Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Pokal federacij : Pokal federacij 2013

Tekmovanje I. EA skupine Pokala federacij 2014 bo v Budimpešti

Ljubljana, 27.9.2013

 

 

Mednarodna teniška zveza (ITF) je določila prizorišča za turnirje prve skupine pokala Fed, ki bodo med 3. in 9. februarjem 2013. Med drugim je določila, da bo evroafriška skupina, v kateri so tudi Slovenke, igrala v Budimpešti.

 

Na tem turnirju bo nastopilo 17 reprezentanc, ki bodo v prvem delu tekmovanja razdeljene v štiri skupine, napredovale pa bodo le zmagovalke skupin. V drugem delu, prav tako v Budimpešti, bosta "polfinalna" dvoboja določila, kateri ekipi bosta aprila 2014 igrali kvalifikacije za svetovno skupino II.

 

Razpored po skupinah bodo objavili naknadno, ob Sloveniji pa bodo na turnirju igrale še Hrvaška, Avstrija, Belorusija, Belgija, Bolgarija, Velika Britanija, Madžarska, Izrael, Latvija, Luksemburg, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Tunizija, Turčija in Ukrajina.

 

Vir: STA

Slovenija - Bolgarija

Eilat, 8.2.2013

 

Slovenija -  Bolgarija       ( 0  -  3 )

 

Rezultat v ŽIVO

 

Tina RUPERT Dia EVTIMOVA 16  06   
Tjaša ŠRIMPF Tsvetana PIRONKOVA  01, predaja Šrimpf     
Andreja KLEPAČ - Tina RUPERT Elitsa KOSTOVA- Isabella SHINIKOVA  26  36  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovenija - Nizozemska

Eilat, 8.2.2013

 

Slovenija - Nizozemska   ( 0 - 3 )

 

Rezultat v ŽIVO

 

Tjaša ŠRIMPF Richel HOGENKAMP  26 06  
Andreja KLEPAČ Arantxa  RUS  64 36 46
Tina RUPERT - Tjaša ŠRIMPF Bibiane SCHOOFS - Angelique VAN DER MEET  ni bilo odigrano    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovenija - Luksemburg

Eilat, 7.2.2013

 

Slovenija       Luksemburg      ( 2 - 1 )

 

Rezultat v ŽIVO

 

 

Tjaša ŠRIMPF  Claudine SCHAUL  36   36  
Andreja KLEPAČ   Anne KREMER  64  6-7 (5)  6-3
Andreja KLEPAČ - Tjaša ŠRIMPF Anne KREMER - Claudine SCHAUL  75   60  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovenke so zmagale in si tako verjetno že zagotovile obstanek v I. Evro/Afriški skupini. V petek bodo b 8.30 igrale z ekipo Nizozemske.

 

Srečanja prvega dne je odplaknil dež. V naši skupini ni hbila odigrana nobena tekma. Celoten program se tako premakne za en dan.

 

 

Eilat_dež_foto ITF_520

 

Foto: fedcup.com

V sredo v Eilatu začenja z nastopi slovenska Fed cup ekipa

Ljubljana,5.2.2013

 

Slovenska Fed cup reprezentanca je že v Eilatu, kjer se pripravlja na nastope v I. Evro/Afriški skupini pokala federacij, ki se začne v sredo, 6.2.2013. Slovenija bo prvo tekmo igrala v sredo z Luksemburgom, v četrtek bodo dekleta igrala z Nizozemsko in v petek z Bolgarijo. Po informacijah iz slovenskega tabora se igralke dobro počutijo, pridno trenirajo in so pripravljene na težke obračune, ki jih čakajo. V Izraelu je lepo, sončno vreme s temperaturami okrog 25 stopinj.

 

Fed cup 2013 Eilat_foto AK1_525 

 

Slovenija je na lestvici ženskih ekip uvrščena najvišje med reprezentancami v skupini, na 22. mesto. Nizozemska na lestvici zaseda 30. mesto, Bolgarija 39. mesto in Luksemburg 54. mesto. Glede na igralke, ki nastopajo za posamezne države, pa je uvrstitev na lestvici nepomembna.

 

Slovenijo bodo pod vodstvom Tine PISNIK zastopale Andreja KLEPAČTjaša ŠRIMPF in Tina RUPERT. Zaradi znanih dogodkov z odpovedjo Katarine SREBOTNIK, Polone HERCOG in Nastje KOLAR je slovenska ekipa ostala s samo tremi igralkami.

 

Edina, ki je doslej že nastopila za reprezentanco je Andreja KLEPAČ. Od leta 2004 do leta 2010 je odigrala 17 tekem, pri čemer je zabeležila 6 zmag in 8 porazov  med posameznicami ter dve zmagi in 9 porazov v konkurenci dvojic.

 

Tjaša ŠRIMPF je že bila povabljena v reprezentanco, vendar ni zaigrala, za Tino RUPERT pa je to prvo povabilo.

 

Glede na uvrstitve igralk na svetovni lestvici prihaja v Eilat v najmočnejši zasedbi Nizozemska.

 

Prijavljene so Kiki BERTENS (21 let - WTA 50), Arantxa RUS (22 let - WTA 75), Bibiane SCHOOFS (24 let - WTA 236) in Angelique VAN DER MEET (21 let - WTA 283).  Vodi jih izkušena, nekdanja odlična teniška igralka Manon BOLLEGREAF.

 

Bolgarija bo nastopila v naslednji postavi:

 

Tsvetana PIRONKOVA (25 let - WTA 44), Dia EVTIMOVA (25 let - WTA 253), Elitsa KOSTOVA (22 let - WTA 279) in Isabella SHINIKOVA (21 let - WTA 342). Kapetanka je Dora RANGELOVA.

 

Luksemburg bodo predstavljale:

 

Anne KREMER ( 37 let - WTA 682), Claudine SCHAUL ( 29 let - WTA 766), Laura CORREIA (17 let - WTA NR), Tiffany CORNELIUS (23 let - WTA NR). ekipo vodi Frank EICHER.

 

Slovenija bo nastopila v postavi:

 

Andreja KLEPAČ (26 let - WTA 610), Tjaša ŠRIMPF (18 let - WTA 726) in Tina RUPERT (18 let - NR).

 

Turnir se igra med 6. in 9. februarjem po sistemu round robin. Ekipe so razdeljene v štiri skupine. Slovenija igra v skupini D. Tekme se začenjajo ob 08.30 uri, dopoldanski program in ob 15.30 uri, popoldanski program, po slovenskem času.

 

Zmagovalec skupine A bo igral z zmagovalcem skupine C, zmagovalec skupine B pa z zmagovalcem skupine D. Te ekipe bodo odločile katera ekipa bo napredovala v

Play off aprila 2013, ko se bodo borile za napredovanje v II. svetovno skupino.

 

Zadnjeuvrščene ekipe v vsaki skupini bodo igrale Play off in odločile kateri ekipi bosta izpadli v II. Evro/Afriško skupino, kjer bosta igrali v letu 2014.

 

Ostale ekipe ostanejo v I. Evro/Afriški skupini tudi v letu 2014.

 

 

Nastop v Izraelu odpovedala tudi Nastja Kolar

Ljubljana 1.2.2013

 

Slovenska Fed cup ekipa je v zadnjem trenutku ostala še brez ene igralke. Nastop je zaradi bolezni odpovedala Nastja KOLAR, ki je v Pokalu federacij v slovenski ekipi debitirala leta 2011.

Ker pravila ITF določajo, da je mogoče po prvi prijavi zamenjati ali nadometiti samo dve igralki, kar je po odpovedi Katarine SREBOTNIK in Polone HERCOG Slovenija že storila, Nastje KOLAR ne more nadomestiti druga igralka. Slovenija tako ostaja s samo tremi igralkami,  breme prve igralke pa je zdaj padlo na najstarejšo in najbolj izkušeno članico ekipe Andrejo KLEPAČ.

Slovenska ekipa je v Eilat odpotovala v soboto 2.2.2013

Novinarska  konferenca Fed cup ekipe

Ljubljana, 29.1.2013

 

Fed cup ekipa 2013

 

Mlade Slovenke pogumno v Izrael

 

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo od 6. do 9. februarja v Izraelu nastopila v prvi evro-afriški skupini pokala FED. Po lanskem izpadu iz svetovne skupine II, kjer je Slovenija igrala v zadnjih dveh letih, je cilj nove kapetanke Tine Pisnik obstanek.

 

Pomlajena izbrana vrsta bo po odpovedi Polone Hercog in Katarine Srebotnik nastopila v postavi Andreja Klepač, Nastja Kolar, Tjaša Šrimpf in Tina Rupert. Slovenija bo v mestu Eliat na obali Rdečega morja igrala v skupini D skupaj z Nizozemsko, Bolgarijo in Luksemburgom. V boj za napredovanje se uvrsti le prvouvrščena ekipa skupine, zadnja ekipa v skupini pa se bo borila za obstanek v prvi evro-afriški diviziji.

 

»Za mano je pester mesec. Že dolgo  namreč nisem prejela toliko elektronskih poročil kot v tem času kar sem katepatanka reprezentance. Zaradi ospovedi Polone HERCOG in Katarine SREBOTNIK smo sestavili malce pomlajeno ekipo. Te igralke bodo nekakšno okostje za reprezentanco v naslednjih letih. Igramo v težki skupini, vendar šele tam bo jasno s katerimi igralkami bodo reprezentance prišle. V igri posameznic bosta najverjetneje igrali Andreja KLEPAČ in Nastja KOLAR. Cilj se je po odpovedi obeh naših najboljših igralk spremenil, če sem prej razmišljala o vrnitvi v svetovno skupino, zdaj razmišljam o obstanku v tej skupini. Držite pesti!«, je o ciljih in željah dejala kapetanka Tina Pisnik.

 

 

Ekipe skupine D:

Slovenija - Nastja Kolar, Andreja Klepač, Tjasa Šrimpf, Tina Rupert, Tina Pisnik (kapetan)

 

Nizozemska - Kiki Bertens, Arantxa Rus, Richel Hogenkamp, Bibiane Schoofs, Manon Bollegraf (kapetan)

 

Bolgarija - Tsvetana Pironkova, Dia Evtimova, Elitsa Kostova, Isabella Shinikova, Dora Rangelova (kapetan)

 

Luksemburg - Anne Kremer, Claudine Schaul, Laura Correia, Tiffany Cornelius, Frank Eicher (kapetan)

 

Format:

Round – robin sistem, 4 ekipe  v skupini.

Zmagovalec skupine A se bo za pomeril z zmagovalcem skupine C, zmagovalec skupine B pa z zmagovalcem skupine D. Zmagovalca obeh dvobojev bosta napredovala v play - off svetovne skupine II.

Zadnjeuvrščene ekipe v vsaki skupini bodo med seboj odločile kateri dve reprezentanci bosta izpadli v nižji rang tekmovanja.

 

Skupine:

A-           Belorusija, Hrvaška, Avstrija, Gruzija

B-           Velika Britanija, Portugalska, Madžarska, Bosna in Hercegovina.

C-           Poljska, Romunija, Izrael, Turčija.

D-           Slovenija, Nizozemska, Bolgarija, Luksemburg.

 

 

Polona Hercog odpovedala nastop v pokalu FED

Ljubljana, 21.1.2013

 

Slovenska ženska teniška reprezentanca se še naprej sooča s težavami. Po Katarini SREBOTNIK, ki je končala reprezentančno kariero, je nastop v Pokalu Federacij, ki se bo odvijal februarja v Izraelu odpovedala Polona HERCOG. Vzrok je poškodba zapestja.

 

"Ponovni pregledi zapestja so pokazali, da poškodba še ni dokončno sanirana. Iz Avstralije sem pripotovala nazaj v Slovenijo. Opravila bom še nekaj dodatnih pregledov, ki bodo dali dokončni odgovor, koliko časa bo potrebno mirovanje. Zaradi teh težav sem morala odpovedati naslednja dva turnirja ki sem ju imela v načrtu, prav tako pa na mojo veliko žalost tudi nastop za reprezentanco v Izraelu. Dekletom, ki bodo odpotovala v Izrael želim, čim boljše igre in jim hkrati sporočam, da bomo skupaj že ob naslednji reprezentančni akciji," je za STA povedala Polona HERCOG.

 

Že pred tem so nastop v reprezentanci zaradi nastopov na turnirjih serije ITF odpovedale Tadeja MAJERIČ, Maša ZEC PEŠKIRIČ in Petra RAMPRE.

 

Kot je za Sportal povedala Tina PISNIK je zdaj cilj reprezentance obstanek v I. Evro/Afriški skupini. "Namesto Polone Hercog bo vpoklicana Tina Rupert. Mlajša kandidatka in primerna zamenjava. Treba bo graditi naprej za prihodnost. Brez Polone bo seveda težje, saj je veliko 'stalo' na njej, bomo pa poskušali narediti maksimum in ni vse rožnato. Zdaj je cilj obstanek, biti vsaj tretji v skupini. Nima smisla jokati, ampak se boriti, obstati v skupini in dalje graditi. To so dekleta, ki so po mojem mnenju dovolj kakovostne za obstanek v skupini. Nobeni ne bo lahko, da nas premaga," je povedala Tina PISNIK.

 

V Izrael naj bi tako odpotovale Nastja KOLAR, Tina RUPERT, Andreja KLEPAČ in Tjaša ŠRIMPF.

 

 

Katarina Srebotnik se poslavlja od slovenske teniške reprezentance

Ljubljana, 15.1.2013

 

Katarina SREBOTNIK,  dolgoletna reprezentantka Slovenije je TZS obvestila, da se iz osebnih razlogov odpoveduje nadaljnjemu nastopanju  za slovensko teniško reprezentanco in s tem tudi nastopu, ki bo od 3. – 6. februarja igrala v Izraelu, v I. Evroafriški skupini.

Katarina SREBOTNIK je za Mimo JAUŠEVEC naša druga najuspešnejša teniška igralka.  Pri 31. letih je  osvojila štiri turnirje WTA med posameznicami, kar 31. turnirjev med dvojicami ter 6 turnirjev za Grand slam, od tega 5 turnirjev  v konkurenci mešanih dvojic in en naslov v konkurenci ženskih dvojic.

Profesionalno kareiero je začela leta 1995 s prvimi nastopi na turnirjih serije ITF. Leta 1999 se je prvič v karieri uvrstila med najboljših 100 igralk na svetu. V tem letu je postala četrta igralka nasploh, ki je v svojem prvem nastopu na turnirju serije WTA turnir tudi osvojila. To je bilo v Estorilu.

Najvišje se je v karieri med posameznicami zavihtela na 20. mesto v novembru 2008, med dvojicami pa je bila skupaj s Kveto PESCHKE kar 10 tednov na 1. mestu lestvice dvojic v letu 2011.  

Po težavah s poškodbami se je leta 2010 poslovila od nastopanja v konkurenci posameznic in se posvetila nastopom v konkurenci dvojic.

Katarina SREBOTNIK tako zaključuje bogato reprezentačno kariero, v kateri je slovenski reprezentanci s svojimi nastopi pomagala do največjih ekipnih uspehov v zgodovini slovenskega tenisa.

Spomnimo, da je bila Katarina SREBOTNIK članica mladinske ekipe, ki je osvojila naslov svetovnih mladinskih prvakinj v kategorijah do 14, 16 in 18 let in da je bila leta 1997 na 2. mestu mladinske svetovne lestvice. 

Katarina SREBOTNIK je za slovensko reprezentanco v  Pokalu Federacij prvič nastopila leta 1997. Doslej je za reprezentanco zbrala  18 nastopov, nastopila pa je na 32 tekmah.  Zabeležila je 19 zmag in 12 porazov med posameznicami in 14 zmag ter 8 porazov med dvojicami.  

V pokalu Federacij se je leta 2003 s Tino PISNIK, Majo MATEVŽIČ in Tino KRIŽAN uvrstila med najboljših 8 reprezentanc na svetu.

Teniška zveza Slovenije spoštuje njeno odločitev in se ji ob tej priložnosti zahvaljuje za njen prispevek k uspehom slovenskega ženskega ekipnega tenisa. Tudi v prihodnje ji želimo še veliko teniških uspehov in da bi Slovenijo še naprej tako uspešno  zastopala na največjih svetovnih teniških prizoriščih.

Opravljen žreb skupin I. EA skupine Pokala Federacij za 2013

Ljubljana, 14.1.2013

 

Na sedežu ITF v Londonu je bil opravljen žreb RR skupin I Evroafriške skupine Pokala Federacij 2013, ki se bo odvijal v izraelskem Eilatu od 6. do 9. 2. 2013.

 

Slovenke bodo igrale v skupini z Nizozemsko, Bolgarijo in Luksemburgom. Slovenke so se tako v skupini izognile najmočnejšim reprezentancam.

 

Za Nizozemsko so prijavljene Kiki Bertens (wta-60), Arantxa Rus (wta-70), Richel Hogenkamp (wta-197), Bibiane Schoofs (wta-207), vodi jih Manon Bollegraf

 

Za Luksemburg bodo nastopile Anne Kremer (wta-607), Claudine Schaul (wta-779) in Laura Correia (wta-NR) pod vodstvom Franka Eicherja

 

Za ekipo Bolgarije so prijavljene Tsvetana Pironkova (wta-37), Elitsa Kostova (wta-251), Dia Evtimova (wta-260), Isabella Shinikova (wta-346), vodi jih Dora Rangelova.

 

Turnir se igra od srede do sobote, naše igralke pa se bodo v primeru zmage v svoji predtekmovalni skupini D pomerile z zmagovalko skupine B, v kateri nastopajo ekipe Velike Britanije, Portugalske, Madžarske in Bosne.

 

Zmagovalka tega srečanja se nato uvrsti v Play off za napredovanje v svetovno skupino, ki bo na sporedu aprila 2013.

 

 

Tina Pisnik na čelu ženske reprezentance nasledila Majo Matevžič

Ljubljana, 8.1.2012

 

Tina PISNIK je bila imenovana za novo kapetanko ženske teniške reprezentance Slovenije, potem ko je Maja MATEVŽIČ iz tega mesta odstopila.

 

Strokovni svet TZS se je odločil k srednjeročnemu sodelovanju povabiti zmagovalko WTA turnirja na Bolu, ki je v svoji 8 letni karieri na WTA touru vzela skalpe igralkam kot so Kim Clijsters, Justine Henin, Elena Dementieva, Anna Kournikova, Francesca Schiavone, Amelie Mauresmo in v letih 1998 – 2004 nastopala za Fed Cup ekipo Slovenije med drugim tudi v svetovni skupini.

 

Danes Tina enako uspešno sodeluje z vrhunskimi teniškimi igralkami, ki jim svetuje pri njihovem napredku in bo tako z vsem svojim kapitalom znanja in izkušenj lahko nedvomno močno pripomogla k ponovnim uspehom.

Kapetanka je drevi organizatorju tekmovanja ITF oddala prijavni list nominiranih igralk, ki se bodo v Eliat-u, Izrael v štirih izenačenih tekmah od 6.- 9. februarja 2013 pomerile z nasprotnicami v 1. Europsko/Afriški kvalifikacijski skupini, v kateri se reprezentanca nahaja. Nominirane igralke so: Polona Hercog, Nastja Kolar, Andreja Klepač, Katarina Srebotnik.

 

Reprezentantke so bodo na kraju dogodka zbrale in začele na nastop pripravljati 2. februarja 2013.

 

Znano je tudi kdo bo zastopal preostale udeleženke kvalifikacijskega turnija. Žreb bo opravljen 14. januarja, ko bo znano, s kom se bo najprej v skupini merila Slovenija. Mogoče nasprotnice so ekipe:

 

Austria:  Tamira Pasek, Yvonne Meusburger, Patricia Mayr-Achleitner, Nicole Rottmann Captain: Jurgen Waber

 

Belarus:  Victoria Azarenka, Olga Govortsova, Ilona Kremen, Aliaksandra Sasnovioch Captain: TBC

 

Bosnia-Herzegovina: Jasmina Tinjic, Jelena Simic, Jasmina Kajtazovic, Anita Husaric Captain: TBC

 

Bulgaria: Tsvetana Pironkova, Dia Evtimova, Elitsa Kostova, Isabella Shinikova Captain: Dora Rangelova

 

Croatia: Petra Martic, Donna Vekic, Tereza Mrdeza, Ana Konjuh Captain: Iva Majoli Maric

 

Georgia: Sofia Shapatava, Sofia Kvatsabaia, Ekaterine Gorgodze Captain (playing): Margalita Chakhnashvili

 

Great Britain: Heather Watson, Laura Robson, Anne Keothavong, Johanna Konta Captain: Judy Murray

 

Hungary: Timea Babos, Greta Arn, Katalin Marosi, Reka Luca Jani Captain: Levente Baratosi

 

Israel: Shahar Peer, Julia Glushko, Keren Shlomo, Valeria Patiuk Captain: Amos Mansdorf

 

Luxembourg: Anne Kremer, Claudine Schaul, Laura Correia Captain: Frank Eicher

 

Netherlands: Kiki Bertens, Arantxa Rus, Richel Hogenkamp, Bibiane Schoofs Captain: Manon Bollegraf

 

Poland: Agnieszka Radwanska, Urszula Radwanska, Paula Kania, Magda Linette Captain: Tomasz Wiktorowski

 

Portugal: Maria Joao Koehler, Michelle Larcher de Brito, Barbara Luz, Margarida Moura Captain: Pedro Cordeiro

 

Romania: Sorana Cirstea, Simona Halep, Irina Begu, Andreea Mitu Captain: Marius Comanescu

 

Turkey : Cagla Buyukakcay, Pemra Ozgen, Basak Eraydin, Ipek Soylu Captain: TBC

Slovenija v 1. evro-afriški skupini Pokala Federacij

 

Slovenija je po porazu s Francijo v letu 2012 izpadla v 1. Evro-afriško skupino Pokala Federacij. Za ponoven vstop med najboljše reprezentance sveta se bo borila februarja 2013.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.