prijava_e
Novica

Zala U16: Japelj in Černe ter Viriantova in Petelinškova pred zahtevnim četrtfinalnim preizkusom


TS


Na teniških igriščih Teniške akademije Breskvar in Športnega društva Hannah v Ljubljani v teh dneh poteka odprto prvenstvo v starostni kategoriji Zala U16. Prva dva nosilca Job Japelj in David Černe sta prvenstvo pričela zelo zanesljivo, prepričljivo pa sta si mesto v nedeljskem razporedu priigrali tudi prvi dve nosilki Maša Viriant in Pia Petelinšek. 



Vzporedno s tem, ko se nekateri fantje in dekleta do 16. leta starosti borijo celo za odmevno uvrstitev na Telemach članskem državnem prvenstvu, se njihovi vrstniki borijo za zmago na odprtem prvenstvu TA Breskvar in ŠD Hannah. Med fanti je prva dva preizkusa uspešno prestal domači predstavnik David Černe, ki bo polfinalno vstopnico lovil proti Timu Kuštru (TK Center Court). Ta je v 2. krogu svojega nasprotnika Miloša Bogunovića (TD Slovan) ugnal s kar 6:0 in 6:0.


V borbi za končno zmago še naprej ostaja tudi 1. nosilec turnirja Job Japelj (TK Spin Medvode), ki je v uvodnih dveh kolih izgubil le 4 igre. V nadaljnje tekmovanje se je prebil tudi njegov klubski kolega Vanja Joksović, oba pa v nedeljo čaka zahteven preizkus. Prvi se bo pomeril proti Luki Videnoviču (TK Triglav Kranj), drugega pa bo izzval Boris Bajraktarević (TD Slovan). V edinem preostalem četrtfinalnem obračunu se bosta med seboj pomerila Nikola Puntarič (TD Slovan) in Nal Sok (TC Ljubljana).


Zala U16 - fantje, OP TA Breskvar, četrtfinale
(1)Japelj J. - Videnovič L.
(4)Puntarič N. - Sok N.
(5)Barjaktarević B. - (3)Joksović V.
(6)Kušter T. - (2)Černe D.

Turnir dvojic ne poteka. 

VSI REZULTATI
- Zala U16, OP TA Breskvar (fantje, posamezno)




Zahteven preizkus v nedeljo v boju za polfinale čaka tudi prvi dve nosilki odprtega prvenstva Zala U16 na igriščih ŠD Hannah. Maša Viriant (TK Radomlje) bo odlično formo poizkušala potrditi proti Karin Dirnbek (TK Krško), medtem ko bo Pia Petelinšek (ŽTK Maribor) za mesto med najboljšimi 4 morala premagati klubsko kolegico Lijo Mumlek.


V preostalih dveh četrtfinalih bomo priča obračunu med Vivian Fajt (TK Nova Gorica) in Ivono Ahčan (TK Center Court) ter med Nejo Hadžiselimović (ŽTK Maribor) in Piko Doberlet (TK Triglav Kranj).


Zala U16 - dekleta, OP ŠD Hannah, četrtfinale
(1)Viriant M. - (5)Dirnbek K.
Fajt V. - Ahčan I.
(7)Hadžiselimović N. - Doberlet P.
Mumlek L. - (2)Petelinšek P.

Turnir dvojic ne poteka.

VSI REZULTATI:
- Zala U16, OP ŠD HannaH (dekleta, posamezno)



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.