Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Blaž Rola v Knoxvillu, Nastja Kolar v Egiptu, Tadeja Majerič v Taipeiu, poraz Nike Kozar v Franciji

bm, 3.11.2014

Svetovne članske teniške lestvice slovenskim igralcem in igralkam ta teden niso prinesle izboljšanj uvrstitev.

Med moškimi ostajajo vodilni slovenski igralci na ATP lestvici Blaž ROLA s 87. mestom, Blaž KAVČIČ s 95. in Aljaž BEDENE s 145. mestom.

Po daljši odsotnosti naših najboljših igralcev se ta teden na igrišča s turnirjem v ameriškem Knoxvillu vrača Blaž ROLA. V prvem krogu tega ATP Challengerja z nagradnim skladom 50.000 $ bo igral s kvalifikantom.

V kvalifikacijah Futuresa v Heraklionu sta že nastopila Dorian Tomaž JANEŽIČ in Gregor BRESKVAR. V prvem krogu sta se pomerila med sabo, boljši pa je bil Dorian Tomaž JANEŽIČ, ki je zmagal z rezultatom 6-3 6-2. V drugem krogu pa je z nastopi končal tudi on. S 6-2 6-2 ga je premagal igralec iz Hong Konga David SOFAER.

Na svetovni ženski teniški lestvici WTA Polona HERCOG, ki je medtem že končala letošnjo sezono, ostaja v stoterici, ta teden je na 95. mestu. Dve mesti je pridobila Nastja KOLAR, ki je s 178. mestom najvišje v karieri. Uvrstitev bo ta teden poskušala še izboljšati na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Sharm El Sheikhu.

Med Slovenkami je tretja Tadeja MAJERIČ, ki počasi drsi po letvici in je ta teden na 211 mestu. Še četrti teden ostaja na daljnem vzhodu, kjer bo v Taipeiu nastopila na WTA turnirju serije 125K. V prvem krogu bo igrala s Poljakinjo Magdo LINETTE, 117. igralko lestvice WTA.

Med mladinkami ostajajo v prvi stoterici Tamara ZIDANŠEK (38), Nina POTOČNIK (69) in Manca PISLAK (94). Ta teden je na mladinskem turnirju 3. ranga v Franciji uvrstitev na svetovni teniški lestvici poskušala izboljšati Nika KOZAR, a je bila v konkurenci posameznic neuspešna. V prvem krogu je izgubila z domačinko Sabdro BOZINOVIC, ki je zmagala s 6-4 6-4. Neuspešna je bila tudi v konkurenci dvojic, kjer je nastopila z Bolgarko Elizabeth DANAILOVO, a sta izgubili tekmo prvega kroga.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.