prijava_e
Novice : Arhiv novic 2008 : Julij 2008

Arhiv novic - julij 2008

Banka Koper Slovenija Open 2008

Portorož, 24.07.2008

Katarina Srebotnik je izgubila dvoboj 2. kola z Nemko Julio Goerges z rezultatom 64 62. Po uvodnih 3/0 za Katarino se je Nemka zbrala in z močnimi udarci z vseh položajev v nadaljevanju zanesljivo dobila dvoboj. Izgubila je tudi Andreja Klepač - v drugem kolu tekmovanja dvojic sta bili od para Klepač/Hradecka v dveh nizih boljši Rusinji Dushevina/Makarova. Preberi več TUKAJ.


Jasmina Štor
Jasmina Štor
Krka Pikovit 2008

Otočec, 20.07.2008

V teniškem centru na Otočcu se je danes končalo mednarodno prvenstvo za fante in dekleta do 14 let. Pri fantih je zmagovalec postal Rus Alexey Kondulukov, v finalu je premagal Hrvata Dražena Vuka, ki si je mesto v finalu zagotovil prek kvalifikacij, pri dekletih pa Hrvatica Karla Popovič, v finalu je bila boljša od Srbkinje Violete Jankovič. Med našimi igralci sta se še najbolj izkazala Blaž Bizjak in Jasmina Štor, oba sta izgubila v četrtfinalu. Preberi več TUKAJ.


Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Tunizija Vs Slovenija 1/4

Ljubljana, 20.07.2008

Naša moška reprezentanca je v odločilni tekmi za obstanek v 2. skupini evro-afriške cone Davisovega pokala proti Tuniziji zmagala s 4/1. Danes je Blaž Kavčič zamenjal Grego Žemljo in v petih nizih premagal Haithema Abidija. V dvoboju, ki ni odločal o ničemer več, je Janez Semrajc prvič nastopil za člansko reprezentanco in proti domačinu Anisu Ghorbelu s 63 63 tudi prvič zmagal. Preberi več TUKAJ.


Domen Korelc
Domen Korelc
V Krškem najboljša Domen Korelc in Tajda Bestijanič

Krško, 14.07.2008

Na odprtem prvenstvu do 18 let, ki se je minuli konec tedna končalo v Krškem, sta slavila druga nosilca Domen Korelc (Benč) in Tajda Bestijanič (Medvode). V fantovskem finalu sta se prav gotovo pomerila najboljša igralca na turnirju (v finalu je proti Domnu igral prvi nosilec Aleksander Grešak), saj praviloma v posamičnem dvoboju nista izgubljala več kot igro ali dve. Tajda je še največ dela imela v polfinalu proti Sindi Germek, v finalu pa je presenetljivo "gladko" premagala prvo nosilko Mašo Grgan. Preberi več TUKAJ.


Andreja Klepač
Andreja Klepač
Klepačeva do uspeha kariere v Budimpešti

Budimpešta, 13.07.2008

Andreja Klepač je na 175.000 dolarskem WTA turnirju v Budimpešti v finalu proti Francozinji Cornet sicer izgubila, a je z doseženim prav lahko izjemno zadovoljna. Ne samo da je prvič igrala v finalu kakšnega od WTA turnirjev, ampak se je s točkami iz Budimpešte prvič v karieri uvrstila med 100 najboljših igralk na svetu. Preberi več TUKAJ.


Eva Zagorac
Eva Zagorac
OP Ptuj - zmagoslavje Blaža Bizjaka in Eve Zagorac

Ptuj, 12.07.2008

Na Ptuju se je končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 14 let. Medtem ko smo pri fantih gledali zelo izenačeno finale, v katerem sta se pomerila reprezentanta Rihard Rožac (pred dnevi je zmagal na mednarodnem turnriju v Banja Luki) in Blaž Bizjak, uspešnejši pa je bil slednji, je v finalnem dvoboju deklet Eva Zagorac brez večjih težav opravila s Katjo Verdnik. Preberi več TUKAJ.


Bolle - Posebna očala za tenis
Bolle - Posebna očala za tenis
Očala nujen del teniške opreme

Ljubljana, 11.07.2008

Igranje tenisa med pasje vročimi poletnimi meseci od igralcev zahteva dodatne zaščitne ukrepe. Najpogosteje se pred ubijalskimi sončnimi žarki igralci zaščitijo s kapo in sončno kremo z visokim zaščitnim faktorjem, za preprečevanje dehidracije pa popijejo velike količine pijače. Le redko kdo pa poskrbi tudi za zaščito oči. Kljub opozorilom zdravnikov, da celo kratkotrajno izpostavljanje močnim sončnim žarkom lahko resno poškoduje vid, se igralci tenisa le redko odločajo, da bodo igrali s sončnimi očali. Preberi več TUKAJ.


Nina Potočnik
Nina Potočnik
Tim in Nina zmagovalca šestega finalnega turnirja

Ljubljana, 07.07.2008

Tim Vidic in Nina Potočnik sta zmagovalca šestega finalnega turnirja do 12 let - fantje so nastopili v Slovenskih Konjicah, dekleta pa na Otočcu. Oba sta zelo zanesljivo, brez izgubljenega niza, osvojila prvo mesto in svojima finalnima nasprotnikoma Nacetu Ogorevcu ter Sari Palčič nista ponudila prav veliko možnosti za presenečenje. Turnir B sta dobila Grega Boh in Ajda Galič. Preberi več TUKAJ.


Dominik Senica
Dominik Senica
Evropsko ekipno prvenstvo do 14 let za dekleta

Ljubljana, 07.07.2008

Naša dekleta do 14 let na finalu evropskega ekipnega prvenstva, ki se je igralo v italijanskem mestu Loanu, zaradi višje sile niso imele priložnosti doseči dobre uvrstitve - prav vsem igralkam se je stanje po zastrupitvi z vodo, ki so jo staknile na pripravah v Porotorožu, še poslabšalo, tako da praktično sploh niso odigrale niti ene tekme. Kapetan slovenske reprezentance Dominik Senica na igrišču ni imel veliko dela, imel pa ga je prav gotovo največ v karieri z zdravniki... Preberi več TUKAJ.


Sončka Jazbinšek
Sončka Jazbinšek
TE do 16 let Triglav Open 2008

Kranj, 06.07.2008

Zmagovalca mednarodnega prvenstva do 16 let v Kranju sta Slovak Adrian Partl, ki je danes v finalu s 62 62 premagal našega Luko Gorjupa, ter Italijanka Elena Bertoia, ki je bila boljša od domačinke Sončke Jazbinšek. Tako Adrian kot tudi Elena sta naslov osvojila zalo zanesljivo, brez izgubljenega niza, še posebaj pa je blestel Slovak, ki v posamičnem dvoboju ni izgubil več kot štiri igre. Preberi več TUKAJ.


Polona Hercog
Polona Hercog
Wimbledon 2008

Ljubljana, 06.07.2008

Polona Hercog je skupaj z Avstralko Jessico Moore v finalu mladinskih dvojic v treh nizih premagala avstralski par Isabella Holland in Sally Peers ter tako po zmagoslavju v Parizu letos osvojila še drugi naslov za Grand Slam. Na žalost pa je v finalu izgubila Katarina Srebotnik - skupaj z Mikom Bryanom nista bila kos dvojici Bob Bryan/Samantha Stosur. Preberi več TUKAJ.


Luka Gregorc
Luka Gregorc
Luka Gregorc v četrtfinalu ATP Challengerja

Ljubljana, 05.07.2008

Slovenski reprezentant za Davisov pokal Luka Gregorc se je iz kvalifikacij prebil v četrtfinale 50.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v ameriškem mestu Winnetka, tam pa je moral zaradi bolezni predati dvoboj proti Američanu Robertu Kendrricku. Luka se je v želji, da čimbolj dobro odigra serijo ameriških challenger tekmovanj v Ameriki, zahvalil kapetanu slovenske DC reprezentance Blažu Trupeju za povabilo na tekmo s Tunizijo in prepustil mesto mlademu in obetavnemu Janezu Semrajcu. Preberi več TUKAJ.


Tjaša Šrimpf
Tjaša Šrimpf
Evropsko ekipno prvenstvo do 14 let - dekleta v finale, fantje četrti

Velenje, 01.07.2008

Medtem ko so se fantje po današnjem porazu proti Ukrajini uvrstili na četrto mesto, so bila dekleta druga, kar je zadostovalo za uvrstitev v finalni del najboljših osmih reprezentanc Evrope. Tjaša Šrimpf, Tina Rupert in Jasmina Štor so pod vodstvom kapetana Dominika Senice dokazale, da gre za obetavno generacijo igralk. Njihov uspeh je še toliko večji, ker so se na pripravah oziroma tik pred odhodom vse igralke zastrupile z vodo in so v Italiji nastopile z visoko temperaturo! Finalni del se začne že čez tri dni, in sicer v Italiji, ekipa pa bo nastopila v nespremenjeni postavi (brez prve igralke Nastje Kolar). Preberi več TUKAJ.


Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.