prijava_e
Igrajmo tenis! : Igrajmo tenis! 2019
Dokumenti
pdf

pdf
Seznam Klubov 08.05.2019 | Tenis Slovenija

pdf
Vaje za teniško olimpijado 25.04.2019 | Tenis Slovenija

pdf
Prijave na Igrajmo tenis! 2019 25.04.2019 | Tenis Slovenija

Igrajmo tenis 2019

 

Projekt Igrajmo tenis je združil najmlajše teniške igralce

gb

 

Igrajmo_Tenis_teniška olimpijada 2019-vp_525

 

Gostoljubje je tudi letos ponudil Športni center Millenium v BTC-ju, Ljubljana, kjer je na največjem otroškem živ žavu nastopilo dobrih 250 tekmovalk in tekmovalcev iz vseh koncev Slovenije.

 

Tekmovalni del je prinesel nekaj več slave in zadovoljstva najboljšim, tako zmagovalcem ali vsaj polfinalistom v kategorijah do 10 in do 11 let. Z razliko od preteklih let, pa se je strokovni svet Tenis Slovenije odločil, da v najmlajših dveh kategorijah MINI in MIDI, tokrat tekmovalni sistem ne bo pisan na kožo, dobesedno najboljšim, pač pa vse udeležencem enako. Tako pri deklicah kot tudi pri dečkih je bilo v obeh kategorijah okrog 30 tekmovalcev in prav vsi so ob koncu turnirskega dela prejeli medalje in pozorna darila. Strokovna zamisel je padla na plodna tla, saj je bilo na skupni podelitvi več fotografov, kot jih imajo največji teniški turnirji. Prav mladi teniški igralci so se znašli v soju žarometov in na podelitvenem piedestalu.

 

Posebno moč imajo pri otrocih športne igre, kjer teniško znanje ni odločilnega pomena, pač pa splošna razgibanost in spretnost ter kolektivni duh. Teniške Olimpijade se je letos udeležilo 14 ekip oziroma več kot 100 otrok. V štirih disciplinah (čiščenje igrišča, pretakanje, odbijanje in slalom) so se otroci pomerili med seboj in s časom obračunavali, vsak po svojih zmožnostih. Smeha ni manjkalo, še bolj pa je dvig utripa dajal moštveni navijaški ton, ki je spremljal nastope prav vsake ekipe. Najbolj uspešni sta bili tokrat ekipi TK 96 Slovenja Gradec in TK Triglav Kranj, a si iskrene čestitke zaslužijo prav vse ekipe.

 

Ob prisotnosti slovenskega vrhunskega igralca in prvega, ki se je uvrstil med najboljših sto igralcev nas vetu, Blaža Kavčiča, je otroška radost dosegla višek, hkrati pa je Kavčič tudi na dogodku podrl projekt podjetja Petrol in OKS, pri pomoči mladim športnikom. Lisjak oziroma Foksi je neumorno rajal med mladimi teniškimi igralci, prodaja kozarčkov Foksi pa je svoj cilj dosegla tudi pri starših in otrokih.

 

Zadovoljstvo otrok so dodatno dvignile še številne aktivnosti ob igrišču, kot denimo napihljiv grad Jolly, teniške igre Zavarovalnice Sava, športno življenje in pravilno raztezanje, ki ga je vodila ambasadorka Zale, Urška Ahac, vedno nagajiva maskota Medo Lino ob novih produktih znamke Linolada, nagradna igra podjetja Telemach, posebna ponudba zdravstvene asistence podjetja Diners Cluba Slovenije  ter številni razstavljalci teniške opreme.

 

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji Vida Ponikvarja, Sportida.

 

Video zapis dogajanja pa si poglejte TUKAJ.

Na prireditvi Igrajmo tenis 2019 v Ljubljani v soboto in nedeljo več kot 250 mladih igralcev in igralk

bm, 20.5.2019

 

V Ljubljanskem BTC Cityu poteka tradicionalna prireditev Igrajmo tenis, v okviru katere poleg teniške olimpijade, ki bo na sporedu danes, mladi igralci in igralke v starostni kategoriji 8-11 let nastopajo v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let.
 

Nekoliko spremenjen sistem igranja v kategorijah mini in midi tenis, igralo se je na čas, vsi udeleženci turnirjev pa so na koncu prejeli medalje za udeležbo, je tako minil v bolj sproščenem vzdušju, a vseeno ne brez tekmovalnega naboja, saj si je kljub temu, da na koncu ni bil razglašen zmagovalec v posamezni kategoriji, vsak izmed mladih upov zaželel čim več zmag v svoji skupini.

 

Ob teniških turnirjih so potekale še druge aktivnosti kot Ball Boys Booth camp  za pobiralce žogic in druge nagradne igre s katerimi so organizatorji poskrbeli, da otrokom med čakanjem na nastope ni bilo dolgčas.

 

V nedeljo se je na teniški olimpijadi zbralo kar 15 ekip in več kot 100 otrok, ki so se pomerili v spretnostnih igrah. Najbolje so se odrezali igralci in igralke TK 96 iz Slovenj Gradca, ki so prišli na olimpijado s tremi ekipami in so bili najštevilčnejši in po preštetih točkah tudi najuspešnejši klub.

 

Za pokale so se v soboto potegovali dečki in deklice do 11 let, v nedeljo je bil še turnir dečkov in deklic do 10 let. Pri dečkih do 11 let je zmagal Maksim Despotovič (TK-CC), ki je v finalu s 6-3 premagal Filipa Stolleckerja (Tr-Kr). Pri deklicah do 11 let je slavila Ana Marinkovič (Tr-Kr). V finalu je bila s 7-6(7) boljša od Emme Hrnčič (Bobi). Pri dečkih do 10 let je slavil Aljaž Štor (ŠdLok). V finalu je s 6-3 premagal Sergeja Videnovića (Tr-Kr). Pri deklicah do 10 let je zmagala Zoja Peternel (Šdtšr). V finalu je s 6-1 premagala Veritso Yanevo (Brežice).

 

Oba dneva je vse kar se je dogajalo skrbno dokumentiral Vid Ponikvar iz Sportide. Fotografije si oglejte v fotogaleriji. 

ZADEVA: Veselimo se dogodka in vas vabimo k sodelovanju | Igrajmo tenis!

 

Tenis Slovenija in Petrol vas skupaj s ambasadorko projekta Kajo Juvan vabita, da se pridružite projektu "Igrajmo tenis!" , ki je namenjen ljubiteljem tenisa vseh generacij.

 

V soboto, 18. maja, in nedeljo, 19. maja, se bo v Športnem centru Millenium v ljubljanskem BTC-ju odvijal najbolj množičen dogodek za najmlajše, Igrajmo tenis!

 

Potekal bo namreč največji teniški turnir, kjer bodo tekmovali otroci iz vseh slovenskih klubov, stari od 8 do 11 let.

 

Vzporedno s turnirjem bo v nedeljo dopoldan potekala Teniška olimpijada, v soboto dopaldan pa na Ball boys boot camp vabimo mlade pobiralce teniških žogic.

 

Pripravljen je tudi pester spremljevalni program z nagradnimi igrami sponzorjev in partnerjev Tenis Slovenije.

 

Na prizorišče ste tako vabljeni tudi starši, prijatelji in ostali spremljevalci mladih upov.

 

Dogodek Igrajmo tenis! pa ne bo razveseljeval le otrok, ampak tudi ljubitelje tenisa starejših generacij, ki bodo imeli možnost brezplačnega igranja na različnih teniških igriščih po vsej Sloveniji.

 

Seznamklubov, ki bodo nudili brezplačno igranje tenisa si oglejte TUKAJ  
Vljudno vabljeni!
                                                          

Ekipa Tenis Slovenije

 

Ogjelte si nekaj utrinkov iz dogodka v letih 2017 in 2018.  

 

20190410_Igrajmo_tenis_WEB_Slider_525x300px

 

V soboto, 18. maja, in nedeljo, 19. maja 2019, bo ljubljanski BTC v znamenju tenisa, nakupov in zabave. V ŠC Millenium bo potekal najbolj priljubljen in najmnožičnejši teniški turnir za najmlajše (8-11 let). Nepogrešljiv del projekta Igrajmo tenis! pa je tudi zelo priljubljena, Teniška olimpijada, ki je namenjena vsem otrokom, starim od 6 do 12 let, ki se želijo v tenisu zabavati, vendar se z njim še spoznavajo.

 

Hkrati bo potekal vseslovenski projekt brezplačnega igranja tenisa po slovenskih klubih, in sicer in sicer 18. in 19. maja, od 9. do 12. ure. Tenis Slovenija v sodelovanju s Petrolom ter ambasadorko projekta Kajo Juvan, vsako leto ponudi brezplačno igranje tenisa po vsej Sloveniji.

 

Namen projekta je privabiti na tenis prav vse navdušence in jih spodbujati k igranju tenisa, hkrati pa širiti popularizacijo tenisa.

 

Prijave na Teniško olimpijado pošljite na prijave@tenis-slovenija.si, prijavite svojo ekipo (8 do 15 otrok) na obilico zabavnih in poučnih teniških igric, v katerih bodo zagotovo zelo uživali. Navedeno naj bo ime Teniškega kluba ali ekipe in ime in priimek ter kontakt vodje ekipe.

 

 

Tenis Slovenija

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.