Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novice : Arhiv novic 2020 : September 2020

Arhiv novic - september 2020

Rola oddrvel v četrtfinale Challengerja v Bielli, med 8 tudi Kavčič

TS, 30.09.2020

Slovenska teniška igralca Blaž Rola in Blaž Kavčič sta bila v sredo na turnirju serije Challenger v italijanski Bielli znova uspešna. Do nove prepričljive zmage se je prebil Rola, medtem ko je Kavčič za zmago proti nasprotniku iz Tajvana potreboval tri nize. 

Blaž Rola je obračun 2. kola proti 198. igralcu sveta Andrei Collariniju pričel na najboljši možen način. Prvi niz je dobil s kar 6:0, za 6 osvojenih iger pa potreboval le 24 minut. V drugem nizu je Argentinec hitro povedel z 2:0, a Rola se je na to odlično odzval in znova nanizal kar 5 zaporednih iger. Tri zaključne žogice je Ptujčan imel že na servis nasprotnika pri vodstvu s 5:2, dvoboj pa nato uspešno zaključil v naslednji igri, ko je izkoristil skupno 5. žogico za zmago.

Dlje časa se je v 2. kolu na igrišču zadržal Blaž Kavčič, ki je do zmage proti Tajvancu Chung Hsin Tsengu (287. igralec sveta) prišel po treh odigranih nizih. Prvi je z rezultatom 6:3 pripadel Tajvancu, ki je tudi v drugem nizu povedel z 2:0, a Kavčič je našel pot do preobrata. Drugi niz je dobil s 6:3, v tretjem pa že vodil tudi s 5:1, na koncu pa ga dobil z rezultatom 6:3.

Rola se bo za mesto v polfinalu pomeril proti Italijanu Matteu Violi (229. igralec sveta), medtem ko Kavčiča čaka obračun proti boljšemu iz dvoboja Pellegrino A./Cressy M.

ATP Challenger Biella (Italija, €44,820, pesek, zunaj), posamezno, 1. koloSeyboth Wild T. (Bra/1) - Rola B. (Slo) 6:7(6), 6:7(3)Nagal S. (Ind/3) - Kavčič B. (Slo/PR) 6:7(4), 4:62. koloRola B. (Slo) - Collarini A. (Arg/Q) 6:0, 6:3Kavčič B. (Slo/PR) - Tseng C. H. (Tjv) 3:6, 6:3, 6:3ČetrtfinaleRola B. (Slo) - Viola M. (Ita)Kavčič B. (Slo/PR) - Pellegrino A./Cressy M.
Dvojice, 1. kolo(1)Golubev A./Vavassori A. - Barrientos N./Rola B. [30.9.] TUKAJ.

VIDEO: Najboljše poteze Juvanove, Hercogove, Zidanškove in Bedeneta v 1. kolu Roland Garrosa

TS, 30.09.2020

Slovenski predstavniki, ki na letošnjem Roland Garrosu nastopajo v posamični konkurenci, so v 1. kolu glavnega dela turnirja navdušili. Do zmage so se prebili Kaja Juvan, Polona Hercog in Aljaž Bedene, s predstavo pa še zdaleč ni razočarala niti Tamara Zidanšek. 

Najbolj odmevno zmago v 1. kolu Odprtega prvenstva Francije je zabeležila Kaja Juvan (103. igralka sveta), ki je v dveh nizih odpravila 13 let starejšo Nemko Angelique Kerber (22. na WTA lestvici), nekdanjo 1. igralko sveta in 3-kratno zmagovalko turnirjev za Grand Slam. V 2. kolu se bo Juvanova pomerila proti stari znanki iz mladinskih olimpijskih iger, Francozinji Clari Burel (415. igralka sveta).

VRHUNCI DVOBOJA: Kerber A. - Juvan K. 

Rutinirano se je mimo prve ovire na letošnjem Roland Garrosu prebila tudi najvišje uvrščena slovenska teniška igralka Polona Hercog (47. igralka sveta), ki se proti domači povabljenki Diane Parry (304. igralka sveta) ni pretirano namučila. V 2. kolu Mariborčanko čaka obračun proti 100. igralki sveta, 18-letni Kanadčanki Leylah Annie Fernandez.

VRHUNCI DVOBOJA: Parry D. - Hercog P. 

Izjemno blizu zmage je bila v 1. kolu Roland Garrosa tudi Tamara Zidanšek (82. igralka sveta), ki je do zadnjega bila v igri za presenečenje proti 2-kratni zmagovalki turnirjev za Grand Slam Garbine Muguruzi (15. na WTA lestvici). Španka je v 3. nizu že zaostajala z 0:3, a se s pomočjo izkušenj rešila in dvoboj po 3 urah dobila z rezultatom 7:5, 4:6 in 8:6.

VRHUNCI DVOBOJA: Zidanšek T. - Muguruza G.

V moški konkurenci je po porazih Blaža Role in Blaža Kavčiča v kvalifikacijah v turnirju ostal le še Aljaž Bedene (56. igralec sveta). Ta je v 1. kolu dobro odgovoril na nalet domačega povabljenca Arthurja Rinderknecha (162. igralec sveta) in ga ugnal s 3:1 v nizih. v 2. kolu se bo Bedene pomeril proti Srbu Nikoli Milojeviću (144. igralec sveta), ki je v 1. kolu z odlično predstavo presenetil favoriziranega Filipa Krajinovića (29. na ATP lestvici).

VRHUNCI DVOBOJA: Bedene A. - Rinderknech A. 

TUKAJ.

DP RVO Millenium razpis in vabilo 2020

TS, 30.09.2020

Spoštovani člani TS, veteranski in rekreativni igralci ter vsi prijatelji tenisa, v soboto, 17. oktobra 2020, bo v Športnem centru Millenium, BTC Ljubljana, potekalo rekreativno-veteransko državno prvenstvo Slovenije v dvojicah. Pričetek tekmovanja bo ob 12. uri, zato vaš prihod pričakujemo ob 11.30 uri.Prvenstvo bo potekalo v šestih kategorijah in sicer moški do 85 let rekreativci, do 85 let nekdanji tekmovalci (zadnji dve leti niso igrali na turnirjih pod okriljem TS), 86 – 105 let, nad 105 let ter ženske do 85 let, nad 85 let. Vsaka prijavljena dvojica bo odigrala najmanj dve tekmi. Sistem tekmovanja bo določen po zaključku prijav – 15. avgusta ob polnoči. Za izvedbo tekmovanja v posamezni kategoriji mora biti prijavljenih vsaj šest parov.Poleg navedenih kategorij, bo na voljo tudi nova, tako imenovana vstopna in enotna starostna kategorija, v moški in ženski kategoriji, ki smo jo poimenovali Tenis Slovenija oziroma TS kategorija in bo na voljo, kot dodatna možnost izbire, za vse igralke in igralce, ki še niste nastopili na tekmovanju pod okriljem Tenis Slovenije.Prijavnina za turnir znaša 20 €/osebo, in se bo tokrat zaradi situacije plačevala vnaprej prek računa. Ob prijavi je, poleg ostalih podatkov, potrebno navesti e-naslov, kamor boste prejeli račun za prijavnino in morebitno članarino. Na tekmovanju bodo lahko nastopili le tisti tenisači, kateri bodo imeli predhodno poravnano prijavnino. Plačilo prijavnine na licu mesta ne bo mogoče. Prijavnina vključuje sodelovanje na državnem prvenstvu, bogata darilna vrečka, družinska vstopnica za Vodno mesto Atlantis, kosilo, penina Medot, fotografije iz dogodka, večerna zabava … Najuspešnejši bodo prejeli pokale in bogate nagrade.Z malo sreče na ATP turnir! Vsi se strinjamo, da je lepo zmagati, a menimo tudi, da je še pomembneje sodelovati in igro vzljubiti. Zato smo se odločili, da bomo med vsemi prijavljenimi izžrebali nagrajenca, ki bo prejel vstopnici za ogled turnirja ATP 2021 in letalski vozovnici.Zaradi nepredvidljive situacije bo lokacija izbrana naknadno.POMEMBNO:Vsi sodelujoči igralci morajo biti člani Rekreativno-veteranske organizacije Tenis Slovenije za leto 2020. Članarina, ki znaša 10 € na osebo, se lahko poravna prek sistema tzsinfosys.si ali ob plačilu prijavnine prek računa.Vodja tekmovanja bo Anže Bašelj – 031 300 488.V prijavo za tekmovanje napišite: ime in priimek, letnico rojstva, kontaktno številko ter e-naslov, najkasneje do četrtka, 15. oktobra 2020, na prijave@tenis-slovenija.si.Dogodek bo organiziran v skladu z navodili NIJZ. Natančne informacije in napotki sledijo.Veselimo se uspešnih teniških potez in sproščenega druženja. TUKAJ.

Juvanova po veliki zmagi: “Vem, da moram delati samo na sebi, na svoji igri.”

TS, 29.09.2020

V prvem kolu zadnjega turnirja za grand slam v sezoni so se od štirih slovenskih tekmovalcev v drugo kolo uvrstili kar trije. Med posamezniki je turnir v Rolandu Garrosu z zmago začel Aljaž Bedene, med posameznicami pa sta napredovali Polona Hercog in Kaja Juvan. Žal je po treh urah hudega boja izpadla Tamara Zidanšek.

Do najbolj odmevne zmage je prišla Kaja Juvan. Ljubljančanka je s 6:3 in 6:3 premagala nekdanjo prvo igralko sveta Angelique Kerber (22. WTA): “Počutim se zelo dobro. Najbolj sem zadovoljna s tem, da sem bila celotno tekmo osredotočena, da sem se držala načrta, da sem ostala mirna. Na koncu nisem postala panična, če vemo, da je bila na drugi strani Kerberjeva. Zelo jo spoštujem kot igralko in to je lepa motivacija za naprej. Zdaj imamo dva dneva, da se pripravimo na naslednjo tekmico. Vseeno mi je s kom igram. Vem, da moram delati samo na sebi, na svoji igri. Komaj čakam. Grem vsako tekmo posebej,” je po zmagi nad trikratno zmagovalko turnirjev za GS dejala Juvanova in nadaljevala:

Ne želim gledati kot da je to največja zmaga v karieri. Bolj gledam, da je to še ena dobra tekma, še ena na poti do tja, kamor si želim. Lahko da je to največja zmaga. Ne vem. Sem pa trenutno zelo zadovoljna.” Juvanova se bo v drugem kolu srečala z 19-letno Francozinjo Claro Burel (443. WTA).

Šest iger je tekmici oddala tudi Polona Hercog. Francozinja Diane Parry (304. WTA) je dobila prvi dve igri, potem pa je začela prevladovati Hercogova, ki je zmagala s 6:4 in 6:2. V drugem kolu bo njena tekmica 18-letna Kanadčanka Leyla Annie Fernandez (100. WTA). “Danes sem bila najbolj zadovoljna s koncentracijo. Lahko rečem, da sem bila v vsakem trenutku zelo zbrana. Skozi tekmo sem našla določene udarce, ki sem jih iskala. Tudi servis je bil dober. Lahko rečem, da sem z določenimi stvarmi zadovoljna. Naprej gledam pozitivno, igram šele v četrtek. Potrebno je narediti analizo tekme. Igram z levičarko. Uživam na igrišču, uživam v borbi. In to je najpomembnejše,“ je iz Pariza sporočila Hercogova.

Do zmage je v moškem delu turnirja po treh urah in 26 minutah prišel tudi Aljaž Bedene. 31-letni Ljubljančan je v 1. kolu premagal domačega povabljenca Arthurja Rinderknecha (162. ATP) in si še tretjič v karieri zagotovil mesto v 2. kolu Rolanda Garrosa. Rezultat je bil 6:2, 6:7(7), 6:4 in 6:4. Za tekmeca v drugem kolu pa je dobil srbskega igralca, a ne tistega, ki so ga pričakovali vsi. Kvalifikant Nikola Milojević (144. ATP) je namreč presenetil Filipa Krajinovića (29. ATP) in se uvrstil v drugo kolo.

Odločilno se mi je zdelo to, da sem dobro začel. Prvi niz sem odigral po načrtu. Razmere na igrišču so bile hitrejše kot v nadaljevanju dvoboja. Nato se je poznalo, da je tekmec dobro serviral in mu kasneje nisem uspel odvzeti servisa. Nisem odigral svojega tenisa iz prvega niza, zato sem drugega izgubil. V naslednjih dveh nizih sem tekmecu odvzel servis in prišel do zmage. Milojevića nisem velikokrat videl igrati. Mislil sem, da bo Krajinović zmagal. Kot kaže Milojeviću te razmere bolj ustrezajo kot Krajinoviču. Ta mi je rekel, da je Milojević odigral zelo dobro tekmo. Naslednja tekma je v četrtek, v sredo so namreč še dvojice. Tako, da bo nekaj časa za osvežitev in pripravo za četrtkov dvoboj, “ je po zmagi v prvem kolu dejal Bedene.

Žal pa se je kljub dobri igri v prvem kolu poslovila Tamara Zidanšek. Po treh urah je bila od nje boljša nekdanja zmagovalka tega turnirja in nekdanja prva dama svetovnega tenisa Garbine Muguruza. Španka je odločilni tretji niz dobila TUKAJ.

Rola na Challengerju v Italiji izločil letošnjega zmagovalca turnirja ATP 250, do zmage tudi Kavčič

TS, 29.09.2020

Blaž Kavčič in Blaž Rola sta se po neuspešni avanturi v Parizu, kjer sta z nastopi v kvalifikacijah Roland Garrosa končala v 1. kolu, podala v Italijo na turnir serije Challenger. V 1. kolu sta oba presenetila favoriziranega nasprotnika in si zagotovila mesto v nadaljnjem tekmovanju. 

V ponedeljek se je kot prvi na igrišče v Bielli podal Blaž Kavčič, ki na tokratnem turnirju nastopa s t.i. zaščitenim ATP položajem. 33-letni Ljubljančan je v 1. kolu presenetil 10 let mlajšega Indijca Sumita Nagala, ki na ATP lestvici zaseda 127. mesto. Dvoboj je trajal uro in 48 minut, Kavčič pa je med drugim za zmago v prvem nizu pri zaostanku s 4:5 rešil tudi zaključno žogico za niz.

Rola presenetil 1. nosilca

Odličen slovenski dan je v Italiji popoldan dopolnil še Blaž Rola, ki je z 2:0 v nizih premagal 20-letnega Brazilca Thiaga Seybotha Wilda. Slednji ima za seboj odlično prvo polovico sezone, pohvali pa se lahko tudi z naslovom na turnirju serije ATP 250 v Santiagu. Rola je bil tokrat v ključnih trenutkih bolj zbran od Brazilca in v 2. kolo napredoval po dveh osvojenih podaljšanih igrah.

ATP Challenger Biella (Italija, €44,820, pesek, zunaj), posamezno, 1. koloSeyboth Wild T. (Bra/1) - Rola B. (Slo) 6:7(6), 6:7(3)Nagal S. (Ind/3) - Kavčič B. (Slo/PR) 6:7(4), 4:62. koloRola B. (Slo) - Collarini A./Arnaboldi A. [30.9.]Kavčič B. (Slo/PR) - Tseng C. H. (Tjv) [30.9.] TUKAJ.

Izjemen slovenski dan na OP Francije z zmago dopolnila Polona Hercog (dopolnjeno)

TS, 28.09.2020

Slovenski predstavniki so se v drugem tekmovalnem dnevu Roland Garrosa 2020 predstavili v izjemni luči. Tamara Zidanšek je na igrišču 3 ure zadržala 15. igralko sveta Garbine Muguruzo, Kaja Juvan je ugnala nekdaj 1. igralko sveta Angelique Kerber, Aljaž Bedene je ugnal domačega povabljenca, odličen slovenski dan v Parizu pa je z zmago dopolnila še Polona Hercog. 

Nepopustljiva Zidanškova bivšo zmagovalko Roland Garrosa na igrišču zadržala 3 ure (kliknite za prevezavo)

Slovensko presenečenje na Roland Garrosu: Juvanova izločila 3-kratno zmagovalko turnirjev za Grand Slam! Bedene strl odpor Francoza (kliknite za prevezavo)

Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka Polona Hercog se je že osmič v karieri prebila v 2. kolo Roland Garrosa. 29-letna Mariborčanka je tokrat po uri in 29 minutah preprečljivo z rezultatom 6:4 in 6:2 ugnala domačo povabljenko Diane Parry (304. igralka sveta). Na Odprtem prvenstvu Francije se je Hercogova najdlje prebila v letih 2010 in 2019, ko je prišla do 3. kola. Letos bo ta uspeh poizkušala ponoviti proti zgolj 18-letni Kanadčanki Leylah Annie Fernandez, (100. igralka sveta), ki je v 1. kolu presenetila Poljakinjo Magdo Linette (36. igralka sveta).

Po uvodnih težavah hitro prevzela pobudo

Hercogova dvoboja proti Francozinji ni pričela najbolje, saj se je hitro znašla v zaostanku z 0:2. Nadaljevala je bolje, o čemer priča podatek o kar treh odvzemih servisnih iger nasprotnice. Francozinja se še posebej ni znašla ob točkah po zadetem drugem servisu, kjer je bila v prvem nizu zgolj 27-odstotno uspešna (4/15).

V drugem nizu si varovanka Željka Krajana ni dopustila iste napake kot v prvem in že v samem začetku zaigrala odločno. Še dvakrat je odvzela servis nasprotnici, sama pa pri svojem začetnem udarcu skupaj dobila kar 18 od skupno 24 točk.

OP Francije (Pariz, €18,209,040, pesek), posamezno (Ž), 1. koloZidanšek T. (Slo) - Muguruza G. (Špa/11) 5:7, 6:4, 6:8Parry D. (Fra) - Hercog P. (Slo) 4:6, 2:6Kerber A. (Nem) - Juvan K. (Slo) 3:6, 3:62. koloHercog P. (Slo) - Fernandez L. A. (Kan) [30.9.]Juvan K. (Slo) - Burel C.  (Fra/WC) [30.9.]
Posamezno (M), 1. koloBedene A. (Slo) - Rinderknech A. (Fra) 6:2, 6:7(7), 6:4, 6:42. koloMilojević N. (Srb/Q) - Bedene A. (Slo) [30.9.] TUKAJ.

Slovensko presenečenje na Roland Garrosu: Juvanova izločila 3-kratno zmagovalko turnirjev za Grand Slam! Bedene strl odpor Francoza (dopolnjeno)

TS, 28.09.2020

Še ne 20-letna slovenska tenisačica Kaja Juvan je prišla do tretje zmage na turnirjih za Grand Slam. Zmaga v 1. kolu Roland Garrosa 2020 je z naskokom največja do sedaj, saj je z rezultatom 6:3 in 6:3 ugnala nekdaj 1. igralko sveta in kar 3-kratno zmagovalko turnirjev za Grand Slam, Nemko Angelique Kerber. 

Nepopustljiva Zidanškova bivšo zmagovalko Roland Garrosa na igrišču zadržala 3 ure (kliknite za prevezavo)

Izjemen slovenski dan na OP Francije z zmago dopolnila Polona Hercog (kliknite za prevezavo)

Dobitnica dveh zlatih medalj na mladinskih olimpijskih igrah leta 2018 v Buenos Airesu, Kaja Juvan, vse bolj meša štrene tudi med profesionalkami. Po tem, ko je lani v 2. kolu Wimbledona močno ogrozila zmago Serene Williams, kasneje pa se je v 2. kolo prebila tudi na OP ZDA, je zdaj 19-letna Ljubljančanka na kolena spravila 3-kratno zmagovalko turnirjev za Grand Slam in nekdanjo številko 1 svetovnega ženskega tenisa, Nemko Angelique Kerber.

Kerberjevi (22. igralka sveta) do t.i. Velikega slama manjka zgolj še naslov na Roland Garrosu, a po porazu proti Slovenki bo morala za osvojitev turnirja v Parizu počakati še vsaj leto dni. Juvanova je odigrala izjemno zrelo in bila proti kar 13 let starejši tekmici neprestano v rezultatski prednosti. Prvi niz je brez izgubljene servisne igre po 37 minutah iger dobila z rezultatom 6:3, v drugem pa hitro povedla s 3:0 in že je dišalo po velikem presenečenju. Juvanova je mirna ostala tudi po tem, ko se je Kerberjeva iz zaostanka z 1:5 približala na 3:5, in dvoboj v naslednji igri zaključila kar na servis nasprotnice.

Za 3. kolo proti stari znanki

Juvanova bo v sredo v Parizu drugič v karieri naskakovala mesto v 3. kolu turnirja za Grand Slam. Tokrat bo imela zares lepo priložnost, saj se bo pomerila proti znani tekmici. Nasproti ji bo namreč stala domačinka Clara Burel, s katero se je Juvanova leta 2018 pomerila v finalu mladinskih olimpijskih iger v Buenos Airesu in jo tudi premagala. Slovenka je bila v zgodovinskem finalu boljša s 7:5 in 6:4. Burelovi zaenkrat tako uspešen preskok med profesionalke kot Juvanovi ni uspel, a Francozinja je v Parizu nase več kot le opozorila v 1. kolu, ko je premagala Nizozemko Aranxto Rus (67. igralka sveta).

Bedene bo za mesto v 3. kolu igral proti nepričakovanemu tekmecu

V uvodnem kolu Odprtega prvenstva Francije 2020 se je zmage veselil tudi edini slovenski predstavnik v moški konkurenci, Aljaž Bedene. 31-letni Ljubljančan je v 1. kolu zaigral proti domačemu povabljencu Arthurju Rinderknechu (162- igralec sveta) in si še tretjič v karieri zagotovil mesto v 2. kolu Roland Garrosa.

Bedene je tekmo dobro pričel in brez izgubljene servisne igre prvi niz dobil z rezultatom 6:2. V škripcih se je znašel dobro uro kasneje, ko je Francoz tesno z rezultatom 9:7 dobil podaljšano igro drugega niza in imel v drugi igri tretjega še priložnost za vodstvo z 2:0. Slovenec se je takrat dobro odzval, rešil žogico za 'break', nato pa sčasoma vendarle kronal svojo premoč. Tako v tretjem kot tudi v četrtem nizu je odlično branil žogice za 'break (1/1 in 3/3), ter se po 3 urah in 26 minutah veselil zmage s 6:2, 6:7(7), 6:4 in 6:4.

Na Roland Garrosu je Bedene prišel leta 2016 TUKAJ.

Nepopustljiva Zidanškova bivšo zmagovalko Roland Garrosa na igrišču zadržala 3 ure

TS, 28.09.2020

Kot prva slovenska predstavnica se je na Roland Garrosu 2020 na igrišče podala Tamara Zidanšek, ki je bila proti dvakratni zmagovalki turnirjev za Grand Slam, Garbine Muguruzi, izjemno blizu presenečenja. 26-letna Španka je za zmago s 7:5, 4:6 in 8:6 potrebovala kar 3 ure. Trenutno na igrišču tudi Aljaž Bedene in Kaja Juvan.

Slovensko presenečenje na Roland Garrosu: Juvanova izločila 3-kratno zmagovalko turnirjev za Grand Slam! Bedene strl odpor Francoza (kliknite za prevezavo) 

Izjemen slovenski dan na OP Francije z zmago dopolnila Polona Hercog (kliknite za prevezavo)

Tamara Zidanšek (83. igralka sveta) se je proti zmagovalki Roland Garrosa 2016 in Wimbledona 2017 zoperstavila povsem neustrašno. Da bo nasprotnici, ki še nikoli na OP Francije ni izpadla v 1. kolu, povzročala obilo težav, je Konjičanka pokazala že v uvodnih minutah, ko je prišla do vodstva s 3:0. Garbine Muguruza se je odzvala s 5 zaporednimi osvojenimi igrami, a Zidanškova je za nekaj minut še uspela podaljšati prvi niz.

Španka ni našla odgovora na skrajšane žogice Slovenke

Garbine Muguruza (15. igralka sveta) je v drugem nizu prišla do 'breaka' v 7. igri in povedla s 4:3. Zidanškova se ni predala, nadaljevala z izjemno napadalno igro in v drugem nizu pripravila preobrat. V 10. igri niza je izkoristila drugo zaključno žogico za niz in rezultat po uri in 49 minutah poravnala na 1:1 v nizih.

V tretjem nizu je Zidanškova na krilih zmage v drugem nizu nadaljevala z odlično igro. Povedla je s 3:0 in se na servis Španke prikopala do izenačenja na 40:40. Muguruza, ki premore veliko več izkušenj kot Zidanškova, je v naslednjih igrah zaigrala precej bolj zbrano in zmanjšala število neizsiljenih napak. Kljub temu je Zidanškova pri vodstvu s 4:3 imela priložnost, da bi z 'breakom' povedla s 5:3, a je ni izkoristila. Muguruza je dvakrat uspešno servirala za obstanek, v 14. igri tretjega niza pa po odvzetem servisu Slovenke dvoboj uspešno zaključila.

OP Francije (Pariz, €18,209,040, pesek), posamezno (Ž), 1. koloZidanšek T. (Slo) - Muguruza G. (Špa/11) 5:7, 6:4, 6:8Parry D. (Fra) - Hercog P. (Slo) 4:6, 2:6Kerber A. (Nem) - Juvan K. (Slo) 3:6, 3:62. koloHercog P. (Slo) - Fernandez L. A. (Kan) [30.9.]Juvan K. (Slo) - Burel C.  (Fra/WC) [30.9.]
Posamezno (M), 1. koloBedene A. (Slo) - Rinderknech A. (Fra) 6:2, 6:7(7), 6:4, 6:42. koloMilojević N. (Srb/Q) - Bedene A. (Slo) [30.9.] TUKAJ.

Razpis za organizacijo mednarodnih tekmovanj

TS, 28.09.2020

Spoštovani predstavniki teniških klubov, članov TS, Tekmovalno registracijska komisija (TRK) razpisuje možnost organizacije mednarodnih tekmovanj v letu 2021.Tennis EuropeMožnost organizacije dveh dodatnih Tennis Europe (TE) tekmovanj v kategorijah do 12, 14 ali 16 let. - Ker sta tekmovanji tretirani kot izjema, sta dodatno ovrednoteni. Torej je v ceni potrebno upoštevati izbrani rang + 750 €. - Podrobna navodila za organizacijo TE lahko najdete TUKAJ. - Rok za prijavo tekmovanj, ki so organizirana od januarja 2021 je do 20. oktobra 2020 - Rok za prijavo tekmovanj organizirana od avgusta do decembra 2021 leto je do 15. februarja 2021ITF Juniors do 18 let Možnost organizacije dodatnega tekmovanja v kategoriji do 18 let v zimski sezoni. - Prijava za organizacijo tekmovanja pet mesecev pred pričetkom, velja za rang 2, 3, 4 in 5. - Prijava za organizacijo tekmovanja šest mesecev pred pričetkom, velja za rang 1. - Cene za organizacijo tekmovanja so pogojene z rangi. - Podrobna navodila za organizacijo ITF Juniors tekmovanj najdete TUKAJ Prijavo za organizacijo mednarodnih tekmovanj pošljite na elektronski naslov ziga.ham@tenis-slovenija.si, in sicer do 7. oktobra 2020. TRK bo na korespondenčni seji potrdila primernega organizatorja. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na razpolago.

TUKAJ.

Lino U12: V Mariboru Peternelova razred zase, Šiftar v finalu boljši od Despotovića

TS, 28.09.2020

S ponedeljkovimi zaključnimi dvoboji sta se na igriščih ŽTK Maribor in TA Breskvar končala turnirja v starostni kategoriji Lino U12. Na Štajerskem je svojo premoč v finalu kronala Zoja Peternel, medtem ko je v Ljubljani največja lovorika šla v roke Jureta Šiftarja. 

FOTOGALERIJA

V Mariboru v uvodnih dveh kolih večjih presenečenje nismo dočakali, o čemer priča podatek, da se je v četrtfinale uvrstilo vseh 8 nosilk. V četrtfinalu so se zmage v dveh nizih veselile Zoja Peternel (ŠDŠTR), Veritsa Yaneva (TK Brežice) in Kaja Kadak-Ocvirk (TK Maja Matevžič), po treh nizih pa se je zmage nad Ano Marinkovič (TK Triglav Kranj) veselila Emma Hrnčić (TK Bobi).

Hrnčićeva je v polfinalu naletela na izjemno razpoloženo Peternelovo, ki ni oddala niti igre. V spodnjem delu žreba si je finalno vstopnico z zmago proti Yanevi priigrala Kadak-Ocvirkova, ki je kot zadnja poizkušala preprečiti zmagoslavje Peternelove. Slednja je tudi v finalu odigrala zelo odločno in z zmago s 6:2 in 6:1 prišla do povsem zaslužene turnirske zmage.

Tenis Slovenija (deklice Lino U12 - ŽTK Maribor)

Četrtfinale(1)Peternel Z. - (8)Basailovič L. 6:0, 6:1(3)Hrnčić E. - (7)Marinkovič A. 5:7, 7:6(3), 6:0(6)Fleischman J. - (4)Yaneva V. 2:6, 1:6(5)Kadak-Ocvirk K. - (2)Kapus E. 6:4, 6:3Polfinale(1)Peternel Z. - (3)Hrnčić E. 6:0, 6:0(4)Yaneva V. - (5)Kadak-Ocvirk K. 6:7(5), 3:6

Finale: (1)Peternel Z. - (5)Kadak-Ocvirk K. 6:2, 6:1

VSI REZULTATI


Finalni dvoboj prvega nosilca proti drugemu pripadel Šiftarju

Tudi v konkurenci dečkov Lino U12 so bili nosilci v uvodnih dveh kolih zelo prepričljivi. Kot edini je v 2. kolu presenečenje pripravil Aljaž Štor (ŠD Lok), ki je po treh nizih strl odpor 7. nosilca turnirja Tayja Klepa (ŠD LTA). V četrtfinalu je pot Štora končal 1. nosilec turnirja Maksim Despotović (TK Center Court), ki je v napetem polfinalnem obračunu ugnal še Liama Lugariča (TK Slovenska Bistrica).

V spodnji polovici žreba sta se za finalno vstopnico med seboj pomerila Patrik Semenič, ki je konec meseca avgusta osvojil turnir na igriščih TK Portovald, ter Jure Šiftar (ZKlub). Slednji je v zaključnih dvobojih zaigral zelo prepričljivo in najprej z rezultatom 6:0 in 6:2 ugnal Semeniča, kasneje pa v velikem finalu s 7:6(4) in 6:2 še Despotovića.

Tenis Slovenija (dečki Lino U12 - TA Breskvar)

Četrtfinale(1)Despotović M. - Štor A. 6:1, 6:3(3)Rakar J. - (8)Lugarič L. 4:6, 1:6(6)Winterleitner M. - (4)Semenič P. 3:6, 4:6(5)Bečirovič-Novak M. - (2)Šiftar J. 1:6, 2:6Polfinale(1)Despotović M. - (8)Lugarič L. 7:5, 6:3(4)Semenič P. - (2)Šiftar J. 0:6, 2:6TUKAJ.

Slovenski uspeh na Štajerskem z dvojno krono dopolnil Švec, do naslova tudi Sok, Japelj, Kirbiš in Hojnikova (FOTO)

TS, 28.09.2020

Po izjemno uspešnem tednu od 14. do 20. septembra, ko so se slovenski predstavniki izkazali s kar 9 naslovi na turnirjih Grawe Open U16 in Bergantovem memorialu U14, je sledil nov izjemno uspešen teden. S kar 2 naslovoma se je izkazal Žiga Švec, s turnirsko zmago pa se lahko pohvalita še Nal Sok in Ella Hojnik.

FOTOGALERIJA

Na igriščih ŽTK Maribor je tokrat potekal Tennis Europe Grawe Open v starostni kategoriji U14. Izjemno formo je potrdil Žiga Švec, ki je že teden pred tem skupaj z Majem Premzlom posegel po naslovu v konkurenci dvojic v starostni kategoriji U16. Tokrat Švec kljub močni zasedbi iz tujine ni imel prave konkurence. Za uvrstitev v finale je potreboval 4 zmage, v vseh obračunih pa skupaj izgubil le 6 iger. V finalu mu je načrte poizkušal preprečiti Slovak Marek Nano, a tudi slednji za igro Šveca ni imel pravih odgovorov. Slovenski tenisač je v finalu zabeležil prepričljivo zmago s 6:1 in 6:3.

Že dva dni pred tem se je Švec skupaj z Nalom Sokom veselil naslova v konkurenci dvojic. Žiga in Nal sta bila v finalu s 6:3 in 6:1 boljša od rojakov Lukasa Marjanoviča in Vida Moharja.

Pri dekletih je bila konkurenca iz tujine še večja, a kljub temu se lahko nekatere Slovenke pohvalijo z odličnim rezultatom. Tu gre izpostaviti predvsem Pio Petelinšek in Lijo Mumlek, ki sta prišli do četrtfinala. Prva je tam klonila proti končni zmagovalki Lucii Hradecka, druga pa proti Avstrijki Kim Kuehbauer.

V posamični konkurenci so se od slovenskih predstavnikov v glavnem delu turnirja Grawe Open U14 predstavili še Beti Butina Jazbec, Alja Senica, Eva Vodenik, Alja Širovnik, Lara Flerin, Zala Vnuk, Nala Kovačič, Kaja Najzer, Ela Plošnik, Nika Perič, Eva Cikajlo, Julija Bogatin, Ana Stojneva in Zala Bizjak med deklicami ter Žiga Dolinšek, Nejc Vrabl, Svit Suljič, Marko Požonec, Mak Mikovič, Lukas Marjanovič, Mark Bernard, Vid Mohar, Blaž Šteblaj, Žiga Šeško, Jernej Ploj, Marko Čačkov, Paolo Angeli, Luka Alberht, Nal Sok, Miha Bajželj in Matic Hribar med dečki. Ob Švecu so se izkazali še predvsem Marjanovič, Angeli in Sok, ki so se prebili do četrtfinala.

Tennis Europe

Grawe Open U14

Fantje, polfinale(1)Švec Ž. - Ontiveros M. (Nem) 6:1, 6:1(5)Nano M. - (12)Vrel N. 7:5, 6:1

Finale: (1)Švec Ž. - (5)Nano M. 6:1, 6:3

Dvojice, finale: Marjanovič L./Mohar V. - (2)Sok N./Švec Ž. 3:6, 1:6
Dekleta, polfinale(1)Hradecka L. - (5)Kuehbauer K. 6:1, 6:3Efremova K. - (2)Messenlechner S. 6:0, 6:4

Finale: (1)Hradecka L. - Efremova K. 7:5, 6:3

Dvojice, finale: (1)Hradecka L./Skoricova M. - (4)Kernova K./Zabkova K. 6:4, 7:5

TUKAJ.

Vse tri Slovenke v prenosu na Televiziji Slovenija

TS, 28.09.2020

Danes bodo na igriščih Rolanda Garrosa nastopili vsi štirji Slovenci v posamični konkurenci zadnjega turnirja za Grand Slam v sezoni. Slovenija ima v Parizu tri predstavnice in vse tri bomo lahko spremljali tudi na TV Slovenija.Najprej se bosta srečali Tamara Zidanšek in Garbine Muguruza. Dvoboj bo odigran na igrišču Simonne – Mathieu, kjer se program začne ob 11. uri. Najprej se bosta na tem igrišču pojavila Fognini in Kukushkin, nato pa sledi obračun Zidanškove z nekdanjo prvo damo svetovnega tenisa.Najmlajša Slovenka Kaja Juvan bo proti Angelique Kerber igrala na igrišču številka 14. Njun dvoboj bo tretji po vrsti, tudi na igrišču številka 14 pa se program začne ob 11. uri.Za konec teniškega dne pa bo na igrišču številka 9 igrala tudi Polona Hercog. Njen dvoboj s Francozinjo Parryjevo je četrti po vrsti, tudi na igrišču številka 9 pa se program začne ob 11. uri.Edini slovenski predstavnik med posamezniki Aljaž Bedene igra na igrišču številka 5, njegov dovoboj proti Francozu Rinderknechu pa je tretji po vrsti. TUKAJ.

Petrol U18: Še drugič zapored do naslova Anali Kočevar in Grega Sevšek; prisrčna čestitka Krčanov (VIDEO)

TS, 27.09.2020

Na igriščih TK Luka Koper in TK Terme Ptuj se je v teh dneh odvijalo odprto prvenstvo v starostni kategoriji Petrol U18. Tako kot v začetku meseca na igriščih TK Svoboda, sta se tudi tokrat do naslova prebila Anali Kočevar (TK Spin Medvode) in Grega Sevšek (TK Krško).

FOTOGALERIJA

Na Primorskem se je v tem vikendu na OP Koper v starostni kategoriji Petrol U18 predstavilo 11 tenisačic. Anali Kočevar (TK Spin Medvode), Rima Kočevar (TK Spin Medvode) in Tina Komac (TK Vanganel) so se prepričljivo prebile v polfinale, kot edina od nosilk pa je z nastopi že pred tem končala Veronica-Tita Jurak (ŠD LTA).

Druga nosilka je v četrtfinalu morala priznati premoč Lari Flerin (TK Triglav Kranj), ki je kasneje v polfinalu ugnala še Rimo Kočevar. V zgornji polovici žreba je Anali Kočevar z 2:0 v nizih odpravila Tino Komac, od katere je bila v začetku septembra boljša že v finalnem obračunu na igriščih TK Svoboda. Tokrat je Kočevarjeva v dvoboju za naslov ugnala Flerinovo, in sicer z rezultatom 6:2 in 7:5.

Sevšku čestitali tudi mladi upi TK Krško

Malenkost številčnejša zasedba se je za naslov udarila na OP Ptuj, kjer so moči merili fantje v starostni kategoriji Petrol U18. Še drugič zapored se je naslova veselil Grega Sevšek (TK Krško), ki je najboljše prihranil za konec.

V četrtfinalu je bil Sevšek s 6:2 in 6:2 boljši od Žana Friša (ŽTK Maribor), v polfinalu s 6:3 in 6:2 od Lana Winterleitnerja (TK Spin Medvode), za konec pa v velikem finalu odličen turnir kronal z zmago proti Vaalu Urankarju (TK Maja Matevžič), od katerega je bil boljši s 6:2 in 6:0.

Tenis Slovenija (dekleta Petrol U18 - TK Luka Koper)

Četrtfinale(1)Kočevar A. - Sau E. 6:0, 6:0(4)Komac T. - Grandič P. 6:0, 6:0Milosavljevič L. - (3)Kočevar R. 4:6, 1:6Flerin L. - (2)Jurak V-T. 6:0, 6:1Polfinale(1)Kočevar A. - (4)Komac T. 7:6(2), 6:2(3)Kočevar R. - Flerin L. 3:6, 2:6Finale: (1)Kočevar A. - Flerin L. 6:2, 7:5

VSI REZULTATI


Tenis Slovenija (fantje Petrol U18 - TK Terme Ptuj)

Četrtfinale(1)Sevšek G. - Granbar K. 6:2, 6:2Winterleitner L. - Bukovec R. 6:2, 2:6, 6:3Gmajnar N. - Puntarič N. 1:6, 1:6Bogunović M. - Urankar V. 7:5, 5:7, 4:6PolfinaleSevšek G. - Winterleitner L. 6:3, 6:2 TUKAJ.

Šest Slovencev na zadnjem turnirju za Grand Slam

TS, 25.09.2020

Na zadnjem turnirju za Grand Slam v letošnji sezoni bo v glavnem turnirju nastopilo šest slovenskih predstavnikov. Aljaž Bedene (55. ATP) bo v prvem kolu igral proti Francozu Arthurju Rinderknechu (164. ATP), v ženskem delu turnirja pa bo zaigralo pet Slovenk. Tekmica Polone Hercog (47. WTA) bo Francozinja Diane Parry (304. WTA), Tamara Zidanšek (82. WTA) igra proti Španki Garbini Muguruzi (15. WTA), Kaja Juvan (103. WTA) pa proti Nemki Angelique Kerber (22. WTA). V igri dvojic pa bosta nastopili Andreja Klepač in Katarina Srebotnik.Najbolj ugoden žreb sta imela najvišje postavljena slovenska igralca. Tekmec Aljaža Bedeneta še nikoli ni nastopil med posamezniki na turnirjih za grand slam. 25-letni Francoz Rinderknech je trenutno na 164. mestu lestvice ATP, letos pa je zmagal na dveh turnirjih serije Challenger.Tekmica Polone Hercog je stara 18 let in je trenutno na 304. mestu lestvice WTA. Lani je nastopila v drugem kolu OP Francije, tako kot letos pa je za nastop dobila vabilo organizatorja. “Naj povem, da tekmice ne poznam ravno dobro. V naslednjih dneh bova s trenerjem malce preučila njeno igro. Predvsem pa se bom poskusila osredotočiti na sebe, na svojo igro in na stvari, na katerih trenutno delava in v zadnjih tednih dobro delujejo,” je pred prvim dvobojem dejala Hercogova.Povsem drugačna pa je zgodba pri tekmicah Zidanškove in Juvanove. Tamara Zidanšek bo igrala proti Španki Muguruzi, zmagovalki tega turnirja leta 2016. “Počutje v Roland Garrosu je dobro, zdaj sem tukaj četrtič, enkrat sem bila že med mladinkami, zato ni več nekaterih neznank, ki so bile prisotne v preteklosti. Dvoboja z Muguruzo se veselim, saj je to nova priložnost za igranje in približanje zastavljenim ciljem,” je pred dvobojem z nekdanjo številko ena svetovnega tenisa dejala Tamara Zidanšek.Kaja Juvan bo imela v prvem kolu za tekmico trikratno zmagovalko turnirjev za grand slam Nemko Angelique Kerber. Nekdanja številka ena svetovnega tenisa je zmagala na vseh treh preostalih turnirjih za GS, v Rolandu Garrosu pa je najdlje prišla do četrtfinala leta 2012 in 2018. “V Parizu je super. Pripravljamo se na prvo tekmo. Trenutno nam nagaja vreme. Napoved je malce slabša. Lepo treniramo, lepo se pripravljamo. Počutim se dobro in se veselim tekme. Cilj je, da odigram čimboljši tenis, da pridem do kakšne zmage in odigram čimveč dobrih tekem. Veselim se začetka turnirja,” je iz Pariza sporočila najmlajša slovenska predstavnica na turnirju. TUKAJ.

Zala U12 dečki in deklice za naslov v TA Breskvar in Mariboru, Kočevarjeva in Sevšek prva nosilca na OP Petrol U18

TS, 25.09.2020

V zadnjem septembrskem vikendu se bodo v boj za odmeven rezultat znova podali tekmovalci in tekmovalke v starostnih kategorijah Zala U12 in Petrol U18. Odprta prvenstva bodo potekala v Ljubljani, Mariboru, Kopru in na Ptuju. Že so znane tudi žrebne liste. 

Kot prvi so se na igrišča Teniške akademije Breskvar že podali  dečki v starostni kategoriji Zala U12. Kar 43 jih nastopa v kvalifikacijah, 24 pa jih je že neposredno uvrščenih v glavni del tekmovanja. Vloga 1. nosilca bo pripadala Maksimu Despotoviću iz TK Center Court, 2. nosilca Juretu Šiftarju (Zklub), 3. pa Jaki Rakarju (TK Center Court), ki je v preteklem vikendu osvojil B turnir v starostni kategoriji Odmev U14.

V starostni kategoriji Zala U12 bo potekalo tudi odprto prvenstvo za deklice, in sicer na igriščih ŽTK Maribor. V glavni del turnirja so neposredno že uvrščene 4 tekmovalke domačega kluba, skupaj pa se bo na turnirju predstavilo 36 deklic.

V akcijo tudi v kategoriji Petrol U18

V prihajajočem vikendu se bodo v boj za naslov podali tudi v starostni kategoriji Petrol U18. Dekleta bodo nastopala na igriščih TK Luka Koper, fantje pa se bodo predstavili na igriščih TK Terme Ptuj.

Prve štiri nosilke pri dekletih so Anali Kočevar (TK Spin Medvode), Veronika Tita Jurak (ŠD LTA), Rima Kočevar (TK Spin Medvode) in Tina Komac (TK Vanganel), pri fantih pa Grega Sevšek (TK Krško), Vaal Urankar (TK Maja Matevžič), Lan Winterleitner (TK Spin Medvode) in Nikola Puntarič (TD Slovan). Prva dva nosilca sta že neposredno uvrščena v četrtfinale.

ŽREBNE LISTE

TUKAJ.

Obvestilo o rednih letnih meritvah za tekmovalce in tekmovalke

TS, 24.09.2020

Obvestilo o rednih letnih meritvah za tekmovalce in tekmovalke rojene od leta 2003 do leta 2009, ki bodo v soboto, 17.10.2020 na Fakulteti za šport, Gortanova 22, Ljubljana.Obveščamo vas, da bodo redne letne meritve motoričnih sposobnosti in antropometričnih značilnosti potekale v soboto, 17. 10. 2020.Pomembni napotki za izvedbo meritev v letošnjem letu:1. Vsak udeleženec meritev bo moral poravnati delne stroške meritev, ki znašajo 30 EUR. V to je vključena izvedba meritev, obdelava podatkov, pošiljanje podatkov po pošti in predstavitveno predavanje, ki bo na Fakulteti za šport.2. Na meritve se lahko do 12.10.2020 po elektronski pošti: saniel78@yahoo.com prijavijo tudi tekmovalci in tekmovalke, ki niso uvrščeni na spisek. 3. Za vsakega udeleženca meritev morajo starši ali skrbnik podpisati dovoljenje, s katerim dovoljujejo izvedbo meritev in obdelavo podatkov (glej prilogo). To dovoljenje prinesete s seboj na testiranje.4. Po izvedenih meritvah bodo merjenci prejeli rezultate po pošti na naslov, ki ga bodo navedli ob prijavi. 5. Pričetek, organizacija izvedbe in zaključek: Zaradi izredne situacije, vezane na COVID-19, bodo meritve organizirane z upoštevanjem priporočil NIJZ, v manjših skupinah po cca 30 merjencev. Vsi udeleženci, se morajo držati navodil COVID-19, ki so objavljena na spletni strani Fakultete za šport. Obvezno je nošenje zaščitne obrazne maske v notranjih prostorih, od mesta do mesta meritve, ne pa na izvajanju posamezne meritve.- ob 7:30 uri za klube iz ljubljanske, celjske in kranjske regije (cca 30 merjencev)- ob 8:00 uri za klube iz ljubljanske, celjske in kranjske regije (cca 30 merjencev)- ob 8:30 uri za klube iz novomeške, koprske in mariborske regije (cca 30 merjen.)- ob 9:00 uri za klube iz novomeške, koprske in mariborske regije (cca 30 merjen.)Skupine (cca 30 merjencev) bodo določene po zaključku prijav, do četrtka 15.10.2020.- zaključek je predviden med 14. in 16. uro. 6. OBVEZNO! Vse vabljene igralce in igralke prosimo, da potrdijo svojo udeležbo do ponedeljka, 12. 10. 2020, na saniel78@yahoo.com 7. Vsi, ki se boste udeležili meritev morate imeti športno opremo (čisti copati, trenirka, majica, kratke hlače) ter prigrizek in pijačo. TUKAJ.

Odmev U14: Šeško in Rakar razred zase na Kodeljevem, pri dekletih do naslova Plošnikova

TS, 24.09.2020

V preteklem vikendu so bili aktivni tudi teniški igralci in igralke v starostni kategoriji Odmev U14. Na Kodeljevem je zmagovalec turnirja A kategorije postal Žiga Šeško, naslov v B turnirju pa je pripadel Jaki Rakarju. Deklice so se predstavile na igriščih TK Gibi, kjer je največji pokal prejela Ela Plošnik.

Na turnirju deklic v Ljubljani se je predstavilo kar 41 tenisačic, na koncu pa sta v boju za naslov ostali le še 1. nosilka Zala Vnuk (TK Talent) in Ela Plošnik (TK Triglav Kranj). Prva je že v četrtfinalu prestala pravi test, ko je po preobratu ugnala Niko Por (TK Triglav Kranj), na najboljši možen način pa se odzvala v polfinalu, ko je prvi niz proti Evi Zalokar (TK Triglav Kranj) izgubila s 5:7, nato pa naslednja dva dobila brez izgubljene igre.

Na drugi strani je nepostavljena Plošnikova v 2. kolu presenetila 2. nosilko turnirja Niko Perić (TK Šentjur) in se kasneje brez izgubljenega niza prebila do velikega finala. Tam je prvi niz proti Vnukovi dobila tesno s 7:5, v drugem pa zaigrala še bolje in zasluženo posegla po turnirski zmagi.

Tenis Slovenija (Odmev U14 - OP Ljubljana, TD Slovan, pesek)

Deklice, četrtfinaleVnuk Z. - Por N. 3:6, 7:5, 6:1Zalokar E. - Milosavljevič L. 1:6, 2:6Stojneva A. - Najzer K. 3:6, 2:6Senica A. - Plošnik E. 3:6, 4:6PolfinaleVnuk Z. - Zalokar E. 5:7, 6:0, 6:0Najzer K. - Plošnik E. 0:6, 3:6

Finale: Vnuk Z. - Plošnik E. 5:7, 2:6


Šeško in Rakar zmagovalca turnirja na Kodeljevem

Ogromno mladih tenisačev se je predstavilo tudi na igriščih TD Slovan, kjer sta potekala turnirja A in B kategorije. Na A turnirju sta uvodna dva kola minila brez večjih presenečenj, o čemer priča podatek, da se je v četrtfinale uvrstilo vseh 8 nosilcev. V četrtfinalu je Nino Govedič prepričljivo s 6:3 in 6:0 ugnal 3. nosilca turnirja Petra Marna (TK Center Court), v polfinalu pa naletel na izjemno razpoloženega Žiga Šeška.

Predstavnik TK Center Court je odločno nastopal že v uvodnih kolih, odlično igro pa prihranil tudi za konec, ko je v velikem finalu s 6:0 in 6:2 ugnal 2. nosilca turnirja Jureta Božiča (ŽTK Maribor). Tudi Božič je do finala nastopal zelo prepričljivo, v finalu pa pravega recepta proti Šešku ni našel.

Na B turnirju je zaigralo 24 dečkov. Na poti do četrtfinala je dve odlični tekmi odigral Jan Vodnik (ŠD LTA), ki je med drugim izločil tudi 2. nosilca Gala Slamiča (Šporn). V polfinalu sta se do zmage prebila Jaka Rakar (TK Center Court) in Liam Lugarič (TK SB), ki sta bila boljša od Tai-Tristana Papeža (TK Otočec) in Luke Jermaniša (TK Luka Koper). V finalu je premoč kronal Rakar, ki je bil od Lugariča boljši s 6:1 in 6:1.

Tenis Slovenija (Odmev U14 - OP Ljubljana, TD Slovan, pesek)

Dečki A, četrtfinaleŠeško Ž. - Pajer Stanič A. 6:1, 6:2Marn P. - Govedič N. 3:6, 0:6Gorenšek K. - Šiftar J. 5:7, 5:7Škorjanc K. - Božič J. 1:6, 4:6PolfinaleŠeško TUKAJ.

Prva kvalifikacijska ovira na Roland Garrosu usodna tudi za Jakupovićevo, v Strasbourgu poraz Srebotnikove

TS, 23.09.2020

Po Blažu Roli in Blažu Kavčiču je z nastopi v 1. kolu kvalifikacij Roland Garrosa zaključila tudi Dalila Jakupović. 29-letna Primorka je s 5:7 in 3:6 klonila proti 19. nosilki kvalifikacij Leonie Kung iz Švice. V Strasbourgu je danes znova nastopila tudi Katarina Srebotnik, ki je obstala v četrtfinalu.

Dalila Jakupović, ki je pred dvema letoma veljala že za 69. igralko sveta, je v glavnem delu Roland Garrosa nastopila tako v letu 2018 kot tudi v letu 2019, tokrat pa v Parizu obstala v 1. kolu kvalifikacij. Od četrte najvišje uvrščene slovenske teniške igralke je bila po uri in 39 minutah s 7:5 in 6:3 boljša Švicarka Leonie Kung.

Primorka je stik s 145. igralko sveta držala do rezultata 5:5, nato pa izgubila naslednjih 6 iger ter se tako znašla v zaostanku z 5:7 in 0:4. V nadaljevanju je Jakupovićeva zaostanek znižala na 3:5 in imela v 9. igri drugega niza na servis nasprotnice prednost z 0:30, a v nadaljevanju točke ni več osvojila.

Danes je na turnirju serije WTA International v Strasbourgu nastopila tudi Katarina Srebotnik, ki je v Franciji združila moči z Nemko Anno-Leno Friedsam. Nemško-slovenska naveza je lovila polfinalno vstopnico, a bila pri tem neuspešna. S 6:2 in 6:3 sta bili od Katarine in Anna-Lene boljši 1. nosilki turnirja, Nicole Melichar in Demi Schuurs.

Roland Garros (OP Francije, Pariz, €18.209.040, pesek, zunaj), kvalifikacije (M), 1. koloMoroni M. (Ita) - Rola B. (Slo/32) 6:4, 7:6(7)Kavčič B. (Slo) - Kuznetsov A. (Rus) 6:4, 6:7(8), 3:6

Kvalifikacije (Ž), 1. koloJakupović D. (Slo) - Kung L. (Švi/19) 5:7, 3:6 
WTA International Strasbourg (Francije, $202.250, pesek, zunaj), 1. koloHercog P. (Slo) - Cornet A. (Fra) 3:6, 4:6 Dvojice1. kolo: Kichenok L./Kichenok N. - Friedsam A-L./Srebotnik K. 6:7(6), 6:2, 13:15Četrtfinale: (1)Melichar N./Schuurs D. - Friedsam A-L./Srebotnik K. 6:2, 6:3 TUKAJ.

Slovenija proti Paragvaju septembra prihodnje leto

TS, 23.09.2020

Slovenska teniška reprezentanca, ki je v Davisovem pokalu zadnjič igrala marca, bo dvoboj v drugi svetovni skupini tega tekmovanja proti Paragvaju odigrala septembra leta 2021 v Portorožu.Vodstvo tekmovanja za Davisov pokal je na video konferenci odločilo, da bo državam gostiteljicam zaradi zmanjšanja možnosti okužbe z novim koronavirusom ponudilo možnost igranja v dveh terminih, ki hkrati omogočata igranje na zunanjih igriščih. Slovenski kapetan, Miha Mlakar, se je tako moral odločiti, ali bo Slovenija igrala marca ali septembra prihodnje leto. “Ker marca težko igramo na prostem smo se odločili za september. Seveda pa bo takrat tudi več možnosti, da bo koronavirus preteklost in bomo lahko imeli tudi pomoč navijačev. Na kakšni podlagi bomo igrali še ne vemo, vse bo odvisno od tekmovanj, ki bodo potekala v tistem obdobju. Ker nas prihodnje leto čaka le ta dvoboj se bomo prej dvakrat zbrali na pripravah. Te smo imeli že letos in so bile zelo uspešne. Želimo obdržati ekipni duh, ob tem pa želimo reprezentanci priključiti tudi mlajše igralce, ki so v zadnjem obdobju vidno napredovali,” je odločitev razložil Mlakar.Naj spomnimo, Slovenija je marca izgubila v kvalifikacijah za svetovno skupino I proti Pakistanu, žreb v svetovni skupini II pa ji je nato namenil Paragvaj. Zmagovalec tega dvoboja se bo uvrstil nazaj v kvalifikacije za svetovno skupino I. TUKAJ.

Obvestilo za organizatorje tekmovanj pod okriljem Tenis Slovenije

Tenis Slovenija, 22.09.2020

Spoštovani organizatorji tekmovanj pod okriljem Tenis Slovenije,

pripravili smo dodatne preventivne ukrepe, da se še dodatno zavarujemo v primeru, če bi prišlo do okužbe. Zato vam v spodnjih alinejah ponovno pošiljamo povzetek priporočil in smernice glede organizacije teniških tekmovanj, v prilogi pa najdete seznam za vpis spremljevalcev na tekmovanju in vprašalnik. Slednji bo služil kot dodatna »varovalka« za posameznega organizatorja tekmovanja.

Predlagamo, da tekmovalci vprašalnik izpolnijo ob plačevanju prijavnine, spremljevalci pa ob vpisu na seznam. Vprašalnih hranite vsaj mesec dni po zaključku tekmovanja.

  • Pri organizaciji tekmovanj je potrebno upoštevati, da je v danem trenutku na prireditvenem prostoru prisotnih največ 50 oseb. Glede na spremenjen odlok o začasni splošni omejitvi oz. prepovedi zbiranja ljudi, kateri začasno prepoveduje zbiranje več kot 10 ljudi, a v kolikor organizator razpolaga s seznamom prisotnih, je možno tudi zbiranje do 50 ljudi. Ker smo poskrbeli za prilagojen koledar tekmovanj in so hkrati vselej znana imena večine udeležencev, verjamemo, da tekmovanja lahko brez težav izpeljemo.
  • Vsak organizator tekmovanja naj natisne in izpostavi žrebno listo tekmovalcev, ki se nahaja na spletni strani poleg podatkov o tekmovanju. Spremljevalci pa naj se vpišejo v seznam udeležencev dogodka, ki se nahaja v priponki.
  • Prireditveni prostor zajema teniška igrišča, tribune, gostinski lokal (v kolikor z njim obratuje teniški klub). V primeru, da gostinski lokal ni v lasti teniškega kluba oziroma je v najemu, se smatra, da lokal ni del prireditvenega prostora. V vsakem primeru točenje alkohola nad 15 promilov ni dovoljeno uro pred pričetkom tekmovanja in med samim tekmovanjem.
  • Organizator tekmovanja je dolžan onemogočiti dostop na tribune (predlagamo, da na vstopnih točkah s trakovi preprečite dostop).
  • Tenis Slovenija je poskrbela za prilagojen koledar tekmovanj, saj so tekmovanja za oba spola razdeljena na različni lokaciji, prav tako bodo sodniki prilagodili urnik glede na število prijavljenih tekmovalcev na posamezno tekmovanje. Pomembno je, da se skupine med seboj ne srečajo. Organizator je dolžan poskrbeti, da prva skupina pravočasno zapusti prireditveni prostor oziroma, da na prizorišču v danem trenutku ni več kot 50 oseb hkrati.
  • Potrebno je upoštevati preventivne ukrepe in higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom z prireditve in dogodke.
  • V primeru, da je na dogodku pristnih več kot 50 oseb je potrebno pridobiti pozitivno mnenje NIJZ in dogodek prijaviti na policiji oziroma tudi na Upravni enoti v kolikor gre za mednarodno tekmovanje.

V primeru dodatnih vprašanj ali težav smo vam v pisarni Tenis Slovenije vedno na razpolago. Kontaktna številka je 031 710 303.

Hvala, ker nam pomagate ohranjati teniška igrišča varna.

TUKAJ.

Nesrečen poraz Kavčiča v kvalifikacijah Roland Garrosa; tekmico dobila tudi Jakupovićeva

TS, 22.09.2020

Po Blažu Roli je ekspresno z nastopi v kvalifikacijah Roland Garrosa zaključil tudi Blaž Kavčič. 33-letni Ljubljančan je bil v drugem nizu proti Andreyju Kuznetsovu dvakrat le točko oddaljen od napredovanja v 2. kolo, a na koncu ostal praznih rok. Danes v Franciji aktivna tudi Katarina Srebotnik. 

Obračun proti nekdaj 39. igralcu sveta, ki trenutno na ATP lestvici zaseda 570. mesto, je Blaž Kavčič odprl dobro in po štirih zaporednih osvojenih igrah prvi niz po 42 minutah dobil z rezultatom 6:4. Dobro je Ljubljančanu kazalo tudi v drugem nizu, ko je pri vodstvu s 4:3 na voljo imel žogico za 'break', a je ni uspel izkoristiti.

Nova izjemno lepo priložnost si je "Kaljut" priigral v podaljšani igri drugega niza, ko se je do prve zaključne žogice prebil pri vodstvu s 7:6, pri vodstvu z 8:7 pa je imel zaključno žogico še ob svojem začetnem udarcu. Rus Andrey Kuznetsov se je rešil, tie-break dobil z rezultatom 10:8, v tretjem nizu pa že v 2. igri prišel do ključnega 'breaka'. Skupno je Rus osvojil 103 točke, Kavčič pa se je ustavil pri 97.

Roland Garros (OP Francije, Pariz, €18.209.040, pesek, zunaj), kvalifikacije (M), 1. koloMoroni M. (Ita) - Rola B. (Slo/32) 6:4, 7:6(7)Kavčič B. (Slo) - Kuznetsov A. (Rus) 6:4, 6:7(8), 3:6

Kvalifikacije (Ž), 1. koloJakupović D. (Slo) - Kung L. (Švi/19) [23.9.]
WTA International Strasbourg (Francije, $202.250, pesek, zunaj), 1. koloHercog P. (Slo) - Cornet A. (Fra) 3:6, 4:6 Dvojice, 1. koloKichenok L./Kichenok N. - Friedsam A-L./Srebotnik K. 6:7(6), 6:2, 13:15(1)Melichar N./Schuurs D. - Friedsam A-L./Srebotnik K. [23.9.] TUKAJ.

Zala U16: V Križah najboljši Videnović, pri dekletih znova na vrhu Muller-Uhanova; B turnir Kolmanu (FOTO)

TS, 22.09.2020

Teniški igralci in igralke v starostni kategoriji Zala U16 so se v preteklih dneh predstavili v Križah, Ljubljani in Radovljici. Turnirskih zmag so se razveselili Luka Videnović, Eva Muller-Uhan in Matic Kolman. 

VSI REZULTATI

FOTOGALERIJA

Na teniških igriščih ŽTK Ljubljana se je v soboto in nedeljo predstavilo 14 tekmovalk, kar je prvima dvema nosilkama Evi Muller-Uhan (TC Ljubljana) in Izi Logar (TK Center Court) omogočilo počitek v uvodnem kolu. Obema se je kasneje uspelo uvrstiti v polfinale, kjer se je pot končala za Logarjevo, ki je morala priznati premoč Rimi Kočevar (TK Spin Medvode). Ta je pred tem dvoboj osmine finala proti 4. nosilki turnirja Karin Dirnbek dobila brez boja, v četrtfinalu pa v dveh nizih ugnala Saro Radiković (TK Krško).

V finalu je Kočevarjeva poizkušala preprečiti zmago Muller-Uhanove, a bila pri tem neuspešna. Eva se je tako razveselila nove turnirske zmage, prve po avgustovski v Portorožu, kjer je bila z 2:1 v nizih boljša od Anamari Žnuderl.

A turnir fantov Videnoviću, v Radovljici najboljši Kolman

Fantje so se za turnirsko zmago tokrat borili na Gorenjskem. V Križah je na igriščih TK Tržič potekal turnir A kategorije, za naslov v B kategoriji pa se je 6 tenisačev podalo v Radovljico. V Tržiču je v četrtfinalu presenečenje pripravil Max Stollecker (TK Triglav Kranj), ki je po preobratu ugnal Borisa Barjaktarevića (TD Slovan).

Ostali favoriti si kiksa pred polfinalom niso privoščili, čeprav je proti Luki Videnoviću (TK Triglav Kranj) dobro kazalo Luki Markoviču (TK Maja Matevžič). Ta je namreč vodil z 1:0 v nizih, a na koncu ostal brez presenetljive zmage. Videnović je v nadaljevanju turnirja nastopil bolj prepričljivo, v polfinalu najprej ugnal Jana Bukovca (TK Triglav Kranj), v boju za nasvlo pa še  Andraža Renerja (TK Triglav Kranj).

V Radovljici sta se v velikem finalu pomerila predstavnika domačega kluba, Matic Kolman in Filip Mrak-Vovk. Prvi niz je pripadel Mrak-Vovku, v nadaljevanju pa je bolje zaigral Kolman, ki je drugi niz dobil s 6:1, tretjega pa s kar 6:0.

Tenis Slovenija (Zala U16 - ŽTK Ljubljana, pesek)

Dekleta, posamezno, četrtfinale(1)Muller-Uhan E. - Ahčan I. 3:6, 6:3, 6:4(3)Završki N. - Doberlet P. 6:4, 6:3Radikovič S. - Kočevar R. 3:6, 2:6Hafner L. - (2)Logar I. 0:6, 1:6Polfinale(1)Muller-Uhan E. - (3)Završki N. 6:0, 2:6, 6:3Kočevar R. - (2)Logar I. 3:6, 6:3, 6:1

Finale: (1)Muller-Uhan E. - Kočevar R. 6:2, 6:3

VSI REZULTATI


Tenis Slovenija (Zala U16 - OP Tržič A, pesek)

Fantje, posamezno, četrtfinaleBarjaktarević B. - Stollecker M. 6:1, 2:6, TUKAJ.

Zavarovalnica Triglav Masters 2020

TS, 22.09.2020

Z veseljem vas obveščamo, da bodo Tenis Slovenija in imenski sponzor Zavarovalnica Triglav, v sodelovanju s TK Koper, organizirali že sedmi zaključni turnir tekmovalne sezone, pod imenom »Zavarovalnica Triglav Masters 2020«. Tekmovanje bo zaradi okoliščin potekalo na dveh lokacijah ter daljše časovno obdobje, in sicer od 2. do 14. oktobra 2020, v Kopru in Portorožu.Na dogodek se bo uvrstilo 11 najuspešnejših tekmovalk oziroma tekmovalcev jakostne lestvice Tenis Slovenije leta 2020, v kategorijah do 12, 14, 16, 18 let in člani/-ce. Dodatno bo en tekmovalec/-ka, v vsaki izmed kategorij, prejel/a povabilo (WC) s strani selektorja mladinskih reprezentanc. Kriterij je mnenje selektorja.Na sporedu bo okoli 210 srečanj, na katerih bo nastopilo 120 tekmovalcev, dobili pa bomo 5 zmagovalcev in 5 zmagovalk »Zavarovalnica Triglav Mastersa«.Urnik tekem:– Dečki in deklice do 12 let bodo nastopili od 2. do 3. oktobra 2020, v Kopru– Dečki in deklice do 14 let bodo nastopili od 4. do 5. oktobra 2020, v Kopru– Fantje in dekleta do 16 let bodo nastopili od 11. do 12. oktobra 2020, v Kopru– Fantje in dekleta do 18 let bodo nastopili od 14. do 15. oktobra 2020, v Portorožu– Člani in članice bodo nastopili od 12. do 13. oktobra 2020, v PortorožuOstalo:– Vrhovni sodnik, žreb in razpored tekem bodo pravočasno objavljeni na spletni strani Tenis Slovenije.– Tekmovalna žoga bo Babolat Team.– Vodja tekmovanja na strani TK Koper, Ervin Hafner, v Portorožu Žiga Ham.– Prijave na tekmovanje bodo potekale on-line. Plačilo prijavnine v Kopru bo potekalo na licu mesta, vPortorožu pa bo plačilo prijavnine možno izključno prek on-line (po prijavi prejmete račun, kateregaporavnate do dneva tekmovanja). V kolikor tekmovalec na posamezni tekmi ne bo prisoten, se bodenar vrnil na plačnikov transakcijski račun.– Organizacija tekmovanj bo potekala v skladu s priporočili NIJZ-ja in po navodilih zdravstvene stroke.Namensko sponzorstvo za zmagovalce:Tenis Slovenija in imenski sponzor Zavarovalnica Triglav bosta s skupnimi močmi poskrbela, da bo posamezni zmagovalec oziroma zmagovalka ter drugo uvrščeni v kategoriji deležen namenskega sponzorstva »Zavarovalnica Triglav Masters sponzorstvo«, za potovanja na mednarodna tekmovanja.Zmagovalec/-ka »Zavarovalnice Triglav Mastersa«, prejme namenska sredstva v bruto vrednosti 500 €, drugo uvrščeni pa 250 €. Pogoj za dodelitev je podpisana pogodba s Tenis Slovenijo. TUKAJ.

Play off Odmev U14 lige prestavljen na nov datum, spremembe tudi v koledarju Petrol U18 in Telemach člani/ce

TS, 21.09.2020

Obveščamo vas, da je play off lige do 14 let prestavljen na primernejši datum, in sicer na 13. in 14. oktober 2020. Tako TRK kot pisarna TS smo si enotni, da ne bi imelo smisla izpeljati play off tekmovanja v terminu, ko vzporedno poteka mednarodno tekmovanje do 18 let v Domžalah. Želja vseh deležnikov je, da ekipe nastopajo v popolni in najmočnejši postavi, kar se za finale tudi spodobi.PRED PLAY OFFOM LIGE ODMEV U14Za en dan sta zaradi zasedenosti igrišč v dopoldanskem času prestavljena tudi Masters turnirja Petrol U18 in Telemach člani/ce v Portorožu. Novi datumi tekmovanj so:- Masters Telemach člani/ce --> 12. - 13. oktober 2020- Masters Petrol U18 --> 14. - 15. oktober 2020 TUKAJ.

V Parizu konec za Rolo, Cornetova ostaja trn v peti Hercogove

TS, 21.09.2020

V Franciji sta se v ponedeljek predstavila Polona Hercog in Blaž Rola. Prva je na turnirju serije WTA International v Strasbourgu še petič v karieri morala priznati premoč domačinki Alize Cornet, ekspresno pa so se sanje o vnovičnem nastopu na Roland Garrosu končale za Ptujčana. 

Blaž Rola (147. na ATP lestvici) je lani v kvalifikacijah za Roland Garros naravnost navduševal in brez izgubljenega niza po vrsti ugnal Dennisa Novaka, Roberta Quiroza in Daniela Elahija Galana Riverosa. Letos se Ptujčanu nastop v Parizu ni posrečil, saj je že v 1. kolu moral priznati premoč Italijanu Gian Marcu Moroniju (219. igralec sveta).

Drugi najvišje uvrščeni slovenski tenisač je tako v prvem kot tudi drugem nizu imel svoje priložnosti, a v zaključkih nizov je bil bolj zbran Italijan. V obeh primerih je Rola vodil z 'breakom' prednosti, obakrat z rezultatom 4:3, a ostal brez osvojenega niza. V podaljšani igri drugega niza je imel na voljo tudi dve žogici za izenačenje na 1:1 v nizih, a jih ni izkoristil.

Konec tudi za Hercogovo

Le nekaj dni po nesrečnem porazu v osmini finala turnirja serije WTA Premier v Rimu, se je na teren znova podala tudi Polona Hercog. 29-letna Mariborčanka, ki je v Italiji nastopala zelo uspešno, je v 1. kolu turnirja serije WTA International v Strasbourgu naletela na vselej neugodno Alize Cornet. Francozinja, ki na WTA lestvici zaseda 51. mesto, je za 5. zmago proti Hercogovi na 6. medsebojnem obračunu potrebovala uro in 40 minut. Bilo je 6:3 in 6:4.

Roland Garros (OP Francije, Pariz, €18.209.040, pesek, zunaj), kvalifikacije, 1. koloMoroni M. (Ita) - Rola B. (Slo/32) 6:4, 7:6(7)Kavčič B. (Slo) - Kuznetsov A. (Rus) [torek, ura še ni znana]
WTA International Strasbourg (Francije, $202.250, pesek, zunaj), 1. koloHercog P. (Slo) - Cornet A. (Fra) 3:6, 4:6  TUKAJ.

FOTO: Emeršič Potočnik zmagovalec vseslovenskega finala na Triglav Opnu 2020

TS, 21.09.2020

Na Gorenjskem, natančneje na igriščih TK Triglav Kranj, se je v preteklem tednu odvijal Futures J4 turnir Triglav Open 2020. V konkurenci fantov sta za vseslovenski finale poskrbela Aljaž Jeran in Gal Emeršič Potočnik, turnirske zmage pa se je razveselil drugi. 

FOTOGALERIJA (TK Triglav Kranj)

V Kranju se je končala prevlada Bora Artnaka, ki je pred kratkim svojo izjemno formo potrdil tudi z naslovom na turnirju ITF Juniors v Radomljah. Tokrat je 16-letni član TK As Litija odlično nastopal do četrtfinala, tam pa bil primoran predati svoj obračun proti 1. nosilcu, Petru Privari iz Slovaške.

Pravi recept za Slovaka je v polfinalu našel Aljaž Jeran, ki je že pred tem navdušil s svojo četrtfinalno predstavo proti rojaku Žigi Kovačiču. V spodnji polovici žreba sta si mesto v polfinalu zagotovila Avstrijec Jan Kobierski in Gal Emeršič Potočnik, ki sta bila v četrtfinalu boljša od Mihe Vetriha in Luna Obrula. Za finalni obračun je več moči ostalo Galu Emeršiču Potočniku, ki je Jerana ugnal z rezultatom 6:1 in 6:4. Že dan pred tem je Emeršič Potočnik nastopil tudi v finalu dvojic, kjer je skupaj s Sebastianom Dominkom tesno klonil proti češki navezi Prachar J./Truhlar J.

Laniškova in Klevišarjeva obstali v četrtfinalu

Kar nekaj slovenskih predstavnic se je v Kranju predstavilo tudi v turnirju deklet. Že v 1. kolu smo videli tri slovenske obračune, v katerem so krajšo potegnile 2. nosilka Nika Strašek, 3. nosilka Alja Belinger in Maša Viriant. V 1. kolu so z nastopi končale še Anamari Žnuderl, Pia Marija Rebec, Lara Flerin, Brina Šulin, Eva Cikajlo, Nina Plibršek, Annika Planinšek, Eva Muller Uhan, Meta Marenk in Pia Poglajen.

Po eno zmago so zabeležile Manca Lampret, Ula Jamar, Tara Gorinšek in Tajda Zalokar, najdlje pa je uspelo priti Tjaši Klevišar in Ani Lanišek, ki sta z nastopi končali v četrtfinalu. V finalu sta se za turnirsko zmago pomerili dve Slovakinji, naslov pa je pripadel Mii Chudejovi.

ITF Juniors U18 (Kranj Open 2020)

Fantje, posamezno, četrtfinalePrivara P. (Svk/1) - Artnak B. (Slo/5) 3:6, 6:1, 2:0* - predajaKovačič Ž. (Slo) - Jeran A. (Slo) 0:6, 2:6Kobierski J. (Avt/8) - Vetrih M. (Slo) 5:7, 6:4, 6:4Emeršič Potočnik G. (Slo/6) - Obrul L. 6:1, 5:7, 6:2PolfinalePrivara P. (Svk/1) - Jeran A. (Slo) 2:6, 6:7(4)Kobierski J. (Avt/8) - Emeršič Potočnik G. (Slo/6) 0:6, 1:6

Finale: Jeran A. (Slo) - Emeršič Potočnik G. (Slo/6) 1:6, 4:6

Dvojice, finale: (1)Prachar J./Truhlar J. - (2)Dominko S./Emeršič Potočnik G. 7:5, 6:4
Dekleta, posamezno, četrtfinaleKlevišar T. (Slo) - Chudejova M. (Svk/7) 1:6, 3:6Moccia C. (Ita/4) - Plihal N. (Avt) 1:6, 6:4, 6:4 TUKAJ.

Sanjski teden na Štajerskem: Do turnirske zmage 9 slovenskih predstavnikov, Premzl do dvojne krone (dopolnjeno)

TS, 21.09.2020

V preteklem tednu sta se v Mariboru odvijala dva turnirja Tennis Europe. Turnirske zmage se je razveselilo kar 9 slovenskih predstavnikov, med njimi tudi Maj Premzl, ki se je kot edini razveselil celo dvojnega naslova. 

FOTOGALERIJA

Že v petek, 18. septembra, smo poročali o izjemnem uspehu slovenskih tenisačev in tenisačic na turnirju Grawe Open U16, ki ga je v soboto z drugim naslovom še dopolnil Maj Premzl. Slednji se je na igriščih ŽTK Maribor že v petek razveselil turnirske zmage v konkurenci dvojic, dan za tem pa po preobratu v velikem finalu med posamezniki ugnal Avstrijca Manuela Lazica.

Že pred tem je svoje izjemne predstave s finalno zmago proti Bolgarki Marii Rogachevi kronala Petja Drame, turnir dvojic med dekleti pa je pripadel Karin Dirnbek in Niki Završki, ki sta bili v finalu boljši od Elle Hojnik in Rogacheve.

Tennis Europe

Grawe Open U16

Dekleta, posamezno, polfinaleDrame P. (Slo/1) - Hojnik E. (Slo) 6:0, 6:0Dirnbek K. (Slo) - Rogacheva M. (Blg/2) 1:6, 0:6

Finale: Drame P. (Slo/1) - Rogacheva M. (Blg/2) 7:5, 6:2

Dvojice, finale: (1)Hojnik E./Rogacheva M. - Dirnbek K./Završki N. 6:4, 4:6, 8:10
Fantje, posamezno, polfinalePremzl M. (Slo/1) - Sorger S. (Avt/3) 6:1, 6:3Lazic M. (Avt/7) - Jozwicki P. (Avt/2) 6:4, 6:1

Finale, 19.9.: Premzl M. (Slo/1) - Lazic M. (Avt/7) 4:6, 6:0, 6:4

Dvojice, finale: (1)Jozwicki P./Sorger S. - (2)Premzl M./Švec Ž. b.b.

VSI REZULTATIKovačičeva po dveh preobratih do velikega slavja

Na igriščih TK Branik Maribor je 59. Bergantov memorial minil povsem po željah slovenskih ljubiteljev tenisa. V konkurenci fantov je bilo že pred finalom jasno, da bo naslov ostal v Sloveniji, saj sta se za končno zmago pomerila Mark Bernard in 2. nosilec turnirja Paolo Angeli. V finalu je več pokazal Angeli, ki je dvoboj dobil z rezultatom 6:3 in 6:4.

TUKAJ.

Kavčič in Rola dobila nasprotnika v Parizu, Hercogova v Strasbourgu

TS, 21.09.2020

Z današnjim dnem se na igriščih v Parizu pričenjajo kvalifikacije za Odprto prvenstvo Francije. Mesto v glavnem delu turnirja bosta lovila tudi Blaž Rola in Blaž Kavčič, ki sta že dobila svojega prvega nasprotnika. V Franciji že tudi Polona Hercog. 

Na dan, ko bosta v Rimu odigrana oba finalna obračuna, se v Parizu že pričenja lov na uvrstitev v glavni del Roland Garrosa. Že v uvodnem dnevu se bo na teren v glavnem mestu Francije prvič podal Blaž Rola, ki v kvalifikacijah velja za 32. nosilca. Ptujčan se bo v 1. kolu kvalifikacij pomeril proti Italijanu Gian Marcu Moroniju (219. igralec sveta), s katerim se do sedaj še ni pomeril.

V torek prvi obračun čaka tudi Blaža Kavčiča, ki bo imel na papirju težje delo, saj mu bo nasproti stal nekdaj 39. igralec sveta Andrey Kuznetsov, ki je leta 2015 na Roland Garrosu že prišel do 3. kola. Rus se je tudi zavoljo težav s kolkom odločil za več kot 2-letni premor, na igrišče pa se je vrnil letos na OP ZDA. Že v New Yorku je z zmago proti Samu Querreyju dokazal, da se lahko hitro vrne med najboljše. Trenutno na ATP lestvici zaseda 569. mesto.

Hercogova pred Parizom še v Strasbourg

Po uspešnem turnirju v Rimu, s pripravo na Roland Garros nadaljuje tudi Polona Hercog. 29-letna Mariborčanka se je že preselila v Francijo, kjer bo nastopila na turnirju serije WTA International v Strasbourgu. Žreb ji je v 1. kolu za nasprotnico določil domačinko, leto dni starejšo Alize Cornet. Tenisačici se bosta med seboj pomerili že šestič, s 4:1 v zmagah pa trenutno vodi Francozinja.

Roland Garros (OP Francije, Pariz, €18.209.040, pesek, zunaj), kvalifikacije, 1. koloMoroni M. (Ita) - Rola B. (Slo/32) [ponedeljek, 10.00]Kavčič B. (Slo) - Kuznetsov A. (Rus) [torek, ura še ni znana]
WTA International Strasbourg (Francije, $202.250, pesek, zunaj), 1. koloHercog P. (Slo) - Cornet A. (Fra) [ponedeljek, 11.30] TUKAJ.

Telemach 2. moška liga: Finale upravičil pričakovanja; po drami naslov ekipi TK Maja Matevžič (FOTO)

TS, 20.09.2020

Sončen sobotni dan je na igriščih Teniškega kluba Nova Gorica postregel s finalnim obračunom Telemach 2. moške lige. Dvoboj med domačini in TK Maja Matevžič je postregel z odličnim tenisom in na koncu tudi s pravim dramatičnim zaključkom. Do naslova in s tem mesta v Telemach 1. moški ligi za prihodnjo sezono so se prebili igralci ljubljanskega kluba. 

FOTOGALERIJA

Tenisači Teniškega kluba Maja Matevžič so v finalni dvoboj krenili kot izzivalci, saj so si mesto v play-offu priigrali skozi šivankino uho, predstavniki Teniškega kluba Nova G0rica pa so redni del tekmovanja zaključili na 1. mestu. Teniški igralci obeh ekip so v finalnem dvoboju dokazali, da so si več kot zasluženo priborili možnost, da se na zadnji tekmi potegujejo za preboj v Telemach 1. moško člansko ligo.

Novogoričani dvakrat izenačili, ključna peta tekma gostom

Dvoboj se je za goste pričel sanjsko. Gregor Repina je s 6:0 in 6:0 nadigral Tima Strela, na 1:1 v zmagah je zatem izenačil Matic Bevčar. Po tem, ko je Matteo Turci moral priznati premoč Gregi Bohu, je Novogoričane med žive vrnil Bor Zorzut, ki je domačinom v paru skupaj z Bevčarjem poizkušal priigrati še odločilno tretjo točko. Borila sta se do zadnjega, a v izjemno napeti končnici sta bila bolj  zbrana Repina in Boh, ki sta v 3. nizu sprva povedla že z 9:7, zmago pa potrdila z osvojeno točko za 12:10.

Zmagovalci presrečni, Novogoričani znova v boj naslednje leto

Da je šlo v finalu zares na tesno, se je zavedala tudi Maja Matevžič, katero je dogajanje v Novi Gorici popeljalo tudi v tekmovalno preteklost. "Teniškemu kluba Nova Gorica bi se najprej rada zahvalila za odlično organizacijo. Ravno tako kot mi, so tudi domači tenisači prikazali odlično igro in predvsem borbenost. Vrnila sem se v stare tekmovalne čase in podoživljala te adrenalinske trenutke na igrišču," je dejala vidno zadovoljna Matevžičeva, ki si kot bivša profesionalna športnica rada postavlja visoke cilje. "V ligo smo se prijavili z namenom, da se naši mladi fantje kalijo. Vseeno je bil cilj uvrstitev v prvo ligo in presrečni smo, da smo ga dosegli."

Razumljivo je bilo po zaključku dvoboja manj veselo v taboru domačinov. "Sem še malo pod vtisom dogajanja. Tudi v dvojicah smo odigrali super tekmo, a se žal ni izšlo tako, kot bi si želeli. Zmanjkal je morda tudi kanček športne sreče," je po tekmi dejal Bor Zorzut, ki v celotni sezoni v posamični konkurenci ni izgubil niti ene same tekme. "Vseeno smo odigrali dobro tekmo, tako kot lahko rečem, da smo dobro igrali tudi skozi celotno tekmovanje. Kljub porazu gremo naprej z dvignjenimi glavami," je še dodal Zorzut, ki je v izjavi po dvoboju potrdil, da Novogoričani še niso rekli zadnje, saj se bodo v boj za naslov znova podali v prihodnji sezoni.

Telemach 2. moška članska liga

Finale, Nova Gorica, 19. 9. 2020TK Nova Gorica : TK Maja Matevžič 2:3

Strel T. - Repina G. 0:6, 0:6Bevčar M. - Grebenšek G. 6:4, 6:3Turci M. - Boh G. 6:2, 3:6, 0:6Zorzut B. - Javoršek S. 6:2, 6:2Zorzut B./Bečvar M. - Boh G./Repina G. 2:6, 7:5, 10:12

TUKAJ.

Hercogova skorajda ugnala lanskoletno finalistko OP Francije

TS, 18.09.2020

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je izgubila v osmini finala turnirja serije WTA v Rimu. V italijanski prestolnici je morala v tesnem obračunu priznati premoč lanski finalistki OP Francije, Čehinji Marketi Vondroušovi s 6:1, 1:6, 6:7 (5). Dvoboj je trajal dve uri in 22 minut.Hercogova je tako še v 23. nastopu na turnirjih serije WTA premier 5, druga najvišja raven ženskih turnirjev, ostala brez nastopa v četrtfinalu. Drevi je zapravila lepo priložnost, potem ko je v prvem nizu prevladovala proti 21-letni Čehinji, sicer 18. igralki na računalniški lestvici WTA.V tretji igri je prišla do odvzema servisa, nato pa vajo ponovila še dvakrat in prvi niz osvojila po vsega 27 minutah. V drugem nizu je nato izgubila deset minut trajajočo prvo igro, na kar je povsem popustila in do konca niza osvojila le eno igro.Pred odločilnim nizom je 29-letna Mariborčanka potrebovala zdravniško pomoč za načet hrbet oziroma bok. Začetek tretjega niza pa je bil na las podoben uvodu drugega. Vondroušova je hitro prišla do odvzema servisa in povedla s 3:0. Najboljša slovenska igralka se ni predala in je v sedmi igri prišla do “rebreaka” ter nato po fizično naporni osmi igri vendarle izenačila na 4:4.Hercogova je v 11. igri prišla do petega odvzema servisa v dvoboju. Servirala je za zmago, a je Čehinja izenačila in izsilila podaljšano igro. V njej je bila Čehinja bolj potrpežljiva in se bo v četrtfinalu pomerila z Ukrajinko Jelino Svitolino.Hercogova, 50. igralka sveta, je v drugem krogu turnirja v Rimu proti Bertensovi (7. WTA) dosegla šele drugo zmago v karieri proti igralki iz prve deseterice, v prvem krogu pa je v vseslovenskem obračunu ugnala Kajo Juvan po treh nizih. TUKAJ.

ITF: Predaja Jakupovićeve v četrtfinalu, Potočnikova presenetila nekdaj 97. igralko sveta

TS, 18.09.2020

Na profesionalnih turnirjih serije Futures sta v petek od Slovenk na teren stopili Dalila Jakupović in Nina Potočnik. Prva je v Italiji svoj četrtfinalni obračun predala pri zaostanku s 3:6 in 0:4, druga pa po včerajšnji odmevni zmagi na Češkem ni uspela presenetiti še 4. nosilke turnirja. 

O nekaterih rezultati slovenskih tenisačic in tenisačev na profesionalnih turnirjih serije Futures smo poročali že včeraj, v četrtek, (PREBERITE VEČ), ko sta kasneje polovično uspešno nastopila še Tomas Lipovšek Puches in Nina Potočnik. Prvi je na turnirju v Romuniji v 2. kolu moral priznati premoč španskemu tekmecu, z odmevno zmago pa je presenetila Potočnikova.

Slovenska Billy Jean King Cup reprezentantka je v tekmi 2. kola 25.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja s 6:3 in 6:4 ugnala Američanko Grace Min (296. igralka sveta), ki je leta 2015 že veljala tudi za članico elitne 100-terice. Tudi danes, v petek, je Potočnikovo čakala težka naloga, saj ji nasproti stala 4. nosilka turnirja, Romunka Gabriela Talaba. 240. igralka sveta je bila od Slovenke boljša s 7:6(2) in 7:6(5).

Od turnirja v Italiji, kjer so nastopale kar 4 Slovenke, se je kot zadnja od njih poslovila Dalila Jakupović, ki si ni uspela priigrati polfinalne vstopnice. Primorka je v četrtfinalu pri zaostanku s 3:6 in 0:4 dvoboj proti Nemki Sini Herrmann (873. igralka sveta) predala.

ITF W25 Grado (Italija, pesek, zunaj), posamezno, 1. krog kvalifikacijCvetkovič T. (Slo) - Spiteri D. (Ita/13) 6:4, 6:0Radišič N. (Slo/8) - Alvisi E. (Ita) 6:1, 6:12. krog kvalifikacij:In-Albon Y. (Švi/6) - Cvetkovič T. (Slo) 6:1, 6:1Radišič N. (Slo/8) - Zantedeschi A. (Ita/15) 6:3, 6:11. krog:Jakupović D. (Slo/3) - Radišič N. (Slo/Q) 6:2, 3:6, 7:5Chiesa D. (Ita) - Lovrič P. (Slo) 2:6, 4:62. krog:Jakupović D. (Slo/3) - Marfutina M. (Rus)Lovrič P. (Slo) - Grabher J. (Avt/2) 2:6, 4:6ČetrtfinaleJakupović D. (Slo/3) - Herrmann S. (Nem) 3:6, 0:4* - predajaDvojice, 1. krogPigato L./Vismane D. - Cvetkovič T./Lovrič P. 6:4, 7:5Jakupović D./Sekulic S-R. - Lizarazo Y./Zaantedeschi A. 1:6, 6:2, 4:10
ITF W25 Zagreb (Hrvaška, pesek, zunaj), posamezno, 1. krog kvalifikacijJurič N. (Slo) - Primorac I. (Hrv/10) 1:6, 1:6Radaković L. (Bih) - Falkner Ž. (Slo/15) 7:5, 0:6, 7:10Erjavec V. (Slo/4) je bila prosta2. krog kvalifikacijMoratelli A. (Ita/3) - Falkner Ž. (Slo/15) 1:4* - predajaErjavec V. (Slo/4) - Ignatjeva M. (Lat/11) 6:3, 6:41. krogFalkner Ž. (Slo/Q) - Rosca A. (Rom) 6:1, 5:7, 5:7Mrdeza T. (Hrv/3) - Erjavec V. (Slo) 6:1, 6:0Dvo TUKAJ.

Razpis za organizacijo tekmovanj v zimski sezoni 2020/2021

TS, 18.09.2020

Tenis Slovenija objavlja razpis za organizatorje tekmovanj v zimski sezoni 2020/2021. Rok za prijavo na razpis je nedelja 20. 9. 2020. Prijavnice pošljite na e-naslov ziga.ham@tenis-slovenija.si.

Organizatorje tekmovanj bo na redni seji izbrala Tekmovalno-registracijska komisija Tenis Slovenije. Vsi klubi organizatorji morajo izpolnjevati organizacijske obveznosti (glej tabelo obveznosti organizatorjev) in tehnične pogoje (računalnik z internetno povezavo na kraju tekmovanja).

1. POGOJI ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJV nadaljevanju so opisani minimalni splošni in posebni pogoji za organizacijo tekmovanj (nagradni skladi, uradne žoge, cenik sodniške službe itd.), priporočljivo je, da kandidati ponudijo več od minimalnih pogojev, saj bo to vplivalo na izbor kandidatov za organizatorje turnirjev.

1.1. Splošni pogojiOrganizator mora zagotoviti naslednje minimalne tehnične pogoje: primerna igrišča, darilne vrečke za vse udeležence, osvetljenost, sanitarije, ločene garderobe in druge prostore, primerno temperaturo v dvorani (najmanj 10 do 12 stopinj), računalnik z Microsoft Office programsko opremo, tiskalnik, OBVEZEN dostop do interneta ter oglasno tablo.

Pri izračunu stroškov organizacije tekmovanja je potrebno upoštevati naslednje:- stroški sodniške službe (Cenik storitev TZS);- stroški žog (Tabela porabe žog);

1.2. Posebni pogojia) Kvalifikacije se igrajo dan ali dva pred glavnim delom turnirja in so številčno omejene na 32 tekmovalcev. Izjemoma lahko Tekmovalno-registracijska komisija TZS, glede na infrastrukturne pogoje organizatorja, dovoli igrati več tekmovalcem.

b) Upoštevanje vseh priporočil pristojnih institucij v povezavi s preprečevanjem COVID-19.

c) Glavni turnirji se navadno igrajo od petka do nedelje, razen v posebnih primerih (počitnice, uskladitev z mednarodnim koledarjem ipd.) in državnih prvenstvih.

d) Organizacija in protokol tekmovanj morata potekati po predpisih TZS. Odgovorni osebi sta vodja tekmovanja in vrhovni sodnik. Zagotoviti morata izpolnjevanje zahtevanih infrastrukturnih pogojev za izvedbo tekmovanja, žreb, otvoritevtekmovanja, podelitev pokalov, zaključek, upoštevati zahteve morebitnih pokroviteljev, itd.

e) V organizacijski odbor državnega članskega prvenstva Slovenije, določi TZS svojega predstavnika, ki zastopa interese TZS in njenih pokroviteljev.

f) TZS in njeni pokrovitelji imajo na vseh tekmovanjih pravico do brezplačnih reklamnih sporočil::: v uradnem biltenu tekmovanja - 2 strani:: v dnevnih biltenih - 1 stran:: na igriščih (centralno igrišče) - 4 reklamne panoje (1*5m):: prvo igrišče - 4 reklamne panoje (1*5m):: sodniški stol na centralnem igrišču:: mreža na centralnem igrišču (stebri):: sodniški stol ob mreži

V primeru, da TZS nima pokroviteljev, svoj reklamni prostor prepusti organizatorju. Televizijski prenosi so predmet posebnega dogovora med TZS in organizatorjem. Nosilec pravic do TV prenosov tekmovanj iz koledarja TZS je TZS.g) Organizatorji so dolžni pravočasno povabiti predstavnika TZS in glavnega pokrovitelja na vse uradne prireditve.h) V kolikor bo TZS za katero od tekmovanj pridobila pokrovitelja, se bodo pogoji v tabeli (tabela obveznostiorganizatorja) prilagodili zahtevam pokrovitelja oz. pogodbi med TZS in pokroviteljem.i) Sama podelitev mora biti speljana z ozadjem Tenis Slovenija in njenimi pokrovitelji. Ozadja zagotovi Tenis Slovenija.Članska tekmovanja

TUKAJ.

Tennis Europe: Drametova šampionka turnirja Grawe, Premzl že z naslovom v žepu, v soboto gre po novega (VIDEO)

TS, 18.09.2020

Vrhunski rezultati slovenskih predstavnikov se še naprej vrstijo tudi na turnirjih Tennis Europe. Na svojem zadnjem Grawe Open turnirju je izjemno formo potrdila Petja Drame, ki je prišla do novega naslova. V dvojicah slovenski par najboljši tako pri fantih kot tudi pri dekletih, sanjski slovenski teden na igriščih ŽTK Maribor pa bo v soboto poizkušal dopolniti Maj Premzl. 

Prva nosilka turnirja Petja Drame se je že pred turnirjem zavedala, da velja za eno glavnih favoritinj za turnirsko zmago, a hkrati je opozarjala, da stvari ne gre prehitevati, temveč iti le iz tekme v tekmo. Tudi ta način se je Drametovi več kot obrestoval, saj je na igrišču v vsakem dvoboju bolj blestela.

Navdušila je s četrtfinalno predstavo proti slovaški tekmici in v polfinalu proti Elli Hojnik, ko v obeh obračunih ni izgubila niti ene same igre. V finalu se je Drametovi poizkušala zoperstaviti 2. nosilka Maria Rogacheva. Bolgarka se je v prvem nizu še uspešno upirala Drametovi, ki je po rezultatu 5:5 pritisnila na plin in zasluženo prišla do turnirske zmage.

Že pred finalom pa je bilo jasno, da bo pri dekletih lovorika v Sloveniji ostala v konkurenci dvojic. Na eni strani se je v finalu za naslov skupaj z Bolgarko Rogachevo potegovala Ella Hojnik, na drugi strani pa sta stali Slovenki Karin Dirnbek in Nika Završki. S 4:6, 6:4 in 10:8 sta bili uspešnejši drugi.
Premzl bo v soboto lovil dvojno krono
Odlično se je v petek izšlo tudi za domačega predstavnika Maja Premzla. Prvi nosilec turnirja je najprej v polfinalu s 6:1 in 6:3 ugnal 3. nosilca, Sebastiana Sorgerja iz Avstrije, kasneje pa skupaj z Žigo Švecem brez boja posegel po turnirski zmagi v konkurenci dvojic. To je Premzlu omogočilo nekaj dodatnega počitka pred jutrišnjim vrhuncem.

Tennis Europe

Grawe Open U16

Dekleta, posamezno, četrtfinale, 15.9.Drame P. (Slo/1) - Poticna V. (Svk) 6:0, 6:0Glaser A. (Avt/3) - Hojnik E. (Slo) 6:3, 3:6, 0:6Dirnbek K. (Slo) - Scheuermann R. (Ger/4) 7:5, 6:3Završki N. (Slo) - Rogacheva M. (Blg/2) 1:6, 1:6Polfinale, 16.9.Drame P. (Slo/1) - Hojnik E. (Slo) 6:0, 6:0Dirnbek K. (Slo) - Rogacheva M. (Blg/2) 1:6, 0:6

Finale, 17.9.: Drame P. (Slo/1) - Rogacheva M. (Blg/2) 7:5, 6:2

Dvojice, finale: (1)Hojnik E./Rogacheva M. - Dirnbek K./Završki N. 6:4, 4:6, 8:10
Fantje, posamezno, četrtfinale, 17.9.Premzl M. (Slo/1) - Steindl F. (Avt/8) 6:3, 6:0Sorger S. (Avt/3) - Poritskyy A. (Avt/6) 6:0, 7:5Lazic M. (Avt/7) TUKAJ.

Pokal Fed po novem z imenom Billy Jean King

TS, 18.09.2020

Mednarodna teniška zveza (ITF) je sporočila, da je pokal Fed, v katerem igrajo ženske reprezentance, preimenovala v pokal Billy Jean King. Novo ime stopi takoj v veljavo.Tekmovanje so ustanovili leta 1963 kot pokal federacij, pozneje so ga preimenovali v pokal Fed, doživel pa je tudi različne oblike tekmovanja, nazadnje bi letos to moral biti en teden dolg dogodek v Budimpešti, ki pa so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na prihodnje leto.Šestinsedemdesetletna Kingova je bila članica ameriške ekipe na uvodnem turnirju, trofejo pa je zatem dvignila še devetkrat. Sedemkrat je slavila kot igralka, enkrat kot igralka in hkrati kapetanka ter dvakrat kot kapetanka. V karieri je osvojila 78 turnirskih zmag, vključno z 12 turnirji za grand slam.ITF jo je označil kot prvakinjo na igrišču in pionirko zunaj njega v boju za enakost in proti vsakršni diskriminaciji. “Ni ga takšnega občutka, kot je ta, ko igraš za svojo državo in si del ekipe. Zaradi tega je to tekmovanje zame tako posebno in pomembno,” je dejala Kingova in dodala, da ji je v čast, da je pokal poimenovan po njej.“Je tudi odgovornost, ki je ne jemljem zlahka. Naša dolžnost je, da to vizijo delimo s prihodnjimi generacijami mladih deklet, ker če nekaj lahko vidiš, lahko to tudi postaneš,” je še povedala Kingova. TUKAJ.

Hercogova po izjemnem začetku dokončala delo in v Rimu premagala 8. igralko sveta

TS, 17.09.2020

Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka Polona Hercog je v Rimu prišla do velike zmage nad 5. nosilko turnirja Kiki Bertens in si tako drugič v karieri zagotovila mesto v osmini finala turnirja serije WTA Premier v glavnem mestu Italije. 

Trenutno 50. igralka sveta, ki je v 1. kolu turnirja v Rimu po preobratu z 2:1 ugnala rojakinjo Kajo Juvan, je obračun 2. kola proti Kiki Betrens pričela na izjemen način. Nizozemka, ki na WTA lestvici zaseda 8. mesto,  pohvali pa se lahko tudi z uvrstitvijo v polfinale Roland Garrosa, je bila na začetku dvoboja povsem nemočna.

Bertensovi preobrat v prvem nizu ni uspel, Hercogovi v drugem pač

Polona Hercog je odlično čutila svoj forehand udarec, nasprotnica, za katero je bil to prvi uradni nastop po februarskem turnirju v Dohi, pa na igro Mariborčanke ni našla pravega odgovora. Slovenka je tako povedla s 5:0, a kljub temu niza ni uspela zaključiti brez težav. Nizozemka je manj grešila, Hercogova pa je pri rezultatu 5:4 morala reševati celo zaostanek z 0:30. Dobila je naslednje tri točke, kasneje pa izkoristila tretjo žogico za niz.

V drugem nizu je bila Bertensova tista, ki je odlično pričela. Povedla je s 3:0, a Hercogova je za razliko od svoje nasprotnice našla pot do preobrata in do konca dvoboja izgubila le še eno samo igro.

Za četrtfinale proti 19. igralki sveta

29-letna Mariborčanka se je z zmago proti 5. nosilki turnirja drugič v karieri prebila v osmino finala turnirja WTA Premier v Rimu. Prvič ji je to uspelo leta 2011, ko je na turnirju premagala celo 4 tekmice, saj si je mesto v glavnem delu turnirja morala premagati skozi kvalifikacijsko sito. V osmini finala je zaigrala proti Avstralki Sam Stosur in klonila s 3:6 in 4:6.

Tokat ji bo nasproti stala 19. igralka sveta, Čehinja Marketa Vondrousova. 10 let mlajša tenisačica je v 1. kolu turnirja v Rimu tesno z 2:1 v nizih ugnala Japonko Misaki Doi, v drugem pa s 6:3 in 6:3 ugnala Nizozemko Arantxo Rus. Za Polono in Marketo bo to prvi medsebojni dvoboj.

WTA Premier 5 Internazionali BNL d'Italia (Rim, $2.098.290, pesek, zunaj), posamezno1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) - Hercog P. (Slo) 6:4, 4:6, 1:62. kolo: Bertens K. (Niz/5) - Hercog P. (Slo) 4:6, 4:6 Osmina finala: Hercog P. (Slo) - Vondrousova M. (Češ/12) [18.9.]
Kvalifikacije1. kolo kvalifikacij: Davis L. (Zda/3) - Juvan K. (Slo) 4:6, 1:62. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) - Delai M. (Ita/WC) 6:2, 6:3

Dvojice1. kolo: Perez E./Sanders S. - Hradecka L./Klepač A. 3:6, 6:7(2)2. kolo: (3)Dabrowski G./Ostapenko J. - Hradecka L./Klepač A. 5:7, 3:6Četrtfinale: Hradecka L./Klepač A. - Carter H./Stefani L. TUKAJ.

Rim: Naveza Hradecka/Klepač po novi zmagi v četrtfinalu, danes na teren še Hercogova

TS, 17.09.2020

Slovenski teniški igralki Andreji Klepač je v paru skupaj z Lucie Hradecka uspel odličen prehod s trde podlage na peščeno. Češko-slovenska naveza je namreč na turnirju serije WTA Premier v Rimu zabeležila še drugo zmago in si tako že zagotovila mesto v četrtfinalu. 

Andreja Klepač in Lucie Hradecka sta skupaj z nasprotnicama Gabriele Dabrowski in Jeleno Ostapenko odprli četrtkovo dogajanje na igrišču št. 3. Slovenka in Čehinja sta bili v ključnih trenutkih bolj zbrani od nasprotnic in dvoboj po uri in 20 minutah dobili s 7:5 in 6:3.

Odlično sta Klepačeva in Hradecka odigrali, ko sta si nasprotnici priigrali 'break' priložnost. Kanadčanka in Latvijka sta zapretili 10-krat, kar 8-krat pa sta se Andreja in Lucie uspešno ubranili.

Za Koprčanko je to tretja uvrstitev v četrtfinale turnirja WTA Premier v Rimu. Prvič ji je to leta 2016 uspelo s Katarino Srebotnik, drugič lani s Srbkinjo Aleksandro Krunić.

WTA Premier 5 Internazionali BNL d'Italia (Rim, $2.098.290, pesek, zunaj), posamezno1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) - Hercog P. (Slo) 6:4, 4:6, 1:62. kolo: Bertens K. (Niz/5) - Hercog P. (Slo) [17.9., predvidoma ob 16.00]
Kvalifikacije1. kolo kvalifikacij: Davis L. (Zda/3) - Juvan K. (Slo) 4:6, 1:62. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) - Delai M. (Ita/WC) 6:2, 6:3

Dvojice1. kolo: Perez E./Sanders S. - Hradecka L./Klepač A. 3:6, 6:7(2)2. kolo: (3)Dabrowski G./Ostapenko J. - Hradecka L./Klepač A. 5:7, 3:6Četrtfinale: Hradecka L./Klepač A. - Carter H./Stefani L. ALI Gauff C./McHale C. TUKAJ.

ITF: Lovričeva in Falknerjeva do krstne zmage na W25 turnirju, Jakupovićeva v četrtfinalu

TS, 17.09.2020

Slovenski teniški predstavniki v teh dneh uspešno nastopajo na turnirjih serije Futures. Do prvih zmag na 25.000 ameriških dolarjev vrednem profesionalnem ITF turnirju sta se na Hrvaškem in v Italiji prebili Živa Falkner in Pia Lovrič, še naprej pa odmeven rezultat lovi Dalila Jakupović. 

Nekateri turnirji serije ITF zaradi negotovih razmer še naprej odpadajo, kljub temu pa se po Evropi že odvijajo številna mednarodna tekmovanja. Na 25.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju v Italiji so se predstavile kar 4 slovenske predstavnice, v 1. krogu glavnega dela tekmovanja pa smo bili priča tudi vseslovenskemu obračunu, v katerem je Dalila Jakupović tesno z 2:1 v nizih ugnala Niko Radišič. Ta se je pred tem uspešno prebila skozi kvalifikacijsko sito, kar pa z 1 zmago in 1 porazom ni uspelo Tini Cvetkovič.

Odličen rezultat je v Italiji zabeležila Pia Lovrič, ki je v 1. krogu presenetila domačinko Deborah Chieso (404. igralko sveta), dober odpor pa je Domžalčanka nudila tudi v 2. krogu proti 2. nosilki turnirja Julii Grabher. Avstrijka je bila v dveh nizih boljša s 6:2 in 6:4. Kot edina od Slovenk v Italiji še naprej v igri za naslov ostaja Dalila Jakupović, ki je danes v 2. krogu zabeležila tesno zmago s 6:2, 3:6 in 7:6(4) proti Rusinji Marfutini.

Nesrečen poraz Falknerjeve

V Zagrebu se je v tem tednu predstavila Živa Falkner, ki je na domačih tleh naravnost blestela in na Otočcu prišla tudi do prve turnirske zmage na profesionalnih turnirjih serije Futures. Tokrat je Falknerjeva znova lahko pohvali,  saj je zabeležila prvi dve zmagi na turnirjih ITF W25. Blizu zmage je bila Novomeščanka tudi v glavnem delu turnirja, ko je proti Romunki Andreei Rosca (634. igralka sveta) v zadnjem nizu imela na voljo žogico za zmago, a je ni izkoristila.

Z nastopi na turnirjih serije Futures so v tem tednu že zaključili tudi Tom Kočevar-Dešman (2 zmagi), Veronika Erjavec (1 zmaga), Matic Špec (brez zmage), mesto v četrtfinalu pa bosta danes na Češkem in v Romuniji lovila Nina Potočnik in Tomas Lipovšek Puches.

ITF W25 Grado (Italija, pesek, zunaj), posamezno, 1. krog kvalifikacijCvetkovič T. (Slo) - Spiteri D. (Ita/13) 6:4, 6:0Radišič N. (Slo/8) - Alvisi E. (Ita) 6:1, 6:12. krog kvalifikacij:In-Albon Y. (Švi/6) - Cvetkovič T. (Slo) 6:1, 6:1Radišič N. (Slo/8) - Zantedeschi A. (Ita/15) 6:3, 6:11. krog:Jakupović D. (Slo/3) - Radišič N. (Slo/Q) 6:2, 3:6, 7:5Chiesa D. (Ita) - Lovrič P. (Slo) 2:6, 4:62. krog:Jakupović D. (Slo/3) - Marfutina M. (Rus)Lovrič P. (Slo) - Grabher J. (Avt/2) 2:6, 4:6ČetrtfinaleJakupović D. (Slo/3) - nasprotnica še ni znanaDvojice, 1. krogPigato L./Vismane D. - Cvetkovič T./Lovrič P. 6:4, 7:5Jakupović D./Sekulic S-R. - Lizarazo Y./Zaantedeschi A. 1:6, 6:2, 4:10
ITF W25 Zagreb (Hrvaška, pesek, zunaj), posamezno, 1. krog kvalifikacijJurič N. (Slo) - Primorac I. (Hrv/10) 1:6, 1 TUKAJ.

Klepačeva in Hradecka v Rimu znova zavili na zmagovalne tirnice

TS, 16.09.2020

Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka v dvojicah, Andreja Klepač, je v paru s Čehinjo Lucie Hradecko uspešno pričela z nastopi na turnirju serije WTA Premier v Rimu. 

Koprčanka Andreja Klepač se je v preteklosti na turnirju serije WTA Premier v Rimu dvakrat že prebila do četrtfinala. Prvič se je za polfinale borila leta 2016 s Katarino Srebotnik, drugič pa ji je to uspelo lani skupaj s Srbkinjo Aleksandro Krunić.

Tokrat je Klepačeva v Rimu znova združila moči s Čehinjo Lucie Hradecko. Uigrana naveza je v 1. kolu brez večjih težav po uri in 32 minutah ugnala navezo Perez E./Sanders S. V kolikor se bo Klepačeva še tretjič v karieri želela prebiti vsaj do četrtfinala turnirja v Rimu, bo v 2. kolu morala zabeležiti zmago proti 3. nosilkama, dvojici Dabrowski G./Ostapenko J.

WTA Premier 5 Internazionali BNL d'Italia (Rim, $2.098.290, pesek, zunaj), dvojice1. kolo: Perez E./Sanders S. - Hradecka L./Klepač A. 3:6, 6:7(2)2. kolo: (3)Dabrowski G./Ostapenko J. - Hradecka L./Klepač A. [17.9.]Posamezno1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) - Hercog P. (Slo) 6:4, 4:6, 1:62. kolo: Bertens K. (Niz/5) - Hercog P. (Slo) [17.9.]
Kvalifikacije1. kolo kvalifikacij: Davis L. (Zda/3) - Juvan K. (Slo) 4:6, 1:62. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) - Delai M. (Ita/WC) 6:2, 6:3 TUKAJ.

Telemach 2. moška liga: V soboto v Novi Gorici dan D za domačine in TK Maja Matevžič

TS, 16.09.2020

V soboto, 19. septembra, bomo prvake dobili tudi v Telemach 2. moški članski ligi. Za naslov in s tem mesto v 1. moški ligi za prihodnjo sezono se bosta v Novi Gorici pomerila domači TK Nova Gorica in ljubljanski TK Maja Matevžič. 

Redni del tekmovanja, v katerem se je vsaka ekipa pomerila proti vsaki, so na 1. mestu s 5 zmagami in 1 samim porazom zaključili tenisači TK Nova Gorica. Precej bolj na tesno je šlo pri odločitvi za 2. mesto, saj so ta del tekmovanja kar 3 ekipe končale z izkupičkom 4 zmag in 2 porazov.

V krogu treh ekip sta krajšo potegnila Goja tenis in finance ter TK Krško, mesto v play-offu pa je pripadlo ekipi TK Maja Matevžič. Tako kot v rednem delu tekmovanja, se bo tudi v finalnem obračunu odigralo 5 tekem. Zmagovalec bo prihodnjo sezono nastopal v Telemach 1. moški članski ligi.

VEČ O DOGAJANJU V SKUPINSKEM DELU TEKMOVANJA

Registrirani temovalci TK Nova Gorica za 2. moško člansko ligo 2020:Miha Blaškovič, Bor Zorzut, Luka Špacapan, Nejc Lavrenčič, Matic Bevčar, Ambrož Kodelja, Matteo Turci, Luka Gavrilović, Tim Strel.

Registrirani tekmovalci TK Maja Matevžič za 2. moško člansko ligo 2020:Tomas Lipovšek, Simon Javoršek, Dan Slapnik Trošt, Grega Grebenšek, Žiga Bradaška, Grega Boh, Gregor Repina, Noel Srimac Gajič, Tom Srakar, Nik Gmajnar, David Ljubisavljević, Luka Marković, Vaal Urankar.

Seznam vseh igralcev v vseh ekipah

Telemach 2. moška članska liga (VSI REZULTATI + LESTVICA)

1. kolo, sobota, 6.6.Goja tenis in finance : TK Krško 5:0TK Hoče : TK Maja Matevžič 0:5TK Murska Sobota : TK Nova Gorica 0:5TK Krka Otočec je prost
2. kolo, nedelja, 7.6.TK Krka Otočec : Goja tenis in finance 1:4TK Maja Matevžič : TK Murska Sobota 5:0TK Nova Gorica : TK Krško 5:0TK Hoče je prost
3. kolo, sobota, 20.6.TK Murska Sobota : TK Hoče 3:2TK Nova Gorica : TK Krka Otočec 4:1TK Krško : TK Maja Matevžič 3:2Goja tenis in finance je prost
4. kolo, nedelja, 21.6.TK Maja Matevžič : TK Krka Otočec 2:3TK Krško : TK Hoče 3:2 *Goja tenis : TK Nova Gorica 1:4TK Murska Sobota je prost
5. kolo, sobota, 27.6.TK Maja Matevžič : Goja tenis in finance 4:1TK Krka Otočec : TK Hoče 3:2TK Krško : TK Murska Sobota 4:1TK Nova Gorica je prost
TUKAJ.

Slovenski obračun v Rimu po preobratu pripadel Hercogovi

TS, 15.09.2020

V Rimu sta se na turnirju serije WTA Premier slovenski teniški igralki Kaja Juvan in Polona Hercog pomerili kar med seboj. Prvi medsebojni obračun je pripadel devet let starejši Mariborčanki, ki je za zmago s 4:6, 6:4 in 6:1 potrebovala dve uri in 21 minut. 

Slovenki bi se na igrišče št. 1 morali podati že predvidoma ob 12.30, a se je zaradi izjemno dolgega obračuna med Japonko Misaki Doi in Čehinjo Marketo Vondrousevo pričel uro in pol kasneje. Dvoboj je bolje začela Kaja Juvan, ki je že v uvodnih igrah resneje ogrozila servis Polone Hercog. Slednja je v prvem nizu v polje spravila le 32 % prvih servisov (12/38), pri svojem začetnem udarcu pa klonila v 10. igri, ko je Juvanova izkoristila tretjo žogico za niz in ta del obračuna dobila s 6:4.

Hercogova ob pravem trenutku z odličnim servisom

Prva igra drugega niza je pripadla 19-letni Ljubljančanki, nadaljevanje dvoboja pa je pripadlo Hercogovi. Mariborčanka je v 3. igri drugega niza pri rezultatu 1:1 prvič odvzela servis nasprotnici in to v nadaljevanju niza ponovila še dvakrat. Kljub vsemu je Juvanova v 10. igri drugega niza po dveh ubranjenih žogicah za niz imela 'break' priložnost, s katero bi rezultat lahko poravnala na 5:5, a Hercogova se je takrat izkazala z izjemnim začetnim udarcem.

Za razliko od prvega in drugega niza je prva igra tretjega pripadla Hercogovi, ki je v naslednji igri rešila 4 'break' žogice in kasneje pobegnila na 3:0. Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka je v 4. igri niza sicer klonila pri svojem začetnem udarcu, a v nadaljevanju znova odigrala bolje in si tako priigrala mesto v 2. kolu. Tam jo čaka obračun proti 5. nosilki turnirja, Nizozemki Kiki Bertens, ki je bila v 1. kolu prosta. Šlo bo za 3. medsebojni obračun, uvodni je leta 2012 pripadel Slovenki, drugi pa lansko leto v Pekingu Nizozemki.

WTA Premier 5 Internazionali BNL d'Italia (Rim, $2.098.290, pesek, zunaj), posamezno1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) - Hercog P. (Slo) 6:4, 4:6, 1:62. kolo: Bertens K. (Niz/5) - Hercog P. (Slo)
Kvalifikacije1. kolo kvalifikacij: Davis L. (Zda/3) - Juvan K. (Slo) 4:6, 1:62. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) - Delai M. (Ita/WC) 6:2, 6:3

Dvojice1. kolo: Perez E./Sanders S. - Hradecka L./Klepač A. [16.9.] TUKAJ.

Zavarovalnica Triglav U8 do U11: V Velenju navdušilo 129 slovenskih teniških upov (FOTO)

TS, 15.09.2020

V preteklem vikendu so se prvič po turnirju v Portorožu znova predstavili najmlajši slovenski upi. Tokrat jih je gostilo Šaleški teniški klub Velenje, ki je na svojih igriščih istočasno gostil tudi člansko odprto prvenstvo. V starostni kategoriji U8 do U11 se je predstavilo kar 129 tekmovalcev. 

Tako kot na avgustovskem Tenis Festu, so se najmlajši slovenski teniški upi tudi na igriščih ŠTK Velenje predstavili v osmih različnih kategorijah (mini dečki, mini deklice, midi dečki, midi deklice, dečki U10, deklice U10, dečki U11 in deklice U11). Tekmovanje je potekalo v športnem duhu, najmlajši teniški igralci in igralke pa so še enkrat več dokazali, da se v Sloveniji za teniško prihodnost ni treba bati.

Kar dveh naslovov se je razveselil Jaka Brolih (TK Branik Maribor), turnirske zmage pa so se veselili še Jernej Marinšek (TK Luka Koper), Ingrid Štor (TK Ravne), Nera Andrejaš (TK Krško), Tinkara Novak (TK Spin Medvode), Una Grubešič (GFTA) in Yury Chumakov (TK Olimpija).

VSI REZULTATI (kliknite za prevezavo - najdete jih desno zgoraj)

Tolažilni turnir so osvojili Naja Hat (ŽTK Maribor), Žak Pušnik (TK Slovenska Bistrica), Tinkara Novak (TK Spin Medvode) in Nejc Cedilnik (TA Brežice).

FOTOGALERIJA

TUKAJ.

Robi Cokan piše: Korona, testi in WTA turneja

TS, 14.09.2020

Na začetku naj vam razložim pravilo, ki velja za igralce in spremljevalce, če se želijo udeležiti WTA turnirja. Igralci in spremljevalci z različnih držav pripotujejo na turnirje WTA. Od vsake države je seveda odvisno v kakšnem “odnosu” sta omenjeni državi v tistem trenutku glede na epidemiološko sliko. Tako je potrebno najprej sploh zagotoviti pogoje, da lahko potuješ. Včasih je potreben že veljaven negativen rezultat testa v matični državi, ki je seveda star le nekaj ur (toliko kot predpišejo), povabilo organizatorja , viza, itd,…Na poti (sploh na letališčih in letalih), navadno razdelijo 1-2 formularja, ki jih je potrebno izpolniti in seveda soglašati z vsemi ukrepi, če tam slučajno zboliš za korona virusom. Nekajkrat te v vsakem formularju vprašajo, če si bil v stiku s kakšnemu okuženemu (kot da veš, sploh na letališču ko si srečal xy število ljudi), če imaš kakšne simptome (prehlad je od sedaj očitno simptom le za covid 19, kihniti ni priporočljivo v letalu, saj lahko takoj uživaš v pogledu drugih ljudi okoli tebe, pa če prav imamo vsi maske na obrazu), kje si se nahajal v zadnjem času itd. Seveda se vsa ta vprašanja ponovijo pri kontrolorjih potnega lista na letališču, ki želijo izvedeti vse o tebi,pa čeprav jim na formularju, ki jim ga izročiš vse piše. Preverjajo laž?Ko prispeš končno do uradnega hotela za WTA, te najprej napotijo na test. Opraviš ga, vzameš stvari in čaka te karantena v sobi do prejema emaila z negativnim rezultatom. Sobe ne smeš zapuščati, in hrano naročaš kar v sobo. Čakanje na rezultate je različno dolgo. Spet je odvisno od države, kjer se nahajaš. Med 15 in 48 ur.Po prejemu rezultata, stečejo normalni turnirski protokoli. Dobiš akdreditacijo in greš na klub. Seveda je povsod strogo obvezno nošenje mask. Izjema je le tekma za igralce, trening v fitnesu in pri uživanju hrane. V avtu se lahko vozita le dve osebi, ki sta zadaj s pregrado (med zadnjimi in sprednjimi sedeži je plastična pregrada) ločena od voznika spredaj. Maske trenerji nosimo tudi med tekmami na sedežih tribun (zunaj), kjer okoli nas ni nikogar… Skratka, kmečka logika tukaj ne deluje.Test je potrebno nato ponoviti nekje na 48 ur, drugje pa vsakih 5 dni (odvisno od turnirja in države), a med čakanjem na te rezultate lahko normalno treniraš ali igraš tekme ter ti ni potrebno v karanteno. To moraš storiti le ob prvem prihodu na turnir od doma, da se vključiš v “mehurček”.Smolo so imeli le francoski igralci ter igralke na US OPNU, kjer je bil med turnirjem pozitiven Benoit Paire in so potem vsi, ki so se družili z njim morali v karanteno v hotel za 14 dni. Ni jim bilo dovoljeno iti s sobe, niti v fitnes v hotelu, kljub temu da so imeli večkrat opravljen negativen test. Kristino Mladenovič so celo izločili s turnirja in jo z njeno ekipo zaprli v hotelsko sobo. Ob tem naj povem, da so bili v uradnem hotelu US OPNA na hodnikih varnostniki, ki so nadzirali naše gibanje po hodnikih in verjetno pazili na ljudi, ki so morali biti v karanteni. Neke vrste zapor bi lahko rekel 🙁V primeru, ko na turnir potujemo s turnirja na turnir pa je pravilo, da opraviš test v predvidenih dneh, ko si v “balončku” WTA TOURA (torej vsake 48 ur ali na 5 dni) in potem ponovno takoj ob prihodu na nov turnir, ni ti pa potrebno iti v karanteno za čas do potrditve negativnega rezultata (naslednjih testov ampak le prvega, ko se vključiš v WTA – mehurček) in lahko greš takoj na klub trenirat če želiš.Da še poenostavim na primeru: V sredo sem naredil test v Istanbulu, v četrtek sem potoval v Rim, kjer sem moral takoj ob prihodu narediti test, a naj bi se lahko do rezultatov le tega normalno gibal po prostorih turnirja. Tako kot je bilo ves čas do sedaj, ko smo bili v WTA mehrčku po turnirjih.Takšno pravilo je bilo vse do danes oz. včeraj zvečer, ko se je italijanska vlada očitno odločila drugače. Na letu Istanbul – Rim smo bili 4 ekipe igralk s trenerji. Vsi smo se odločili za direkten let v četrtek popoldne, ki je bil najbolj primere TUKAJ.

Zala U16: Petelinškova v Celju upravičila vlogo 1. nosilke, medvoški finale postaja navada

TS, 14.09.2020

Tekmovalci in tekmovalke v starostni kategoriji Zala U16 so se na igriščih TK Center Court in TK Celje merili na prvem septembrskem odprtem prvenstvu. Še drugič zapored sta se v finalu pomerila predstavnika TK Spin Medvode, znova pa se je naslova razveselil Job Japelj. Pri dekletih najboljša Pia Petelinšek. 

Na odprtem prvenstvu v Celju se je tokrat predstavilo 20 deklet. Še enkrat več je odlično formo potrdila Pika Doberlet (TK Triglav Kranj), ki se je še drugič zapored v Celju prebila vse do finala. 30. avgusta jo je v finalnem obračunu zaustavila Ana Lanišek (TK Radomlje), tokrat pa ji je naslov preprečila Pia Petelinšek (ŽTK Maribor).

Prva nosilka turnirja je bila v 1. kolu prosta, nato pa po vrsti ugnala Evo Justin (ŠTK Velenje), Ajo Tanko (Tanko), Evo Zalokar (TK Triglav Kranj) in za konec še Doberletovo.

Tenis Slovenija (Zala U16 - OP Celje, pesek)

Dekleta, posamezno, četrtfinale(1)Petelinšek P. - (8)Tanko A. 7:6(2), 6:1(3)Dirnbek K. - (7)Zalokar E. 1:6, 2:6Rozman-Bešič T. - (4)Perić N. 0:6, 2:6(5)Doberlet P. - (2)Sedej Š. 4:6, 2:0* - predajaPolfinale(1)Petelinšek P. - (7)Zalokar E. 4:6, 6:4, 6:4(4)Perić N. - (5)Doberlet P. 3:6, 4:6

Finale: (1)Petelinšek P. - (5)Doberlet P. 6:3, 6:0Japelj po Jarcu ugnal še Joksovića

Fantje v starostni kategoriji U16 so se tokrat merili na igriščih TK Center Court. Za glavnega domačega aduta Marka Požonca se je tokrat turnir zaključil v četrtfinalu, kjer je moral priznati premoč 1. nosilcu turnirja Jobu Japlju (TK Spin Medvode) Še korak dlje je uspelo priti Maticu Hribarju, prav tako predstavniku TK Center Court.

V polfinalu je Hribar poizkušal presenetiti Vanjo Joksovića (TK Spin Medvode), a bil pri tem neuspešen. Joksović je upravičil vlogo favorita, v drugem polfinalu pa je Japelj z 2:0 ugnal Borisa Barjaktarevića (TD Slovan) in tako poskrbel za drugi zaporedni medvoški polfinale. V zaključku meseca avgusta je Japelj v finalu ugnal Ažbeta Jarca, tokrat pa svojo premoč kronal proti Joksoviću, ki se je v finalu ustavil pri 5 osvojenih igrah.

Tenis Slovenija (Zala U16 - OP Center Court A, pesek)

Fantje, posamezno, četrtfinale(1)Japelj J. - (8)Požonec M. 6:2, 6:3(3)Barjaktarević B. - Sok N. 7:5, 6:3Hribar M. - Bole N-G. 6:4, 6:0Mohar V. - (2)Joksović V. 1:6, 0:6Polfinale(1)Japelj J. - (3)Barjaktarević B. 6:1, 6:4Hribar M. - (2)Joksović V. 3:6, 0:6

Finale: (1)Japelj J. - (2)Joksović V. 6:2, 6:3

V preteklih dneh bi se moral na igriščih TK Center Court odvijati tudi turnir B kategorije, a so bili zaradi želje za prestavitev treh igralcev v turnir A, vsi igralci iz B turnirja prestavljeni v turnir A. V nasprotnem primeru turnirja B ne bi bilo TUKAJ.

Obvestilo: Reprezentančni dvoboj Slovenija - Avstrija do 12 let

TS, 14.09.2020

Od petka, 6.11.2020, do nedelje, 8.11.2020, bo v Kranju dvoboj Slovenije in Avstrije do 12 let. Reprezentanca bo mešana in sestavljena iz treh deklet in treh fantov. Igralo se bo v dvorani na trdi podlagi na treh igriščih.Predviden plan:Petek 6.11. ob. 18:00 zbor in skupni trening z Avstrijo , 20:30 večerjaSobota 7.11. ob 9:30-13:00 dvoboji posamezno , 13:00 kosilo, 15:30 dvoboji dvojic (moški,ženski, mešane)Nedelja 8.11. ob 9:30-13:00 dvoboji posamezno ,13:00 podelitev priznanj, 14:00 kosilo - zaključek dvobojaEkipa bo spala v hotelu, ki zaenkrat še ni določen, njen trener pa bo Marko Por. Vse stroške bo krila Tenis Slovenija. Ekipe se bo sestavilo po turnirjih Masters do 12 let, dodatne priprave na dvoboj pa bodo imeli 24.-25.10. v Kranju. TUKAJ.

ITF v Radomljah: Artnak z zbiranjem naslovov nadaljuje tudi na mednarodni sceni (FOTO)

TS, 13.09.2020

Z nedeljskima finalnima obračunoma v konkurenci fantov in deklet se je v Radomljah zaključil mednarodni turnir ITF Juniors U18 pod nazivom ITF Radomlje Open. V vseslovenskem finalu se je novega naslova razveselil letos izjemni Bor Artnak, v konkurenci deklet pa je zmaga romala v Rusijo. 

FOTOGALERIJA

Izjemno formo, ki jo je Bor Artnak kazal na vseh domačih tekmovanjih, je predstavnik TK As Litija prenesel tudi na mednarodna tekmovanja. Tenisač, ki je v vseh mlajših selekcijah na domači sceni v zadnjih mesecih nepremagljiv, je svojo odlično pripravljenost dokazal tudi na turnirju serije ITF Juniors U18 v Radomljah.

16-letnik je je v uvodnih dveh kolih prepričljivo ugnal Gordana Frana Mileusniča (6:1, 6:3) in Nejca Škorjanca (6:1, 6:0), prvi večji test pa je Artnak prestal v četrtfinalu, ko je s 7:6(2) in 6:3 ugnal Italijana Gabrielea Datela. Mesto v finalu si je Artnak zagotovil po novi zmagi nad rojakom, in sicer Galom Emeriščem Potočnikom, ki se je ustavil pri 4 osvojenih igrah.

V spodnji polovici žreba sta si mesto v četrtfinalu priborila Aljaž Jeran in Maj Premzl, prav slednji pa je v finalu kot zadnji poizkušal prekrižati načrte Artnaku, a mu to ni uspelo. Državni prvak v starostni kategoriji U16 in U18 je finalni obračun dobil z rezultatom 6:4 in 6:3.

Tudi v dvojicah naslov ostal v Sloveniji

Tako kot v posamični konkurenci, je bilo tudi v dvojicah že pred finalom jasno, da bo zmaga ostala v Sloveniji. V finalu so se namreč za naslov pomerili na eni strani Žiga Kovačič in Blaž Vidović ter Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko na drugi strani. V izenačenem obračunu sta se zmage s 7:5 in 7:5 veselila uigrana Kovačič in Vidovič.

ITF Juniors U18 (Radomlje Open 2020)

Fantje, posamezno, četrtfinale, 11.9.Datel G. (Ita) - Artnak B. (Slo/5) 6:7(2), 3:6Vidovič B. (Slo/3) - Emeršič Potočnik G. (Slo/6) 3:6, 6:2, 4:6Pampanin P. (Ita/7) - Jeran A. (Slo) 6:1, 6:1Romano F. - Premzl M. (Slo/2) 4:6, 2:6Polfinale, 12.9.Artnak B. (Slo/5) - Emeršič Potočnik G. (Slo/6) 6:1, 6:3Pampanin P. (Ita/7) - Premzl M. (Slo/2) 3:6, 4:6

Finale, 13.9.: Artnak B. (Slo/5) - Premzl M. (Slo/2) 6:4, 6:3


Dvojice, polfinale, 11.9.Datel G./Pampanin P. - Kovačič Ž./Vidovič B. 6:1, 4:6, 5:10Najvirt Kolarič M./Romano F. - (2)Emeršič Potočnik G./Dominko S. 1:6, 0:6

Finale, 12.9.: Kovačič Ž./Vidovič B. - (2)Emeršič Potočnik G./Dominko S. 7:5, 7:5Gorinškova v polfinalu za las prekratka, odličen rezultat Drametove, Laniškove in Šulinove

Zelo vidno vlogo so na turnirju v Radomljah odigrala tudi slovenska dekleta. Odlično formo je z Otočca prenesla Petra Drame, ki je v četrtfinalu šokirala 2. nosilko turnirja in se v polfinalu pridružila Tari Gorinšek. Tam je Dr TUKAJ.

Palčičeva in Vetrih najboljša na odprtem prvenstvu v Velenju (FOTO)

TS, 13.09.2020

V sobotnima finalnima obračunoma v moški in ženski konkurenci se je v Velenju zaključilo člansko odprto prvenstvo. Naslova sta se razveselila Sara Palčič, ki je bila v finalu z 2:0 boljša od Anali Kočevar, ter Miha Vetrih, ki je po treh nizih strl odpor Maja Tomca. 

FOTOGALERIJA

Ženskega članskega odprtega prvenstva na igriščih ŠTK Velenje se je udeležilo 9 tekmovalk. Kot edini sta se v tekmi 1. kola pomerili predstavnica domačega kluba Žana Kukavica in Katrin Kostanjšek (TK Spin Medvode). Zmage se je veselila Kukavica, ki je že v četrtfinalu naletela na izjemno razpoloženo Saro Palčič (TK Vanganel).

Palčičeva je Kukavico ugnala s 6:2 in 6:0, enako zanesljiva pa bila tudi v polfinalu proti Nejli Memić (TK Branik Maribor). V zgornji polovici žreba si je mesto v finalu priigrala Anali Kočevar, ki je bila najprej s 6:0 in 6:1 boljša od Tine Komac (TK Vanganel), v polfinalu pa s 6:3 in 6:3 ugnala še 1. nosilko turnirja Kristino-Tino Godec (TK As Litija).

V finalu je bolje zaigrala polfinalistka nedavnega odprtega prvenstva v Portorožu, ki je takrat na Obali morala priznati premoč finalistki Kristini Novak. Tokrat je bila v tekmi za naslov od Kočevarjeve boljša s 6:4 in 6:3.

Tenis Slovenija (Telemach - OP Velenje, pesek)

Ženske, četrtfinale(1)Godec K-T. - Kočevar R. 6:1, 6:2(3)Kočevar A. - Komac T. 6:0, 6:1Turk M. - (4)Memić N. 0:6, 1:6Kukavica Ž. - (2)Palčič S. 2:6, 0:6Polfinale(1)Godec K-T. - (3)Kočevar A. 3:6, 3:6(4)Memić N. - (2)Palčič S. 2:6, 0:6

Finale: (3)Kočevar A. - (2)Palčič S. 4:6, 3:6

VSI REZULTATI


Moški finale trajal več kot 3 ure

V moški konkurenci se je predstavilo 17 tekmovalcev, vloga 1. nosilca pa je pripadala Tinu Kovačiču. Predstavnik ŽTK Maribor je v četrtfinalu naletel na razpoloženega Maja Tomca (TK Max LJ), ki je pred tem v 2. kolu prepričljivo s 6:3 in 6:1 ugnal tudi Domna Gostinčarja (ŽTK Maribor). Tomac je Kovačiča ugnal s 6:2 in 6:4, v polfinalu pa nato v dveh nizih strl še odpor Marka Andrejič-Goljarja (TK Triglav Kranj).

V spodnji polovici žreba sta si polfinalno vstopnico priborila Matic Dimic (TK Triglav Kranj), ki je bil s 7:5 in 6:2 boljši od Marina Kegla (ŽTK Maribor), ter Miha Vetrih (TK Slovenj Gradec) domačega predstavnika Gala Kričeja ugnal s kar 6:0 in 6:0. Precej bolj na tesno je šlo Vetrihu v polfinalu, kjer je odpor Dimca strl šele s 14. osvojeno točko v odločilnem tretjem nizu.

Kljub temu, da je v polfinalu na igrišču prebil več časa kot njegov finalni nasprotnik, je Vetrih tudi za finalni obračun še našel dovolj moči. Tomac je prvi niz dobil s 7:6, z enako mero pa je Vetrih odgovoril v drugem nizu. V tretjem nizu je Vetrih dokončal svoje delo in po več kot 3 urah dvoboja zasluženo prišel do naslova.

TUKAJ.

Juvanova po novi zmagi v glavnem delu turnirja v Rimu; zdaj proti Hercogovi?

TS, 13.09.2020

Na peščenih igriščih v Rimu sta v nedeljo nastopila dva slovenska predstavnika in bila polovično uspešna. Hitro se je turnir serije Masters zaključil za Aljaža Bedeneta, mesto v glavnem delu turnirja pa si je po novi zmagi uspela priboriti Kaja Juvan. 

Aljaž Bedene je bil kot 3. nosilec v 1. kolu kvalifikacij prost, a kljub temu bi moral za mesto v glavnem delu turnirja premagati dva tekmeca. 31-letnemu Ljubljančanu se je zalomilo že pri prvem, Slovaku Jozefu Kovaliku, ki je v tretjem medsebojnem obračunu Bedeneta premagal prvič.

Trenutno 123. igralec sveta je najvišje uvrščenega Slovenca po 2 urah in 12 minutah ugnal z rezultatom 7:6(5) in 6:3. Bedene se je že na začetku dvoboja znašel v zaostanku z 1:3, a kljub temu imel pri vodstvu s 5:4 in 0:30 na servis Kovalika lepo priložnost, da niz odloči v svojo korist. Slovak se je rešil in kasneje dobil podaljšano igro s 7:5. V drugem nizu je Bedenetu uspel 're-break' za 3:4, v nadaljevanju dvoboja pa igre ni več osvojil.

Juvanova možna nasprotnica tudi Hercogova

Bolje je svoje nedeljsko delo na osrednjem igrišču Pietrangeli opravila Kaja Juvan, ki ni imela težav proti 838. igralki sveta Melanii Delai. 17-letna Italijanka je v 1. kolu kvalifikacij presenetila Japonko Nao Hibino (78. igralka sveta), proti Juvanovi pa ni imela pravih možnosti. Po uri in 11 minutah se je Ljubljančanka veselila zmage s 6:2 in 6:3.

Kajine možne nasprotnice v 1. kolu glavnega dela turnirja so Vera Zvonareva, Elisabetta Cocciaretto, Polona Hercog, Iga Swiatek, Marketa Vondrousova, Julia Goerges, Alison Riske in Jill Teichmann.

WTA Premier 5 Internazionali BNL d'Italia (Rim, $2.098.290, pesek, zunaj), posamezno1. kolo kvalifikacij: Davis L. (Zda/3) - Juvan K. (Slo) 4:6, 1:62. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) - Delai M. (Ita/WC) 6:2, 6:3
ATP 1000 Internationali BNL d'Italia (Rim, €3.465.045, pesek, zunaj), posamezno1. kolo kvalifikacij: Bedene A. (Slo/3) je prost2. kolo kvalifikacij: Bedene A. (Slo/3) - Kovalik J. (Svk) 6:7(5), 3:6 TUKAJ.

V Rimu uspešen začetek Juvanove, Bedene na nasprotnika še čaka

TS, 12.09.2020

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je uspešno pričela z nastopi v kvalifikacijah turnirja serije WTA Premier v Rimu. V glavnem mestu Italije bo jutri, v nedeljo, prvič nastopil tudi Aljaž Bedene.

Elita svetovnega tenisa se je že preselila v Rim, kjer bosta v prihodnjem tednu na turnirju serije Masterst nastopala tudi Rafael Nadal in Novak Đoković, na turnirju serije WTA Premier pa med drugim tudi Simona Halep in Karolina Pliškova.

Mesto na izjemno močnem turnirju si bosta skozi kvalifikacijsko sito poizkušala izboriti tudi Aljaž Bedene in Kaja Juvan. Medtem ko prvi na svojega nasprotnika v 2. kolu kvalifikacij še čaka, je Juvanova svoje delo že pričela uspešno, saj je v 1. kolu kvalifikacij po uri in 27 minutah s 6:4 in 6:1 ugnala 3. nosilko kvalifikacij, Američanko Lauren Davis. 65. igralka sveta je prvem nizu še držala stik z Juvanovo in ji 4-krat odvzela tudi igro na začetni udarec, v drugem nizu pa je Slovenka nastopila bolj odločno in dvoboj hitro zaključila.

Za napredovanje v glavni del turnirja bo Juvanova morala premagati še eno tekmico. Njena naslednja nasprotnica bo zmagovalka obračuna med Italijanko Melanio Delai (838. igralka sveta) in Japonko Nao Hibino (78. mesto).

WTA Premier 5 Internazionali BNL d'Italia (Rim, $2.098.290, pesek, zunaj), posamezno1. kolo kvalifikacij: Davis L. (Zda/3) - Juvan K. (Slo) 4:6, 1:62. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) - Delai M./Hibino N.
ATP 1000 Internationali BNL d'Italia (Rim, €3.465.045, pesek, zunaj), posamezno1. kolo kvalifikacij: Bedene A. (Slo/3) je prost2. kolo kvalifikacij: Bedene A. (Slo/3) - Donskoy E./Kovalik J. TUKAJ.

ITF v Radomljah: Drametova boljša od 2. nosilke, pri fantih v polfinalu kar 3 Slovenci

TS, 11.09.2020

Na ITF Radomlje Open 2020, kjer se za naslov merijo fantje in dekleta v starostni kategoriji U18, slovenski predstavniki še naprej igrajo glavno vlogo. Že pred polfinalnimi obračuni je jasno, da bo pri fantih vsaj 1 Slovenec v finalu, finalno vstopnico v konkurenci deklet pa si bosta poizkušali priboriti Tara Gorinšek in Petja Drame. 

Na igriščih Teniškega kluba Radomlje so slovenski predstavniki v petek svoje delo opravili skoraj brez napak. Pri fantih sta v polfinale po zmagi v dveh nizih napredovala Bor Artnak in Maj Premzl, slovenski obračun med Blažem Vidovičem in Galom Emeršičem Potočnikom pa je pripadel drugemu. Emeršič Potočnik se bo v polfinalu pomeril proti Artnaku, Premzla pa čaka obračun proti Italijanu Pietru Pampaninu, ki je bil v četrtfinalu boljši od Aljaža Jerana.

Še naprej odlično formo potrjuje Petja Drame, ki je v preteklem tednu zablestela na profesionalnem turnirju serije ITF na Otočcu. Tokrat je predstavnica ŽTK Maribor v četrtfinalu s 6:4 in 6:2 ugnala 2. nosilko turnirja, jutri pa bo finalno vstopnico lovila proti Slovakinji Salmi Drugdovi, ki je bila danes boljša od Nike Strašek. V drugem polfinalu se bosta med seboj pomerili Tara Gorinšek in Rusinja Milana Zhabrailova.

Odlično tudi v dvojicah

Že sedaj je jasno, da bo vsaj ena lovorika ostala doma. V dvojicah pri fantih naslova Sloveniji ne more vzeti nihče več, saj se bodo za turnirsko zmago pomerili Žiga Kovačič in Blaž Vidovič na eni strani ter Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko na drugi strani. Pri dekletih bosta v soboto naslov lovili Ana Lanišek in Brina Šulin, ki se bosta zoperstavili 3. nosilkam, navezi Chudejova M./Drugdova S.

ITF Juniors U18 (Radomlje Open 2020)

Fantje, posamezno, četrtfinale, 11.9.Datel G. (Ita) - Artnak B. (Slo/5) 6:7(2), 3:6Vidovič B. (Slo/3) - Emeršič Potočnik G. (Slo/6) 3:6, 6:2, 4:6Pampanin P. (Ita/7) - Jeran A. (Slo) 6:1, 6:1Romano F. - Premzl M. (Slo/2) 4:6, 2:6Polfinale, 12.9.Artnak B. (Slo/5) - Emeršič Potočnik G. (Slo/6)Pampanin P. (Ita/7) - Premzl M. (Slo/2)
Dvojice, polfinale, 11.9.Datel G./Pampanin P. - Kovačič Ž./Vidovič B. 6:1, 4:6, 5:10Najvirt Kolarič M./Romano F. - (2)Emeršič Potočnik G./Dominko S. 1:6, 0:6Finale, 12.9.: Kovačič Ž./Vidovič B. - (2)Emeršič Potočnik G./Dominko S.

Dekleta, posamezno, četrtfinale, 11.9.Platenikova E. (Svk) - Gorinšek T. (Slo/5) 0:6, 3:6Kostič T. (Avt) - Zhabrailova M. (Rus) 3:6, 2:6Drugdova S. (Svk/8) - Strašek N. (Slo) 6:2, 6:1Drame P. (Slo/6) - Valitova A. (Rus/2) 6:4, 6:2Polfinale, 12.9.Gorinšek T. (Slo/5) - Zhabrailova M. (Rus)Drugdova S. (Svk/8) - Drame P. (Slo/6)
Dvojice, polfinale, 11.9.Pinkova L./Sarinova S. - Lanišek A./Šulin B. 7:6, 2:6, 1:10(3)Chudejova M./Drugdova S. - Heismair J./Kostič T. 6:0, 6:1Finale, 12.9 TUKAJ.

Hercogova Istanbul zapušča pred polfinalom

TS, 11.09.2020

Najvišje uvrščena slovenska tenisačica Polona Hercog na turnirju serije WTA International v Istanbulu ni uspela ponoviti uspeha iz leta 2018, ko se je uvrstila v finale. Tokrat je 29-letno Mariborčanko v četrtfinalu zaustavila 94. igralka sveta, Španka Paula Badosa Gibert. 

Četrtfinalni obračun med 49. igralko sveta Polono Hercog in 94. igralko sveta Paulo Badoso Gibert je trajal 2 uri in 40 minut, zmage s 4:6, 6:3, 6:4 in s tem mesta v polfinalu pa se je razveselila Španka.

Hercogova je dvoboj pričela na najboljši možen način, saj je že v 1. igri nasprotnici odvzela začetni udarec. V prvem nizu je servirala odlično in v 10. igri pri vodstvu s 5:4 izkoristila tretjo žogico za niz. V drugem nizu se je za ključno izkazala 6. igra, ko je Španki uspelo izkoristiti 7. 'break' žogico v igri. Badosa je takrat pobegnila na 4:2, le nekaj minut kasneje pa rezultat v nizih poravnala na 1:1.

Slovenko razjezila odločitev glavne sodnice

V tretjem nizu nobena od tenisačic ni blestela pri svojem začetnem udarcu. 'Breaki' so padali kot za stavo, posledično pa se nobeni od tenisačic ni uspelo odlepiti od nasprotnice. Pri rezulatu 4:4 je Hercogova imela priložnost, da bi povedla s 5:4, a je ni izkoristila. Pri rezultatu 40:40 je nato Mariborčanka udarila 'inside-in' forehand, ki ga je linijska sodnica označila za zgrešenega. Na igrišče je prišla tudi glavna sodnica in potrdila odločitev linijske sodnice.

Hercogova je 9. igro tretjega niza izgubila, po menjavi strani pa si sama ogledala odtis žogice. Mnenja, da je žogica končala na črti, ni spremenila. Španka je nezbranost Slovenke izkoristila in 10. igri dobila brez izgubljene točke.

WTA International Istanbul (Turčija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno, 1. koloHercog P. (Slo/3) - Cengiz B. (Tur/WC) 6:2, 6:3Schmiedlova A. K. (Svk) - Juvan K. (Slo) 7:5, 1:6, 6:42. koloHercog P. (Slo/3) - Paolini J. (Ita) 7:5, 6:4ČetrtfinaleHercog P. (Slo/3) - Badosa G. P. (Špa) 6:4, 3:6, 4:6 TUKAJ.

Tennis Europe: Izjemna Hojnikova do naslova v Kopru, v dvojicah najboljši Julija Bogatin in Nika Završki (FOTO)

TS, 11.09.2020

Na igriščih Teniškega kluba Luke Koper se je z današnjima finaloma v konkurenci fantov in deklet zaključil turnir serije Tennis Europe U16. Za veselje gledalcev je poskrbela Ella Hojnik, ki je v velikem finalu strla odpor 6. nosilke in se tako veselila turnirske zmage. Že v četrtek do naslova Julija Bogatin in Nika Završki. 

FOTOGALERIJA

Po tem, ko so v Kopru v preteklem tednu uspešno organizirali turnir Tennis Europe v starostni kategoriji U14, so se z organizacijo v TK Luka Koper izkazali tudi v tem tednu, ko so gostili tekmovalce in tekmovalke v starostni kategoriji U16.

V prejšnjem tednu se je na Primorskem z naslovom izkazal Luka Videnović, ki je tudi tokrat veljal za glavnega slovenskega favorita. V prvih dveh kolih je predstavnik TK Triglav Kranj ugnal rojaka Blaža Šteblaja in Ažbeta Jarca, v četrtfinalu pa bil boljši tudi od 5. nosilca turnirja Niklasa Hoffmana iz Nemčije. Pot Videnovića se je končala v polfinalu, kjer ga je z 2:0 v nizih odpravil Avstrijec Lukas Rieber.

Od Slovencev so nastopili še Vid Mohar, Carlo Angeli (oba izpadla v četrtfinalu), Tom Srakar, Boris Barjaktarević (oba izpadla v 2. kolu), Vaal Urankar, Miha Bajželj, Benjamin Borlini, Luka Boh, Luka Albreht, Nik Moder, Lukas Marjanovič, Rok Kovačič, Matic Hribar, Marko Požonec in Dejan Podovšovnik Axelsson (vsi izpadli v 1. kolu).

Dekleta poskrbela, da je naslov ostal doma

Tudi v konkurenci deklet se je predstavilo veliko domačih tekmovalk. V uvodnih kolih smo videli kar nekaj vseslovenskih obračunov, mesto v četrtfinalu pa so si uspele priigrati Anamari Žnuderl, Ella Hojnik, Nika Završki in Ana Tara Praček. Prve tri so se uvrstile tudi v polfinale, nesrečno pa se je turnir končal za Pračkovo, ki je zaradi poškodbe bila primorana predati četrtfinalni obračun.

Četrtkov vseslovenski polfinale med Žnuderlovo in Hojnikovo je z rezultatom 6:2 in 6:3 pripadel drugi. Hojnikova je odlično igro prikazala tudi dan kasneje, ko je v velikem finalu strla odpor Rusinje Ekaterine Kislitsyne ter tako "maščevala" poraz Nike Završki. Slednja je že v četrtek odličen teden kronala z naslovom v dvojicah, kjer je skupaj z Julijo Bogatin v finalu prepričljivo s 6:4 in 6:0 ugnala navezo Kislitsyna E./Ksandinov S.

Od Slovenk so nastopile še Taja Lešnik, Ivona Ahčan, Kaja Najzer, Elena Plesničar, Hana Šišak Molan, Špela Sedej (vse izpadle v 2. kolu), Karin Dirnbek, Zala Vnuk, Erika Manevska in Julija Bogatin (vse izpadle v 1. kolu)

Tennis Europe

Luka Koper Junior Open-International Junior Tennis Championships

Fantje, posamezno, polfinaleRieber L. (Nem) - Videnović L. (Slo/4) 6:4, 6:2Lavoratori P. (Ita) - Ungerboeck M. (Avt) 6:1, 6:1

Finale: Lavoratori P. (Ita) - Ribere L. (Nem) 6:4, 6:2

Dvojice, finale: (2)Ferolla F./Lavoratori P. - (1)Lazarcik M./Leitner T. 6:2, 6:2 TUKAJ.

ATP posodobil letni koledar turnirjev

TS, 10.09.2020

Združenje poklicnih igralcev tenisa (ATP) je v koledarjev 2020 uvrstilo štiri nove turnirje. Vsi bodo oktobra, in sicer dva v Kölnu, en na Sardiniji in en v Kazahstanu."Novi turnirji so pozitiven korak za šport, ki se je letos srečal s številnimi izzivi. Naš cilj je igralcem ponuditi nove priložnosti za zaslužek in točke ATP, gledalcem pa na varen način omogočiti spremljanje dvobojev," je sporočil predsednik ATP Andrea Gaudenzi.Vsi štirje turnirji so iz serije ATP 250. Prvi v Kölnu in tisti na Sardiniji bosta od 10. do 18. septembra, sledil bo še en v Kölnu, Astana Open pa je na sporedu od 26. oktobra do 1. novembra. Na vseh štirih bo nastopilo po osemindvajset igralcev med posamezniki ter šestnajst v dvojicah. TUKAJ.

Četrtfinalistka Hercogova v Istanbulu še naprej brez izgubljenega niza

TS, 10.09.2020

Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka Polona Hercog še naprej dokazuje, da se v Istanbulu počuti odlično. Na mestu, kjer se je leta 2018 že uvrstila v veliki finale turnirja serije WTA International, si je po novi zmagi zagotovila mesto v četrtfinalu. 

V 2. kolu se je Polona Hercog pomerila proti 97. igralki sveta Jasmine Paolini iz Italije. Proti 5 let mlajši tekmici Hercogova ni nastopila tako zelo prepričljivo kot v 1. kolu proti domači povabljenki, a vseeno je v ključnih trenutkih pokazala dovolj dobro predstavo, da se je po uri in 47 minutah veselila zmage s 7:5 in 6:4.

3 neizkoriščene žoge za niz niso bile usodne

Mariborčanka v 1. kolu niti enkrat ni oddala svoje servisne igre, tokrat pa dvoboja ni pričela ravno najbolje. Paolinijeva je povedla s 3:1, nato pa so sledile 4 zaporedne osvojene igre Slovenke. Kazalo je, da bo osvojila še 5. zaporedno igro in s tem tudi 1. niz, a v 9. igri pri vodstvu s 5:3 in 0:40 na servis Italijanke ni uspela izkoristiti 3 vezanih žogic za niz.

Italijanka je v naslednji igri rezultat celo izenačila na 5:5 in imela v 11. igri prednost s 40:15. Hercogova je nato zrelo odigrala nekaj naslednjih točk in si po 58 minutah vendarle zagotovila zmago v prvem nizu. V drugem sta bili tenisačici pri svojem začetnem udarcu precej bolj prepričljivi. Obe sta si priigrali po eno 'break' žogico, kot edina pa jo je uspela v 9. igri izkoristiti Hercogova, ki je takrat povedla s 5:4, v naslednji igri pa pri vodstvu s 40:30 izkoristila drugo zaključno žogico.

Polona Hercog, ki trenutno velja za 49. igralko sveta, ima v Istanbulu lepo priložnost za odmeven rezultat. Že zdaj je namreč jasno, da bo v vlogi favoritinje nastopila tudi v četrtfinalnem obračunu, ko ji bo nasproti stala boljša iz dvoboja med Paulo Badoso Gibert (94. igralka sveta) in Saro Sorribes Tormo (82. igralka sveta).

WTA International Istanbul (Turčija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno, 1. koloHercog P. (Slo/3) - Cengiz B. (Tur/WC) 6:2, 6:3Schmiedlova A. K. (Svk) - Juvan K. (Slo) 7:5, 1:6, 6:42. koloHercog P. (Slo/3) - Paolini J. (Ita) 7:5, 6:4ČetrtfinaleHercog P. (Slo/3) - Badosa G. P./Sorribes Tormo S. TUKAJ.

Sprememba datumov Masters turnirjev

TS, 10.09.2020

Spoštovani predstavniki klubov in tekmovalci člani TS, obveščamo vas, da so se termini mastersov zaradi nasičenosti mednarodnih in nacionalnih tekmovanj zamaknili. Tekmovanje bo potekalo na dveh lokacijah. Kategorije 8-11, do 12, 14 in 16 let se bodo odvijale na igriščih Luke Koper, medtem ko bodo do 18 let in člani nastopali na igriščih Val Portorož. Sporočamo vam nove datume.Masters 8 – 11 let, lokacija Koper, 3.- 4. oktober 2020Masters do 12 let, lokacija Koper, 2.- 3. oktober 2020Masters do 14 let, lokacija Koper, 4. - 5. oktober 2020Masters do 16 let, lokacija Koper, 11. – 12. oktober 2020Masters do 18 let, lokacija Val Portorož, 13. – 14. oktober 2020Masters člani, lokacija Val Portorož, 11. – 12. oktober 2020 TUKAJ.

ITF v Radomljah: V četrtek na teren kar 25 slovenskih predstavnikov (foto)

TS, 10.09.2020

V Radomljah ta teden poteka ITF Radomlje Open 2020, mednarodni teniški turnir do 18. leta starosti. Tudi Slovenija ima na turnirju ogromno svojih adutov, ki bodo danes naskakovali preboj v četrtfinale med posamezniki in v polfinale v konkurenci parov. 

FOTOGALERIJA

Današnji dan v Radomljah prinaša kar 24 obračunov, od tega 16 v posamični konkurenci ter 8 v konkurenci dvojic. Že v 1. kolu smo videli kar nekaj zanimivih obračunov, med katerimi gre izpostaviti predvsem dvoboj med Lunom Obrulom in 2. nosilcem Majem Premzlom, ki ga je po preobratu s 5:7, 6:3 in 6:1 dobil drugi. Z odlično predstavo se je v 1. kolu izkazala tudi Eva Muller Uhan, ki je v izjemno napetem obračunu s 6:3, 6:7(1) in 6:4 ugnala 1. nosilko turnirja Eleno Karner iz Avstrije.

Četrtkov program se je v Radomljah pričel že ob 9. uri zjutraj. Igralo se bo na 4 igriščih, na vsakem pa bo odigranih po 6 tekem. Znova je pred nami kar nekaj vseslovenskih obračunov. V posamični konkurenci se bosta za četrtfinalno vstopnico med seboj denimo pomerila Nejc Škorjanc in Bor Artnak, enako pa velja tudi za Anniko Planinšek in Taro Gorinšek, Aljaža Jerana in Sebastiana Dominka, Nejca Žuniča in Maja Premzla ter Petjo Drame in Pio Marijo Rebec.

VSI REZULTATI (kliknite za prevezavo)

TUKAJ.

FOTOGALERIJA: Slovenske igralke in Krka Open 2020

TS, 09.09.2020

V preteklem tednu je na igriščih Teniškega kluba Krka Otočec potekal letos največji teniški dogodek v Sloveniji, ženski ITF turnir z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev. V slovenskem finalu se je do krstnega profesionalnega naslova prebila Živa Falkner, izkazalo pa se je še kar nekaj slovenskih teniških igralk. 

FOTOGALERIJA (Foto: Rok Nose/Dolenjski list)

Na turnirju serije Futures na Otočcu se je predstavilo kar 13 slovenskih predstavnic. Ob domačih igralkah Živi Falkner in Niki Zupančič, so na Dolenjskem nastopile še Veronika Erjavec, Manca Pislak, Pia Lovrič, Tina Cvetkovič, Tina Kristina Godec, Anali Kočevar, Tara Gorinšek, Alja Belinger, Annika Planinšek, Sara Čimzić in Marija Venta.

Več o dogajanju na turnirju si lahko preberete TUKAJ.

TUKAJ.

Člansko odprto prvenstvo v Velenju pred vrati

TS, 09.09.2020

Na igriščih ŠTK Velenje, kjer se je pred dnevi z zmagoslavjem domače zasedbe končala veteranska liga, se bo v tem vikendu odvijalo člansko odprto prvenstvo z nagradnim skladom 3.000 evrov. Prvi kvalifikacijski obračuni na sporedu že v petek, 11. septembra. 

V Velenju se bodo predstavili tako člani kot tudi članice. Tako kot v Portorožu, se bodo tekme igrale na 2 osvojena niza, v primeru izenačenja na 1:1 sledi podaljšani tie-break tretjega niza. Zmagovalec in zmagovalka bosta prejela po 700€, finalista po 400€.

V ženski konkurenci je zaenkrat prijavljeno 8 tekmovalk, večja konkurenca pa se obeta v moškem turnirju, na katerega se je do sedaj prijavilo 18 tekmovalcev. Zaenkrat vse kaže, da bo vloga 1. nosilca pri moških pripadala Tinu Kovačiču (ŽTK Maribor), pri ženskah pa Kristini Tini Godec (TK As Litija).

Istočasno se bo v Velenju odvijalo tudi odprto prvenstvo v starostni kategoriji Triglav U8 - U11.

TUKAJ.

Hercogova v Istanbulu napredovala brez ponujene ‘break’ žoge (video)

TS, 09.09.2020

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno pričela z nastopi na turnirju serije WTA International v Istanbulu, kjer se je leta 2018 že prebila vse do finala. Tokrat je Štajerka za začetek brez večjih težav s 6:2 in 6:3 ugnala domačinko Berfu Cengiz. 

Polona Hercog je v uvodnem nastopu na 202.250 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije WTA International deloval zelo prepričljivo. 387. igralka sveta Berfu Cengiz je korak z Mariborčanko držala do rezultat 2:2, nato pa je najvišje uvrščena slovenska tenisačica prevzela pobudo. Osvojila je naslednjih 5 iger in tako povedla z rezultatom 6:2 in 1:0.

V drugem nizu je Hercogova v polje zadela 69-odstotkov prvih servisov (22/32) in bila pri osvajanju točk 86-odstotno uspešna (19/22). V celotnem obračunu nasprotnici ni ponudila niti ene žogice za 'break', sama pa si jih je priigrala 5 in 2 tudi izkoristila.

V 2. kolu Hercogova v četrtek, 10. septembra, čaka obračun proti 5 let mlajši Italijanki Jasmine Paolini (97. igralka sveta), ki je v 1. krogu z 2:1 v nizih ugnala Švicarko Stefanie Voegele.

Z nastopi v Istanbulu je že zaključila Kaja Juvan, ki je v izenačenem obračunu tesno s 5:7, 6:1 in 4:6 klonila proti Slovakinji Anni Karolini Schmiedlovi. Več o tekmi si lahko preberete TUKAJ.

WTA International Istanbul (Turčija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno, 1. koloHercog P. (Slo/3) - Cengiz B. (Tur/WC) 6:2, 6:3Schmiedlova A. K. (Svk) - Juvan K. (Slo) 7:5, 1:6, 6:42. koloHercog P. (Slo/3) - Paolini J. (Ita) [10.9.] TUKAJ.

Falknerjeva: “To je poleg finala na OP Avstralije moja največja zmaga v karieri.”

TS, 08.09.2020

Živa Falkner je zmagovalka edinega letošnjega profesionalnega turnirja v Sloveniji. Na igriščih TK Krka Otočec je v finalu turnirja z nagradnim skladom 15 tisoč ameriških dolarjev premagala rojakinjo Tino Cvetkovič.Živi Falkner, ki je na začetku leta nastopila v finalu dekliških dvojic na OP Avstralije, je bila to prva profesionalna turnirska zmaga v karieri. 18-letnica je odlično pripravljenost pokazala že z naslovoma na odprtem prvenstvu v Ljubljani in v Portorožu, na najboljši možni način pa je začela tudi deveti mesec v letu.Na domačem terenu se je prvič v karieri uvrstila v finale turnirja serije Futures in nato prišla tudi do prve zmage.»Presrečna sem, da sem zmagala na tem turnirju. To je poleg finala na OP Avstralije moja največja zmaga v karieri. Bil je šele moj drugi nastop na profesionalnih turnirjih. Pokazalo se je, da sem v času pandemije in obdobju brez turnirjev res dobro trenirala. In ta zmaga je rezultat tega trdega dela moje celotne ekipe. Po 11 letih sodelovanja sva skupaj z Gordanom Jankovićem prišla do te nepozabne zmage. Ob tem pa sem presrečna, da mi je to uspelo na igriščih, kjer se je vse začelo. Prav tu sem pri štirih letih začela svojo teniško pot. Zdaj me čaka nastop v Rolandu Garrosu, kjer si želim priti čim dlje. Zadnji rezultati so res dobra popotnica za nastop na zadnjem turnirju za Grand Slam,» je dejala presrečna Falknerjeva.Z organizacijo tekmovanja pa je bil zelo zadovoljen direktor Tenis Slovenije, Gregor Krušič: »Pri Tenis Sloveniji smo hvaležni TK Krka Otočec, da so organizirali in povabili TS k sodelovanju pri organizaciji letos edinega profesionalnega teniškega turnirja v Sloveniji z nagradnim skladom 15 tisoč ameriških dolarjev.Prizadevanja so nagradile naše tekmovalke s slovenskim finalom med posameznicami, ki ga je dobila Živa Falkner. Ob tem pa je zmaga ostala doma tudi v dvojicah. To je nagrada za njihovo trdo delo, ob tem pa so dekleta dobila tudi zelo pomembne točke za lestvico WTA. Tako TK Krka Otočec kot tudi slovenski tenis je z izvedbo tekmovanja veliko pridobil, zato bomo naredili vse, da tudi naslednje leto organiziramo takšno tekmovanje.«Finale:Falkner Ž. (Slo) – Cvetkovič T. (Slo) 6:0, 7:6(6)Dvojice, finale:(4)Cvetkovič T./Lovrič P. – (3)Drahota Szabo D./Nagy A. 6:3, 6:1 TUKAJ.

Neuspešen prehod Juvanove na peščeno podlago

TS, 08.09.2020

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je pred dnevi iz ZDA vrnila v Evropo, kjer je danes že nastopila na turnirju serije WTA International v Istanbulu. V tekmi 1. kola je 19-letna Ljubljančanka morala priznati premoč 6 let starejši Slovakinji Anni Karolini Schmiedlovi. 

Kaja Juvan se svojega prvega nastopa na turnirju serije WTA International v turški prestolnici ne bo spominjala z veseljem. Turnir namreč zapušča že po 1. kolu, po tem ko jo je s 7:5, 1:6 in 6:4 po 2 urah in 19 minutah ugnala trenutno 182. igralka sveta Anna Karolina Schmiedlova. 25-letna Slovakinja sicer po kvaliteti sodi precej višje, o čemer priča tudi podatek, da je leta 2015 na WTA lestvici že zasedala 26. mesto.

Izgubila 8 servisnih iger

Tenisačici sta bili v zgodnji fazi obračuna pri osvajanju iger na svoj začetni udarec zelo neuspešni. Od uvodnih 8 iger je eno servisno igro dobila le Schmiedlova, ki je v 12. igri izkoristila svojo drugo žogico za niz in po 53 minutah povedla s 7:5. V drugem nizu je Juvanova odigrala precej bolje in imela že v 6. igri pri vodstvu s 5:0 prvo žogico za izenačenje na 1:1 v nizih, a Slovakinja je niz uspela podaljšati za eno igro.

V začetku tretjega niza sta tenisačici znova po 2-krat klonili na svoj začetni udarec, v večkrat ključni 7. igri niza pa je znova z 'breakom' prednosti povedla Schmiedlova. Slednja je pri vodstvu s 5:3 na servis Juvanove že imela 4 žogice za zmago (3 vezane), a Slovenka se je začasno rešila. V zadnji 10. igri sta bili tenisačici poravnani na 30:30, nato pa je Slovakinja zadela odličen servis, ob 5. zaključni žogici pa dočakala napako Juvanove.

Danes se bo v Istanbulu na teren podala še Polona Hercog, ki se bo predvidoma ob 18. uri pomerila proti domači povabljenki Berfu Cengiz (387. na WTA lestvici).

WTA International Istanbul (Turčija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno, 1. koloHercog P. (Slo/3) - Cengiz B. (Tur/WC)Schmiedlova A. K. (Svk) - Juvan K. (Slo) 7:5, 1:6, 6:4 TUKAJ.

Lino U12: Peternelova zablestela na igriščih TK Val Portorož, v Ljubljani do naslova Desy

TS, 07.09.2020

S ponedeljkovim finalom se je zaključilo odprto prvenstvo Ljubljane na igriščih TK Gibi Šport v starostni kategoriji Lino U12. Zmagovalec je postal Dejan Desy, ki je v finalu ugnal Lasseja Zajc-Gajška. Že v nedeljo se se je naslova v Portorožu veselila Zoja Peternel. 

FOTOGALERIJA

Tenisači v starostni kategoriji U12 ne poznajo premora. V zadnjem avgustovskem vikendu so se za naslov pomerili na igriščih TK Portovald v Novem mestu, tokrat pa se je turnir, ki bi se prvotno moral odvijati v Slovenj Gradcu, odigral na igriščih TK Gibi Šport v Ljubljani.

Turnirja se je skupaj udeležilo skoraj 50 tekmovalcev, med vsemi pa je največ pokazal Dejan Desy. Predstavnik ŽTK Maribor je že od samega začetka kazal odlične predstave, na poti do finala pa na vseh 4 tekmah skupaj izgubil vsega 8 iger.

V polfinalu je bil boljši s 6:3 in 6:1 od Patrika Semeniča (TK Gibi), ki je pred kratkim osvojil omenjeni turnir v Novem mestu, v finalu pa za konec še od Lasseja Zajc-Gajška (Top Ten).  V zgodnji fazi turnirja je za presenečenje poskrbel Nejc Šuštaršič-Kalin (TK Maja Matevžič), ki je presenetil 5. nosilca Maia Winterleitnerja (TK Center Court).

Tenis Slovenija (dečki, Lino U12 - TK Gibi)

Četrtfinale(1)Zajc-Gajšek L. - (8)Marinšek L. 6:2, 6:1(4)Bečirovič-Novak M. - (7)Lugarič L. 6:2, 6:2(6)Klep T. - (3)Desy D. 0:6, 0:6Šuštaršič-Kalin N. - (2)Semenič P. 5:7, 4:6Polfinale(1)Zajc-Gajšek L. - Bečirovič-Novak M. 6:0, 6:1(3)Desy D. - (2)Semenič P. 6:3, 6:1

Finale: (1)Zajc-Gajšek L - (3)Desy D. 4:6, 3:6

VSI REZULTATI


Izjemno močna je bila tudi konkurenca v Portorožu, kjer so se na igriščih TK Val Portorož predstavile deklice v starostni kategoriji U12. Od prvih osmih nosilk se v četrtfinale ni uspelo uvrstiti zgolj 8. nosili Tisi Strbad (TK BoBi), ki je v napetem obračunu 2. kola tesno klonila porti Janji Jenko (TK Triglav Kranj).

V zaključnih bojih se je izkazala Zoja Peternel (ŠDTŠR), ki je v četrtfinalu s 6:0 in 6:2 ugnala prav Janjo Jenko, v polfinalu bila s 6:2 in 6:1 boljša od Emme Hrnčič (TK Bobi), v finalu pa odlične predstave kronala z zmago nad Taro Murshed (ŽTK Maribor). Prav proti slednji je bilo Peternelovi najtežje. Zaostajala je z 0:1 v nizih, a v nadaljevanju odigrala bolje in zasluženo prišla do naslova.

Tenis Slovenija (deklice, Lino U12 - TK Val Portorož)

Četrtfinale(1)Peternel Z. - Jenko J. 6:0, 6:2(3)Hrnčič E. - (7)Fleischman J. 6:3, 3:6, 6:3(5)Yaneva V. - (4)Mlakar N. 6:7(3), 6:2, 6:3(6)Kadak-Ocvirk K. - (2)Murshed T. 6:4, 6:1Polfinale(1)Peternel Z. - (3)Hrnčič E. 6:2, 6:1TUKAJ.

Hercogova in Juvanova dobili nasprotnici v 1. kolu turnirja v Intanbulu

TS, 07.09.2020

V času, ko se na Odprtem prvenstvu ZDA pričenja drugi tekmovalni teden, so nekatere predstavnice nežnejšega spola že pričele s pripravami na zadnji turnir za Grand Slam v letošnji sezoni, ki se bo odvijal v Parizu. V Istanbulu bosta do odmevnega rezultata poizkušali priti Polona Hercog in Kaja Juvan. 

Bilo je leta 2018, ko je Polona Hercog na turnirju serije WTA International v Istanbulu nastopala izjemno uspešno in po 4 zmagah šele v finalu klonila proti Francozinji Pauline Parmentier. Lansko leto Mariborčanka v Turčiji ni nastopila, letos pa bo na več kot 200.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju znova poizkušala priti do odmevnega rezultata.

29-letno Štajerko za začetek v 1. kolu čaka obračun proti domačinki Berfu Cengiz (387. igralka sveta), ki bo v glavnem delu turnirja nastopila kot povabljenka organizatorjev. V primeru zmage, Hercogovo v 2. kolu čaka dvoboj proti boljši iz obračuna med Italijanko Jasmine Paolini (97. igralka sveta) in Švicarko Stefanie Voegele (114. igralka sveta).

Na papirju težja naloga v 1. kolu čaka drugo slovensko predstavnico Kajo Juvan, kateri je žreb namenil obračun proti Anni Karolini Schmiedlovi. Slovakinja, ki sicer trenutno na WTA zaseda "šele" 182. mesto, sodi precej višje, o čemer priča tudi podatek, da je leta 2015 kot 20-letnica veljala že za 26. igralko sveta. Schmiedlova je v karieri osvojila 3 WTA turnirje, tudi na turnirjih največje četverice pa se 2-krat že prebila do 3. kroga.

WTA International Istanbul (Turčija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno, 1. koloHercog P. (Slo/3) - Cengiz B. (Tur/WC)Schmiedlova A. K. (Svk) - Juvan K. (Slo) TUKAJ.

Petrol U18: Na igriščih TK Svoboda do naslova Sevšek in Kočevarjeva

TS, 07.09.2020

Na igriščih TK Svoboda je v preteklih dneh potekal turnir v starostni kategoriji Petrol U18. V konkurenci fantov se je naslova veselil 4. nosilec turnirja Grega Sevšek, medtem ko je pri dekletih največ pokazala 1. nosilka Anali Kočevar. 

Na odprtem prvenstvu Ljubljane (TK Svoboda) se je v konkurenci fantov predstavilo 17 tekmovalcev. V 1. kolu smo videli le obračun med Nikom Gmajnarjem (TK Maja Matevžič) in Taijem Filipčič-Saulejem (TK Morje). Dvoboj je dobil Gmajnar, ki je v 2. kolu naletel na razigranega Grego Sevška (TK Krško), ki je proti predstavniku TK Maja Matevžič oddal eno samo igro.

Odlično je Sevšek igral tudi v nadaljnjih obračunih, ko je najprej ugnal Maja-Jurija Miklavca (Zklub), v polfinalu in finalu pa še predstavnika TK Spin Medvode Vanjo Joksovića in Joba Japlja. Še najbolj je končno zmago Sevška ogrozil Joksović, ki je v polfinalu že vodil z 2:0 v nizih, a dvoboja ni uspel zaključiti.

Tenis Slovenija (fantje, Petrol U18 - TK Svoboda)

Četrtfinale(1)Javoršek S. - (8)Winterleitner L. 6:1, 6:2(3)Japelj J. - Bogunović M. 7:5, 4:1* - predaja(5)Miklavec M-J. - (4)Sevšek G. 3:6, 4:6(6)Joksović V. - (2)Kovač T. 6:4, 2:6, 6:3Polfinale(1)Javoršek S. - (3)Japelj J. 1:6, 6:2, 3:6(4)Sevšek G. - (6)Joksović V. 2:6, 6:4, 6:2

Finale: (3)Japelj J. - (4)Sevšek G. 3:6, 4:6

VSI REZULTATI


Pri dekletih naslov 1. nosilki

Ob Jobu Japlju in Vanji Joksoviću je za odličen teden TK Spin Medvode poskrbela še Anali Kočevar, ki je na igriščih TK Svoboda pokorila vso konkurenco. Kočevarjeva je bila v 1. kolu prosta, vse tri obračune, ki jih je odigrala, pa dobila brez izgubljenega niza.

Po tem, ko je v četrtfinalu s 6:2 in 6:2 ugnala 3 leta mlajšo Ivono Ahčan (TK Center Court) in v polfinalu Rimo Kočevar (TK Spin Medvode), je v finalu svoje delo zaključila proti Tini Komac (TK Vanganel). Ta je v prvem nizu klonila po tie-breaku, v drugem pa se ustavila pri dveh osvojenih igrah.

Tenis Slovenija (dekleta, Petrol U18 - TK Svoboda)

Četrtfinale(1)Kočevar A. - Ahčan I. 6:2, 6:2Logar I. - Kočevar R. 1:6, 2:6Komac T. - (3)Kukavica Ž. 7:5, 6:1Sedej Š. - (2)Jurak V. 6:1, 6:2Polfinale(1)Kočevar A. - Kočevar R. 6:2, 6:3Komac T. - Sedej Š. 6:4, 6:3

Finale: (1)Kočevar A. - Komac T. 7:6(2), 6:2

VSI REZULTATI

TUKAJ.

Veterani ŠTK Velenje izjemno sezono zaključili z ligaškim naslovom (FOTO)

TS, 06.09.2020

V Velenju smo dobili prvake letošnje izvedbe veteranske lige. Naslov je ostal doma, za kar so predstavniki ŠTK Velenje v finalnem obračunu proti TK Trbovlje poskrbeli z odločilnimi boji v dvojicah. Ključno peto točko sta domačinom z zmago s 6:3 in 6:1 priborila Matjaž Končan in Samo Zakeršnik.

FOTOGALERIJA

V finalnem dvoboju med Teniškim klubom Trbovlje in Šaleškim teniškim klubom Velenje se je ponovil razplet iz rednega dela sezone. Še enkrat več so se zmage s končnim rezultatom 5:4 veselili predstavniki iz Velenja, za katere je imela tokratna zmaga še dodatno težo. Postali so namreč prvaki veteranske lige 2020.

V zadnjem dvoboju sezone brez drame ni šlo. Po posamičnih obračunih je bil rezultat poravnan na 3:3, v dvojicah pa so se bolj izkazali domačini iz Velenja. Odločala je zadnja, 9. tekma, v kateri sta kapetan Matjaž Končan in Samo Zakeršnik s 6:3 in 6:1 ugnala navezo Ule A./Leljak Z.

Seznam vseh igralcev v veteranski ligi

Veteranska liga

PLAY OFF

Polfinale, 5.9.2020ŠTK Velenje : TK Branik Maribor 7:2TK Trbovlje : ŽTK Maribor 6:3

Finale, 6.9.2020 (Velenje)ŠTK Velenje : TK Trbovlje 5:4


VSI REZULTATI

1. kolo, torek, 9.6.2020ŽTK Maribor : TK Branik Maribor 4:5TK Trbovlje : TK Terme Ptuj 5:4ŠTK Velenje je prost

2. kolo, četrtek, 18.6.2020 TK Trbovlje : TK Branik Maribor 9:0ŠTK Velenje : ŽTK Maribor 5:4TK Terme Ptuj je prost3. kolo, četrtek, 25.6.2020ŠTK Velenje : TK Terme Ptuj 5:4ŽTK Maribor : TK Trbovlje 6:3TK Branik Maribor je prost4. kolo, torek, 7.7.2020TK Trbovlje : ŠTK Velenje 4:5TK Terme Ptuj : TK Branik Maribor 8:1ŽTK Maribor je prost5. kolo, torek, 23.7.2020TK Branik Maribor : ŠTK Velenje 6:3TK Terme Ptuj : ŽTK Maribor 3:6TK Trbovlje je prostLESTVICA: TUKAJ.

Živa Falkner velika zmagovalka Futuresa Krka Open Otočec 2020

TS, 06.09.2020

Na igriščih Teniškega kluba Krka Otočec se je zaključil profesionalni turnir serije Futures z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev. Za naslov sta se v finalu pomerili Slovenki Živa Falkner in Tina Cvetkovič, še tretjič v tem poletju pa se je zmage veselila prva. 

Novomeščanka Živa Falkner je odlično pripravljenost pokazala že z naslovoma na odprtem prvenstvu v Ljubljani (TD Slovan) in Portorožu, izjemno pa je stopila tudi v mesec september. Na domačem terenu na Otočcu se je prvič v karieri uvrstila v finale profesionalnega turnirja serije Futures in tam prišla tudi do prve velike trofeje.

Falknerjeva je na poti do finala ugnala Nemko Chantal Sauvant, 1. nosilko turnirja Veroniko Erjavec, v četrtfinalu po preobratu Manco Pislak, v polfinalu pa prepričljivo s 6:2 in 6:2 še Italijanko Nicole Fossa Huergo. V finalu ji je načrte poizkušala preprečiti Tina Cvetkovič, ki je že včeraj skupaj s Pio Lovrič osvojila turnir dvojic, proti Falknerjevi pa prav tako lovila svojo krstno lovoriko na turnirjih serije Futures med posameznicami.

Cvetkovičeva v tie-breaku od 1:4 do 5:4, a na koncu uspešnejša Falknerjeva

Prvega niza je bilo konec ekspresno hitro. Falknerjeva je ubranila obe 'break' žogici Cvetkovičeve, sama pa izkoristila 3 od 7 in prvi niz po 35 minutah igre dobila s 6:0. V drugem je Cvetkovičeva nudila precej večji odpor in že povedla tudi s 4:2. Falknerjeva je našla pot do povratka in v drugem nizu izsilila podaljšano igro.

Tam se je odvijala prava drama. Falknerjeva je hitro povedla s 4:1, nato zgrešila 'smash' udarec, po menjavi strani pa je Cvetkovičeva dobila še naslednje 3 točke in tako povedla s 5:4. Falknerjeva je ostala zbrana, si prvo zaključno žogico priigrala že pri vodstvu s 6:5, izkoristila pa svojo drugo, ko je pri rezultatu s 7:6 Cvetkovičeva forehand poslala v avt.

ITF W15 Krka Open Otočec (pesek, zunaj), posamezno, četrtfinaleFalkner Ž. (Slo) – Pislak M. (Slo/6) 3:6, 6:2, 6:1Cisovska R. (Svk) – Fossa Huergo N. (Ita) 6:1, 6:7(3), 5:7Hermann S. (Nem) – Schunk N. (Nem) 2:6, 2:6Cvetkovič T. (Slo) – Lukacs V. (Mad/2) 6:0, 6:2

PolfinaleFalkner Ž. (Slo) - Fossa Huergo N. (Ita) 6:2, 6:2Schunk N. (Nem) - Cvetkovič T. (Slo) 1:6, 6:7(3)

Finale: Falkner Ž. (Slo) - Cvetkovič T. (Slo) 6:0, 7:6(6)


Dvojice, polfinale(1)Helgo M./Vedder E. – (4)Cvetkovič T./Lovrič P. 6:1, 5:7, 7:10(3)Drahota Szabo D./Nagy A. – Hermann S./Rittberger S. 6:1, 6:1

Finale: (4)Cvetkovič T./Lovrič P. - (3)Drahota Szabo D./Nagy A. 6:3, 6:1

TUKAJ.

KRKA OPEN 2020 V ŽIVO: Slovenski finale

TS, 06.09.2020

V soboto se bosta že ob 10. uri na igriščih št. 2 in 3 za finalno vstopnico pričeli meriti Tina Cvetkovič in Živa Falkner. Lahko Slovenki poskrbita za vseslovenski finale na letošnjem Krka Opnu? Kasneje bo Cvetkovičeva nastopila še v finalu dvojic, kjer nastopa skupaj s Pio Lovrič.

Več o dogajanju na Krka Opnu 2020 si lahko preberete TUKAJ.

Vse rezultate najdete TUKAJ (kliknite za prevezavo).

TUKAJ.

Tennis Europe: Laniškova in Obrul do naslova na Ptuju, Videnović najboljši v Kopru (FOTO)

TS, 05.09.2020

V tem tednu sta na slovenskih tleh potekala dva turnirja serije Tennis Europe. Popolno slovensko slavje je preprečila le Avstrijka Sarah Messenlechner, ki je v Kopru v finalu zaustavila domačinko Ano Taro Praček, odlično formo pa so z naslovom potrdili Lun Obrul, Ana Lanišek in Luka Videnović. 

FOTOGALERIJA (FB/TK Luka Koper)

V Kopru so se na igriščih TK Luka Koper na turnirju serije Tennis Europe predstavili tenisači in tenisačice v starostni kategoriji U14. Tako v konkurenci dečkov kot tudi deklic se je v glavnem delu turnirja predstavilo po 32 tekmovalcev. Pri dečkih presenečenja ni dopustil 1. nosilec turnirja Luka Videnović, ki je bil v velikem finalu s 7:5 in 6:0 boljši od rojaka Maka Mikoviča.

Vse do zadnjega je bila v boju za naslov tudi Ana Tara Praček, ki je v finalu morala priznati premoč 1. nosilki, Sarah Messenlechner iz Avstrije. Pračkova, za katero je odličen turnir, je skupaj z Laro Flerin nastopila tudi v finalu dvojic, a tudi tam bila za las prekratka. Pri dečkih se je naslova v paru skupaj z Dmityjem Subochem veselil Lukas Marjanovič.

Na Ptuju zmagi ostali doma

Odličen slovenski uspeh na turnirjih Tennis Europe sta na Štajerskem dopolnila Lun Obrul in Ana Lanišek. Prvi je bil najboljši tako v posamični konkurenci kot skupaj z Aljažem Kirbišem tudi v dvojicah, Laniškova pa je odlično formo potrdila s finalno zmago proti 1. nosilki Johanni Heismair iz Avstrije. Bilo je 6:1 in 7:5.

Kljub porazu se je Avstrijka na Ptuju uspela prebiti do naslova, in sicer v dvojicah skupaj s Slovenko Anamari Žnuderl. Prvi nosilki sta bili v finalu boljši od slovenske naveze Mumlek L./Završki N.

Tennis Europe

10. Intesa Sanpaolo Bank Junion Slovenia Open (U14, Koper, pesek)

DEČKI, posamezno, finaleVidenović L. (Slo/1) - Mikovič M. (Slo) 7:5, 6:0Dvojice, finaleMarjanovič L./Suboch D. - Petrović L./Suljić S. 6:1, 6:2
DEKLICE, posamezno, finaleMessenlechner S. (Avt/1) - Praček A. T. (Slo/2) 6:3, 6:2Dvojice, finale(1)Lederer E./Messenlechner S. - (2)Flerin L./Praček A. T. 6:4, 7:5

VSI REZULTATITerme Ptuj Open

FANTJE, posamezno, finaleObrul L. (Slo/8) - Ujvary M. (Avt/3) 6:1, 1:0* - predajaDvojice, finale(2)Kirbiš A./Obrul L. - (3)Gaxherri S./Ujvary M. b.b.
DEKLETA, posamezno, finaleLanišek A. (Slo/2) - Hiesmair J. (Avt/1) 6:1, 7:5Dvojice, finale(1)Heismair J./Žnuder TUKAJ.

Veterani iz ŠTK Velenje izločili branilce naslova; za lovoriko proti Trboveljčanom

TS, 05.09.2020

Prva sobota v mesecu septembru je postregla z obema polfinalnima obračunoma v veteranski ligi. Teniški igralci TK Branik Maribor in ŽTK Maribor so lovili še tretji zaporedni finale, a bili tokrat oboji neuspešni. Do prepričljivih polfinalnih zmag so se prebili Velenjčani in Trboveljčani, ki se bodo v nedeljo za naslov pomerili v Velenju. 

V preteklih dveh sezonah je imela veteranska liga vselej enak razplet. V finalu so se pomerili tenisači TK Branik Maribor in ŽTK Maribor, naslova pa se je veselili prvi. To leto bo drugače, saj se v finale ni uspelo prebiti nobeni izmed mariborskih ekip.

V svoj prvi finale po letu 2017 uvrstili tenisači ŠTK Velenje, ki so bili prepričljivo s 7:2 boljši od Branika. Za naslov se bodo Velenjčani na domačem terenu že jutri, v nedeljo, 6. septembra, pomerili proti TK Trbovlje, ki je v drugem polfinalu s 6:3 ugnal ekipo ŽTK Maribor.

Ko so se Velenjčani in Trboveljčani pomerili v rednem delu sezone, so se v Trbovljah tesne zmage s 5:4 veselili tenisači ŠTK Velenje.

Seznam vseh igralcev v veteranski ligi

Veteranska liga

PLAY OFF

Polfinale, 5.9.2020ŠTK Velenje : TK Branik Maribor 7:2TK Trbovlje : ŽTK Maribor 6:3

Finale, 6.9.2020 (Velenje)ŠTK Velenje : TK Trbovlje

TUKAJ.

Cvetkovičeva in Lovričeva do naslova na Otočcu; v nedeljo vseslovenski finale

TS, 05.09.2020

Na turnirju serije Futures Krka Open Otočec 2020 sta se oba sobotna polfinala odvija po slovenskih željah. Domačinka Živa Falkner je na igrišču št. 3. nadigrala nasprotnico iz Italije, slovenski uspeh pa je dopolnila Tina Cvetkovič, ki je z 2:0 v nizih ugnala Nemko Schunkovo. Zdaj je že jasno, da bo naslov ostal v Sloveniji.

Tako Živa Falkner kot tudi Tina Cvetkovič sta na igriščih TK Krka Otočec potrdili odlično formo. Falknerjeva je svojo nasprotnico na igrišču št. 3 nadigrala in si po zmagi s 6:2 in 6:2 priborila svoj prvi finalni nastop na profesionalnem turnirju serije Futures.

Svoj prvi naslov bo lovila proti rojakinji Tini Cvetkovič. Ta je istočasno nastopala na igrišču št. 2 in za zmago proti Nemki Nastasji Mariani Schunk potrebovala malce več časa. Prvi niz je dobila prepričljivo s 6:1, v drugem pa morala loviti zaostanek z 2:5. V ključnih trenutkih je odigrala odlično, rezultat poravnala na 5:5, nato pa dobila podaljšano igro drugega niza.

Tudi v dvojicah najboljši Slovenki

Cvetkovičeva je le dobro uro po polfinalnem obračunu odigrala še en dvoboj, in sicer finalni v konkurenci dvojic, kjer je na Otočcu nastopala skupaj s Pio Lovrič. Slovenki sta svoje delo opravili odlično in nasprotno navezo Drahota Szabo D./Nagy A. ugnali s kar 6:3 in 6:1 ter tako zasluženo prišli do naslova.

TF W15 Krka Open Otočec (pesek, zunaj), posamezno, četrtfinaleFalkner Ž. (Slo) – Pislak M. (Slo/6) 3:6, 6:2, 6:1Cisovska R. (Svk) – Fossa Huergo N. (Ita) 6:1, 6:7(3), 5:7Hermann S. (Nem) – Schunk N. (Nem) 2:6, 2:6Cvetkovič T. (Slo) – Lukacs V. (Mad/2)PolfinaleFalkner Ž. (Slo) - Fossa Huergo N. (Ita) 6:2, 6:2Schunk N. (Nem) - Cvetkovič T. (Slo) 1:6, 6:7(3)

Finale: Falkner Ž. (Slo) - Cvetkovič T. (Slo)


Dvojice, polfinale(1)Helgo M./Vedder E. – (4)Cvetkovič T./Lovrič P. 6:1, 5:7, 7:10(3)Drahota Szabo D./Nagy A. – Hermann S./Rittberger S. 6:1, 6:1

Finale: (4)Cvetkovič T./Lovrič P. - (3)Drahota Szabo D./Nagy A. 6:3, 6:1

TUKAJ.

Hradecka in Klepačeva izsilili 3. niz, a ostali brez napredovanja

TS, 05.09.2020

Od letošnjega Odprtega prvenstva ZDA se je poslovila še zadnja slovenska predstavnica. Andreja Klepač je v konkurenci ženskih dvojic skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko klonila v osmini finala.

Andreja Klepač, ki je na Odprtem prvenstvu ZDA v letih 2007 in 2008 nastopila tudi v glavnem delu turnirja med posameznicami, v zadnjih letih predstavlja glavno slovensko orožje v konkurenci parov.

Letos je v Flushing Meadowsu tako kot lani združila moči s Čehinjo Lucie Hradecko, s katero je lani do največjega skupnega uspeha prišla v Cincinnatiju, kjer sta tenisačici v finalu ugnali navezo Groenefeld A./Schuurs D.

Po uspešnem Cincinnatiju sta lani Klepačeva in Hradecka na OP ZDA klonili v 1. kolu, letos pa sta obstali na naslednji oviri. V 1. kolu sta brez večjih težav ugnali dvojico Olaru R./Sorribess Tormo S., v 2. kolu pa sta previsoko oviro predstavljali Američanki Asia Muhammad in Taylor Townsend.

Domačinki sta v prvem nizu dvakrat odvzeli servis Hradecki in Klepačevi ter ga po 27 minutah dobili s 6:3, prava drama pa se je odvijala v 2. nizu. Tam sta Muhammadova in Townsendova pri vodstvu s 6:5 že servirali za zmago, a Slovenka in Čehinja sta kljub temu uspeli izsiliti 3. niz. V zadnjem delu obračuna sta znova več pokazali domačinki, ki sta delo dokončali z zmago s 6:0.

OP ZDA (New York, $21.656.000, trda podlaga, zunaj), ženske, dvojice1. kolo: Olaru R./Sorribes Tormo S. - Hradecka L./Klepač A. 3:6, 2:6Osmina finala: Hradecka L./Klepač A. - Muhammad A./Townsend T.  3:6, 7:6(6), 0:6

TUKAJ.

Peti dan na Krka Opnu prinaša vseslovenski četrtfinale

TS, 04.09.2020

Na 15.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Futures na Otočcu se bližamo zaključnim bojem. Petek na Krka Opnu prinaša vse štiri četrtfinalne obračune v konkurenci posameznic in oba polfinalna dvoboja med pari. 

Vseslovenskemu obračunu smo bili na Otočcu priča že v četrtek, ko je Živa Falkner po preobratu s 4:6, 6:0 in 6:3 ugnala 1. nosilko turnirja Veroniko Erjavec.

V konkurenci posameznic je uspešno nastopila še Manca Pislak, ki je 6:2 in 6:3 ugnala Rusinjo Alexandro Vasilyevo, po 3 zmagah pa se je v 2. kolu poslovila Petja Drame, za katero je izjemen turnir. Drametova se je namreč že na prvem profesionalnem turnirju uvrstila v glavni del tekmovanja in tam v 1. kolu ugnala 3. nosilko, Francozinjo Manon Leonard.

V petek se bosta že ob 10. uri na igrišču št. 3 za polfinalno vstopnico med seboj pomerili Falknerjeva in Pislakova, ob 10.15 pa na igrišču št. 2 pričakujemo tudi Tino Cvetkovič. Slednja se bo kasneje skupaj s Pio Lovrič pomerila še v polfinalu dvojic.

VSE DVOBOJE NA IGRIŠČU ŠT. 2 in 3 SI LAHKO V ŽIVO OGLEDATE TUKAJ.

ITF W15 Krka Open Otočec (pesek, zunaj), posamezno, četrtfinaleFalkner Ž. (Slo) - Pislak M. (Slo/6)Cisovska R. (Svk) - Fossa Huergo N. (Ita)Hermann S. (Nem) - Schunk N. (Nem)Cvetkovič T. (Slo) - Lukacs V. (Mad/2)Dvojice, polfinale(1)Helgo M./Vedder E. - (4)Cvetkovič T./Lovrič P.(3)Drahota Szabo D./Nagy A. - Hermann S./Rittberger S. TUKAJ.

Prvi septembrski vikend prinaša končno odločitev v veteranski ligi

TS, 03.09.2020

V prvem septembrskem vikendu bomo dobili tudi prvaka v veteranski ligi. Polfinalna obračuna bosta že v soboto odigrana v Velenju in Trbovljah, finalni obračun pa bo dan kasneje gostila višje uvrščena ekipa po rednem delu tekmovanja. 

Naslov prvakov branijo tenisači TK Branik Maribor, ki so v lanski sezoni v finalu s 6:3 v zmagah ugnali sosede iz ŽTK Maribor. Tokrat obe mariborski ekipi čaka težka naloga že v polfinalu, saj se letos tako Velenjčani kot tudi Trboveljčani zdijo dobro pripravljeni.

Tenisači ŠTK Velenje, ki so redni del sezone končali na 1. mest, bodo v soboto doma gostili tenisače TK Branik Maribor, istočasno pa se bodo na igrišču v Trbovljah pomerili ekipi TK Trbovlje in ŽTK Maribor.

Finalni obračun bo odigran v nedeljo. Gostila ga bo ekipa, ki je redni del sezone končala na višjem mestu od nasprotnikov.

Seznam vseh igralcev v veteranski ligi

Veteranska liga

PLAY OFF

Polfinale, 5.9.2020ŠTK Velenje : TK Branik MariborTK Trbovlje : ŽTK Maribor

KONČNA LESTVICA PO REDNEM DELU:

VSI REZULTATI

1. kolo, torek, 9.6.2020ŽTK Maribor : TK Branik Maribor 4:5TK Trbovlje : TK Terme Ptuj 5:4ŠTK Velenje je prost

2. kolo, četrtek, 18.6.2020 TK Trbovlje : TK Branik Maribor 9:0ŠTK Velenje : ŽTK Maribor 5:4TK Terme Ptuj je prost3. kolo, četrtek, 25.6.2020ŠTK Velenje : TK Terme Ptuj 5:4ŽTK Maribor : TK Trbovlje 6:3TK Branik Maribor je prost4. kolo, torek, 7.7.2020TK Trbovlje : ŠTK Velenje 4:5TK Terme Ptuj : TK Branik Maribor 8:1ŽTK Maribor je prost5. kolo, torek, 23.7.2020TK Branik Maribor : ŠTK Velenje 6:3TK Terme Ptuj : ŽTK Maribor 3:6TK Trbovlje je prost TUKAJ.

21. igralka sveta na OP ZDA zaustavila Juvanovo, napredovanje Klepačeve

TS, 02.09.2020

Slovenija po treh dneh Odprtega prvenstva ZDA ostaja brez svojega predstavnika v posamični konkurenci. Po tem, ko je Aljaž Bedene klonil že v 1. kolu, je premoč nasprotnici v 2. kolu morala priznati tudi Kaja Juvan. Napredovanje v osmino finala si je v dvojicah zagotovila Andreja Klepač.

Kaja Juvan je v obračunu proti 21. igralki sveta Anett Kontaveit zaman lovila svojo prvo uvrstitev v 3. kolo turnirja za Grand Slam. 19-letna Ljubljančanka proti Estonki ni imela svojega dne, o čemer priča tudi podatek o le 2 osvojenih igrah na svoj začetni udarec.

Edina slovenska predstavnica v posamični konkurenci dvoboja ni pričela najbolje in se že po nekaj minutah znašla v zaostanku z 0:3. Nadaljevala je bolje, rezultat poravnala na 3:3, na servis Estonke prišla do rezultata 30:30, nato pa je znova pobudo prevzela 14. nosilka turnirja. Ta je v nadaljevanju dobila prav vse igre na servis Slovenke in se po uri in 14 minutah igre veselila zmage s 6:4 in 6:1.

Juvanova je tako še drugič v svoji karieri obstala v 2. kolu turnirja velike četverice. Lani je bila v Wimbledonu od nje po 3 nizih boljša Američanka Serena Williams. Kontaveitova se bo za mesto v osmini finala pomerila proti boljši iz obračuna med Poljakinjo Magdo Linette in Makedonko Danko Kovinić.

Češko-slovenska naveza začela uspešno

Po porazu Juvanove v New Yorku od slovenskih predstavnikov ostaja le še Andreja Klepač, ki je v 1. kolu ženskih dvojic skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko brez večjih preglavic ugnala navezo Olaru R./Sorribes Tormo S. Češko-slovenska naveza se je po uri in 15 minutah igre veselila zmage s 6:3 in 6:2.

OP ZDA (New York, $21.656.000, trda podlaga, zunaj), ženske, posamezno1. kolo: Arconada U. M. (Zda) - Juvan K. (Slo) 4:6, 6:7(2)2. kolo: Juvan K. (Slo) - Kontaveit E. (Est/14) 4:6, 1:6

Dvojice1. kolo: Olaru R./Sorribes Tormo S. - Hradecka L./Klepač A. 3:6, 2:6Osmina finala: Hradecka L./Klepač A. - Muhammad A./Townsend T. ALI Mattek-Sands B./Zhang S. TUKAJ.

V petek se je zaključil turnir Ljubljana Tivoli Open 2020

TS, 02.09.2020

V petek, 28.8. se je zgodil še en popoln teniški dan v Tivoliju. Ob upoštevanju strogih ukrepov NIJZ in priporočil TZS so igralci in igralke pripravili prijetno teniško vzdušje, za zaključek dneva pa je organizator za nastopajoče ter sponzorje turnirja pripravil žar večer z zabavnim programom.Nastopili sta plesalki na drogu, tamburaški oktet iz Dragatuša, predstavniki RIC Bela Krajina so predstavili njihove značilne izdelke, pevka Neža pa je navdušila z odličnim pevskim nastopom.Petek je prinesel tudi sedem zmagovalcev, pet v posamični in dva v kategoriji parov. V najmlajši kategoriji M 35+ smo spremljali zanimiv in napet obračun med Alešem Mačkom in Klemnom Kadivnikom. Odločila je večja zanesljivost prvega in Maček je slavil z rezultatom 6-3 6-4. V kategoriji M 40+ je naslov osvojil Jure Jamšek , ki je v finalu s 6-2 6-0 premagal Miho Oberstarja.Ostali obračuni:Končani so bili tudi obračuni v kategoriji 65+. V turnirju, ki se je igral po sistemu RR je slavil Brane Dolčič , drugo mesto je osvojil Igor Kovač. V moški kategoriji 70 + je bil najboljši Marjan Furlan, ki je s 6-1 6-0 ugnal Toneta Prešerna. V najstarejši moški kategoriji 75+ je v RR turnirskem sistemu največ zmag pridelal Ivo Drenovec , drugo mesto je osvojil Franc Bradan. Med ženskami 35 – 50 let je bila najboljša Kristina Vanceta, drugo mesto je osvojila Alenka Hiti. V kategoriji žensk 50+ je naslov osvojila Vera Pajenk. Finalno tekmo ji je Milena Dolčič zaradi poškodbe predala.Štiri zmagovalce med moškimi smo dobili v soboto.V kategoriji M 45+ sta se za naslov borila Marko Lopatič in Miha Orel.V kategoriji M 50+ sta se udarila Igor Božičnik in Robert Purič.V kategoriji M 55+ sta finalu nastopila Janez Škrjanec in Miran Stefanovič.V kategoriji M 60+ pa sta bila finalista Rudi Bradelj in Bojan Borko.Med moškimi dvojicami sta naslov v kategoriji 60+ osvojila Marjan Žižek in Andrej Pergar, ki sta v finalu s 6-3 6-1 premagala Iva Drenovca in Pavla Žerjava. Med moškimi dvojicami 55+ so se za naslov borili Sašo Svoljšak in Sašo Štiftar ter Roman Medvešek in Jernej Dragoš. V kategoriji moških do 50 let je bil finale med Jovanovičem in Pleterškom ter Omanovičem in Gradišarjem. Med mešanimi dvojicami do 55 let so bila na sporedu še tri srečanja. Med mešanimi dvojicami nad 55 let so se v finalu pomerili Marjan Žižek in Vera Pajenk ter Vesna Stanko in Bojan Borko. TUKAJ.

Tekmovanje Lampo Trophy Italija do 12 let odpovedano

TS, 02.09.2020

Žal sporočamo, da je tekmovanje Lampo Trophy Italija do 12 let zaenkrat odpovedano. Več informacij bo sledilo.

 

Italija je zaprla mejo za Madžarsko zato je le ta reprezentanca odpovedala nastop. Pospešeno se dogovarja, da se bo prvi vikend v novembru izvedel dvoboj z Avstrijo. _________________________________________Na ekipnem tekmovanju bodo sodelovale reprezentance Italije, Švice, Madžarske in Slovenije. Odhod na tekmovanje bi prvotno moral biti s kombijem v ponedeljek, 14.9., dopoldan, vrnitev v petek. Ekipo bi spremljala trenerja Ervin Hafner in Marko Por. Vabljeni tekmovalci-ke:1. Šeško Žiga2. Suljić Svit3. Petrovič Luka4. Plošnik Ela5. Butina Jazbec Beti6. Senica Alja TUKAJ.

Juvanova drugič za 3. kolo na turnirju za Grand Slam

TS, 02.09.2020

Tretji dan na Odprtem prvenstvu ZDA prinaša kar dva slovenska obračuna. Kaja Juvan bo drugič v karieri lovila mesto v 3. kolu turnirja za Grand Slam, prvi obračun na prvenstvu pa čaka tudi Andrejo Klepač, ki bo znova združila moči s Čehinjo Lucie Hradecko. 

Edina slovenska predstavnica v posamični konkurenci Kaja Juvan je v uvodnem kolu z rezultatom 6:4 in 7:6(2) ugnala domačinko Usue Maitane Arconado. "Šlo je za posebno izkušnjo, saj gre moj prvi Grand Slam turnir, na katerem ni prisotnih gledalcev," je dejala 19-letna Ljubljančanka in dodala: "Tako jaz kot tudi moja tekmica sva veliko nihali, a pomembno je, da sem na koncu odigrala dobro in dvoboj zaključila kot je to potrebno."

Juvanova se je že dotaknila tudi naslednje tekmice, Anett Kontaveit, s katero se bo v sredo pomerila kot prva na igrišču št. 7. "Tekmice ne poznam dobro. Z Robijem sva jo sicer gledala, zdaj je na nas, da se nanjo dobro taktično pripravimo." Estonka na WTA lestvici zaseda 21. mesto, v New Yorku pa ji pripada vloga 14. nosilke. Za Juvanovo bo to 2. nastop v 2. kolu turnirja za Grand Slam. Pred tem je Slovenka mesto v 3. kolu že lovila lani v Wimbledonu, ko je močno namučila Američanko Sereno Williams.

Kot prvi bosta na igrišče št. 14 stopili tudi Lucie Hradecka in Andreja Klepač, ki se bosta v 1. kolu ženskih dvojic pomerila proti romunsko-španski navezi Olaru R./Sorribes Tormo S. V dvojicah je letos v glavni del turnirja uvrščenih 32 parov, kar pomeni, da bi Hradecka in Klepačeva z morebitno zmago že postali udeleženki osmine finala.

OP ZDA (New York, $21.656.000, trda podlaga, zunaj), ženske, posamezno1. kolo: Arconada U. M. (Zda) - Juvan K. (Slo) 4:6, 6:7(2)2. kolo: Juvan K. (Slo) - Kontaveit E. (Est/14) [17.00]

Dvojice1. kolo: Olaru R./Sorribes Tormo S. - Hradecka L./Klepač A. [17.00]

ŽE IZPADELMoški, posamezno1. kolo: Ruusuvuori E. (Fin) - Bedene A. (Slo) 6:3, 3:6, 6:1, 4:6, 6:1 TUKAJ.

FOTO: Drametova po 2 zmagah prvič v glavnem delu profesionalnega turnirja

TS, 02.09.2020

V torek se je nadaljeval teniški turnir Krka Open Otočec 2020 z nagradnim skladom 15.000 USD. Po osemnajst urnem dežju je marljivim delavcem  teniškega centra Otočec Terme Krka uspelo usposobiti igrišča in omogočiti nadaljevanje kvalifikacij.

FOTOGALERIJA

Že v kvalifikacijah smo gledali nekaj razburljivih dvobojev, od Slovenk se je naprej uspela prebiti le Petja Drame. Petja je v prvem krogu premagala Novomeščanko Jeleno Kovačevič in v finalu kvalifikacij še Švicarko Ayline Samardzic 6:3 7:5. Poleg Petje je edino presenečenje kvalifikacij pripravila Hrvatica Tara Wurth, ki je premagala Nemko Sabrino Rittberger.

V popoldanskem sporedu so se pričela srečanja prvega kroga v konkurenci dvojic. Že takoj smo imeli priložnost uživati v potezah obeh predstavnic TK Krka Otočec. Prvi sta svoje delo zaključili Živa Falkner in Maria Bondarenko (RUS), ki sta z dvakrat po 6:0 premagali sestri Gvozdenović iz Srbije. Na sosednjem igrišču sta Nika Zupančič in Tjaša Klevišar po uvodnem ogrevanju in izenačenem rezultatu na 3:3, v nadaljevanju zaigrali bolj agresivno in predvsem bolj zanesljivo ter zmagali 6:3 in 6:2 proti slovenski dvojici Čizmič/Venta.

Na sporedu je bilo tudi pet dvobojev prvega kroga glavnega turnirja posameznic. Žal sta obe slovenski igralki, ki sta nastopili, morali priznati premoč nasprotnicam. Prva je na igrišče stopila Pia Lovrič, ki ji Nemka Nastja Schunk ni pustila veliko priložnosti. Kljub borbenosti Pie, so vse ključne točke pripadle Nemki, ki je prevladovala z močnimi udarci z osnovne črte. Tudi končnih 6:1 in 6:2 to dokazuje. Na sosednjem igrišču je svoj dvoboj proti Slovakinji Romani Cisovki igrala obetavna Tara Gorinšek. Po gladko izgubljenem prvem nizu, smo v drugem gledali bolj izenačen dvoboj in v trenutkih, ko je kazalo, da bi lahko prišlo do preobrata, je Tara žal naredila nekaj napak in omogočila napredovanje Slovakinje s 6:1 in 6:3.

V sredo so na sporedu preostali dvoboji v prvem krogu posameznic. Prva bo na igrišče številka 3 ob 10 uri stopila domačinka Živa Falkner. Njena nasprotnica bo Nemka Chantal Sauvant, ki se je prebila iz kvalifikacij. Živa je januarja letos zaigrala v finalu odprtega prvenstva Avstralije v dvojicah in je trenutno 42. mladinka na svetu. Takoj za njo ba na istem igrišču okoli 11:45 svoj prvi dvoboj odigrala Nika Zupančič. Njena nasprotnica bo Hrvatica Tara Wurth, ki je prikazala odlično igro v kvalifikacijah. Nika igra tenis in študira medicino na Univerzi v Seattlu (ZDA) in se bo po dveh letih vrnila na slovenska igrišča.

Ob 10ti uri bo svoj dvoboj proti tretji nosilki, Madžarki Drahota Szabo pričela tudi Tjaša Klevišar, od 11:30 dalje pa pričakujemo tudi dvoboje prve nosilke, Veronike Erjavec proti Nizozemski Chanel Jannsen in Petje Drame proti tretji nosilki, Francozinji Manon Leonard.

V tretjih dvobojih na igriščih 2 in 3 bosta nastopile Tina Cvetkovič proti peti nosilki, Norvežanki Malene Helgo in šesta nosilka, Manca Pislak, proti Slovakinji Timei Jaruskovi.

Dvoboje na igriščih 2 in 3 lahko spremljate v neposrednem prenosu na spletni strani TUKAJ.

10 let mlajši Finec po 5 nizih končal upe Bedeneta na OP ZDA

TS, 01.09.2020

Najvišje uvrščenemu slovenskemu tenisaču Aljažu Bedenetu na Odprtem prvenstvu ZDA ni uspelo ponoviti dosežka iz lanske sezone, ko se je prebil vse do 3. kola. Tokrat je 31-letnega Ljubljančana že v 1. kolu zaustavil 10 let mlajši Finec Emil Ruusuvuori, ki je bil po 3 urah in 12 minutah boljši s 6:3, 3:6, 6:1, 4:6 in 6:1.

Lani je Aljaž Bedene v Flushing Meadowsu premagal Jožefa Kovalika in Benoita Pairea, tokrat pa je v New Yorku zaman lovil rezultat, ki bi ga na ATP lestvici znova vrnil med najboljših 50 tenisačev na svetu. Za edinega moškega slovenskega predstavnika na letošnjem Odprtem prvenstvu ZDA je previsoko oviro že v 1. kolu predstavljal trenutno 92. igralec sveta, Finec Emil Ruusuvouri.

Ob 13 asih tudi 14 dvojnih napak

Nasprotnik Bedeneta je dobro formo prikazal že v preteklem tednu, ko je na turnirju serije Masters v New Yorku zabeležil 3 zmage, tudi tokrat pa je začel odločno. Prvi niz je dobil s 6:3, v drugem pa je z enako mero vrnil Bedene, ki je v tem delu tekme Fincu zabil 4 ase in med drugim dodal tudi 11 'winnerjev'.

V tretjem nizu je Bedene napravil prav toliko neizsiljenih napak, privoščil pa si je tudi 5 dvojnih napak. Finec je tako tudi s pomočjo Slovenca drvel proti vodstvu z 2:1 in niz zaključil po vsega 31 minutah. V četrtem nizu je Bedene po zaostanku z 1:3 še našel moč za preobrat, brez pravih možnosti pa ostal v zadnjem nizu, ko je pričel tudi šepati.

Ruusuvuori v tem delu obračuna ni ponudil niti ene 'break' žogice, 3 izkoriščene od skupno 9 pa so bile več kot dovolj za njegovo krstno zmago v glavnem delu turnirja za Grand Slam. Oba tenisača sta dvoboj končala pri 43 'winnerjih', 18 neizsiljenih napak več (58:43) pa je napravil Bedene.

OP ZDA (New York, $21.656.000, trda podlaga, zunaj), moški, posamezno1. kolo: Ruusuvuori E. (Fin) - Bedene A. (Slo) 6:3, 3:6, 6:1, 4:6, 6:1Ženske, posamezno1. kolo: Arconada U. M. (Zda) - Juvan K. (Slo) 4:6, 6:7(2)2. kolo: Juvan K. (Slo) - Kontaveit E. (Est/14) TUKAJ.

Juvanova z odliko opravila s krstnim nastopom na OP ZDA

TS, 01.09.2020

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je uspešno pričela z nastopi na Odprtem prvenstvu ZDA 2020. V svojem sploh prvem nastopu v Flushing Meadowsu je 19-letna Ljubljančanka strla odpor 2 leti starejše domačinke Usue Maitane Arconade in si tako drugič v karieri zagotovila mesto v 2. kolu turnirja za Grand Slam. 

Če se je lansko leto Odprto prvenstvo ZDA odločila izpustiti zaradi mature, letos pravih ovir za nastop v Flushing Meadowsu ni bilo. Kaja Juvan se je ekspresno privadila razmeram v t.i. mehurčku v New Yorku in se drugič v karieri uvrstila v 2. kolo turnirja za Grand Slam.

Trenutno 113. igralka sveta svojega obračuna proti domačinki Usue Maitane Arconadi ni odigrala brez napak, a vseeno pokazala dovolj dobro igro, da je brez večjih preglavic napredovala v 2. kolo. Od igralke, ki na WTA lestvici zaseda 140. mesto, je bila Ljubljančanka po uri in 55 minutah boljša s 6:4 in 7:6(2).

Američanka v 2. nizu servirala za niz

Tako v prvem kot tudi v drugem nizu sta tenisačici bili nevarni na servis nasprotnice, a v obeh primerih je bila v ključnih trenutkih bolj zbrana Slovenka. Slednja je Američanki ponudila 16 'break' žogic, a jih kar 11 uspešno ubranila. Sama si je na drugi strani priigrala 11 žogic za odvzem servisne igre nasprotnici in bila pri tem uspešna 6-krat. Kljub temu je Arconada predvsem v 2. nizu imela svoje priložnosti in pri vodstvu s 6:5 tudi servirala za zmago v nizu. Juvanova se je odzvala v slogu največjih, izsilila podaljšano igro, tam pa nasprotnici dopustila le 2 točki.

Za mesto v 3. kolu se bo Juvanova pomerila proti Estonki Anett Kontaveit, s katero se v dosedanjem delu kariere še ni pomerila. 24-letna Estonka velja za 21. igralko sveta, v New Yorku pa ji pripada vloga 14. nosilke. Dobro pripravljenost je pred dnevi potrdila s prebojem v četrtfinale turnirja serije WTA Premier.

OP ZDA (New York, $21.656.000, trda podlaga, zunaj), posamezno1. kolo: Arconada U. M. (Zda) - Juvan K. (Slo) 4:6, 6:7(2)2. kolo:  Juvan K. (Slo) - Kontaveit A. (Est/14) TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.