Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Dober začetek naših mladink in mladinca v Amstettnu

Ljubljana, 12.5.2013

Na mladinskem ITF turnirju do 18 let 2. ranga v avstrijskem Amstettnu so naši mladinci in mladinke dobro začeli kvalifikacijske nastope.

Pri fantih v kvalifikacijah nastopa Anže LOVIŠČEK in v prvem krogu je bil uspešen. S 6-3 6-1 je premagal domačina Jasona Petra PLATZERJA.

Pri dekletih imamo v kvalifikacijah 4 igralke in vse štiri so se uvrstile v drugi krog. Natalija ŠIPEK je bila prosta, Sara DJURDJEVIĆ je s 6-3 6-3 premagala Srbkinjo Natašo KOŠANIN, Manca PISLAK je bila s 6-1 6-3 boljša od Slovakinje Sarlote CESNEKOVE, Hana MRAZ pa je v uvodni tekmi s 6-1 6-0 premagala domačinko Evo NYIKOS.

V glavni turnir sta neposredno urščeni Nina POTOČNIK in letošnja državna prvakinja do 18 let Eva ZAGORAC.

Na ITF turnirju v italijanskem Santa Croceju, turnir je 1. ranga, je bil v glavnem turnirju prijavljen Maks TEKAVEC, ki pa ga v žrebu nato ni bilo.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.