prijava_e
Novice : Arhiv novic 2011 : Maj 2011

Arhiv novic - maj 2011

Infond Open 2011 - Nastja Kolar v drugem krogu, v sredo nastopajo Šrimpf, Klepač in Zec Peškirič

Ljubljana, 31.05.2011

V Mariboru se je s prvim krogom glavnega turnirja nadaljeval članski ženski teniški turnir serije ITF, Infond Open 2011. V prvem krogu so že nastopile tri naše igralke, a uspešna je bila le ena. Janine KOLETA in Tadeja MAJERIČ sta bili poraženi, Nastja KOLAR pa je v treh nizih premagala Slovakinjo Michaelo HONCOVO z 26 61 61. V drugem krogu bo igrala proti kvalifikantki, Nemki Sini HAAS. V sredinem sporedu bodo nastopile preostale tri naše igralke. Vse bodo igrale na igrišču št. 1. Prva bo ob 11.00 uri nastopila Tjaša ŠRIMPF, ki bo igrala proti Mervani JUGIČ-SALKIČ iz BiH, sledilo bo srečanje med Andrejo KLEPAČ in Rusinjo Eleno BOVINO, za konec pa bo še tekma med Mašo ZEC PEŠKIRIČ in Hrvatico Trezo MRDEŽA. Tekmam posameznic bodo sledile še tekme dvojic ko bodo nastopile tudi Tadeja MAJERIČ, Tjaša ŠRIMPF, Patricia VOLLMEIER in Aleksandra LUKIČ. TUKAJ.

Rok Sitar in Ana Oparenovič zmagovalca turnirjev do 18 let

Ljubljana, 31.05.2011

V Celju in Slovenj Gradcu sta se končala turnirja za fante in dekleta v kategoriji do 18 let. V Celju je nastopilo samo 13 igralk, prvo mesto pa je osvojila domačnika Ana OPARENOVIČ (Celje), ki je bila v finalu boljša od Sare DJURDJEVIĆ (Sl-Lj) z rezultatom 64 62. V Slovenj Gradcu so moči merili fantje. Tu je bil turnir bolje zaseden, saj je nastopilo 21 igralcev. Turnir je osvojil Rok SITAR (ŽtkMb), ki je v finalu premagal KRAJNC DOMITER Urha z rezultatom 63 26 64. TUKAJ.

V Mariboru se začenjajo tekme glavnega turnirja Infond Open 2011

Ljubljana, 30.05.2011

V Mariboru so se zaključile kvalifikacije in v torek se začenja glavni del ženskega turnirja Infond Open 2011 z nagradnim skladom 25.000 $. Naše igralke v kvalifikacijah niso bile uspešne, upamo pa, da jim bo šlo v glavnem turnirju bolje. Pred domačo pobliko bo zaigralo 6 naših igralk. Maša ZEC PEŠKIRIČ, Andreja KLEPAČ in Tadeja MAJERIČ so v turnir uvrščene neposredno, s povabilom pa bodo nastopile Janine KOLETA, Tjaša ŠRIMPF in Nastja KOLAR. Upamo da bodo naša dekleta izkoristila priložnost in domačim navijačem pripravila kakšno prijetno presenečenje. Kot zanimivost velja omeniti, da bo na turnirju zaigrala tudi Rusinja Elena BOVINA, ki je bila leta 2005 že 14. igralka svetovne teniške lestvice in Catalina CASTANO iz Kolumbije, leta 2006 je bila na 35. mestu svetovne lestvice. Ravno z Eleno BOVINO bo v prvem krogu merila moči naša Andreja KLEPAČ. Z zanimanjem pa bomo spremljali tudi našo najboljšo mladinko, ki že koraka na pot profesionalnega tenisa, Nastjo KOLAR. V jutrišnjem programu bosta po 14.30 uri nastopili Tadeja MAJERIČ in za njo še Nastja KOLAR, ne pred 14. uro pa Janine KOLETA. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman in Rok Jarc odlična v igri dvojic na turnirjih Futures

Ljubljana, 30.05.2011

Tom KOČEVAR DEŠMAN in Rok JARC uspešno nastopata na turnirjih v igri dvojic. V letošnjem letu sta zabeležila kar nekaj vidnih rezultatov, med drugim sta zmagala na Futuresu v Ukrajini,na zadnjih Futures turnirjih v BiH pa sta zabeležila uvrstitev v polfinale, dvakrat pa sta izgubila v finalu, nazadnje na turnirju v Prijedoru. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Grega Žemlja ta teden na Reki - dopolnjeno

Ljubljana, 30.05.2011

Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA bosta ta teden nastopila na Challengerju na Rijeki z nagradnim skladom 30.000 $. Blaž KAVČIČ je 1., Grega ŽEMLJA pa osmi nosilec na turnirju. Naša igralca sta združila moči tudi v igri dvojic in bosta zaigrala v prvem korgu v torek ob 13. uri proti domačima igralcema ŽUNIĆU in KRALJIĆU. V kvalifikacijah Challengerja z nagradnim skladom 64.000 $ je v Nottinghamu nastopil Luka GREGORC, ki pa ni bil uspešen. V prvem krogu ga je tesno, v treh nizih, premagal 3. nosilec Ilija BOZOLJAC. Končni izid 26 62 76(4) v korist srbskega igralca. V kvalifikacijah Futures turnirja v Kiseljaku, BiH, je uspešno nastopil Andraž BEDENE,ki se je uvrstil v glavni turnir, potem ko je v finalu kvalifikacij premagal Srba Nebojšo PERIĆA s 64 63.V glavnem turnirju sta še Tilen ŽITNIK in Tom KOČEVAR DEŠMAN. TUKAJ.

Kvalifikacije Infond Opena v Mariboru niso prinesele uspeha Slovenkam

Ljubljana, 30.05.2011

Tako kot pred tednom dni v Velenju, tudi kvalifikacije na močnejšem turnirju Infond Open 2011 v Mariboru, slovenskim igralkam niso prinesle uspeha, saj se nobeni izmed eajstih, kolikor jih je nastopilo, ni uspelo uvrstiti v glavni turnir. Danes so v drugem krogu kvalifikacij tako izpadle Polona REBERŠAK, Nika KOVAČ, Aleksandra LUKIČ, Nina NAGODE, Anja PRISLAN in Patricia VOLLMEIER. Kvalifikacije se tako brez naših igralk končujejo v ponedeljek, v torek pa se začne glavni turnir, kjer bomo ponovno videli na delu slovenske teniške igralke. TUKAJ.

V Kopru se je končal 4. Luka Koper Junior Open turnir v kategoriji 8-11 let

Ljubljana, 30.05.2011

Na igriščih ŠRC Bonifika se je končal 4.Luka Koper Junior Open 8-11 let. V kategoriji 8-11 let sta zmagala Lian Benedejčič in Aleks Grlj, v kategoriji do 10 let Dan Trošt Slapnik in Metka Komac, v midi tenisu Matic Dimic in Sara Romanello, v mini tenisu pa Aljaž Jeran in Kaja Kraner.Končale pa so se tudi kvalifikacije mednarodnega turnirja do 12 let. Večjih presenečenj ni bilo. Glavni turnir z vsemi najboljšimi slovenci in slovenkami pa se začne v ponedeljek ob 8.00 uri. Do 14.00 se je tudi še možno vpisati za igro mešanih dvojic. Po besedah strokovnjakov je turnir v četrti izvedbi že dosegel status enega izmed petih najmočnejših turnirjev do 12 let v Evropi, kar je lepo priznanje za marljive koprske organizatorje.Besedilo in foto: A. Živin TUKAJ.

Nina Potočnik in Nik Krapež državna prvaka do 14 let

Ljubljana, 29.05.2011

Nina POTOČNIK (Ptuj) in Nik KRAPEŽ (Ltc) sta letošnja državna prvaka v tenisu v kategoriji do 14 let. Nina je pokazala, da je trenutno najboljša igralka v tej kategoriji v Sloveniji, saj je Manci PISLAK oddala le eno igro. Končni izid 61 60. Bolj izenačeno je bilo pri fantih, kjer je slavil Nik KRAPEŽ, ki je Miho OKORNA premagal z izidom 26 64 61. Pri dekletih sta v igri dvojic slavili Sara MITRAKOVIČ in Manca PISLAK. Foto M. Pislak TUKAJ.

V Mariboru se je začel ženski turnir Infond open 2011

Ljubljana, 28.05.2011

V Mariboru se je s kvalifikacijami začel ženski ITF turnir z nagradnim skladom 25.000 $. Na turnirju je priložnost dobilo katr nekaj slovenskih igralk, ki bodo poskusile popraviti slab vtis iz Velenja. V kvalifikacijah, ki so se začele danes je bilo v žrebu 11 Slovenk, v drugi krog jih je napredovalo 6. V medsebojnih dvobojih je Nina NAGODE izločila Nejo SOTOŠEK 61 63, Aleksandra LUKIČ pa Julijo JAUK, 62 52, predaja JAUK. Anja PRISLAN in Polona REBERŠAK sta bili prosti, zmagali pa sta Nika KOVAČ, ki je premagala Slovakinjo Azbeto VEVERKOVO 60 60 in Patricia VOLLMEIER, ki je bila boljša od Avstrijke Ivane HORVAT s 61 61. Izgubile so še Maša ŠMIC, Tajda BESTIJANIČ in Mojca FIJAVŽ. Tudi v glavnem turnirju bomo gledali Slovenke, saj so neposredno uvrščene Maša ZEC PEŠKIRIČ, Andreja KLEPAČ in Tadeja MAJERIČ, nekaj igralk pa bo nastopilo s posebnim povabilom organizatorja. Turnir se nadaljuje v nedeljo z drugim krogom kvalifikacij, srečanja se začnejo ob 10. uri. TUKAJ.

Pia Čuk osvojila dvojni naslov v Podgorici, začenja pa se že nov turnir

Ljubljana, 28.05.2011

Pia ČUK je odlično odigrala ITF turnir 4. ranga v Podgorici. Potem, ko je v polfinalupremagala Švicarko Danielle SPIELMANN 76(4) 64 je v današnjem finalu s 64 63 odpravila še Švicarko Seraino JAEGER, ki je bila na turnirju 3. nosilka, na mladinski svetovni lestvici pa zaseda 365. mesto. Uspešna je bila tudi v igri dvojic, kjer je nastopila v paru z Avstrijko Julio GRABHER. V finalu sta premagali par KASUM/MATEKOVA 60 60. V ponedeljek pa se v podgovorici začne naslednji turnir, tokrat 5. ranga, na katerem bomo imeli štiri predstavnike. Skozi kvalifikacije seje na turnir z dvema uspešnima nastopoma uvrstil Matija OKORN, v glavnem delu moškega turnirja pa sta že Blaž BIZJAK in Maks TEKAVEC. Na ženskem turnirju bo nastopila tudi zmagovalka tega tedna Pia ČUK. Foto: TK ASLitija TUKAJ.

Scarlett Werner zmagovalka ITF turnirja v Velenju

Ljubljana, 28.05.2011

27. letna Nemka Scarlett WERNER je osvojila ženski ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $ v Velenju. V finalu je z rezultatom 62 62 premagala 18. letno Zagrebčanko Silvio NJIRIĆ, varovanko nekdanjega odličnega hrvaškega igralca Saše HIRSZONA. Silvia NJIRIĆ je bila leta 2010 na 6. mestu mladinske svetovne lestvice. Zmagovalka Scarlett WERNER trenutno zaseda 417. mesto svetovne ženske teniške lestvice, je pa bila najvišje uvrščena na 279. mesto, leta 2003. To je njen tretji osvojen ITF turnir v zadnjme letu. Tudi ona je bila uspešna mladinka, saj je bila leta 2000, kot 16. letna igralka, na 10. mestu svetovne mladinske lestvice. TUKAJ.

Manca Pislak, Nina Potočnik, Miha Okorn in Nik Krapež finalisti DP do 14 let

Ljubljana, 28.05.2011

Končuje se državno prvenstvo do 14 let, saj so preostali le še finanlni obračuni posameznikov. Današnji spored je sicer motil dež, vendar ga je organizator kljub temu izpeljal. Pri dekletih bomo še enkrat več v zadnjih treh tednih gledali obračun trenutno najboljših deklet v kategoriji do 14 let Mance PISLAK (Tc-Lj), bila je boljša od Nike ZUPANČIČ (Otočec), ki je pred tem izločila Saro MITRAKOVIČ in Saško KLANEČEK, s 62 60 in Nine POTOČNIK (Ptuj), ta je v polfinalu premagala Zalo DOVNIK 60 61. Pislak in Potočnik sta se namreč srečali v finalih turnirjev Reiffeisen Open in na Bergantovem memorialu v Mariboru, kjer jima tudi tuje igralke niso mogle resneje konkurirati, izid teh medsebojnih dvobojev pa je 1 - 1. V jutrišnjem finalu bosta torej odločali katera bo trenutno prevzela primat v tej kategoriji. Pri fantih je v četrtfinalu izpadel prvi nosilec Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec), katerega je izločil Sven LAH (Ptuj), a tudi on ni prišel do finala, saj ga je premagal Miha OKORN (MaxLj) 60 62, v drugem polfinalu pa je Nik KRAPEŽ (Ltc) premagal Jakoba Filipa ZUPANČIČA (Zklub) 63 64. Pri fantih sta državna prvaka v dvojicah postala Miha OKORN in Jakob Filip ZUPANČIČ. TUKAJ.

Na DP do 14 let v Litiji vendarle nekaj presenečenj

Ljubljana, 28.05.2011

V Litiji se danes s četrtfinalnimi in polfinalnimi srečanji nadaljuje državno prvenstvo za dečke in deklice do 14 let. Drugi krog je vendarle postregel z nekaj presenetljivimi izdi, še posebej pa velja izpostaviti izpad 3. nosilke Hane MRAZ, ki jo je izločila nepostavljena Moni POTRČ. Nika ZUPANČIČ je bila uspešnejša od 8. nosilke Sare MITRAKOVIĆ. Pri dečkih je izpadel 5. nosilec Jure FRANK, katerega je premagal Rok SITAR, precej pa se je moral potruditi za zmago nad Ninom CUNK, 2. nosilec Nik KRAPEŽ. TUKAJ.

Katarina v dveh četrtfinalih Pariza, Tom Kočevar Dešman izgubil v Prijedoru

Ljubljana, 28.05.2011

Na teniškem turnirju v Parizu je v konkurenci od slovenskih igralk in igralcev le še Katarina SREBOTNIK, ki se na dveh frontah bori za osvojitev nove lovorike na turnirju za grand slam. Zaenkrat uspešno. S Kveto PESCHKE sta že v četrtfinalu dvojic. V tretjem krogu sta premagali Čehinjo Vladimiro UHLIROVO in Južnoafričanko Nathalie GRANDIN z rezultatom 61 63, v konkurenci mešanih dvojic pa je danes z Nenadom ZIMONJIĆEM igrala v drugem krogu proti Virginie RAZZANO (Fra) in Dicku NORMANU (Bel). Katarina in Nenad sta slavila 63 61 in se uvrstila v četrtfinale. V Prijedoru je kot zadnji naš predstavnik v konkurenci posameznikov na turnirju serije Futures izpadel Tom KOČEVAR DEŠMAN. Usoden zanj je bil Hrvat Joško TOPIĆ, ki je slavil 61 62. TUKAJ.

V Velenju danes zadnje dejanje ženskega ITF teniškega turnirja

Ljubljana, 28.05.2011

V Velenju se končuje letošnji ženski teniški turnir z nagradnim skladom 10.000 $. V današnjem finalu ob 16. uri se bosta pomerili 8. nosilka Hrvatica Silvija NJIRIĆ, ki je izločila prvopostavljeno Bolgarko Dio EVTIMOVO in druga nosilka Scarlett WERNER, Nemka, ki je bila v polfinalu boljša od Slovakinje Karin MORGOSOVE. Slovenske igralke niso izkoristile priložnosti za vidnejši rezultat na domačih tleh, tako da bodo morale nove priložnosti iskati v tujini. Končal pa se je že turnir dvojic. V finalu sta slavili Maria ABRAMOVIČ (Cro) in Scarlett WERNER (Nem), ki sta premagali Dejano RAICKOVIC (Nem) in Dalio ZAFIROVO (Bol) z rezultatom 64 64. TUKAJ.

Pia Čuk v polfinalu Podgorice, Blaž Bizjak končal v četrtfinalu

Ljubljana, 27.05.2011

V Podgorici na mladinskem ITF turnirju 4. ranga nastopajo tudi naši igralci in igralka. V kvalifikacijah sta nastopila Maks TEKAVEC, ki je izgubil v drugem krogu, čez kvalifikacije pa se je s tremi zmagami prebil Matija OKORN, ki se je v glavnih turnirjih pridružil Blažu BIZJAKU in Piji ČUK. Tu je izgubil v prvem krogu, medtem ko sta bila Pia ČUK in Blaž BIZJAK po dvakrat uspešna in sta se uvrstila v četrtfinale. Blaž BIZJAK je četrtfinalno srečanje proti Michalu KIANICKEMU iz Slovaške izgubil s 36 46, Pia ČUK se je vrez boja uvrstila v polfinale, potem ko je Srbkinja Isidora RADOJKOVIĆ srečanje predala. Nasprotnica Pie ČUK v polfinalu bo .Švicarka Danielle SPIELMANN. TUKAJ.

V Litiji se nadaljuje državno prvenstvo do 14 let

Ljubljana, 27.05.2011

V Litiji se bo danes s srečanji drugega kroga nadaljevalo državno prevenstvo deklic in dečkov do 14 let. Tako kot pri fantih, tudi pri dekletig prvi krog ni prinsel presenečenj, saj so se vse postavljene igralke uvrstile v nadaljevanje turnirja. Prve resnejše obračune tako lahko pričakujemo v četrtfinalu. Sicer pa so organizatorji do polfinala pripeljali konkurenco dvojic in tudi tu presenečenj ni bilo. Izpadla sta samo petopostavljena Jure ZGUBIČ in Tino KOVAČIČ. Premagala sta ju Nino CUNK in Nejc SITAR. Potrebno je še poudariti, da je državno prvenstvo zasedeno tako kot se za tako tekmovanje spodobi, saj v obeh konkurencah med posamezniki iz prve deseterice manjkata samo po en igralec oz. igralka. TUKAJ.

V Velenju danes polfinalna srečanja

Ljubljana, 27.05.2011

Na ženskem ITF turnirju v Velenju bodo danes na sporedu polfinalna srečanja. Med sabo do igrale 1. postavljena Dia EVTIMOVA iz Bolgarije proti Silviji NJIRIĆ iz Hrvaške in v drugem polfinalu 2. postavljena Scarlett WERNER iz Nemčije proti Karin MORGOSOVI iz Slovaške. Obetajo se zanimive tekme, ki si jih velja ogledati.Sicer pa najdete vse rezultate na povezavi TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman v četrtfinalu Prijedora, Nik Razboršek izgubil v Parizu

Ljubljana, 27.05.2011

V Prijedoru je bil na turnirju serije Futures v drugem krogu od naših uspešen samo Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki se je po zmagi nad Madžarom Viktorjem FILIPENKOM 64 75 uvrstil v četrtfinale, kjer bo igral proti Hrvatu Jošku TOPIĆU. Tomislav TERNAR je izgubil z Arsenijem ZLATANOVIĆEM 62 62, od Janez SEMRAJCA pa je bil boljši Antonio SANČIĆ 63 64. Na mladinskem delu turnirja v Parizu je v kvalifikacijah nastopil Nik RAZBORŠEK, ki pa je v prvem krogu izgubil z domačim igralcem Cedrickom COMMINOM v izjemno izenačenem srečanju, v katerm so odločale malenkosti. Končni izid je bil 46 75 75 v korist Francoza. Na turnirju v Parizu tako ostaja v konkurenci samo še Katarina SREBOTNIK, ki je s Kveto PESCHKE v igri dvojic že napredovala v tretji krog, saj sta Madžarka SZAVAY in Latvijka DEKMEIJERE srečanje predali, Katarina pa bo danes nastopila z Nenadom ZIMONJIĆEM v igri mešanih parov proti Kai KANEPI in Robertu LINSTEDTU. TUKAJ.

Na ženskem ITF turnirju v Velenju četrtfinalni obračuni

Ljubljana, 26.05.2011

Velenjčani so ženski ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $ pripeljali do četrtfinalnih obračunov posameznic. V četrfinale so se uvrstile tri prvopostavljene igralke. Predvsem prva in druga nosilka sta delo opravili zanesljivo in nasprotnicama oddali le 3 oziroma 2 igri. Lahka zmaga Scarlett WERNER, ki je izločila našo Polono REBERŠAK, kaže kako dobro se je naša igralka kosala z drugo nosilko, ko je izgubila šele v treh nizih po treh urah igre in potem, ko je v tretjem nizu imela prednost 32, ki pa je ni uspela obdržati do konca. V četrtfinalu bomo torej videli med drugimi še prvo nosilko, Bolgarko Dio EVTIMOVO in tretjo nosilko Carolino PILLOT, ki je v prvem krogu v treh nizih izločila našo Tjašo ŠRIMPF. Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

Državno prvenstvo do 14 let v Litiji zaenkrat brez presenečenj

Ljubljana, 25.05.2011

V Litiji se je danes s prvim krogom glavnega turnirja nadaljevalo državno prvenstvo do 14 let za dečke in deklice, ki se je v ponedeljek začelo s kvalifikacijami. Prvi krog pri fantih ni prinesel posebnih presenečenj, saj so se vsi postavljeni igralci z izjemo osmega Grege BOHA, katerega je izločil Nejc LAVRENČIČ, uvrstili v drugi krog. Deklice začnejo s prvim krogom v četrtek. TUKAJ.

Semrajc, Ternar in Kočevar Dešman uspešni, Žitnik, Jakupović in Rampre ne

Ljubljana, 25.05.2011

Na ITF Futuresu v Prijedoru so bili v prvem krogu uspešni trije naši igralci. Janez SEMRAJC je kot 3. nosilec premagal Srba Sašo STOJISAVLJEVIĆA 76(4) 63, Tomislav TERNAR Avstrijcu Bjornu PROPSTU ni prepustil nobene igre in je zmagal 60 60, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa je bil boljši od Nemanje KONTIĆA iz Črne Gore 62 64. Izpadel je samo Tilen Tilen, ki ga je premagal Hrvat Antonio SANČIĆ, ki bo naslednji nasprotnik Janeza SEMRAJCA. Tom KOČEVAR DEŠMAN bo igral proti Madžaru Viktorju FILIPENKU, Tomislav TERNAR pa proti Arseniji ZLATANOVIĆU iz Srbije. Na ženskem turnirju v brazilski Itaparici je v prvem krogu izpadla Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala jo je Cecilia COSTA MELGAR iz Čila z 16 62 75. V Carsonu, ZDA, je Petra RAMPRE nastopila na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $. Proti Američanki Shelby ROGERS je bila za malo prekratka in je srečanje izgubila z rezultatom 6-3 3-6 6-7(4) . TUKAJ.

Blažu in Poloni ni uspel preboj v tretji krog Pariza; Katarina uspešna

Ljubljana, 25.05.2011

Na odprtem prvenstvu Francije v Roland Garrosu Blažu KAVČIČU in Poloni HERCOG ni uspel preboj v tretji krog turnirja posamezno. Za Blaža je bil premočan Juan Martin Del POTRO, ki je slavil z izidom 63 62 64. Tudi Polona ni bila kos svoji nasprotnici, Kitajki Shuai PENG, ki je zmagala s 75 61. Polona je končala tudi že z nastopi v konkurenci dvojic. Tu je zaigrala v paru z Romunko Simono HALEP, a sta bili Jarmila GAJDOSOVA in Klara ZAKOPALOVA premočni in sta slavili 46 63 64. Za zmago slovenskih predstavnikov je poskrbela Katarina SREBOTNIK, ki je s Kveto PESCHKE v prvem krogu igre dvojic premagala Kai Chen CHANG in Chanelle CSHEEPERS s 62 62. V drugem krogu bosta igrali proti Latvijki Ligi DEKMEIJERE in Madžarki Agnes SZAVAY. V mladinski konkurenci bo v kvalifikacijah nastopil samo Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu bo imel za nasprotnika domačina Cedricka COMMINA. TUKAJ.

V Velenju polom Slovenk v prvem krogu ženskega ITF turnirja

Ljubljana, 24.05.2011

V Velenju se je s prvim krogom glavnega turnirja nadaljeval ITF turnir za ženske z nagradnim skladom 10.000 $. Žal se je dan za slovenske igralke končal porazno, saj se nobeni izmed šestih nastopajočih ni uspelo uvrstiti v drugi krog turnirja. Italijanka Carolina PILLOT je premagala Tjašo ŠRIMPF 63 36 63, mARIJA abramović iz Hrvaške je bila boljša od Mojce FIJAVŽ s 61 63, Hrvatica Silvija NJIRIĆ je izločila Janine KOLETA s 60 60, Čehinja Jana JANDOVA je bila usodna za Niko KOVAČ, zmagala je s 26 61 62. Isabel RAPISARDA CALVO iz Španije je izločila Anjo PRISLAN s 63 61, ScarlettWERNER pa je bila boljša od Polone REBERŠAK 46 61 63. Turnir se bo s tekmami drugega kroga nadaljeval v sredo. TUKAJ.

V Parizu v sredo na igriščih trije naši predstavniki

Ljubljana, 24.05.2011

V Parizu se nadaljuje drugi turnir za veliki slam letošnje sezone. V sredo bodo na igrišča Roland Garrosa stopili trije naši igralci. Na igrišču št. 6 bo v drugem srečanju dneva po 11. uri nastopila Polona HERCOG, ki bo v drugem krogu igrala proti 29. nosilki, Kitajki Shuai PENG, 25. igralki svetovne lestvice, ki je doslej v Parizu nastopila štirikrat, a se prebila najdlje do 2. kroga. Zatem bo v tretjem srečanju dneva na igrišču št. 2 zaigral Blaž KAVČIČ, ki bo imel za nasprotnika 25. nosilca, sicer 26. igralca lestvice ATP Juana Martina Del POTRA, Argentinca, ki je leta 2009 v Parizu prišel do polfinala. Kot prva pa bo v sredinem sporedu nastopila Katarina SREBOTNIK, ki bo s Kveto PESCHKE ob 11. uri igrala proti Tajvanki Kai Chen CHANG in Južnoafričanki. Chanelle SHEEPERS. Rezultate vseh dvobojev lahko v živo spremljate TUKAJ.

Ternar in Žitnik v glavni turnir v Prijedoru

Ljubljana, 24.05.2011

Na ITF Futuresu v Prijedoru sta se Tilen ŽITNIK in Tomislav TERNAR uvrstila v glavni turnir. Tilen ŽITNIK je v zadnjem krogu kvalifikacij premagal Srba Bojana ZDRAVKOVIĆA 62 06 61, Tomislav TERNAR pa je bil v slovenskem obračunu boljši od Marka STOSIČA 61 63. V glavnem turniju pa je bil v prvem krogu že uspešen Janez SEMRAJC, ki je kot 3. nosilec premagal Srba Sašo STOJISAVLJEVIĆA 76(4) 63.Tomislav TERNAR bo igral proti Avstrijcu Bjornu PROPSTU, Tilen ŽITNIK se bo pomeril s Hrvatom Antoniom SANČIĆEM, nasprotnik Toma KOČEVAR DEŠMANA pa bo igralec iz Črne Gore Nemanja KONTIĆ. TUKAJ.

Grega izgubil v Allesandriji, trije fantje uspešni v Prijedoru

Ljubljana, 24.05.2011

Grega ŽEMLJA je poskušal v Allesandriji na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 $ + H popraviti svoj zbir toč na lestvici ATP, a je bil neuspešen. Že v prvem krogu se je moral posloviti od turnirja, na katerem je bil 8. nosilec, saj ga je premagal 190. igralec lestvice ATP, Brazilec Julio SILVA, z rezultatom 63 62 .V Prijedoru pa so zaenkrat v kvalifikacijah uspešni fantje, saj so se Tomislav TERNAR, Marko STOSIČ in Tilen ŽITNIK uvrstili v zadnji krog. O udeležencu glavnega turnirja bosta v medsebojnem dvoboju odločala Tomislav TERNAR in Marko STOSIČ, Tilen ŽITNIK pa bo igral s Srbom Bojanom ZDRAVKOVIĆEM. TUKAJ.

Nastopi naših igralk in igralcev ta teden

Ljubljana, 23.05.2011

Ta teden bodo sicer oči teniških privržencev uperjene v Pariz, a marsikomu še ni dano da bi zaigral med najboljšimi. Tako se tudi naši igralci in igralke na manjših turnirjih trudijo, da bi bi prišli do točk, ki bi jim omogočale nekoč zaigrati na največjih teniških turnirjih. Ta se je izmuznil tudi Gregorju ŽEMLJI, zato bo ta teden nastopil na Cahllengerju z nagradnim skladom 30.000 $ + H, v italijanski Allesandriji. Posebej pišemo o tem, katere igralke so v Velenju, od ostalih naših pa bosta ta teden igrali Petra RAMPRE na 50.000 $ vrednem turniju v Carsonu, ZDA. V Brazilijo se je na 25.000 $ turnir odpravila Dalila JAKUPOVIĆ. Fantje pa so v Prijedoru na 4. Futuresu BiH. V glavnem turnirju bo po daljši pavzi zaigral Janez SEMRAJC, ob njem je v glavnem turnirju še Tom KOČEVAR DEŠMAN. V kvalifikacijah je Tomislav TERNAR 1. nosilec, bosta pa v kvalifikacijah nastopila še Tilen ŽITNIK, ki je bil v prvem krogu prost in Marko STOSIĆ, ki je enkrat že zmagal. TUKAJ.

V Velenju danes začetek glavnega turnirja

Ljubljana, 23.05.2011

Na Mednarodnem teniškem ITF turnirju za ženske z nagradnim skladom 10.000 $ v Velenju so se včeraj zaključile kvalifikacije. Žal skozi kvalifikacijsko sito ni uspelo priti nobeni naši igralki. Organizatorji pa so že opravili tudi žreb glavnega turnirja, ki se začne danes. Nastopilo bo tudi šest naših igralk. Naša najvišje uvrščena od sodelujočih slovenskih igralk je Anja PRISLAN in je postavljena za 4. nosilko. V prvem krogu bo igrala proti Španki RAPISADA-CALVO, ki je na lestvici WTA 150 mest nižje uvrščena ( WTA 650). Naša druga neposredno uvrščena predstavnica Polona REBERŠAK je naletela na drugo nosilko, Nemko Scarlett WERNER (WTA 418). Preostale igralke so dobile povabilo organizatorja. Nastopile bodo Nika KOVAČ, ki bo igrala proti Čehinji Jani JANDOVI ( WTA 737), Janine KOLETA bo igrala proti Hrvatici Silviji NJIRIĆ (WTA 589), Mojca FIJAVŽ ima za nasprotnico Hrvatico Marijo ABRAMOVIĆ(WTA 603), Tjaša ŠRIMPF, ki je letos debitirala v Fed cup ekipi Slovenije in je zaključila z nastopi v mladinski konkurenci pa ima za nasprotnico 3. nosilko, Italijanko Carolino PILOT (WTA 501). V Velenju se torej obeta zanimiv teniški teden. Tekme se začnejo ob 09.30 uri. TUKAJ.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Velenju konec za naše igralke

Ljubljana, 22.05.2011

V Velenju so se nadaljevale kvalifikacije ženskega ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $. V drugem krogu kvalifikacij smo imeli 5 igralk, žal pa se nobeni ni uspelo uvrstiti v zadnji krog. Izgubile so Brina ŠPEGEL, Tina RUPERT, Julija JAUK, Maša ŠMIC in Patricia VOLLMEIER. V glavnem turnirju, ki se začne v torek bomo tako držali pesti za Polono REBERŠAK in Anjo PRISLAN, ki so v turnir uvrščene neposredno ter igralke, ki nastopajo s posebnim povabilom Tjašo ŠRIMPF, Niko KOVAČ, Mojco FIJAVŽ in Janine KOLETA. Žreb in razpored igranja za ponedeljek najdete TUKAJ.

Matic Špec in Nina Potočnik sta se vpisala med zmagovalce Bergantovega memoriala

Ljubljana, 22.05.2011

V Marboru se je končal tradicionalni Bergantov memorial. V finalnih obračunih smo imeli tri predstavnike, med katerimi sta v kategoriji deklet do 14 let o zmagovalki odločali naši igralki. Nina POTOČNIK se je Manci PISLAK oddolžila za poraz na turnirju Reiffeisen open, ki se je končal prejšnji teden. Tokrat je bila boljša ona in je slavila 16 64 63. Pri fantih v kategoriji do 16 let pa je zmaga ostala doma, v Mariboru. Matic ŠPEC je cel turnir odigral dobro in tudi v finalu se ni pustil presenetiti. Tokrat je premagal Italijana Giovannija GRIECA 62 76(1). Sicer pa sta si zmago priigrala še Slovakinja Jana JABLONOVSKA pri dekletih do 16 let in Danec Benjamin HANNESTAD pri fantih do 14 let. Foto: M. Pislak TUKAJ.

Množična udeležba najmlajših na Dnevu slovenskega tenisa v Ljubljani

Ljubljana, 22.05.2011

V soboto je na igriščih teniškega kluba Svoboda v Ljubljani potekal tradicionalni Dan slovenskega tenisa. Tudi tokrat se ga je udeležilo okrog 300 otrok, ki so nastopali v kategorijah MINI in MIDI tenis ter tenis do 11 let in na zadnji letošnji Teniški olimpijadi. Vroče pa ni bilo samo ozračje, temveč so potekali zagrizeni boji tudi na teniških igriščih. Zmagovalci v posameznih kategorijah so postali: MINI tenis dečki Val NOVAK (Maja), mini tenis deklice Maja RADIŠIČ (Tenan), MIDI tenis dečki Dan TROŠT SLAPNIK (Maja), MIDI tenis deklice Sheila GLAVAŠ (Vanganel) tenis do 11 let dečki Tim TEKAVEC (MaxLj) in tenis deklice do 11 let Liam BENEDEJČIČ(Koper ). Nekaj utrinkov včerajšnjega dne si lahko ogledate v galeriji TUKAJ.

Blaž Kavčič in Polona Hercog z igrišča št. 7 v drugi krog Pariza

Ljubljana, 22.05.2011

Začenja se glavni del letošnjega drugega turnirja za veliki slam v Parizu. Pariški pesek sta danes preizkusila naša edina letošnja predstavnika v konkurenci posameznikov Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG. Žreb je bil našima igralcema različno naklonjen, Poloni nekoliko bolj, Blažu malo manj, a kljub temu, da je je bil nasprotnik na papirju težak, je ostal Blaž pred srečanjem optimistično razpoložen. In ta optimizem je obrodil sadove na igrišču. Blaž je namreč ekspresno odpravil, februarja letos še 21. igralca svetovne teniške lestvice Latvijca Ernestsa GULBISA, ki je doslej na Roland Garrosu nastopil štirikrat in se leta 2008 prebil v četrtfinale, v preostalih nastopih pa končal v prvem ali drgem krogu. GULBIS, ki trenutno zaseda 85. mesto lestvice ATP je bil poplnoma nemočen, Blaž pa boljši v vseh elementih teniške igre. Igral je zelo zanesljivo, naredil le 19 neprisiljenih napak, Latvijec 52, na koncu pa slavil po manj kot dveh urah igre z rezultatom 61 64 62. Kavčič bo v drugem krogu igral proti zmagovalcu srečanja Juan Martin Del POTRO/Ivo KARLOVIĆ. Za Kavčičem je na igrišče št. 7 stopila Polona HERCOG , ki je igrala proti domačinki Olivii SANCHEZ. Ta na lestvici WTA zaseda 143. mesto, tudi ona je na Roland Garrosu nastopila doslej štirikrat in dvakrat igubila v prvem ter dvakrat v drugem krogu. Tudi Polona je s svojo nasprotnico opravila ekspresno. Za zmago je porebovala 58 minut, Olivii SANCHEZ pa je prepustila vsega eno igro. Končni izid 60 61. V drugem krogu bo polona igrala z boljšo iz srečanja med Avstrijko Tamiro PASZEK in Kitajko Suai PENG. TUKAJ.

Bergantov memorial 2011 - finalisti Manca Pislak, Nina Potočnik in Matic Špec

Ljubljana, 21.05.2011

V Mariboru se končuje Bergantov memorial 2011 v kategoriji deklet in fantov do 14 in 16 let. V tokratnih finalih bomo gledali tri naše predstavnike. Matic ŠPEC bo v finalu fantov do 16 let poskušal osvojiti naslov v tekmi proti Italijanu Giovanniju GRIECU. V konkurenci deklet do 14 let bomo gledali ponovitev finala izpred tedna dni med Manco PISLAK in Nino POTOČNIK, ki bo pokazalo, katera je trenutno prva igralka v Sloveniji v tej kategoriji. Pred tednom je slavila Manca PISLAK. V finalu fantov do 14 in deklet do 16 let ne bomo imeli predstavnika. Fantje so izpadli že v prejšnjih krogih, pri dekletih pa se je Slovakinja Jana JABLONOVSKA maščevala za poraz pred tednom dni Evi ZAGORAC. Tokrat je bila boljša Slovakinja 16 62 61. TUKAJ.

ITF Velenje Open 2011 - dober začetek naših igralk v kvalifikacijah

Ljubljana, 21.05.2011

Na ženskem ITF turnirju v Velenju z nagradnim skladom 10.000 $ so danes odigrali prvi krog kvalifikacij. naše igralke so bile polovično uspešne. Brina ŠPEGEL, Maša ŠMIC, Tina RUPERT, Patricia VOLLMEIER in julija JAUK so zmagale, od turnirja pa se poslavljajo Neja SOTOŠEK, Aleksandra LUKIČ in Tadeja DOLINŠEK. Turnir se z drugim kolom nadaljuje v nedeljo. TUKAJ.

Potočnik, Zidanšek, Pislak, Špec in Zagorac v polfinalih Bergantovega memoriala

Ljubljana, 21.05.2011

V polfinale Bergantovega memoriala v Mariboru so se v kategoriji deklet do 14 let uvrstile Nina POTOČNIK, Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK. Nina in Tamara bosta med sabo odločali o finalistki, medtem ko bo Manca PISLAK igrala proti Avstralki Sari TOMIC. Pri fantih do 16 let je preboj v polfinale uspel samo Maticu ŠPECU, ki se bo v polfinalu pomeril s 3. nosilcem, Litvancem Mantasom BUGAILISKISOM. Pri dekletih do 16 let pa si je polfinale priigrala Eva ZAGORAC, ki se bo pomerila s 1. nosilko, Slovakinjo Jano JABLONOVSKO. TUKAJ.

Velenje Open 2011 - začenjajo se kvalifikacije ITF turnirja

Ljubljana, 20.05.2011

V Velenju se jutri začnejo kvalifikacije ženskega ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $. Od naših igralk bodo v kvalifikacijah nastopile Brina ŠPEGEL, Maša ŠMIC, Neja SOTOŠEK, Aleksandra LUKIČ, Tadeja DOLINŠEK, Tina RUPERT, Patricia VOLLMEIER in Julija JAUK. V glavnem turnirju bosta nastopili Anja PRISLAN in Polona REBERŠAK, kot neposredno uvrščeni igralki po letvici WTA, s posebnim povabilom pa Tjaša ŠRIMPF, Nika KOVAČ, Mojca FIJAVŽ in Janine KOLETA. TUKAJ.

Konec tudi za Tadejo Majerič in Nika Razborška

Ljubljana, 20.05.2011

Na teniškem turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v Moskvi je v četrtfinalu Tadeja MAJERIČ izgubila z Rusinjo, Nadejdo GUSKOVO z rezultatom 64 62. V Avstriji pa je na mladinskem turnirju 2. ranga Spring Bowl 2011, v polfinalu izgubil Nik RAZBORŠEK. Premagal ga je Novozelandec Jaden GRINTER, 104. igralec svetovne mladinske lestvice, ki je bil boljši z rezultatom 63 64. Nik bo prihodnji teden nastopil v kvalifikacijah odprtega prvenstva Francije, kot edini Slovenec v mladinski konkurenci. TUKAJ.

Polona Hercog z Olivio Sanchez, Blaž Kavčič z Ernestsom Gulbisom

Ljubljana, 20.05.2011

Dočakali smo žreb glavnega turnirja na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Polona HERCOG se bo v prvem krogu pomerila z domačinko Olivio SANCHEZ, trenutno 143. igralko lestvice WTA, precej močnejšega nasprotnika pa je v prvem krogu dobil Blaž KAVČIČ, saj mu bo nasproti stal zelo nepredvidljiv Latvijec Ernests GULBIS, trenutno 85. igralec svetovne moške teniške lestvice, a letos februarja je bil še 21. igralec teniške lestvice. Med dvojicami bo nastopila Katarina SREBOTNIK, ki bo s Kveto PESCHKE igrala v prvem krogu proti Kai Chen CHANG in Chanelle SCHEEPERS. TUKAJ.

Tadeja Majerič v četrfinalu, Nik Razboršek v polfinalu, konec za naša fanta v Brčkem

Ljubljana, 20.05.2011

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Moskvi se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala Rusinjo Aminat KUSHKHOVO 6-3 6-7(3) 7-5 in bo v četrtfinalu igrala z naslednjo Rusinjo Nadejdo GUSKOVO( WTA-325). Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Avstriji se je Nik RAZBORŠEK uvrstil v polfinale, potem ko je v četrtfinalu izločil Francoza Maxima HAMOU 6-1 6-0. V polfinalu bo igral proti Novozelandcu Jadenu GRINTERJU. V drugem krogu turnirja ITF Futures v Brčkem sta z nastopi končala naša zadnja predstavnika na tem turnirju. Mike URBANIJA je izgubil z 2. nosilcem Aldinom ŠETKIĆEM iz BiH z rezultatom 36 64 36, za Toma KOČEVAR DEŠMAN pa je bil premočan 4. nosilec Goran TOŠIĆ iz Črne Gore. TUKAJ.

Bergantov memorial 2011 - v četrtfinalih še sedem naših igralk in igralcev

Ljubljana, 20.05.2011

Na Bergantovem memorialu v Mariboru je četrtfinale dočakalo 7 naših igralk in igralcev. V tretjem krogu so jo najslabše odnesla dekleta do 16 let, saj sta se od sedmih igralk v četrtfinale uvrstili samo dve, Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK. Tudi pri fantih sta v konkurenci do 16 let ostala dva naša predstavnika, Matic ŠPEC in Rok SITAR. Pri fantih do 14 let smo brez predstavnikov ostali že v tretjem krogu, še vedno pa zelo suvereno igrajo naše štirinajstletnice. V četrfinale so se uvrstile tri in sicer Nina POTOČNIK, ki v prvih dveh krogih ni izgubila nobene igre, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK. V konkurenci dvojic tako pri fantih kot pri dekletih do 14 let nimamo več predstavnikov, saj najboljša dekleta do 14 let nastopajo v višji kategoriji. V konkurenci 16. letnikov pa sta se pri fantih v polfinale uvrstila Domen GOSTINČAR in Matic ŠPEC, pri dekletih pa bomo v polfinalu videli slovenski obračun med Manco PISLAK in Tamaro ZIDANŠEK ter Pio BRGLEZ in Saro PALČIČ. TUKAJ.

Močno razredčene slovenske vrste na Bergantovem memorialu v Mariboru

Ljubljana, 19.05.2011

V Mariboru, na igriščih TK Branik se Bergantov memorial 2011 v kategorijah do 14 in do 16 let preveša v drugi del. V najboklj množično zasedenih kategorijh deklet in fantov do 14 let ter fantov do 16 let, kjer je bil poleg odigranih kvalifikacij, žreb glavnega turnirja na 64, so odigrali tri kroge. V konkurenci fantov do 14 let nimamo več predstavnikov. Od 16. igralcev, ki so začeli glavni turnir v tretji krog ni uspel priti nihče. Za spoznanje bolje gre v isti starostni skupini dekletom, a tudi tu so v igri od 18-tih, ki so začele turnir, le še tri, tudi sicer naše trenutno najboljše igralke v tej konkurenci. Za vstop v četrtfinale se bodo tako potegovale Manca PISLAK, Nina POTOČNIK in Tamara ZIDANŠEK, vse tri so tudi nosilke. Pri fantih do 16 let je v glavnem turnirju z nastopi začelo 14 igralcev, tudi tu pa so se v tretji krog prebili samo trije, Matic ŠPEC, Rok KRIŽAJ in Rok SITAR. Pri dekletih do 16 let je konkurenca tujih igralk nekoliko slabša, med 16 najboljših pa se je uvrstilo 7 Slovenk, med njimi zmagovalka in finalistka zadnjega turnirja Pia ČUK in Eva ZAGORAC. Turnir se danes nadaljuje s četrtfinalnimi srečanji. TUKAJ.

V Parizu konec kvalifikacij za naše predstavnike v članski konkurenci

Ljubljana, 19.05.2011

Po Gregorju ŽEMLJI, ki je izgubil v prvem krogu kvalifikacij za nastop na glavnem delu turnirja za Grand slam v Parizu, se je v drugem krogu kvalifikacij poslovila še Maša ZEC PEŠKIRIČ. Po dobri uri in tričetrt jo je premagala 29. letna, izkušena Grkinja Eleni DANILIDOU, ki ji je v zadnjem obdobju z nasveti pomagala tudi naša bivša vrhunska igralka Tina PISNIK. Eleni DANILIDOU je zmagala z rezultatom 64 64. S tem v kvalifikacijah pri članih nimamo več svojih predstavnikov, bo pa prihodnji teden med mladinci nastopil Nik RAZBORŠEK. V petek pa bomo čakali žreb in na nasprotnika Polone HERCOG in Blaža KAVČIČA. TUKAJ.

Pod streho prvi turnir Babolat-Mercator v mini tenisu

Ljubljana, 18.05.2011

Babolat Slovenija in Mercator, v maju in juniju širom Slovenije organizirata serijo mini tenis turnirjev za otroke letnik 2001 in mlajši. Turnirji se bodo odvijali na parkiriščih pred glavnim vhodom trgovskih centrov Mercator. Prvi turnir je bil že odigran in to Kopru. Sledijo še turnirji v Celju, Novem Mestu, Kranju in zaključni turnir v Ljubljani. Vse informacije, urnik tekmovanj rezultate in fotoutrinke s prvega turnirja najdete TUKAJ.

Uspešni nastopi Tadeje Majerič, Mike-a Urbanije, Toma Kočevar Dešmana in Nika Razborška

Ljubljana, 18.05.2011

Na turnirju ITF v Izmiru z nagradnim skladom 25.000 $ je bil prvi krog usoden za obe naši igralki. Dalila JAKUPOVIĆ je izgubila z Britanko Taro MOORE 36 67(5), Janine KOLETA, ki je nastopila s povabilom organizatorja, pa z Rusinjo Diano ISAEVO z 16 46. V Bresci je Tjaša ŠRIMPF nastopila na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Igrala z Romunko Eloro DABIJA in izgubila z izidom 61 75. V Moskvi je Tadeja MAJERIČ igrala z Rusinjo Mario ZHARKOVO in slavila z rezultatom 76(5) 76(3), v drugem krogu bo igrala proti Rusinji Aminati KUSHKHOVI, Anja PRISLAN ni nastopila. Na moškem Futuresu v Brčkem sta bila v kvalifikacijah uspešna Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR. V prvem krogu glavnega turnirja je Tomislav TERNAR izgubil s Srbom Miljanom ZEKIČEM 46 46, uspešna pa sta bila Mike URBANIJA,ki je izločil Hrvata Antonia SANČIĆA 61 76(3) in Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je bil boljši od Belgijca Maria DIERCKXA 46 60 64. Na turnirju ITF 4. ranga v Istanbulu je Dorian Tomaž JANEŽIČ v kvalifikacijah premagal tri domače igralce in se uvrstil v glavni turnir, kjer je v prvem krogu izločil še četrtega igralca iz Turčije Anyla KOTELA z rezultatom 62 64, v drugem krogu pa je izgubil z Aleksandrom ERNEPESOVIM iz Turkmenistana z rezultatom 46 36. Na močnem mladinskem turnirju 2. ranga v Amstettnu v Avstriji odlično igra Nik RAZBORŠEK, kateremu je to pripravljalni turnir pred nastopom v kvalifikacijah Roland Garossa. Na turnirju je 4. nosilec in svoje mesto nosilca je z uvrstitvijo v polfinale že potrdil. V prvih dveh krogih je premagal Amaričana Richarda DEL NUNZIA 61 40 (predaja), v drugem je bil v težki tekmi uspešnejši od domačina Johannesa SCHRETTERJA 57 62 64, v četrtfinalu pa ni imel težav s Francozom Maximom HAMOUOM, katerega je premagal gladko 61 60. V polfinalu bo njegov nasprotnik boljši iz srečanja SRKALA(Švi)/GRINTER(Nzl). TUKAJ.

Maša Zec Peškirič uspešno čez prvo oviro v Parizu

Ljubljana, 18.05.2011

V Parizu se je s kvalifikacijskimi boji začel drugi grand slam turnir v letošnji sezoni, Rolland Garros. V kvalifikacijah je v prvem krogu pri moških že nastopil edini naš predstavnik Grega ŽEMLJA in izgubil. Premagal ga je Francoz, 130. igralec lestvice ATP, Marc GICQUEL z rezultatom 64 64. V glavnem turnirju nas bo tako zastopal le Blaž KAVČIČ, ki se te dni doma pripravlja na nastop. V kvalifikacijah deklet imamo prav tako eno predstavnico. To je Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je danes v prvem krogu igrala proti Ukrajinki Lesii TSURENKO, 126. igralki lestvice WTA in bila uspešna. Ukrajinko je premagala z rezultatom 61 16 61. V drugem krogu bo njena nasprotnica Grkinja Eleni DANILIDOU, 153. igralka lestvice WTA, ki je bila v svojih najboljših časih že 14. igralka na svetu. V glavnem delu turnirja bo med posameznicami nastopila Polona HERCOG, v igri dvojic pa poleg nje tudi Katarina SREBOTNIK. V mladinskem delu turnirja bo po odpovedi Nastje KOLAR, v kvalifikacijah zaigral le Nik RAZBORŠEK, na alternate listi pa so še trije naši igralci in igralke, ki pa nimajo veliko možnosti, da bi prišli v kvalifikacije. Žreb glavnega turnirja bo v petek, ko bomo izvedeli kdo bo nasprotnik naših igralk in igralcev v prvem krogu. TUKAJ.

Prvi Sportforum o tenisu uspel

Ljubljana, 18.05.2011

V ljubljanskem City teatru se je odvil prvi Sportforum o tenisu, ki je privabil priznana teniška imena in lepo število teniških privržencev, ki so imeli priložnost slišati njihova mnenja o dogajanjih v svetovnem tenisu, njihove poglede na slovenski tenis, mnenja katera pot naj bi bila prava pri razvoju igralcev in še marsikaj zanimivega iz zakulisja teniških turnirjev. Prisotne je pozdravil predsednik TZS Marko UMBERGER, v razpravi, ki jo je dobro moderiral Gregor KRUŠIČ pa so sodelovali dr. Aleš FILIPČIČ, Tina KRIŽAN, Blaž KAVČIČ, Slavko RASBERGER, Maja MATEVŽIČ in Blaž TRUPEJ. Podjetje Babolat je ob koncu sodelujoče nagradilo z lepimi nagradami, vsi pa so se strinjali, da je prireditev upela in da so takšna srečanja več kot dobrodošla in potrebna. TUKAJ.

Poloni Hercog v Bruslju ni uspelo priti preko prvega kroga

Ljubljana, 17.05.2011

Polona HERCOG je danes nastopila na zadnji preizkušnji pred drugim turnirjem velike četverice, ki se začne s kvalifikacijami ta teden v Parizu. V prvem krogu je v treh nizih izgubila z Romunko Alexandro DULGHERU, ki je na WTA lestvici na turnirju v Bruslju pa je postavljena za 7. nosilko. Končni izid je bil 26 64 62 v korist Romunke. TUKAJ.

V Mariboru se je začel Bergantov memorial

Ljubljana, 17.05.2011

Maribor še drugi teden zapored gosti mlade igralke in igralce iz Slovenije in tujine. Iz igrišć ŽTK Maribor so se preselili na igrišča TK Branik, ki je tradicionalno organizator zelo uveljavljenega Bergantovega memoriala. Tudi tokrat je na žrebnih listih kategorij do 14 in do 16 let veliko slovenskih predstavnikov. Kvalifikacije so že končane in danes se začenjajo glavni turnirji. Da gre za izjemno močne turnirje priča tudi dejstvo, da se skozi kvalifikacije na glavni turnir ni uspelo prebiti nobenemu našemu igralcu ali igralki. Sicer pa bo v glavnih turnirjih nastopilo več kot 50 slovenskih igralk in igralcev. TUKAJ.

Začenjajo se glavni turnirji z nastopi naših igralk in igralcev

Ljubljana, 17.05.2011

Včeraj so se zaključle kvalifikacije in začenjajo se tekme v glavnih delih turnirjev po svetu. Na turnirju ITF v Izmiru je bil prvi krog usoden za obe naši igralki. Dalila JAKUPOVIĆ je izgubila z Britanko Taro MOORE 36 67(5), Janine KOLETA, ki je nastopila s povabilom organizatorja, pa z Rusinjo Diano ISAEVO z 16 46. V Moskvi bo Tadeja MAJERIČ igrala z Rusinjo Mario ZHARKOVO, Anja PRISLAN pa z njeno rojakinjo Nadejdo GUSKOVO. V Bresci bo Tjaša ŠRIMPF igrala z Romunko Eloro DABIJA. Na moškem Futuresu v Brčkem sta bila v kvalifikacijah uspešna Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, v tretjem krogu je izgubil samo Tilen ŽITNIK, katerega je premagal Avstrijec Lucas WEINHANDL. V glavnem turnirju je že Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki se bo pomeril z enim izmed kvalifikantov. V kvalifikacijah močnega mladinskega turnirja 2. ranga v Avstriji je v prvem krogu izpadel Blaž BIZJAK, Mojca FIJAVŽ pa je srečanje predala brez boja. Na turnirju ITF 4. ranga v Istanbulu je Dorian Tomaž JANEŽIČ v kvalifikacijah premagal tri domače igralce in se uvrstil v glavni turnir, kjer bo v prvem krogu igral proti naslednjemu Turku Anylu KOTELU. TUKAJ.

Sašo Svoljšak uspešno nastopil na veteranskem ITF turnirju v Novem sadu

Ljubljana, 16.05.2011

Sašo Svoljšak je ubranil lanskoletno zmago na veteranskem ITF turnirju v Novem Sadu. Letošnji turnir je bil kvalitetnejši od lanskega, saj je nastopilo preko 100 igralcev iz 8 držav. Svoljšak je imel že v ¼ finalu zelo težkega nasprotnika, Madeja iz Poljske, katerega je premagal z rezultatom 67,60 64, po 3 urah igre.V finalu je bil njegov nasprotnik Ismir Brkić iz Bosne. Svoljšak je dobil 1.niz 6-1, potem pa je Brkić osvojil 10 iger zapored in povedel 4-0 v 3.nizu. Sašo se ni predal, preobrnil je rezultat in dobil 3. niz 7-5 ter osvojil 60 točk za svetovno veteransko lestvico.Poleg Svoljšaka je nastopil še en igralec iz Slovenije in sicer Matjaž Frece, ki je bil uspešen v prvih dveh krogih, v polfinalu pa ga je premagal Brkić z rezultatom 75 63. TUKAJ.

V prihodnjem tednu aktivna predvsem dekleta

Ljubljana, 15.05.2011

Teden, ki prihaja, prinaša zadnje turnirje pred drugim grand slamom v sezoni, Parizom. Z zanimanjem bomo spremljali nastope naših predstavnikov, predvsem formo Polone HERCOG, ki ta teden nastopa v Bruslju na WTA turnirju z nagradnim skladom 618.000 $. V prvem krogu bo igrala proti 7. nosilki Alexandri DULGHERU. V kvalifikacijah je nastopila Andreja KLEPAČ, ki pa je izgubila v drugem krogu z Italijanko Irino FALCONI 63 60. Na 25.000 $ turnirju v Bresci bo v glavnem turnirju s posebnim povabilom nastopila Tjaša ŠRIMPF, ki zapušča mladinsko konkurenco in začenja pot na članskih turnirjih. Na turnirju z enakim nagradnim skladom v Izmiru bosta nastopili Dalila JAKUPOVIĆ in Janine KOLETA. Tudi v Moskvi je ITF turnir z nagradnim skladom 25.000 $. Tu nas bosta zastopali Tadeja MAJERIČ in Anja PRISLAN. Fantje se bodo trudili na tretjem Futuresu v BiH. V glavnem turnirju bo nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, v kvalifikacijah pa Tomislav TERNAR, Tilen ŽITNIK in Mike URBANIJA. Aktivni pa bodo tudi mladinci. Nik RAZBORŠEK bo nastopil na Spring bowlu 2011 v Belgiji, ITF turniju 2. kategorije. V kvalifikacije sta prijavljena Blaž BIZJAK in Mojca FIJAVŽ. V kvalifikacije znamenitega turnirja A kategorije Trofeo Bonfiglio v Milanu pa je v kvalifikacije prijavljena Julija JAUK. V kvalifikacije ITF mladinskega turnirja 4. ranga v Istanbulu je prijavljen Tomaž Dorian JANEŽIČ. TUKAJ.

Petra Rampre osvojila turnir ITF (50.000 $) v ZDA

Ljubljana, 15.05.2011

Petra RAMPRE je pri 31. letih osvojila svoj prvi ITF turnir z nagradnim skladom 50.000 $, v Raleighu, v ZDA. Najprej je v polfinalu brez težav s 62 60 odpravila 20. letno Američanko Julio BOSERUP. V finalu se je za zmagovalni pokal borila proti 20. letni Italijanki Camili GIORGI, ki na lestvici WTA zaseda 235. mesto. Petra je še enkrat več odigrala zanesljivo in srečanje brez težav dobila z rezultatom 63 62. Po juniju 2010, ko je zmagala na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $, je to prvi osvojen turnir in sploh prvi z nagradnim skladom 50.000 $. TUKAJ.

Manca Pislak in Pia Čuk osvojili turnirja do 14 in do 16 let v Mariboru

Ljubljana, 15.05.2011

V Mariboru se je končal turnir ŽTK Reiffeisen Open 2011. Slovenci smo imeli v zaključnih bojih posamezo predstavnice le v konkurenci deklet, saj so fantje tekmovanje zaklučili pred finalnimi obračuni. V finalih deklet pa smo spremljali slovenska obračuna. Srečanje deklet v kategoriji do 14 let je presenetljivo gladko dobila Ljubljančanka Manca PISLAK, ki je Ptujčanki Nini POTOČNIK prepustila samo dve igri. Končni izid se je glasil 62 60 za Manco PISLAK. Bolj napeto je bilo v finalnem obračunu deklet do 16 let. Tu sta igrali Mariborčanka Eva ZAGORAC in Litijanka Pia ČUK. Srečanje je bilo zelo izenačeno, na koncu pa je bila boljša Pia ČUK, ki je slavila z rezultatom 46 76(3) 63. Naj omenimo še, da je pri fantih v kategoriji do 14 let slavil Srb Filip GRBIČ, v kategoriji fantov do 16 let pa je zmagovalni pokal dvignil Avstrijec Lucas MIEDLER. Naslovnica: M.Pislak TUKAJ.

V Mariboru pri dekletih slovenska finalna obračuna

Ljubljana, 14.05.2011

V Mariboru nas na mednarodnem teniškem turnirju Reiffeisen open 2011 čakajo samo še finalni obračuni posamezno v vseh štirih konkurencah. Pri fantih nimamo predstavnikov v finalih, zato pa bomo pri dekletih, tako v kategoriji do 14 let, kot v kategoriji do 16 let gledali slovenska obračuna. O zmagovalki med štirinajstletnicami bosta odločali Manca PISLAK in Nina POTOČNIK. Manca PISLAK je bila v polfinalu boljša od 1. nosilke, 38. igralke lestvice TE do 14 let, Romunke Adine Jaqueline CRISTIAN z rezultatom 63 62, Nina POTOČNIK pa je s 64 61 premagala Tamaro ZIDANŠEK. V kategoriji do 16 let sta finalistki Eva ZAGORAC in Pia ČUK. Eva ZAGORAC je bila v polfinalu boljša od 1. nosilke, 54. igralke lestvice TE do 16 let, Slovakinje Jane JABLONOVSKE z rezultatom 61 61, Pia ČUK pa je v slovenskem obračunu premagala Natalijo ŠIPEK 62 60. Med dvojicami so imeli v finalu le dve igralki in to obe v kategoriji do 16 let. Zmagovalka turnirja je postala dvojica Jana JABLONOVSKA/Pia ČUK, ki je v finali premagala dvojico Jana FETT/Eva ZAGORAC 76(7) 62. Finalna srečanja se v nedeljo začnejo ob 09. uri. TUKAJ.

Petra v polfinalu, Gregorc poražen v četrtfinalu, Srebotnikova v polfinalu

Ljubljana, 14.05.2011

Petra RAMPRE se na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v ZDA ne ustavlja. Uspešna je bila tudi v četrtfinalu, ko je premagala Američanko Asio MUHAMMED 62 46 75 in tako dosegla enega najboljših rezultatov v zadnjih letih. V polfinalu bo igrala proti Američanki Juliji BOSERUP. Na WTA turnirju v Rimu se je Katarina SREBOTNIK v paru s Kveto PESCHKE uvrstila v polfinale igre dvojic, kjer pa nista bili uspešni. Dvojica Vania KING (Zda)/ Yaroslava SHVEDOVA (Kaz) je dobila polfinalno srečanje z izidom 76(4) 62. V četrtfinalu Futuresa v ZDA pa je izgubil tudi Luka GREGORC. Izločil ga je Lester COOK iz ZDA z rezultatom 76(3) 46 64. V Bruslju so se danes začele kvalifikacije WTA turnirja z nagradnim skladom 618.000 $. Za nastop v glavnem turnirju se bori Andreja KLEPAČ. V prvem krogu je igrala proti Jasmini TINJIĆ iz BiH in bila uspešna. Zmagala je z rezultatom 62 26 62. V drugem krogu bo igrala s 5. nosilko kvalifikacij, Američanko Irino FALCONI. TUKAJ.

Reiffeisen open 2011 - 6 deklet v polfinalih, fantje izpadli

Ljubljana, 13.05.2011

V Mariboru se na mednarodnem teniškem turnirju Reiffeisen open 2011 začenjajo zaključni boji. Pri fantih v polfinalu ne bomo imeli predstavnikov, saj sta danes izpadla Nik KRAPEŽ in Bor SCHWEIGER MUŽAR v kategoriji 14, Maks TEKAVEC pa je predal srečanje v kategoriji fantov do 16 let. So pa zato toliko uspešnejša dekleta. V kategoriji do 14 let so se v polfinale uvrstile Manca PISLAK, Nina POTOČNIK in Tamara ZIDANŠEK. Vse tri so bile med postavljenimi igralkami, najbolj suvereno pa je doslej nastopila Nina POTOČNIK, ki je do polfinala oddala vsega 6 iger. Pri dekletih do 16 let je prijetno presenetila Natalija ŠIPEK, ki se je v polfinale uvrstila kot nepostavljena igralka, poleg nje pa bosta v polfinalu nastopili še Eva ZAGORAC in Pia ČUK. V konkurenci dvojic so preostala samo še finalna srečanja. Pri fantih do 14 in 16 let nimamo predstavnikov, saj sta v polfinalu do 16 let izpadla naša zadnja upa Domen GOSTINČAR in Matic ŠPEC. Tudio pri dekletih do 14 let nimamo predstavnic, saj so naše najboljše 14. letnice nastopile v kategoriji do 16 let in se tam prebile vse do polfinala. V finale se jim sicer ni uspelo uvrstiti, bo pa finale delno slovensko, saj v vsaki dvojici nastopa ena naša igralka. Eva ZAGORAC je združila moči z Jano FETT, Pia ČUK pa z Jano JABLONOVSKO. V soboto bodo na sporedu polfinalni obračuni posamezno in finalni obračuni dvojic. TUKAJ.

Rampre in Gregorc v četrtfinalu, Kolar in Zec Peškirič izgubili

Ljubljana, 13.05.2011

Na teniškem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v ZDA je odličen rezultat z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla 31. letna Petra RAMPRE. V drugem krogu je Madžarko Timeo BABOS (WTA-251) odpravila s 64 62. V naslednjem krogu bo igrala z Američanko Asio MUHAMMED. Tudi Luka GREGORC, ki igra na Futuresu v Tampi na Floridi, doslej z nasprotniki ni imel težav. V drugem krogu je izločil Chrisa KNOWNA s 62 62. V četrtfinalu ga čaka 1. nosilec na turnirju Lester COOK (ATP-261). V Sant Gaudensu, v Franciji, je Maša ZEC PEŠKIRIČ končala z nastopi v drugem krogu. Izgubila je z Rusinjo Vesno DOLONTS (WTA-108) z rezultatom 64 76(2). Na ženskem ITF turnirju v Zagrebu pa je v polfinalu končala z nastopi naša najboljša mladinka Nastja KOLAR, ki je dosegla pet zaporednih zmag, v polfinalu pa je izgubila s Srbkinjo Dorotejo ERIĆ (WTA-482). TUKAJ.

Sedem deklet in trije fantje v četrtfinalih na Reiffeisen Openu v Mariboru

Ljubljana, 13.05.2011

V Mariboru bodo na turnirjih Reiffeisen open 2011 danes igrali četrtfinalna srečanja posamezno. Pri fantih do 14 let bosta slovenske barve v četrtfinalu zastopala Nik KRAPEŽ in Bor SCHWEIGER MUŽAR, pri fantih do 16 let pa je do četrtfinala prišel le Maks TEKAVEC. Bolje nam gre pri dekletih, kjer so v konkurenci do 14 let v igri še Manca PISLAK, Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK, med 16. letnicami pa se bodo za vstop v polfinale potegovale Eva ZAGORAC, Ana OPARENOVIČ, Natalija ŠIPEK in Pia ČUK. Med dvojicami je v obeh fantovskih konkurencah v polfinale napredoval le par Domen GOSTINČAR/Matic ŠPEC v kategoriji do 16 let, medtem, ko bomo v kategoriji deklet do 16 let na zmagovalnem odru v vsakem primeru videli eno Slovenko. V polfinale so se namreč uvrstile Nina POTOČNIK in Tamara ZIDANŠEK, Manca PISLAK in Sara PALČIČ ter Pia ČUK, ki nastopa z Jano JABLONOVSKO in Eva ZAGORAC, ki nastopa z Jano FETT. V kategoriji do 14 let v konkurenci dvojic nimamo več predstavnic. TUKAJ.

Samantha Stosur premočna za Hercogovo, Kolar v polfinalu Zagreba

Ljubljana, 12.05.2011

Polona HERCOG se je v Rimu ustavila v osmini finala. Tu jo je premagala šesta nosilka, Avstralka Samantha STOSUR z rezultatom 63 64. Po porazu med posameznicami je morala na igrišče še med dvojicami in tudi tu je igrišče zapustila kot poraženka. Od nje in Alberte BRIANTI sta bili boljši Španki MARTINEZ-SANCHEZ/MEDINA GARIGUES, a tesno, v super tie breaku z 10-5. Končni izid se je glasil 26 62 10-5 v korist Špank. Z odličnimi nastopi pa nadaljuje na ITF turnirju v Zagrebu, Nastja KOLAR. Najprej je v drugem krogu premagala Lenko JURIKOVO 67(7) 64 64, nato pa v četrtfinalu še Galino VOSKOBOEVO (Kaz) 64 76(5). V polfinalu se bo srečala s Srbkinjo Dorotejo ERIĆ. Naša druga predstavnica na tem turnrju Tadeja MAJERIČ je v drugem krogu premagala Slovakinjo Kristino KUCOVO 63 62, v četrtfinalu pa izgubila s Francozinjo Natalie PIQUION 75 63. Na Futuresu v Sarajevo je v drugem krogu izpadel še zadnji naš predstavnik, Miha MLAKAR. Izločil ga je Hrvat Mislav HIŽAK s 61 63. S tekmovanjem pa je zaključila tudi mladinka Maša MARC. V Villachu je v četrtfinalu izgubila s Srbkinjo Saško GAVRILOVSKO 61 64. TUKAJ.

V Sarajevu uspešen samo Miha Mlakar, v ZDA Luka Gregorc, v Villachu Maša Marc

Ljubljana, 11.05.2011

Na turnirju serije Futures v Sarajevu je od štirih naših predstavnikov v glavnem turnirju v prvem krogu zmagal samo Miha MLAKAR. Premagal je Čeha Otakarja LUCAKA z rezultatom 57 76(6) 63. V drugem krogu bo igral s Hrvatom Mislavom HIŽAKOM. Izpadli so Tom KOČEVAR DEŠMAN, Tomislav TERNAR in Tilen ŽITNIK. Na Futuresu v ZDA je v prvem krogu Luka GREGORC premagal 6. nosilca, Američana Jordana COXA s 75 75. V drugem krogu bo igral proti Američanu Chrisu KNOWNU. Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Villachu je Maša MARC zmagala še četrtič in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala Ukrajinko Oleksandro KORASHVILI 36 76(5) 63 in se bo v četrtfinalu pomerila s 4. nosilko, Srbkinjo Saško GAVRILOVSKO. TUKAJ.

Odlična predstava Polone Hercog v Rimu, napredovale tudi Srebotnik, Rampre in Majerič

Ljubljana, 11.05.2011

Naša prva teniška igralka ta hip Polona HERCOG nadaljuje z odličnimi nastopi v večnem mestu. V drugem krogu glavnega turnirja je gladko odpravila Andreo PETKOVIĆ z rezultatom 64 63. Srečanje je trajalo 1 uro in 40 minut, razlika v točkah pa je bila 71 - 51 za Polono, ki je bila prepričljivo boljša. Polona si je ustvarila kar 12 priložnosti za odvzem servisa, izkoristila pa jih je 5, medtem ko je Andrea PETKOVIĆ imela samo dve priložnosti, ki ju je tudi izkoristila.Polona je tudi odlično servirala, saj je dobila kar 73 % točk na svoj prvi servis. S to zmago se je uvrstila med 16 najboljših, kjer bo igrala s Samanto STOSUR. Sicer pa je Polona danes zaigrala še enkrat, tokrat v igri dvojic. Z Alberto BRIANTI sta igrali proti dvojici LUČIĆ/SCHEEPERS in bili prepričljivo boljši z izidom 60 63. Danes pa je v Rimu nastopila tudi Katarina SREBOTNIK, ki je s Kveto PESCHKE brez težav izločila dvojico Daniela HANTUCHOVA/Agnieska RADWANSKA z rezultatom 63 62. V ZDA je na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v prvem krogu glavnega turnirja zmagala Petra RAMPRE. Premagala je Alexandro STEVENSON, ki je srečanje pri izidu 16 63 30 za Petro, predala. V drugem krogu bo igrala z Madžarko Timeo BABOS. V prvem krogu ITF turnirja v Zagrebu pa je bila po Nastji KOLAR uspešna tudi Tadeja MAJERIČ. Premagala je Srbkinjo Tamaro CUROVIĆ 75 64 in bo v drugem krogu igrala proti Slovakinji Kristini KUCOVI. TUKAJ.

Reiffeisen open - po drugem krogu naši najboljši še v igri

Ljubljana, 10.05.2011

V organizaciji ŽTK Maribor se ta teden odvijata mednarodna turnirja TE ŽTK Reiffeisen Open 2011 v kategorijah fantov in deklet do 14 in do 16 let. Na turnirjih nastopa veliko število slovenskih igralk in igralcev.Organizatorji so doslej pod streho spravili drugi krog v vseh konkurencah, razen deklet do 16 let. V kategoriji dečkov do 14 let sta se v tretji krog uvrstila Nik KRAPEŽ in Bor SCHWEIGER MUŽAR, pri dekletih do 14 let so v tretjem krogu Nina KRIVEC, Manca PISLAK, Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK, pri fantih do 16 let bomo v tretjem krogu gledali ŠPEC Matica, BRESKVAR Gregorja in TEKAVEC Maksa. V vseh navedenih kategorijah je bil žreb glavnega turnirja na 64, pri dekletih do 16 let pa je bil žreb na 32, zato so tam odigrali šele prvi krog. V drugem krogu bodo od slovenskih igralk nastopile Sara PALČIČ, Eva ZAGORAC, Ana OPARENOVIČ, Natalija ŠIPEK, Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, Pia BRGLEZ , Lara VOVK in Pia ČUK. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v drugem krogu, Tomislav Ternar in Miha Mlakar v glavnem turnirju

Ljubljana, 10.05.2011

Od naših igralk, ki ta teden nastopajo na mednarodni sceni je bila na ITF turnirju v Saint Gaudensu, v Franciji uspešna Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je v prvem krogu premagala Švicarko Conny PERRIN 61 75 in bo v drugem krogu igrala proti Rusinji Vesni DOLONTS. Na ITF turnirju v Raleighu, ZDA, bo Petra RAMPRE igrala proti Američanki Alexandri STEVENSON. V New Delhiju je bila Anja PRISLAN v žrebu glavnega turnirja, vendar ni nastopila. Uspšna pa je bila v Avstriji na mladinskem ITF turnirju 2. ranga Maša MARC, ki se je že uvrstila v drugi krog, kjer bo njena nasprotnica Ukrajinka Oleksandra KORASHVILI. Na moškem Futuresu v Sarajevu sta bila v zadnjem krogu kvalifikacij uspešna Tomislav TERNAR in Miha MLAKAR, ki sta se v glavnem turnirju pridružila KOČEVAR DEŠMAN Tomu in ŽITNIK Tilnu. Slednji je tudi že odigral srečanje prvega kroga in izgubil proti Srbu Arseniji ZLATANOVIĆU z rezultatom 16 16. TUKAJ.

Polona Hercog uspešna v Rimu, Nastja Kolar v Zagrebu

Ljubljana, 09.05.2011

Polona HERCOG je po uspešno opravljenih kvalifikacijah z zmago začela tudi glavni WTA turnir vreden 2.000.000 $ v Rimu. V prvem krogu je premagala Romunko Alexandro DULGHERU, ki je na lestvici WTA uvrščena 40 mest više kot Polona. Končni izid 61 75 in razmerje v točkah 78 - 61 pove, da je bila Polona v vseh pogledih boljša. V drugem krogu bo igrala z zmagovalko srečanja PETKOVIC/KIRILENKO. V dvojicah sta drugi nosilki Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE, Polona HERCOG pa bo združila moči z Italijanko Alberto BRIANTI. V Zagrebu na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ z odličnimi nastopi nadaljuje Nastja KOLAR, ki je po uspešnih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja premagala Barbaro SOBASZKIEWICZ 7-5 6-1 in se bo v drugem pomerila s Slovakinjo Lenko JURIKOVO. Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga do 18 let v Villachu je bila v kvalifikacijah dvakrat uspešna Maša MARC, ki se je uvrstila v glavni turnir. V kvalifikacijah sta izpadli Kaja MRGOLE in Julija JAUK pri dekletih ter Matija OKORN pri fantih. TUKAJ.

V Novi Gorici so tekmovali najmlajši

Ljubljana, 09.05.2011

V Novi Gorici je konec tedna potekal turnir v kategoriji 8 - 11 let. Najmlajši so se merili v mini in midi tenisu ter v tenisu do 10 in 11 let. Zmagovalci so postali: mini tenis dečki Gašper SITAR (Taubi), mini tenis deklice Sara ĆIZMIČ (Ol-Lj), midi tenis dečki Matic DIMIC (MaxLj), midi tenis deklice Kristina KOFOL (), dečki do 10 let Samuel PATE (Pvald), deklice do 10 let Pia LOVRIČ(Domža), deklice do 11 let Katja HRKAČ (Tr-Kr) in dečki do 11 let Alen KURTAGIČ (Jaki). TUKAJ.

Polona Hercog danes v Rimu z Dulgheru, Blaž Kavčič izgubil finale kvalifikacij

Ljubljana, 08.05.2011

Polona HERCOG se je uvrstila v glavni del 2.000.000 $ vrednega WTA turnirja v Rimu. V zadnjem krogu kvalifikacij je danes premagala 30. letno Španko Nurio LLAGOSTERA VIVES 61 76(2), 119. igralko z lestvice WTA. Njena nasprotnica v glavnem turnirju bo Romunka Alexandra DULGHERU22. letnica iz Bukarešte, ki je na lestvici WTA trenutno uvrščena na 29. mesto. Srečanje bo tretje po 11. uri na igrišču št. 1. V moškem delu 2.750.000 $ težkega ATP turnirja pa v glavnem žrebu ne bomo imeli predstavnika. V zadnjem krogu kvalifikacij je izpadel Blaž KAVČIČ, ki je moral priznati premoč Poljaku Lukaszu KUBOTU, pred letom že 41. igralcu lestvice ATP. Rezultat 62 26 63 za Kubota. Tokrat sta se srečala tretjič in Kubot je v medsebojnih srečanjih povedel z 2-1. Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Zagrebu je kvalifikacije odlično opravila Nastja KOLAR, ki je zmagala tudi v drugem krogu. Premagala je 1. nosilko, Hrvatico Ano MIJACIKO z rezultatom 46 62 63.V prvem krogu glavnega turnirja se bo srečala s še eno kvalifikantiko, Poljakinjo Barbaro SOBASZKIEWICZ. Rezultat Polone HERCOG lahko v živo spremljate TUKAJ.

Matej Leljak in Eva Zagorac državna prvaka do 18 let

Ljubljana, 07.05.2011

V Kranju se je končalo državno prvenstvo do 18 let za dekleta in fante. Dobili smo državne prvake med posamezniki in v dvojicah. Pri fantih je naslov državnega prvaka osvojil Matej LELJAK (ŽtkMb), ki je bil v finalu boljši od Blaža BIZJAKA (AsLit) z rezultatom 63 64. Pri dekletih je zmagovalni pokal dvignila Eva ZAGORAC (ŽtkMb), ki je v finalu premagala Tino RUPERT (Benč) z rezultatom 76 (8) 60. Med dvojicami sta pri fantih državna prvaka za leto 2011 Urh KRAJNC DOMITER (Ptuj) in Blaž BIZJAK (AsLit), pri dekletih pa sta naslov osvojili Eva ZAGORAC (ŽtkMb) in Tina RUPERT (Benč). TUKAJ.

Blaž Kavčič v drugem krogu kvalifikacij v Rimu, Semrajc izpadel v Zagrebu

Ljubljana, 07.05.2011

Blaž KAVČIČ ježe nastopil v prvem krogu kvalifikacij ATP turnirja z nagradnim skladom 2.750.000 € v Rimu. V prvem je Blaž, ki je 14. nosilec, igral z Marcom CRUGNOLO, Italijanom, ki je nastopil s povabilom organizatorja, na lestvici ATP pa se nahaja na 223. mestu. Blaž je 1. nit dobil s 75, v drugem je povedel s 30, ko mu je nasprotnik srečanje predal. V drigem krogu bo Blaž v nedeljo igral proti Poljaku Lukaszu KUBOTU (ATP - 147).V kvalifikacijah ATP Challengerja v Zagrebu z nagradnim skladom 50.000 $ je nastopil Janez SEMRAJC, ki pa je v prvem krogu izgubil s Srbom Dušanom LAJOVIĆEM 67(5) 63 67(5). Na Futuresu 12 v ZDA bo v glavnem turnirju nastopil Luka GREGORC. V Sarajevu v kvalifikacijah Futuresa2 nastopajo Tomislav TERNAR, Miha MLAKAR, Marko STOSIČ, Mike URBANIJA in Dorian Tomaž JANEŽIČ. Prvi krog je za njimi in vsi trije, ki so nastopili so z igrišča odšli kot poraženci. V drugem krogu bomo tako videli samo Miho MLAKARJA in Tomislava TERNARJA, ki sta bila v prvem krogu prosta. Rezultat srečanja Blaža KAVČIČA boste lahko v živo spremljali. TUKAJ.

Polona uspešna v prvem krogu kvalifikacij v Rimu, Katarina brez novega naslova

Ljubljana, 07.05.2011

Polona HERCOG ta teden nastopa na 2.000.000 $ vrednem WTA turnirju v Rimu, kjer pa je morala nastopiti v kvalifikacijah. In te je danes kot 3. nosilka uspešno začela. V prvem krogu je bila boljša od Poljakinje Urszule RADWANSKE s 63 43 (predaja Radwanske). V drugem, ki je tudi zadnji krog kvalifikacij, bo v nedeljo igrala s Španko Nurio LLAGOSTERA VIVES. Pozno zvečer pa je v Madridu Katarina SREBOTNIK lovila nov naslov v dvojicah, ko sta s Kveto PESCHKE igrali v finalu proti Rusinjama Mariji KIRILENKO in Viktoriji AZARENKA. Rusinji sta bili boljši in sta slavili z rezultatom 64 63. V Zagrebu, na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, so v prvem krogu kvalifikacijskega turnirja izpadle Polona REBERŠAK, Tajda BESTIJANIČ in Dalila JAKUPOVIČ. Edina, ki je uspela preskočiti prvi krog je bila Nastja KOLAR, ki je domačinko, ta nastopa s povabilom organizatorja, Karlo POPOVIĆ premagala z rezultatom 63 63. V drugem krogu bo igrala s 1. nosilko, domačinko Ano MIJACIKO, 310 igralko lestvice WTA. Rezultat srečanja Polone HERCOG lahko v živo spremljate TUKAJ.

DP 18 - nepostavljena Maša Šmic in Samo Zavrl v polfinalu

Ljubljana, 07.05.2011

Državno prvenstvo do 18 let se je prevesilo v zaključni del, saj se začenjajo končni obračuni za naslov prvaka. Pri moških sta polfinalna para Matej LELJAK (1) in Maks TEKAVEC (3) ter Blaž BIZJAK (2) in Samo ZAVRL. Pri dekletih pa se bodo za vstop v finale potegovale Tina RUPERT (1) in Eva ZAGORAC (4) ter Nina NAGODE (2) in Maša ŠMIC. V konkurenci dvojic bodo na sporedu finalni obračuni. Pri dekletih se bodo za naslov prvakinj potegovale Kaja MRGOLE in Tina MOHORČIČ , pri fantih pa so finalisti Urh KRAJNC DOMITER in Blaž BIZJAK ter Rok SITAR in Aljaž CAJZEK. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v finalu, Tomislav Ternar končal v četrtfinalu

Ljubljana, 07.05.2011

Končuje se teniški teden, ki ga bo s finalom v Madridu zaključila Katarina SREBOTNIK. V polfinalu sta s Kveto PESCHKE premagali avstralsko kombinacijo Casey DELLACQUA/Rennae STUBBS z rezultatom 61 46 10-2. V finalu bosta igrali proti Rusinjama Viktoriji AZARENKI in Mariji KIRILENKO. V Doboju je na Futuresu v četrtfinalu z nastopi končal Tomislav TERNAR, ki je izgubil s Tomislavom BRKIĆEM iz BiH z rezultatom 64 64. TUKAJ.

Srebotnikova v polfinalu, Ternar v četrtfinalu, Jarc predal, Rampretova izpadla

Ljubljana, 05.05.2011

Vrste naših igralcev in igralk na mednarodnih turnirjih ta teden so se pred petkom, ko so običajno na sporedu četrtfinalni obračuni zelo razredčile. V konkurenci ostaja Katarina SREBOTNIK, ki s Kveto PESCHKE ponovno odlično igra na WTA turnirju v Madridu, kjer sta se v konkurenci dvojic uvrstili v polfinale. V Doboju vztraja le še Tomislav TERNAR, ki je zmagal še v drugem krogu glavnega turnirja in se bo v čtertfinalu srečal s Tomislavom BRKIĆEM iz BiH. Rok JARC je v drugem krogu srečanje predal, v ZDA pa je v prvem krogu ITF turnirja izgubila Petra RAMPRE. Prav tako je z nastopi na mladinskem turnirju v Pratu končala Maša MARC, ki je izgubila v drugem krogu glavnega turnirja. TUKAJ.

Petra Rampre uspešno čez kvalifikacije, V Doboju uspešna Jarc in Ternar

Ljubljana, 04.05.2011

Nadaljujejo se turnirji po svetu, tudi z udeležbo naših igralcev. V ZDA je na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ Petra RAMPRE v kvalifikacijah zmagala še tretjič in se uvrstila v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igrala z Ukrajinko Irino BURYACHOK. Na moškem Futuresu v Doboju nadaljujeta z zmagovitim nizom Rok JARC in Tomislav TERNAR. Pouspešnem nastopu v kvalifikacijah sta zmagala tudi v prvem krogu glavnega turnirja. Rok JARC je premagal 4. nosilca, Srba Ivana BIJELICO 67(5) 63 64, Tomislav TERNAR pa Hrvata Anteja BILIĆa s 76(3) 63. Od nadaljnjega tekmovanja sta se v prvem krogu poslovila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Martin RMUŠ. V Pratu je bila na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v prvem krogu glavnega žreba uspešna Maša MARC, ki je premagala 8. nosilko, 133. igralko mladinske svetovne lestvice, Mehičanko Marcelo ZACARIAS 0-6 6-0 6-3. TUKAJ.

DP 18 - večina nosilcev v četrtfinalu

Ljubljana, 04.05.2011

Na igriščih TK Triglav Kranj se odvija letošnje državno prvenstvo za fante in dekleta do 18 let. Pri fantih manjkajo trije igralci iz prve deseterice, pri dekletih pa le prva iz lestvice Nastja Kolar. Prvi krog večjih presenečenj ni prinesel izpadli pa so že štirje nosilci, po dva v vsaki kategoriji. Pri dekletih je 7. postavljeno Evo RIHTARŠIČ s 61 60 izločila Pia BRGLEZ, 3. postavljeno Kajo MRGOLE pa 46 61 63 Urška KRŽIŠNIK.Pri fantih je 6. postavljenega Žigo PAPEŽA z izidom 60 61 izločil Samo ZAVRL, 8. postavljeni Rihard ROŽAC pa je pri izidu 05 predal srečanje Roku SITARJU. Brez težav sta se v drugi krog uvrstila prvopostavljena Matej LELJAK in Tina RUPERT. Tudi drugi krog ni prinesel veliko presenečenj. Od nosilk je pri dekletih izpadla Neja SOTOŠEK, pri fantih pa je Matijo OKORNA izločil Urh KRAJNC DOMITER. V petek so na sporedu četrtfinalni obračuni obračuni posamezno in polfinala dvojic. TUKAJ.

Luka Gregorc izgubil v prvem krogu, v Doboju štirje v glavnem turnirju

Ljubljana, 03.05.2011

Na ATP Challengerju v Savannahu v ZDA je Luka GREGORC uspešno prestal kvalifikacije, v prvem krogu glavnega turnirja pa je nato izgubil z Američanom Michaelom YANIJEM 76(1) 62. Na Futuresu v Doboju z nagradnim skladom 10.000 $ so v glavnem žrebu štirje naši predstavniki. Iz kvalifikacij sta se v glavni žreb uvrstila Rok JARC in Tomislav TERNAR, v glavnem žrebu pa sta bila neposredno Martin RMUŠ in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Ta je tudi že nastopil in v prvem krogu izgubil z Rusom Victorjem BALUDO 64 64. Ostali naši na nastop še čakajo. Rok JARC bo igral s 4. nosilcem Ivanom BJELICO iz Srbije, Martin RMUŠ bo imel za nasprotnika Čeha Jiržija SKOLOUDIKA, Tomislav TERNAR pa Hrvata Anteja BILIĆA. TUKAJ.

Andreja Klepač, Maša Zec Peškirič in Nika Kovač izgubile, Petra Rampre in Anja Prislan še v igri

Ljubljana, 03.05.2011

V prvem krogu močnega ITF turnirja v franciji z nagradnim skladom 100.000 $ je Andreja KLEPAČ dobro nastopila in se skozi kvalifikacije uvrstila v glavni turnir, tu pa je v prvem krogu naletela na premočno nasprotnico, saj je bila Romunka Sorana CIRSTEA, 106. igralka lestvice WTA, boljša z rezultatom 46 64 60. Na ITF turnirju s polovico nižjim nagradnim skladom v pragi je v prvem krogu izpadla Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki nikakor ne najde prave forme. Tokrat jo je premagala pred kratkim še ena najboljših mladink, Čehinja Karolina PLISKOVA, ki ob prehodu v člansko konkurenco na WTA lestvici zaseda 195. mesto. Na enako močnem turnirju v ZDA pa je v drugo v kvalifikacijah zmagala Petra RAMPRE, ki je bila boljša od Nicole ROBINSON (ZDA) 61 63 in potrebuje za uvrstitev v glavni turnir še eno zmago. V Italiji je na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ nastopila Nika KOVAČ, ki je srečanje proti Italijanki Federici DI SARRA izgubila, potem ko je po dobljenem prvem nizu 76(4) in po zaostanku v drugem s 56, srečanje predala. Edina, ki je bila v prvem krogu glavnega turnirja uspešna je tako Anja PRISLAN, ki je v Istanbulu zmagala proti Švedinji Anette MUNOZOVI 60 62. TUKAJ.

Luka Gregorc v glavnem turnirju, Grega Žemlja poražen

Ljubljana, 03.05.2011

V ameriškem Savannahu se je Luka GREGORC skozi kvalifikacije prebil na glavni turnir ATP Challengerja z nagradnim skladom 50.000 $. V zadnjem krogu kvalifikacij je bil boljši od Filipinca Rubena GONZALESA 36 76(6) 63 in se bo v prvem krogu glavnega turnirja pomeril z Južnoafričanom Fritzem WOLMARANSOM. Ni pa bil v prvem krogu glavnega turnirja uspešen Grega ŽEMLJA. Tudi on je moral odigrati tri nize, a je odšel z igrišča poražen. Bolši je bil Brazilec Ricardo HOCEVAR z izidom 63 57 64. TUKAJ.

Slovenski teniški veterani premagali kolege iz Hrvaške Istre

Ljubljana, 02.05.2011

V Vanganelu pri Kopru sta se na tradicionalnem srečanju pomerili veteranski teniški ekipi Slovenije in Hrvaške Istre. Tokrat so prvič slavili slovenski igralci. Foto: Franci Horvat. Poglejte fotogalerijo in preberite več TUKAJ.

Andreja Klepač v glavnem turnirju

Ljubljana, 01.05.2011

Andreja KLEPAČ se je po odličnem nastopu v kvalifikacijah uvrstila v glavni žreb močnega ITF turnirja v Cagnes Sur Meru v Franciji z nagradnim skladom 100.000 $. V zadnjem krogu kvalifikacij je Marto DOMACHOWSKO premagala kar s 60 60. V drugem krogu kvalifikacijskega turnirja ATP Challengerja v Savannahu je Luka GREGORC še drugič zmagal. Premagal je Kanadčana Kamila PAJKOWSKEGA 60 60 in se bo za vstop v glavni turnir pomeril s Filipincem Rubenom GONZALESOM.V drugem krogu ATP Challengerja v Pragi je Janez SEMRAJC izgubil s Francozom Guillaumom RUFINOM 63 62.Na turnirju serije Futures v Doboju so v kvalifikacijah doslej izpadli Matej LELJAK, Miha MLAKAR, Mike URBANIJA, Rok JARC in Marko STOSIĆ, v zadnji krog kvalifikacij pa sta se prebila Tilen ŽITNIK in Tomislav TERNAR.V prvem krogu kvalifikacij na močnem mladinskem turnirju 2. ranga v italijanskem Pratu sta bili v prvem krogu kvalifikacij uspešni Maša MARC in Julija JAUK, v drugem krogu je nato Julija izgubila, Maša pa zmagala, a izgubila v zadnjem krogu kvalifikacij. Kljub temu se je uvrstila v glavni turnir kot srečna poraženka. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.