Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Odlična predstava Polone Hercog v Rimu, napredovale tudi Srebotnik, Rampre in Majerič

Ljubljana, 11.5.2011

Naša prva teniška igralka ta hip Polona HERCOG nadaljuje z odličnimi nastopi v večnem mestu. V drugem krogu glavnega turnirja je gladko odpravila Andreo PETKOVIĆ z rezultatom 64 63. Srečanje je trajalo 1 uro in 40 minut, razlika v točkah pa je bila 71 - 51 za Polono, ki je bila prepričljivo boljša. Polona si je ustvarila kar 12 priložnosti za odvzem servisa, izkoristila pa jih je 5, medtem ko je Andrea PETKOVIĆ imela samo dve priložnosti, ki ju je tudi izkoristila.Polona je tudi odlično servirala, saj je dobila kar 73 % točk na svoj prvi servis. S to zmago se je uvrstila med 16 najboljših, kjer bo igrala s Samanto STOSUR. Sicer pa je Polona danes zaigrala še enkrat, tokrat v igri dvojic. Z Alberto BRIANTI sta igrali proti dvojici LUČIĆ/SCHEEPERS in bili prepričljivo boljši z izidom 60 63. Danes pa je v Rimu nastopila tudi Katarina SREBOTNIK, ki je s Kveto PESCHKE brez težav izločila dvojico Daniela HANTUCHOVA/Agnieska RADWANSKA z rezultatom 63 62. V ZDA je na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v prvem krogu glavnega turnirja zmagala Petra RAMPRE. Premagala je Alexandro STEVENSON, ki je srečanje pri izidu 16 63 30 za Petro, predala. V drugem krogu bo igrala z Madžarko Timeo BABOS. V prvem krogu ITF turnirja v Zagrebu pa je bila po Nastji KOLAR uspešna tudi Tadeja MAJERIČ. Premagala je Srbkinjo Tamaro CUROVIĆ 75 64 in bo v drugem krogu igrala proti Slovakinji Kristini KUCOVI.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.