prijava_e
ATP Challenger ZS Slo Open : Zav. Sava Slo Open 2019
pdf
Razpisni pogoji OP5 Zavarovalnica Sava-2 25.07.2019 | Tenis Slovenija

Vse informacije o turnirju ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 najdete

 

TUKAJ

TS na novinarski konferenci predstavila letošni ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenija Open 2019

12.6.2019

 

ATP_Challenger_press_conference_2019_VP_525

 

Manj kot dva meseca nas loči do začetka največjega teniškega dogodka v Sloveniji, zdaj že tradicionalnega, sedmega turnirja serije challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open. Prvi nosilec in glavni favorit za končno zmago bo Aljaž Bedene, ki lahko postane tretji Slovenec s portoroško lovoriko po Gregu Žemlji leta 2013 in Blažu Kavčiču 2014.
 
Nastop Aljaža Bedeneta zagotavlja, da bo za razliko od lanskega leta, ko  Slovenija ni imela  nobenega predstavnika v drugem krogu glavnega turnirja, letos naš igralec v igri vse do konca, to pa bo dvignilo tudi zanimanje slovenskih ljubiteljev tenisa za največji teniški dogovek v Sloveniji. Nastop Aljaža Bedenta je sicer odvisen od uvrstitve na
lestvici ATP in če bi se mu uspelo uvrstiti med najboljšo petdeseterico igralcev v Portorožu ne bi nastopil.

Barve Slovenije bo morda na turnirju branil tudi Blaž Rola, obeta pa se tudi nastop Blaža Kavčiča, ki se po težavah s poškodbami v Wimbledonu vrača na teniška igrišča in upa, da bo vzdržal vse napore težkega povratka. 


"Turnir gradimo na tem, da bo Bedene prišel v Portorož in bo tam glavna atrakcija za gledalce. Zadeve smo se lotili načrtno in jo izpeljali skupaj z glavnim pokroviteljem turnirja, Zavarovalnico Sava. Želja igralca je namreč bila, da mu pomagamo najti v Sloveniji ustreznega pokrovitelja, kar nam je tudi uspelo, tako da bo Bedene v Portorožu
prvič nastopil z našitki novega sponzorja," je na novinarski konferenci povedal direktor TS Gregor Krušič.

Letos bo finale v nedeljo, nagradni sklad bo 50.000 $, organizatorji pa morajo plačati namestitev vsem 48. igralcem v glavnem turnirju.

V kvalifikacijah bodo nastopili samo štirje igralci, v glavni turnir pa se bosta uvrstila dva. TS bo pred začetkom turnirja organizirala OP za člane z nagradnim skladom 2000 € na katerem se bodo igralci potegovali za  tri povabila v glavni turnir. Za glavni turnir bo sicer organizator lahko podelil pet vabil.

Tudi letos se obeta bogat spremljevalni program, v okviru katerega bo potekal teniški festival s turnirji TS v vseh starostnih kategorijah.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.