Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Mimin lopar prodan, dresa Dončića in Messija še na voljo


TS, 12.6.2020 20:43:00

Vzporedno s Pokalom Mime Jaušovec, na katerem so se pred dnevi v Lukovici pomerili vsi najboljših slovenski teniški igralci in igralke, je potekala dobrodelna dražba športnih rekvizitov, katerih izkupiček od prodaje bo namenjen Fundaciji Mime Jaušovec. Lopar Mime Jaušovec iz leta 1974 je bil odkupljen za 2000 evrov.

Gre za lopar, s katerim je edina Slovenka z naslovom zmagovalke turnirja za veliki slam v posamični konkurenci, v prvem krogu turnirja za grand slam v Wimbledonu, na katerega se je uvrstila kot kvalifikantka, leta 1974 premagala Martino Navratilovo.

Ta lopar je za 2000 evrov odkupilo podjetje Sport Media Focus iz Ljubljane, sicer tudi soorganizator turnirja.

Za ostale rekvizite pa so se organizatorji odločili, da bodo dobrodelno dražbo podaljšali do 30. junija. Na voljo so podpisana dresa Luke Dončića in Lea Messija, dresa športnih zvezdnikov sta na voljo vsak po 3000 evrov, ter loparja naših najboljših teniških igralcev Polone Hercog in Aljaža Bedeneta po ceni 1000 evrov za vsakega.

Mima Jaušovec je kot edina slovenska tenisačica osvojila enega izmed štirih turnirjev za grand slam med posameznicami. Leta 1977 ji je to uspelo na odprtem prvenstvu Francije z zmago v finalu proti romunski predstavnici Florenti Mihai.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.