V Mariboru pri dekletih slovenska finalna obračuna

Ljubljana

V Mariboru nas na mednarodnem teniškem turnirju Reiffeisen open 2011 čakajo samo še finalni obračuni posamezno v vseh štirih konkurencah. Pri fantih nimamo predstavnikov v finalih, zato pa bomo pri dekletih, tako v kategoriji do 14 let, kot v kategoriji do 16 let gledali slovenska obračuna. O zmagovalki med štirinajstletnicami bosta odločali Manca PISLAK in Nina POTOČNIK. Manca PISLAK je bila v polfinalu boljša od 1. nosilke, 38. igralke lestvice TE do 14 let, Romunke Adine Jaqueline CRISTIAN z rezultatom 63 62, Nina POTOČNIK pa je s 64 61 premagala Tamaro ZIDANŠEK. V kategoriji do 16 let sta finalistki Eva ZAGORAC in Pia ČUK. Eva ZAGORAC je bila v polfinalu boljša od 1. nosilke, 54. igralke lestvice TE do 16 let, Slovakinje Jane JABLONOVSKE z rezultatom 61 61, Pia ČUK pa je v slovenskem obračunu premagala Natalijo ŠIPEK 62 60. Med dvojicami so imeli v finalu le dve igralki in to obe v kategoriji do 16 let. Zmagovalka turnirja je postala dvojica Jana JABLONOVSKA/Pia ČUK, ki je v finali premagala dvojico Jana FETT/Eva ZAGORAC 76(7) 62. Finalna srečanja se v nedeljo začnejo ob 09. uri.