Znani so vsi zmagovalci mastersov 2018

Članski masters Zavarovalnica Sava 2018, ki se je v izvrstni organizaciji domačega teniškega kluba Luka Koper končal v Kopru sta osvojila Tina Cvetkovič (Šdštr) in Domen Gostinčar.

Pri članih sta bila finalista Domen Gostinčar (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-3 6-1 premagal Gašperja Bezjaka (Br-Mb) in Benjamin Beliš (SGrad), ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-7(5) 6-3 izločil Žigo Drobniča (Zklub).

V finalu je slavil Domen Gostinčar z rezultatom 6-2 6-4.

Med članicami je v polfinalu Moni Potrč (ŽtkMb) presenetila prvo nosilko Tino Kristino Godec (AsLit), v drugem polfinalu je Tina Cvetkovič s 6-4 2-6 6-3 premagala domačinko Lian Benedejčič (LukaKp).

Turnir je zanesljivo osvojila Tina Cvetkovič, ki je v finalu zmagala s 6-1 6-0.

Masters člani in članice 2018 Gostinčar, Beliš, Cv

Benjamin Beliš, Domen Gostinčar, Tina Cvetkovič in Moni Potrč

Masters v kategoriji do 18 let sta osvojila Enej Berghaus (Br-Mb) in Lian Benedejčič (LukaKp).

Enej Berghaus je v polfinalu s 6-3 6-3 premagala Jana Kupčiča (ŽtkMb), v finalu pa s 6-4 7-5 Gašperja Oblaka (Ltc). Slednji je bil v polfinalu s 4-6 6-0 6-2 boljši od Aneja Levpuščka (Domžale)

Pri dekletih je zmagovalka domačinka Lian Benedejčič. Lian je v polfinalu s 6-3 6-2 premagala Aljo Belinger (Šplus). Druga finalistka je bila Noka Jurič (ŽtkMb). Noka je bila v polfinalu s 6-3 3-6 6-3 boljša od Mie Kukovič (ŽtkMb).

V finalu je Benedejčičeva slavila s 6-2 6-1

Masters 2018 finalisti 18 let (2)_525

Enej Berghaus, Gašper Oblak, Lian Benedejčič in Noka Jurič

Masters Zavarovalnica Sava v starostni kategoriji do 16 let v Kopru sta osvojila Miha Vetrih (SlGradec) in Alja Belinger (Šplus).

Pri fantih sta se za zmago borila 1. nosilec Aljaž Jeran (Radom), ki je polfinalu s 6-2 7-5 premagal Bora Artnaka (AsLit) in nepostavljeni Miha Vetrih  (SlGrad), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-2 boljši od drugega nosilca Žige Kovačiča (Ptuj). V tesnem finalnem obračunu je bil s 7-5 7-6(1) boljši Vetrih, ki je ta na najboljši mogoč način zaključil sezono, potem, ko je bil do letošnjega poletja osem mesecev odsoten iz teniških igrišč zaradi hude poškodbe roke, ki jo je dobil v prometni nesreči.

Pri dekletih je z uvrstitvijo v finale in na koncu tudi z zmago presenetila Alja Belinger (Šplus), ki je v polfinalu s 5-7 6-3 7-5 premagala prvo nosilko Tjašo Klevišar (Tr-Kr), druga finalistka pa je bila  Tara Gorinšek (Ptuj) ki je s 6-4 6-1 premagala drugo nosilko Tajo Lončarič (Ptuj).

Finalni obračun je s 6-4 6-3 dobila Alja Belinger

Finalisti 16 let_525_až

Tara Gorinšek, Alja Belinger, Miha Vterih in Aljaž Jeran

Masters za dečke in deklice do 14 let sta osvojila Bor Artnak (AsLit) in Petja Drame (ŽtkMb)

Bor Artnak je v finalu s 6-1 7-5 premagal Luna Obrula (Celje). V polfinalu je bil Obrul s s 6-0 7-5 boljši od Aljaža Kirbiša (Radom), Artnak je s 6-0 6-1 premagal Vanjo Joksoviča (TKMed).

Pri deklicah je zanesljivo slavila Petja Drame (ŽtkMb), ki je bila v polfinalu s 6-1 6-1 boljša od Eve Muller Uhan (Tc-Lj), v finalu pa je s 6-3 6-1 premagala še Pio Marijo Rebec (Tc-Lj). Slednja je v polfinalu s 6-1 6-1 izločila Ano Lanišek (Radom).

Masters do 14 let 2018_525

Lun Obrul, Bor Artnak, Petja Drame in Pia Marija Rebec

Na mastersu do 12 let sta zmagovalca Žiga Švec pri dečkih in Ana Tara Praček pri deklicah.

Pri dečkih sta bila finalista prvi nosilec Žiga Švec (Mu-So), ki je s 7-5 6-0 premagal Luko Videnoviča (Tr-Kr) in četrti nosilec Mak Mikovič (Jaki), ki je bil v drugem polfinalu s 6-7(1) 6-4 6-2 boljši od Vida Moharja (Grosuplje). Finalni obračun je zanesljivo dobil prvi igralec lestvice TS do 12 let Žiga Švec, ki je Maka Mikoviča premagal s 6-0 6-3.

Pri deklicah sta se v finale uvrstili nepostavljena Ana Thaler (TK-CC), šesta igralka lestvice TS, ki je po prvi nosilki Vraničarjevi v polfinalu s 6-7(4) 6-3 6-4 premagala še četrto nosilko Nalo Kovačič (ŽtkMb) in tretja nosilka Ana Tara Praček (LukaKp), ki je v drugem polfinalu s 6-2 6-1 izločila drugo nosilko Lijo Mumlek (ŽtkMb).

V finalu je s 6-2 6-1 slavila domačinka Ana Tara Praček.

Švec Žiga in Praček Ana Tara zmagovalca mastersa 2

Žiga Švec in Ana Tara Praček

Masters 2018 bo v Kopru z začetkom v četrtek 27.9.2018

Masters slider 2018

21.09.2018

Obveščamo vas o spremembi lokacije tekmovanja  Zavarovalnice Sava Masters-a Tenis Slovenije, le-ta bo izveden v vseh kategorijah v TK Luka Koper

Na dogodek se bo uvrstilo 11 najuspešnejših tekmovalcev in tekmovalk jakostne lestvice Tenis Slovenije l.2018, v kategorijah do 12, 14, 16, 18 let in člani/-ce, eno mesto je v primeru potrebe rezervirano za povabljenega igralca, ki ga lahko izberejo selektorji. Na sporedu bo 210  srečanj, na katerih bo nastopilo 120 tekmovalcev, dobili pa bomo 5 zmagovalcev in 5 zmagovalk »Zavarovalnica Sava Mastersa«.

Lestvice bodo izdelane po zadnjih odigranih turnirjih in vnešenih rezultatih, torej v ponedeljek zvečer, upoštevati pa bo potrebno on-line lestvico z datumom 1. oktober. Upoštevano bo stanje na WTA in ATP lestvici, ki bosta objavljeni v ponedeljek, na mladinskih lestvicah pa stanje z dnem 17. september, razen, če bo ITF, ki običajno lestvice objavlja ob torkih tokrat spremembe lestvic objavil v ponedeljek. Glede na trenutno stanje pa lestvice ITF na udeležnce mastersa ne bodo vplivale z izjemo Maje Makorič, ki je na robu uvrstitve v masters in bi ob morebitni zmagi v Mostarju lahko prišla med najboljših 300 mladink in bi se s tem uvrstila v masters, sicer pa je trenutno izven tega kroga igralk.

Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava, bosta za tekmovanje vsak do ½, namenila finančna sredstva  v  vrednosti  5.000  €.  Posamezni  zmagovalec  in  zmagovalka  kategorije  bo  deležen  namenskega sponzorstva  »Zavarovalnica Sava Masters sponzorstvo«, za potovanja na mednarodna tekmovanja..

Zmagovalec/-ka »Zavarovalnice Sava mastersa«, prejme namenska sredstva v bruto vrednosti 500 €..

Mastersi bodo potekali 27. in 28.9.2018 za kategoriji 12 in 16 let, 29. in 30. za člane in članice ter 1. in 2. oktobra za kategoriji 14 in 18 let.

Preberite tudi tukaj.