prijava_e
Novica

VIDEO: Juvanova se je oglasila iz ZDA in spregovorila tudi o svoji nasprotnici


TS


Tenis Slovenija je pred začetkom Odprtega prvenstva ZDA poskrbela za video pogovor s Kajo Juvan, letos edino slovensko predstavnico v posamični konkurenci. Pogovor z 19-letno Ljubljančanko je vodil Anže Bašelj.



Kako stroga so pravila v New Yorku, je Juvanova spoznala, ko si je ogledala polfinalni obračun med Viktorijo Azarenka in Johanno Konto. Na tribuni so 19-letnico in njenega trenerja Robija Cokana opozorili, da sedita preblizu skupaj, zaradi česar sta se morala malce oddaljiti.


Nova realnost je pač del letošnjega tenisa. "Druženje je omejeno, ni stikov, ni objemanja. Najbolj pogosti so pozdravi s komolci. Nekaterim puncam je težje, drugim manj, veliko pa jih sploh ni prišlo v ZDA. Vsi se skušamo kar najbolje prilagoditi na razmere," je dejala Juvanova v pogovoru za slovensko teniško zvezo.


Takoj po prihodu je opravila test na covid-19. "Testirali smo se takoj ob prihodu, potem greš v karanteno dokler ne dobiš rezultata. Ko izveš, da si negativen, čez 48 ur ponoviš test in potem te testirajo vsak četrti dan," je dejala 19-letnica.


"Iz mehurčka ne smemo, saj bi bili sicer diskvalificirani. Ne smemo niti iz hotela peš do igrišča, ampak imamo prevoz v klub in tja nazaj. Zaželeno je, da ne zapuščamo sob. Omejeno je tudi število ljudi v posamičnih prostorih. V fitnes denimo nisem mogla, ker je bilo tam že preveč ljudi. Povsod moramo imeti maske," je še dodala o omejitvah na OP ZDA.


POVEZAVA DO VIDEO POGOVORA


Največjo razliko mlada slovenska igralka opaža pri gledalcih. "Na tekmah je drugače, saj manjka vzdušje, ki ga ustvarijo gledalci, to pač daje čar tenisu. Pri tem je spet odvisno od vsakega posameznika, kako se s tem spopade," je dejala.


Na turnir je po lastnih besedah dobro fizično pripravljena, prilagaja pa se na hitro podlago, saj je pred tem po nadaljevanju sezone igrala na peščeni podlagi. Vseeno pravi, da se na zelo hitri trdi podlagi v New Yorku vsak dan počuti bolje.


To bo skušala dokazati v prvem krogu, ko ji bo nasproti stala Američanka Usue Maitana Arconada. Z 21-letnico, sicer 128. igralko sveta, doslej Juvanova še ni igrala.


"Ne poznam je preveč dobro. Gledala sem jo nekajkrat, nikoli pa z njo nisem igrala. Tudi njene igre nisem opazovala. Tukaj smo, da se prilagodimo, tudi lestvice niso realne. V tekmo bom šla kot v vsako. Z ekipo bomo naredili taktiko, ostalo pa je odvisno od izvedbe. Verjamem, da mi lahko uspe," je optimistična Ljubljančanka.


Prvi krog jo čaka predvidoma v ponedeljek okoli 20. ure. Na OP ZDA bosta od Slovencev nastopila še Aljaž Bedene med posamezniki ter Andreja Klepač v konkurenci dvojic. Bedene bo v prvem krogu igral s Fincem Emilom Ruusuvuorijem, Klepačeva pa bo skupaj s Čehinjo Lucie Hradecka nastopila proti Romunki Raluca-Ioani Olaru in Španki Sari Sorribes Tormo.


Vir: STA

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.