prijava_e

International tournaments 2017

Na ITF turnirju v Domžalah Matic Podlipnik in Jan Kupčič osvojila turnir dvojic, Metka Komac finalistka med dvojicami

Domžale, 3.9.2017 

 

Kupčič Podlipnik zmagovalca ITF Domžale 2017_faceb

Matic Podlipnik in Jan Kupčič - levo

 

V Domžalah se je končal mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga. Potem, ko so med posamezniki in posameznicami naši igralci in igralke nastope končali v četrtfinalu, smo imeli v konkurenci dvojic v boju za zmago slovenski par pri fantih in slovensko-romunski pri dekletih. 

 

Pri fantih sta slavila Mariborčana Jan KUPČIČ  in Matic PODLIPNIK, ki sta s 6-4 6-4 premagala Hrvata Tina DIZDAREVIĆA in Avstrijca Filipa MISOLICA. Za oba naša igralca je to prva zmaga med dvojicami na turnirjih ITF.

Med dekleti sta v finalu nastopili Koprčanka Metka KOMAC, ki je igrala v paru z Romunko Paulo Mihaelo ONITA, tudi ona je tako kot Metka članica TK Koper in finalno srečanje z 1-6 3-6 izgubili. Premagali sta ju Slovakinja Michaela KADLECKOVA in Romunka Carmen Roxana MANU, polfinalistki posameznic, ki sta svoji polfinalni srečanji izgubili.

Pri dekletih je turnir osvojila 7. nosilka Milica BOJIĆ iz BiH, ki je v finalu s 6-3 6-1 premagala 16. nosilko, Nemko Celine FRITSCH, pri fantih je bil najboljši nepostavljeni Francoz Christian LERBY, ki je v finalu s 6-7(6) 6-3 6-4 premagal 11. nosilca, Italijana Giuseppeja LA VELO. 

 

ITF Domžale 2017 finalisti_525        

Finalisti posamične konkurence

 

Domžale, 1.9.2017

 

Na ITF turnirju 4. ranga v Domžalah smo imeli v četrtfinalnih obračunih  pet predstavnikov, a se v polfinale ni uspelo uvrstiti nobenemu.
 
Pri fantih je presenetljivi četrtfinalist, kvalifikant Tom AŠIČ KOVAČ moral premoč priznati 9. nosilcu Špancu Jaimeju CALDESU, ki je zmagal s  6-2 6-2. Za Ašiča Kovača je to najboljša uvrstitev v karieri, nastopil pa je na svojem tretjem ITF turnirju.

Na vsaj eno ali dve polfinalistki smo upali v konkurenci deklet, a danes nobena izmed štirih četrtfinalistk ni bila kos svoji nasprotnici.

Prva nosilka turnirja Romunka Carmen Roxana MANU  je s 6-1 6-1 premagala Živo FALKNER, 16. nosilka Nemka Celine FRITSCH je s 6-2 6-4 izločila domačinko Pio LOVRIČ, 7. nosilka iz BiH Milica BOJIĆ je s 6-2 7-6(5) premagala Majo MAKORIČ, 2. nosilka Slovakinja Michaela KADLECKOVA pa je bila usodna še za tretjo Slovenko zapored, s 6-3 6-2 je izločila našo najvišje postavljeno igralko in zmagovalko Maribora Anjo GAL.
  
Upanje na kakšen slovenski naslov vendarle ostaja, saj sta se pri fantih v finale konkurence dvojic uvrstila Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK, pri dekletih pa Metka KOMAC s soigralko iz Romunije Paulo Mihaelo ONITA.

Polfinalistki sta bili tudi Pia LOVRIČ in Živa FALKNER a sta srečanje s 1. nosilkama MANU/KADLECKOVA izgubili z 2-6 5-7.

 

 

Domžale, 31.8.2017

 

Vsa štiri slovenska dekleta, ki so na turnirju ITF 4. ranga v Domžalah postavljena na mesta nosilk so doslej nalogo odlično opravila in se uvrstila v četrtfinale.

Šesta nosilka Živa FALKNER  je s 6-4 7-6(2) izločila 12. postavljeno Avstrijko Arabello KOLLER in se bo zdaj pomerila s finalistko Maribora, 1. nosilko turnirja v  Domžalah, Romunko Carmen Roxano MANU.

10. nosilka, domačinka Pia LOVRIČ je v tretjem krogu s 6-3 6-1 izločila 8. nosilko, Ukrajinko Juliyo POPYK in bo v četrtfinalu igrala s 16. postavljeno Nemko Celine FRITSCH.


14. nosilka Maja MAKORIČ je bila v tretjem krogu z 1-6 6-3 6-4 boljša od 3. nosilke, Ukrajinke Valerye ROZENKOVE,  za nastop v polfinalu pa se bo pomerila s 7. nosilko iz BiH Milico BOJIĆ, ki je v tretjem krogu s 6-2 6-4 izločila našo kvalifikantko Marijo VIČIČ. 

Naša najvišje postavljena igralka, 5. nosilka Anja GAL je tokrat v slovenskem obračunu Lian BENDEJČIČ prepustila samo tri igre in slavila s 6-1 6-2. V četrtfinalu bo igrala z 2. nosilko, Slovakinjo Michaelo KADLECKOVO, ki je v tretjem krogu s 6-2 7-6(2) premagala Emo HORVAT.

Med fanti je najprijetnejše presenečenje turnirja naš Tom AŠIČ KOVAČ, ki je dosegel še šesto zaporedno zmago, najodmevnejšo doslej, saj je s 6-4 6-1 odpravil 2. nosilca, Avstralca Dana SWEENYA, 202. mladinca sveta. Sweeny je prišel v Maribor z odličnim razmerjem zmag in porazov na zadnjih turnirjih, z dvema mariborskima je na zadnjih štirih turnirjih zmagal kar štirinajstkrat in le dvakrat izgubil, ob tem pa se na močnem zaprtem prvenstvu Oceanije, turnir je ranga B2, veselil zmage.
         
      

Na ITF turnirju v Mariboru najboljša Anja Gal, finalistka tudi med dvojicami

26.8.2017

 

Gal Anja in Carmen Manu finalistki AS Open 2017_52

 

Na igriščih ŽTK se je v Mariboru končal drugi iz slovenske serije ITF turnirjev 4. ranga, ki se bo prihodnji teden zaključila v Domžalah.


V veliko veselje domačih ljubiteljev tenisa in organizatorjev turnirja je zmaga še tretjič v zgodovini ostala doma. Za to je poskrbela 17-letna članica domačega teniškega kluba Anja GAL, ki je v izenačenem finalnem obračunu s 7-5 6-3 premagala 3. nosilko turnirja, vrstnico iz Romunije, Carmen Roaxno MANU.

 

Galova je z zmago dosegla največji uspeh v karieri na mednarodni sceni, medtem ko je na domačih tekmovanjih že osvajala naslove državne prvakinje, letošnjo odlično sezono pa oplemenitila tudi z bronasto medaljo na evropskem prvenstvu do 18 let v konkurenci dvojic.

 

Da je tudi odlična igralka dvojic je ponovno dokazala v Mariboru, kjer sta se z današnjo finalno nasprotnico uvrstili v finale, tu pa morali premoč priznati Italijankama Lindi CAGNAZZO in Cristini Eleni TIGLEA, ki sta finale dvojic dobili s 6-4 6-3.

 

Čestitamo !         

   
 

 

bm, 25.8.2017

 

Na mednarodnem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru se je domačinka Anja GAL uvrstila v finale posameznic, naslov pa je lovila tudi v konkurenci dvojic, a neuspešno.
  
V posamični konkurenci je po zagrizenem boju s 3-6 6-3 6-3 premagala najprijetnejše presenečenje turnirja, kvalifikantko iz Primorske, Lian BENEDEJČIČ. Ta je po sedmih zmagah vendarle morala priznati premoč nasprotnici, Anja GAL pa je z uvrstitvijo v finale dosegla uspeh kariere, saj se ji še nikoli doslej na turnirjih ITF ni uspelo zavihteti tako visoko. 
  
Tudi drugi današnji nastop je bil za Anjo uspešen. Z Romunko Carmen Roxano MANU sta v polfinalu konkurence dvojic s 6-3 6-2 premagali 5. nosilki, Avstrijki Arabello KOLLER in Liso Marie LAUSECKER. Obe igralki sta morali na igrišče še enkrat, ko sta v finalu igrali proti Italijankama Lindi CAGNAZZO in Cristini Eleni TIGLEA. Italijanki sta bili boljši s 6-4 6-3.

Anjina finalna nasprotnica v konkurenci posameznic bo 3. nosilka, partnerica v igri dvojic, 16-letna Romunka MANUJEVA (347), ki je v polfinalu s 6-4 1-6 6-0 premagala zmagovalko ITF turnirja v Kranju prejšnji teden, 2. nosilko, Italijanko Melanio DELAI.

 

bm, 24.8.2017

Kot kažejo rezultati ITF turnirja AS Open 2017 se za prihodnost slovenskega ženskega tenisa ni potrebno bati, saj na skoraj vsakem turnirju ena izmed Slovenk poseže po najvišjih mestih. V Mariboru se je v zaključne obračune uspelo uvrstiti kar dvema, to pa pomeni, da bomo tudi v Mariboru gledali finale s slovensko udeležbo.

V današnjih četrtfinalnih obračunih je Anja GAL s 6-1 6-3 premagala Latvijko Kamillo BARTONE (515) in se bo v polfinalu pomerila s kvalifikantko Lian BENEDEJČIČ,
ki je bila v drugem četrtfinalu zgornje polovice žreba s 4-6 6-4 6-2 boljša od Rusnije Aleksandre STROMOVE (528). Drugi polfinalistki sta kranjska zmagovalka Melania DELAI in Romunka Carmen Roxana MANU.

Pri fantih je slovenskih nastopov konec. V četrtfinalu je izgubil še Jan VEHOVEC. S 6-3 6-1 ga je premagal Ukrajinec Oleksandr OVCHARENKO (579).
  
V konkurenci dvojic sta se v četrtfinalu poslovila Mark Andrejič Goljar in Matic Dimic, pri dekletih pa se je v polfinale uspelo prebiti samo Anji GAL s soigralko iz Romunije MANUJEVO, s katero sta tudi 1. nosilki turnirja.

 

 

 

bm, 23.8.2017

 

Na mednarodnem mladinskem ITF turnirju 4. ranga AS Open 2017 v Mariboru so se med posamezniki v četrtfinale uvrstili trije slovenski igralci.  Ponovno sta navdušili domačinka Anja GAL, ki je s 6-3 2-6 6-4 premagala 10. nosilko, Kazahstanko Danel ASHIROVO (470), za napredovanje v polfinale bo igrala z Latvijko Kamillo BARTONE
in Lian BENEDEJČIČ, ki prav tako potrjuje odlično formo. V tretjem krogu je s 6-3 5-7 6-4 premagala 5. nosilko, Italijanko Alice AMENDOLA in bo za napredovanje igrala z Rusinjo, 14. nosilko Aleksandro STROMOVO.

Za nekaj veselja v moški konkurenci pa je poskrbel Primorec Jan VEHOVEC. Za uvrstitev v četrtfinale je bil s 6-7(4) 6-3 7-5 boljši od 8. nosilca, Nemanje MALEŠEVIĆA iz BiH. Za polfinale se bo boril s 16. nosilcem, Ukrajincem Oleksandrom OVCHARENKOM. Izgubil je domačin Matic PODLIPNIK, katerega je s 6-3 6-4 izločil Švicar Brian BENCIC, sicer brat že uveljavljene teniške igralke Belinde.  
 
V konkurenci dvojic sta se pri fantih v četrtfinale uvrstila Mark ANDREJIČ GOLJAR in Matic DIMIC, pri dekletih so četrtfinalistke Pia LOVRIČ in Živa FALKNER, Ema HORVAT, ki igra v paru z Madžarko Livio LUKACS, Metka KOMAC, ki je združila moči z Romunko Paulo Mihaelo ONITA in Anja GAL, ki igra v paru z Romunko Roxano MANU

 

 

 

bm, 22.08.2017          

 

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga AS Open 2017, ki poteka na igriščih ŽTK Maribor so fantje in dekleta odigrali tekme drugega kroga. Od Slovencev sta bila med fanti uspešna domačin Matic PODLIPNIK in Jan VEHOVEC, pri dekletih se je v tretji krog uvrstila domačinka Anja GAL, poleg nje pa še Lian BENEDEJČIČ in Ema HORVAT.

 

Za domače ljubitelje tenisa sta bili najbolj zanimivi srečanji domačih adutov. Matic PODLIPNIK je v tretjem nizu le strl odpor Italijana Duccia PETRENIJA in zmagal s 3-6 7-6(1) 6-1. Jan VEHOVEC je bil s 6-2 2-6 6-4 boljši od italijanskega kvalifikanta Andree CALOGERA.

 

Med dekleti je Anja GAL, prav tako kot Podlipnik članica domačega teniškega kluba ŽTK, z 2-6 6-1 6-2 premagala Švicarko TSYGOUROVO. Še naprej odlično igra kvalifikantka Lian BENEDEJČIČ, ki je v drugem krogu s 6-3 7-6(7) premagala  Avstrijko Arabello KOLLER, presenetila pa je tudi Ema HORVAT, ki je s 6-3 5-7 6-4 izločila 12. nosilko, Ukrajinko Yulio POPYK.

 

Z nastopi je končala finalistka turnirja v Kranju Živa FALKNER. S 6-3 0-6 6-1 jo je premagala 3. nosilka, Romunka Carmen Roxana MANU.

Živa Falkner finalistka ITF turnirja Triglav Open 2017, Anja Gal in Tina Cvetkovič zmagovalki turnirja dvojic

20.8.2017

 

ITF Kranj 2017 Falkner in Delai_525

 

Živa FALKNER je bila edina slovenska predstavnica v zaključnih obračunih posamične konkurence na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju. V prvem finalu na ITF turnirjih tega ranga je igrala s  14-letno igralko iz italijanskega Jesola, Melanio DELAI. Trenutno 313. mladinka sveta je bila v finalnem obračunu boljša s 6-2 6-2. Za Melanio, ki je letos že osvojila dva ITF turnirja 5. ranga, lani tudi zmagovalko Bergantovega memoriala do 16 let, je to prva zmaga na turnirjih 4. ranga.

Sicer pa smo v finalu spremljali, tako kot pri fantih, kjer je zmagal 1. nosilec iz Romunije Nini Gabriel DICA, v finalu je s 6-4 6-0 premagal Italijana Gabriela BOSIA, odličen  mladinski tenis, ki si ga je na osrednjem igrišu v Kranju ogledalo okrog 100 ljubiteljev tenisa.  To je bil drugi medsebojni obračun Falknerjeve in Delajeve, prvič sta se pomerili na turnirju do 14 let leta 2015, ko je bila boljša Živa, ki je Italijanki takrat prepustila vsega dve igri. Obe igralki bosta nastopili tudi prihodnji teden na ITF turnirju AS Open 2017 v Mariboru.

Falknerjeva na lestvici ITF kot  8. Slovenka  trenutno zaseda 593. mesto. Finale v Kranju je njena najboljša uvrstitev v karieri, letos se je najvišje doslej prebila do  četrtfinala.

 

ITF Kranj podelitev_525

 

Bosi Falkner Delai Dica Kranj 2017_525_bm

 

18.8.2017

 

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, ki v organizaciji TK Triglav poteka v Kranju bomo imeli v zaključnih obračunih tudi slovenske predstavnice. V današnjih četrtfinalnih obračunih je bila uspešna Živa FALKNER, še ena izmed slkovenskih mladink, kateri poznavalci obetajo lepo teniško prihodnost. V četrtfinalu je sicer izločila še eno obetavno mlado Slovenko, Domžalčanko Pio LOVRIČ s katero sta letos v konkurenci dvojic slavili na Olimpijskih igrah evropske mladine. Medsebojni obračun je Falknerjeva dobila s 6-4 6-3 in se uvrstila v polfinale. Tu bo igrala s Slovakinjo Michaelo KADLECKOVO, ki je v četrtfinalu izločila našo Majo MAKORIČ. Slovakinja, ki je v prvem krogu premagala 1. nosilko Kristino Novak je bila  prepričljivo boljša s 6-0 6-0.

Kot so nas naši mladinci že malo razvadili je tudi tokrat doma ostala zmaga v konkurenci dvojic.  Anja GAL in Tina CVETKOVIČ sta osvojili turnir deklet, potem ko sta v izenačenem obračunu s 6-1 4-6 10-7 premagali 4. nosilki, Kazahstanki Kazahstana Adelaide ALLAKHVERDIYEVO in Danel ASHIROVO.

 

17.8.2017

 

Na mladinskem ITF turnirju v Kreanju še naprej odlično igrajo naše mladinke, 15-letnici Živa FALKNER in Pia LOVRIČ ter leto dni starejša Maja MAKORIČ.  Falknerjeva je v drugem krogu z 1-6 7-6(7) 6-1 premagala 4. nosilko, 17-letno Čehinjo Vaneso NIKOLOVOVO (368), Lovričeva je s 6-1 6-3 izločila 6. nosilko, ki je sicer nastopila v kvalifikacijah, 16-letno Hrvatico Oliksandro OLIYNYKOVO (418), Makoričeva pa je bila s 6-4 6-3 boljša od 17-letne Kazahstanke Adelaide ALLAKHVERDIYEVE (611). Izgubila je Anja GAL.

Najmanj ena Slovenka bo tudi polfinalistka, katera bo to pa bosta v petek v medsebojnem obračunu odločili naši reprezentantki do 16 let Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. Maja MAKORIČ se bo pomerila s Slovakinjo Michaelo KADLECKOVO, ki je v prvem krogu izločila 1. nosilko, našo Kristino Novak. 

 

V konkurenci dvojic sta odlično na poti proti zmagi na turnirju Anja GAL in Tina CVETKOVIČ.


V polfinalu sta s 3-6 6-3 10-5 premagali prvi nosilki, Italijanki Melanio DELAI in Aroro ZANTEDESCHI in se bosta v finalu pomerili s 4. nosilkama iz Kazahstana Adelaide ALLAKHVERDIYEVI in Danel ASHIROVI.

 

 

Ela Nala Milić zmagovalka turnirja TE do 12 let Luka Koper junior Open 2017

Ljubljana, 27.5.2017

 

Milić Ela Nala TE Koper 2017_525

 

Tudi tretji zaporedni mednarodni turnir Tennis Europe je minil s slovensko finalno udeležnbo. Na turnirju Luka Koper Junior Open 2017 v starostni kategoriji do 12 let je zmagovalni pokal dvignila 11-letna Ljubljančanka Ela Nala MILIĆ, sicer druga igralka slovenske teniške lestvice do 12 let. Ptem, ko je v polfinalu s 6-2 6-2 izločila Italijanko Giulio DAL POZZO se je za zmago borila z leto dni starejšo Romunko, Mario Daciano CIUBOTARU, ki tako kot Milićeva do finala ni oddala nobenega niza, v tretjem krogu pa je izločila našo Leontino STOJANOVIĆ.

 

Dvoma o zmagovalki po prikazani igri v finalu ni bilo, saj je bila Ela Nala prepričljivo boljša in je slavila s 6-3 6-1 ter se veselila prve zmage v karieri na turnirjih TE.
Čestitamo!

 

Med dečki se je najbolje odrezal Jaka GOLOB, ki je z nastopi končal v četrtfinalu, turnir pa je prepričljivo osvojil Avstrijec Sebastian SORGER.

 

Zmagovalca LKJO 2017 Ela Nala Milić in Sebastian S 

Na fotografiji zmagovalca Sebastian in Ela Nala

57. Bergantov memorial brez slovenske zmage, a z dvema finalistoma

Ljubljana, 26.5.2017

 

Bergantov memorial_2017_zk_525 

        

V Mariboru je končan Bergantov Memorial - turnir Tennis Europe za dečke in deklice v starostni kategoriji  do 14 let  ter fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. Čeprav smo ostali brez končne zmage, so naši predstavniki tudi na tem turnirju dosegli odlične razultate.


V današnjih finalnih obračunih smo tako spremljali nastop Jona Lana ŠUNTARJA, ki se je v finalu dečkov do 14 let meril s 1. nosilcem, Švicarjem Jeromom KYMOM. Ta na lestvici TE zaseda 7. mesto, današnja zmaga s 6-1 6-4 pa mu je prinasla še četrti naslov letos poleg finala v katerem je nastopil prejšnji teden na turnirju Grawe Open.

 

Še drugič zapored pa je na zadnji stopnički obstal Filip Jeff PLANINŠEK. Po finalnem porazu z Janom Kupčičem na Grawe Open prejšnji teden je tokrat izgubil s 7. nosilcem, Italijanom Leonardom MALGAROLIJEM, ki je bil boljši s 3-6 7-5 6-2.  Za Italijana, ki na lestvici TE zaseda 125. mesto je to prvi naslov letos na turnirjih TE.

 

Med dekleti do 16 let je slavila 1. nosilka, Čehinja Marketa PANACKOVA, med dekleti do 14 let pa je bila najboljša prav tako 1. nosilka, Madžarka Amarissa Kiara TOTH.

 

Gal Emeršič Potočnik, Jan Kupčič in Tjaša Klevišar zmagovalci Grawe Open 2017

14.05.2017   

 

Grawe Open 2017 - nedelja_Dm_525

 

Na igriščih ŽTK Maribor se je na najboljši mogoč način, s tremi slovenskimi zmagami, končal mednarodni mladinski turnir TE v starostnih kategorijah do 14 in 16 let.

 

Za pravo eksplozijo navdušenja sta v prvi vrsti poskrbela domača igralca Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je osvojil turnir v kategoriji do 14 let in Jan KUPČIČ, ki je bil najboljši v kategoriji do 16 let. Njuno slavje je dopolnila Kranjčanka Tjaša KLEVIŠAR, ki je slavila med dekleti v kategoriji do 16 let.

 

V zelo kakovostnih finalnih obračunih je Gal EMERŠIČ POTOČNIK s 6-4 6-4 premagal švicarskega vrstnika Jeroma KYMA, 12. igralca lestvice TE do 14 let in 1. nosilca turnirja v Mariboru. Za Emeršiča Potočnika, ki na lestvici TE zaseda 218. mesto  je to prvi naslov na turnirjih TE med posamezniki in največji uspeh v njegovi dosedanji teniški karieri. Z zmago je nadgradil letošnje dobre nastope na mednarodnih turnirjih, na katerih je bil polfinalist turnirja v Vinkovcih in četrtfinalist turnirja v Solinu.

 

Drugi vrhunec dneva je bil slovenski finalni obračun nekdanjih soigralcev, še vedno člana ŽTK Jana KUPČIČA in nekdanjega ŽTK-jevca, sedaj pa člana TK Ptuj  Filipa Jeffa PLANINŠKA.  Kupčič je bil v finalu boljši s 6-2 6-4 in je še drugič v karieri stopil na zmagovalno stopničko turnirjev Tennis Europe, potem ko je prvič slavil v kategoriji do 12 let na Ptuju leta 2013, še dvakrat pa je bil finalist turnirjev do 14 in 16 let. Kupčič trenutno zaseda 105. mesto na letvici TE do 16 let.  Njegov finalni nasprotnik Planinšek je trenutno na 88. mestu lestvice TE do 16 let, to pa je bil njegov tretji finale na turnirjih TE. Poleg današnjega je poraza v finalu doživel še na močnem turnirju v Brnu letos in na turnirju do 14 let v Bratislavi leta 2015.

 

Če smo bili ob nastopih deklet do 14 let nekoliko razočarani, pa je vtis več kot popravila Kranjčanja Tjaša KLEVIŠAR. V kategoriji deklet do 16 let je v finalu še enkrat več potrdila svojo premoč na turnirju in s 6-3 6-1 premagala 1. nosilko in 72. igralko lestvice TE do 16 let, Madžarko Zito KOVACS, ki je letos osvojila že dva turnirja TE. Klevišarjeva je turnir odigrala suvereno in ga končala brez izgubljenega niza.  Za mlado Kranjčanko je to prvi naslov na turnirjih TE, na katerih malo nastopa, tako da na  lestvici TE zaseda šele 557. mesto.

 

Čestitke vsem !

Veronika Erjavec zmagovalka ITF turnirja na Otočcu

 

 

 

Erjavec Veronika Otočec 2016 zmagovalka_525_dh

       

Veronika ERJAVEC je zmagovalka  mednarodnega mladinskega ITF turnirja 4. ranga na Otočcu.


Potem, ko je v četrtfinalu v slovenskem obračunu s 7-6(4) 6-1 Sheilo GLAVAŠ, ki je z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla najboljši izid kariere na mednarodnih mladinskih turnirjih, je bila v polfinalu boljša tudi od 4. nosilke, 16-letno Italijanke Giulie LA ROCCA, 293. igralke lestvice ITF. Zmagala je s 6-4 6-4.


V nedeljskem finalu je s 4-6 6-1 6-2 premagala 15-letno Hrvatico Ivo ZELIĆ, 486. mladinko sveta in osvojila svoj letos že tretji ITF turnir 4. ranga, na lestvici ITF pa se bo pomaknila še nekaj mest višje. Trenutno je 181. mladinka sveta. Iz Otočca se sedaj tako kot še nekaj naših mladink seli na ITF turnir v Zagreb.

 

Brez naslova pa je ostala v konkurenci dvojic, kjer smo spremljali  slovensko obarvan finalni obračun. Za naslov so se merile Veronika ERJAVEC s soigralko iz Hrvaške Ano BIŠKIĆ in Nika RADIŠIČ s soigralko Ivo ZELIĆ iz Hrvaške. Boljši sta bili Radišičeva in Zelićeva, ki sta zmagali z rezultatom 6-4 5-7 10-4.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.