Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Tadeja Majerič v četrtfinalu Mumbaja, Nastja Kolar v drugi krog, Hana Mraz in Manca Pislak izgubili

12.11.2014

Tudi ta teden spremljamo nastope naših deklet.

V Mumbaju na ITF turnirju (25.000 $) nastopa Tadeja MAJERIČ. Po sedmih zaporednih porazih v prvem krogu je tokrat v uvodnem nastopu zmagala. S 6-4 6-2 je premagala 20. letno domačinko Prarthano G. THOMBARE, 425. igralko lestvice WTA. Uspešna je bila tudi v drugo, ko je s 6-4 6-7(8) 6-3 premagala 20. letno domačinko Natasho PALHA in se uvrstila v četrtfinale.

Prav tako je bila v prvem krogu turnirja v Sharm El Sheikhu (25.000 $) uspešna Nastja KOLAR. S 6-4 6-7(2) 6-2 je premagala Rusinjo Polino LEYKINO.

V Tuniziji bosta na ženskem ITF turnirju (10.000 $) nastopili Natalija ŠIPEK in Nina POTOČNIK.

Manca PISLAK se je Maroku, po uspešnem nastopu v kvalifikacijah, uvrstila v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij ženskega ITF turnirja (10.000 $) je s 6-2 6-1 premagala domačinko Abir EL FAHIMI. V glavnem turnirju pa nato ni šlo po načrtih . Že v uvodnem nastopu je izgubila s 6. nosilko, 21. letno Španko Olgo PARRES AZCOITIA. 682. igralka lestvice WTA je zmagala s 6-2 6-0. V Casablancui je prijavljena tudi prihodnji teden.

Točke za mladinsko svetovno teniško lestvico v Izraelu lovi Hana MRAZ. Na ITF turnirju 2. ranga je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s 6-1 6-1 premagala domačinko Shiran AROL WIEGAND. V tretjem korgu se je pomerila z 12. nosilko, 15. letno Rusinjo Valeryo JUSCHENKO, 210. mladinko sveta in izgubila z rezultatom 6-2 1-6 4-6.

V konkurenci dvojic se je z Britanko Jasmine Amber ASGHAR uvrstila v polfinale.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.