prijava_e
Novice : Arhiv novic 2008 : Junij 2008

Arhiv novic - junij 2008

klikni na sliko za povečavo
klikni na sliko za povečavo
TK Los Vanganelos ima novo pomembno pridobitev

Vanganel, 30.06.2008

Teniški klub Los Vanganelos iz Vanganela pri Kopru, ki ga vodi Gorazd Habjan, je zgradil še eno zunanje igrišče, tako da jih imajo sedaj skupno pet (tri zunanja in dve v dvorani). Igrišče je osvetljeno, prvi pa so ga preizkusili igralci, ki so se udeležili Babolat piramida tekmovanja. Najbolje so se odrezali Rok Delak, Matej Miloševič in Vinko Badžim, TK Los Vanganelos pa je s tretjim zunanjim igriščem izpolnil kriterije TRK, tako da bo v prihodnji sezoni lahko organiziral tudi tekmovanja iz koledarja TZS. Igrišče bo prav gotovo pripomoglo tudi k razvoju teniške šole in tekmovalnega ustroja kluba - njihova ekipa članic je letos za las zgrešila uvrstitev v prvo žensko ligo. TUKAJ.


Jasmina Kajtazovič
Jasmina Kajtazovič
Jasmina Kajtazovič poražena v finalu Sarajeva

Sarajevo, 29.06.2008

Jasmina Kajtazovič, ki trenira pod vodstvom Gordana Jankoviča, se je na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Sarajevu uvrstila v finale, kjer pa je izgubila s Terezo Mrdežo. Jasmina se na lestvici WTA vztrajno vzpenja, v pol leta je pridobila 200 mest in se v tem trenutku nahaja na 614. mestu. Zelo dobro je na tem turnirju igrala tudi Mika Urbančič, ki se je uvrstila v četrtfinale. V Padovi se je na 25.000 dolarskem turnirju Tina Obrez uspela kvalificirati v glavni turnir, tam pa je na žalost izgubila v prvem kolu. Bolj uspešna je bila Maša Zec Peškirič, ki se je na Švedskem na turnirju z enakim nagradnim skladom uvrstila v četrtfinale. Preberi več TUKAJ.


Nastja Kolar - v polfinalu
Nastja Kolar - v polfinalu
Mednarodni turnir do 18 let v Mariboru

Maribor, 29.06.2008

Zmagovalca mednarodnega prvenstva do 18 let, ki se je danes končalo na igriščih ŽTK Maribor, sta Avstrijec Maximilian Neuchrist ter Slovakinja Chantal Kamlova. Finalna dvoboja sta potekala zelo različno - medtem ko je Chantal na brzino opravila s svojo rojakinjo Cepelovo, je Maximilian le stežka, v treh nizih, premagal svojega reprezentančnega kolego in prvega nosilca Wirlenda. Da Slovenci nismo ostali brez zmage, je poskrbela domača igralka Maša Grgan, ki je skupaj s Hrvatico Dijano Banovec zmagala v konkurenci dvojic. Preberi več TUKAJ.


Matic Okorn in Eva Rihtaršič prva

Ljubljana, Šentjur, 25.06.2008

Maks Tekavec in Matic Okorn (oba Max) sta se uvrstila v finale odprtega prvenstva do 14 let, ki je potekalo na igriščih v teniškem cenru Ljubljana, zmagovalec pa je po treh nizih postal slednji. Enako tekmovanje za deklice v Šentjurju je dobila Eva Rihtaršič (Benč), v finalu je bila boljša od Lucie Chrastecke (Tabre). Turnir B za dečke je osvojil Peter Keršič (ŽTK). Preberi več TUKAJ.


Grega Žemlja
Grega Žemlja
Grega Žemlja poražen v finalu ATP Challengerja v Italiji

Ljubljana, 22.06.2008

Grega Žemlja je na 30.000 dolarskem ATP turnirju v italijanskem mestu Racanati v finalu sicer izgubil z Argentincem Horatiom Zeballosom s 63 64, a postal drugi Slovenec, ki je igral v finalu kakšnega ATP Challenger turnirja (Iztok Božič, Košice 1994). Preberi več TUKAJ.


Ajlin Antea Huljev
Ajlin Antea Huljev
Državno prvenstvo za člane

Domžale, 22.06.2008

Zmagovalca državnega prvenstva za člane sta Denis Bovhan (As Litija) in Ajlin Antea Huljev (ŠTK Velenje). Denis je premagal deset let mlajšega Tomislava Ternarja (Branik Maribor) s 64 61 46 76, Ajlin pa se je po zaostanku s 52 v prvem nizu "čudežno" pobrala in s 75 63 premagala Aleksandro Lukič (ŽTK Maribor). Preberi več TUKAJ.


Yung-Jan Chan
Yung-Jan Chan
Katarina v s'-Hertogenboschu

Ljubljana, 19.06.2008

Katarina Srebotnik je v dvoboju drugega kola na 175.000 dolarskem WTA turnirju, ki se igra na Nizozemskem in to na travi, v dveh nizih premagala Yung-Jan Chan (TPE). V četrtfinalu naj bi se pomerila s finalistko Grand Slam turnirja v Parizu Rusinjo Dinaro Safin, danes pa že lahko poročamo, da je morala Katarina dvoboj Safini predati in to zaradi poškodbe levega gležnja. Kaj to pomeni za nastop v Wimbledonu, nam ni znano. Preberi več TUKAJ.


Oddaja Zdaj in revija Tenis

Ljubljana, 17.06.2008

Vsi, ki ste zamudili oddajo RTV Slovenije z imenom "Zdaj" in ki je prikazovala dogodke na prireditvi "Slovenija igra tenis 2008", si jo lahko ogledate  TUKAJ. V mesecu avgustu bo izšla druga številka revije Tenis. Vsi, ki želite po pošti prejeti brezplačen izvod, pošljite e-pošno sporočilo na info@teniska-zveza.si, v njem pa napišite svoje podatke: ime in priimek, naslov, datum rojstva ter telefonsko številko. Število izvodov je omejeno (1500)! TUKAJ.


15. belokranjski teniški turnir

Metlika, 16.06.2008

V Metliki se je minuli konec tedna končal tradicionalni, letos že 15. teniški turnir. Prizadevni organizatorji so kljub kilavemu vremenu uspeli privabiti okrog 60 igralcev oziroma obiskovalcev, med njimi pa je bilo kar nekaj uglednih teniških imen, omenimo naj samo Aleksandra Škulja. Tekmovanje dvojic je potekalo do pozno popoldne, med premori med tekmami pa so si vsi udeleženci privoščili kozarec ali dva metliške črnine in poizkusili marsikatero dobroto iz domače belokranjske kuhinje. Preberi več TUKAJ.


Maks Tekavec
Maks Tekavec
Državno prvenstvo do 12 let

Litija, 16.06.2008

Maks Tekavec (Max Ljubljana) in Nina Potočnik (Ptuj) sta nova državna prvaka med posamezniki do 12 let. Maks je imel dovolj znanja, da je zaustavil zmagoviti pohod Luke Volka (Triglav), ki pa je kljub porazu verjetno več kot zadovoljen z osvojitvijo drugega mesta. Nobenega razloga za veselje pa nima Ula Pogorevčnik (S. Gradec), ki je morala zaradi poškodbe prepone najprej predati finalni dvoboj posameznic in posledično še dvojic - ostala je brez naslova državne prvakinje, realno dosegljiva pa sta bila kar dva. Državna prvaka v dvojicah sta med dečki postala Rok Križaj (Idrija) in Tim Vidic (Grosuplje), pri deklicah pa Lara Kralj (As Litija) in Sara Palčič (Talos). Preberi več TUKAJ.


Grega Žemlja
Grega Žemlja
Mednarodno prvenstvo za člane v Kopru

Koper, 16.06.2008

Na mednarodnem prvenstvu z nagradnim skladom 10.000 dolarjev, zadnjem od treh turnirjev iz serije slovenskih futures tekmovanj, ki se je včeraj končal v Kopru, je zmagovalec postal Grega Žemlja. V finalnem dvoboju je v treh nizih premagal reprezentančnega kolego Blaža Kavčiča. V prvem nizu je Grega veliko grešil, nato na "naravnal" merilne naprave in po rahli Blaževi poškodbi gležnja v sredini tretjega niza mu ni bilo več težko zmagati. V konkurenci dvojic sta slavila Miha Mlakar in Boštjan Repanšek, ki sta ugnala dvojico Niki Popovič/Nejc Smole. Preberi več TUKAJ.


Barbara Mulej
Barbara Mulej
Prva in druga ženska teniška liga

Ljubljana, 15.06.2008

Po treh kolih tekmovanja v prvi ženski ligi so na vrhu igralke Triglava iz Kranja, pri katerih blesti Barbara Mulej, ki je bila leta 1997 na 119. mestu WTA lestvice. Barbara je kljub materinstvu in redni zaposlitvi očitno še vedno v odlični formi, saj je do sedaj oddala vsega eno igro, njene nasprotnice pa so bile vse prej kot slabe. V drugi ligi so si prvoligaški status zagotovile igralke Športplusa iz Ljubljane (za njih igra tudi Tina Obrez), ki so v odločilni tekmi premagale Los Vanganelos. Preberi več TUKAJ.


Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič zmagovalka Campobassa

Ljubljana, 15.06.2008

Maša Zec Peškirič je zmagovalka 25.000 dolarskega turnirja v italijanskem mestu Campobasso. V finalu je gladko v dveh nizih premagala Nemko Anne Schaefer. Po izgubljenem prvem nizu njenega prvega dvoboja na turnirju proti Italijanki Giuliji Gabba ni kazalo na končno zmago, a se je Maša "rešila", stonjevala formo in "šla do konca". Preberi več TUKAJ.


Matej Martinšek - ŠTK Velenje
Matej Martinšek - ŠTK Velenje
Novi prvoligaš je Benč sport Ljubljana

Velenje, 12.06.2008

Tekma za uvrstitev v prvo moško ligo med prvouvrščenima ekipama v rednem delu 2. A in B lige ŠTK Velenje in Benč sport Ljubljana se je po nekajkratnih prekinitvah in prestavitvah zaradi dežja včeraj končala z dvoboji dvojic. Gostje iz Ljubljane, ki so po dvobojih posameznikov vodili s 3/2, so uspeli "izpuliti" eno točko v dvojicah, kaj lahko pa bi se končalo drugače... Preberi več TUKAJ.


Vesna Stanko in Vesna Štrozak<br>2. in 1. na lestvici +50
Vesna Stanko in Vesna Štrozak
2. in 1. na lestvici +50
Lestvica TZS za veterane

Ljubljana, 09.06.2008

Delavci pisarne TZS so pripravili lestvico za vse starostne kategorije med veterani - stanje na dan 31.5.2008. Naši veterani solidno stojijo tudi na mednarodnih lestvicah, najvišje pa sta Bojan Miklavčič, ki je na 48. mestu v kategoriji +55 let, ter Vesna Štrozak, ki je na 45. mestu v kategoriji +50 let. Preberi več TUKAJ.


Luka Gorjup
Luka Gorjup
Državno prvenstvo do 16 let

Ljubljana, 08.06.2008

Luka Gorjup (Tenan) in Milena Rmuš (Branik) sta nova poletna državna prvaka do 16 let. Luka je presenetljivo gladko premagal prvega nosilca Boštjana Bolka (Idrija) , Milena Rmuš pa se je po izgubljenem prvem nizu proti Tini Rupert (Benč) le izvlekla. Državna prvaka v dvojicah sta pri fantih postala Tim/Tim-a (Bajc in Cibašek), pri dekletih pa Nina Nagode (Idrija) in Hana Umek (Krško). Preberi več TUKAJ.


Polona Hercog zmagovalka Grand Slam tekmovanja v Parizu

Ljubljana, 08.06.2008

Polona Hercog je na odprtem prvenstvu Francije v konkurenci mladinskih dvojic skupaj s soigralko Avstralko Jessico Moore osvojila prvo mesto. V finalu sta premagali nizozemski par Kerhove/Rus, in to po ogorčenem boju, ki ga je odločila šele podaljšana igra zadnjega niza (prvi do deset osvojenih točk). Preberi več TUKAJ.


Marko Tkalec
Marko Tkalec
Mednarodno prvenstvo za člane v Mariboru

Maribor, 08.06.2008

Marko Tkalec je še tretjič v zadnjih treh letih osvojil mednarodni 10.000 dolarski turnir v domačem klubu. V finalu je gladko premagal Hrvata Vjekoslava Skenderoviča. Sicer je najprijetnejše presenečenje turnirja še en igralec TK Branik, in sicer Martin Rmuš, ki se je kot kvalifikant uvrstil v polfinale, odlične igre pa so mu zagotovile mesto v glavnem turnirju tudi na zadnjem Futures tekmovanju v Kopru. Ne gre pozabiti tudi mladega Janeza Semrajca - med drugim je bil njegova "žrtev" Grega Žemlja, zmagovalec prvega slovenskega Futures turnirja v Krškem. Preberi več TUKAJ.


Marko Lovko - Kočevje
Marko Lovko - Kočevje
V Posavju postaja vroče

Krško, 07.06.2008

V posavsko-dolenjski rekreacijski ligi so odigrali 7. kolo, na vrhu pa je ker precejšnja gneča in najmanj tri ekipe imajo možnost osvojiti prvo mesto - Lutrško selo, Kočevje in Brežice I so še brez poraza, med seboj pa se bodo pomerili prav v zadnjih kolih. V ekipah igra nekaj odličnih posameznikov, v ekipi Kočevja je prvo ime prav gotovo "legenda" Marko Lovko. V soboto 14. junija bo TK Brežice organiziral teniški turnir za člane, članice in veterane, tako da se v Posavju "res dogaja". Preberi več TUKAJ.


Domen Gostinčar
Domen Gostinčar
Mednarodno prvenstvo do 12 let v Kopru

Koper, 07.06.2008

Finalni dvoboj v konkurenci dečkov je bil popolnoma slovenski, saj sta se pomerila reprezentanta in prva z lestvice TZS Maks Tekavec in Domen Gostinčar, s 64 64 pa je slavil slednji. Tudi na tretjem oz. četrtem mestu sta bila naša igralca Tim Vidic in Rok Križaj. Pri deklicah so se najbolje uvrstile Ula Pogorevčnik, Lara Vovk in Sara Palčič, ki so izpadle v četrtfinalu, zmagala pa je Hrvatica Stefanie Vorih. Maks in Domen sta v konkurenci dvojic združila moči in si z zmago nad našim parom David/Ogorevc prislužila še en pokal, le-tega pa sta osvojili tudi Ula Pogorevčnik in Simona Rejc za zmago v konkurenci dekliških dvojic. Kot zanimivost naj povemo, da se je na prvenstvu podobno kot na Grand Slam tekmovanjih igralo tudi v konkurenci mešanih dvojic, slavila pa sta Simona Rejc in Rok Križaj. Preberi več TUKAJ.


Rodman Moreno<br>član TK Koper
Rodman Moreno
član TK Koper
Veteranske lige 2008

Ljubljana, 04.06.2008

Sredi najhujših ligaških dvobojev so tudi veterani v prvi ligi, ki je letos razdeljena na vzhodno in zahodno skupino. Nastopa 11 ekip, najuspešenjši po rednem delu pa se bodo za naslov ekipnega veteranskega prvaka pomerili še v play-offu. Zaenkrat najbolje kaže ekipama Triglava in Domžal na zahodu in ŽTK Mariboru ter ŠTK Velenje na vzhodu. Preberi več TUKAJ.


Deni Mehagič<br>poraz v četrtfinalu
Deni Mehagič
poraz v četrtfinalu
Odprto prvenstvo Litije do 18 let

Litija, 04.06.2008

V Litiji se je končalo odprto prvenstvo za fante do 18 let (tekmovanje za dekleta v Kočevju je bilo zaradi premajhnega števila prijav odpovedano), slavil pa je tretji nosilec Gašper Remih (Benč), ki je v finalu v dveh nizih premagal Novogoričana Matica Bevčarja. Pohvaliti velja tudi Davida Goršiča (Slovan), ki je presenetljivo izločil prvega nosilca Matica Možka (Benč), v polfinalu pa je zaradi poškodbe moral dvoboj predati kasnejšemu zmagovalcu Remihu. Preberi več TUKAJ.


Rihard Rožac
Rihard Rožac
Državno prvenstvo do 14 let

Ljubljana, 02.06.2008

Rihard Rožac je prvo ime letošnjega poletnega državnega prvenstva, ki se je igralo v teniškem centru Max klub v Ljubljani, saj je postal zmagovalec tako v igri posameznikov (v finalu je po ogorčeni igri premagal Marka Juričiča), skupaj z Bizjakom pa tudi v igri dvojic (v še bolj napetem dvoboju sta ugnala par Juričič/Krajnc Domiter). Pri dekletih je posamični naslov pričakovano osvojila Tjaša Šrimpf, ki je v finalu premagala Tino Rupert. Tini za uteho ostaja naslov v dvojicah, ki ga je osvojila skupaj z Veroniko Vogrin. Preberi več TUKAJ.


Patty Schnyder
Patty Schnyder
Odprto prvenstvo Francije 2008

Ljubljana, 01.06.2008

Katarina Srebotnik je izgubila v osmini finala odprtega prvenstva Francije in sicer proti Švicarki Patty Schnyder. Švicarka je bila zanesljivejša ter natančnejša in je zasluženo premagala našo najboljšo igralko. Katarina je kljub porazu lahko zadovoljna, saj je izenačila svojo najboljšo uvrstitev na tekmovanjih za Grand Slam. Preberi več TUKAJ.


Marcel Zimmermann
Marcel Zimmermann
Mednarodno prvenstvo za člane v Krškem

Krško, 01.06.2008

Zmagovalec 10.000 dolarskega ITF turnirja v Krškem (prvega od treh Futures tekmovanj - drugi že poteka v Mariboru, tretji bo v Kopru) je postal slovenski reprezentant za Davisov pokal Grega Žemlja. V finalnem dvoboju je v treh nizih premagal mladega Nemca Marcela Zimmermanna, ki je v polfinalu odpravil Blaža Kavčiča. Preberi več TUKAJ.


Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.