Zavarovalnica Sava masters 2017

Zmagovalci Zavarovalnica Sava Mastersa 2017 do 12 in 16 let so Matic Križnik, Ana Lanišek, Matic Dimic in Tjaša Klevišar

Otočec 08.10.2017

Masters 2017 najboljši 12 let dečki in deklice bre
Ela Nala Milić, Jaka Golob, Matic Križnik, Ana Lanišek in Leontina Stojanovič (z leve)

Danes so bili na Otočcu na Zavarovalnica Sava Mastersu 2017 na sporedu polfinalni in finalni obračuni v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let.

Tako pri dečkih kot pri deklicah so ostali v boju za naslov prvi štirje igralci oz. igralke lestvice TS, presenetila pa je Ana LANIŠEK, ki je izločila 1. in 2. nosilko v kategoriji deklic do 12 let.

Masters 12 2017 polfinalisti_525

Vsi polfinalisti do 12 let
Foto: Bojan Matevžič

Pri dečkih sta se v finale uvrstila 1. nosilec Matic KRIŽNIK (TK-CC), ki je v polfinalu v klubskem obračunu s 6-0 6-3 premagal Tima KUŠTRA in Jaka GOLOB (Tr-Kr), ki je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-1 boljši od domačega upa Janija RETLJA (Otočec). V izenečenem finalu je slavil Križnik z rezultatom 6-4 0-6 7-5.

Masters polfinalisti dečki do 12 let

Križnik, Kušter, Golob, Retelj (z leve)

Masters 2017 polfinalistke 12 let

Milić, Stojanović, Lanišek in Viriant (z leve)

Masters 2017 3 mesto dečki do 12 let Kušter in Ret

Tim Kušter (levo) in Jani Retelj

Pri dekletih je v polfinalu 1. nosilka Ela Nala MILIČ (TK-CC) s 6-1 6-1 premagala Mašo VIRIANT (Radomlje), v drugem polfinalnem obračunu igralk istih klubov pa je Ana LANIŠEK (Radomlje) s 6-4 1-6 6-1 premagala 2. nosilko Leontino STOJANOVIĆ (TK-CC). V finalu je slavila Laniškova, ki je zmagala s 6-3 6-2.

V starostni kategoriji do 16 let sta se pri dekletih v finale uvrstili Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), ki je v prvem polfinalu s 6-4 6-3 premagala Ano Zalo VOLK (ŽtkMb) in Taja LONČARIČ (Ptuj), ki je bila v drugem polfinalu s 6-4 7-5 boljša od Alee BUBEK (N.Gorica). V finalu smo tako spremljali obračun najuspešnejših igralk mastersov, saj je Taja LONČARIČ že osvojila masters do 14 let, Klevišarjeva pa je bila polfinalistka mastersa do 18 let. Zmagovalka mastersa do 16 let je postala Klevišarjeva, ki je v finalu zmagala s 6-1 6-2.

Masters Finalistki 16 let Klevišar Tjaša in Lončar

Taja Lončarič (levo) in Tjaša Klevišar

Masters 2017 polfinalistki Volk Ana Zala in Alea B

Ana Zala Volk (levo) in Alea Bubek

Masters 2017 polfinalistke 18 let

Alea Bubek, Tjaša Klevišar, Taja Lončarič in Ana Zala Volk (z leve)

Pri fantih je dvakratni finalist mastersov, v finale se je uvrstil tudi v kategoriji do 18 let, Matic DIMIC (MaxLj) v polfinalu s 6-1 6-1 premagal Mariborčana Boruta ŠRAJA, v drugem polfinalu pa je Klemen TAŠNER (Šentjur) s 6-3 6-2 premagal Aneja LEVPUŠČKA (Domžale). V finalu je s 6-3 6-2 slavil Dimic, ki je tako že pospravil v žep prvi naslov, za drugega se bo boril v finalu mastersa do 18 let, ki bo na sporedu v ponedeljek.

Masters 2017_polfinalista 18 let Dimic in Šraj

Borut Šraj( levo) in Matic Dimic

Masters polfinalista 18 let
Klemen Tašner (levo) in Anej Levpušček

Bor Artnak, Taja Lončarič in Anja Gal zmagovalci mastersa do 14 let in do 18 let

Otočec 7.10.2017

V TC Otočec se zaključujeta mastersa Zavarovalnica Sava 2017 v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let. Zaradi slabega vremena so se  tekme začele kasneje od načrtovanega časa, tako da je bil finalni obračun deklet v starostni kategoriji do 18 let na sporedu v soboto, fantje pa bodo končali v ponedeljek.

Dobili pa smo zmagovalca v starostni kategoriji do 14 let in zmagovalko pri dekletih do 18 let.

Pri dečkih sta se v finale uvrstila Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽtkMb), v polfinalu je s 6-2 4-6 6-3 premagal Luna OBRULA (Celje) in Bor ARTNAK (AS Litija), ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-4 izločil Jona Lana ŠUNTARJA (Tr-Kr).

V finalu je v izenačenem in napetem obračunu slavil Artnak, ki je zmagal s 6-4 3-6 6-3.

Med deklicami je naslov osvojila Taja LONČARIČ (Ptuj), ki je v finalu s 6-2 6-1 premagala Pio Marijo REBEC (Tc-Lj). Lončaričeva je v polfinalu s 6-2 6-3 premagala klubsko soigralko Nino PLIBERŠEK, Rebčeva pa je bila v drugem polfinalu s 6-3 6-1 boljša od Brine ŠULIN (Radomlje).

Pri fantih do 18 let sta se v finale Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je v polfinalu s 4-6 6-2 7-6(5) premagal Marka ANDREJIČA GOLJARJA (Domžale) in Matic DIMIC (MaxLj), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 3-6 6-4 boljši od Roka KOMCA (Koper). Finale je zaradi bolezni Tekavca brez boja dobil Matic DIMIC.

Dimic in Tekavec podelitev masters 2017_525

Pri dekletih smo spremljali finalni obračun med Mariborčankama Anjo GAL (Žtk) in Urško VELEC (Branik). Anja Gal je v polfinalu s 6-2 7-5 premagala Tjašo KLEVIŠAR  (Tr-Kr), Urška Velec je bila s 6-3 2-6 7-6(10) boljša od Eme HORVAT (Tc-Lj).

Masters 2017_ Gal Anja zmagovalka 18_525_sportida
Urška Velec in Anja Gal (desno)

V finalu je bila boljša Anja GAL, ki je zmagala z rezultatom 6-4 6-1.

Masters 2017 začetek_525
Dimic, Tekavec (finalista 18), Dolenc, Kirbiš, Flander, Bečirovič, Zalokar, Zucciati

Zmagovalca članskega mastersa 2017 sta Domen Gostinčar in Metka Komac

01.10.2017

Masters 2017 Okorn, Gostinčar, Godec in Komac_až

V Kopru se je v organizaciji domačega teniškega kluba konal Masters Zavarovalnica Sava 2017 za člane in članice.

Pri članih je zaključni turnir in nagrado v višini 500 € osvojil nepostavljeni Mariborčan Domen GOSTINČAR (ŽtkMb). V finalu je s 6-2 6-2 premagal 2. nosilca, Ljubljančana Miho OKORNA (MaxLj).

Pri članicah je 1. nosilko Tino Kristino GODEC (AsLit) presenetila domačinka, 2. nosilka Metka KOMAC (Koper). Slavila je z rezultatom 6-7(5) 6-1 6-2 in tudi ona osvojila nagrado v protivrednosti 500 €.

Oba zmagovalca sta se na seznam najboljših na zaključnih turnirjih vpisala prvič.

Mastersi v preostalih starostnih kategorijah bodo na sporedu od četrtka do nedelje na Otočcu.

Vsi najboljši mladi igralci, prihodnost slovenskega tenisa na enem mestu

25.09.2017

»Zavarovalnica Sava Masters 2017«, TK Koper, 30.9. – 1.10. 2017, TK Krka Otočec, 5.10. – 8.10. 2017

Tenis Slovenija bo s pomočjo generalnega sponzorja Zavarovalnico Sava in v sodelovanju s Teniškima kluboma TK Koper in TK Krka Otočec, letos že četrtič organizirala zaključne turnirje sezone pod imenom »Zavarovalnica Sava Masters«.

Na dogodek »Zavarovalnica Sava Masters« se bo uvrstilo po 12 najboljših igralcev in igralk v svoji kategoriji do 12, 14, 16 in 18 let ter člani/-ce. Slednji bodo od 30.9. do 1.10. tekmovali v TK Koper, vsi mlajši pa od 5. do 8.10. v TK Krka Otočec. Na Otočcu bo na sporedu blizu 130 tekem, na katerih bo nastopilo 96 tekmovalcev/-k, dobili pa bomo 8 zmagovalcev/-k.

Urnik tekem:

Člani in članice bodo v TK Koper nastopili 30.9. in 1.10.2017

Dečki in deklice do 14 let ter fantje in dekleta do 18 let bodo na Otočcu nastopili 5. in 6.10.2017.

Dečki in deklice do 12 let ter fantje in dekleta do 16 let bodo nastopili na Otočcu 7. in 8.10.2017.

Nagrade:

Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava bosta vsakemu zmagovalcu/-ki v posamezni kategoriji omogočila namensko »Zavarovalnica Sava Masters sponzorstvo«, v sklopu katerega bodo prejeli namenska sredstva za potovanja na mednarodne turnirje v skupni vrednosti 5.000 € (glej opombo).

Vsak zmagovalec/-ka prejme namenska sredstva v bruto vrednosti 500 €.

S spoštovanjem,
Marko Umberger

Predsednik Tenis Slovenije

Opomba:  Ker se namenska sredstva črpajo iz proračuna mladinskih reprezentanc za državljane RS, je pogoj za črpanje sredstev podpisana Pogodba PMR in slovensko državljanstvo.

Seznam po 12 igralcev in igralk v vsaki starostni kategoriji, ki so si priigrali pravico nastopa na zaključnem turnirju najdete TUKAJ.