prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : Februar 2013

Arhiv novic - februar 2013

Aljaž Bedene izgubil s Fabiom Fogninijem v treh nizih

Ljubljana, 27.02.2013

Na ATP turnirju serije 500 v Acapulcu, igra se na pesku, se je Aljaž BEDENE danes ponoči, pomeril v drugem krogu glavnega turnirja z Italijanom Fabiom FOGNINIJEM.

25. letni Italijanom je v prvem krogu izločil 4. nosilca Stanislasa WAWRINKO. S Fogninijem sta se doslej srečala enkrat in sicer leta 2011 na tekmi Davisovega pokala, ko je, po predaji Aljaža v drugem nizu, zmagal Italijan.

Tudi v drugo je igrišče kot zmagovalec po 2 urah in 16 minutah zapustil Fabio FOGNINI. Zmagal je z rezultatom 26 64 76(4). Srečanje je bilo z izjemo prvega niza zelo izenačeno, končno razmerje točk je bilo 98 - 94 v korist zmagovalca. TUKAJ.

Konec nastopov za Anjo Prislan, Luko Gregorca in Andrejo Klepač

Ljubljana, 27.02.2013

Na ITF turnirju (10.000 $) v Sharm El Sheikhu je Anja PRISLAN, ki je bila 6. nosilka, v prvem krogu s 63 63 premagala Nemko Jasmin STEINERR. V drugem krogu je igrala z romunsko kvalifikantko, 16. letno Ilko CSOREGI, eno najboljših mladink na svetu in izgubila z rezultatom 06 36.

Na WTA turnirju v Kuala Lumpurju sreča ni bila na strani Andreje KLEPAČ. Potem, ko se je med posameznicami poslovila v kvalifikacijah, je izpadla tudi v konkurenci dvojic. Z Italijanko Alberto BRIANTI sta izgubili z 2. nosilkama konkurence dvojic Japonko Shuko AOYAMA in Tajko Kai-Chen CHANG. Vzhodnjakinji sta bili boljši z rezultatom 75 67(5) [10-8].

Na Futuresu (15.000 $) v ameriškem Harlingenu je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja izgubilLuka GREGORC. Njegov nasprotnik je bil igralec s posebnim povabilom, domačin Jean Yves AUBONE.AUBONE je bil boljši z rezultatom 06 63 63. TUKAJ.

Aljaž Bedene v treh nizih boljši od Davida Nalbandiana, Luka Gregorc v glavni turnir Futuresa v ZDA

Ljubljana, 27.02.2013

Na ATP turnirju v Acapulcu je bil v prvem krogu ATP turnirja serije 500 uspešen Aljaž BEDENE. S 46 60 64 je v 1 uri in 46. minutah premagal Argentinca Davida NALBANDIANA, danes 86., nekoč pa 3. igralca sveta.

V drugem krogu bo igral s 25. letnim Italijanom Fabiom FOGNINIJEM, ki je izločil 4. nosilca Stanislasa WAWRINKO. S Fogninijem sta se doslej srečala enkrat in sicer leta 2011 na tekmi Davisovega pokala, ko je, po predaji Aljaža v drugem nizu, zmagal Italijan.

Luka GREGORC nastopa na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 15.000 $ v Harlingenu. V kvalifikacijah je bil dvakrat uspešen in se je uvrstil v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 62 63 premagal Kanadčana Braydena SCHNURA.

Še tretji teden zapored bo na turnirju v Sharm El SHeikhu z nagradnim skladom 10.000 $ nastopila Anja PRISLAN. V prvem krogu bo igrala z Nemko Jasmin STEIHNNER.

V kvalifikacijah Futuresa na Mallorci ta teden igra Tina RUPERT. V uvodnih dveh krogih je bila uspešna, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je izgubila z Italijanko Martino SPIGARELLI. Srečanje je bilo pri v ponedeljek pri izidu 1 - 1 v nizih prekinjeno. Prvi niz je dobila Tina s 62, drugega pa Italijanka s 76(5). V nadaljevanju je bila Italijanka boljša in je odločilni niz dobila s 64. TUKAJ.

ATP Challenger "Tilia Slovenia Open 2013" potrjen

Ljubljana, 25.02.2013

ATP je Teniški zvezi Slovenije dokončno potrdil datum za organizacijo turnirja serije ATP Challenger. Turnir bo nosil ime generalnega sponzorja Teniške zveze Slovenije, Zavarovalnice Tilia in bo potekal v Portorožu od 1. do 7. julija 2013. Igral se bo na trdi podlagi. Nagradni sklad turnirja bo 35.000 $ + hospitality.

Turnir bo potekal v času drugega tedna turnirja za grand slam v Wimbledonu zato pričakujemo kakovostno udeležbo igralcev iz tujine in nastop naših najboljših igralcev, če bodo do začetka turnija končali z nastopi v Londonu.

V tednu, ko se bo odvijal turnir, bomo poskrbeli za številne spremljajoče aktivnosti, ki bodo prireditev dodatno obogatile. Ves teden bodo potekali turnirji mlajših kategorij, mladi igralci in igralke pa si bodo ob tem lahko na delu ogledali teniške profesionalce.

Organizirali bomo srečanje slovenskega Internacionalnega kluba, Slovenija je članica postala konec leta 2012, z enim izmed tujih IC klubov. Klubi združujejo najboljše igralke in igralce tenisa iz posameznih držav.

Spremljajoče prireditve, ki smo jih poimenovali »Festival slovenskega tenisa« želimo v prihodnje še obogatiti in dolgoročno poskrbeti za enega največjih športnih dogodkov v Sloveniji .

Uradna novinarska konferenca bo predvidoma 17. aprila 2013.

Preberite tudi TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil z Mikhailom Youzhnyem v Dubaju, Aljaž Bedene z Davidom Nalbandianom, Klepačeva izgubila v Kuala Lumpurju

Ljubljana, 25.02.2013

Na ATP turnirju serije 500 v Dubaju z nagradnim skladom 1.785.000 $, ki se igra na trdi podlagi, je danes nastopil Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik je bil 8. nosilec, 32. igralec sveta, Rus Mikhail YOUZHNY.

Prvi niz je po odlični predstavi dobil Blaž KAVČIČ v manj kot pol ure s 6 - 1.

V drugem nizu mu je z enako mero vrnil Mikhail YOUZHNY, ki je niz dobil s 6 - 1.

O zmagovalcu je odločal tretji niz. Bolje je začel Rus, ki je z breakom povedel z 2 - 0. Blaž se je z odvzemom servisa nasprotniku vrnil v igro in izenačil na 2 - 2, a nato ponovno izgubil servis in YOUZHNY je z breakom prišel do vodstva 3 - 2, ki ga nato ni več spustil iz rok in tretji niz dobil s 6 - 3.

Na ATP turnirju v Acapulcu z nagradnim skladom 1.212.000 $ bo Aljaž BEDENE v prvem krogu igral z 31. letnim Argentincem, trenutni 86. igralcem sveta, leta 2006 pa 3., Davidom NALBANDIANOM.

S kvalifikacijskimi nastopi je že končala na WTA turnirju v Kuala Lumpurju Andreja KLEPAČ. V prvem krogu je izgubila z 11. nosilko kvalifikacij, 30. letno Japonko Junri NAMIGATA, 220. igralko lestvice WTA.

Na Futuresu v ZDA je v kvalifikacijah z zmago začel nastope Luka GREGORC. V prvem krogu je bil prost, v drugem pa mu je pri njegovem vodstvu 63 40 Američan Viju GEORGE Jr. srečanje predal. V zadnjem krogu kvalifikacij bo igral s Kanadčanom Braydenom SCHNURJEM. TUKAJ.

Tadeja Majerič izgubila v polfinalu Muzaffarnagarja v Indiji

Ljubljana, 25.02.2013

Na ITF turnirju (25.000 $) v Muzaffarnagarju v Indiji je Tadeja MAJERIČ, ki je bila 1. nosilka izgubila v polfinalu. V prvem krogu je premagala domačo kvalifikantko Saron Sanchana PAUL s 62 61, v drugem krogu je bila s 64 62 boljša od Tajke Varunye WONGTEANCHAI, v četrtfinalu pa je s 61 76(5) premagala še eno Tajko, 8. nosilko Nicho LERTPITAKSINCHAI. V polfinalu je igrala z Ukrajinko Veroniko KAPSHAY in izgibila s 46 26. Tekmovanje se je zaradi slabega vremena precej zavleklo.

Dalila JAKUPOVIĆ, ki je bila šesta nosilka je v prvem krogu s 60 60 premagala domačo kvalifikantko Girisho ARORA. Nadaljevala je slabše in se v drugem krogu poslovila od turnirja. Izgubila je z Indijko Prerno BHAMBRI s 75 16 36.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (10.000 $) je 4. nosilka Anja PRISLAN v prvem krogu zmagala. Premagala je Hrvatico Nedo KOPRČINA s 61 36 60. V drugem krogu pa ni šlo. Izgubila je s Turkinjo Ipek SOYLU z rezultatom 16 26.

Na ITF turnirju v Surprisu, v ZDA, z nagradnim skladom 25.000 $ je Petra RAMPRE v prvem krogu igrala z Bolivijko Mario Arando ALVAREZ TERAN in izgubila z 16 36..

Na ITF turnirju na Mallorci bi morala nastopiti Tjaša ŠTRIMPF, a je nastop med posameznicami odpovedala. TUKAJ.

V športnem parku Nova Gorica postavljen nov teniški balon

Ljubljana, 24.02.2013

TK Gorica bo ponovno uporabljal teniški balon v športnem parku Nova Gorica. Spomladi leta 2012 je namreč orkanska burja uničila šele 1 leto star balon, ki je nadomestil tistega, postavljenega davnega leta 1991.

V zimskih mesecih od decembra 2012 do februarja 2013 je teniška šola TK Gorica gostovala v HIT šport centru v Šempetru, ter v pokritih igriščih v Italiji, kjer jim je delo omogočil teniški klub CT Zaccarelli.

Otvoritve balona se je udeležil tudi predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger, ki se je ob tej priliki srečal z županom Matejem Arčonom. Sogovornika sta ugotovila, da se dobro sodelovanje lokalne skupnosti, kluba in Teniške zveze Slovenije odraža v zadovoljstvu in množičnosti športnikov. TK Gorica se tako po številčnosti mladinskega pogona, ki šteje 120 otrok uvršča med večje klube v Sloveniji.

Na sliki z leve: Marko Školaris (predsednik TK Gorica), Marko Umberger (predsednik TZS), Miran Mullner (predsednik komisije za šport v Mestni občini NG), Uroš Jug (direktor Javnega zavoda za šport).

Foto: TK Gorica TUKAJ.

Na OP 18 zmagala Hana Mraz in Aleš Germič, na OP 14 najboljši Nick Cmager, Lara Prosenjak in Anej Levpušček

Ljubljana, 24.02.2013

Prva so ta konec tedna s turnirjem končala dekleta do 18 let, ki so nastopala v Litiji. Turnir je prepričjivo osvojila Hana MRAZ (Tr-Kr), ki je finalu premagala Tjašo JERŠE (Tc-Lj) s 62 61.

Na turnirju fantov do 18 let, ki igrajo v Kranju sta se za naslov pomerila Rok SITAR (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 61 61 premagal Matijo KACA (ŠtkVe) in Aleš GERMIČ (ŽtkMb), ki je bil boljši od Jana Vita ŠUNTARJA (Tr-Kr). V finalu je v klubskem obračunu slavil 6. nosilec Aleš GERMIČ, ki je 1. postavljenega Roka SITARJA premagal z rezultatom 64 36 64.

Na turnirju deklet do 14 let, ki igrajo v Ljubljani sta o zmagovalki odločali igralki ŽtkMb Lara PROSENJAK in Anja GAL. Lara PROSENJAK je v polfinalu premagala 1. nosilko Lian BENEDEJČIČ s 62 62, 2. nosilka Anja GAL pa je s 63 64 izločila nepostavljeno Stefany GRLJ. V finalu je bila s 63 63 boljša Lara PROSENJAK.

Finale A turnirja, kjer sta bila finalista Nick CMAGER (ŽtkMb) in Jan VEHOVEC (Proten) ni bilo odigrano, saj je Jan VEHOVEC srečanje predal. Sicer pa je bil Nick CMAGER v polfinalu s 62 63 boljši od Tima TEKAVCA, Janu VEHOVCU pa je Mark PORENTA srečanje pri zaostanku 26 23, predal.

B turnir dečkov je osvojil Anej LEVPUŠČEK (Domžale), ki je v finalu s 64 62 premagal Miho BJELOVUČIĆA (Rogaška). TUKAJ.

Polona Hercog na prisilnem počitku še tri tedne

Ljubljana, 24.02.2013

Polona HERCOG je v današnji izjavi za javnost sporočila, da je opravila ponoven pregled zapestja, ki še ni pokazal zadovoljive slike, ki bi ji omogočila vrnitev na igrišča. "Vnovičen MRI je pokazal, da je rahlo vnetje v zapestju ( predel pod tetivo ) še vedno prisotno. Očitno se mehka tkiva celijo počasneje kot karkoli drugega. Naslednji pregled bom opravila čez približno tri tedne, vmes pa nadaljevala s terapijami in treningi v fitnesu. Pomembno je, da vzdržujem fizično pripravljenost, saj bi se po dobljeni zeleni luči s strani zdravnikov, rada čim hitreje vrnila na turnejo. Res že močno pogrešam tenis, vendar je jasno, da bi prezgodnja vrnitev trenutno stanje lahko samo poslabšala. Upam, da bom v sredini marca lahko povedala že kaj bolj optimističnega", je zapisala Polona HERCOG.

Tudi mi ji želimo čimprejšnje okrevanje. TUKAJ.

Na turnirjih do 14 let in 18 let za fante znani četrtfinalisti, pri dekletih do 18 let polfinalistke

Ljubljana, 23.02.2013

Na turnirjih do 14 let v Ljubljani ter do 18 let pri fantih v Kranju so odigrali prve kroge glavnih turnirjev. Znana je večina četrtfinalistov.

Na turnirju fantov do 18 let v Kranju je do četrfinala od nosilcev izpadel samo Miha OKORN, ki je v prvem krogu srečanje predal. To je izkoristil Žan ŽMAVC, ki se je z zmago nad Ninom ČAČIČEM uvrstil v četrtfinale. V četrtfinale so se uvrstili tudi ostali nosilci, vključno s prvo postavljenim Rokom SITARJEM.

Na turnirju v Litiji, kjer se merijo dekleta so že znane polfinalistke. To so Hana MRAZ, ki je s 61 62 izliočila 1. nosilko Saro DJURDJEVIĆ, Stania RAKOČEVIČ je bila boljša od dveh nosilk, Lare GLAVIČ in Klavdije BUKOVEC, Silvija PEROŠA je izločila 8. nosilko Valerijo GERČAR, 2. nosilka Tjaša JERŠE pa je bila boljša od 7. nosilke Sare SIRŠE.Na A turnirju dečkov do 14 let v Ljubljani so se v četrtfinale uvrstili 1, nosilec Nick CMAGER, Tin KRSTULOVIĆ, ki je izločil Nika ČAČIČA, Tim TEKAVEC, Jan KUPČIČ, Mark PORENTA, Rok KOMAC in Gašper BEZJAK.

Tudi na B turnirju dečkov so pri obračunih drugega kroga.

Na turnirju deklic do 14 let so odigrali vsa srečanje 1. in 2. kroga.Anja TRBEŽNIK je presenetila 8. nosilko Kajo JUVAN, Stefany GRLJ Niko RADIŠIČ, Nika ALBREHT pa je bila boljša od Maruše PLANK. TUKAJ.

Katarina Srebotnik poražena v finalu dvojic v Dubaju, Aljaž Bedene izgubil v polfinalu dvojic v Buenos Airesu

Ljubljana, 23.02.2013

Kar dva slovenska predstavnika sta ta teden nastopala v zaključnih bojih na ATP in WTA turnirjih v konkurenci dvojic, kar se ne zgodi prav pogosto. Pri Katarini SREBOTNIK smo tega že navajeni in tudi tokrat sta z Nadio PETROVO v Dubaju nadaljevali odlično serijo nastopov. V polfinalu sta v vsega 54. minutah odpravili 4. nosilki Španko Nurio LLAGOSTERO VIVES in Kitajko Jie ZHENG s 61 60. V finalu sta nov naslov v dvojicah na WTA touru, za Katarino že 32. v karieri, Petrova jih ima v žepu 22, lovili proti Američanki Bethanie MATTEK SANDS in Indijki Sanji MIRZA. Žal se jima ni izšlo po njunih željah. Po eni uri in 32. minutah je ameriško-indijska kombinacija slavila z rezultatom 64 26 [10-7]. Katarina bo tako naslednjo priložnost za 32. zmago iskala prihodnji teden.

Če ni šlo med posamezniki, je šlo bolje med dvojicami. Aljaž BEDENE se je s soigralcem, Ruson Andreyem KUZNETSOVIM uvrstil v polfinale ATP turnija v Buenos Airesa. V četrtfinalu sta premagala 2. nosilca Italijana Daniela BRACCIALLIJA in Čeha Lukasa DLOUHYA z rezultatom 64 63. V polfinalu sta se merila z Američanom Nicholasom MONROEM in Nemcem Simonom STADLERJEM , ki sta na lestvici dvojic uvrščena precej višje, oba sta namreč med najboljšimi 100 igralci konkurence dvojic na lestvici ATP. To sta dokazala tudi v današnjem srečanju, ki sta ga dobila z izdom 64 64. Aljaž in Andrey sta sicer imela priložnost za osvojitev drugega niza, ko sta povedla s 3 -1, a prednosti breaka nista uspela zadržati in sta niz, tako kot pred tem prvega, izgubila s 4-6.

Aljaž BEDENE se sedaj seli v Acapulco, kjer bo nastopil v glavnem turnirju.

Blaž KAVČIČ bo nastopil v Dubaju.

TUKAJ.

Na turnirjih do 14 in do 18 let so se začeli obračuni v glavnih žrebih

Ljubljana, 21.02.2013

V Ljubljani se je s kvalifikacijami začel turnir A do 14 let za dečke. Zaradi tehničnih težav je bil razpored igranja objavljen v excelovi datoteki pod kategorijo dečki 14, zdaj pa je viden tudi že v podatkih o turnirju, kjer je viden tudi žreb.

Na A turnirju do 14 let, ki poteka na igriščih TK Šport plus nastopa 49 igralcev. 25 jih je moralo v kvalifikacije, ki so že končane. V glavni turnir so se uvrstili Filip Jeff Planinšek, Marko Kovačević, Alen Tušek, Tilen Potočnik, Rok Janežič, Jošt Plestenjak, Patrik Kovačević in Tin Krstulović.

V glavnem turnirju mesto prvega nosilca pripada Nicku CMAGERJU.

Na B turnirju je prijavljenih 26 igralcev. Tu kvalifikacij ni, 1. nosilec B turnirja pa je Aleks KOFOL.

Deklice nastopijo na igriščih TK Olimpija. Prijavljenih je 51 igralk. 27 jih je nastopilo v kvalifikacijah. V glavni turnir so se uvrstile Lina Šenica, Zoja Štrukelj, Lea Školaris, Maša Pirnat, Irina Pešut, Nina Maver, Maša Kraševecin Katja Šketa.

V glavnem turnirju mesto prve nosilke pripada Lian BENEDEJČIČ.

Kvalifikacije so odigrali tudi fantje do 18 let. Turnir poteka na igriščih TK Triglav Kranj. V glavni turnir so se uvrstili Emil Židan, Vid Keršič, Jan Klevišar, Urban Oblak, Jernej Zaplotnik, Andrej Šušteršič, Nejc Ferjan in Tilen Šimenko Lalič.

V glavnem turnirju je najvišje rangiran Rok SITAR, trenutno 1. igralec Slovenije v tej kategoriji.

Dekleta bodo igrala v Litiji. Prijavljenih je 19 igralk, zato kvalifikacij ni. Najvišje uvrščena igralka na lestvici TZS, ki bo nastopila v Litiji je Sara DJURDJEVIĆ, ki na lestvici zaseda 5. mesto. TUKAJ.

Aljaž Bedene tudi drugi dan ni uspel zlomiti Nemca Reisterja, Katarina Srebotnik v polfinalu Dubaja

Ljubljana, 20.02.2013

Aljaž BEDENE je na ATP turnirju serije 250 v Buenos Airesu v drugem krogu igral s 26. letnim Nemcem Julianom REISTERJEM, 246. igralcem lestvice ATP, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij.

Srečanje je bilo v drugem nizu zaradi dežja pri izidu 6-1 0-5 prekinjeno in se je nadaljvalo danes. Aljažu BEDENETU, ki je včeraj v drugem nizu zaigral bolje, prekinitev ni koristila. V nadaljevanju srečanja je danes sicer dobil 2. niz s 6 - 1, nadaljevanje pa je spet pripadlo Nemcu, ki je tretji niz dobil z rezultatom 6 - 2.

Prvi niz se je končal v 25. minutah, dobil pa ga je Nemec s 6 - 1. Aljaž BEDENE je v nasprotju s tekmo 1. kroga katastrofalno serviral, saj je v prvem nizu dobil samo 1 igro na svoj servis, izkoristek začetnega udarca pa je bil samo 43 %. V prvem nizu je osvojil samo 12 točk, nasprotnik, ki je odlično serviral pa kar 29, izkoristek servisa pa je imel kar 88 %.

Drugi niz je Aljaž začel veliko bolje, saj je dobil vse tri svoje začetne udarce, dvakrat pa je odvzel servis nasprotniku in po 20. minutah igre v drugem nizu je vodil s 5 - 0.

Srečanje je bilo pri tem rezultatu zaradi dežja prekinjeno.

Aljaž BEDENE nastopa tudi v konkurenci dvojic, kjer igra v paru z Rusom Andrejem KUZNETSOVIM. Uvrstila sta se v četrtfinale, potem ko sta srečanje prvega kroga dobila brez boja.

V četrtfinalu bosta igrala z Italijanom Danielom BRACIALLIJEM in Čehom Lukasom DLOUHYEM.

Na WTA turnirju v Dubaju se je Katarina SREBOTNIK uvrstila v polfinale. Z Nadio PETROVO sta v četrtfinalu premagali Nemki Julio GOERGES in Angelique KERBER z rezultatom 67(7) 76(4) [10-5].

V polfinalu bosta igrali s Španko Nurio LLAGOSTERA VIVES in Kitajko Jie ZHENG. TUKAJ.

Aleš Maček in Lea Sunarič zmagovalca turnirja rekreativcev v Mariboru

Ljubljana, 20.02.2013

Zmagovalca odprtega prvenstva Maribora, v sezoni 2012-2013 že četrtega tekmovanja, ki velja za jakostno lestvico slovenskega rekreativnega tenis toura, sta postala Aleš Maček in Lea Sunarič.

Radomljan Aleš Maček je v polfinalu s 63 63 premagal Mariborčana Dejana Šabaderja, ki je kljub porazu lahko zadovoljen, saj je s polfinalom dosegel svoj najboljši rezultat na Tecnifibre slovenskem rekreativnem tenis touru. Drugi polfinale sta igrala Jernej Ajd iz Bistrice ob Dravi, in Josip Kovačevič iz Ljubljane, s 64 67 in 10/8 pa je bil uspešnejši Ajd. Tudi za Kovačeviča, ki je v Mariboru igral šele svoje drugo tekmovanje na touru, je polfinale največji uspeh, na prvem tekmovanju v Velenju (šlo je za državno prvenstvo) ga je v četrtfinalu zaustavil Maček. V velikem finalu je Maček s 63 63 premagal tudi Ajda in po Kamniku, Velenju, Ljubljani, Domžalah in Kranju pokoril še Maribor.

Tolažilno skupino je dobil Ljubljančan Miha Ogrič, ki je s 61 46 in 10/3 premagal Mariborčana Luko Vrana.

V ženski konkurenci sta se v finalu pomerili “serijska zmagovalka” Žalčanka Lea Sunarič in domača igralka Alenka King, novinka na touru, ki je pred finalom izločila dve nosilki. Tudi v tem dvoboju Lea ni poznala usmiljenja, svojo nasprotnico je premagala s 62 64 in podaljšala svoj niz neporaženosti na devet tekmovanj.

Tolažilno skupino je dobila Damjana Damiš iz Laškega , ki je s 24 53 in 10/8 premagala Olgo Vrhovec iz Vač pri Litiji.

Naslednje tekmovanje bo 16. in 17. marca 2013 v Domžalah in Litiji.

Foto in tekst: M. Pogačar

Preberite tudi TUKAJ.

Aljaž Bedene v Buenos Airesu izločil 5. nosilca Horacia Zeballosa, danes z Julianom Reisterjem

Ljubljana, 20.02.2013

Na ATP turnirju serije 250 z nagradnim skladom 493.000 $ v Buenos Airesu je Aljaž BEDENE. prvem krogu premagal domačina, 27. letnega levičarja iz Mar Del Plate, Horacia ZEBALLOSA z rezultatom 46 76(4) 63. ZEBALLOS na lestvici ATP trenutno zaseda 43. mesto, na turnirju pa je postavljen za 5. nosilca. Pred dvema tednoma je v finalu turnirja v Čilu presenetil Rafaela NADALA in dosegel doslej največjo zmago v karieri.

38 minut je trajal prvi niz, v katerem sta bila igralca izenačena do izida 4 - 4. Edini dve priložnosti za odvzem servisa je imel v šesti igri ZEBALLOS, a se je Aljaž z odličnimi servisi ubranil. v deseti igri je Blaž servisral za obstanek v nizu, povedel s 40 - 0, nato pa izgubil pet točk zapored in prvi niz je pripadel Argentincu s 6 - 4. Alajž BEDENE ima veliko težav z vračanjem servisa levorokemu domačinu, tako da v prvem nizu ni prišel do niti ene priložnosti za odvzem servisa nasprotniku.

Po 1 uri in 25. minutah na igrišču je Aljaž dobil podaljšano igro drugega niza na 4 in izdi izenačil na 1 - 1. Oba igralca sta odlično servirala, nobeden si ni ustvaril priložnosti za break, Aljaž pa je od izida 2 - 2 dobil kar 20 servisov zapored, v drugem nizu pa je izgubil samo 5 točk na svoj servis.

Z odlično igro je Aljaž nadaljeval tudi v tretjem nizu. Tudi v tem nizu je izgubil samo 4 točke na svoj servis, pripravil pa si je 6 priložnosti za odvzem servisa nasprotniku in v drugi igri eno izmed njih tudi izkoristil. To pa je zadostovalo za končno zmago po 1 uri in 58. minutah igre. Aljaž je v tekmi serviral 10 asov, izkoristek prvega servisa pa je imel kar 81%.

Aljaž BEDENE bo v drugem krogu igral s 26.letnim Nemcem Julianom REISTERJEM, 246. igralcem lestvice ATP, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij. Srečanje bo na sporedu okrog 22. ure.

Ta teden teden bo ponovno v igri tudi Katarina SREBOTNIK, ki bo nastopila v "domačem" Dubaju, kjer ima sicer stalno prebivališče. Z Nadio PETROVO sta 2. nosilki na WTA turnirju z nagradnim skladom 2.000.000 $. V prvem krogu bosta igrali z Nemko Anno Leno GROENEFELD in Čehinjo Kveto PESCHKE. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Cadolzburgu Tamara Zidanšek končala v četrtfinalu

Ljubljana, 19.02.2013

V nemškem Cadolzburgu ta teden poteka mladinski ITF turnir 4. ranga.

V konkurenci je po odigranem prvem in drugem krogu ostala Tamara ZIDANŠEK, ki pa se je poslovila v četrtfinalu. Tamara ni bila med nosilkami, v prvem krogu pa je igrala z domačinko Hanno Luco STILLER in zmagala s 62 63. V drugem krogu je premagala nemško kvalifikantko Marleen TILGNER s 75 36 61. V četrtfinalu je igrala z Nemko Katharino HOBGARSKI in izgubila z rezultatom 26 26.

Pri fantih sta nastopila Matic ŠPEC in Dorian TOMAŽ JANEŽIČ.

Matic ŠPEC je bil 11. nosilec in je bil v prvem krogu prost, v drugem krogu pa je igral s Slovakom Oliverjem NAGYOM in izgubil s 36 06. Prav tako je z nastopi med posamezniki že končal Dorian TOMAŽ JANEŽIČ, ki je v prvem krogu izgubil z domačinom Michaelom WEINDLOM. Weindl, ki nastopa s posebnim povabilom, je bil boljši z rezultatom 46 61 64.

Pri dekletih sta poleg Tamare ZIDANŠEK nastopili Eva ZAGORAC in Manca PISLAK.

Eva ZAGORAC je bila 3. nosilka in je v prvem krogu igrala z Avstrijko Miro ANTONITSCH ter izgubila z rezultatom 16 46. Manca PISLAK je bila 8. nosilka, njena prva nasprotnica pa je bila Latvijka Anastasija HOMUTOVA. Latvijka je bila boljša z rezultatom 26 76(4) 63.

Turnir ima uradno spletno stran, ki jo najdete TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman in Pija Brglez zimska članska državna prvaka 2013

Ljubljana, 17.02.2013

Letošnja zimska članska državna prvaka sta Tom KOČEVAR DEŠMAN in Pija BRGLEZ.

Tom KOČEVAR DEŠMAN (Sl-Lj) je v finalnem obračunu s 75 64 premagal klubskega kolega Miha MLAKARJA.

Pri dekletih je naslov državne prvakinje nekoliko presenetljivo, a zasluženo osvojila igralka Branika iz Maribora, Pija BRGLEZ. Pija BRGLEZ, ki je na članski lestvici šele na 59. mestu je v finalnem obračunu, v zelo izenačenem srečanju premagala ljubljančanko, 5. nosilko, sicer pa 15. igralko članske lestvice TZS, Manco PISLAK (Tc-Lj) z rezultatom 64 67(7) 64.

Naslov državnih prvakinj v konkurenci dvojic sta pri članicah osvojili Manca PISLAK (Tc-L) in Maša MARC (TK Maja), ki sta v finalu s 63 63 premagali Ano OPARENOVIČ (MaxLj) in Tino MOHORČIČ (MaxLj).

Pri članih so o naslovu državih prvakov odločali Miha MLAKAR (Sl-Lj), ki je igral z Janošem ŽIBRATOM (Br-Mb) in Matjaž JURMAN (Tc-Lj), ki je združil moči z Gregorjem REPINO (MaxLj). Naslov državnih prvakom sta po zmagi z rezultatom 36 64 [10-5] osvojila Matjaž JURMAN in Gregor REPINA.

Vsem državnim prvakom čestitamo za osvojene naslove. TUKAJ.

Tomislav Ternarju v Zagrebu ni uspelo

Ljubljana, 17.02.2013

Na Futuresu v Zagrebu z nagradnim skladom 15.000 $ je po uspešnem nastopu vseh štirih naših igralcev v prvem krogu, v drugem uspelo samo Tomislavu TERNARJU. S 62 16 64 je premagal Hrvata Mateja ŠABANOVA in se uvrstil v zadnji krog kvalifikacij, kjer je igral s Čehom Dominikom SUCEM.

Na zadnji stopnici pred glavnim turnirjem pa je tudi TERNARJU spodrsnilo. Čeh je bil boljši z rezultatom 46 63 64.

V drugem krogu so izgubili Mike URBANIJA, Blaž BIZJAK in Sašo BENDE. TUKAJ.

Manca Pislak, Pija Brglez, Miha Mlakar in Tom Kočevar Dešman finalisti članskega DP

Ljubljana, 17.02.2013

V Ljubljani se končuje zimsko člansko državno prvenstvo. Finalisti in finalistke so Miha MLAKAR (Sl-Lj), Tom KOČEVAR DEŠMAN (Sl-Lj), Manca PISLAK (TC-Lj) in Pija BRGLEZ (Br-Mb).

V današnjih polfinalnih obračunih smo spremljali zanimive dvoboje. Najbolj napeto je bilo v srečanju med Markom SABOLČKIM in Mihom MLAKARJEM. Srečanje je dobil slednji z rezultatom 16 64 73. V drugem polfinalnem srečanju je Tom KOČEVAR DEŠMAN premagal Aljaža RADINSKEGA s 64 63.

Pri dekletih je Manca PISLAK(Tc-Lj) premagala prvo nosilko Patricio VOLLMEIER(ŽtkMb) s 63 64, v drugem zelo izenačenem polfinalu pa je Pija BRGLEZ(Br-Mb) s 76(2) 46 75 premagala domačo igralko Ano OPARENOVIČ(MaxLj).

Finalna obačuna bosta na sporedu v ponedeljek ob 11. uri.

Naslov državnih prvakinj v konkurenci dvojic sta pri članicah osvojili Manca PISLAK (Tc-L) in Maša MARC (TK Maja), ki sta v finalu s 63 63 premagali Ano OPARENOVIČ (MaxLj) in Tino MOHORČIČ (MaxLj).

Pri članih so o naslovu državih prvakov odločali Miha MLAKAR (Sl-Lj), ki je igral z Janošem ŽIBRATOM (Br-Mb) in Matjaž JURMAN (Tc-Lj), ki je združil moči z Gregorjem REPINO (MaxLj). Naslov državnih prvakom sta po zmagi z rezultatom 36 64 [10-5] osvojila Matjaž JURMAN in Gregor REPINA.

Na fotografiji zmagovalci v konkurenci dvojic.

Nekaj fotografij iz današnjih polfinalnih obračunov si lahko ogledate v galeriji TUKAJ.

V Ljubljani in Kranju ta konec tedna OP do 16 let, najmlajši v Litiji

Ljubljana, 17.02.2013

Poleg državnega prvenstva za člane in članice, ki na igriščih Max tenis kluba v Ljubljani prehaja v zaključno fazo so danes nastopili fantje in dekleta na OP do 16 let. Fantje igrajo v Kranju, dekleta nastopajo v Ljubljani. Najmlajši se bodo merili na turnirjih od 8-11 let v Litiji.

Turnir fantov do 16 let je močno zaseden, saj od najboljših manjkata samo Nik KRAPEŽ in Grega KOKALJ, prvi in drugi nosilec pa bosta 1. igralec lestvice do 16 let Bor SCHWEIGER MUŽAR in 3. igralec do 16 let Filip Jakob ZUPANČIČ.

V prvem krogu sta pri fantih izgubila 5. nosilec Tino KOVAČIČ, premagal ga je Gal KEBRIČ s 67(4) 63 63 in Žiga DROBNIČ, od katerega je bil boljši Grega BOH s 76(2) 64.

Pri dekletih, ki nastopajo na igriščih Šport plusa v Ljubljani je zasedba precej slabša, mesto prve nosilke pa pripada 4. igralki lestvice TZS Sari SIRŠE, druga nosilka je 8. igralka ta lestvice Evgenija BURGER.

Pri dekletih sta v prvih krogih izpadli dve nosilki. Lian BENEDEJČIČ je s 62 62 izločila Silvijo PEROŠA, izpadla je tudi Iva GABOR, katero je izločila Nika ALBREHT s 61 62, a je nato izgubila z Ano MERVIČ.

Na turnirju v Litiji so že znani zmagovalci v nekaterih turnirjih kategorije 8 - 11 let.

MINI tenis deklice: Ema ŠKOLARIS (N.Gorica)

MINI tenis dečki : Aljaž KIRBIŠ (ŽTK Mb)

MIDI tenis deklice : Petja DRAME (ŽTK Mb)

MIDI tenis dečki: Nikola PERIČ (Celje)

TENIS do 10 let deklice: Nina PLIBERŠEK (Ptuj)

TENIS do 10 let dečki: Aleks VINCEK (Koper)

TENIS do 11 let deklice: Alea BUBEK (N. Gorica)

TENIS do 11 let dečki: Oskar WEBER (MaxLj)

TUKAJ.

Filip Jakob Zupančič in Hana Mraz zmagovalca OP 16

Ljubljana, 16.02.2013

Na OP 16 sta znana zmagovalca.

Pri fantih je turnir osvojil Filip Jakob ZUPANČIČ (Zklub), ki je v finalu s 63 64 premagal Miho OKORNA (MaxLj).

V polfinalnih obračunih je Miha OKORN s 63 61 premagal Jureta FRANKA(ŽtkMb), Filip Jakob ZUPANČIČpa je bil z 26 63 62 boljši od Grege BOHA (MaxLj).

Pri dekletih je zmagovalka Hana MRAZ (Tr-Kr). V finalu je gladko, s 61 60, odpravila Saro SIRŠE (Ltc).

V polfinalnih obračunih je Sara SIRŠE s 62 75 premagala Lian BENEDEJČIČ (Koper), Hana MRAZ pa je s 63 61 v drugem polfinalu premagala Laro PROSENJAK (ŽtkMb).

TUKAJ.

Štiri zmage naših igralcev v uvodu kvalifikacij Futuresa v Zagrebu, v Bogoti izpadla Maša Zec Peškirič

Ljubljana, 16.02.2013

Tudi v tednu, ki prihaja bodo naši igralci in igralke nastopili na številnih mednarodnih turnirjih. Pri članih bo na najvišjem nivoju nastopil samo Aljaž BEDENE, medtem ko se Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA nista pojavila v žrebu Marseilla in Buenos Airesa. Pri dekletih še vedno ne nastopa Polona HERCOG, bodo pa zaigrala druga naša dekleta.

V Buenos Airesu poteka turnir serije ATP 250, ki ima nagradni sklad 493.000 $. Aljaž BEDENE bo v prvem krogu igral s 27. letnim levičarjem iz Argentine, 5. nosilcem turnirja, Horaciom ZEBALOSOM, 43. igralcem lestvice ATP.

Na Futuresu v Zagrebu z nagradnim skladom 15.000 $ so naši igralci kvalifikacijske nastope začeli z zmagami. Sašo BENDE je s 6-7(4) 6-4 6-4 premagal Italijana Tommasa GABRIELIJA, Tomislav TERNAR je s 7-5 6-2 izločil Rusa Karena KHACHANOVA, Mike URBANIJA je bil s 6-4 4-6 6-4 boljši od domačina Janka LUMPERTA, Blaž BIZJAK pa je s 6-3 7-5 premagal Hrvata Kresimira RITZA.

Med dekleti je v kvalifikacijah WTA turnirja z nagradnim skladom 235.000 $ v Bogoti nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ. V prvem krogu je igrala z 20. letno Kolumbijko Adriano PEREZ (WTA 259) in zmagala z rezultatom 63 75. V drugem krogu je izgubila. Premagala jo je Španka Laura POUS TIO z rezultatom 63 64.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ sta v Indiji prijavljeni Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ.

Na enako vrednem turnirju v Arizoni je prijavljena Petra RAMPRE.

Na turnirju z nagradim skladom 10.000 $ v Sharm El Sheikhu bo še drugi teden nastopila Anja PRISLAN, na enako vrednem turnirju na Mallorci je prijavljena Tjaša ŠRIMPF.

V švicarskem Kreuzlingenu je v kvalifikacijah ITF turnirja (10.000 $) nastopila Sara DJURDJEVIĆ, a že v prvem krogu z 06 16 izgubila z Nemko Yano MORDERGER.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik izgubila v finalu WTA turnirja dvojic v Dohi, naslednji nastop v Dubaju

Ljubljana, 16.02.2013

Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA sta v finalu WTA turnirja v Dohi izgubili s trenutno prvo dvojico sveta, Italijankama Saro ERRANI in Roberto VINCI. Katarina in Nadia sta dobili prvi niz s 62, drugega izgubili s 36, tako da je o zmagovalkah odločal podaljšani tie-break tretjega niza. Tega sta dobili Italijanki z rezultatom 10 - 6 in tako osvojili turnir.

Katarina in Nadia sta se že preselili v Katarinin domač Dubaj, kjer sta prav tako 2. nosilki na WTA turnirju z nagradnim skladom 2.000.000 $. V prvem krogu bosta igrali z Nemko Anno Leno GROENEFELD in Čehinjo Kveto PESCHKE.

Na WTA turnirju v Caliju je z nastopi v konkurenci dvojic v polfinalu končala Maša ZEC PEŠKIRIČ. Igrala je v paru s Švicarko Conny PERRIN. V četrtfinalu sta ju premagali Brazilka Teliana PEREIRA in Argentinka Florencia MOLINERO z rezultatom 67(6) 63 [13-11].

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu je Anja PRISLAN v konkurenci dvojic izgubila v polfinalu.

TUKAJ.

Na članskem državnem prvenstvu znani polfinalisti in polfinalistke

Ljubljana, 15.02.2013

Na članskem državnem prvenstvu smo dobili polfinaliste in polfinalistke.

Pri članih so se v polfinale uvrstili Aljaž RADINSKI, ki je s 75 63 izločil Mitjo ZAJŠKA, Tom KOČEVAR DEŠMAN je bil s 61 64 boljši od Roka KRIŽAJA, Miha MLAKAR je s 62 46 62 izločil Mateja LELJAKA, Marko SABOLČKI pa je z 06 63 75 izločil Matjaža JURMANA.

Sicer pa je sta pri članih prvi in drugi krog odplaknila šest nosilcev, tako da sta po drugem krogu v konkurenci ostala le še dva.

Vsa srečanja, v katerih so izpadli nosilci so bila odločena šele v tretjem nizu.

Mitja ZAJŠEK je s 63 26 62 premagal 1. nosilca Marka STOŠIĆA, Rok KRIŽAJ je bil s 46 61 64 boljši od 3. nosilca Urha KRAJNC DOMITER, Matej LELJAK je s 36 63 63 premagal 5. nosilca Žigo DERŽIČA, Marko SABOLČKI pa je s 75 46 60 izločil Marka LAZIČA.

Pri članicah so v četrtfinale napredovale Patricia VOLLMEIER, Julija JAUK, Lara VOVK, Manca PISLAK, Katja VOGRINEC, Ana OPARENOVIČ, Pija BRGLEZ in Maša MARC.

V četrtfinalu je Ana OPARENOVIČ s 64 62 presenetila 2. nosilko Mašo MARC, Pija BRGLEZ je bila s 64 63 boljša od Lare VOVK, Manca PISLAK je s 62 62 premagala Katjo VOGRINEC, Patricia VOLLMEIER pa je s 62 62 odpravila Julijo JAUK. TUKAJ.

Torek ni bil uspešen dan za Blaža Kavčiča, Tadejo Majerič in Mašo Zec Peškirič

Ljubljana, 14.02.2013

strong>Blaž KAVČIČ je na ATP turnirju v San Joseju igral z Avstralcem Leytonom HEWITTOM. 2 uri in 35 minut je trajalo zelo izenačeno srečanje, ki ga je dobil Avstralec s 36 64 76(4).

Blaž je zelo dobro začel, zanesljivo dobil prvi niz in v drugem povedel s 3 - 1, imel žogo za 4 - 1, nato pa je sledil preobrat in izkušen Avstralec je drugi niz dobil s 6-4. Tudi v tretjem nizu sta bila igralca zelo izenačena, vsak je sicer oddal po dva servisa, o zmagovalcu pa je odločila podaljšana igra, ki jo je Lleyton HEWITT dobil na štiri in prvič v tretjem medsebojnem srečanju premagal Blaža. Blaž KAVČIČ je bil na koncu po številu osvojenih točk celo boljši s 108 - 101, a zmaga je tokrat šla Avstralcu.

Na WTA turnirju v Dohi je po uspešno odigranih kvalifikacijah v 1. krogu glavnega turnirja nastopila Tadeja MAJERIČ.

Igrala je s 27. letno Tajko Su-Wei HSIEH, 29. igralko lestvice WTA in tesno izgubila s 46 46. V izenačenem srečanju, ki je trajalo uro in 17 minut je Tajka bolje servirala, osvojila je 52 % točk na svoj servis, Tadeja samo 37 %, odločil pa je boljši izkoristek break priložnosti. Tajka je imela 7 priložnosti in prav vse je izkoristila, Tadeja MAJERIČ je imela 10 priložnosti za odvzem servisa nasprotnici, izkoristila jih je 5.

V Caliju, v Kolumbiji, je na WTA turnirju igrala Maša ZEC PEŠKIRIČ. Po uspešenih nastopih v kvalifikacijah je bila njena nasprotnica v prvem krogu glavnega turnirja 4. nosilka, Rusinja Alexandra PANOVA, 106. igralka lestvice WTA. Rusinja je bila boljša in je zmagala s 63 62. TUKAJ.

Na članskem DP Matjaž Jurman izločil Janoša Žibrata, polom nosilk pri članicah

Ljubljana, 13.02.2013

Odigrana sta bila prva kroga državnega prvenstva za člane in članice.

Pri članih se od nadaljnjega tekmovanja po prvem krogu poslavljata dva nosilca. 2. nosilca Janoša ŽIBRATA je s 60 63 premagal Matjaž JURMAN, od 8. nosilca Nejca LEMIČA pa je bil s 67(7) 75 64 boljši Andraž KRANJC, ki nastopa s posebnim povabilom. V prvem krogu sta imela nekaj težav tudi prvi nosilec Marko STOŠIĆ, ki je Aleksandra GREŠAKA premagal s 75 76(7) in 5. nosilec Žiga DERŽIČ, ki je bil s 67(7) 62 63 boljši od Jana DERNIČA.



V četrtek so prvi krog odigrale tudi članice. Tu smo videli pravi osip nosilk, saj so se v drugi krog uvrstile samo štiri. To so prva in druga nosilka Patricia VOLLMEIER in Maš MARC ter četrta in peta Manca PISLAK in Katja VOGRINEC.

V drugem krogu bo pri dekletih eno zanimivejših srečanj obračun med Manco PISLAK in Natalijo ŠIPEK.

Danes je bil odigran tudi prvi krog v konkurenci dvojic pri članih.

Državno prvenstvo se nadaljuje v petek z drugim krogom v konkurenci posameznic in posameznikov ter četrtfinalnimi obračuni v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Roger Federer v eni uri premagal Grega Žemljo, Katarina Srebotnik dobro začela v Dohi

Ljubljana, 13.02.2013

Za ljubitelje tenisa je bil današnji osrednji teniški dogodek prav gotovo srečanje med našim najboljšim teniškim igralcem Gregom ŽEMLJO in trenutno št. 2 svetovnega tenisa Rogerjem FEDERERJEM.

Srečanje se je v polni dvorani v Rotterdamu končalo v eni uri, Roger FEDERER pa je še enkrat več pokazal, zakaj je med najboljšimi teniškimi igralci v zgodovini. Slavil je s 63 62, v vsakem nizu pa je Grega izgubil po dva servisa.

ŽEMLJA je sicer začel obetavno in po dobrih prvih dveh uvodnih igrah na svoj servis prišel v peti igri do dveh break priložnosti, ki pa jih ni uspel izkoristiti. To je v naslednji igri FEDERER kaznoval, odvzel servis našemu igralcu in povedel s 32, nato pa niz zanesljivo, s še enim odvzemom servisa v deveti igri, dobil s 63. Drugi niz je FEDERER odigral še bolj suvereno, Gregu ni dal nobene možnosti in na koncu je slavil s 62. Tudi Grega je v srečanju pokazal nekaj izjemnih točk, a je bil tudi večkrat nezanesljiv, FEDERER pa se tovrstnim "darilom" seveda ni odpovedal.

Z zmago je nastope na turnirju dvojic v Dohi začela Katarina SREBOTNIK. V prvem krogu sta z Nadio PETROVO premagali avstrijsko-češko dvojico Tamira PASZEK-Klara ZAKOPALOVA s 63 62.

Nastopila je tudi Andreja KLEPAČ, ki pa v paru z Belorusinjo Olgo GOVORTSOVO ni bila uspešna. Čehinji Lucie SAFAROVA in Andrea HLAVACKOVA sta zmagali 62 64.

Na WTA turnirju v Caliju se je Maša ZEC PEŠKIRIČ s soigralko, Švicarko Conny PERRIN po zmagi nad Špankama Estrello CABEZA CANDELA in Lauro POUS TIO z 26 64 [10-5] uvrstila v polfinale konkurence dvojic. TUKAJ.

Janez Semrajc izgubil v drugem krogu glavnega turnirja serije Futures v Zagrebu, Petra Rampre poražena v ZDA

Ljubljana, 12.02.2013

Janez SEMRAJC se po daljši pavzi vrača na mednarodne turnirje. Za začetek je izbral ITF Futures v Zagrebu z nagradnim skladom 15.000 $. Začel je s tremi zmagami v kvalifikacijah, kjer je premagal Francoza Doriana DESCLOIXA s 64 62, Hrvata Nina SERDARUŠIČA s 75 75 in Italijana Edoarda EREMINA s 62 62 in nadaljeval z zmago v prvem krogu glavnega turnirja, kjer je premagal domačega kvalifikanta Marina DRAGANJO s 61 60.

V drugem krogu je igral s Švicarjem Sandrom EHARTOM in izgubil z 26 46.

V kvalifikacijah so nastopili še Miha MLAKAR, Mike URBANIJA in Sašo BENDE, a so vsi trije končali z nastopi v prvem krogu.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Rancho Santa Feju v ZDA je Petra RAMPRE v prvem krogu glavnega turnirja igrala z 20. letno Japonko Sachie ISHIZU. Japonka, 365. igralka lestvice WTA, je bila boljša z rezultatom 61 67 62.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (10.000 $) je nastopila Anja PRISLAN, a je izgubila že v prvem krogu. Premagala jo je 16. letna Turkinja Ipek SOYLU s 64 61. Bolje ji je šlo v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko, Nemko Jasmin STEINHERR po zmagi nad Justine DE SUTTER (Bel) in Lindo DUBSKO (Cze) s 64 64 uvrstila v polfinale. TUKAJ.

S kvalifikacijami se je začelo zimsko člansko državno prvenstvo

Ljubljana, 12.02.2013

S kvalifikacijskimi obračuni članov in članic na igriščih Max tenis kluba in TK Šport plus v Ljubljani se je začelo letošnje državno člansko prvenstvo.

V konkurenci članov nastopa 67 igralcev, prvi nosilec je Marko STOŠIĆ, drugi pa Janoš ŽIBRAT.

Pri članicah nastopa 35 igralk, prvi nosilki sta Patricia VOLLMEIER in Maša MARCV kvalifikacijah članic so bila odigrana tri srečanja, v glavni turnir so napredovale Brina ŠPEGEL, Mojca MEJAK in Jasmina ŠTOR.

Tudi člani so že končali kvalifikacije. V glavni turnir so se uvrstili Marko SABOLČKI, Rihard ROŽAC, Gregor BRESKVAR, Jan Vit ŠUNTAR, Jan DERNIČ in Grega TERAŽ.

Glavni turnir se za člane začne v sredo, članice bodo začele v četrtek. TUKAJ.

Grega Žemlja v Rotterdamu z Rogerjem Federerjem, Blaž Kavčič v San Joseju z Lleytonom Hewittom

Ljubljana, 12.02.2013

Grega ŽEMLJA (ATP 64) je dobil nasprotnika na ATP turnirju serije 500 (1.267.000 $) v Rotterdamu. V prvem krogu bo igral z 2. igralcem sveta Rogerjem FEDERERJEM.Igralca sta se doslej pomerila enkrat in sicer je lani v Dohi zmagal Roger FEDERER.

Tudi Blaža KAVČIČA( ATP 79) , ki igra na ATP turnirju serije 250 (547.000 $) v ameriškem San Joseju čaka v prvem krogu nekdanja št. 1 svetovnega tenisa, trenutno pa 112. igralec sveta, Lleyton HEWITT.

To bo že njuno tretje medsebojno srečanje, v obeh dosedanjih pa je enkrat na pesku in enkrat na trdi podlagi v letih 2011 in 2012 slavil Blaž KAVČIČ.

Naš tretji igralec iz prve stoterice Aljaž BEDENE (ATP 76, kar je njegova najvišja uvrstitev v karieri) je bil prijavljen na ATP turnirju v Sao Paolu, vendar ga v žrebu ni.

Blaž KAVČIČ, Tadeja MAJERIČ in Maša ZEC PEŠKIRIČ bodo nastopili v torek, nastope Grege ŽEMLJE, Katarine SREBOTNIK in Andreje KLEPAČ bomo spremljali v sredo. TUKAJ.

Na FIN turnirjih A in B do 12 let zmagali Marija Vičič, Tim Tekavec, Gaja K. Turk in Gal P. Emeršič

Ljubljana, 11.02.2013

V Ljubljani so se danes končali FIN turnirji do 12 let.

Na A turnirju dečkov sta v finalu igrala 1. nosilec Tim TEKAVEC (MaxLj) in 4. nosilec Tin KRSTULOVIČ (ŠtkVe). Prvi je v polfinalu s 62 62 premagal Tilena POTOČNIKA (Jaki), Tin KRSTULOVIČ pa je presenetil 2. nosilca Jana KUPČIČA s 64 61. V finalu je Tim TEKAVEC s 62 76(1) premagal Tina KRSTULOVIČA.

Na B turnirju dečkov sta v finalu igrala 1. nosilec Gal P. EMERŠIČ (ŽtkMb) in nepostavljeni Tevž GOLOB (Tr-Kr). Pokal zmagovalca je dvignil Gal P. EMERŠIČ, ki je finalno srečanje dobil s 36 64 33 (predaja Golob)

Na A turnirju deklic sta v finali igrali 1. nosilka Marija VIČIČ (Šplus), v polfinalu je s 61 60 premagala Zojo ŠTRUKELJ (ŠtkVe), in 4. nosilka Pia LOVRIČ (Domžale), ki je v polfinalu s 62 61 premagala 2. nosilko Živo FALKNER (Otočec). V finalu je srečćanje brez težav dobila Marija VIČIČ, ki je bila boljša z rezultatom 62 61.

B turnir deklic pa je osvojila 1. nosilka Gaja K. TURK (Morje), ki je v finalu s 61 36 61 premagala Tjašo BREZNIK (ŽtkMb). TUKAJ.

Tadeja Majerič v glavni turnir v Dohi, Maša Zec Peškirič v glavni turnir v Caliju

Ljubljana, 10.02.2013

Tadeja MAJERIČ nadaljuje z dobrimi igrami in odličnimi rezultati. Tokrat ji je uspel doslej največji uspeh v karieri saj se je skozi kjvalifikacije uvrstila v glavni žreb 2.370.000 $ vrednega WTA turnirja v Dohi.

Danes je v zadnjem krogu kvalifikacij premagala 5. nosilko, 18 letno Rusinjo Dario GAVRILOVO, 164. igralko lestvice WTA.

Tadeja bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala s 27. letno Tajko Su-Wei HSIEH, 25. igralko lestvice WTA.

V Dohi bosta nastopilitudi Katarina SREBOTNIK, ki je z Nadio PETROVO 2. nosilka turnirja dvojic in Andreja KLEPAČ, ki bo na turnirju dvojic igrala v paru z Belorusinjo Olgo GOVORTSOVO.

Odlično pa gre ta teden tudi Maši ZEC PEŠKIRIČ. Na WTA turnirju v kolumbijskem Caliju (125.000 $) se je uvrstila v glavni žreb po dveh zmagah v kvalifikacijah.

Danes je v drugem krogu kvalifikacij s 64 36 62 premagala 2. nosilko, 22. letno Američanko Alison RISKE, 198. igralko lestvice WTA. Nasprotnica v glavnem žrebu še ni znana. TUKAJ.

V TC Millenium smo dobili veteranske državne dvoranske prvake 2013

Ljubljana, 10.02.2013

V TC Millenium v Ljubljani se je končalo državno dvoransko prvenstvo za veterane in veteranke 2013. Na državnem prvenstvu je sodelovalo 80 igralk in igralcev. Med njimi tudi lani 1. veteran na svetovni veteranski lestvici v svoji kategoriji, Marko POR.

Državni prvaki in prvakinje so:

Moški 35+ : Marko POR

Ženske 35+ : Eva GRM

Moški 40+ : Marko POR

Ženske 40+ : Anja REGENT

Moški 45+ : Jure PETKOVŠEK

Moški 50+ : Ivo BELIŠ

Moški 55+ : Brane DOLČIČ

Ženske 55+: Vesna STANKO

Moški 60+ : Igor RAKUN

Moški 65+: Franc LUŠENC

Moški 70+: Pavel ŽERJAV

Vse rezultate in fotografije današnjih zmagovalcev najdete TUKAJ.

V kvalifikacijh WTA in ATP turnirjev Tadeja Majerič in Maša Z. Peškirič prvič uspešni, Luka Gregorc ne, naši najboljši v glavnih turnirjih

Ljubljana, 09.02.2013

Naši teniški igralki Tadeja MAJERIČ in Maša Zec PEŠKIRIČ ta teden nastopata v kvalifikacijah WTA turnirjev v Dohi (2.369.000 $) in Caliju (125.000 $).

Tadeja MAJERIČ je danes v prvem krogu Dohe igrala s 34. letno Čehinjo Vladimiro UHLIROVO in v 59.minutah zmagala s 61 62. V drugem krogu jo čaka 5. nosilka, 18. letna Rusinja Daria GAVRILOVA.

Maša ZEC PEŠKIRIČ je v prvem krogu Calija igrala z Belorusinjo Polino PEKHOVO in tudi ona je bila uspešna. Zmagala je z rezultatom 64 62 in bo v naslednjem krogu igrala z Američanko Alison RISKE.



V kvalifikacijah ATP turnirja v San Joseu (546.000 $) je nastopil Luka GREGORC. V prvem krogu je igral z Južnoafričanom Rikom DE VOESTOM in izgubil s 36 36.

V glavnem turnirju bo nastopil Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo Avstralec Lleyton HEWITT.

V Roterdamu pa bo na ATP turnirju z nagradnim skladom 1.267.000 € nastopil Grega ŽEMLJA.

Rezultata srečanj lahko v živo spremjate TUKAJ.

Na pokalu Federacij Slovenija izgubila z Bolgarijo

Ljubljana, 09.02.2013

Slovenska ženska teniška reprezentanca, ki nastopa na pokalu federacij v Eilatu je izgubila tretje srečanje na turnirju round robin. Danes so bile njihove nasprotnice igralke Bolgarije, ki so bile boljše z rezultatom 3 - 0. V prvem srečanju je danes debitirala v ekipi za pokal Fed najmlajša članica ekipe Tina RUPERT, ki je igrala z Dio EVTIMOVO. Bolgarka je po 45. minutah slavila s 61 60.

V drugem dvoboju dneva je nastopila Tjaša ŠRIMPF, ki je igrala s 1. bolgarsko igralko Tsvetano PIRONKOVO. Tjaša ŠRIMPF je po odigrani prvi igri srečanje predala.

V dvojicah sta nastopili Andreja KLEPAČ in Tina RUPERT in izgubili z Isabello SHINIKOVO in Elitso KOSTOVO z 26 36.

Sicer pa so si naše igralke z zmago nad Luksemburgom, ko so prvega dne slavile z 2 - 1 zagotovile obstanek v 1. Evro/Afriški skupini.

Vse podrobnosti o pokalu FED in rezultate najdete TUKAJ.

Marin Čilič premagal Blaža Kavčič na ATP turnirju v Zagrebu

Ljubljana, 08.02.2013

Blaž KAVČIČ je danes igral četrtfinalno srečanje na ATP turnirju serije 250 v Zagrebu. Njegov nasprotnik je bil 1. nosilec, leto dni mlajši, 24. letni domačin Marin ČILIČ. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje.

Prvi niz je dobil Marin ČILIČ s 63, potem ko je povedel s 5 - 0, a je nato Blaž dobil tri igre zapored, znižal na 5 -3, za več pa mu je v prvem nizu zmanjkalo moči in sreče.

. Gledali smo tudi zelo zanimiv driugi niz v katerem je po vodstvu ČILIČA s 5 - 3 Blaž ponovno dobil tri igre zapored in povedel s 6 - 5. ČILIČ je z dobro servis igro izid izenačil na 6 - 6, o zmagovalcu je odločala podaljšana igra. Blaž je začel z izgubo servisa, nato pa odlično nadaljeval in povedel s 5 - 3. Tu pa se mu je ponovno ustavilo. Marin ČILIČ je dobil štiri točke zapored in s tem tudi podaljšano igro na 5. Končni izid se je glasil 63 76(5) za ČILIČA po 1 uri in 37. minutah igre.

TUKAJ.

Na turnirju za pokal FED Slovenija izgubila z Nizozemsko, v soboto z Bolgarijo

Ljubljana, 08.02.2013

Na pokalu FED v izraelskem Eilatu se nadaljuje tekmovanje v skupinah. Po včerajšnji zmagi Slovenije nad Luksemburgom, s katero so si naša dekleta praktično že zagotovila najmanj obstanek v I. evroafriški skupini (teoretično sta sicer v igri še Nizozemska in Luksemburg), bodo zdaj lahko zaigrala sproščeno in poskušala presenetiti katero izmed na papirju močnejših reprezentanc.

Danes so igrala z Nizozemsko, ki prav tako ni nastopila v najmočnejši postavi, saj manjka najboljša igralka Kiki BERTENS. Prvi lopar Nizozemske je tako 22. letna Arantxa RUS, 75. igralka lestvice WTA, ki pa prihaja s slabo popotnico, saj je na zadnjih sedmih turnirjih izgubljala v prvem krogu. Druga igralka Nizozemske je 20. letna Richel HOGENKAMP, 201. igralka lestvice WTA, ki pretežno nastopa na turnirjih serije ITF, na katerih igrajo tudi naše igralke.

Tudi Nizozemska je prvo srečanje izgubila. Bolgarija je bila boljša s 3 - 0.

Prva je danes za Slovenijo nastopila Tjaša ŠRIMPF, ki je izgubila z drugo nizozemsko igralko na tem turnirju Richel HOGENKAMP z 26 06. Srečanje je trajalo vsega 49 minut, Nizozemka pa je bila boljša boljša predvsem pri začetnem udarcu. Na svoj srervis je dobila 69 % točk, Tjaša ŠRIMPF pa 34 % točk.

V drugem srečanju dneva sta igrali Arantxa RUS in Andreja KLEPAČ. Izjemno izenačeno srečanje je trajalo 2 uri in pol, na koncu pa je slavila Arantxa RUS z rezultatom 46 63 64. Razmerje v točkah je bilo 109 - 101 v korist Nizozemke, ki je naredila kar 13 dvojnih napak.

V srečanju dvojic bi za Slovenijo morala debitirati 18. letna levičarka Tina RUPERT, ki je bila prijavljena skupaj s Tjašo ŠRIMPF, a srečanje ni bilo odigrano oz. sta ga naši igralki Nizozemkama Bibiane SCHOOFS in Angelique VAN DER MEET predali.

Naša reprezentanca bo naslednje srečanje odigrala v soboto z Bolgarijo.

Več informacij o pokalu Fed in rezultat v živo najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič v četrtfinalu ATP turnirja v Zagrebu, Grega Žemlja klonil proti Marinu Čiliču

Ljubljana, 08.02.2013

Danes na ATP turnirju v Zagrebu nastopata oba naša preostala igralca v konkurenci.

Prvi je na centralnem igrišču srečanje začel Blaž KAVČIČ. Meril se je s 6. nosilcem, 27. letnim Ciprčanom Marcosom BAGHDATISOM, sicer poročenim z bivšo hrvaško profesionalno teniško igralko Karolino SPREM. Igralca sta se doslej pomerila enkrat in sicer je bil na srečanju Davisovega pokala leta 2008 v treh nizih na trdi podlagi boljši BAGHDATIS. Izid je bil po prvih dveh nizih izenačen, prvega je dobil BAGHDATIS s 63, drugega pa s 76(2) Blaž KAVČIČ. Blaž je odlično nadaljeval in tretji niz dobil s 6 - 4 ter se uvrstil v četrtrfinale.

»Res sem vesel, da sem ponovno premagal zelo dobrega igralca. Po Belluciju v prvem krogu Australian Opena, sedaj še Baghdatisa. To mi daje prepotrebno samozavest. Tudi sama igra je na visokem nivoju in smo šele na začetku sezone, zato me to navdaja z veliko optimizma za naprej. Vesel sem, da sem ponovno v četrtfinalu ATP turnirja, po dolgem času,« je po eni svojih največjih zmag povedal Blaž. Takoj za njim pa je spregovoril tudi Marcos Baghtatis, nekdaj že član elitne deseterice in finalist Grand Slam turnirja Australian Open: »Imel sem kar nekaj priložnosti, seveda sem serviral za zmago, vendar te stvari se dogajajo. Priložnosti nisem izkoristil, na drugi strani pa sem imel zelo razpoloženega tekmeca. Nisem igral najboljšega tenisa, vendar je Kavčič igral zelo dobro in si danes zaslužil zmago.«Čestitamo Blaž !

Grega ŽEMLJA je na osrednjem igrišču nastopil igral s 1. nosilcem, trenutno 12. igralcem sveta, 24. letnim Marinom ČILIČEM. Igralca sta se doslej pomerila enkrat. Leta 2003 sta igrala v mladinski konkurenci na ITF turnirju 5. ranga na Bledu. Takrat 17. letni Grega ŽEMLJA je bil v finalu na peščeni podlagi boljši od takrat 15. letnega Čiliča z rezultatom 7-5 6-0.

Deset let kasneje je Marin ČILIČ 12., Grega ŽEMLJA pa 60. igralec sveta. In v današnjem srečanju domačin ni ponudil našemu najvišje uvrščenemu igralcu na svetovni lestvici veliko možnosti. Še najbližje odvzemu servisa je bil Grega ŽEMLJA v peti igri drugega niza, ko je imel tri break priložnosti, a jih ni uspel izkoristiti. Marin ČILIČ je zmagal s 62 63 in bo naslednji nasprotnik Blaža KAVČIČA v petkovem četrtfinalu.

Srečanje bo na sporedu okrog 20. ure in ga boste lahko spremljali na Šport TV. TUKAJ.

Zavarovalnica Tilia generalni sponzor TZS, v Slovenijo se vrača ATP Challenger

Ljubljana, 08.02.2013

Zavarovalnica TILIA je postala generalni sponzor Teniške zveze Slovenije, sta na današnji novinarski konferenci povedala predsednik TZS g. Marko UMEBERGER in Predsednik uprave zavarovalnice Tilia g. Andrej KAVŠEK.

Predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger je izrazil veliko zadovoljstvo ob podpisu pogodbe o generalnem sponzorstvu: »Eden izmed ciljev Teniške zveze Slovenije v zadnjem obdobju je bil, da prične profesionalno delovati tudi na področju marketinga. Zato smo ponosni in veseli, da je Teniška zveza Slovenije v svojem 22 letu delovanja prvič pridobila »pravega« generalnega sponzorja. Še bolj veseli dejstvo, da smo z Zavarovalnico Tilia poleg generalnega sponzorja pridobili tudi »pravega« partnerja, s katerim bomo skupaj razvijali slovenski tenis.«

Vodja pisarne TZS Gregor Krušič je ob tem še dodal: »Denar ki ga bo Zavarovalnica Tilia investirala kot generalni sponzor Teniške zveze Slovenije, se bo namenil razvoju tenisa na vseh ravneh – od najmlajših igralcev, do mlajših tekmovalcev in selekcijah vseh kategorij in članskih reprezentanc, do rekreativnih ljubiteljev tenisa ter seveda največjega teniškega dogodka v Sloveniji – ATP Challenger »Tilia Slovenia Open«. Skupaj bomo razvijali produkte in na ta način spodbujali profesionalno delovanje Teniške zveze Slovenije in s tem omogočali najboljše možne pogoje za razvoj tega lepega športa, ki tudi v Sloveniji pridobiva na popularnosti, še posebej po zaslugi zadnjih uspehov naših fantov.«

Predsednik uprave Zavarovalnica Tilia, g. Andrej Kavšek je odločitev pospremil z besedami: »Zavarovalnica Tilia je s sponzorstvom Blaža Kavčiča, ki si je v zadnjih letih utiral pot sedanjim uspehom, prisotna v svetu tenisa že več kot leto dni. S sodelovanjem smo zelo zadovoljni, zato smo se že pred Australian Open turnirjem, kjer je Blaž dosegel odličen uspeh, odločili za nadaljnje sodelovanje. Tenis je eden izmed globalno najbolj popularnih športov z zelo dolgo tradicijo. Gre za zelo lep, klasičen šport, ki v zadnjih letih z vse večjimi uspehi tudi v Sloveniji doživlja preporod. Odločili smo se, da z našo prisotnostjo v tenisu naredimo korak dlje in postanemo generalni sponzor TZS. S tem pomagamo razvijati pozitivno zgodbo na nacionalni ravni.«

Eden glavnih projektov bo tudi največji teniški dogodek letošnjega leta v Sloveniji - ATP Challenger »Tilia Slovenia Open«, ki se po enoletnem premoru zopet vrača v Slovenijo.

Več od današnji novinarski konferenci preberite TUKAJ.

V Ljubljani konec tedna FIN turnirji do 12 let

Ljubljana, 07.02.2013

V Ljubljani se na igriščih Šport plusa, Max tenis kluba in TK Olimpija odvijajo finalni A in B turnirji do 12 let.

Timom TEKAVCEM in Janom KUPČIČEM na čelu. Tekmovanje je pri četrtfinalnih obračunih. V polfinale so se že uvrstili Tim TEKAVEC, Tin KRSTULOVIČ in Tilen POTOČNIK, ki je presenetljivo izločil 3. nosilca Jeffa Filipa PLANINŠKA.

Tudi pri deklicah nastopa večina najboljših s prvo in drugo uvrščenima igralkama na lestvici TZS, Marijo VIČIČ in Živo FALKNER.

. Na B turnirju dečkov je prvi nosilec Gal P. EMERŠIČ. Tudi tu so pri četrfinalnih obračunih.

Pri deklicah je prva nosilka B turnirja Gaja K. TURK, znane pa so že polfinalistke. To so Gaja K. TURK, Klara MUSTAFIĆ, Tia BERGER in Tjaša BREZNIK.

TUKAJ.

Slovenija premagala Luksemburg z 2 - 1, v petek z Nizozemsko

Ljubljana, 07.02.2013

V Eilatu je danes vreme sončno in začela so se srečanje prvega kroga turnirja round robin na Pokalu Fed. Slovenija je igrala z Luksemburgom, prva pa se je v boj za točke, v morda že odločilnem srečanju za obstanek v I. Evro/Afriški skupini podala Tjaša ŠRIMPF. Igrala je z 29. letno Claudine SCHAUL. SCHAULOVA je dobila prvi niz s 6 - 3. V drugem nizu je Tjaša dobro začela, povedala s 3 -1 in 40 - 15, nato pa peto igro izgubila in do konca ni uspela dobiti nobene igre več. Caludine SCHAUL je slavila s 63 63.

Za njo je nastopila Andrej KLEPAČ, ki je igrala z veteranko, 37. letno Anne KREMER. Srečanje je bilo zelo izenačeno, na koncu pa je slavila naša igralka z rezultatom 64 67(5) 63

O zmagovalkah srečanja je odločala igra dvojic, ki sta jo Andreja KLEPAČ in Tjaša ŠRIMPF zanesljivo dobili z rezultatom 75 60.

V petek ob 08.30 uri bo na sporedu srečanje drugega kroga turnirja round robin. Naše igralke se bodo pomerile z ekipo Nizozemske. Rezultate srečanj v Eilatu s statistiko in prenosom v živo najdete na povezavi TUKAJ.

Sredin program v Eilatu na turnirju I. Evro/Afriške skupine pokala Fed odpovedan in prestavljen na četrtek

Ljubljana, 06.02.2013

Med sredo in soboto bo v izraelskem Eilatu potekal turnir I. kroga Pokala federacij v I. Evro/Afriški skupini. Turnir se igra na trdi podlagi, po sistemu round-robin.

Reprezentance so razvrščene v štiri skupine s po štirimi ekipami. Slovenija igra v skupini D z reprezentancami Nizozemske, Bolgarije in Luksemburga.

Za slovensko reprezentanco bodo nastopile Andreja KLEPAČ, Tjaša ŠRIMPF in Tina RUPERT. Ekipo v Izraelu vodita Tina PISNIK in Andrej KRAŠEVEC. Prvouvrščene ekipe v skupinah bodo aprila igrale Play Off za uvrstitev v II. svetovno skupino, zadnjeuvrščene ekipe bodo igrale Play Off za obstanek. Zadnji ekipi namreč izpadeta v II. Evro/Afriško skupino.

Prvo tekmo bi naša reprezentanca morala igrati v sredo, a je bil program zaradi dežja odpovedan. Naša dekleta bodo tako tekmo z Luksemburgom igrala v četrtek. Predvidoma v petek bodo igrala z Nizozemsko in v soboto z Bolgarijo.

Foto:Fedcup.com

Več o letošnjem pokalu federacij in rezultat v živo najdete TUKAJ.

V Zagrebu Blaž Kavčič premagal Aljaža Bedeneta,Grega Žemlja Ilijo Bozoljca

Ljubljana, 05.02.2013

Na ATP turnirju v Zagrebu bodo danes nastopili vsi trije naši igralci.

V drugem srečanju po 12. uri, torej okrog 14. ure se bosta na igrišču št. 1 pomerila Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ. Za njima bo na istem igrišču nastopil Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik bo kvalifikant iz Srbije, Ilija BOZOLJAC. 27. letni Srb trenutno zaseda 379. mesto na lestvici ATP, v kvalifikacijah pa je trikrat zmagal. Z Gregom sta se med leti 2004 in 2009 pomerila trikrat, z razmerjem 2 - 1 v zmagah pa vodi Ilija BOZOLJAC.

Srečanje sta začela Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ. Blaž KAVČIČ je z breakom vodil 5 - 4 in serviral za prvi niz. Imel je 1 set žogo, a jo je Aljaž ubranil, nato pa sam izkoristil 2. break žogo in izid izenačil na 5 - 5. Pri vodstvu 6 - 5 je imel Aljaž po točno uri srečanja tri break in s tem set žoge, a jih je Blaž ubranil in igro dobil. O zmagovalcu prvega niza je odločala podaljšana igra. Pri izidu 6 - 5 si je Aljaž BEDENE priigral še četro žogo za osvojitev prvega niza, prvo v podaljšani igri in jo na svoj servis tudi izkoristil ter dobil prvi niz s 7 - 5.

V drugem nizu je v četrti igri Aljaž BEDENE izgubil servis in na koncu tudi drugi niz s 3 - 6. O zmagovalcu bo odločal tretji niz.

V tretjem nizu po sedmih odigranih igrah in enem breaku vodi Blaž KAVČIČ s 5 - 3. Aljaž BEDENE je izgubil uvodno igro na svoj servis. Blaž KAVČIČ je v deveti igri še enkrat odvzel servis Aljažu in to je pomenilo zmago z rezultatom 67(5) 63 63. Srečanje je trajalo točno 2 uri in pol.

V drugem srečanju je Grega ŽEMLJA premagal Srba Ilijo BOZOLJCA. Srečanje je trajalo 2 uri in 10 minut, Grega pa je bil po izgubljenem prvem nizu v drugem že v manjših težavah, saj mu je nasprotnik hitro odvzel servis, a se je Grega vrnil in po dobljenem tie-breaku izenačil, v tretjem nizu pa z dvema odvzemoma servisa nasprotniku stvari postavil na svoje mesto in slavil s 67(5) 76(4) 62.

Grega ŽEMLJA je v podaljšani igri izgubil prvi niz z Ilijo BOZOLJCEM s 67(5). Oba igralca sta v rednem delu izgubila po en začetni udarec, v podaljšani igri pa je Grega Žemlja že vodil s 5 - 2, nato pa izgubil pet točk zapored in s tem prvi niz.

Drugi niz je Grega začel z izgubo servisa, a ga je uspel priboriti nazaj, še enkrat odigral podaljšano igro, tokrat uspešno in si izboril tretji niz. Srečanje traja že dve uri.

Grega je dobil tretjo igro drugega niza, ko je serviral Ilija BOZOLJAC in z breakom vodi z 2 - 1. Po še enem odvzetem servisu nasprotniku je drugi niz dobil s 6 - 2.

V sredo je za naša igralca v Zagrebu prost dan, oba bosta ponovno nastopila v četrtek, ko bo Grega ŽEMLJA igral z Marinom ČILIČEM, Blaž KAVČIČ pa z zmagovalcem srečanja Tobias KAMKE in Marcos BAGHDATIS. TUKAJ.

Luka Miklavčič in Lara Prosenjak zmagovalca OP 14 v Mariboru

Ljubljana, 03.02.2013

V Mariboru so konec tedna potekali turnirji do 14 let. Dečki so igrali na turnirjih A in B, deklice so imele en turnir.

A turnir za dečke je osvojil Luka MIKLAVČIČ (Idrija), ki je v finalu premagala Matica PODLIPNIKA (Br-Mb) s 64 26 62.

Luka MIKLAVČIČ je v polfinalu s 63 16 61 izločil Matica ZAPLOTNIKA, Matic PODLIPNIK je bil s 62 60 boljši od Gašperja BEZJAKA.

V B turnirju dečkov je zmagal Anej LEVPUŠČEK(Domžale), ki je v finalu s 60 64 premagal Roka OGOREVCA(Vrhnika).

Pri deklicah je zmagovalka domačinka Lara PROSENJAK (ŽtkMb),ki je v finalu s 64 64 premagala Marušo PLANK (Celje). Maruša PLANK je v polfinalu s 61 60 premagala Anjo OSTROVŠKO, Lara PROSENJAK je bila s 62 50 (predaja) boljša od Ive GABOR. TUKAJ.

Na ATP turnirju v Zagrebu uvodoma slovenski obračun, turnir od torka naprej prenaša tudi Šport TV

Ljubljana, 03.02.2013

V Zagrebu se je začel moški ATP turnir serije 250 z nagradnim skladom 410.000 €. V glavnem turnriju bodo nastopili trije slovenski igralci Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ.

Žreb se je z našimi igralci kar malo poigral, saj so vsi trije izžrebani v prvo četrtino žreba, poleg tega pa v prvem krogu igrata med sabo Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ.

Grega ŽEMLJA bo v prvem krogu igral s kvalifikantom, a ga v primeru zmage že v drugem krogu čaka prvi nosilec, domačin Mario ČILIČ.

Od torka naprej si bo tekme na osrednjem igrišču mogoče odgledati na Šport TV.

Na ATP Challengerju v Dallasu z nagradnim skladom 100.000 $ je v kvalifikacijah nastopil Luka GREGORC. V prvem krogu je s 61 63 premagal Američana Jona WIEGANDA, ki je nastopil s posebnim povabilom. Njegov nasprotnik v drugem krogu je bil 1. nosilec Alex BOGDANOVIC, ki je bil boljši v treh nizih. BOGDANOVIC je slavil z izidom 46 63 62.

Na ITF turnirju v Grenoblu (25.000 $) sta v kvalifikacijah igrali Dalila JAKUPOVIĆ in Kaja PODOBNIK. Dalila JAKUPOVIĆ je začela z zmago. Premagala je Srbkinjo Barbaro BONIĆ s 63 36 62, v drugem krogu pa je izgubila. Nemka Nina ZANDER je zmagala s 62 61. Kaja PODOBNIK je v uvodnem nastopu izgubila z domačinko Victoire MFOUMOUANGANA s 76(5) 61.

Na Futuresu v Antalyi je še drugič nastopil Nik RAZBORŠEK. Tokrat mu je šlo slabše, saj se poslavlja že po drugem krogu kvalifikacij. V prvem je bil prost, v drugem pa je izgubil z Rusom Kirillom DMITRIEVIM. Ta je zmagal z 26 60 62.

TUKAJ.

Grega Žemlja izgubil odločilno srečanje z Jerzyjem Janowiczem, Tomislav Ternar znižal na 2 - 3

Ljubljana, 03.02.2013

Zgodilo se je tisto, kar smo najmanj pričakovali. Čeprav nismo dvomili v sposobnosti naših igralcev, sta bila na papirju Poljaka vendarle velika favorita. A tudi favoriti padajo. In upali smo da se bo zgodba ponovila danes, a Gregi žal ni uspelo.

V srečanju prvih igralcev obeh ekip sta igrala Grega ŽEMLJA in Jerzy JANOWICZ. Srečanje je bilo pomembno, saj je lahko prineslo Poljski zmago ali pa Sloveniji novo upanje in Blažu KAVČIČU možnost, da v zadnji tekmi dvoboja Sloveniji zagotovi celo zmago.

Srečanje z Janowiczem je odprl Grega Žemlja. V podaljšani igri prvega niza je Grega izgubil dva svoja servisa, Janowicz samo enega in tie-break je šel v korist Poljaka s 7 - 4.

Drugi niz je trajal vsega 25 minut, odločilna pa je bila druga igra v kateri si je JANOWICZ ustvaril doslej edino priložnost za odvzem servisa in jo izkoristil. To je zadostovalo, da je drugi niz dobil s 6 - 3.

V tretjem nizu je JANOWICZU uspel break v sedmi igri, nato pa še v deveti in tretji niz je dobil s 6 - 3. S tem pa Poljski zagotovil skupno zmago s 3 - 1. Zadnje srečanje tako ni odloča o ničemer več, za Slovenijo pa je nastopil Tomislav TERNAR. Njegov nasprotnik je bil Marciusz FYRSTENBERG

Gledali smo zanimivo in izenačeno srečanje, ki ga je dobil Tomislav TERNAR z rezultatom 46 75 75.

Našim igralcem čestitke za srčno igro.

Zmagovalka Poljska se bo v drugem krogu med 5. in 7. aprilom pomerila z Južnoafriško republiko. V primeru poraza JAR bo ta naslednji nasprotnik Slovenije, če pa JAR zmaga, bo Slovenija igrala septembra proti poražencu aprilskega dvoboja Rusija - Velika Britanija. Slovenija bo v vsakem primeru igrala naslednje srečanje doma.

več o Davisovem pokalu pa lahko preberete TUKAJ.

Natalija Šipek na Otočcu osvojila svoj prvi mladinski ITF turnir

Ljubljana, 02.02.2013

Na Otočcu se je s finalnima obračunoma posameznikov in posameznic končal mednarodni mladinski ITF teniški turnir 4. kategorije, "KRKA Open 2013".

Zmagovalka turnija je Natalija ŠIPEK, ki je v finalu s 61 36 62 premagala Damiro MUMINOVIČ.

Pri fantih je turnir osvojil Čeh Ivo PANAK.

V konkurenci posameznic je v slovenskem polfinalnem obračunu Natalija ŠIPEK presenetila drugo nosilko Evo ZAGORAC in slavila z rezultatom 63 62. Druga finalistka pri dekletih je igralka iz BiH Damira MUMINOVIČ, ki je s 64 61 premagala igralko iz Srbije, Mino MARKOVIĆ.

Pri fantih se bosta v finalu pomerila 3. nosilec, Srb Petar CONKIĆ (izločil je Matica Špeca) in 5. nosilec, Čeh Yvo PANAK.

V konkurenci dvojic sta zmagovalca Italijan Cristian CARLI in Švicar Matej KOSTADINOV. V finalu sta z rezultatom 62 76(4) premagala naša igralca Roka SITARJA in Aljaža RADINSKEGA.

.Pri dekletih je bila v finalu Pija BRGLEZ, ki je igrala v paru s Hrvatico Eno KAJEVIČ. Njuni nasprotnici v finalu sta bili Čehinja Nina HOLANOVA in Slovakinja Tereza MIHALIKOVA. Slovaško-češka dvojica je bila boljša in je zmagala z izidom 62 62. TUKAJ.

Winter cups 2013 - Slovenke in Slovenci letos neuspešni

Ljubljana, 02.02.2013

Na letošnjem Winter cupu so končana srečanja za končna mesta v kvalifikacijskih skupinah. Naša trenutno najmočnejša reprezentanca v mladinski konkurenci se je s Švico borila za napredovanje v zaključni del. Nastopili sta Nina POTOČNIK in Manca PISLAK. Nina je srečanje izgubila, Manca je z zmago izenačila na 1 - 1. odločalo je srečanje dvojic, ki pa sta ga Švicarki zanesljivo dobili. Tako smo letos v vseh treh starostnih kategorijah ostali brez ekipe, ki bi se uvrstila na zaključni turnir EEP. Dekleta do 16 let so po porazu z Italijo osvojila končno 4. mesto v kvalifikacijski skupini.

Srečanja v razigravanju od 5. do 8. mesta sta že odigrali ekipi dečkov do 16 let, ki so z 0 - 3 izgubili s Finsko in osvojili končno 7. mesto in ekipa dečkov do 14 let, ki je z 0 - 3 izgubila s Poljsko, v tekmi za 7. mesto pa je z 1 - 2 izgubila še z Estonijo in osvojila končno 8. mesto.

Deklice do 14 let so igrale z ekipo Srbije in izgubile z 1 - 2, danes pa so igrale srečanje za končno 7. mesto z ekipo Latvije in zmagale.

Vse letošnje rezultate naših ekip najdete TUKAJ.

Slovenija znižala skupen izid na 1 - 2 in ostaja v igri

Ljubljana, 02.02.2013

V Wroclavu se je končalo srečanje dvojic.

Končalo se je tako kot smo želeli, z zmago.

Grega in Blaž sta po nekaj manj kot štirih urah slavila z rezultatom 6-3 2-6 6-2 4-6 in 13-11.

Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ sta začela odločno in odlično. V prvem nizu sta Poljakoma kar 3 x odvzela začetni udarec, enega tudi sama izgubila, a prvi niz zanesljivo dobila s 6 - 3.

V drugem nizu sta Poljaka dvignila nivo igre, bolj agresivno igrala na mreži in bolje srevirala. Na naši strani sta Grega in Blaž igubila vsak po en začetni udarec in Poljaka sta s 6 - 2 izenačila skupni izid na 1 - 1 v nizih.

Tretji niz je bil zelo napet in zanimiv. Naša igralca sta kar v treh igrah na svoj servis zaostajala, a vedno uspela rešiti break žoge in dobiti svoj začetni udarec. To pa v sedmi igri ni uspelo Poljakoma. Grega in Blaž sta izkoristila 2. break žogo in jima odvzela servis. To je pomenilo vodstvo s 5 - 2, takoj zatem sta nasprotnikoma odvzela še en servis in dobila tretji niz s 6 - 2 ter povedla z 2- 1 v nizih.

Pri izidu 3 - 2 v tretjem nizu je po dobljenem servisu Grega ŽEMLJA zaprosil za pomoč fizioterapevta zaradi bolečin v stegenski mišici.

Srečanje se nadaljuje. V sedmi igri sta Poljaka odvzela servis Blažu in povedla s 4 - 3 ter prednost zadržala do konca in osvojila 4. niz s 6 - 4.

Peti, odločilni niz sta začela naša igralca.

Trenutni izid je 11 - 10, potem ko sta naša igralca rešila dve meč žogi, ki sta si ju priigrala Poljaka. Slovenija ponovno vodi, tokrat z 12 - 11. Fyrstenberg je izgubil igro na svoj servis in Slovenija slavi 13 - 11.

Jutri pa se srečanja začnejo že ob 12. uri, ko bosta nastopila Grega ŽEMLJA in Jerzy JANOWICZ.

Več o Davisovem pokalu preberite TUKAJ.

Poljska po prvem dnevu vodi proti Sloveniji z 2 - 0, danes tekma dvojic

Ljubljana, 02.02.2013

Blaž KAVČIČ je začel srečanje s Poljakom Jerzyem JANOWICZEM. Poljski bombarder (najhitrejši servis je dosegel hitrost 240 km/h) je srečanje začel bolje in vodi z 1 - 0. Blaž je v prvem nizu izgubil 2, Poljak pa en začetni udarec.

JANOWICZ je v drugem nizu z breakom povedel s 3 - 1, a se je Blaž vrnil in z odvzemom servisa Poljaku izenačil na 3 - 3. V sedmi igri je ponovno serviral Blaž in servis izgubil na 0. Poljak je ponovno povedel z breakom s 4 - 3, v nadaljevanju Blažu odvzel še en servis in povedel z 2 - 0 v nizih. Tretji niz je odprl JANOWICZ. Igralca sta zanesljivo servirala do rezultata 5 - 6, ko je v dvanajsti igri Blaž KAVČIČ serviral za obstanek v igri. JANOWICZ si je s tremi napadi priigral tri meč žoge in tretjo tudi uspel dobiti. Sodnik je sicer klical aut, a je glavna sodnica odločila, da je bila žoga dobra in tudi nekaj prostestov z naše strani ni pomagalo. Poljak je dobil tekmo s 63 63 75.

Zdaj bo točko za Slovenijo poskušal osvojiti Grega ŽEMLJA, ki bo igral z Lukaszom KUBOTOM.

Grega ni začel najbolje, izgubil je prvo igro na svoj servis, to pa je Poljaku zadostovalo, da je dobil prvi niz s 6 - 3. V nadaljevanju je Grega na svoj servis izgubil tretjo in nato še sedmo igro drugega niza in Poljak je z breakoma povedel s 5 - 2, nato pa po 1 uri in 7. minutah srečanja izkoristil prvo zaključno žogo za drugi niz, ki ga je dobil s 6 - 2.

Grego zdaj čaka izjemno težko delo ob dejstvu, da še vedno čuti posledice bolezni in da mora za zmago zdaj dobiti naslednje tri nize. Grega očitno nima dovolj moči za učinkovit servis, saj je v tretjem nizu izgubil že tri začetne udarce, to pa pomeni, da pri izidu 5 - 0 Kubot servira za zmago in vodstvo Poljske z 2 - 0 po prvem dnevu. Po uri in pol je KUBOT z dvema asoma zaključil tekmo in Poljski priigral na videz že neulovljivo prednost z 2 - 0.

V soboto z začetkom ob 14. uri torej čaka naše igralce odločilno srečanje za obstanek v tekmi. Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ naj bi igrala proti eni najboljših dvojic na svetu, poljski navezi Marcin MATKOWSKI in Mariusz FYRSTENBERG.

Več od Davisovem pokalu najdete TUKAJ.

V Mariboru turnir do 14 let, v Domžalah 8 - 11 let, v Ljubljani DP veteranov

Ljubljana, 01.02.2013

Oči ljubiteljev tenisa so sicer uperjene v Wroclav, a tudi domača teniška igrišča ne samevajo.

V Ljubljani se danes začenja letošnje zimsko državno prvenstvo za veterane.

V Mariboru potekata A in B turnirja do 14 let za dečke in turnir do 14 let za deklice. Manjkajo sicer najboljši , ki tekmujejo za Slovenijo na kvalifikacijah za zimska EEP, ostali pa se bodo borili za nove točke. Pri dečkih nastopa 78 igralcev, pri deklicah 51 igralk. Pri deklicah pripada mesto prve nosilke Anji GAL, pri dečkih je prvi nosilec turnirja A, Luka MIKLAVČIČ.

Pri deklicah so znane četrtfinalistke, edina nepostavljena igralka v četrtfinalu pa je Nika ALBREHT, ki je premagala klubsko kolegico Tino CVETKOVIČ.

Tudi pri dečkih so na A turnirju pri četrtfinalnih obračunih. Tam ne bo dveh nosilcev. Matic ZAPLOTNIK je izločil Žana GORENEC DIEMAT, Gašper BEZJAK pa je izločil Nika ČAČIČA.

Na B turnirju dečkov je bilo odigranih samo nekaj srečamnj prvega kroga.

V Domžalah in na igriščih TK Benč sport v Ljubljani pa potekajo turnirji 8 - 11 let.

Na turnirjih, ki so bili odigrani danes so zmagovalci in zmagovalke:

MINI tenis deklice - Ema ŠKOLARIS (N.Gor)

MINI tenis dečki - Matic KRIŽNIK (Tabre)

MIDI tenis deklice - Ema ŠKOLARIS (N.Gor)

MIDI tenis dečki - Jan K. ŠUŠTERŠIČ (Zklub)

Deklice do 10 LET - Eva MAGDALENC(Ptuj)

dečki do 11 LET - Jon ŠUNTAR(Tr-Kr)

deklice do 11 let - Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr).

Dečki do 10 LET - Gal P. EMERŠIČ (ŽtkMb). TUKAJ.

Winter cups 2013 - slovenske ekipe prvi dan brez zmage, danes v razigravanje, dekleta do 16 danes prvič

Ljubljana, 01.02.2013

Vse tri slovenske ekipe, ki so nastopile prvi dan so uvodna srečanja na kvalifikacijah za zimsko ekipno evropsko prvenstvo 2013 izgubile.

Dečki v postavi Anže ARH, jan VEHOVEC in Nick CMAGER so v Kazanu v prvem krogu igrali z ekipo Švice in vse tri dvoboje izgubili.

Deklice do 14 let v postavi Lian BENEDEJČIČ, Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ so v Turčiji igrale s Španijo in doživele enako usodo kot dečki. Vse tri tekme so izgubile.

Tudi fantom do 16 let, ki v postavi Bor SCHWEIGER MUŽAR, Filip Jakob ZUPANČIČ in Nik KRAPEŽ nastopajo v Minsku ni uspelo osvojiti točke. Italijani so bili boljši s 3 - 0.

Vse tri ekipe so tako že izgubile možnost za napredovanje na zaključni turnir, v razigravanju pa bodo poskušale doseči čim boljšo uvrstitev. Ekipe se bodo borile za mesta od 5 do 8.

Dečki do 14 let bodo prvo srečanje v razigravanju igrali z ekipo Poljske, dečki do 16 let pa z ekipo Finske.

Prvič bodo v soboto nastopila naša dekleta do 16 let. Igrajo s Švico in zmaga bi jih že peljala na zaključni turnir. Glede na to, da sta obe naši najboljši igralki Nina POTOČNIK in Manca PISLAK uvrščeni med najboljših 30 na lestvici igralk TE do 16 let lahko realno računamo na uspeh.

Vse o letošnjih ekipnih tekmovanjih najdtete TUKAJ.

Nik Razboršek izgubil v četrtfinalu Futuresa v Antalyi

Ljubljana, 01.02.2013

Nik RAZBORŠEK je na turnirju serije Futures v Antalyi (10.000 $) v petem nastopu izgubil.

Turnir je sicer moral začeti v kvalifikacijah. Tu je dvakrat zmagal in se uvrstil v glavni turnir. Tudi glavni turnir je začel z zmago. Premagal je še enega igralca, ki se je na glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, 22. letnega Italijana, Marca BATOLOTTIJA. Izid se je glasil 61 75.

V drugem krogu je bil njegov nasprotnik Nemec Marc SIEBER, ki mu je, po odigrani eni igri v prvem nizu, srečanje predal.

Nikov nasprotnik v četrtfinalu je bil prav tako Nemec, 3. nosilec, Steven MONEKE. MONEKE je bil za Nika pretrd oreh, saj je slavil z rezultatom 64 61. TUKAJ.

Srečanje med Poljsko in Slovenijo bosta odprla Blaž Kavčič in Jerzy Janowicz (live streaming)

Ljubljana, 01.02.2013

V mestni hiši v Wroclavu je bil opravljen žreb vrstnega reda srečanj tekme Davisovega pokala med Poljsko in Slovenijo.

Srečanje bosta v petek ob 16. uri odprla naš drugi lopar Blaž KAVČIČ in prvi Poljak Jerzy JANOWICZ. Za njima bo na sporedu srečanje našega prvega igralca Grega ŽEMLJE in drugega poljskega igralca Lukasza KUBOTA.

V soboto bo srečanje dvojic. Za Slovenijo bosta igrala Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ, za Poljsko pa njihova najboljša dvojica Marcin MATKOWSKI in Mariusz FYRSTENBERG.

V nedeljo bosta še srečanji posameznikov, ko se bosta najprej pomerila Grega ŽEMLJA in Jerzy JANOWICZ, nato pa še Blaž KAVČIČ in Lukasz KUBOT.

Z razmerami na Poljskem smo zadovoljni. Organizacija tekme je na primernem nivoju, oba naša prva igalca pa sta pripravljena na posamična obračuna. Blaž KAVČIČ je sto procentno pripravljen, Grega ŽEMLJA, pa po dolgotrajnih težavah z virozo sicer še ne, a se zdaj počuti dobro in bo srečanje odigral po najboljših močeh. Podlaga v dvorani ni pretirano hitra, a po vsakem treningu postaja nekoliko hitrejša. Vsi smo dobro razpoloženi in z optimizmom čakamo začetek srečanja," je po žrebu povedal kapetan Blaž TRUPEJ.

Live streaming lahko spremljate TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.