prijava_e
Novice : Arhiv novic 2008 : November 2008

Arhiv novic - november 2008

Martin Alund
Martin Alund
Zgodovinski dosežek Grege Žemlje

Cancun, Mehika, 28.11.2008

Grega Žemlja je v finalu 35.000 dolarskega ATP Challengerja v Mehiki s 62 61 premagal Argentinca Martina Alunda in kot prvi Slovenec osvojil kakšnega od ATP Challenger turnirjev. S to zmago bo na ATP lestvici ob koncu leta najvišje uvrščeni Slovenec, in sicer prvič v karieri pod 200. mestom. Po vsej verjetnosti bo za teden dni za mesto ali dve "prehitel" Iztoka Božiča, ki je bil leta 1998 na 197. mestu. Preberi več TUKAJ.


Za klube - gostovanje na spletni strani TZS

Ljubljana, 26.11.2008

Vse klube, ki želijo svoje članstvo obveščati tudi preko spletnih strani, obveščamo, da lahko "gostujejo" na spletni strani Teniške zveze Slovenije. Za klubske administratorje bomo organizirali kratek tečaj, na katerem se boste naučili osnov dela z Webtoolom, orodjem, ki ga na TZS uporabljamo za posodabljanje spletnih strani. Vsi zainteresirani naj pokličejo pisarno TZS na (01) 4306690. TUKAJ.


Jasmina Kajtazovič
Jasmina Kajtazovič
Jasmina Kajtazovič v 2. kolu poražena

Vallduxo, Španija, 26.11.2008

Mlada slovenska igralka iz Novega mesta Jasmina Kajtazovič je v prvem kolu 10.000 dolarskega ITF turnirja v Španiji premagala Švicarko Stefanio Boffo s 76 63, v drugem pa s 63 63 izgubila proti kvalifikantki Emi Burgič (BIH). Na tekmovanju je nastopila tudi Taja Mohorčič, ki pa je izgubila v drugem kolu kvalifikacij. Preberi več TUKAJ.


Nina Nagode
Nina Nagode
Zmagoslavje Tilna Žitnika in Nine Nagode

Ljubljana, Kranj, 24.11.2008

Na odprtem prvenstvu za fante do 18 let v Kranju je v finalnem dvoboju Tilen Žitnik gladko s 62 62 premagal Ambroža Kodeljo, pri dekletih, ki so igrala v Ljubljani, pa je Nina Nagode po dolgem in hudem boju s 62 46 64 ugnala Sindi Germek. Tilnova zmaga ni nepričakovana, saj je bil drugi nosilec turnirja, pri dekletih pa lahko ugotovimo, da nekatere igralke z vrha jakostne lestvice na začetku sezone očitno še niso v pravi formi. Preberi več TUKAJ.


Luka Gregorc
Luka Gregorc
Luka Gregorc v finalu poražen

Knoxville, ZDA, 23.11.2008

Luka Gregorc je na 50.000 dolarskem ATP Challenger turnirju v ZDA v polfinalu s 64 16 63 premagal Kandčana Franka Dancevica, njegov nasprotnik v finalu pa je bil Američan Bobby Raynolds, ki je Luko ugnal s 64 62. S tem je Luka postal tretji Slovenec (po Iztoku Božiču in Gregi Žemlji), ki se je uvrstil v finale ATP Challenger turnirja, na prvo zmago pa bomo morali še malo počakati. Preberi več TUKAJ.


Grega Žemlja
Grega Žemlja
Grega Žemlja v polfinalu izgubil

Puebla, 23.11.2008

Grega Žemlja je v polfinalu 35.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v mehiški Puebli s 76 76 izgubil z Avstrijcem Rainerjem Eitzingerjem, Blaža Kavčiča pa je kolo prej zaustavil Italijan Riccardo Ghedin. Rezultat je bil 36 61 63. Slovenca sta, to moramo poudariti, kljub porazoma dosegla lep uspeh. Preberi več TUKAJ.


Trenerji - na voljo je knjiga za zasebno knjižnico

Ljubljana, 22.11.2008

V pisarni TZS se nahaja 6 primerkov knjige z naslovom "Tennis - play to win the Czech way". Knjige so nekoliko starejšega datuma, v angleščini, na pogled praktično nove. Vsi, ki bi jo radi dodali v svojo zasebno zbirko strokovnih knjig, se oglasite v pisarni TZS. Knjige po pošti ne pošiljamo. TUKAJ.


Stephanie Foretz
Stephanie Foretz
Klepačeva zaustavljena v drugem kolu

Odense, 19.11.2008

Andreja Klepač je na 100.000 dolarskem ITF turnirju na Danskem v prvem kolu s 63 63 premagala Finko Emmo Laine, njena nasprotnica v drugem kolu, Francozinja Stephanie Foretz, šesta nosilka turnirja in 108. igralka sveta, pa je bila bila premočna - zmagala je s 63 63. Preberi več TUKAJ.


Marko Umberger
Marko Umberger
13. trenerska konferenca

Otočec, 17.11.2008

Na Otočcu je 15. in 16. novembra 2008 potekala že trinajsta trenerska konferenca. Med najbolj zanimivimi temami je bilo prav gotovo nedeljsko predavanje dr. Tanje Kajtna "Vloga staršev pri teniškem razvoju otrok", ki so se ga udeležili tudi nekateri starši. Organizirana je bila tudi okrogla miza, na kateri je predsednik TZS Marko Umberger govoril o aktualnih dogodkih v slovenskem tenisu ter odgovarjal na vprašanja. TUKAJ.


Zmagovalca
Zmagovalca
Martinov turnir na Obali

Vanganel, 12.11.2008

Pred pričetkom ligaškega tekmovanja v Primorski veteranski zimski teniški ligi za sezono 2008/2009 je Karmen Čehovin, priznana primorska teniška igralka in podjetnica, nadvse uspešno organizirala tradicionalni "Martinov turnir". 14 mešanih dvojic z Obale, Ptuja, Nove Gorice, Kozine in Tolmina je kljub slabemu vremenu spodbudno začelo z razkazovanjem bogatega teniškega znanja. Vnema in upanje se je v drugi polovici dneva stopnjevala do razjasnitve in uspešnega zaključka z glasbenim programom. Zmagovalca sta postala Neda Seljak (N. Gorica ) in Brane Podgornik (Portorož), ki sta v finalu premagala Dano Polajnar (Ptuj) ter Stojana Stojniča (Kozina), tretje mesto pa sta osvojila Koprčana Jadranka Maček in Štefan Miklavčič. TUKAJ.


Jasmina Kajtazovič
Jasmina Kajtazovič
R. Bonin zmagal v Ljubljani, Kajtazovičeva pa v Kranju

Ljubljana, Kranj, 10.11.2008

Tekmovalna sezona za leto 2009 se je začela z odprtim prvenstvom za člane in članice v Ljubljani oziroma Kranju. Člani so igrali v športnem centru Jaki šport v Ljubljani, zmagovalec pa je postal Rok Bonin, ki je v finalu v zelo napetem in izenačenem dvoboju premagal svojega brata Eneja. V konkurenci članic, igrale so v teniškem klubu Triglav Kranj, smo v finalu prav tako gledali zelo kvaliteten dvoboj, zmage pa se je pričakovano veselila Novomeščanka Jasmina Kajtzovič, ki je premagala domačinko Uršo Jerman. Na igrišča so po daljšem odmoru stopili tudi 12-letniki, ki so se merili na treh regijskih tekmovanjih in sicer v Mariboru, Krškem in Ljubljani. Preberi več TUKAJ.


Simon Greul
Simon Greul
Poraz Kavčiča in Žemlje v Eckentalu

Eckental, Nemčija, 04.11.2008

Blaž Kavčič je sicer izgubil dvoboj prvega kola na 30.000 dolarskem ATP Challenger turnirju v Nemčiji, a s svojo igro prav gotovo ni razočaral, saj je s četrtim nosilcem turnirja in 130. igralcem sveta Nemcem Simonom Greulom izgubil šele v podaljšani igri zadnjega niza. Na turnirju v Nemčiji je svoje nastope končal tudi Grega Žemlja, ki je pred nekaj minutami v prvem kolu s 64 76 izgubil z Nemcem Danielom Brandsom. Preberi več TUKAJ.


klikni na Trupeja za igralce
klikni na Trupeja za igralce
Mlada reprezentanca za Davisov pokal neodločeno z Avstrijo

Portorož, 04.11.2008

Naša mlada reprezentanca za Davisov pokal se je minuli konec tedna v Portorožu v prijateljskem dvoboju merila z vrstniki iz Avstrije. Za Slovenijo so nastopili Blaž Rola, Tom Kočevar Dešman, Jan Tavčar in Domen Korelc. Oba kapetana sta sestavila dve ekipi, ki sta igrali po pravilih "pravih" DC reprezentanc. Naša prva ekipa je bila uspešnejša od Avstrijcev, medtem ko je druga izgubila. Preberi več TUKAJ.


TRK sprejela nov pravilnik o rangiranju

Ljubljana, 01.11.2008

Tekmovalno-registracijska komisija (TRK) je na svoji zadnji seji sprejela spremembe pravilnika o rangiranju. Po novem bodo za jakostno lestvico šteli tudi rezultati dvojic. Te spremembe se začnejo uveljavljati s 1.11.2008, torej rezultatov dvojic ne bomo upoštevali "za nazaj". Preberi pravilnik o rangiranju  TUKAJ . TUKAJ.


Registracije 2009

Ljubljana, 01.11.2008

Danes začne teči prvi registracijski rok (podaljšanje članarine, nove članarine - tekmovalci, sodniki, trenerji, veterani, rekreacija, administracija) za tekmovalno sezono 2009. Postopek registracije za tekmovalce lahko opravijo le klubi, in sicer preko elektronske pošte. Pozorno si preberite vsa navodila v modrem okvirčku na levi z imenom Registracije in za vsakega člana pošljite ustrezne dokumente - nepopolnih in pomanjkljivih zahtevkov ne bomo obravnavali. Nič ne bo škodovalo, če si za začetek  TUKAJ preberete Registracijski pravilnik. Zaključek prvega registracijskega roka je 30.11.2008. TUKAJ.


Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.