Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Samantha Stosur premočna za Hercogovo, Kolar v polfinalu Zagreba

Ljubljana, 12.5.2011

Polona HERCOG se je v Rimu ustavila v osmini finala. Tu jo je premagala šesta nosilka, Avstralka Samantha STOSUR z rezultatom 63 64. Po porazu med posameznicami je morala na igrišče še med dvojicami in tudi tu je igrišče zapustila kot poraženka. Od nje in Alberte BRIANTI sta bili boljši Španki MARTINEZ-SANCHEZ/MEDINA GARIGUES, a tesno, v super tie breaku z 10-5. Končni izid se je glasil 26 62 10-5 v korist Špank. Z odličnimi nastopi pa nadaljuje na ITF turnirju v Zagrebu, Nastja KOLAR. Najprej je v drugem krogu premagala Lenko JURIKOVO 67(7) 64 64, nato pa v četrtfinalu še Galino VOSKOBOEVO (Kaz) 64 76(5). V polfinalu se bo srečala s Srbkinjo Dorotejo ERIĆ. Naša druga predstavnica na tem turnrju Tadeja MAJERIČ je v drugem krogu premagala Slovakinjo Kristino KUCOVO 63 62, v četrtfinalu pa izgubila s Francozinjo Natalie PIQUION 75 63. Na Futuresu v Sarajevo je v drugem krogu izpadel še zadnji naš predstavnik, Miha MLAKAR. Izločil ga je Hrvat Mislav HIŽAK s 61 63. S tekmovanjem pa je zaključila tudi mladinka Maša MARC. V Villachu je v četrtfinalu izgubila s Srbkinjo Saško GAVRILOVSKO 61 64.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.