Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Telemach 1. ženska liga: LTA z Juvanovo na čelu za naslov proti TK Triglav Kranj (FOTO)


TS, 27.6.2020 15:51:00

Po petkovih in sobotnih obračunih smo tudi v Telemach 1. ženski ligi že dobili ekipi, ki se bosta v nedeljo, 28. junija, v Kranju pomerili za naslov najboljše v sezoni 2020. Domača ekipa TK Triglav Kranj bo pričakala zasedbo ŠD LTA, za katero med drugim nastopa tudi Kaja Juvan. FOTOGALERIJAEdini četrtfinalni obračun se je že v petek, 26. junija, odvijal med ŠD LTA in ŽTK Maribor. Šlo je zelo na tesno, o čemer priča tudi končni rezultat 2:2. Zaradi višjega števila osvojenih iger so se v polfinale prebile tenisačice ŠD LTA.


Ljubljanska ekipa, za katero med drugim nastopata tudi Kaja Juvan in Nika Radišič, je v soboto na domačem terenu gostila favoritinje lige, ekipo TK Terme Ptuj, in v finale napredovala z rezultatom 3:0. Prvo točko je ekipi ŠD LTA zagotovila Ula Jamar, ki je bila s 6:4 in 6:1 boljša od Nine Pliberšek, z 2:0 pa so Ljubljančanke povedle po zmagi Radišičeve, ki je bila s 6:4 in 6:0 boljša od Pie Čuk. V derbiju sta se nato pomerili Juvanova in Tamara Zidanšek. Slednja je po zaostanku z 0:1 v nizih še uspela rezultat poravnati na 1:1, a v tretjem nizu je znova več pokazala Kaja.


Ekipa ŠD LTA se bo v finalu za naslov pomerila proti tenisačicam TK Triglav Kranj, ki se bodo do lovorike poizkušale prebiti na domačem terenu. Kranjčanke so v polfinalu v gosteh s 3:0 v zmagah ugnale ekipo TK Branik Maribor. Točke so Triglavu po vrsti priigrale Tina Cvetkovič, Meta Marenk in Tjaša Klevišar.


Seznam vseh igralk v vseh ekipahTelemach, 1. ženska liga


Četrtfinale, 26.6.
ŠD LTA : ŽTK Maribor 2:2 * - zaradi višjega števila osvojenih iger napreduje ŠD LTA.

Polfinale, 27.6.
TK Branik Maribor : TK Triglav Kranj 0:3
ŠD LTA : TK Terme Ptuj 3:0

Finale, Kranj, 28.6.
TK Triglav Kranj : ŠD LTAPreberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.