Reiffeisen open 2011 - 6 deklet v polfinalih, fantje izpadli

Ljubljana

V Mariboru se na mednarodnem teniškem turnirju Reiffeisen open 2011 začenjajo zaključni boji. Pri fantih v polfinalu ne bomo imeli predstavnikov, saj sta danes izpadla Nik KRAPEŽ in Bor SCHWEIGER MUŽAR v kategoriji 14, Maks TEKAVEC pa je predal srečanje v kategoriji fantov do 16 let. So pa zato toliko uspešnejša dekleta. V kategoriji do 14 let so se v polfinale uvrstile Manca PISLAK, Nina POTOČNIK in Tamara ZIDANŠEK. Vse tri so bile med postavljenimi igralkami, najbolj suvereno pa je doslej nastopila Nina POTOČNIK, ki je do polfinala oddala vsega 6 iger. Pri dekletih do 16 let je prijetno presenetila Natalija ŠIPEK, ki se je v polfinale uvrstila kot nepostavljena igralka, poleg nje pa bosta v polfinalu nastopili še Eva ZAGORAC in Pia ČUK. V konkurenci dvojic so preostala samo še finalna srečanja. Pri fantih do 14 in 16 let nimamo predstavnikov, saj sta v polfinalu do 16 let izpadla naša zadnja upa Domen GOSTINČAR in Matic ŠPEC. Tudio pri dekletih do 14 let nimamo predstavnic, saj so naše najboljše 14. letnice nastopile v kategoriji do 16 let in se tam prebile vse do polfinala. V finale se jim sicer ni uspelo uvrstiti, bo pa finale delno slovensko, saj v vsaki dvojici nastopa ena naša igralka. Eva ZAGORAC je združila moči z Jano FETT, Pia ČUK pa z Jano JABLONOVSKO. V soboto bodo na sporedu polfinalni obračuni posamezno in finalni obračuni dvojic.