prijava_e
Novice : Arhiv novic 2008 : Avgust 2008

Arhiv novic - avgust 2008

Jasmina Štor<br>nastopa za ŽTK Maribor
Jasmina Štor
nastopa za ŽTK Maribor
Začetek lige do 14 let

Ljubljana, 31.08.2008

Danes se začenja ligaško tekmovanje za fante in dekleta do 14 let. Pri fantih se je na tekmovanje prijavilo 14 klubov, ki so razdeljeni v tri skupine, pri dekletih pa 10, ki bodo tekmovali v dveh skupinah. V zaključni del (play-off), ki bo 27. in 28.9.2008, se bodo uvrstile štiri ekipe - pri fantih prvouvrščena ekipa iz skupine A in B ter prvouvrščeni ekipi iz skupine C, pri dekletih pa obe prvouvrščeni ekipi iz obeh skupin. Preberi več TUKAJ.


Daša Orlič<br>2. mesto
Daša Orlič
2. mesto
Mednarodno prvenstvo do 18 let - Galeja Prosigma 2008

Ljubljana, 31.08.2008

Daša Orlič se je na mednarodnem prvenstvu do 18 let v Malečniku po zmagi nad četrto nosilko Avstrijko Katarino Morth s 75 16 61 uvrstila v finale, v njem pa je s 63 61 izgubila s prav tako nepostavljeno Dorotejo Erič iz Srbije. Končni uspeh pa smo doživeli v konkurenci ženskih dvojic, saj sta Maša Grgan in Milena Rmuš v finalu premagali češko-beloruski par Hajkova/Podsosonnaya. Pri fantih so bile uvrstitve precej slabše, saj se je še najdlje prebil Tilen Žitnik in sicer v četrtfinale. Preberi več TUKAJ.


Tomislav Ternar
Tomislav Ternar
Ternar v polfinalu poražen

Čakovec, 30.08.2008

Mednarodni teniški turnir v Čakovcu (nagradni sklad 10.000 USD) se počasi bliža koncu, na današnjem razporedu je le še finalni dvoboj, v katerem pa ne bo slovenskih predstavnikov, saj je v včerajšnjem polfinalu Tomilsav Ternar gladko, v dveh nizih, izgubil proti Hrvatu Marinu Bradariču. Kljub temu lahko nastope naših ocenimo kot uspešne, saj je viden uspeh (četrtfinale) poleg Tomislava dosegel tudi Zoran Golubovič. V Zagrebu se tudi že začenjajo kvalifikacije naslednjega hrvaškega Furures tekmovanja, v njih pa bo srečo in znanje preizkusilo kar 13 naših igralcev. Preberi več TUKAJ.


Otroški bazar - rok za prijavo je 5.9.2008

Ljubljana, 29.08.2008

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo od 11. do 14.9.2008 potekal otroški bazar. Otroški bazar je izobraževalno-sejemska prireditev, ki v začetku šolskega leta na enem mestu zbere otroke iz različnih koncev Slovenije in jim ponudi številne ustvarjalne delavnice, igralne kotičke, bogat kulturni program, veliko športa ter drugih aktivnosti. Na prireditvi sodeluje tudi Teniška zveza Slovenije, ki za namen predstavitve dejavnosti teniških klubov v Ljubljani in okolici zakupi večji prostor, na katerem postavi mini teniško igrišče. Vsi klubi, ki bi radi sodelovali na prireditvi in brezplačno "promovirali" svojo dejavnost, lahko za dodatne informacije pokličete vodjo projekta Dejana Jakija na 041377311 in pri njem tudi oddate prijavo - najkasneje do 5.9.2008. Preberi več TUKAJ.


Kristof Vliegen
Kristof Vliegen
Marko Tkalec in Grega Žemlja na ATP Challengerju v Nemčiji

Ljubljana, 28.08.2008

Marko Tkalec je na ATP Challenger turnirju z nagradnim skladom 30.000 EUR v nemškem mestu Freundensdadt v prvem kolu izgubil z Namcem Simonom Greulom s 62 76, Grega Žemlja pa je po uvodni zmagi nad argentinskim kvalifikantom Leandrom Meganijem v drugem kolu dvakrat s po 63 izgubil proti Nizozemcu Kristofu Vliegnu. Preberi več TUKAJ.


Urh Krajnc Domiter
Urh Krajnc Domiter
Julija Jauk in Urh Krajnc Domiter presenetila vse

Ljubljana, 25.08.2008

Če je zmaga Julije Jauk (Mima) na odprtem prvenstvu za dekleta do 14 let, ki je potekalo v Litiji, pomenilo samo majhno presenečenje (bila je tretja nosilka turnirja), pa je zmaga Urha Krajnc Domitra (Ptuj) na enakem tekmovanju za fante, ki je potekalo v Portorožu, prava mala senzacija. Urh je kot nepostavljen igralec po vrsti premagal vrsto odličnih igralcev (Blaža Bizjaka, Roka Sitarja, Sama Vršiča), v finalu pa še prvega nosilca Riharda Rožaca (Benč). Turnir B je dobil Dragan Kneževič (Triglav). Preberi več TUKAJ.


Marko Por
Marko Por
Odprto prvenstvo Mojstrane - zmaga za Anžeta Kapuna

Mojstrana, 25.08.2008

Na odprtem prvenstvu za člane, ki je potekalo v Mojstrani, je zmagovalec postal Anže Kapun (ŽTK), ki je v finalu premagal Marka Pora (Triglav). Marko je kljub "letom, ki ustrezajo veteranski konkurenci", pokazal, da še ni za staro šaro. Prijetno je presentil tudi Mark Zakovšek (TC Ljubljana), ki je bil na poti do polfinala, kjer ga je premagal Por, boljši tudi od drugega nosilca Andraža Kranjca. Preberi več TUKAJ.


Zoran Golubovič
Zoran Golubovič
Zoran Golubovič v polfinalu poražen

Vinkovci, 23.08.2008

Zoran Golubovič se na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Vinkovcih ni uspel prebiti v finale. Zmagovalec lanskega ATP challenger turnirja v Ljubljani Avstrijec Marco Mirnegg je bil boljši s 62 63. Včeraj pa so se že začele kvalifikacije 10.000 dolarskega ITF turnirja v Čakovcu, kjer nastopa 12 naših igralcev. Uvrstitev v drugo kolo so si z zmagami zagotovili Domen Korelc, Gašper Laznik in Mitja Zajšek, ostali pa so bili v prvem kolu prosti. Neposredno udeležbo v glavnem turnirju sta si s svojo dobro uvrstitvijo na ATP lestvici zagotovila Martin Rmuš in Zoran Golubovič. Preberi več TUKAJ.


Luka Gregorc
Luka Gregorc
Marin Čilič zaustavil Luko Gregorca

Ljubljana, 23.08.2008

Luka Gregorc je na 708.000 dolarskem ATP turnirju v New Havenu v ZDA v polfinalu izgubil s Hrvatom Marinom Čiličem z rezultatom 63 63. Luka iz New Havena odhaja izjemno zadovoljen, ne samo zaradi odlične uvrstitve in denarne nagrade, ampak predvsem zaradi odlične igre in spoznanja, da je "zraven", da se lahko enakovredno kosa tudi z igralci, ki so med najboljših 50 na svetu. Luka bo naslednji teden prvi igralec Slovenije. Ob izjemni predstavi 23-letnega Ljubljančana, člana teniškega kluba Soča, ne gre pozabiti omeniti tudi dveh ljudi, ki sta prav tako "verjela" in imata velik del zaslug za zgodovinski uspeh slovenskega tenisa - njegovega očeta Vinka Gregorca in trenerja Marcosa Ondrusko. Vsem trem kapo dol! Preberi več TUKAJ.


Jasmina Kajtazovič
Jasmina Kajtazovič
Stop tudi za Jasmino Kajtazovič

Ljubljana, 22.08.2008

Na 10.000 dolarskem ITF turniju v Vinkovcih je v glavnem turnirju zaigralo šest Slovenk, danes pa je izgubila še zadnja od njih. Jasmina Kajtazovič v četrtfinalu ni uspela premagati Zorice Petrov, izgubila je v dveh nizih. Jasmina bo ob dejstvu, da je bila druga nosilka turnirja, Vinkovce zapuščala "rahlo nezadovoljna", a po do zvezd je tlakovana s padci in vzponi. Prepričani smo, da ta "neuspeh" Jasmine ne bo zaustavil, ampak kvečjemu še bolj spodbudil.... . Preberi več TUKAJ.


Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Istomin znova zmagal, a tokrat precej težje

Ljubljana, 22.08.2008

Blaž Kavčič se je v drugem zaporednem polfinalu ATP Challenger turnirja v Uzbekistanu pomeril s prvim nosilcem domačinom Denisom Istominom in še drugič izgubil...a tokrat šele po hudem in zelo izenačenem boju v treh nizih. Blaž je osvojil novih 24 točk za jakostno lestvico ATP, s čimer bo pridobil približno 30 mest. Izgubil pa bo vodilno mesto med slovenskimi igralci, saj ga bo prehitel v tem tednu odlični Luka Gregorc. Oba z Luko bosta na mestih, na katerih nista bila še nikoli prej. Preboj med najboljših 200 je, kot kaže, samo še vprašanje časa....Preberi več TUKAJ.


klikni na sliko
klikni na sliko
Odprto prvenstvo do 12 let na Ptuju

Ptuj, 21.08.2008

Domači teniški klub je bil organizator odprtega prvenstva za dečke in deklice do 12 let. Kvalifikacije tekmovanja so potekale po skupinah (round robin), glavni turnir pa na izpadanje. Pri dečkih je zmagovalec postal prvi nosilec Domen Gostinčar (ŽTK), ki je v finalu premagal drugopostavljenega Roka Križaja (Idrija). Zmaga pri deklicah je ostala doma, saj je Nina Potočnik suvereno opravila z vso konkurenco - v finalu tudi Natalija Šipek (Mima) ni mogla osvojiti več kot tri igre. Prizadevni domači organizatorji, ki jih je vodil Luka Hazdovac, so tekmovanje organizirali zelo kvalitetno, igralce pa je zelo razveselil ogled mesta s turističnim "vlakcem". Preberi več TUKAJ.


Tea Palandačič
Tea Palandačič
Matic Možek in Tea Palandačič na najvišji stopnički

Ljubljana, Kočevje, 18.08.2008

V teniškem klubu Kočevje in Jaki šport se je končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 18 let. V finalu tekmovanja v Kočevju je v klubskem obračunu Matic Možek zanesljivo premagal Gašperja Remiha (oba Benč), v Ljubljani, kjer so igrala dekleta, pa je slavila Tea Palandačič (Šplus), ki ji je morala Žana Potočnik (Medvode) dvoboj zaradi poškodbe predati. Preberi več TUKAJ.


Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Blaž Kavčič poražen v polfinalu Bukhare

Bukhara, 16.08.2008

Blaž Kavčič se je na 35.000 dolarskem ATP Challenger turnirju v Uzbekistanu uvrstil v polfinale, kjer pa je zgubil s prvim nosilcem dpmačinom Denisom Istominom. Na poti do tega odličnega rezultata je v prvem kolu premagal Korejca Nama, v drugem kolu četrtega nosilca Poljaka Kubota, v četrtfinalu pa še osmega nosilca Rusa Kravchuka. Blaž je kot kaže po uspešno opravljenih šolskih obveznostih spet v odlični formi, ki jo bo, upamo, pokazal tudi na ljubljanskem challengerju, ki se bo začel 8. septembra na igriščih TC Ljubljana. Marko Tkalec in Grega Žemlja sta ta teden nastopila na 15.000 dolarskem ITF turnirju v Italiji, a oba izgubila prvo kolo. Blaž bo s 24 točkami, kolikor jih je osvojil v Uzbekistanu, prvič uvrščen med najboljših 300 na ATP lestvici in bo naslednji teden prvi igralec Slovenije. Preberi več TUKAJ.


Marko Smolčič<br>član delovne skupine
Marko Smolčič
član delovne skupine
Tekmovanja za rekreativne igralce tenisa

Ljubljana, 15.08.2008

Teniška zveza Slovenije bo v letu 2008 organizirala serijo turnirjev za rekreativne igralce tenisa. Pred leti je zelo uspešno potekalo tekmovanje serije Kim, ki ga je vodil Pavel Kos (sedaj vodja športnega centra Millenium), TZS pa bi rada tekmovanje "obudila" (pod drugim imenom seveda). Skupina, ki je zadolžena za pripravo in izvedbo tekmovanja, se je že sestala, več o pravilih, starostnih kategorijah, nagradah, koledarju, itd. pa bo znanega v prihodnjem mesecu. Vse klube, ki jih zanima organizacija enega iz serije tekmovanj za "rekreatorje", prosimo, da kontaktirajo TZS, kjer lahko dobijo več informacij o projektu. TUKAJ.


Paula Orlini
Paula Orlini
OP 16 Šport plus - zmaga v Argentino in Maribor

Ljubljana, 15.08.2008

Na igriščih teniškega kluba Šport plus v Ljubljani se je končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. Zmagovalka pri dekletih je postala Argentinka Paula Orlini, ki sicer trenira v Kopru pri Aleksandru Živinu, njena nasprotnica v finalu pa ni bila prva nosilka Maša Grgan (ŽTK), ki je pred dnevi slavila v Portorožu, ampak Kamničanka Eva Rihtaršič, ki igra za TK Benč. Eva je Mašo presenetila s polfinalno zmago v treh nizih. Pri fantih je nekoliko nepričakovano slavil Aleksander Vučkovič (ŽTK), ki je v finalu premagal nedavnega zmagovalca prvenstva v Portorožu Luko Janšo (Top Mojstrana). Preberi več TUKAJ.


Natalija Šipek<br>klikni na sliko
Natalija Šipek
klikni na sliko
Natalija in Domen premočna za vso konkurenco

Maribor, 15.08.2008

Teniški klub Branik Maribor je na odprtem prvenstvu gostil igralce do 12 let. Vsi igralci so se najprej pomerili v skupinah (round robin), najboljši pa nato še v glavnem turnirju na izpadanje. Slavila sta Natalija Šipek (Mima), ki je v finalu premagala prvo nosilko Saro Palčič (Talos), ter Domen Gostinčar (ŽTK), ki je s finalno zmago nad Rokom Križajem (Idrija) opravičil vlogo prvega nosilca. Turnir B je pri dečkih dobil Nino Cunk (Nino), deklice pa B turnirja niso igrale. Preberi več TUKAJ.


klikni na sliko<br>za povečavo
klikni na sliko
za povečavo
Evropsko ekipno prvenstvo do 12 let - deklice sedme v Evropi

Ljubljana, 11.08.2008

Svoje nastope na evropskem ekipnem prvenstvu so končali tudi naši najmlajši igralci, igralci do 12 let, izkazale pa so se predvsem deklice. Za uvod so na kvalifikacijskem turnirju v Pragi z zmagami nad Estonijo, Belorusijo in Veliko Britanijo ter porazom proti Češki uvrstile na finalni del, ki se je igral v francoskem Ajacciu, tam pa so trikrat izgubile in enkrat zmagale. Končno sedmo mesto v Evropi je prijetno presenečenje in napoved lepe prihodnosti za reprezentanco, za katero so nastopile Pia Čuk, Ula Pogorevčnik ter Nina Potočnik. Dečki v postavi Maks Tekavec, Domen Gostinčar in Rok Križaj so kvalifikacijski del igrali v Italiji, a se na žalost po zmagah nad Avstrijci ter Srbi in porazih proti Hrvaški ter Italiji niso uspeli uvrstiti na finalni del - z igro pa so kljub temu zelo prijetno presenetili. Preberi več TUKAJ.


Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič
Maša zmagovalka 25.000 dolarskega turnirja v Nemčiji

Ljubljana, 11.08.2008

Maša Zec Peškirič je zmagovalka 25.000 dolarskega turnirja v nemškem Hechingenu, saj je v finalu s 36 76 63 premagala Slovakinjo Kristino Kucovo. V minulem tednu sta se izkazali tudi Tadeja Majerič (na 75.000 dolarskem turnirju v Moskvi) in Tina Obrez (10.000 dolarski turunir na Dunaju). Na 175.000 dolarskem WTA turnirju v Cincinnatiju (na njem nastopa tudi Katarina Srebotnik) je Andreja Klepač v prvem kolu kvalifikacij proti Paragvajki Rossani De los Rios zmagala v treh nizih, v finalu pa je bila v treh nizih poražena, boljša od nje je 95. igralka sveta Kitajka Meng Yuan. Preberi več TUKAJ.


Nastja Kolar
Nastja Kolar
Mednarodno prvenstvo do 18 let v Domžalah

Domžale, 11.08.2008

Nastja Kolar je zmagovalka mednarodnega mladinskega tekmovanja, ki se je igralo v Domžalah in ki je imelo naziv Slovenian Junior Open 2008. Nastja je v finalu v treh nizih premagala Slovakinjo Michaelo Honcovo, ki se je po zaostanku 06 14 uspela "pobrati" in celo osvojiti drugi niz, za kaj več pa ji je na poti stala previsoka ovira - Nastja je spet zaigrala, tako kot zna, in zanesljivo osvojila zadnji niz. V konkurenci mladincev je slavil Avstrijec Ricardo Belloti, v finalu je bil boljši od Čeha Roberta Rumlerja. Naš najuspešnejši igralec je bil domačin Klemen Kovačič, ki se je uvrstil v osmino finala. Preberi več TUKAJ.


Svetla Božičnik
Svetla Božičnik
2. evropsko prvenstvo v tenisu na mivki -beach tennis

Ljubljana, 09.08.2008

V italijanskem mestu Riccione se je od 31. julija pa do 3. avgusta igralo drugo evropsko prvenstvo v tenisu na mivki, udeležila pa se ga je tudi mini odprava slovenskih igralcev - Svetla Božičnik, Ana Vidič, Matej Skočir in Miro Todosovski, ki so letos predstavljali Slovenijo, v konkurenci 11 držav niso ostali brez zmage, za kar sta poskrbeli Svetla in Ana, ki sta v prvem kolu premagali nemški par Kreiemborg/Simbeck. Tekmovanja v tenisu na mivki so v Evropi vse bolj priljubljena, tako da v vrsti držav že poteka serija mednarodnih turnirjev in to celo z nagradnim skladom. Se bomo tudi Slovenci kdaj pojavili na koledarju beachtennis tekmovanj? Preberi več TUKAJ.


klikni na Rolo za ekipo
klikni na Rolo za ekipo
Slovenija je evropski prvak!

Ljubljana, 06.08.2008

Naša reprezentanca v postavi Blaž Rola, Tomislav Ternar in Tom Kočevar Dešman (kapetan Borut Urh, rezerva Domen Korelc) je osvojila naslov evropskega ekipnega prvaka do 18 let. Po gladki četrtfinalni zmagi nad Poljaki, so včeraj v "maratonskem dvoboju za infarkt" v polfinalu premagali reprezentanco Srbije, danes pa v finalu še reprezentanco Nemčije. Po igri posameznikov sta Blaž Rola in Tomislav Ternar slovensko reprezentanco že popeljala do zmage, tako da dvoboj parov ni bil niti potreben. Ta zmaga je največji uspeh slovenskega tenisa v konkurenci mladincev do sedaj. Preberi več TUKAJ.


Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.