Roger Federer v eni uri premagal Grega Žemljo, Katarina Srebotnik dobro začela v Dohi

Ljubljana

Za ljubitelje tenisa je bil današnji osrednji teniški dogodek prav gotovo srečanje med našim najboljšim teniškim igralcem Gregom ŽEMLJO in trenutno št. 2 svetovnega tenisa Rogerjem FEDERERJEM.

Srečanje se je v polni dvorani v Rotterdamu končalo v eni uri, Roger FEDERER pa je še enkrat več pokazal, zakaj je med najboljšimi teniškimi igralci v zgodovini. Slavil je s 63 62, v vsakem nizu pa je Grega izgubil po dva servisa.

ŽEMLJA je sicer začel obetavno in po dobrih prvih dveh uvodnih igrah na svoj servis prišel v peti igri do dveh break priložnosti, ki pa jih ni uspel izkoristiti. To je v naslednji igri FEDERER kaznoval, odvzel servis našemu igralcu in povedel s 32, nato pa niz zanesljivo, s še enim odvzemom servisa v deveti igri, dobil s 63. Drugi niz je FEDERER odigral še bolj suvereno, Gregu ni dal nobene možnosti in na koncu je slavil s 62. Tudi Grega je v srečanju pokazal nekaj izjemnih točk, a je bil tudi večkrat nezanesljiv, FEDERER pa se tovrstnim "darilom" seveda ni odpovedal.

Z zmago je nastope na turnirju dvojic v Dohi začela Katarina SREBOTNIK. V prvem krogu sta z Nadio PETROVO premagali avstrijsko-češko dvojico Tamira PASZEK-Klara ZAKOPALOVA s 63 62.

Nastopila je tudi Andreja KLEPAČ, ki pa v paru z Belorusinjo Olgo GOVORTSOVO ni bila uspešna. Čehinji Lucie SAFAROVA in Andrea HLAVACKOVA sta zmagali 62 64.

Na WTA turnirju v Caliju se je Maša ZEC PEŠKIRIČ s soigralko, Švicarko Conny PERRIN po zmagi nad Špankama Estrello CABEZA CANDELA in Lauro POUS TIO z 26 64 [10-5] uvrstila v polfinale konkurence dvojic.