Gal Emeršič Potočnik, Sebastian Dominko, Jan Dimitrijevič in Petja Drame četrtfinalisti v Bergnu

Naši mladinci in mladinke so dobro začeli nastope na mednarodnih turnirjih ITF in TE. Na turnirju TE do 16 let v Bergnu na Norveškem so se v četrtfinale uvrstili Gal Emeršič Potočnik, v drugem krogu je s 6-3 6-1 premagal Nemca Froda Neumanna, v tretjem pa je bil boljši od Rusa Antona Samokisha, Sebastian Dominko, ki je v drugem krogu s 6-3 6-0 izločil Norvežana Alberta Hansena, v tretjem pa je bil s 6-4 6-0 boljši od Šveda Vigga Grondahla ter Jan Dimitrijevič, ki je v drugem krogu s 6-0 6-0 premagal Britanca Williama Geeja, v tretjem pa je bil s 6-4 6-1 boljši od Romuna Christiana Tsezarija.

Med deklicami se je v četrtfinale uvrstila Petja Drame. V drugem krogu je s 6-0 6-0 premagala Norvežanko Sunnivo Addland, v tretjem krogu je bila s 6-1 7-5 boljša od Italijanke Ottavie Massetti..

Na turnirju ITF prvega ranga v Pragi nastopata Pia Lovrič in Filip Jeff Planinšek. Lovričeva je 12. nosilka turnirja in je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s 6-4 6-2 premagala Rusinjo Anno Lytnevo (316). Tudi Planinšek je nastop že opravil in v prvem krogu s 3-6 1-6 izgubil z 11. nosilcem, Nemcem Osmanom Torskim (ITF 124).

Na turnirju ITF 4. ranga v avstrijskem Oberpullendorfu sta zmagi zabeležili Alja Belinger, ki je v prvem krogu s 6-1 3-6 6-4 premagala Bolgarko Viktorio Velevo in Nika Strašek, ki je bila s 7-5 6-7(5) 6-2 boljša od Avstrijke Nine Plihal. Izpadla je Tara Katarina Milić. S 6-4 7-6(3) jo je premagala Avstrijka Nicole Mikulan. Tjaša Klevišar je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s7-6(1) 6-4 premagala Avstrijko Laro Nedeljković. Pri fantih sta v prvem krogu izgubila Mark Andrejič Goljar in srečni poraženec Klemen Tašner. Andrejiča Goljarja je s 7-65(8) 6-2 premagal Avstrijec David Tomić, od Tašnerja, ki je v kvalifikacijah dosegel dve zmagi pa je bil s 6-1 6-3 boljši Avstrijec Tobias Smoliner. V prvem krogu so bili prosti enajsti nosilec Tin Krstulovič, četrti nosilec Jan Kupčič in dvanajsti nosilec Matic Dimic. V drugem krogu je Dimic s 6-2 6-4 premagal Avstrijca Leona Benedicta, Jan Kupčič pa je s 4-6 1-6 premagal Švicarja Maurusa Malgiaritto.

Na turnirju ITF 5. ranga v Širokem Brijegu je nastopil Aljaž Jeran in v prvem krogu s 6-3 3-6 2-6 izgubil s Konstantinom Zhzhenovim. Med dekleti je Zala Ule v prvem krogu z 0-6 6-3 6-2 premagala Italijanko Camillo Raggi, Noka Jurič pa je morala premoč priznati peti nosilki Marini Pavković iz Hrvaške, ki je bila boljša s 7-6(4) 6-2. V drugem krogu je izgubila tudi Zala. S 6-3 6-2 jo je premagala Hrvatica Klara Vukičević.