14: Premierni turnir na igriščih TK Center Court Soku, Flerinova najboljša drugič zapored (FOTO)

TS, 27.07.2020

V vikendu, ki je za nami, so se znova predstavili tenisači in tenisačice v starostni kategoriji Odmev U14. Med deklicami je še drugi turnir zapored pripadel Lari Flerin, ki je bila tokrat v finalu boljša od Julije Bogatin. Dečki so se prvič pod okriljem Tenis Slovenije pomerili na igriščih TK Center Court, kjer se je naslova veselil Nal Sok. 

FOTOGALERIJA

Predstavnica TK Triglav Kranj Lara Flerin še naprej potrjuje izjemno pripravljenost. Po tem, ko je v začetku meseca julija osvojila turnir na igriščih TK Max Ljubljana, je bila tokrat najboljša še na igriščih ŠD LTA.

Že od samega začetka turnirja je Flerinova delovala izjemno zanesljivo. Po vrsti je ugnala Beti Butino-Jazbec (6:1, 6:1), Evo Šifrer (6:3, 6:1), v polfinalu Zalo Vnuk (6:2, 6:0), za konec pa je bila v velikem finalu s 6:4 in 6:3 boljša še od Julije Bogatin (TK Luka Koper).

Znova se je v boj za končno zmago vključila tudi finalistka turnirja na igriščih TK Max Ljubljana Eva Cikajlo (TK Radomlje), katere pot je tokrat v polfinalu ustavila Bogatinova.

OP ŠD LTA - Odmev U14 (deklice)

ČetrtfinaleBogatin J. - Najzer K. 6:2, 6:3Cikajlo E. - Dirnbek K. 3:6, 6:2, 6:2Manevska E. - Vnuk Z. 2:6, 0:6Šifrer E. - Flerin L. 3:6, 1:6PolfinaleBogatin J. - Cikajlo E. 6:4, 6:3Vnuk Z. - Flerin Z. 2:6, 1:6

Finale: Bogatin J. - Flerin L. 4:6, 3:6


Na igriščih TK Center Court najboljši Sok

Prvič pod okriljem Tenis Slovenije pa je turnir katerekoli od mlajših kategorij potekal na igriščih TK Center Court. Ljubljanski klub se je izkazal z odlično organizacijo, tenisači pa so poskrbeli za odličen tenis.

Domačini so veliko pričakovali od 1. nosilca Marka Požonca, ki je v uvodnih dveh kolih deloval izjemno zanesljivo, v četrtfinalu pa naletel na razpoloženega Marka Retlja (TK Krka Otočec). Ta si je v nadaljevanju turnirja finalno vstopnico priigral z zmago nad Markom Čačkovim (TK Tal), v spodnjem delu žreba pa je bil Nal Sok (TC Ljubljana) boljši od še enega domačega predstavnika, Matica Hribarja.

Uvodni niz finalnega obračuna je Sok dobil prepričljivo s 6:1. Boljši odpor je Retelj nudil v nadaljevanju, a kljub temu odločilnega tretjega niza ni uspel izsiliti.

OP Center Court - Odmev U14 (dečki)

Četrtfinale(1)Požonec M. - (5)Retelj M. 2:6, 1:6(4)Čačkov M. - (6)Koblar R. 6:1, 7:5(8)Ploj J. - (3)Sok N. 3:6, 2:6Bukovec R. - (2)Hribar M. 1:6, 0:6 Polfinale(5)Retelj M. - (4)Čačkov M. 4:6, 6:1, 6:1(3)Sok N. - (2)Hribar M. 6:4, 6:2

Finale: (5)Retelj M. - (3)Sok N. 1:6, 4:6

TUKAJ.

Prireditev Igrajmo tenis že v soboto

TS, 27.07.2020

V Ljubljanskem BTC Cityju bi morala tudi letos potekati tradicionalna prireditev Igrajmo tenis! Najbolj množičen teniški dogodek za najmlajše je bil maja prestavljen na julij, nato pa je bil zaradi razmer, ki niso omogočale zbiranja večjega števila ljudi na istem mestu, še enkrat prestavljen na 1. avgust 2020.Mladi igralci in igralke v starostni kategoriji 8 -11 let nastopajo v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let se bodo tako zbrali v terminu, ko bo zagotovljena varnost za vse udeležence. “Trenutne razmere tekmovanja ne omogočajo. V zadnjih dneh smo bili v pogovorih z NIJZ in glede na trenutni položaj, ko je zbiranje omejeno na 50 ljudi, bi organizacija takšnega tekmovanja pomenila preveliko tveganje za vse udeležence. Zdravje je na prvem mestu, tako, da bomo morali počakati na umiritev razmer,” je julija o novi odpovedi teniškega praznika dejala direktorica marketinga pri Tenis Sloveniji, Tea Starc.Nov datum prireditve je 1. avgust 2020. TUKAJ.

Petrol U18: Artnak v Velenju obogatil letošnjo zbirko naslovov, Lovričeva najboljša med dekleti

TS, 26.07.2020

V Velenju so se tokrat zbrali tenisači in tenisačice v starostni kategoriji Petrol U18. Še naprej z izjemnim nastopanjem v sezoni 2020 nadaljuje Bor Artnak (TK As Litija), ki je na Štajerskem prišel do novega naslova, pri dekletih pa je največ pokazala Pia Lovrič (TK Domžale), ki je bila v finalu prepričljivo boljša od Brine Šulin. 

Letošnji rezultati Bora Artnaka so zares impresivni. Zbirko naslovov, med drugim tudi osvojeno zimsko in poletno državno prvenstvo v kategoriji U16 ter poletno državno prvenstvo v kategoriji U18, je dopolnil še z naslovom v Velenju. Na Štajerskem se je zbralo 23 tenisačev, nobeden od 4, ki so se poizkušali zoperstaviti Artnaku, pa predstavniku TK As Litija ni bil konkurenčen.

V četrtfinalnih obračunih so tako Simon Javoršek (TK Maja Matevžič), Job Japelj (TK Spin Medvode), Bor Artnak kot tudi Gordan-Fran Mileusnić (ŽTK Maribor) zabeležili zmago z 2:0 v nizih, v finale pa se je ob Artnaku uspelo prebiti še Javoršku.

Ta je bil v 1. nizu s 3 osvojenimi igrami še najbližje osvojenemu nizu proti Boru, ki v nadaljevanju nasprotniku ni dopustil pravih priložnosti.

OP VELENJE - PETROL U18

Fantje, četrtfinale(1)Javoršek S. - (7)Škerlavaj T. 6:4, 6:4(3)Sevšek G. - (8)Japelj J. 2:6, 3:6(5)Artnak B. - Miković N. 6:1, 6:1(6)Mileusnić G-F. - (2)Grebenšek G. 6:1, 7:5Polfinale(1)Javoršek S. - (8)Japelj J. 6:0, 7:6(3)(5)Artnak B. - (6)Mileusnić G-F. 5:0* - predaja

Finale: (1)Javoršek S. - (5)Artnak B. 3:6, 0:6

VSI REZULTATI:OP Velenje - Petrol U18 (fantje)


Lovričeva ustavila vročo Šulinovo

Med dekleti je prvič po dolgem času na domačem terenu nastopila Pia Lovrič (TK Domžale), ki je v Velenju upravičila vlogo favoritinje. V obračunu za naslov je Lovričevo poizkušala zaustaviti Brina Šulin (TK Radomlje), ki se je še drugi teden zapored prebila v veliki finale. Pred 7 dnevi je v Ljubljani osvojila turnir v starostni kategoriji Zala U16, tokrat pa je morala priznati premoč nasprotnici.

Lovričeva je delovala izjemno prepričljivo in Šulinovi v finalu dopustila eno samo igro. Končni rezultat je bil 6:0 in 6:1.

Naslednji turnir v starostni kategoriji Petrol U18 bo potekal od 15. do 17. avgusta v Portorožu.

Dekleta, četrtfinale(1)Lovrič P. je bila prosta(2)Kukavica Ž. - Kovačevič J. 6:0, 6:3Jamar U. - (4)Komac T. 6:1, 6:2Šulin B. - (2)Marenk M. 6:3, 6:4Polfinale(1)Lovrič P. - (3)Kukavica Ž. 6:1, 6:2Jamar U. - Šulin B. 3:6, 6:4, 2:6

Finale: (1)Lovrič P. - Šulin B. 6:0, 6:1

VSI RE TUKAJ.

Avgusta rekreativno-veteransko odprto prvenstvo Slovenije v dvojicah

TS, 25.07.2020

Spoštovani člani Tenis Slovenije, veteranski in rekreativni igralci ter vsi prijatelji tenisa, sporočamo vam, da bo v nedeljo, 16. avgusta 2020, ob 10. uri v SR Marina, Portorož, potekalo rekreativnoveteransko odprto prvenstvo Slovenije v dvojicah.Prvenstvo bo potekalo v šestih kategorijah in sicer moški do 85 let rekreativci, do 85 let nekdanji tekmovalci (zadnji dve leti niso igrali na turnirjih pod okriljem TS), 86 – 105 let, nad 105 let, ter ženske do 85 let, nad 85 let. Vsaka prijavljena dvojica bo odigrala najmanj dve tekmi. Sistem tekmovanja bo določen po zaključku prijav – 14. avgusta ob polnoči. Za izvedbo tekmovanja v posamezni kategoriji mora biti prijavljenih vsaj šest parov.Poleg navedenih kategorij, bo na voljo tudi nova, tako imenovana vstopna in enotna starostna kategorija, v moški in ženski kategoriji, ki smo jo poimenovali Tenis Slovenija oziroma TS kategorija in bo na voljo, kot dodatna možnost izbire, za vse igralke in igralce, ki še niste nastopili na tekmovanju pod okriljem Tenis Slovenije.Prijavnina znaša 20 €/osebo, v kar je vključeno: darilna vrečka, kosilo, penina Medot, teniška igrišča, žoge, brezalkoholna pijača, pokali in zabava. Čakajo vas tudi nagrade za zmagovalce in nagrade za izžrebane prisotne igralce tenisa.POMEMBNO: Vsi sodelujoči igralci morajo biti člani Rekreativno-veteranske organizacije Tenis Slovenije za leto2020. Članarina, ki znaša 10 € na osebo, se lahko poravna prek sistema www.tzsinfosys.si ali obplačilu prijavnine pred pričetkom tekmovanja. Vodja tekmovanja bo Anže Bašelj – 031 300 488. V prijavo za tekmovanje napišite: ime in priimek, letnico rojstva, kontaktno številko ter e-naslov,najkasneje do petka, 14. avgusta 2020, na prijave@tenis-slovenija.si. Dogodek bo organiziran v skladu z navodili NIJZ. Natančne informacije in napotki sledijo.Veselimo se uspešnih teniških potez in sproščenega druženja.Vsi se strinjamo, da je lepo zmagati, a menimo tudi, da je še pomembneje sodelovati in igro vzljubiti. Zato smo se odločili, da bomo med vsemi prijavljenimi izžrebali nagrajenca, ki bo prejel vstopnici za ogled turnirja ATP Mutua Madrid Open 2021 in letalski vozovnici za Madrid! TUKAJ.

Turnir deklet Petrol U18 se s Ptuja seli v Velenje

TS, 23.07.2020

V vikendu, ki je pred nami, bodo znova tekmovalno aktivni tudi v starostni kategoriji Petrol U18. Fantom se bodo v Velenju pridružila dekleta, ki bi se sicer za naslov morala potegovati na Ptuju.Novo turnirsko zmago bodo v tem vikendu lovili tudi v starostni kategoriji Odmev U14. Deklice bodo nastopale na igriščih ŠD LTA, dečki pa bo gostil TK Center Court, ki bo sploh prvič organiziral turnir pod okriljem TZS. TUKAJ.

Počasi se na igrišča vračajo tudi mlajše kategorije

TS, 22.07.2020

Evropska teniška organizacija (Tennis Europe), ki na leto organizira okoli 1200 teniških dogodkov, je objavila koledar do konca sezone za tekmovalke in tekmovalce v kategorijido 12, 14 in 16 let. Najmlajši letos ne bodo več nastopali na mednarodnih turnirjih (vrnili naj bi se 1. januarja 2021), sezona v kategorijah do 14 in 16 let pa se bo nadaljevala 31. avgusta.

Ob tem so v vseh treh kategorijah odpovedana evropska prvenstva. To se bo zgodilo prvič v 45-letni zgodovini organizacije. Ob vrnitvi na tekmovanja v kategorijah do 14 in 16 let bodo organizirani samo turnirji drugega in tretjega ranga, ne pa tudi prvega in turnirji super kategorije. S tem želi Tennis Europe zaščititi najboljše tekmovalke in tekmovalce, ki se zaradi strahu pred koronavirusom ali pa zaradi omejitev držav pri potovanjih, ne bodo mogli udeležiti najmočnejših turnirjev.

Organizacija tekmovanj bo prilagojena trenutni situaciji v Evropi. To pomeni, da bo na tekmovanju lahko nastopalo največ 32 igralcev, ob tem pa ne bo smelo biti prekrivanja med kvalifikacijami in glavnim turnirjem. Tekmovanja bodo potekala brez gledalcev, ob strogih varnostnih ukrepih, upoštevati pa bo potrebno tudi priporočeno telesno razdaljo.

Tennis Europe je zaradi pandemije odpovedal že 333 turnirjev. Tudi zaradi tega bodo do 31. 3. 2021 upoštevani rezultati zadnjih 24 mesecev.

TUKAJ.

Igrajmo tenis! | vabilo

Tenis Slovenija, 22.07.2020

Lepo pozdravljeni,

vljudno vabljeni na dogodek Igrajmo tenis!, ki bo potekal v soboto, 1. avgusta 2020, v ŠC Millenium. Tokrat malo drugače …

Vse podrobnosti se nahajajo v priponki.

Teniški pozdrav,

TUKAJ.

Lino U12: 80 mladih upov navdušilo v Kopru, Ljubljani in Mariboru (FOTO)

TS, 22.07.2020

V Kopru, Ljubljani in Mariboru so v preteklem vikendu potekali turnirji po 'round-robin' sistemu. Mladi slovenski upi so z izjemno zagnanostjo in teniškim znanjem še enkrat več pokazali, da se v Sloveniji za prihodnost tenisa ni potrebno bati. 

FOTOGALERIJA

Največje število tekmovalcev se je zbralo na turnirju Lino U12 v Ljubljani, kjer so bili mladi slovenski upi razporejeni v 6 štiričlanskih skupin. V treh različnih mestih se je v dveh dneh predstavilo kar 80 tenisačev in tenisačic, ki so pokazali ogromno želje in veliko teniškega znanja.

Tekmovanje so med deklicami brez poraza končale Tara Murshed (ŽTK Maribor), Veritsa Yaneva (TK Brežice), Leontina Mihajlović (ŽTK Maribor), Ela Bassanese (TK Luka Koper), Jerica Fleischman (TK Spin Medvode), Karolina Trnkovski (TK Luka Koper), Nika Mlakar (TK Spin Medvode), Ana Marinkovič (TK Triglav Kranj) in Eva Vodenik (TK Branik Maribor).

Pri fantih so po tri zmage zabeležili Mark Bečirovič-Novak (ŽTK Maribor), Lan Konečnik (TK Slovenj Gradec), Liam Lugarič (TK SB), Luka Jermaniš (TK Luka Koper), Alexander Burmakin (TK Luka Koper), Matic Sitar (Šporn), Luka Novakovič (TK Center Court), Jošt Pečovnik (TK Olimpija), Mihael Kušar-Stojaković (TK Max LJ), Nejc Šuštaršič Kalin (TK Maja Matevžič), Sergej Videnovič (TK Triglav Kranj).

Vse rezultate lahko preverite na spodnjih povezavah:Dečki - Lino U12 RRDeklice - Lino U12 RR

TUKAJ.

Klepačeva v ZDA ujela pravo formo in prispevala ključno zmago

TS, 21.07.2020

Najboljša slovenska tenisačica v konkurenci dvojic Andreja Klepač nadaljuje z nastopi v World TeamTennis ligi onkraj luže. Po uvodnih treh porazih je Andrejina ekipa Orange County Breakers pričela nastopati uspešneje, o čemer priča tudi stanje na lestvici.

Po tem, ko je Miloš Raonić v zadnjem trenutku odpovedal nastop, je bilo jasno, da bo ekipa Orange County Breakers ob izjemno napornem ritmu tekmovanja potrebovala okrepitve. Andreji Klepač, Jennifer Brady, Lukeu Bambridgeu in Steveu Johnsonu sta se pridružila Austin Krajicek in Gabriela Dabrowski, kar je močno razbremenilo predvsem Klepačevo in Bradyjevo.

Obe sta posledično pričeli nastopati precej bolje. Bradyjeva sedaj nastopa le še v posamični konkurenci, Klepačeva pa je mesto v mešanih dvojicah prepustila Gabrieli Dabrowski. Prav s slednjo se je Andreja odlično ujela in na štirih tekmah zabeležila kar 3 zmage. Še posebej pomembna je bila zmaga nad Jessico Pegulo in Darijo Jurak, ki se je izkazala zaključno ob zmagoiBreakersov nad Orlando Storm.

V World TeamTennis ligi tekmovalci premora ne poznajo. Andrejo in njeno ekipo že 21. julija čaka nov obračun in sicer drugi proti ekipi Vegas Rollers.

1. krog, 12.7.Orange County Breakers : San Diego Aviators 16:23Tekme Andreje Klepač:Klepač A./Johnson S. - Harrison R./Melichar N. 0:5Klepač A./Brady J. - Melichar N./Vandeweghe C. 3:5
2. krog, 13.7. Philadelphia Freedoms : Orange County Breakers 25:16Tekme Andreje Klepač:Townsend T./Martin F. - Klepač A./Bambridge L. 5:3Dolehide C./Townsend T. - Klepač A./Brady J. 5:3
3. krog, 15.7.Orange County Breakers : Chicago Smash 16:23Tekme Andreje Klepač:Brady J./Klepač A. - Mattek Sands B./Bouchard E. 2:5
4. krog, 16.7.Vegas Rollers : Orange County Breakers 13:25Tekme Andreje KlepačPuig M./Ahn K. - Klepač A./Dabrowski G. 0:5
5. krog, 18.7.Orlando Storm : Orange County Breakers 22:23Tekme Andreje Klepač:Pegula J./Jurak D. - Klepač A./Dabrowski G. 3:5
6. krog, 19.7.San Diego Aviators : Orange County Breakers 20:14Tekme Andreje Klepač:Vandeweghe C./Melichar N. - Klepač A./Dabrowski G. 5:0
7. krog, 20.7.NY Empire : Orange County Breakers 15:24Tekme Andreje Klepač:Peschke K./Lisicki S. - Dabrowski G./Klepač A. 3:5
8. krog, 21.7.Orange County Breakers : Vegas Rollers
TUKAJ.

Prihodnji vikend brez turnirja U8 do U11 v Krškem

TS, 20.07.2020

Na igriščih Teniškega kluba Krško bi 25. in 26. julija moralo potekati tekmovanje v starostni kategoriji od 8. do 11. leta, a zaradi trenutnih razmer do izvedbe ne bo prišlo. 

TK Krško se je za odpoved organizacije turnirja odločil povsem iz varnostnih razlogov. Spomnimo, še vedno je v veljavi zakonodaja, da se na enem mestu niti v primeru seznama prisotnih ne sme zbrati več kot 50 ljudi.

Najmlajši upi slovenskega tenisa bodo tako naslednjič na teren stopili v vikendu od 1. do 2. avgusta, ko bo v Milleniumu za najmlajše (U8 in U9) potekalo tekmovanje Igrajmo tenis!, tenisačice in tenisači v starostni kategoriji U10 in U11 pa bodo nastopali na igriščih ŽTK Maribor.

TUKAJ.

U16: Japelj v Kranju najboljše prihranil za konec, v Ljubljani po drami do naslova Šulinova

TS, 19.07.2020

V tretjem julijskem vikendu so bili znova aktivni tenisači v starostni kategoriji Zala U16. Na igriščih Teniškega kluba Max Ljubljana se je po pravi drami v finalu turnirske zmage veselila Brina Šulin, medtem ko je v Kranju v konkurenci fantov največ pokazal Job Japelj. Ta je bil v finalu boljši od Carla Angelija. 

Na turnirju deklet smo bili že v 2. krogu priča izpadu prvih dveh nosilk. Anamari Žnuderl (TK Murska Sobota) je morala priznati premoč Sari Radikovič (TK Triglav Kranj), z zmago nad 2. nosilko Pio Petelinšek (ŽTK Maribor) pa je presenetila njena klubska kolegica Nala Kovačič.

Sara in Nala uspeha nista uspeli nadgraditi v nadaljevanju turnirja, kjer so odlično formo znova potrdile Lila Mumlek (ŽTK Maribor), Eva Cikajlo (TK Radomlje) in Lara Flerin (TK Triglav Kranj). Drugi dve sta na igriščih TK Max Ljubljana nastopili že v preteklem tednu, ko sta se med seboj v finalu pomerili za naslov v starostni kategoriji U14, Mumlekova pa je odlično pripravljenost pokazala že v začetku julija, ko je nastopila v finalu U16 turnirja na igriščih ŠD Hannah.

Tokrat jim je v polfinalu družbo delala 5. nosilka turnirja Brina Šulin, ki je šla vse do konca. Predstavnica TK Radomlje je v polfinalu najprej strla odpor Flerinove, v velikem finalu pa bila po pravi drami boljša še od Mumlekove. Rezultat finalnega obračuna je bil 6:4, 5:7 in 7:5.

Zala U16, dekleta, OP TK Max Ljubljana, polfinale(7)Mumlek L. - Cikajlo E. 6:3, 6:1(5)Šulin B. - (6)Flerin L. 6:3, 7:5

Finale: (7)Mumlek L. - (5)Šulin B. 4:6, 7:5, 5:7


Japelj tokrat strl odpor Puntariča

Še drugič v mesecu juliju je potekal tudi turnir fantov U16. Znova se je za ključnega izkazal obračun med Jobom Japljem (TK Spin Medvode) in Nikolo Puntaričem (TD Slovan), ki sta se tako kot na igriščih TA Breskvar tudi tokrat v Kranju med seboj pomerila v polfinalu. V Ljubljani je po treh nizih do zmage prišel Puntarič, tokrat je bil po preobratu boljši Japelj.

Znova je v polfinalu nastopil tudi Vanja Joksović (TK Spin Medvode), ki je moral priznati premoč Carlu Angeliju (ŠTK Velenje). Ta je precej moči porabil že na poti do finala, kjer nato ni uspel konkurirati razigranemu Japlju. Za enega večjih presenečenj je tekom turnirja poskrbel Marko Retelj (TK Krka Otočec), ki je v 2. krogu ugnal 2. nosilca Davida Černeta (TA Breskvar).

Zala U16, fantje OP TK Triglav Kranj, polfinale(1)Japelj J. - (4)Puntarič N. 2:6, 7:6(4), 6:3(3)Joksović V. - Angeli C. 6:0, 5:7, 1:6

Finale: Japelj J. - Angeli C. 6:1, 6:2

TUKAJ.

Čaka nas zanimiv teniški avgust

TS, 18.07.2020

Avgusta v Sloveniji pričakujemo zanimivo teniško dogajanje. Po dveh prestavitvah dogodka Igrajmo tenis! bo ta na sporedu prvo avgustovsko soboto, isti konec tedna pa bo nekaj kilometrov stran na igriščih TD Slovana potekalo Odprto prvenstvo (OP3) za člane. Sredi meseca pa nas v Portorožu nato čaka še teniški festival in Odprto prvenstvo (OP4) za člane.V ljubljanskem BTC Cityu bo torej tudi letos potekala tradicionalna prireditev Igrajmo tenis!. Najbolj množičen teniški dogodek za najmlajše bo zaradi trenutnega stanja v državi potekal zgolj en dan. Mladi igralci in igralke v starostni kategoriji 8-11 let nastopajo v mini in midi tenisu, tenis do 10 in 11 let bo zaradi varnostnih razlogov potekal na drugi lokaciji, in sicer v Železničarskem teniškem klubu v Mariboru.Naj spomnimo, da je dogodek, na katerem je lani nastopilo več kot 250 otrok, tradicionalno na sporedu maja, nato je bil zaradi pandemije prestavljen na julij, zdaj pa je načrtovan za prvega avgusta. Tekmovanje bo organizirano v skladu s smernicami in priporočili NIJZ, tako, da bo poskrbljeno za varnost in zdravje vseh udeležencev.Tudi zaradi tega letos ne bo organizirana drugače zelo priljubljena Teniška olimpijada. Ob tekmah bodo na prizorišču potekale še druge aktivnosti kot Ball Boys Booth camp za pobiralce žogic in druge nagradne igre s katerimi bo poskrbljeno, da otrokom med čakanjem na nastope ne bo bilo dolgčas.Kljub odpovedi ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open pa bo tudi letos Portorož teniško obarvan. Najprej bo na sporedu Odprto prvenstvo (OP4) za člane, na katerem bodo prisotni vsi najboljši slovenski igralci in igralke, ki takrat ne bodo v tujini. Kot vsako leto pa bo potekal tudi teniški festival, tekmovanja v vseh starostnih kategorijah, kjer se bodo na enem mestu zbrali vsi teniški upi. V kolikor bo mogoče, bodo organizirani tudi korporativni dogodki, kjer bo šport povezan tako z zabavo kot tudi poslom. Celotna prireditev bo potekala v skladu s priporočili pristojnih organov. TUKAJ.

Telemach 2. moška liga: Novogoričani za mesto med elito proti TK Maja Matevžič

TS, 16.07.2020

V Telemach 2. moški ligi sta znani ekipi, ki se bosta v play-offu borili za mesto med elito. Končno 1. mesto so po rednem delu tekmovanja zasedli tenisači TK Nova Gorica, ki se bodo za preboj v Telemach 1. moško ligo pomerili proti zasedbi TK Maja Matevžič. 

LESTVICA

V Telemach 2. moški ligi smo bili priča dramatičnemu razpletu rednega dela sezone. Tenisači iz TK Nova Gorica so v zadnjem kolu z zmago proti TK Hoče le še potrdili končno 1. mesto, malenkosti pa so odločale v boju za končno 2. mesto.

Kar tri ekipe (TK Maja Matevžič, Goja tenis in finance, TK Krško) so namreč v 6 kolih zabeležili po 4 zmage in 2 poraza, kar pomeni, da je o drugem potniku v play-off odločal medsebojni izplen v krogu treh ekip.

V tem krogu so vse tri zgoraj omenjene ekipe zabeležile po 1 zmago, najkrajšo pa so potegnili Krčani, ki so tesno s 3:2 ugnali TK Maja Matevžič, a (pre)visoko z 0:5 klonili proti Goja tenis in finance. Za najvišje mesto v krogu treh ekip je tako odločal izid na medsebojnem obračunu med  TK Maja Matevžič in Goja tenis in finance, ki je šel v prid TK Maja Matevžič (4:1).

Krog treh ekip:Goja tenis in finance : TK Krško 5:0TK Krško : TK Maja Matevžič 3:2TK Maja Matevžič : Goja tenis in finance  4:1Datum in kraj finalnega obračuna Telemach 2. moške lige bosta znana v kratkem.

TUKAJ.

Live streaming v času tekmovanja Zala Open

TS, 16.07.2020

Obveščamo, da bo v soboto 18.7. in nedeljo 19.7. v Kranju na igriščih 6.,7.,8. in 9. izveden live streaming v času tekmovanja Zala Open - Odprto prvenstvo za fante do 16 let Tk Triglav Kranj. Internetni prenos tekem bo izvedel SPORT.ZONE.

 

Tekme drugega kola, četrtfinala , polfinala in finala bodo predvajane v ŽIVO na https://sport.zone/

TUKAJ.

ITF pripravlja spremembe za turnirje v 2020

TS, 15.07.2020

Mednarodna teniška organizacija ITF je pripravila spremembe za turnirje pod njihovim okriljem, ki jih nameravajo izpeljati v sezoni 2020. Več podrobnosti bo znanih pred koncem tega meseca.Globalna pandemija še naprej povzroča negotovost glede mednarodnih potovanj in predstavlja pomembne logistične izzive za načrtovanje in vodenje mednarodnih dogodkov. Zato je bilo potrjeno, da sledeči turnirji, vključno s tistimi, ki so bili prvotno zgolj prestavljeni, NE BODO izpeljali v sezoni 2020:• ITF Young Seniors (35-40-45) World Team & Individual Championships v Umagu, Hrvaška (13 – 26september 2020)• ITF Super-Seniors (65-70-75-80-85) World Team & Individual Championships na Majorki, Španiji(11 – 24 oktober 2020)• ITF Beach Tennis World Cup v Moskvi, Rusija (6 – 12 julij 2020)• ITF BNP Paribas World Team Cup v Vilamouri, Portugalska (4 – 10 maj 2020)Beach TennisTurnir ITF Beach Tennis World Championships v Terracini (Italija, 5.-14. junij) ohranja PRESTAVLJEN status in bo iskal nadomestni datum kasneje v letu na drugi, alternativni lokaciji.JuniorsTurnirji ITF Junior Team Competitions, vključno z 14U ITF World Junior Tennis Finals v Prostejovu na Češkem (3.-8. avgust) in 16U Junior Davis Cup in Junior Fed Cup Finals by BNP Paribas v Orlandu (ZDA, 28. september -3. oktober) NE BODO odigrani v letu 2020.SeniorsOdpovedana turnirja ITF Seniors (50-55-60) World Team & Individual Championships v Boci Ratonu in v Palm Beach Gardens, ZDA; ITF Young Seniors (35-40-45) World Team & Individual Championships v Umagu, ITF Super-Seniors (65-70-75-80-85) World Team & Individual Championships na Majorki bodo odigrani na istih lokacijah v letu 2021.WheelchairVpliv COVID-19 na zmožnost prirejanja dogodkov v letu 2020 ni le povzročil velikega učinka neprijetnosti za igralce in nacionalne zveze, onemogočil je tudi pomembne dogodke na koledarju, ki vplivajo na upravičenost igralcev do nastopa na paraolimpijskem teniškem dogodku.Glede na to, da je odlog svetovnega ekipnega pokala BNP Paribas leta 2020 zdaj potrjen kot ODPOVEDAN, tistih igralci, pri katerih odpovedani dogodki v letu 2020 vplivajo na njihov nastop na paraolimpijskih igrah, lahko vložijo pritožbo. Podrobnosti o formalnem pritožbenem postopku za Tokyo 2020 Paralympic Wheelchair Tennis bodo znane pred koncem julija. TUKAJ.

Nove spremembe v koledarju Tenis Slovenije

TS, 14.07.2020

V Novi Gorici bi se v prvem avgustovskem vikendu moralo odvijati člansko odprto prvenstvo, a je po novem prišlo do zamenjave gostitelja. Še drugič v letošnji sezoni se bodo članice in člani za naslov udarili na igriščih Teniškega društva Slovan. Istočasno bo v Milleniumu potekalo tekmovanje Igrajmo tenis! za najmlajše teniške upe. 

PRENOVLJENI KOLEDAR ZA LETO 2020

Tako člani kot tudi tenisačice in tenisači v starostni kategoriji Triglav U8 in U9 bi se morali 1. in 2. avgusta za zmage boriti v Novi Gorici, a je prišlo do spremembe. Turnir najmlajših Igrajmo tenis! se bo odvijal v Milleniumu v Ljubljani, medtem ko se bodo članice in člani še drugič letos preizkusili na igriščih TD Slovan. Nagradni sklad turnirja na Kodeljevem je 2.000€.

Kontaktna oseba in direktorica tekmovanja Igrajmo tenis! je Tea Starc, vlogo direktorja na turnirju OP Slovan pa bo opravljal Žiga Ham.

Organizator obeh tekmovanj je Tenis Slovenija. TUKAJ.

Andreja Klepač formo pili onkraj luže

TS, 14.07.2020

V nedeljo, 12. junija, se je v Združenih državah Amerike pričela World TeamTennis liga, v kateri znova sodeluje tudi Andreja Klepač. 34-letna Koprčanka tudi letos zastopa barve ekipe Orange County Breakers, s katero se je leta 2017 že prebila tudi do naslova. 

World TeamTennis liga je tekmovanje, ki v ZDA poteka že vse od leta 1974. V letošnji sezoni v ligi nastopa 9 ekip, med drugim tudi ekipa Orange County Breakers, za katero znova nastopa tudi Andreja Klepač. Zadnja leta najboljša Slovenka v konkurenci dvojic je v World TeamTennis ligi še posebej blestela leta 2017, ko je ekipo vodila do naslova ter bila med drugim izbrana za najkoristnejšo tenisačico turnirja (MVP).

Letos ob Klepačevi za ekipo Orange County Breakers nastopajo še Jennifer Brady, Luke Bambridge in Steve Johnson, v zadnjem trenutku pa je nastop odpovedal Kanadčan Miloš Raonić.

1. krog, 12.7.Orange County Breakers : San Diego Aviators 16:23Tekme Andreje Klepač:Klepač A./Johnson S. - Harrison R./Melichar N. 0:5Klepač A./Brady J. - Melichar N./Vandeweghe C. 3:5
2. krog, 13.7. Philadelphia Freedoms : Orange County Breakers 25:16Tekme Andreje Klepač:Townsend T./Martin F. - Klepač A./Bambridge L. 5:3Dolehide C./Townsend T. - Klepač A./Brady J. 5:3
3. krog, 15.7.Orange County Breakers : Chicago Smash
4. krog, 16.7.Vegas Rollers : Orange County BreakersTurnir bo potekal vse do 2. avgusta. TUKAJ.

Dodatni preventivni ukrepi za organizatorje tekmovanj pod okriljem Tenis Slovenija

TS, 14.07.2020

Spoštovani organizatorji tekmovanj pod okriljem Tenis Slovenije, pripravili smo preventivne ukrepe, da se še dodatno zavarujemo v primeru, če bi prišlo do okužbe. Zato vam v spodnjih alinejah ponovno pošiljamo povzetek priporočil in smernice glede organizacije teniških tekmovanj.- Pri organizaciji tekmovanj je potrebno upoštevati, da je v danem trenutku na prireditvenem prostoru prisotnih največ 50 oseb. Glede na spremenjen odlok o začasni splošni omejitvi oz. prepovedi zbiranja ljudi, kateri začasno prepoveduje zbiranje več kot 10 ljudi, a v kolikor organizator razpolaga s seznamom prisotnih, je možno tudi zbiranje do 50 ljudi. Ker smo poskrbeli za prilagojen koledar tekmovanj in so hkrati vselej znana imena večine udeležencev, verjamemo, da tekmovanja lahko brez težav izpeljemo.· Vsak organizator tekmovanja naj natisne in izpostavi žrebno listo tekmovalcev, ki se nahaja na spletni strani poleg podatkov o tekmovanju. Spremljevalci pa naj se vpišejo v seznam udeležencev dogodka, ki se nahaja v priponki.· Prireditveni prostor zajema teniška igrišča, tribune, gostinski lokal (v kolikor z njim obratuje teniški klub). V primeru, da gostinski lokal ni v lasti teniškega kluba oziroma je v najemu, se smatra, da lokal ni del prireditvenega prostora. V vsakem primeru točenje alkohola nad 15 promilov ni dovoljeno uro pred pričetkom tekmovanja in med samim tekmovanjem.· Organizator tekmovanja je dolžan onemogočiti dostop na tribune (predlagamo, da na vstopnih točkah s trakovi preprečite dostop).· Tenis Slovenija je poskrbela za prilagojen koledar tekmovanj, saj so tekmovanja za oba spola razdeljena na različni lokaciji, prav tako bodo sodniki prilagodili urnik glede na število prijavljenih tekmovalcev na posamezno tekmovanje. Pomembno je, da se skupine med seboj ne srečajo. Organizator je dolžan poskrbeti, da prva skupina pravočasno zapusti prireditveni prostor oziroma, da na prizorišču v danem trenutku ni več kot 50 oseb hkrati.· Potrebno je upoštevati preventivne ukrepe in higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom z prireditve in dogodke.· V primeru, da je na dogodku pristnih več kot 50 oseb je potrebno pridobiti pozitivno mnenje NIJZ in dogodek prijaviti na policiji oziroma tudi na Upravni enoti v kolikor gre za mednarodno tekmovanje.V primeru dodatnih vprašanj ali težav smo vam v pisarni Tenis Slovenije vedno na razpolago. Kontaktna številka je 031 710 303.Hvala, ker nam pomagate ohranjati teniška igrišča varna. TUKAJ.

Odmev U14: Na Obali 5 vrhunskih predstav zmagovalca Hribarja, v Ljubljani najboljša Flerinova (FOTO)

TS, 13.07.2020

V vikendu, ki je za nami, so bili aktivni tudi tenisači v starostni kategoriji Odmev U14. Deklice so se za naslov borila na igriščih Teniškega kluba Max Ljubljana, medtem ko je turnir dečkov v Portorožu gostil Teniški klub Hari. V finalu sta se zmage veselila Lara Flerin (TK Triglav Kranj) in Matic Hribar (TK Center Court). 

V Ljubljani v uvodnih dveh kolih nismo videli večjih presenečenj, o čemer priča podatek, da se je v četrtfinale prebilo vseh 8 nosilk. Tako kot na državnem prvenstvu, sta se tudi tokrat za polfinalno vstopnico med seboj pomerili Karin Dirbnek (TK Krško) in Pia Petelinšek (ŽTK Maribor). Tokrat je bil razplet drugačen, saj se je zmage in s tem preboja v polfinale veselila Karin.

Dirnbekova je nato v polfinalu morala priznati premoč Evi Cikajlo (TK Radomlje), zgornji polovici žreba pa se je brez izgubljenega niza in med drugim tudi z zmago nad 1. nosilko turnirja Julijo Bogatin (TK Luka Koper) prebila Lara Flerin (TK Triglav Kranj). Za finalni obračun je nekaj več moči ostalo Flerinovi, ki je Evo Cikajlo ugnala z rezultatom 6:4 in 6:0.

OP Ljubljana (TK Max Lj; 10.7. - 13.7.)

Odmev U14, dekleta, četrtfinale(1)Bogatin J. - (7)Najzer K. 6:3, 6:0(3)Flerin L. - (8)Zalokar E. 6:1, 6:0(5)Mrvar K-S. - (4)Cikajlo E. 0:6, 4:6(6)Dirnbek K. - (2)Petelinšek P. 6:4, 6:4Polfinale(1)Bogatin J. - (3)Flerin L. 5:7, 6:7(6)(4)Cikajlo E. - Dirnbek K. 3:6, 6:3, 6:2

Finale: (3)Flerin L. - (4)Cikajlo E. 6:4, 6:0

VSI REZULTATI

Fantje so se za naslov na odprtem prvenstvu 3. ranga merili v Portorožu, natančneje na igriščih Tennis Cluba Hari. Že od samega začetka je izjemno prepričljivo deloval 1. nosilec turnirja Matic Hribar (TK Center Court), ki je v uvodnih treh obračunih nasprotnikom skupaj oddal le 5 iger. Nekaj več težav je imel 2. nosilec Gašper Matijašič (TK Grosuplje), ki se je v uvodnih dveh kolih do zmage prebil po 3 odigranih nizih, nato pa začel igrati vse bolje.

V polfinalu je Hribar s 6:3 in 6:3 ugnal klubskega prijatelja Maksima Despotovića, medtem ko je bil Matijašič s 6:1 in 6:4 boljši od Jureta Božiča (ŽTK Maribor). Najboljše je za konec prihranil Hribar, ki bil v finalu boljši nasprotnik od Matijašiča in zasluženo prišel do naslova.

OP Portorož (TK Hari; 10.7. - 13.7.)

Odmev U14, fantje, četrtfinale(1)Hribar M. - (8)Kovačič R. 6:0, 6:0Despotović M. - Govedič N. 6:3, 6:4Vrabl N. - Božič J. 1:6, 1:6Sisan-Grošelj M. - (2)Matijašič G. 1:6, 4:6Polfinale(1)Hribar M. - Despotović M. 6:3, 6:3Božič J. - (2)Matijašič G. 1:6, 4:6

Finale: (1)Hribar M. - Matijašič G. 6:2, 6:0

V TUKAJ.

Petrol U18: Viriantova izjemno formo potrdila še v Radomljah, pri fantih do naslova Obrul

TS, 13.07.2020

Po tem, ko so se v zaključku meseca maja v Radomljah na odprtem prvenstvu za naslov pomerili člani in članice, so se tokrat na istih igriščih preizkusili tudi tenisačice in tenisači v kategoriji Petrol U18. Med dekleti je odlično formo potrdila predstavnica domačega kluba Maša Viriant, pri fantih pa se je naslova razveselil Lun Obrul iz ŽTK Maribor. 

Prvič po končanem državnem prvenstvu so se na teren vrnili tenisači v starostni kategoriji Petrol U18. Kljub temu, da sta manjkala državna prvaka Bor Artnak in Tjaša Klevišar, se je v Radomljah zbrala močna zasedba.

Pri fantih v uvodnih dveh kolih večjih presenečenj nismo dočakali, za pravi boj pa sta nato v četrtfinalu poskrbela Matic Križnik (TK Center Court) in Aljaž Kirbiš (TK Branik Maribor). Po preobratu se je zmage veselil Križnik, ob njem pa so si mesto v polfinalu priigrali še Miha Vetrih (SGRAD), Lun Obrul (ŽTK Maribor) in Aljaž Jeran (TK Radomlje).

V nedeljskem polfinalu sta si finalno vstopnico uspela priboriti Obrul in Jeran, po finalni zmagi s 6:3 in 6:4 pa se je naslova veselil letošnji podprvak na državnem prvenstvu U18 Lun Obrul.

OP Radomlje (10.7. - 13.7.)

Petrol U18 fantje, četrtfinale(1)Vetrih M. - Grebenšek G. 6:4, 6:3Škorjanc N. - (8)Obrul L. 2:6, 1:6(5)Jeran A. - (4)Kovač T. 6:4, 6:2(6)Križnik M. - (2)Kirbiš A. 4:6, 6:4, 6:2Polfinale(1)Vetrih M. - (8)Obrul L. 6:2, 5:7, 1:6(5)Jeran A. - (6)Križnik M. 6:4, 6:4

Finale: (8)Obrul L. - (5)Jeran A. 6:3, 6:4

VSI REZULTATI


Viriantova do drugega naslova v tednu dni

Tako kot pri fantih, je bilo tudi pri dekletih za končno zmago potrebno preskočiti 5 ovir. Že pri drugi se je zataknilo 1. nosilki turnirja Maji Radišič (TK Vanganel), ki je naletela na izjemno razpoloženo Mašo Viriant (TK Radomlje). Slednja je odlično formo pokazala že s turnirsko zmago v preteklem tednu na igriščih ŠD Hannah, kjer je potekalo odprto prvenstvo v kategoriji Zala U16, tokrat pa jo le še potrdila.

Po zmagi nad Radišičevo se namreč Viriantova ni zaustavila. V četrtfinalu je s 6:0 in 6:1 ugnala Žano Kukavico (ŠTK Velenje), v polfinalu po pravi borbi klubsko soigralko Ano Lanišek, v velikem finalu pa jo je čakal še obračun proti 2. nosilki turnirja Anali Kočevar (TK Spin Medvode). Slednja je pred tem nadigrala vse svoje nasprotnice, v finalu pa kljub osvojenemu prvemu nizu ni našla poti do zmage proti razigrani Viriantovi.

Petrol U18, dekleta, četrtfinaleViriant M. - (6)Kukavica Ž. 6:0, 6:1(3)Marenk M. - (5)Lanišek A. 3:6, 1:6Završki N. - Grandič Š. 6:2, 6:1Šulin B. - (2)Kočevar A. 2:6, 3:6PolfinaleViriant M. - Lanišek A. 6:1, 2:6, 6:4Završki N. - (2)Kočevar A. 2:6, 3:6

TUKAJ.

Slovenke v pokalu Fed šele 2022

TS, 10.07.2020

Teniški svet še naprej pretresajo posledice pandemije novega koronavirusa. Mednarodna teniška zveza (ITF) je sporočila, da bo Slovenija v pokalu Fed naslednji dvoboj odigrala šele leta 2022. Finale, ki bi moral biti aprila letos v Budimpešti, bo na sporedu od 13. do 21. aprila prihodnje leto v Budimpešti, so sporočili iz Teniške zveze Slovenije.

"Razočaran sem, da naslednje leto ne bomo igrali. Pričakoval sem namreč, da bomo še nadgradili letošnje rezultate, ko nam je le ena zmaga zmanjkala za kvalifikacije za svetovno skupino. Imam pa idejo, da bi organizirali kakšno prijateljsko tekmo, če bo to izvedljivo. Želim namreč ohraniti ekipni duh, ki smo ga zgradili v zadnjih letih," je dejal kapetan slovenske reprezentance Andrej Kraševec.

Slovenija je letos nastopala v prvi evroafriški skupini, kjer je po porazu na zadnji tekmi proti Srbiji tudi ostala. Na finalnem turnirju pokala Fed bo nastopilo 12 reprezentanc, ki so se tja uvrstile letos. Prizorišče finala ostaja madžarska prestolnica. Končnica, ki bi morala biti prav tako aprila, pa bo na sporedu februarja prihodnje leto. Tekmovanje bo svoj letni format znova prevzelo leta 2022, spremembe pa so napovedane tudi v Davisovem pokalu. Letošnja tekmovanja so odpovedana, kar pomeni, da je finale prestavljen na november 2021. V Madridu bo nastopilo 18 reprezentanc, ki so si nastop zagotovile že letos.

"To je veliko razočaranje. Ne vemo, kaj se bo v posameznih državah in Španiji dogajalo v naslednjih mesecih do novembra, tako, da smo morali sprejeti takšno odločitev. Ta odločitev pa ne bo vplivala na naše dolgoletne načrte v povezavi s tem tekmovanjem. Skupaj z ITF obljubljamo, da bomo leta 2021, ko bo situacija boljša, organizirali izjemno tekmovanje," je dejal nogometaš Barcelone Gerard Pique, sicer predsednik Kosmos Tennisa.

Na prihodnje leto so prestavljeni tudi vsi dvoboji svetovne skupine I in II, ki bi morali biti septembra. Datumi še niso znani, pri ITF pa pravijo, da bodo dvoboji ali marca ali septembra prihodnje leto.

"Uradno je tako, da letos ne moremo igrati in s tem smo se sprijaznili. Upamo da se bodo naslednje leto razmere umirile in da bomo lahko igrali proti Paragvaju ter se tako vrnili v borbo za elitno skupino Davisovega pokala," je dejal kapetan moške reprezentance Miha Mlakar.

TUKAJ.

Veterani TK Terme Ptuj proti Braniku do častne zmage, ŽTK Maribor že zaključil

TS, 10.07.2020

Z ligaškimi tekmami nadaljujejo tudi v veteranski ligi. Pred dnevi se je na domačem terenu do zmage prebila zasedba TK Terme Ptuj, ki je v tekmi 4. kola proti TK Branik Maribor poskrbela, da v letošnji sezoni ni več ekipe brez dosežene zmage. Zadnje kolo bo na sporedu v četrtek, 23. julija. 

LESTVICA

Kot prvi so z letošnjo sezono veteranske lige zaključili tenisači ŽTK Maribor, ki so že vnaprej odigrali tekmo 5. kola, v kateri so s 6:3 premagali TK Terme Ptuj. Ptujčani so kot edini še čakali na zmago in se do nje prebili prav na zadnji tekmi proti tenisačem TK Branik Maribor. V boju za končno zmago trenutno najbolje kaže tenisačem ŠTK Velenje, ki kot edini še ne poznajo poraza.

Velenjčani se bodo do konca sezone pomerili še proti TK Trbovlje in TK Branik Maribor, odigrati pa se mora še tudi zaostala tekma 2. kola prav med omenjenima ekipama.

Seznam vseh igralcev v veteranski ligi

Veteranska liga

1. kolo, torek, 9.6.2020ŽTK Maribor : TK Branik Maribor 4:5TK Trbovlje : TK Terme Ptuj 5:4ŠTK Velenje je prost

2. kolo, četrtek, 18.6.2020 TK Trbovlje : TK Branik MariborŠTK Velenje : ŽTK Maribor 5:4TK Terme Ptuj je prost3. kolo, četrtek, 25.6.2020ŠTK Velenje : TK Terme Ptuj 5:4ŽTK Maribor : TK Trbovlje 6:3TK Branik Maribor je prost4. kolo, torek, 7.7.2020TK Trbovlje : ŠTK VelenjeTK Terme Ptuj : TK Branik Maribor 8:1ŽTK Maribor je prost5. kolo, torek, 23.7.2020TK Branik Maribor : ŠTK VelenjeTK Terme Ptuj : ŽTK Maribor 3:6TK Trbovlje je prostLestvica:
MestoEkipaZmage/porazi+/-
 1.ŽTK Maribor 2/2+4
 2.ŠTK Velenje 2/0+2
 3.TK Terme Ptuj 1/3+2
 4.TK Trbovlje 1/1-2
 5.TK Branik Maribor 1/1-6
TUKAJ.

Lino U12: V Mariboru so s turnirjem znova počastili spomin na Fredija Reicherja

TS, 09.07.2020

Vse od sobote, 4. julija, dalje se je na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor odvijal tradicionalni Fredijev memorial, na katerem nastopajo tenisači in tenisačice v starostni kategoriji Lino U12. Po zaključenem 'round robin' sistemu, so tekmovalci nastopili še v klasični izvedbi turnirja. Do naslova so se prebili Ela Plošnik, Ana Marinkovič (obe TK Triglav Kranj), Dejan Desy in Timotej Rodošek (oba ŽTK Maribor). 

Fredijev memorial na igriščih TK Branik Maribor poteka že vse od leta 2012 dalje. Vsako leto se na njem zvrsti ogromno število mladih slovenskih upov, prav nič drugače pa ni bilo niti tokrat. V krstni izvedbi tekmovanja je leta 2012 na memorialu nastopila denimo tudi Kaja Juvan, ki je takrat prišla do finala, tam pa morala priznati premoč Maruši Plank.

Tokrat sta v A kategoriji v finalu zaigrali Ela Plošnik (TK Triglav Kranj) in Zala Bizjak (CTA), zmage in s tem naslova pa se je razveselila prva. Tudi v B kategoriji je do turnirske zmage prišla predstavnika TK Triglav Kranj Ana Marinkovič, ki je v finalu s 6:4 in 6:3 odpravila Neli Česek (TK Olimpija).

FREDI REICHER

*Fredi Reicher je bil vrsto let nepogrešljiv član Teniške zveze Jugoslavije in Teniške zveze Slovenije. Bil je odličen teniški igralec, ki je leta 1950 osvojil naslov mladinskega prvaka Jugoslavije, kasneje pa je deloval kot teniški funkcionar. Med drugim je bil Predsednik Sodniške organizacije TZJ, namestnik vrhovnega sodnika na Univerzijadi leta 1986, član mednarodne komisije iz TZJ, bil je izkušen teniški sodnik in do leta 1992 predsednik sodniške organizacije pri Teniški zvezi Slovenije, bil je zelo dejaven pri izobraževanju sodnikov, ima pa tudi ogromno zaslug za to, da se je Teniška zveza Slovenije po letu 1991 hitro vključila v ITF. Za svoje delovanje v mednarodni teniški zvezi je prejel posebno priznanje ITF leta 2008, za svoje delovanje v športu pa je v domovini leta 1983 prejel Cizljevo, leta 2006 pa Bloudkovo plaketo. V teniškem svetu, predvsem v domovini, je pustil neizbrisen pečat.

* - zapis kopiran s spletne strani www.ztk.si

Pri fantih sta v A kategoriji največ pokazala prva dva nosilca, Lasse Zajc-Gajšek (Top Ten) in Dejan Desy (ŽTK Maribor), ki sta se v finalu pomerila za končno zmago. S 7:5 in 6:1 je bil boljši Desy. Tudi v B kategoriji smo bili priča enakemu razpletu - tam je finalni obračun med 1. nosilcem Mihaelom Kušarjem Stojakovičem (ŠRD Max LJ) in Timotejem Rodoškom (ŽTK Maribor) prav tako pripadel 2. nosilcu Rodošku.

Že pred klasičnim turnirjem so v Mariboru potekali obračunu po sistemu 'round-robin', kjer se v skupinah vsak pomeri z vsakim. Tam so tekmovanje brez poraza zaključili Lasse Zajc Gajšek (Top Ten), Dejan Desy (ŽTK Maribor), Mark Bečirovič-novak (ŽTK Maribor), Lan Konečnik (SGRAD), Liam Lugarič (TK_SB), Luka Novakovič (TK Center Court), Jan Vodnik (ŠD LTA), Aljaž Štor (ŠD LOK), Tay Klep (ŠD LTA), Jošt Pečovnik (TK Olimpija), Nejc Šuštaršič Kal (TK Maja Matevžič), Luka Marinšek (TK Luka Koper), Ela Plošnik (TK Triglav Kranj), Alja Senica (ŽTK Maribor), Zala Bizjak (CTA), Sara Mihelčič (BO-BI), Ana Stojneva (ŠRD Max LJ) TUKAJ.

Tenis Slovenija poskrbela za prilagojen koledar tekmovanj, organizator pa mora onemogočiti dostop na tribune

TS, 08.07.2020

Danes, 8. julija, je preko programa Zoom potekal pomemben sestanek o podrobnostih in pasteh glede organizacije teniških tekmovanj. Turnirji zaenkrat ostajajo po razporedu, a potrebno bo upoštevati kar nekaj ukrepov.

Sestanek, na katerem je v vlogi gostje sodelovala tudi Ditka Djogić, inšpektorica na inšpektoratu za šolstvo in šport, je postregel z velikim številom pomembnih informacij. Vlada je sicer danes spremenila odlok o začasni splošni omejitvi oz. prepovedi zbiranja ljudi. Ta začasno prepoveduje zbiranje več kot 10 ljudi, a v kolikor organizator razpolaga s seznamom prisotnih, je možno tudi zbiranje do 50 ljudi. Ker je Tenis Slovenija poskrbela za prilagojen koledar tekmovanj in vselej razpolaga z ustreznim seznamom, turnirji zaenkrat ostajajo po razporedu. 

Povzetek sestanka:

- Pri organizaciji tekmovanj je potrebno upoštevati, da je v danem trenutku na prireditvenem prostoru prisotnih največ 50 oseb.

- Prireditveni prostor zajema teniška igrišča, tribune, gostinski lokal (v kolikor z njim obratuje teniški klub). V primeru, da gostinski lokal ni v lasti teniškega kluba oziroma je v najemu, se smatra, da lokal ni del prireditvenega prostora. V vsakem primeru točenje alkohola nad 15 promilov ni dovoljeno uro pred pričetkom tekmovanja in med samim tekmovanjem.

- Organizator tekmovanja je dolžan onemogočiti dostop na tribune (predlagamo, da na vstopnih točkah s trakovi preprečite dostop).

- Tenis Slovenija je poskrbela za prilagojen koledar tekmovanj, saj so tekmovanja za oba spola razdeljena na različni lokaciji, prav tako bodo sodniki prilagodili urnik glede na število prijavljenih tekmovalcev na posamezno tekmovanje. Pomembno je, da se skupine med seboj ne srečajo. Organizator je dolžan poskrbeti, da prva skupina pravočasno zapusti prireditveni prostor oziroma, da na prizorišču v danem trenutku ni več kot 50 oseb hkrati.

- Potrebno je upoštevati preventivne ukrepe in higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom z prireditve in dogodke.

- V primeru, da je na dogodku pristnih več kot 50 oseb je potrebno pridobiti pozitivno mnenje NIJZ in dogodek prijaviti na policiji oziroma tudi na Upravni enoti v kolikor gre za mednarodno tekmovanje.

- Mednarodna mladinska tekmovanja ITF Juniors so odpovedana do 31. avgusta 2020. V naslednjih dneh pričakujemo podobno odločitev tudi s strani Tennis Europe. Seveda vas o slednjem nemudoma obvestimo.

Dodatno obvestilo:

Vsak organizator naj natisne in izpostavi žrebno listo tekmovalcev, ki se nahaja na spletni strani poleg podatkov o tekmovanju. Spremljevalci pa se bodo vpisali v seznam udeležencev dogodka, ki ga bo pripravil organizator tekmovanja.

Za kakršnakoli vprašanja ali pomoč je teniškim klubom na voljo osebje v pisarnah Tenis Slovenije. TUKAJ.

Obvestilo o on-line poimenskih prijavah za ligaško tekmovanje do 14 let

TS, 08.07.2020

Obveščamo vas, da smo za klube, člane Tenis Slovenije, ki so se v letu 2020 prijavili v ligaško tekmovanje do 14 let, odprli »on-line sistem« poimenskih prijav. Postopek za prijavo tekmovalcev je enak postopku za prijavo tekmovalcev na tekmovanja TS.

Datum prijav: LIGA DO 14 LET od 9. do 22. julija 2020

Prosimo za pravočasne prijave tekmovalcev, saj po zaprtju aplikacije prijave ne bodo več mogoče. Administratorji teniških klubov naj imena tekmovalcev, ki bodo nastopali z dvojno registracijo, do navedenega datuma pošljejo po elektronski pošti na naslov ziga.ham@tenis-slovenija.si, s pripisom kluba, za katerega bodo nastopali.Za več informacij je na razpolago ziga.ham@tenis-slovenija.si / 031 710 303.

TUKAJ.

Finalist državnega prvenstva Tomac: “Naslednje leto bom zmagal” (VIDEO)

TS, 08.07.2020

V ponedeljek, 6. julija, se je na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor s polfinalnimi in finalnimi obračuni v dvojicah zaključilo državno prvenstvo v članski konkurenci. Za TV Maribor sta pred kamere stopila državna prvaka Blaž Vidovič in Žiga Kovačič, svoje vtise pa je strnil tudi podprvak Maj Tomac. 

VEČ O DOGAJANJU NA DP 2020

Dan po tem, ko se je na Štajerskem zaključilo člansko državno prvenstvo v posamični konkurenci, smo na igriščih TK Branik Maribor dobili tudi državne prvake v dvojicah. Po osvojenem naslovu v starostni kategoriji U18, sta še drugič letos na državnem prvenstvu vso konkurenco pokorila Žiga Kovačič in Blaž Vidovič. Tenisača TK Terme Ptuj sta bila v finalu s 6:1, 3:6 in 10:8 boljša od naveze Jurman M./Tomac M.

"Potrebovala sva tudi nekaj športne sreče. Match tie-break v dvojicah je vselej loterija, v kateri lahko vsak premaga vsakega. Veliko je odvisno od sreče, mogoče malo več tudi od odločnosti," je po osvojenem naslovu dejal Vidovič, ki se je v posamični konkurenci uspešno prebil skozi kvalifikacijsko sito, nato pa ga je v 2. krogu glavnega dela turnirja zaustavil Bor Artnak (TK As Litija).

S prikazanim in doseženim je bil zadovoljen tudi Vidovičev soigralec, klubski kolega Žiga Kovačič. "Ta dva državna prvenstva sva odigrala zares dobro. Sva zelo dobro uigrana."

Tomac z jasnimi načrti

Izjemno prepričljivo sta vse do finala delovala tudi Matjaž Jurman (TK Triglav Kranj) in Maj Tomac (ŠRD Max Ljubljana), ki sta prvi obračun dobila s kar 6:0 in 6:0. V finalu jima je zmanjkalo nekaj športne sreče. "Proslavljala nekaj preveč ne bova. Rezultat je boljši kot na zimskem državnem prvenstvu, kjer sva končala v polfinalu, tako da napredek sva naredila," je dejal Tomac, ki zdaj odhaja na študij v ZDA, in dodal: "Naslednje leto, ko se vrnem, bom zmagal."

TUKAJ.

2. moška liga: TK Krško po zmagi na Otočcu še upa na mesto v play-offu

TS, 07.07.2020

Po TK Maja Matevžič so z nastopi v rednem delu Telemach 2. moške lige zaključili tudi tenisači Teniškega kluba Krško. Krčani so za konec na gostovanju na Otočcu ugnali domačo ekipo TK Krka Otočec in tako ohranili nekaj možnosti za uvrstitev v play-off. Vse bo odvisno od razpleta na preostalih tekmah 7. kola. 

LESTVICA

Tenisači TK Krško so po slabem začetku sezone, ko so zabeležili 2 poraza, nadaljevali brez napak in na koncu redni del Telemach 2. moške lige končali s 4 zmagami. Tako so Krčani tudi ohranili nekaj možnosti za preboj v play-off, kjer se bosta prvouvrščeni ekipi pomerili za mesto med elito.

Le še čudež lahko mesto v finalnem obračunu prepreči Teniškemu klubu Nova Gorica, ki v zadnjem kolu gostuje v Hočah, tenisači iz Krškega pa bodo pogledovali predvsem proti obračunu v Hajdini, kjer se bosta med seboj pomerili ekipi Goja tenis in finance ter TK Murska Sobota.

V primeru, da ekipe redni del Telemach 2. članske lige zaključijo z enakim številom zmag, se pri končni razvrstitvi najprej upošteva medsebojna tekma, nato razmerje +/- v zmagah znotraj posameznih tekem. V kolikor tudi to ne da končne slike, o končni razvrstitvi odloča žreb.

Seznam vseh igralcev v vseh ekipah

Telemach 2. moška članska liga

1. kolo, sobota, 6.6.Goja tenis in finance : TK Krško 5:0TK Hoče : TK Maja Matevžič 0:5TK Murska Sobota : TK Nova Gorica 0:5TK Krka Otočec je prost
2. kolo, nedelja, 7.6.TK Krka Otočec : Goja tenis in finance 1:4TK Maja Matevžič : TK Murska Sobota 5:0TK Nova Gorica : TK Krško 5:0TK Hoče je prost
3. kolo, sobota, 20.6.TK Murska Sobota : TK Hoče 3:2TK Nova Gorica : TK Krka Otočec 4:1TK Krško : TK Maja Matevžič 3:2Goja tenis in finance je prost
4. kolo, nedelja, 21.6.TK Maja Matevžič : TK Krka Otočec 2:3TK Krško : TK Hoče 3:2Goja tenis : TK Nova Gorica 1:4TK Murska Sobota je prost
5. kolo, sobota, 27.6.TK Maja Matevžič : Goja tenis in finance 4:1TK Krka Otočec : TK Hoče PRESTAVLJENOTK Krško : TK Murska Sobota 4:1TK Nova Gorica je prost
6. kolo, nedelja, 28.6.TK Nova Gorica : TK Maja Matevžič 2:3TK Hoče : Goja tenis in finance 0:4TK Murska Sobota : TK Krka Otočec 5:0 * - predajaTK Krško je prost
Zadnje (7.) kolo, sobota, 11.7.Goja tenis : TK Murska SobotaTK Hoče : TK Nova GoricaTK Krka Otočec : TK Krško 1:4TK Maja Ma TUKAJ.

ATP Challenger odpovedan, ne pa tudi teniški festival

TS, 07.07.2020

Največjega teniškega turnirja v Sloveniji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu letos ne bo. Do skupne odločitve Tenis Slovenije in generalnega pokrovitelja, Zavarovalnice Sava, je prišlo zaradi trenutnih razmer, ki vladajo v Evropi in svetu.

Turnir bi bil na sporedu od 17. do 23. avgusta, denarni sklad pa je bil 50 tisoč ameriških dolarjev. “Najprej bi se zahvalil Tenis Sloveniji za trud, ki ga je vložila v zadnjem obdobju, da bi izpeljali turnir tudi letos. A trenutne razmere ne dopuščajo varne organizacije tako velikega turnirja. Treba je spoštovati ukrepe vlade Republike Slovenije. Zdravje tekmovalcev, organizatorjev in vseh drugih udeležencev je na prvem mestu. Žal je letos novi koronavirus zmagal. Finančni vložek je preprosto prevelik, da bi vztrajali pri organizaciji, saj so razmere nejasne. Marsikaj se lahko še spremeni prihodnji mesec, in če bi prišlo do zaostritve v dneh pred turnirjem, bi bila posledična odpoved turnirja tik pred zdajci velik udarec. Zato smo se odločili, da bomo pozornost namenili organizaciji turnirja v prihodnjem letu. Želimo narediti še korak naprej in ob vseh dogodkih, ki smo jih vajeni iz zadnjih let, dodati še kakšnega novega,” je o odpovedi dejal direktor turnirja Aljaž Kos.

A odpoved ne pomeni, da letos v Portorožu ne bo tekmovalnega tenisa. Tenis Slovenija bo tako v tem terminu organizirala močno člansko prvenstvo, na katerega bodo povabljeni vsi najboljši slovenski igralci in igralke. Kot vsako leto pa bodo organizirali tudi teniški festival, tekmovanja v vseh starostnih kategorijah, kjer se bodo na enem mestu zbrali vsi teniški upi. Celotna prireditev bo potekala v skladu s priporočili pristojnih organov.

TUKAJ.

Sprememba v koledarju: V juliju brez CTA Opna 2020

TS, 07.07.2020

Od 22. do 26. julija bi se moral odvijati premierni CTA Open, a zdaj je že jasno, da turnir ne bo izpeljan v mesecu juliju. Nov termin turnirja, ki bo potekal na igriščih v Šeščah, bo znan v kratkem. 

Cokan Tennis Academy v letošnjem koledarskem letu pripravlja premierni CTA Open, turnir, ki bo potekal na igriščih Cokan teniške akademije v Šeščah pri Preboldu. Sprva je bil turnir načrtovan od 22. do 26. julija, a bo zaradi trenutnih razmer prestavljen na nov termin.

"Gre za odprti turnir, kar pomeni, da se lahko nanj prijavijo tako rekreativci kot tudi profesionalci. CTA Open 2020 bo zagotovo izpeljan, nov termin pa bo znan v kratkem," je dejal organizator Robi Cokan. Nagradni sklad turnirja znaša 3.500€. 

CTA Open 2020 bo izpeljan v drugem terminu. TUKAJ.

Člansko državno prvenstvo z naslovom zaključili navezi Kovačič/Vidovič in Brglez/Klaneček (FOTO)

TS, 06.07.2020

Po tem, ko se je včeraj zaključilo Telemach državno prvenstvo v posamični konkurenci, smo danes na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor dobili še članske državne prvake v dvojicah. V moški konkurenci sta se naslova veselila Žiga Kovačič in Blaž Vidovič, medtem ko sta državni prvakinji v ženski konkurenci postali Pija Brglez in Saša Klaneček.

VEČ O DOGAJANJU NA DP 2020 (POSAMEZNO)

V moških dvojicah se je v lov za najboljši par v državi podalo 12 dvojic. Že pred polfinalom so se od tekmovanja poslovile vse 4 postavljene dvojice, kar je na široko odprlo vrata do naslova preostalim navezam. Priložnost sta najbolje znala izkoristiti Žiga Kovačič in Blaž Vidovič (oba TK Terme Ptuj), ki sta v polfinalu ugnala navezo Križnik M./Obrul L., v velikem finalu pa po izjemno tesnem in napetem boju še Matjaža Jurmana (TK Triglav Kranj) in Maja Tomca (ŠRD Max Ljubljana).

Branilca naslova Jakob Aljaž Kaplja (TK Radomlje) in Bor Schweiger Mužar (TK Krka Otočec) sta v četrtfinalu klonila proti Roku Jarcu (TK Triglav Kranj) in Nejcu Škorjancu (ŠD LTA).

Telemach državno prvenstvo, dvojice (M), polfinale, 6.7.Križnik M./Obrul L. - Kovačič Ž./Vidovič B. 3:6, 3:6Jarc R./Škorjanc N. - Jurman M./Tomac M. 1:6, 6:7(1)

Finale: Kovačič Ž./Vidovič B. - Jurman M/Tomac M. 6:1, 3:6, 10:8


V ženski konkurenci lanskoletni zmagovalki Tjaša Klevišar in Tara Katarina Milič naslova nista branili.  Za prvi nosilki sta bili postavljeni Hana Bečirovič Novak in Moni Potrč (obe ŽTK Maribor), ki sta v polfinalu morali priznati premoč Tinkari Kovač (TK Šentjur) in Leeloo Obrul (TK Branik Maribor). Slednji sta se v finalu za lovoriko potegovali proti Piji Brglez (TK Branik Maribor) in Saši Klaneček (ŽTK Maribor), ki sta pred tem v polfinalu odpravili dvojico Belinger A/Jurič N.

Zmage s 7:5 in 6:2 ter s tem naslova državnih prvakinj sta se razveselili Pija in Saša.Telemach državno prvenstvo, dvojice (Ž), polfinale, 6.7.(1)Bečirovič Novak H./Potrč M. - Kovač T./Obrul L. 4:6, 7:6(5), 7:10Brglez P./Klaneček S. - (2)Belinger A./Jurič N. 6:4, 6:4

Finale: Kovač T./Obrul L. - Brglez P./Klaneček S. 5:7, 2:6

TUKAJ.

Vabilo na Zoom sestanek: Podrobnosti in pasti glede organizacije teniških tekmovanj

TS, 06.07.2020

Tenis Slovenija v sredo, 8. julija, pripravlja zelo pomembno srečanje, ki bo potekalo preko programa Zoom. Govora bo o nasvetih in navodilih kako organizirati prihajajoča tekmovanja pod okriljem Tenis Slovenije. Še zlasti se prisostvovanje na sestanku priporoča bodočim organizatorjem tekmovanj.  

Sestanek, ki ga bo vodila Tea Starc, direktorica marketina in PR pri Tenis Slovenija, se bo v sredo, 8. julija, pričel ob 12. uri in bo trajal predvidoma pol ure. Na sestanku bo prisotna tudi gospa Ditka Djogić, inšpektorica na inšpektoratu za šolstvo in šport. Ob koncu sestanka bo ga. Djogić na voljo tudi za vprašanja vseh prisotnih.

Srečanju, ki bo potekalo preko programa Zoom, se lahko v sredo pridružite TUKAJ (kliknite za prevezavo). TUKAJ.

Zala U16: V Ljubljani turnir z zmagama zaključila Viriantova in Puntarič

TS, 06.07.2020

Na igriščih Teniške akademije Breskvar in Športnega društva Hannah se je zaključilo odprto prvenstvo v starostni kategoriji Zala U16. Med fanti se je po zmagi nad Timom Kuštrom (TK Center Court) naslova razveselil predstavnik TD Slovan Nikola Puntarič, medtem ko je pri dekletih najboljše za konec prihranila 1. nosilka Maša Viriant (TK Radomlje), ki je bila v finalu boljša od Lije Mumlek (ŽTK Maribor).

VEČ O SOBOTNEM DOGAJANJUVEČ O NEDELJSKEM DOGAJANJU

V konkurenci deklet sta včerajšnji odlični polfinalni predstavi Maše Viriant in Lije Mumlek napovedovali ogorčen boj za končno zmago. Tenisačici, ki sta tekom turnirja pokazali največ, sta bili zelo izenačeni v prvem nizu, ko je le-ta pripadel Viriantovi, pa je predstavnica ŽTK Maribor popustila. Maša je na drugi strani nadaljevala odločno in oddrvela proti zasluženemu naslovu.

Zala U16 - dekleta, OP ŠD Hannah, polfinale, 5.7.(1)Viriant M. - Fajt V. 6:2, 6:4(7)Hadžiselimović N. - Mumlek L. 0:6, 1:6

Finale, 6.7.(1)Viriant M. - Mumlek L. 6:4, 6:0

Turnir dvojic ni potekal.

VSI REZULTATI:- Zala U16, OP ŠD HannaH (dekleta, posamezno)


Fantje so se tokrat za zmago na odprtem prvenstvu merili na igriščih TA Breskvar. Mesto v ponedeljkovem finalu sta si zagotovila Nikola Puntarič (TD Slovan), ki je v polfinalu po izjemni borbi presenetil 1. nosila Joba Japlja (TK Spin Medvode), ter Tim Kušter (TK Center Court), ki je premagal Japljovega klubskega kolega Vanjo Joksovića, pred tem pa ugnal tudi 2. nosilca Davida Černeta (TA Breskvar).

V finalu je več pokazal Puntarič, ki je dvoboj dobil s 6:3 in 6:4 ter tako močno nadgradil rezultat, ki ga je pred kratkim dosegel na odprtem prvenstvu v Velenju, ko ga je v 2. krogu zaustavil Žiga Švec.

Zala U16 - fantje, OP TA Breskvar, polfinale, 5.7.(1)Japelj J. - (4)Puntarič N. 7:5, 5:7, 3:6(3)Joksović V. - (6)Kušter T. 3:6, 2:6

Finale, 6.7.:(4)Puntarič N. - (6)Kušter T. 6:3, 6:4

Turnir dvojic ni potekal.

VSI REZULTATI- Zala U16, OP TA Breskvar (fantje, posamezno)

TUKAJ.

Odzivi: Razboršek izpolnil svojo željo, Pislakova o dodatnem čaru, ki ga prinaša igranje na domačih tleh

TS, 06.07.2020

Po končanem Telemach članskem državnem prvenstvu na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor so svoje misli strnili glavni akterji. Pred mikrofon sta stopila oba zmagovalca, Nik Razboršek in Manca Pislak, ki sta dobila enega najbolje zasedanih državnih prvenstev v zadnjih letih, nekaj besed pa je dodala tudi finalistka Tina Cvetkovič. 

FOTOGALERIJA

Že sama prijavna lista je napovedovala, da bomo na državnem prvenstvu v Mariboru spremljali vrhunski tenis tako v moški kot tudi ženski konkurenci. Prav imena, ki so se prijavila na turnir, so za nastopanje prepričala tudi novega državnega prvaka Nika Razborška. "Občutki so zelo dobri. Po dolgem času sem se vrnil na slovenska tla in tu odigral enega od turnirjev. Nekako je bila moja želja in tudi želja moje družine, da vse državne naslove od 12. leta starosti dalje (op. U12, U14, U16, U18) dopolnim še z osvojenim članskim turnirjem," je po finalni zmagi nad branilcem naslova Maticem Špecom povedal 26-letni Litijan in dodal: "Zares je bilo v užitek igrati na domačih tleh. Konkurenca je bila zelo močna. Ko sem videl, da bo igral Blaž Kavčič, da so tu Matic (Špec), Tom (Kočevar-Dešman), tudi mladi Bor (Artnak), sem vedel, da bom nastopil tudi sam."

VEČ O DOGAJANJU NA TELEMACH DP 2020 

Pislakovi se je obrestovalo poslušanje nasvetov trenerja

Tako kot v moški konkurenci, se je tudi v ženski naslova državne prvakinje veselila levičarka. A to je bilo znano že pred začetkom finalnega obračuna, saj sta se za najboljšo v državi pomerili Manca Pislak in Tina Cvetkovič. Za zadnji obračun je nekaj več svežine v nogah imela 3 leta starejša Ljubljančanka, ki je dvoboj dobila s 6:2 in 6:4. "Zadovoljna sem s svojo igro v finalu. Držala sem se tega, kar sva se dogovorila s trenerjem," je dejala Pislakova, ki za nastopanje na domačih tleh vselej najde nekaj dodatne motivacije. Ko te na domačih tleh pride spremljati toliko ljudi, dobiš dodaten val energije. Turnir je bil zares super organiziran, lepo nam je bilo od petka do nedelje. Ker ne igramo velikokrat v Sloveniji, ima vsak turnir še nek večji čar."

Ljubljančanka je priznala, da je v zadnjem času pogrešala tenis. "To, da smo bili tu skupaj tako moški kot tudi ženske, je bilo super. Lepo, da smo se uspeli v tem težkem času zbrati v tako močni zasedbi, saj turnirjev res ni veliko. To nam zagotovo lahko predstavlja neko podlago za naprej," je dodal Pislakova.

Pred mikrofon je po končanem državnem prvenstvu v posamični konkurenci stopila tudi Radoveljčanka Tina Cvetkovič, ki je za razliko od Pislakove v nedeljo odigrala dva obračuna. "Z državnim prvenstvom sem zadovoljna. Pot do finala je bila težka, imela sem zahtevnejši žreb od nasprotnice, kar se je poznalo tudi v finalu. Zadovoljna sem z napredkom v igri, ki sem ga pokazala kljub utrujenosti. Lahko rečem, da se delo, ki sem ga vložila v zadnjih mesecih že obrestuje. "

Državno prvenstvo se bo v ponedeljek zaključilo s polfinalnimi in finalnimi obračuni v konkurenci dvojic.

TUKAJ.

Zala U16: Puntarič presenetil Japlja, Viriantovo bo v finalu izzvala Lija Mumlek

TS, 05.07.2020

Na odprtem prvenstvu Zala U16, ki se v teh dneh odvija na igriščih Teniške akademije Breskvar in Športnega društva Hannah, sta pred nami le še končni odločitvi. V konkurenci fantov sta si ponedeljkovo finalno vstopnico priborila Nikola Puntarič in Tim Kušter, medtem ko se bosta pri dekletih za naslov med seboj udarili Maša Viriant in Lija Mumlek. 

VEČ O SOBOTNEM DOGAJANJU

Po tem, ko je bila na igriščih ŠD Hannah večina tekem odigrana že v soboto, so tekmovalke v nedeljo nadaljevale s četrtfinalnimi in polfinalnimi obračuni. Odlično pripravljenost sta potrdili 1. nosilka Maša Viriant (TK Radomlje) in Lija Mumlek (ŽTK Maribor). Medtem ko je prva prepričljivo s 6:0 in 6:2 ugnala Karin Drinbek (TK Krško), je druga z izjemno prepričljivo predstavo najprej izločila 2. nosilko Pio Petelinšek (ŽTK Maribor), nato pa v polfinalu nadigrala še eno klubsko kolegico, Nejo Hadžiselimović.

Za naslov se bo Mumlekova pomerila prav proti Maši Viriant, ki je v drugem polfinalu strla odpor borbene Vivian Fajt (TK Nova Gorica). Finale bo na sporedu v ponedeljek, ob 10. uri.Zala U16 - dekleta, OP ŠD Hannah, četrtfinale(1)Viriant M. - (5)Dirnbek K. 6:0, 6:2Fajt V. - Ahčan I. 3:6, 6:1, 6:3(7)Hadžiselimović N. - Doberlet P. 6:4, 6:4Mumlek L. - (2)Petelinšek P. 6:1, 6:4Polfinale(1)Viriant M. - Fajt V. 6:2, 6:4(7)Hadžiselimović N. - Mumlek L. 0:6, 1:6Finale, 6.7.(1)Viriant M. - Mumlek L.Turnir dvojic ne poteka.

VSI REZULTATI:- Zala U16, OP ŠD HannaH (dekleta, posamezno)


Fantje v starostni kategoriji U16 se v tem tednu za naslov merijo na igriščih Teniške akademije Breskvar. Že v soboto je z odlično predstavo v 2. krogu pot proti finalu začrtal Tim Kušter (TK Center Court), ki je v nedeljo najprej v četrtfinalnem obračunu s 6:3 in 6:0 ugnal 2. nosilca Davida Černeta (TA Breskvar), v polfinalu pa le 5 iger izgubil tudi proti predstavniku TK Spin Medvode, Vanji Joksoviću.

Za naslov se bo Kušter pomeril proti Nikoli Puntariču (TD Slovan). Ta je v četrtfinalu s 6:1 in 6:2 ugnal Nala Soka (TC Ljubljana), v polfinalu pa po pravi borbi strl še odpor Joba Japlja (TK Spin Medvode), ki je pred tem uprizoril lep preobrat proti nevarnemu Luki Videnoviću (TK Triglav Kranj). Finalni dvoboj se bo v ponedeljek, 6. julija, pričel ob 10. uri.

Zala U16 - fantje, OP TA Breskvar, četrtfinale(1)Japelj J. - Videnovič L. 4:6, 6:1, 6:0(4)Puntarič N. - Sok N. 6:1, 6:2(5)Barjaktarević B. - (3)Joksović V. 2:6, 0:6(6)Kušter T. - (2)Černe D. 6:3, 6:0Polfinale(1)Japelj J. - (4)Puntarič N. 7:5, 5:7, 3:6(3)Joksović V. - ( TUKAJ.

Državna prvaka levičarja Nik Razboršek in Manca Pislak (DOPOLNJENO)

TS, 05.07.2020

Na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor smo dobili državna prvaka v posamični konkurenci. Vnovično zmagoslavje lanskoletnega prvaka Matica Špeca je v moški konkurenci preprečil Nik Razboršek, medtem ko je v ženski konkurenci finalni obračun dveh levičark dobila Manca Pislak. Finale v dvojicah sledi v ponedeljek. 

Na Štajerskem se je nedeljski spored začel že ob 10. uri, ko bi morala biti na sporedu oba polfinalna obračuna v moški in ženski konkurenci. Zaradi predaje Annike Planinšek (ŽTK Maribor) je brez boja v finale napredovala Manca Pislak (TK Maja Matevžič), ki je tako imela na voljo nekaj dodatnega počitka pred finalnim obračunom. V drugem ženskem polfinalu sta se med seboj pomerili Pia Marija Rebec (TC Ljubljana) in Tina Cvetkovič (ŠDTŠR). Radoveljčanka, ki je pred kratkim skupaj s TK Triglav Kranj osvojila tudi Telemach člansko ligaško tekmovanje, je unovčila svoje mednarodne izkušnje in slavila zmago s 6:3 in 6:4.

V finalu dveh levičark smo spremljali raznovrstno in dinamično igro, ki je na koncu naslov prinesla Manci Pislak. Ljubljančanka je prvi niz dobila z rezultatom 6:2, v drugem pa imela prvi dve zaključni žogici že pri vodstvu s 5:3, ko so se nato v igro Pislakove prikradle dvojne napake. Kljub zapravljenim priložnostim je Manca ostala zbrana in obračun zaključila v naslednji igri.

VEČ O SOBOTNEM DOGAJANJU 

Telemach državno prvenstvo, TK Branik Maribor, ženske (posamezno), polfinaleRebec P. M. - (4)Cvetkovič T. 3:6, 4:6 Pislak M. - Planinšek A. b.b.

Finale: (4)Cvetkovič T. - Pislak M. 2:6, 4:6

Žrebna lista in več informacij o turnirju:- Telemach DP, članice (posamezno)


Razboršek do naslova brez izgubljenega niza

V moški konkurenci smo v enem od polfinalnih dvobojev spremljali obračun klubskih kolegov TK As Litija Nika Razborška in Bor Artnak. Slednji je še enkrat več dokazal, da njegovi izjemni rezultati v letošnji sezoni (zmaga na zimskem državnem prvenstvu U16 ter poletni naslov državnega prvaka U16 in U18) niso slučaj. Razboršku je v prvem nizu kar nekajkrat odvzel začetni udarec, a Nik se ni dal in dvoboj zaključil z zmago s 6:4 in 6:2.

V drugem polfinalu je na krilih včerajšnje zmage proti Blažu Kavčiču z odlično igro nadaljeval Matic Špec (ŽTK Maribor). Lanskoletnemu državnemu prvaku se je poizkušal zoperstaviti Luka Miklavčič (ŠRD Max Ljubljana), ki je po malce slabšem uvodnem nizu še posebej zapretil v nadaljevanju obračuna. Špec se je moral za zmago pošteno potruditi, kar se je poznalo tudi v kasnejšem finalu. Tam je Razboršek pokazal bistveno več in z odlično igro prišel do zaslužene zmage. Končni rezultat je bil 6:2 in 6:2.

Telemach državno prvenstvo, TK Branik Maribor, moški (posamezno), polfinaleŠpec M. - Miklavčič L. 6:2, 7:5Artnak B. - (2)Razboršek N. 4:6, 2:6

Finale: Špec M. - (2)Razboršek N. 2:6, 2:6

Žrebna lista in več in TUKAJ.

Zala U16: Japelj in Černe ter Viriantova in Petelinškova pred zahtevnim četrtfinalnim preizkusom

TS, 04.07.2020

Na teniških igriščih Teniške akademije Breskvar in Športnega društva Hannah v Ljubljani v teh dneh poteka odprto prvenstvo v starostni kategoriji Zala U16. Prva dva nosilca Job Japelj in David Černe sta prvenstvo pričela zelo zanesljivo, prepričljivo pa sta si mesto v nedeljskem razporedu priigrali tudi prvi dve nosilki Maša Viriant in Pia Petelinšek. 

Vzporedno s tem, ko se nekateri fantje in dekleta do 16. leta starosti borijo celo za odmevno uvrstitev na Telemach članskem državnem prvenstvu, se njihovi vrstniki borijo za zmago na odprtem prvenstvu TA Breskvar in ŠD Hannah. Med fanti je prva dva preizkusa uspešno prestal domači predstavnik David Černe, ki bo polfinalno vstopnico lovil proti Timu Kuštru (TK Center Court). Ta je v 2. krogu svojega nasprotnika Miloša Bogunovića (TD Slovan) ugnal s kar 6:0 in 6:0.

V borbi za končno zmago še naprej ostaja tudi 1. nosilec turnirja Job Japelj (TK Spin Medvode), ki je v uvodnih dveh kolih izgubil le 4 igre. V nadaljnje tekmovanje se je prebil tudi njegov klubski kolega Vanja Joksović, oba pa v nedeljo čaka zahteven preizkus. Prvi se bo pomeril proti Luki Videnoviču (TK Triglav Kranj), drugega pa bo izzval Boris Bajraktarević (TD Slovan). V edinem preostalem četrtfinalnem obračunu se bosta med seboj pomerila Nikola Puntarič (TD Slovan) in Nal Sok (TC Ljubljana).

Zala U16 - fantje, OP TA Breskvar, četrtfinale(1)Japelj J. - Videnovič L.(4)Puntarič N. - Sok N.(5)Barjaktarević B. - (3)Joksović V.(6)Kušter T. - (2)Černe D.Turnir dvojic ne poteka. 

VSI REZULTATI- Zala U16, OP TA Breskvar (fantje, posamezno)


Zahteven preizkus v nedeljo v boju za polfinale čaka tudi prvi dve nosilki odprtega prvenstva Zala U16 na igriščih ŠD Hannah. Maša Viriant (TK Radomlje) bo odlično formo poizkušala potrditi proti Karin Dirnbek (TK Krško), medtem ko bo Pia Petelinšek (ŽTK Maribor) za mesto med najboljšimi 4 morala premagati klubsko kolegico Lijo Mumlek.

V preostalih dveh četrtfinalih bomo priča obračunu med Vivian Fajt (TK Nova Gorica) in Ivono Ahčan (TK Center Court) ter med Nejo Hadžiselimović (ŽTK Maribor) in Piko Doberlet (TK Triglav Kranj).

Zala U16 - dekleta, OP ŠD Hannah, četrtfinale(1)Viriant M. - (5)Dirnbek K.Fajt V. - Ahčan I.(7)Hadžiselimović N. - Doberlet P.Mumlek L. - (2)Petelinšek P.Turnir dvojic ne poteka.

VSI REZULTATI:- Zala U16, OP ŠD HannaH (dekleta, posamezno)

TUKAJ.

Presenečenje na Štajerskem: Branilec naslova Špec v četrtfinalu državnega prvenstva izločil Kavčiča

TS, 04.07.2020

Sobotni dan na Telemach članskem državnem prvenstvu je postregel z velikim številom presenečenj. Največjega je brez dvoma pripravil branilec naslova Matic Špec, ki je v četrtfinalu izločil 1. nosilca turnirja Blaža Kavčiča. Tudi med člani še naprej melje Bor Artnak, ki bo v polfinalu izzval 2. nosilca Nika Razborška. Pri ženskah se je od prvih 4 nosilk v polfinale prebila le Tina Cvetkovič. 

25-letni Mariborčan Matic Špec (ŽTK Maribor) še naprej potrjuje, da se na domačih tekmovanjih počuti odlično. Po tem, ko je v lanski sezoni prav tu, na igriščih TK Branik Maribor, prišel do naslova državnega prvaka, mu tudi letos na Štajerskem kaže odlično. V prvih dveh nastopih je z odličnima predstavama nadigral Matica Dimica (TK Triglav Kranj) in Anžeta Arha (TD Slovan), največje presenečenje pa pripravil v četrtfinalu, ko je na kolena spravil Blaža Kavčiča (TK Triglav Kranj). Prvi Slovenec, ki se je kdajkoli prebil med najboljših 100 tenisačev na svetu, je tekmo pričel bolje in prvi niz dobil s 6:4. Špec je odgovoril na najboljši možen način. Najprej je rezultat v nizih poravnal na 1:1, v odločilnem tretjem pa ohranil zbranost in iz turnirja izločil 1. nosilca.

V polfinalu se bo Špec pomeril proti Luki Miklavčiču (ŠRD Max LJ), ki na poti do polfinala še ni izgubil niza. Še naprej naravnost blesti tudi državni prvak v starostni kategoriji Zala U16 in Petrol U18 Bor Artnak. Predstavnik TK As Litija je v četrtfinalu nadigral 4. nosilca Gašperja Bezjaka (ŽTK Maribor), finalno vstopnico pa bo lovil proti klubskemu kolegu, levičarju Niku Razboršku.

Telemach državno prvenstvo, TK Branik Maribor, moški (posamezno), četrtfinale(1)Kavčič B. - Špec M. 6:4, 5:7, 7:10Jeran A. - Miklavčič L. 6:7(1), 4:6Artnak B. - (4)Bezjak G. 6:2, 6:1Planinšek F. J. - (2)Razboršek N. 4:6, 3:6Polfinale, 5.7.Špec M. - Miklavčič L.Artnak B. - (2)Razboršek N.

Žrebna lista in več informacij o turnirju:- Telemach DP, člani (posamezno)


Tudi v ženski konkurenci se je 1. nosilka turnirja Tjaša Klevišar (TK Triglav Kranj) že poslovila od turnirja. Izjemno formo tudi na članskem državnem prvenstvu še naprej potrjuje Pia Marija Rebec (TC Ljubljana), ki je Klevišarjevo ugnala s 7:5 in 7:5, v četrtfinalnem obračunu pa nato premagala še Aljo Belinger (ŠD LTA).

Mesto v finalu bo Rebčeva v nedeljo lovila proti Tini Cvetkovič (ŠDTŠR), ki je v četrtfinalu končala pohod dvojne državne prvakinje v starostni kategoriji Zala U16 Petje Drame (ŽTK Maribor).  V drugem polfinalu bomo spremljali medsebojni obračun med Manco Pislak (TK Maja Matevžič) in Anniko Planinšek (ŽTK Maribor).

Obračuni v konkurenci dvojic bodo v Mariboru potekali v nedeljo in v ponedeljek.

Telemach državno prvenstvo, TK Branik Maribor, ženske (posamezno), četrtfinaleRebec P. M. - (8)Belinger A. 6:1, 6:3(4)Cvetkovič T. - Drame P. 7:5, 6:3Gorinšek T. - Pislak M. 3:6, 3:6Muller-Uhan E. - Planinšek A. 2:6, 4:6TUKAJ.

Prilagojeni koledar brez teniškega turnirja v Portorožu

TS, 04.07.2020

Vodstvo teniške zveze ATP je v izjavi za javnost sporočilo prilagojen program sezone v seriji Challenger turnirjev. Del te je sicer tudi portoroški teniški turnir, ki pa ni bil uvrščen v predvideni termin med 17. in 23. avgustom. Lani je v Portorožu slavil najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene.Po prilagojenem programu ATP za serijo Challenger se bo sezona nadaljevala prav 17. avgusta, v prvem terminu do 23. avgusta pa bosta odigrana turnirja v češki Pragi in italijanskem Todiju.Teden kasneje sledijo trije turnirji, in sicer znova v Pragi, Orlandu v ZDA ter v sosednjem Trstu. V tednu od 31. avgusta do 6. septembra bodo na vrsti turnirji v Ostravi na Češkem, znova v Orlandu ter Cordenonsu v Italiji.Program serije Challenger je za zdaj načrtovan le še v tednu med 7. in 13. septembrom, ko bodo odigrani turnirji v češkem Prostejovu, francoskem Aix-en-Provencu ter italijanski Parmi.Zavoljo zaščite pred covidom-19 bodo turnirji serije challenger letos nekoliko daljši, saj bodo v celoti trajali devet dni ob nekoliko manjši udeležbi z 48 igralci, torej 32 v glavnem delu žreba in 16 v kvalifikacijah.Več informacij o nadaljnjem poteku sezone na tej ravni bodo vodilni možje zveze sporočili naknadno.Teniška sezona je bila na vseh mednarodnih ravneh zaradi pandemije novega koronavirusa ustavljena v začetku marca, vrača pa se 3. avgusta z ženskim turnirjem v Palermu ter moškim v Washingtonu od 10. avgusta naprej. TUKAJ.

Slovenski trio se je odločil: Pot v Beograd preveč tvegana

TS, 03.07.2020

Na Prvenstvu Vzhodne Evrope v Beogradu so se v tem tednu prvič na teren podale tudi predstavnice nežnejšega spola. Na turnirju bi morale med drugim nastopiti tudi Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović, a Slovenke so se odločile, da ob trenutnih razmerah ne bodo tvegale. 

V preteklih treh tednih so na Prvenstvu Vzhodne Evrope v Beogradu nastopali moški, med drugim tudi Aljaž Bedene in Blaž Rola, s ponedeljkom pa so se na teren prvič podale tudi tenisačice. Organizator turnirja Janko Tipsarević je v Beogradu pričakoval imena kot so Anastasia Pavlyuchenkova, Dayana Yastremska, Kristina Mladenović, a zaradi razmer, ki še vedno vladajo na Balkanu, mnogo tenisačic ni pripotovalo v glavno mesto Srbije.

Za odpoved nastopa so se odločile tudi vse tri Slovenke - Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović. "Zaradi razmer, kakršnim smo v tem času priča na Balkanu, sem se odločila, da ne bom tvegala," je dejala Zidanškova, enak razlog za odpoved pa sta podali tudi Hercogova in Jakupovićeva.

Turnir v Beogradu zaenkrat sicer poteka nemoteno. Od ponedeljka so tenisačice skupaj odigrale že 31 tekem. TUKAJ.

FOTO + VIDEO: Vrhunski posnetki dvojnega zmagoslavja TK Triglav Kranj

TS, 03.07.2020

Zadnjo junijsko nedeljo v letu 2020 je zaznamovalo dvojno zmagoslavje Teniškega kluba Triglav Kranj, ki je na domačem terenu osvojil tako Telemach 1. moško kot tudi 1. žensko ligo. Obe zasedbi sta na vrh skočili že drugo leto zapored. 

FOTOGALERIJA

Teniški klub Triglav Kranj je še drugo leto zapored poskrbel za odlično organizacijo play-offa Telemach 1. moške in 1. ženske članske lige. Naslov iz lanske sezone sta branili obe ekipi TK Triglav Kranj, ki sta se tokrat pomerili proti TK Terme Ptuj in ŠD LTA.  Moška ekipa je s suvereno zmago nad Ptujčani le še potrdila primat v Sloveniji, precej bolj na tesno pa je šlo v 1. ženski ligi, kjer je zmagovalca odločilo število osvojenih iger.

VEČ O FINALNEM DNEVU TELEMACH 1. ČLANSKE LIGE (28.6.2020)

Zaključne boje je spremljal tudi Til Starc, ki je poskrbel za odlične fotografije, v spomin na dvojno zmagoslavje Kranjčanov pa pripravil tudi spodnji videoposnetek.

TUKAJ.

Prireditev Igrajmo tenis! prestavljena na kasnejši termin

TS, 02.07.2020

V Ljubljanskem BTC Cityju bi morala tudi letos potekati tradicionalna prireditev Igrajmo tenis!. Najbolj množičen teniški dogodek za najmlajše je bil maja prestavljen na julij, zdaj pa je bil zaradi trenutnih razmer, ki ne omogočajo zbiranja večjega števila ljudi na istem mestu še enkrat prestavljen. Nov datum še ni določen.Mladi igralci in igralke v starostni kategoriji 8 -11 let nastopajo v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let se bodo tako zbrali v terminu, ko bo zagotovljena varnost za vse udeležence. “Trenutne razmere tekmovanja ne omogočajo. V zadnjih dneh smo bili v pogovorih z NIJZ in glede na trenutni položaj, ko je zbiranje omejeno na 50 ljudi, bi organizacija takšnega tekmovanja pomenila preveliko tveganje za vse udeležence. Zdravje je na prvem mestu, tako, da bomo morali počakati na umiritev razmer,” je o novi odpovedi teniškega praznika dejala direktorica marketinga pri Tenis Sloveniji, Tea Starc. TUKAJ.

Na igriščih TK Branik Maribor za naslov državnega prvaka tudi Kavčič

TS, 02.07.2020

Z današnjimi kvalifikacijskimi obračuni se je pričelo Telemach člansko državno prvenstvo, ki bo še drugo leto zapored potekalo na igriščih TK Branik Maribor. Naslov državnega prvaka v moški konkurenci brani domačin Matic Špec, ki bi se letos že v četrtfinalu lahko pomeril s 1. nosilcem Blažem Kavčičem, medtem ko pri ženskah lanskoletna zmagovalka Maja Makorič ne bo nastopila. 

Na Štajerskem se v prihodnjih dneh na Telemach članskem državnem prvenstvu obeta pravi teniški praznik. Na igriščih TK Branik Maribor se bo namreč tako v moški kot tudi ženski konkurenci zbralo ogromno tekmovalcev z mednarodnimi izkušnjami. Najbolj zveneče ime letošnjega državnega prvenstva je zagotovo Blaž Kavčič (TK Triglav Kranj) ki bo po zmagi v Radomljah in na Kodeljevem poizkušal nadaljevati z letošnjo prevlado na slovenskih tekmovanjih. Pri ženskah vloga 1. nosilke pripada Tjaši Klevišar (TK Triglav Kranj), ki je pred kratkim odlično formo potrdila z naslovom državne prvakinje v starostni kategoriji Petrol U18, ob tem pa skupaj s soigralkami TK Triglav Kranj popeljala tudi do zmagoslavja v Telemach 1. ženski ligi.

Žrebna lista in več informacij o turnirju:- Telemach DP, članice (posamezno)- Telemach DP, člani (posamezno)

V moški konkurenci naslov državnega prvaka brani Mariborčan Matic Špec, ki je lani v velikem finalu s 6:2 in 6:2 ugnal Miho Veličkega. Oba se bosta v boj za naslov najboljšega v državi podala tudi letos, ko ju čaka na papirju težja naloga. Ob Kavčiču bodo na Štajerskem letos med drugim nastopili tudi Nik Razboršek (TK As Litija), Tom Kočevar Dešman (TK Max LJ) in Tino Kovačič (ŽTK Maribor), prav tako pa se bo v članski konkurenci preizkusil tudi državni prvak v starostni kategoriji U16 in U18 Bor Artnak.

Pri ženskah brez branilke naslova

Izjemno močan turnir se je obetal tudi v ženski konkurenci, a je v zadnjih dneh nastop odpovedalo kar nekaj tenisačic, med drugim tudi lanskoletna državna prvakinja Maja Makorič (TK Ptuj). Znova se bo med drugim v boj za državno prvakinjo podala 2. nosilka Tina Kristina Godec (TK As Litija), vloga nosilke pa pripada še Hani Bečirovič Novak (ŽTK Maribor), Tini Cvetkovič (ŠDTŠR), Noki Jurič  in Moni Potrč (obe ŽTK Maribor), Lian Benedejčič (TK Luka Koper) in Alji Belinger (ŠD LTA). Tako kot pri moških, bomo tudi pri ženskah na delu videli tudi državno prvakinjo v starostni kategoriji U16 Petjo Drame (ŽTK Maribor).

TUKAJ.

Lino U12 liga: Prvaki ŽTK Maribor končali prevlado TK Center Court (FOTO + VIDEO)

TS, 01.07.2020

Po končanih Petrol U18 ligi in Telemach 1. moški in 1. ženski članski ligi, smo dobili tudi zmagovalce Lino U12 lige. To so postali tenisači in tenisačice ŽTK Maribor, ki so v velikem finalu na domačem terenu končali prevlado TK Center Court, ki je bil v omenjeni kategoriji najboljši v zadnjih treh sezonah.

VIDEO + FOTOGALERIJA

Leta 2017 so v finalu ugnali ekipo TC Ljubljana, v naslednjih dveh sezonah so bili boljši od ŽTK Maribor, tokrat pa so tenisači in tenisačice TK Center Court v boju za naslov vendarle morali priznati premoč nasprotnikom. In to prav štajerski ekipi ŽTK Maribor. 

Play-off lige, na katerem sta ob omenjenih dveh ekipah nastopili še zasedbi TK Spin Medvode in TA Breskvar - CTA, je potekal na igriščih ŽTK Maribor. Obe ekipi, ki sta se prebili v finale, sta navdušila z odličnim tenisom in nepopustljivostjo vse do zadnje točke. Domači tenisači so po posamičnih obračunih povedli s 3:2, prednost pa uspešno zadržali tudi po obračunu dvojic.

Prvo točko je domačinom priborila Alja Senica, ki je bila prepričljivo s 6:0 in 6:0 boljša od Karoline Semenič, v še lepši prednosti pa so se Mariborčani znašli po zmagi Žige Šeška nad Maksimom Despotovićem. Gostje do odgovorili na najboljši možen način in prek Zoje Peternel in Luke Novakoviča rezultat poravnali na 2:2, a štajersko zasedbo je pred obračuni dvojic v vnovično prednost postavil Dejan Desy, ki je bil v izjemno izenačenem obračunu s 7:5 in 7:6(2) boljši od Jake Rakarja. Vse je bilo odločeno, ko sta v 6. obračunu Tara Murshed in Alja Senica s 6:3 in 6:3 ugnali navezo Peternel/Semenič. Poraz gostov sta v zadnjem obračunu ublažila Maksim Despotović in Mai Winterleitner.

Za ŽTK Maribor je to že druga lovorika v letošnji ligaški sezoni. Pred tem so se ligaškega naslova veselili tudi tenisači v starostni kategoriji Petrol U18.

Seznam vseh igralcev in igralk v vseh 16 ekipah

Lino U12 liga, play-off

POLFINALE, 30.6.ŽTK Maribor : TK Spin Medvode 5:2TA Breskvar - CTA : TK Center Court 3:4

FINALE, 1.7.

ŽTK Maribor : TK Center Court 4:3

 

VSI REZULTATI REDNEGA DELA TEKMOVANJA

TUKAJ.

Lino U12 liga: TK Center Court v finale po pravi drami; za naslov proti ŽTK Maribor

TS, 01.07.2020

Na teniških igriščih ŽTK Maribor se je v torek, 30. junija, pričel play-off Lino U12 lige. Prava drama se je odvijala na obračunu med TA Breskvar - CTA in TK Center Court, kjer so se po zmagi z 12:10 v odločilnem tretjem nizu 7. tekme napredovanja v veliki finale veselili tenisači TK Center Court. Za naslov se bodo Ljubljančani pomerili proti domačemu ŽTK Maribor. 

FOTOGALERIJA

Na Štajerskem so se zbrale najboljše 4 ekipe v ligaški sezoni Lino U12 2020. V finalu se bodo še do 4. zaporednega naslova poizkušali prebiti predstavniki TK Center Court, ki so tokrat v polfinalu proti TA Breskvar - CTA hitro povedli s 3:1 v zmagah, na koncu pa za las izvlekli celo kožo. Tenisači TA Breskvar - CTA so se z dvema zmagama vrnili v igro za zmago, v odločilnem 7. obračunu pa se znova znašli pred misijo nemogoče. Maksim Despotovič in Jaka Rakar sta namreč povedla s 6:1 in 5:1, nato pa sta Jakob Mervič in Svit Suljič uprizorila izjemen preobrat in imela v 3. nizu celo 2 povezani žogici za zmago.

V finalu še ŽTK Maribor

V drugem polfinalu sta se za finalno vstopnico pomerila domači ŽTK Maribor in TK Spin Medvode. Domačini so hitro povedli s 5:0, Medvodčanom, ki so tekom sezone prikazali nekaj zares odličnih predstav, pa je v nadaljevanju poraz uspelo malenkost ublažiti. Finalni obračun med ŽTK Maribor in TK Center Court bo potekal v sredo, 1. junija, od 11. ure dalje.

Seznam vseh igralcev in igralk v vseh 16 ekipah

Lino U12 liga, play-off

POLFINALE, 30.6.ŽTK Maribor : TK Spin Medvode 5:2TA Breskvar - CTA : TK Center Court 3:4

FINALE, 1.7.

ŽTK Maribor : TK Center Court (11.00)

 

VSI REZULTATI REDNEGA DELA TEKMOVANJA

TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.