prijava_e
Igrajmo tenis! : Dan SLOTEN 2010
Dokumenti
xls

pdf
olimpijada DST 18.05.2010 |

pdf

Dan slovenskega tenisa 2010

 


v soboto 22.5.2010 na igriščih TK Svoboda Ljubljana.


Teniška zveza Slovenija (TZS) bo v soboto 22.maja na ljubljanski Svobodi še četrtič organizirala veliko druženje ljubiteljev te igre vseh starosti. Dan slovenskega tenisa je eden izmed vrhov poletne teniške sezone, ki se je letos, zaradi težav z vremenom na zunanjih igriščih, začela nekoliko kasneje kot ponavadi. Na rdeči teniški zabavi pa so v ospredju  najmlajši, po prijavah sodeč naj bi jih letos prišlo okoli 450. 


Zanimanje za prireditev je že ob prvi izvedbi, takrat sicer še dokaj nenadejano, preseglo vsa pričakovanja, z leti pa se je število udeležencev le še povečevalo. Prijavnice v zadnjem tednu dni popolnoma zasujejo TZS, saj klubi prijavijo ves svoj pomladek. Organizatorji  imajo zaradi tega sladke skrbi – kako pod streho spraviti vsa tekmovanja v enem samem dnevu:»Številka nas ne more več presenetiti, edina skrb, ki nas straši, pa je slabo vreme. Če bo deževalo se zna zgoditi, da igrišča ne bodo pripravljena niti za nedeljo, to pa bi verjetno pomenilo odpoved prireditve, saj je teniški koledar v nadaljevanju sezone povsem zaseden. Vendar verjamem, da bo v soboto le posijalo sonce in izrisalo nasmeh na obraze naših malčkov, ki vsako leto res uživajo na tem teniškem srečanju. Moram reči, da sem zadovoljen tudi z odzivom sponzorjev, ki bodo z nagradnimi igrami otrokom še polepšali ta dan, kjer je morda druženje še pomembnejše od samega tekmovalnega naboja,« je nekoliko razvedril razmišljanje o glavni temi teniških pogovorov v zadnjih tednih – vremenu – direktor Teniške zveze Slovenije Zoran Kofol.


Teniški živžav

Ob tekmovanjih od 8 do 11 let (mini, midi in velik tenis) bodo svoje posebno tekmovanje tudi tokrat  imeli najmlajši, tisti, ki se z loparjem in rumeno žogico šele dobro spoznavajo. Teniška zveza Slovenije  v zadnjem obdobju z različnimi projekti skuša povečati popularnost tega športa med mladimi, ki je zaradi svoje specifičnosti, vsaj ob prvih korakih, nekoliko bolj zahteven.  V zadnjih treh letih je Marko Tekavec skupaj s svojimi sodelavci organiziral tekmovanje z imenom Teniška olimpijada. Tokrat naj bi sodelovalo okoli 70 otrok. «Glavni cilj je, da se otroci na zabaven in igriv način spoznavajo z osnovami tenisa. Malčki potrebujejo več kot leto in pol, da preidejo na mini tenis. Vsi pa seveda radi tekmujejo,  zato je to zabava še preden se začne resnejše nastopanje . Ob samem tekmovanju v teniških veščinah imamo še različne projekte. Otroci na primer spoznavajo zdravo prehrano, na prireditvah pa nastopajo tudi plesne skupine. Otroci se ob vsem naučijo tudi nastopanja, tako, da se poveča tudi njihova samozavest. Projekt je zdaj postal zelo zanimiv tudi odgovornim na Mednarodni teniški zvezi, tako, da je pionirska ideja res nekaj posebnega, « je o prednostih druženja na olimpijadah dejal oče te ideje Tekavec. 
Zaradi velikega števila prijav bodo dvoboji pri mini, midi in tenisu do 11 let nekoliko krajši, vendar pa morebiten hiter poraz ne bo pomenil slovesa od prireditve. Ob teniških igriščih se bo namreč ves čas nekaj dogajalo. Otroci bodo odvečno energijo lahko sproščali na napihljivih gradovih, sponzorji prireditve bodo predstavljali svoje artikle, organizirana bo teniška modna revija, preizkusili bodo lahko tudi speedminton, občudovali pa bodo tudi nekatere vrhunske športnike, ki bodo pokazali kako se znajdejo z loparjem v roki. Udeležbo so napovedali tudi nekdanji teniški igralci in igralke, med njimi bo tudi Maja Matevžič, ki s svojo teniško šolo sodeluje pri organizaciji prireditve: »Dogodki kot je ta so odlična priložnost za razvoj slovenskega tenisa in predvsem možnost, da se teniški otroci zberejo na enem mestu. Opažam, da se je popularnost tenisa v zadnjih letih povečala, k temu pa zagotovo pripomorejo tekmovanja v mini in midi tenisu, ter tudi teniška olimpijada. V mojih časih tega ni bilo in vesela sem, da sledimo trendom, ki so stalnica tudi v ostalih, teniško razvitih državah«.


Tudi tokrat bodo na svoj račun prišli rekreativci, organiziran bo namreč turnir po sistemu naključnih dvojic, predstavljen pa bo tudi tenis na mivki.


Za konec organizatorji opozarjajo vse udeležence naj bodo v iskanju parkirnega mesta strpni, morebitna slaba volja pa bo pozabljena ob prvem zvoku udarca rumene žogice. 


Otroci v starosti 8-11 let se bodo pomerili v kategorijah:


1) mini tenis (letnik 2001 in ml.)
2) midi tenis (zimska pravila, letnik 2000 in ml.)
3) tenis do 11 let (letnik 1999 in ml.)
4) teniška olimpijada (skupinsko tekmovanje najmlajših)

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.