Blaž Kavčič v četrtfinalu ATP turnirja v Zagrebu, Grega Žemlja klonil proti Marinu Čiliču

Ljubljana

Danes na ATP turnirju v Zagrebu nastopata oba naša preostala igralca v konkurenci.

Prvi je na centralnem igrišču srečanje začel Blaž KAVČIČ. Meril se je s 6. nosilcem, 27. letnim Ciprčanom Marcosom BAGHDATISOM, sicer poročenim z bivšo hrvaško profesionalno teniško igralko Karolino SPREM. Igralca sta se doslej pomerila enkrat in sicer je bil na srečanju Davisovega pokala leta 2008 v treh nizih na trdi podlagi boljši BAGHDATIS. Izid je bil po prvih dveh nizih izenačen, prvega je dobil BAGHDATIS s 63, drugega pa s 76(2) Blaž KAVČIČ. Blaž je odlično nadaljeval in tretji niz dobil s 6 - 4 ter se uvrstil v četrtrfinale.

»Res sem vesel, da sem ponovno premagal zelo dobrega igralca. Po Belluciju v prvem krogu Australian Opena, sedaj še Baghdatisa. To mi daje prepotrebno samozavest. Tudi sama igra je na visokem nivoju in smo šele na začetku sezone, zato me to navdaja z veliko optimizma za naprej. Vesel sem, da sem ponovno v četrtfinalu ATP turnirja, po dolgem času,« je po eni svojih največjih zmag povedal Blaž.
Takoj za njim pa je spregovoril tudi Marcos Baghtatis, nekdaj že član elitne deseterice in finalist Grand Slam turnirja Australian Open: »Imel sem kar nekaj priložnosti, seveda sem serviral za zmago, vendar te stvari se dogajajo. Priložnosti nisem izkoristil, na drugi strani pa sem imel zelo razpoloženega tekmeca. Nisem igral najboljšega tenisa, vendar je Kavčič igral zelo dobro in si danes zaslužil zmago.«
Čestitamo Blaž !

Grega ŽEMLJA je na osrednjem igrišču nastopil igral s 1. nosilcem, trenutno 12. igralcem sveta, 24. letnim Marinom ČILIČEM. Igralca sta se doslej pomerila enkrat. Leta 2003 sta igrala v mladinski konkurenci na ITF turnirju 5. ranga na Bledu. Takrat 17. letni Grega ŽEMLJA je bil v finalu na peščeni podlagi boljši od takrat 15. letnega Čiliča z rezultatom 7-5
6-0.

Deset let kasneje je Marin ČILIČ 12., Grega ŽEMLJA pa 60. igralec sveta. In v današnjem srečanju domačin ni ponudil našemu najvišje uvrščenemu igralcu na svetovni lestvici veliko možnosti. Še najbližje odvzemu servisa je bil Grega ŽEMLJA v peti igri drugega niza, ko je imel tri break priložnosti, a jih ni uspel izkoristiti. Marin ČILIČ je zmagal s 62 63 in bo naslednji nasprotnik Blaža KAVČIČA v petkovem četrtfinalu.

Srečanje bo na sporedu okrog 20. ure in ga boste lahko spremljali na Šport TV.