prijava_e
Novice : Arhiv novic 2008 : Oktober 2008

Arhiv novic - oktober 2008

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik
Katarina in Ai osvojili Linz

Linz, 26.10.2008

Katarina Srebotnik je na 600.000 dolarskem WTA turnirju v avstrijskem Linzu v konkurenci posameznic v drugem kolu proti peti nosilki Rusinji Nadji Petrovi izgubila s 64 76, skupaj z Japonko Sugiyamo pa sta postali zmagovalki v konkurenci dvojic. V finalu sta bili s 64 75 boljši od prvega para na WTA lestvici Care Black in Liezel Huber. Preberi več TUKAJ.


Janez Semrajc
Janez Semrajc
Janez Semrajc presenetljivi zmagovalec v Dubrovniku

Ljubljana, 26.10.2008

Janez Semrajc je presenetljivi, a zasluženi zmagovalec 15.000 dolarskega ITF turnirja v Dubrovniku. Pot do zmage je bila težka, saj je moral zmagati kar sedem dvobojev, v glavni turnir se je namreč uvrstil iz kvalifikacij. V finalu je v treh nizih premagal Francoza Augustina Gensseja, ki je bil v polfinalu usoden za našega Grego Žemljo. Janez je s to zmago osvojil novih 18 točk za jakostno lestvico ATP (doslej jih je osvojil 37 in se nahaja na 615. mestu), z njimi pa si lahko obeta skok za okrog 100 mest. Zmaga v Dubrovniku je druga Janezova zmaga na profesionalnih tekmovanjih, prvo je dosegel februarja letos v Italiji. Preberi več TUKAJ.


Petra Pajalič
Petra Pajalič
Petra Pajalič v polfinalu Valencie izgubila

Valencia, Venezuela, 25.10.2008

Slovenska igralka Petra Pajalič se je na 10.000 dolarskem ITF turnirju v venezuelskem mestu Valencia drugič letos uvrstila v polfinale enega od profesionalnih teniških tekmovanj (prvič je bilo to meseca avgusta 2008 v La Marsi, Tunizija). Njena nasprotnica v polfinalu je bila prva nosilka Američanka Katie Ruckert, ki je Petro premagala s 61 64. Američanka se bo v nedeljskem finalu pomerila z Brazilko Ano Claro Duarte. Preberi več TUKAJ.


Koledar tekmovanj zima 2008-2009

Ljubljana, 21.10.2008

Tekmovalno registracijska komisija (TRK) je pripravila koledar tekmovanj TZS za obdobje zima 2008-2009. Prva tekmovanja za novo tekmovalno sezono se začenjajo že čez slabe tri tedne...Koledar si lahko ogledate v Excelovi priponki TUKAJ.


Tina Skaza in Svetla Božičnik<br>klikni na sliko
Tina Skaza in Svetla Božičnik
klikni na sliko
Svetla Božičnik na čelu sekcije za tenis na mivki

Ljubljana, 21.10.2008

V prostorih teniške zveze Slovenije je bila včeraj ustanovljena sekcija za tenis na mivki. Kot smo pričakovali, je bila udeležba bolj "skromna" (seje so se udeležili predstavniki klubov iz Maribora, Ljubljane, Domžal, Kamnika in Novega mesta), vsi prisotni pa so bili mnenja, da tenis na mivki ima potencial in perspektivo. Za prvo predsednico je bila izvoljena dvakratna udeleženka evropskih prvenstev Svetla Božičnik iz Ljubljane, za podpredsednico Tina Skaza iz Maribora, v odboru pa so še Peter Breskvar, Mateja Skaza, Uroš Brinovec in Ana Benčina. Preberi več o tenisu na mivki po svetu TUKAJ.


Simone Vagnozzi<br>zmagovalec
Simone Vagnozzi
zmagovalec
ITF turnir v Dubrovniku - Simone Vagnozzi zmagovalec

Dubrovnik, 20.10.2008

Na 15.000 dolarskem ITF turnirju v Dubrovniku je Grega Žemlja v finalu izgubil proti Italijanu Vagnozziju, Italijan je bil uspešnejši s 63 64. Grega bo nastopil tudi na drugem turnirju v Dubrovniku, pridružil pa se mu bo Blaž Kavčič in morda še kdo iz kvalifikacij, v katerih so včeraj odigrali drugo kolo. V finale kvalifikacij sta se zaenkrat že uvrstila Janez Semrajc in Zoran Golubovič, to pa je danes dopoldne uspelo tudi Domnu Korelcu, ki je v včeraj zaradi teme prekinjenem dvoboju drugega kroga s 63 63 senzacionalno premagal četrtfinalista prvega turnirja Aldina Šetkiča (ATP 617). Preberi več TUKAJ.


Flavia Pennetta
Flavia Pennetta
Flavia Pennetta boljša od Katarine

Zurich, 17.10.2008

Katarina Srebotnik je v četrtfinalu 600.000 dolarskega WTA turnirja v Švici izgubila proti Italijanki Pennetti s 75 62. Italijanka je bila v tem dvoboju enostavno boljša - včeraj prav gotovo ni bil Katarinin dan, ki je izgubila tudi v polfinalu dvojic. Nemka Groenefeld in Švicarka Schnyder sta bili boljši od Katarine in Ai Sugiyame s 64 06 in 10/8. Preberi več TUKAJ.


Robert Kendrick
Robert Kendrick
Luka Gregorc premagal prvo oviro, druge pa ne

Calabasas, ZDA, 16.10.2008

Luka Gregorc je na 50.000 dolarskem ATP Challenger turnirju v ameriškem mestu Calabasas premagal 25-letnega Američana Todda Widoma, ki na ATP lestvici zaseda 237. mesto, s 36 64 63, v drugem kolu pa je klonil proti drugemu nosilcu in 101. igralcu sveta Robertu Kendricku. Rezultat je bil 63 62. Preberi več TUKAJ.


Teniški klub Grosuplje ima nove klubske prostore

Grosuplje, 15.10.2008

V petek 10.10.2008 je bila v Grosupljem otvoritev nove klubske hiše, ki bo prav gotovo močno izboljšala možnosti za vadbo in trening teniške šole, tekmovalcev in rekreativcev. Objekt je bil zgrajen s pomočjo občine, lokalnih podjetnikov in seveda lastnih sredstev kluba, v njem pa je poleg garderob in gostinskega dela tudi večji prostor, namenjen aerobiki, plesu, itd. Preberi več o klubu TUKAJ.


klikni na sliko
klikni na sliko
Dunlop Vs Babolat - 5/3

Vanganel, 14.10.2008

V organizaciji TA Los Vanganelos in HF Tennis Agency je bilo preteklo nedeljo na Obali izvedeno prijateljsko srečanje igralcev, ki igrajo z loparji Dunlop, in igralcev, ki igrajo z loparji Babolat. Ob odlični pogostitvi je bil rezultat sekundarnega značaja ( zmagali so sicer Dunlopovci s 5/3), stari teniški mački pa so se šli tudi manekene (predvsem igralci Dunlopa - na sliki). TUKAJ.


Urša Jerman - levo<br>klikni na sliko za povečavo
Urša Jerman - levo
klikni na sliko za povečavo
"Prvenec" Urše Jerman na Lošinju

Kranj, 13.10.2008

Urša Jerman je z osvojitvijo prvega mesta na Lošinju, prvič v karieri postala zmagovalka kakšnega ITF turnirja do 18 let. V finalu je Urša , ki je bila četrta nosilka, premagala tretjo nosilko Čehinjo Deniso Alertovo s 61 62, precej bolj razburljiv je bil polfinalni dvoboj proti prvi nosilki Čehinji Klari Koprivovi. Urša je že zaostajala z 26 14, vendar je dvoboj po težki borbi dobila z rezultatom 26 64 64. Urša je nastopila tudi v dvojicah skupaj z Moldavko Stepu in izgubila šele v polfinalu. Slovenska predstavnika v konkurenci fantov Tim Cibašek in Nik Razboršek sta izgubila v prvem kolu. Preberi več TUKAJ.


Sončka Jazbinšek
Sončka Jazbinšek
Sončka Jazbinšek in Matej Leljak zmagovalca mastersa do 16 let

Litija, 13.10.2008

V Litiji se je včeraj končalo še zadnje dejanje nacionalnega programa tekmovalne sezone 2008 - masters do 16 let. Zmagovalec pri fantih je postal Matej Leljak (Mima), ki je kot drugi nosilec v finalu premagal prvopostavljenega Luko Gorjupa (Tenan), pri dekletih pa je slavila Sončka Jazbinšek (Kranj), v finalu je premagala Kajo Rajh (ŽTK), ki je bila prva nosilka. Preberi več TUKAJ.


Ula Pogorevčnik<br>klikni na Ulo za Maksa
Ula Pogorevčnik
klikni na Ulo za Maksa
Ula Pogorevčnik in Maks Tekavec prva

Litija, 11.10.2008

V Litiji se je danes končal masters do 12 let. Zmagovalca sta postala prvi nosilec Maks Tekavec (Max) in druga nosilka Ula Pogorevčnik (S. Gradec). Maks je z zmago na mastersu, njegov nasprotnik v finalu je bil Domen Gostinčar (ŽTK), samo še potrdil prvo mesto na jakostni lestvici do 12 let, pa tudi pri dekletih finalni dvoboj med Ulo in Nino Potočnik (Ptuj) ni odločal o ničemer več, saj si je Nina že z uvrstitvijo v polfinale mastersa zagotovila prvo mesto na koncu leta. Preberi več TUKAJ.


Diana Nakič
Diana Nakič
Maša Zec Peškirič v polfinalu Libanona

Ljubljana, 10.10.2008

Maša Zec Peškirič nadaljuje z dobrimi predstavami v letošnji sezoni. Na 50.000 dolarskem ITF turnirju v Libanonu se je uvrstila v polfinale, kjer pa jo je premagala Romunka Irina Camelia Begu, ki se v Libanonu očitno odlično počuti. Čeprav je šele na 487. mestu WTA lestvice, je zlahka ugnala igralke kot so Nociarova, Bratchikova in Kucova. Do novih WTA točk je prišla tudi Diana Nakič, ki študira v ZDA in ki se je uvrstila v drugo kolo 10.000 dolarskega ITF turnirja v Teksasu. Preberi več TUKAJ.


Terme Spa Rogaška - partner TZS

Rogaška, 08.10.2008

Terme Rogaška Slatina so s svojimi obnovljenimi hoteli, atraktivnim bazenskim kompleksom in povezavami z vrhunskim zdravstvenim in turističnim znanjem med najpomembnejšimi slovenskimi ponudniki doživetij, ki jih iščejo sodobni svetovljani. Rogaška Slatina s svojo blago klimo in okolico nudi veliko možnosti za priprave vrhunskih športnikov (dve športni dvorani, dve nogometni igrišči, atletska steza, dva fitnessa, sprostilni centri, termalni kompleks bazenov Rogaška Riviera, dvorana za tenis, minigolf…), prav tako pa je miren kraj z veliko zelenja, tako da se priprave lahko izvedejo po željah organizatorja. Teniška zveza Slovenije se je s podjetjem Terme Spa Rogaška dogovorila za sodelovanje, tako da bo v naslednjih letih veliko aktivnosti TZS (tekmovanja, priprave, treningi, itd.) realiziranih prav v Rogaški. Preberi več TUKAJ.


klikni na sliko
klikni na sliko
Masters 8-11 v Kopru

Koper, 06.10.2008

Na igriščih ŠRC Bonifika v Kopru se je v organizaciji TKKoper zaključil letošnji masters za otroke od 8 do 11 let. Tudi letos je bila udeležba fantastična, saj je bilo prijavljenih več kot 220 otrok. Organizator je otroke razveselil s tombolo, ki je prinesla glavni dobitek gorsko kolo mini tenisačici Mateji Džukič iz Zkluba. Vsi so si privoščili tudi pizzo, ki je napolnila lačne želodčke. Največ zmag je ostalo prav na Primorskem, predvsem v najmlajših kategorijah. Preberi več TUKAJ.


Polona Reberšak<br>klikni na sliko za Tomislava
Polona Reberšak
klikni na sliko za Tomislava
Masters člani - zmagi v Maribor in Celje

Litija, 05.10.2008

Zmagovalca članskega mastersa sta Tomislav Ternar in Polona Reberšak. Tomislav je v finalu premagal klubskega tovariša Tadeja Turka, oba pa sta v polfinalu proti Mihi Mlakarju oziroma Marku Sabolčkemu zmagala brez večjih težav. Pri članicah je s finalno zmago nad Dragano Božovič slavila Polona Reberšak. Polona je bila dolgo poškodovana, leta 2006 pa je bila že na 499. mestu na WTA lestvici. Preberi več TUKAJ.


Blaž Bizjak<br>klikni nanj za Mašo
Blaž Bizjak
klikni nanj za Mašo
Blaž Bizjak in Maša Marc najboljša med najboljšimi

Litija, 05.10.2008

Polfinalni dvoboji zaključnega turnirja najboljših 12 igralcev in igralk v kategoriji do 14 let so bili izredno zanimivi in napeti. saj so se prav vsi končali po treh nizih. Pri fantih je domačin Blaž Bizjak ugnal prvega nosilca Marka Juričiča, Matic Špec pa drugega Riharda Rožaca. Finale med Blažem in Maticem je prvi hitro in zanesljivo odločil v svojo korist in v klubske vitrine TK AS LItija prinesel še eno pomembno lovoriko. Pri dekletih je Julija Jauk v polfinalu izločila prvo nosilko Jasmino Štor, v finalu proti Maši Marc pa ji je zmanjkalo moči za še eno presenečenje. Vsi udeleženci mastersa so prejeli lepe praktične nagrade znamke Wilson, najboljši pa že po tradiciji pokale TZS, ki se v konkurenci posameznikov podeljujejo samo na državnih prvenstvih in mastersih. Preberi več TUKAJ.


Sandi Kumer<br>absolutni zmagovalec
Sandi Kumer
absolutni zmagovalec
Pomursko-štejerska letna teniška liga 2008

Radenci, 04.10.2008

V Radencih se je pred kratkim končala pomursko-štajerska poletna liga za posameznike, zmagovalci pa so postali Daniel Ulčar iz Radencev (do 35 let), Sandi Kumer iz Gornje Radgone (nad 35 let) in Mihael Potočnik iz Rakičana (nad 45 let). Zadnje dejanje PŠLTL pa je bilo tekmovanje dvojic, zmagovalca pa sta s finalno zmago nad parom Ulčar/Kozic postala Aleš Čerpnjak in Matjaž Hanželič. Preberi več TUKAJ.


Dalila Jakupovič
Dalila Jakupovič
Dalila Jakupovič igra vse bolje

Ljubljana, 04.10.2008

17- letna Dalila Jakupovič, članica TK Portorož, ki že kar nekaj časa trenira v Nemčiji (pri Nikiju Piliču), igra iz tedna v teden bolje. Na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Grčiji se je uvrstila v četrtfinale, kjer pa je izgubila proti Italijanki Bruzzone. Dober rezultat je na 50.000 dolarskem ITF turnirju v ZDA odsegla tudi Petra Rampre, ki se je iz kvalifikacij (tam je v prvem kolu premagala našo "študentko" Diano Nakič) uvrstila v drugi krog. 28-letna Petra se kljub težavnim razmeram za življenje oziroma treniranje v Ameriki odlično drži in je v tem trenutku na 392. mestu WTA lestvice. Preberi več TUKAJ.


klikni na Blaža za povečavo
klikni na Blaža za povečavo
Masters 2008 - 18 let

Litija, 02.10.2008

Blaž Rola (Ptuj) in Urša Jerman (Triglav) sta opravičila vlogo prvega nosilca in osvojila prvo mesto na zaključnem tekmovanju (mastersu) do 18 let, ki se je danes končalo v Litiji. Blaž je v finalu gladko premagal Domna Korelca (Benč), Urša pa se je kar namučila s Tajdo Bestijanič (Medvode). Tretje do četrto mesto so osvojili Klemen Kovačič (Domžale) in Aleksander Grešak (Laško) v konkurenci mladincev ter Dragana Božovič (Branik) in Sončka Jazbinšek (Triglav) v konkurenci mladink. Jutri z mastersom začenjajo fantje in dekleta do 14 let, v soboto pa se jim bodo pridružili še člani. Preberi več TUKAJ.


Mika Urbančič<br>WTA 585
Mika Urbančič
WTA 585
Mika Urbančič v finalu turnirja v Grčiji

Ljubljana, 01.10.2008

18-letna Novogoričanka Mika Urbančič je prejšnji teden nastopila na 10.000 dolarskem ITF turnirju v grškem mestu Volos in dosegla odličen rezultat. Izgubila je šele v finalu, in to s 64 61 proti Poljakinji Justyn Jegiolka. Tisto, kar ji ni uspelo med posameznicami, je dosegla v konkurenci dvojic. Skupaj z Italijanko Clerico se je v finalu dvojic oddolžila Poljakinji in slavila prepričljivo zmago s 62 61. Preberi več TUKAJ.


Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.