Uspešni nastopi Tadeje Majerič, Mike-a Urbanije, Toma Kočevar Dešmana in Nika Razborška

Ljubljana

Na turnirju ITF v Izmiru z nagradnim skladom 25.000 $ je bil prvi krog usoden za obe naši igralki. Dalila JAKUPOVIĆ je izgubila z Britanko Taro MOORE 36 67(5), Janine KOLETA, ki je nastopila s povabilom organizatorja, pa z Rusinjo Diano ISAEVO z 16 46. V Bresci je Tjaša ŠRIMPF nastopila na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Igrala z Romunko Eloro DABIJA in izgubila z izidom 61 75. V Moskvi je Tadeja MAJERIČ igrala z Rusinjo Mario ZHARKOVO in slavila z rezultatom 76(5) 76(3), v drugem krogu bo igrala proti Rusinji Aminati KUSHKHOVI, Anja PRISLAN ni nastopila. Na moškem Futuresu v Brčkem sta bila v kvalifikacijah uspešna Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR. V prvem krogu glavnega turnirja je Tomislav TERNAR izgubil s Srbom Miljanom ZEKIČEM 46 46, uspešna pa sta bila Mike URBANIJA,ki je izločil Hrvata Antonia SANČIĆA 61 76(3) in Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je bil boljši od Belgijca Maria DIERCKXA 46 60 64. Na turnirju ITF 4. ranga v Istanbulu je Dorian Tomaž JANEŽIČ v kvalifikacijah premagal tri domače igralce in se uvrstil v glavni turnir, kjer je v prvem krogu izločil še četrtega igralca iz Turčije Anyla KOTELA z rezultatom 62 64, v drugem krogu pa je izgubil z Aleksandrom ERNEPESOVIM iz Turkmenistana z rezultatom 46 36. Na močnem mladinskem turnirju 2. ranga v Amstettnu v Avstriji odlično igra Nik RAZBORŠEK, kateremu je to pripravljalni turnir pred nastopom v kvalifikacijah Roland Garossa. Na turnirju je 4. nosilec in svoje mesto nosilca je z uvrstitvijo v polfinale že potrdil. V prvih dveh krogih je premagal Amaričana Richarda DEL NUNZIA 61 40 (predaja), v drugem je bil v težki tekmi uspešnejši od domačina Johannesa SCHRETTERJA 57 62 64, v četrtfinalu pa ni imel težav s Francozom Maximom HAMOUOM, katerega je premagal gladko 61 60. V polfinalu bo njegov nasprotnik boljši iz srečanja SRKALA(Švi)/GRINTER(Nzl).