Katarina Srebotnik poražena v finalu dvojic v Dubaju, Aljaž Bedene izgubil v polfinalu dvojic v Buenos Airesu

Ljubljana

Kar dva slovenska predstavnika sta ta teden nastopala v zaključnih bojih na ATP in WTA turnirjih v konkurenci dvojic, kar se ne zgodi prav pogosto. Pri Katarini SREBOTNIK smo tega že navajeni in tudi tokrat sta z Nadio PETROVO v Dubaju nadaljevali odlično serijo nastopov. V polfinalu sta v vsega 54. minutah odpravili 4. nosilki Španko Nurio LLAGOSTERO VIVES in Kitajko Jie ZHENG s 61 60. V finalu sta nov naslov v dvojicah na WTA touru, za Katarino že 32. v karieri, Petrova jih ima v žepu 22, lovili proti Američanki Bethanie MATTEK SANDS in Indijki Sanji MIRZA. Žal se jima ni izšlo po njunih željah. Po eni uri in 32. minutah je ameriško-indijska kombinacija slavila z rezultatom 64 26 [10-7]. Katarina bo tako naslednjo priložnost za 32. zmago iskala prihodnji teden.

Če ni šlo med posamezniki, je šlo bolje med dvojicami. Aljaž BEDENE se je s soigralcem, Ruson Andreyem KUZNETSOVIM uvrstil v polfinale ATP turnija v Buenos Airesa. V četrtfinalu sta premagala 2. nosilca Italijana Daniela BRACCIALLIJA in Čeha Lukasa DLOUHYA z rezultatom 64 63. V polfinalu sta se merila z Američanom Nicholasom MONROEM in Nemcem Simonom STADLERJEM , ki sta na lestvici dvojic uvrščena precej višje, oba sta namreč med najboljšimi 100 igralci konkurence dvojic na lestvici ATP. To sta dokazala tudi v današnjem srečanju, ki sta ga dobila z izdom 64 64. Aljaž in Andrey sta sicer imela priložnost za osvojitev drugega niza, ko sta povedla s 3 -1, a prednosti breaka nista uspela zadržati in sta niz, tako kot pred tem prvega, izgubila s 4-6.

Aljaž BEDENE se sedaj seli v Acapulco, kjer bo nastopil v glavnem turnirju.

Blaž KAVČIČ bo nastopil v Dubaju.