Maša Zec Peškirič uspešno čez prvo oviro v Parizu

Ljubljana

V Parizu se je s kvalifikacijskimi boji začel drugi grand slam turnir v letošnji sezoni, Rolland Garros. V kvalifikacijah je v prvem krogu pri moških že nastopil edini naš predstavnik Grega ŽEMLJA in izgubil. Premagal ga je Francoz, 130. igralec lestvice ATP, Marc GICQUEL z rezultatom 64 64. V glavnem turnirju nas bo tako zastopal le Blaž KAVČIČ, ki se te dni doma pripravlja na nastop. V kvalifikacijah deklet imamo prav tako eno predstavnico. To je Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je danes v prvem krogu igrala proti Ukrajinki Lesii TSURENKO, 126. igralki lestvice WTA in bila uspešna. Ukrajinko je premagala z rezultatom 61 16 61. V drugem krogu bo njena nasprotnica Grkinja Eleni DANILIDOU, 153. igralka lestvice WTA, ki je bila v svojih najboljših časih že 14. igralka na svetu. V glavnem delu turnirja bo med posameznicami nastopila Polona HERCOG, v igri dvojic pa poleg nje tudi Katarina SREBOTNIK. V mladinskem delu turnirja bo po odpovedi Nastje KOLAR, v kvalifikacijah zaigral le Nik RAZBORŠEK, na alternate listi pa so še trije naši igralci in igralke, ki pa nimajo veliko možnosti, da bi prišli v kvalifikacije. Žreb glavnega turnirja bo v petek, ko bomo izvedeli kdo bo nasprotnik naših igralk in igralcev v prvem krogu.