Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Blažu in Poloni ni uspel preboj v tretji krog Pariza; Katarina uspešna

Ljubljana, 25.5.2011

Na odprtem prvenstvu Francije v Roland Garrosu Blažu KAVČIČU in Poloni HERCOG ni uspel preboj v tretji krog turnirja posamezno. Za Blaža je bil premočan Juan Martin Del POTRO, ki je slavil z izidom 63 62 64. Tudi Polona ni bila kos svoji nasprotnici, Kitajki Shuai PENG, ki je zmagala s 75 61. Polona je končala tudi že z nastopi v konkurenci dvojic. Tu je zaigrala v paru z Romunko Simono HALEP, a sta bili Jarmila GAJDOSOVA in Klara ZAKOPALOVA premočni in sta slavili 46 63 64. Za zmago slovenskih predstavnikov je poskrbela Katarina SREBOTNIK, ki je s Kveto PESCHKE v prvem krogu igre dvojic premagala Kai Chen CHANG in Chanelle CSHEEPERS s 62 62. V drugem krogu bosta igrali proti Latvijki Ligi DEKMEIJERE in Madžarki Agnes SZAVAY. V mladinski konkurenci bo v kvalifikacijah nastopil samo Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu bo imel za nasprotnika domačina Cedricka COMMINA.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.