prijava_e
Novica

Pakistan dobil še tretje srečanje in premagal Slovenijo s 3-0


bm




Drugi niz je bil odločen v dvanajsti igri, ko je Qureshi izkoristil edino brejk priložnost v nadaljevanju in Niku odvzel servis. V tretjem nizu sta bila oba do devete igre zanesljiva pri začetnem udarcu, le v peti igri je bil v stiski doimačin saj si je Nik priigral dve vezani brejk priložnosti, a ju ni uspel izkoristiti. V deveti igri je bil Nik še enkrat v prednosti, ko je Qureshiju odvzel servis brez oddane točke, nato pa je serviral za zmago v srečanju, a svoj servis izgubil prav tako brez dobljene točke. O zmagovalcu je odločala podaljšana igra v kateri je Nik osvojil samo eno točko in Pakistan je s Qureshijevo zmago povedel z 1-0.

Ob 08.15 sta drugo srečanje začela Blaž Kavčič in Aqueel Khan.




40-letni Aqueel Khan na lestvici ATP, na kateri je bil najvišje uvrščen na 349. mesto leta 2004, nima rankinga. Nazadnje je nastopil leta 2018 na ITF turnirju v Pakistanu. Za reprezentanco je nastopil 48 krat, odigral 51 tekem in med posamezniki zabeležil 32 zmag in doživel 38 porazov, med dvojicami pa je ob 56 zmagah izgubil 53 krat.


 


33-letni Kavčič je trenutno na 285. mestu lestvice ATP. V reprezentanco je bil povebljen 23 krat, nastopil je na devetnajstih srečanjih na katerih je med posamezniki zabeležil 17 zmag in doživel 8 porazov, med dvojicami pa je zabeležil pet zmag in trikrat izgubil.


 


DC Kavčič 1_525


 


Srečanje se je začelo s prevlado Kavčiča, ki je prvi niz dobil v manj kot pol ure s 6-0. Že prva igra drugega niza, tudi najdaljša v srečanju, pa je nakazala, da je Khan še živ in se bo treba za zmago potruditi. Kan je igro osvojil po šesti priigrani prednosti, Kavčič pa je imel vmes tri brejk priložnosti, ki jih ni izkoristil. Nova priložnost se je Kavčiču ponudila v deveti igri, ko je imel dve brejk žogi, a tudi teh ni izkoristil. O zmagovalcu drugega niza je odločala podaljšana igra v kateri si je Kavčič priigral vodstvo s 6-4 in s tem dve set oz. meč žogi. Žal je naslednje štiri točke, od tega dve na svoj servis izgubil in s tem drugi niz. Tretji niz se je začel s hitrim brejkom nasprotnika, ki je že v prvi igri Blažu odvzel servis in te prednosti ni izkoristil do konca srečanja. Blaž je imel v četrti igri dve brejk priložnosti in še eno v osmi igri, a so vse ostale neizkoriščene in domačin je po nekaj manj kot dveh urah in pol slavil s končnim izidom 0-6 7-6(8) in 6-4.




Naša ekipa je zdaj v igri dvojic potrebovala zmago. Kapetan Miha Mlakar je v ogenj poslal Blaža Kavčiča in Toma Kočevarja Dešmana. Naša igralca sta prvi niz izgubila s 3-6, potem, ko sta jima nasprotnika v šesti igri odvzela servis. V drugem nizu so vsi igralci zanesljivo dobivali svoje servise, edino priložnost za brejk sta imela Kavčič in Kočevar Dešman v dvanajsti igri pri izidu 6-5, ko bi z brejkom dobila drugi niz.To jima ni uspelo in o zmagovalcu je odločala podaljšana igra. Začelo se je slabo, saj sta Pakistanca povedla s 5-0, a sta se uspela naša aduta približati na 4-5. Pri vodstvu 6-4 sta imela Qureshi in Khan prvo meč žogo, v nadaljevanju pa še tri in četrto sta tudi izkoristila ter Pakistanu priigrala zmago v igri dvojic in s tem tudi v srečanju.




Takšnega razpleta zagotovo nismo pričakovali, razočarani pa so tudi vsi člani naše ekipe, ki se tako ne bo borila za nastop v svetovni skupini, temveč bo septembra igrala v II. svetovni skupini z zmagovalci play offa II. svetovne skupine.




Po zaključku obračuna je vtise strnil kapetan Miha Mlakar. Povedal je, da je rezultat slab, nanj pa so vplivale tudi številne okoliščine. Razmere so bile težke, saj so na travi naredili samo dva treninga, nato pa je pet dni deževalo in niso imeli nobene možnosti za treniranje. Po petih dneh je bila tekma na travi, na kateri pa naši igralci zelo malo igrajo, kar se je v dvobojih tudi pokazalo. Ocenil je, da so imeli tudi veliko smole, saj tako Nik kot Blaž nista izkoristila številnih priložnosti, ki so se jima ponudile, da bi srečanje odločila v svojo korist.Vsi igralci so imeli tudi težave s hrano saj se je vsak izmed njih, sicer ob različnih dnevih s hrano nekoliko zastrupil, vsi pa so imeli težave s prebavo. Kavčič se je po tekmi zelo slabo počutil in tudi bruhal. Sicer pa so gostovanja, predvsem v nekih netipičnih državah vedno težka, še posebej če ne izkoristiš ponujenih priložnosti. Te so se ponudile tudi v igri dvojic in tudi tu so ostale neizkoriščene. Če temu dodamo še navijače, prednost domačega terena in njihovo prednost zaradi igranja na travi, česar so navajeni, potem se lahko konča kot se je, je še povedal slovenski kapetan.




Tom Kočevar Dešman je bil po porazu razočaran. Povedal je, da žal končujejo potovanje v Pakistan z gladkim porazom in da se jima tudi v dvojicah z Blažem žal ni izšlo, čeprav sta imela nekaj priložnosti, tudi set žogo v drugem nizu. Pokazala se je kvalitetea Qureshija, pa tudi Khan je na travi premagal že vrsto dobrih igralcev. Meni, da sta z Blažem odigrala zelo kvalitetno tekmo, a na žalost nista izkoristila ponujenih priložnosti, v tie brejku pa nista uspela obrniti izida v svojo korist. Razočarani so, a so Pakistanci prikazali dober tenis in bi oba igralca, če bi bila rangirana zagotovo sodila visoko na svetovni teniški lestvici.




Blaž Kavčič je po srečanju povedal, da je zelo razočaran, zagotovo pa je šlo za eno najtežjih gostovanj v Davisovem pokalu. Pakistanca sta ga pozitivno presenetila in po njegovem mnenju odigrala svoj najboljši tenis, sam pa da ni izkoristil priložnosti, ki jih je imel v srečanju s Khanom v drugem nizu. Imel je občutek, da je igral z dvema različnima tekmecema. Khan je v prvem nizu pokazal en, v drugem in tretjem pa povsem drug obraz. Pravzaprav je neverjetno, da je s samo enim izgubljenim servisom izgubil srečanje. V dvojicah so pričakovali težko srečanje in čeprav sta s Tomom odigrala zelo dobro sta bila Pakistanca boljša, še posebej dobro sta igrala v odločilnih trenutkih. Nivo tenisa, ki ga Pakistanca igrata je zelo visok in ranking, ki ga imata, tega zagotovo ne prikazuje realno. Na travnatem igrišču sta in bosta zagotovo nevarna tudi drugim ekipam.Vse tekme so bile odprte, a so jih na žalost izgubili. Zdaj je treba vse skupaj prespati in se pomiriti, pogledati kje so bile storjene napake in narediti plan kako naprej.




Poodrobne rezultate srečanja najdete tukaj

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.