prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek z izvrstno predstavo razorožila Viktorijo Azarenka in se uvrstila v drugi krog Monterreya, danes z Anastasio Potapovo (18.00 SK1)


bm


Na turnirju WTA serije International z nagradnim skladom 250.000 $ v mehiškem Monterreyu je izvrstno nastopila Tamara Zidanšek in v prvem krogu povsem nadigrala nekdanjo št. 1 svetovnega tenisa, 30-letno Belorusinjo Viktorijo Azarenka. Tamara je slavila s 6-2 6-2, za zmago pa je potrebovala uro in sedem minut.

Azarenka je bila leta 2012 na prvem mestu svetovne ženske teniške lestvice WTA, v zadnjem času pa je zdrsnila na 56. mesto. V Monterreyu je nastopila prvič po odprtem prvenstvu ZDA avgusta lani, kar se je tudi odrazilo v njeni igri, saj je le stežka parirala izvrstni Tamari Zidanšek. Tamara je odlično servirala, z izjemo nekaj napak v drugem nizu pa je Belorusinjo povsem nadigrala in se zasluženo veselila zmage. Tamara je imela izkoristek prvega servisa 65 %, začetni servis pa je izgubila enkrat. Azarenka je na svoj servis osvojila vsega 17 točk, izkoristek servisa je imela 40 oz. 46 %, začetni udarec pa je izgubila štrikrat. O premoči naše igralke priča tudi podatek o številu osvojenih točk. Tamara je bila boljša z 62-40.

Tamara je po koncu srečanja povedala, da se v Mehiki dobro počuti in da je zelo vesela zmage nad nekdanjo prvo igralko sveta. "Ni pomembno, kdo je na drugi strani mreže. Vedno se tako taktično, fizično kot mentalno pripravim na isti način," je še povedala Zidanškova.

V drugem krogu bo igrala z 18-letno Rusinjo Anastasio Potapovo, 89. igralko lestvice WTA. Ta je v prvem krogu v treh nizih izločila italijansko kvalifikantko 32-letno Giulio Gatto-Monticone.

Foto: wta

Nekaj izvrstnih točk in zaključno točko si oglejte tukaj

Zidanškova je izpadla v konkurenci dvojic. Od slovensko-nizozemske naveze je bila boljša ukrajinsko-kanadska kombinacija Katerina Bondarenko-Sharon Fichman, ki je po uri in 18 minutah slavila s 7-5 in 6-4.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.