Andreja Klepač, Maša Zec Peškirič in Nika Kovač izgubile, Petra Rampre in Anja Prislan še v igri

Ljubljana

V prvem krogu močnega ITF turnirja v franciji z nagradnim skladom 100.000 $ je Andreja KLEPAČ dobro nastopila in se skozi kvalifikacije uvrstila v glavni turnir, tu pa je v prvem krogu naletela na premočno nasprotnico, saj je bila Romunka Sorana CIRSTEA, 106. igralka lestvice WTA, boljša z rezultatom 46 64 60. Na ITF turnirju s polovico nižjim nagradnim skladom v pragi je v prvem krogu izpadla Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki nikakor ne najde prave forme. Tokrat jo je premagala pred kratkim še ena najboljših mladink, Čehinja Karolina PLISKOVA, ki ob prehodu v člansko konkurenco na WTA lestvici zaseda 195. mesto. Na enako močnem turnirju v ZDA pa je v drugo v kvalifikacijah zmagala Petra RAMPRE, ki je bila boljša od Nicole ROBINSON (ZDA) 61 63 in potrebuje za uvrstitev v glavni turnir še eno zmago. V Italiji je na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ nastopila Nika KOVAČ, ki je srečanje proti Italijanki Federici DI SARRA izgubila, potem ko je po dobljenem prvem nizu 76(4) in po zaostanku v drugem s 56, srečanje predala. Edina, ki je bila v prvem krogu glavnega turnirja uspešna je tako Anja PRISLAN, ki je v Istanbulu zmagala proti Švedinji Anette MUNOZOVI 60 62.