Mike Urbanija in Marko Stošić v glavni turnir Futuresa v Umagu, poraz Blaža Bizjaka in Matica Špeca

Na tretjem Futuresu Istarske riviere v Umagu so se v četrti, zadnji krog kvalifikacij uvrstili Blaž BIZJAK, ki je s 6-0 6-1 premagal Švicarja Jensa HAUSERJA, Marko STOŠIĆ, ki je bil s 6-3 6-7(5) 6-4 boljši od Srba Slobodana JEVTIĆA, Mike URBANIJA, ki je bil s 6-3 6-4 boljši od Španca Iniga CERVANTESA HUEGUNA in Matic ŠPEC, ki je dobil srečanje s Sašom BENDETOM. Ta je tekmo pri izidu 3-6 6-3 5-6, predal.

V tretjem krogu kvalifikacij sta izgubila Aljaž RADINSKI, katerega je s 6-3 6-0 izločil Nemec Jannis KAHLKE in Marko LAZIČ. Od njega je bil s 6-3 6-3 boljši Nemec Oscar OTTE.

V nadaljevanju današnjega sporeda je Marko STOŠIĆ z rezultatom 6-4 6-3 premagal Italijana Luco PANCALDIJA in se uvrstil v glavni turnir.

V slovenskem obračunu je bil v četrtem krogu Mike URBANIJA s 6-3 6-0 boljši od Matica ŠPECA in je tako postal drugi slovenski udeleženec glavnega turnirja. Srečanje zadnjega kroga kvalifikacij je izgubil Blaž BIZJAK. Z rezultatom 6-2 6-2 ga je premagal Slovak Adrian PARTL.

Na fotografiji Blaž Bizjak in Matic Špec.