Močno razredčene slovenske vrste na Bergantovem memorialu v Mariboru

Ljubljana

V Mariboru, na igriščih TK Branik se Bergantov memorial 2011 v kategorijah do 14 in do 16 let preveša v drugi del. V najboklj množično zasedenih kategorijh deklet in fantov do 14 let ter fantov do 16 let, kjer je bil poleg odigranih kvalifikacij, žreb glavnega turnirja na 64, so odigrali tri kroge. V konkurenci fantov do 14 let nimamo več predstavnikov. Od 16. igralcev, ki so začeli glavni turnir v tretji krog ni uspel priti nihče. Za spoznanje bolje gre v isti starostni skupini dekletom, a tudi tu so v igri od 18-tih, ki so začele turnir, le še tri, tudi sicer naše trenutno najboljše igralke v tej konkurenci. Za vstop v četrtfinale se bodo tako potegovale Manca PISLAK, Nina POTOČNIK in Tamara ZIDANŠEK, vse tri so tudi nosilke. Pri fantih do 16 let je v glavnem turnirju z nastopi začelo 14 igralcev, tudi tu pa so se v tretji krog prebili samo trije, Matic ŠPEC, Rok KRIŽAJ in Rok SITAR. Pri dekletih do 16 let je konkurenca tujih igralk nekoliko slabša, med 16 najboljših pa se je uvrstilo 7 Slovenk, med njimi zmagovalka in finalistka zadnjega turnirja Pia ČUK in Eva ZAGORAC. Turnir se danes nadaljuje s četrtfinalnimi srečanji.