prijava_e
Novica

OP Radomlje: Kolarjeva in Kavčič nista dopustila presenečenja


TS


Odprto prvenstvo članic in članov v Radomljah se je končalo brez presenečenj. V moški konkurenci je vlogo favorita več kot suvereno upravičil Blaž Kavčič, ki je v finalu odpravil Bora Artnaka, v ženski konkurenci pa se je po zmagi nad Manco Pislak naslova razveselila Nastja Kolar. 



Na igriščih Teniškega kluba Radomlje se je odvijalo Odprto prvenstvo v članski konkurenci. V moškem delu bi moralo nastopiti 46, tekmovalcev, a Tom Kočevar-Dešman zaradi bolečin v hrbtu ni bil pripravljen na igro. Daleč največ pozornosti med nastopajočimi je pričakovano požel Blaž Kavčič. Prvi Slovenec, ki se je kdajkoli prebil med elitno 100-terico tenisačev na svetu, je v Radomljah nastopal kot 1. nosilec, ta naziv pa več kot potrdil tudi na terenu.


33-letni tenisač je unovčil svoje izkušnje, za razliko od večine tekmovalcev pa na terenu prebil tudi veliko manj časa. V polfinalu je "Kaljut" s 6:0 in 6:2 ugnal Gašperja Bezjaka, v finalu pa se je Ljubljančanu po robu poizkušal postaviti odlični Bor Artnak. Slednji je v prvi nedeljski tekmi odigral odlično proti Tilnu Žitniku, proti nekdaj najboljšemu Slovencu pa ni našel pravega orožja.


OP Radomlje (M), pesek, polfinale
(1)Kavčič B. - (3)Bezjak G. 6:0, 6:2
Artnak B. - Žitnik T. 6:1, 6:3

Finale
(1)Kavčič B. - Artnak B. 6:2, 6:1

Več o sobotnem dogajanju. 



Tako kot v moški konkurenci, se je tudi v ženski končne zmage razveselila 1. nosilka turnirja. Vloga slednje je pripadala 25-letniNastji Kolar, ki tako kot Kavčič na celotnem turnirju ni izgubila niza. Celjanka je po vrsti ugnala Pijo Brglez, Mašo Viriant, Noko Jurič, za konec pa v finalu še Manco Pislak. Tenisačici, ki sicer v zadnjih letih večino nastopov zbereta na turnirjih serije Futures, sta prikazali dober tenis, zmage s 6:2 in 7:5 pa se je veselila Kolarjeva.


OP Radomlje (Ž), pesek, polfinale
(1)Kolar N. - (4)Jurič N. 7:6(2), 6:3
(6)Cvetkovič T. - Pislak M. 6:3, 3:6, 5:10

Finale
(1)Kolar N. - Pislak M. 6:2, 7:5

Več o sobotnem dogajanju. 

Vsi rezultati turnirja: 
OP Radomlje - moški
OP Radomlje - ženske

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.