prijava_e
Novice : Arhiv novic 2014 : April 2014

Arhiv novic - april 2014

Polona Hercog, Grega Žemlja, Tadeja Majerič, Mike Urbanija in Nina Potočnik v četrtfinalih mednarodnih turnirjev

bm, 30.04.2014

Še en uspešen dan je za našimi igralci in igralkami, saj so se z zmagami v drugem krogu v četrtfinale uvrstili Polona HERCOG, Grega ŽEMLJA, Tadeja MAJERIČ, Mike URBANIJA in Nina POTOČNIK. Srečanje drugega kroga bo v četrtek odigral še Blaž ROLA.

Še naprej po povratku na igrišča po poškodbi zelo dobro igra Polona HERCOG. V drugem krogu WTA turnirja v portugalskem Oeirasu je premagala 6. postavljeno Čehinjo Lucie SAFAROVO, 26. igralko lestvice WTA. Polona je bila boljša z rezultatom 6-3 4-6 6-2. V četrtfinalu bo igrala s 1. nosilko, Španko Carlo SUAREZ NAVARRO, 16. igralko sveta.

Tudi drugi povratnik po poškodbi oz. zdravstevnih težavah Grega ŽEMLJA se dobro drži v kitajskem An-Ningu, kjer je v drugem krogu premagal 322. igralca sveta, Španca Roberta ORTEGA-ALMEDO. Grega je srečanje dobil po razburljivem zaključku tretjega niza. Končni izid se je glasil 6-2 3-6 7-6(6). V četrtfinalu bo njegov nasprotnik Hrvat Nikola MEKTIĆ, 309. igralec lestvice ATP.

V Aningu pa je četrtfinalistka Tadeja MAJERIČ. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ je s 6-2 6-3 premagala Kitajko Xinyun HAN, 309. igralko sveta. V naslednjem krogu jo čaka dvoboj z Bolgarko Aleksandrino NAYDENOVO, 376. igralko lestvice WTA.

Naslednji četrtfinalist je Mike URBANIJA na Futuresu v Karlskroni na Švedskem. Mike, ki je na turnirju 4. nosilec je v drugem krogu s 6-2 7-5 premagal Finca Jessea KIURUJA in bo v četrtfinalu igral s Švedom Milošem SEKULICEM, 726. igralcem lestvice ATP.

Na zmagoviti poti pa je ta teden na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v italijanskem Salsomaggioreju Nina POTOČNIK. V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagala Italijanko Beatrice TORELLI. V četrtfinalu bo igrala z Italijanko Georgio BRESCIO (ITF-121).

Danes bo v drugem krogu na turnirju v Ostravi nastopil še Blaž ROLA, ki bo igral z Madžarom Martonom FUCSOVICSEM, 182. igralcem sveta.

Od nadaljevanja nastopov na turnirjih pa so se poslovili Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je na Futuresu v Izraelu s 3-6 3-6 izgubil z Belgijcem Christopherjem HEYMANOM, Petra RAMPRE je na Floridi na ITF turnirju (50.000 $) z 2-6 6-4 0-6 izgubila z Američanko Taylor TOWNSEND, to je bil Petrin sedmi zaporedni poraz, Dalila JAKUPOVIĆ pa je končala z nastopi na 25.000 $ vrednem turnirju v Wiesbadnu. Premagala jo je srbska igralka Vesna DOLONC, ki je slavila s 6-1 3-6 6-4.

Andreja KLEPAČ in Sandra KLEMENSCHITS sta izgubili četrtfinalno srečanje v konkurenci dvojc v Oeirasu. S 6-4 5-7 10-3 sta ju premagali Čehinja Eva HRDINOVA in Rusinja Valeria SOLOVYEVA. TUKAJ.

Polona Hercog, Blaž Rola in Tom Kočevar Dešman zmagali v uvodnih srečanjih

bm, 29.04.2014

Dobri slovenski nastopi v prvih krogih turnirjev tega tedna se nadaljujejo. Po včerajšnjih zmagah Grega ŽEMLJE in Mikea URBANIJE so danes zmage zabeležili Polona HERCOG, Blaž ROLA in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Dve uri je za zmago nad 72.igralko sveta, leto dni starejšo Švicarko Stefanie VOEGELE potrebovala naša najboljša igralka Polona HERCOG. To je bilo njuno tretje medsebojno srečanje in Polona je še tretjič zmagala. Vsa tri srečanja so bila zelo izenačena, prvič pa je Polona za zmago potrebovala tri nize. Njena naslednja nasprotnica bo 6. nosilka Lucie SAFAROVA, 27. letna levičarka iz Češke, ki je prejšnji teden skoraj presenetila Mario SHARAPOVO.

Prvi korak proti novi zmagi na turnirjih serije ATP Challenger je v Ostravi na Češkem napravil Blaž ROLA. Tudi njemu je v prvem krogu nekaj težav povzročil 33. letni domačin Jan MINAR. Blaž je po izgubljenem prvem nizu odlično nadaljeval in na koncu slavil s 5-7 6-0 6-2.

Po šestih zaporednih porazih v uvodnih krogih turnirjev serije Futures je prvo zmago dočakal Tom KOČEVAR DEŠMAN. Na Futuresu v izraelskem Askhelonu je s 7-5 6-3 premagal domačina Dekela BARA.

Ni pa šlo po načrtih Janzu SEMRAJCU. Na ATP Challengerju v Caliju se je moral posloviti že v prvem krogu, kjer ga je premagal 31. letni Kolumbijec Carlos SALAMANCA. TUKAJ.

Grega Žemlja po šestih porazih dočakal zmago, uspešno tudi Mike Urbanija in Andreja Klepač

bm, 28.04.2014

Po šestih zaporednih porazih je prvo zmago dočakal tudi Grega ŽEMLJA. V kitajskem An-Ingu je na ATP Challengerju v prvem srečanju turnirja na katerem je 2. nosilec premagal domačina Mao-Xin GONGA z rezultatom 4-6 7-5 6-2.

Z zmago je začel nastope na Futuresu v švedski Karlskroni Mike URBANIJA. V prvem krogu je s 7-5 6-4 premagal Finca Henrika SILLANPAA . Zmagio je začinil z devetimi asi.

Na WTA turnirju v Oreiasu sta Andreja KLEPAČ in Sandra KLEMENSCHITS v prvem krogu s 3-6 6-4 [10-8] premagali 4. nosilki Janette HUSAROVO in Barboro ZAHLAVOVO STRYCOVO.

TUKAJ.

Filip Jakob Zupančič in Tjaša Jerše zmagovalca OP 18 v Radomljah

bm, 27.04.2014

V Radomljah se je končalo OP do 18 let za fante in dekleta. Pri fantih je odprto prvenstvo osvojil Filip Jakob ZUPANČIČ (Zklub), ki je bil v finalu s 7-5 6-2 boljši od Anžeta LOVIŠČKA (TaBre).

Pri dekletih je zmagala Tjaša JERŠE (Tc-Lj), ki se je morala v finalu potruditi za zmago nad Laro PROSENJAK (ŽtkMb). Tjaša je končno slavila z rezultatom 6-4 3-6 7-6(7). TUKAJ.

Na Fin 14 v Kopru zmagovalca Rok Komac in Kaja Juvan

bm, 27.04.2014

Zmagovalec turnirja A FIN 14 v Kopru je Rok KOMAC(Igor). V finalu je s 6-2 6-3 premagal Gašperja BEZJAKA. (Br-Mb).

B turnir je osvojil Žiga LEPIN (Jaki), ki je v finalu z 9-3 Vida RAKITO (Celje).

A turnir deklic je osvojila Kaja JUVAN (Šplus). V finalu je s 6-3 6-3 premagala domačinko Lian BENEDEJČIČ (Koper).

B turnir deklic je osvojila Sara OGNAJANOVIĆ (Jaki). V finalu je z 9-2 premagala Sašo TEPAVČEVIČ (Otočec).

V konkurenci dvojic sta pri dečkih slavila Rok KOMAC (Igor) in Aleks GRLJ (Koper), pri deklicah sta bili najboljši Lian BENEDEJČIČ (Koper) in Sheila GLAVAŠ (Talos).

V konkurenci mešanih dvojic sta slavila Dan TROŠT SLAPNIK (Maja) in Sheila GLAVAŠ (Talos).

Foto A. Živin TUKAJ.

V Radomljah na OP 18 znani polfinalisti, v Kopru na FIN 14 končali prve kroge

bm, 26.04.2014

Na OP 18 za fante in dekleta, ki poteka v Radomljah so znani polfinalistipri fantih in finalistki pri dekletih. Pri fantih so se v polfinale uvrstili Nik KRAPEŽ, Filip Jakob ZUPANČIČ, Miha OKORN in Anže LOVIŠČEK.

Pri dekletih sta že znani finalistki. Za naslov zmagovalke se bosta pomerili Tjaša JERŠE in Lara PROSENJAK.

Na FIN 14 v Kopru so končali s tekmami prvega kroga med posamezniki, v konkurenci dvojic so znani četrtfinalisti in četrtfinalistke. V Kopru poleg turnirja posameznikov in dvojic igrajo tudi turnir mešanih dvojic. TUKAJ.

Teniški igralci in igralke se selijo na nove turnirje, začenja Grega Žemlja na Kitajskem

bm, 26.04.2014

Igralci in igralke so se že presili na nove profesionalne članske turnirje po svetu.

Polona HERCOG, ki je dovbro začela nastope po vrnitvi na igrišča se je preselila v portugalski Oeiras na WTA turnir z nagradnim skladom 250.000 $. V prvem krogu bo igrala s Švicarko Stefanie VOEGELE. 77. igralko lestvice WTA.

Naslednji povratnik po zdravstvenih težavah, Grega ŽEMLJA, ki je ta teden izpadel v prvem krogu ATP Challengerja v Shenzhenu bo novo priložnost iskal na challengerju v kitajskem An-Ningu. Tudi ta ima nagradni sklad 50.000 $+H, Grega pa bo zasedal mesto drugega nosilca. V prvem krogu bo igral s 26. letnim domačinom Mao-Xin GONGOM, ki je dobil posebno povabilo.

Tretji Slovenec, ki bo ta teden nastopil na turnirjih višjega ranga je Blaž ROLA. Iz Južne Amerike se je preselil v češko Ostravo na ATP Challenger z nagradnim skladom 85.000 €. Na turnirju bo 4. nosilec, v prvem krogu bo igral s 33. letnim domačinom Janom MINARJEM, ki je dobil posebno povabilo. To bo nov naskok Blaža ROLE na prvo stoterico teniških igralcev.

Janez SEMRAJC ostaja v kolumbiji, kjer bo nastopil na ATP Challengerju v Caliju (40.000 $). V prvem krogu bo igral z 31. letnim domačinom Carlosom SALAMANCO, 274. igralcem lestvice ATP.

Zaradi poškodbe oz. krajše bolezni za nastop nista pripravljena Aljaž BEDENE in Blaž KAČIČ.

Tadeja MAJERIČ, ki je presenetljivo hitro izgubila na turnirju v Naningu bo ta teden nastopila na nekoliko močnejšem turnirju (50.000 $) v Aningu.

Na turnirju z enakim nagradnim skladom je na Floridi prijavljena Petra RAMPRE.

V nemškem Wiesbadnu bo na ITF turnirju (25.000 $) nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. Med mladinkami bo prihodnji teden še zadnjo priložnost za osvojitev točk, ki jih potrebuje za nastop v glavnem turnirju prvega turnirja za grand slam iskala Nina POTOČNIK. V ponedeljek bo na Kitajskem nastopil Grega ŽEMLJA, na WTA turnirju na Portugalskem pa bo v prvem krogu dvojic nastopila Andreja KLEPAČ. S Sandro KLEMENSCHITS bosta igtrali proti Janette HUSAROVI in Barbori ZAHLAVOVI STRYCOVI. TUKAJ.

Nina Potočnik, Manca Pislak in Tamara Zidanšek klonile na zadnji stopnici konkurence dvojic na turnirjih ITF

bm, 26.04.2014

Nina POTOČNIK je kot zadnja Slovenka končala nastope med posameznicami na ITF turnirju 1. ranga v Franciji. V četrtfinalu jo je z rezultatom 4-6 6-1 7-5 premagala Avstralka, 97. mladinka sveta, Seone MENDEZ. Avstralka je še tretje srečanje zapovrstjo dobila v treh nizih.

Na ITF turnirju 3. ranga v Bolgariji je v finalu konkurence dvojic nastopila Tamara ZIDANŠEK. S soigralko Anno BLINKOVO sta finalno srečanje z Ukrajinkama Anastasiyo FEDORYSHYN in Maryno VEKSLER izgubili s 7-5 4-6 [9-11].

Sta pa imeli priložnost okititi se z naslovom zmagovalk Manca PISLAK in Nina POTOČNIK, a tudi njima ni uspelo. V Franciji sta se namreč uvrstili v finale ITF turnirja 1. ranga, potem ko sta v polfinalu s 3-6 6-3 [10-4] premagali rusko dvojico Veronica MIROSHNICHENKO in Natalia VIKHLYANTSEVA. V finalu sta igrali s 5. nosilkama turnirja dvojic, Kitajkama Qiu Yu YE in Xiaodi YOU in izgubili z rezultatom 6-7(6) 3-6. Vse tri so osvojile lepo število točk za svetovno mladinsko lestvico in upamo, da bo vsaj ena izmed njih na prihodnji lestvici med najboljšo stoterico na svetu. TUKAJ.

Sven Lah zmagovalec turnirja TE 16 v Brnu, Kristina Novak, Anja Gal in Jan Kupčič izgubili polfinala v Trnavi

bm, 26.04.2014

Sven LAH je na turnirju TE 16 v Brnu, turnir je 2. kategorije, dosegel lep mednarodni uspeh. Zanesljivo je opravil z vsemi nasprotniki in se zapisal med zmagovalce. Turnir je zaključil s finalno zmago, ko je s 6-2 7-6(5) premagal tretjega nosilca, Čeha Antonina BOLARDTA.

Na poti do finala je zmagal štirikrat, izločil pa je med drugim tudi 2. in 6. nosilca turnirja. Tudi v polfinalu je bil zelo suverenin, ko je s 6-3 6-1 premagal Čeha Mareka DUBSKYA.

V Tranavi pa so naše deklice na turnrju TE 14 z nastopi končale v četrtfinalu. Niko RADIŠIČ je s 6-3 6-1 premagala 2. nosilka Čehinja Anna KYNCLOVA, Kristina NOVAK je s 3-6 2-6 izgubila s 4. nosilko, Rusinjo Varvaro GRACHEVO, Anja GAL pa je s 4-6 2-6 izgubila s 3. nosilko Čehinjo Sabino DRABKOVO.

Še enkrat več pa so dobro nastopili naši igralci in igralke v konkurenci dvojic. V polfinale se je uvrstil Jan KUPČIČ, ki je igral v paru s Slovakom Samuelom PAULOVCAKOM ter Kristina NOVAK in Anja GAL. Polfinalna srečanja so sicer izgubili, a znova pokazali, da imamo igralke in igralce, ki znajo odlično igrati dvojice.

Ta teden je bila namreč finbalistka tudi Tamara ZIDANŠEK v Bolgariji, Nina POTOČNIK in Manca PISLAK pa bosta naslov med dvojicami naskakovali v Franciji. Ker za mladinske lestvice štejejo tudi točke osvojene med dvojicami jim prav te lahko pomagajo k višjim uvrstitvam na mednarodnih mladinskih lestvicah.

Čestitke vsem, še posebej pa seveda zmagovalcu Svenu LAHU. TUKAJ.

Ta konec tedna nastopajo igralci in igralke v kategorijah do 14 in do 18 let, iz Kopra rezultati v živo

bm, 26.04.2014

Praznični konec tedna naši mladi igralci in igralke preživljajo na turnirju do 14 let, ta poteka v Kopru in na turnirju do 18 let, ki se odvija v Radomljah.

Že v četrtek so v Radomljah opravili kvalifikacije fantje, včeraj so začeli z glavnima turnirjema fantje in dekleta.

V Radomljah je prijavljenih 40 igralcev, prvi nosilec je Nik KRAPEŽ in 20 igralk, prva nosilka je Tjaša JERŠE. V prvem krogu je Blaž GVARDJANČIČ presenetil 4. nosilca Jureta FRANKA in se po zmagi v drugem krogu nad Andrejem ŠUŠTARŠIČEM uvrstil v četrtfinale.

Pri dekletih so že znane vse četrtfinalistke. Izgubili sta dve nosilki. Mojca MEJAK je v drugem krogu izločila Klavdijo BUKOVEC, Lara PROSENJAK pa Stanio RAKOČEVIĆ.

Na FIN 14 v Kopru je v A turnirju prijavljenih 48 igralcev, v B turnirju pa 17 igralcev. Prvi nosilec A turnirja je Rok KOMAC.

Pri deklicah je v A turnirju prijavljenih 38 igralk, v B turnirju je prijavljenih 15 deklic. Prva nosilka A turnirja bo Kaja JUVAN.

Na obeh turnirjih, tako do 18 kot do 14 let potekata tudi turnirja dvojic, na FIN 14 pa zdaj tudi že tradicionalni turnir mešanih dvojic. V koperu so odigrali tekme prvega kroga in tako pri dečkih kot pri deklicah so znani četrtfinalisti v konkuremnci dvojic.

Rezultate iz Kopra lahko v živo spremljate TUKAJ.

Razpored tekem veteranske lige 2014

bm, 25.04.2014

Objvaljamo razpored tekem in seznam ekip, ki bodo nastopile v letošnji veteranski ligi.

Liga se s 1. krogom začne 6.5.2014.

Razpored in seznam ekip najdete TUKAJ.

Nina Potočnik četrtfinalistka v Franciji, Manca Pislak izgubila, odlično nastopa v Brnu tudi Sven Lah

bm, 24.04.2014

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v francoskem Beaulieu se je Nina POTOČNIK uvrstila v četrtfinale. Na izjemno močno zasedenem turnirju je premagala še drugo igralko elitne stoterice, 14. letno Rusinjo Evgenyo LEVASHOVO, 42. mladinko sveta in 6. nosilko turnirja. Nina je bila boljša z rezultatom 4-6 6-1 7-5.

Ni pa uspela uvrstitev v četrtfinale Manci PISLAK. V tretjem krogu je izgubila s 14. nosilko, Francozinjo Lucie WARGNIER, 87. mladinko sveta, ki je bila boljša z rezultatom 6-3 4-6 6-1.

V konkurenci dvojic so bile v četrtfinalu tri Slovenke. Končno smo dočakali, da sta dve naši dekleti združili moči in zaigrali skupaj in to se jima je obrestovalo. Manca PISLAK in Nina POTOČNIK sta v drugem krogu s 6-3 7-5 izločili prvi nosilki Romunko Ioano DUCU in Francozinjo Margot YEROLYMOS.

V četrtfinalu je bila še tretja naša igralka, Hana MRAZ. Igrala je v paru z Romunko karolo Patricio BEJENARU, v drugem krogu pa sta s 6-2 7-5 premagali 7. nosilki, Rusinji Anno JAKOVLJEVO in Dario KRUZHKOVO

. V četrtfinalu je prišlo do slovenskega obračuna, boljši sta bili Nina POTOČNIK in Manca PISLAK, ki sta se z zmago 6-2 6-4 uvrstili v polfinale.

TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov na WTA turnirju v Marrakechu

bm, 24.04.2014

Polona HERCOG je na WTA turnirju v maroškem Marrakechu nastope končala v četrtfinalu. Potem, ko je v drugem krogu s 6-1 6-4 premagala 20. letno Belgijko Alison UYTVANCK, 88. igralko lestvice WTA, je v četrtfinalu izgubila z 21. letno Španko Mario-Tereso TORRO-FLOR 71. igralko lestvice WTA. Kljub temu, da se Španka v letošnji sezoni ne more pohvaliti z dobro formo, saj je na zadnjih sedmih turnirjih dosegla samo dve zmagi, kar šestkrat pa se je poslovila že v prvem krogu, je bila tokrat za odtenek boljša in je zmagala s 7-6(3) in 7-6 (5).

Srečanje je trajalo 2 uri in 4 minute, Španka pa je imela ob koncu prednost devetih točk. V vsakem nizu sta igralki po enkrat izgubili svoj začetni udarec.

V Marrakechu je nastopila tudi Andreja KLEPAČ, ki se je s soigralko Sandro KLEMENSCHITS uvrstila v polfinale. V prvem krogu sta jima nasprotnici srečanje predali, v četrtfinalu pa sta s 6-3 6-3 premagali Izraelki Shahar PEER in Julio GLUSHKO.

V polfinalu sta s 4-6 6-3 [4-10] izgubili s Poljakinjo Katarzyno PITER in Ukrajinko Maryno ZANEVSKO.

TUKAJ.

Na TE 14 v Trnavi še en uspešen dan za našimi igralkami in igralci, odlično se v Brnu drži tudi Sven Lah

bm, 24.04.2014

Za našimi mladimi igralkami in igralci je na turnirju TE 14 v slovaški Trnavi zelo uspešen dan. V vseh današnjih nastopih so bili uspešni.

Kristina NOVAK je s 6-1 6-1 premagala 6. nosilko, Avstrijko Arabello KOLLER in bo v četrtfinalu igrala s 4. nosilko, Rusinjo Varvaro GRACHEVO, 80. igralko lestvice TE do 14 let.

Nika RADIŠIČ je s 6-1 6-3 premagala 5. nosilko, Rusinjo Irino SHETININO in jo v četrtfinalu čaka obračun z 2. nosilko, Čehinjo Anno KYNCLOVO ( TE - 24).

Anja GAL je s 7-5 6-2 premagala Slovakinjo Kiaro PETROVICKO. V četrtfinalu bo igrala s 3. nosilko, Čehinjo Sabino DRABKOVO (TE - 40).

Dobro pa naša dekleta igrajo tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se oba para uvrstila v četrtfinale. Tam bodo nastopile Kristina NOVAK in Anja GAL ter Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ.

Pri dečkih je v konkurenci dvojic četrtfinalist Jan KUPČIČ, ki iga v paru s Slovakom Samuelom PAVLOVCAKOM.

Na turnirju TE 16 v Brnu, turnir je drugega ranga pa odlično igra Ptujčan Sven LAH. V dosednjem poteku turnirja še ni oddal niza, nanizal pa je štiri gladke zmage in se uvrstil v polfinale. V tretjem krogu je s 6-1 6-3 premagal 2. nosilca, Čeha Tomasa JIROUSEKA, v četrtfinalu pa je bil s 6-2 6-1 boljši od 6. nosilca, Švicarja Jakuba PAULA. V pofinalu bo igral s 3. nosilcem Čehom Marekom DUBSKYM.

Na turnirju TE 14 v Solinu je v drugem krogu izgubil Miha VELIČKI. S 6-1 6-1 ga je premagal 1. nosilec, Hrvat Karlo SUEVIĆ (TE - 31). V konkurenci dvojic bo pri dečkih v drugem krogu nastopil Tim TEKAVEC, pri deklicah pa se je Katja HRKAČ, ki igra v paru z domačinko Andreo ZEČEVIĆ že uvrstila v polfinale.

Na turnirju TE 16 v Budimpešti je v drugem krogu izgubil Luka MIKLAVČIČ. S 6-3 6-4 ga je premagal 4. nosilec, Italijan Federico BERTUCCIOLI TUKAJ.

V Ljubljani je bila skupščina TZS

bm, 24.04.2014

V Kristalni palači v ljubljanskem BTC Cityu se je včeraj odvijala redna lestna skupščina Teniške zveze Slovenije. Prisotnih je bilo 16 predsednikov oz. pooblaščencev teniških klubov, ki so sprejeli letna poročila in finančni načrt za leto 2014. Podrobnosti bodo razvidne iz zapisnika, ki bo objavljen v naslednjih dneh. TUKAJ.

Polona Hercog se vrača z zmago, poraza Tadeje Majerič in Nastje Kolar

bm, 24.04.2014

Prvi nastop po Avstraliji je danes opravila naša prva igralka Polona HERCOG. Na WTA turnirju v Marrakechu je igrala s 25. letno Kitajko Shuai ZHANG, 7. nosilko, trenutno pa 40. igralko sveta in prepričljivo zmagala z rezultatom 6-2 6-2. V drugem krogu bo igrala z 20. letno Belgijko Alison VAN UYTVANCK, 88. igralko lestvice WTA.

Po tekmi je Polona HERCOG sporočila: " Tekma je bila precej težja kot govori rezultat.Vedela sem, da bom morala biti napadalna od samega začetka in biti jaz tista, ki bo diktirala tempo. Naloga po tako dolgi pavzi ni bila lahka. Vesela sem, da mi je uspelo.Rezerve v igri so še in nivo svoje igre bom skušala višati iz tekme v tekmo. Jutri me čaka nova preizkušnja in vanjo grem na enak način kot danes".

V kitajskem Nanningu je že v drugem krogu končala z nastopi na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ Tadeja MAJERIČ. Že v prvem krogu se je prva nosilka turnirja je mučila z Japonko Chiaki OKADAUE, a zmagala s 6-4 6-4, v drugem krogu pa ni šlo več. 19. letna Japonka Riko SAWAYANAGI, šele 526. igralka lestvice WTA je bila boljša s 6-2 2-6 6-2.

Še en slovenski nastop se je na članskih turnirjih končal s porazom. V ameriškem Charlottesvillu je na ITF turnirju (50.000 $) nastopila Nastja KOLARin izgubila. Po pričakovanju jo je čakalo težko delo, saj je bila na drugi strani mreže 8. nosilka, 19. letna domačinka Grace MIN, ki je prejšnji teden osvojila enako vreden turnir v Dothanu. Po drugi strani je Nastja na prvi dveh turnirjih, ki ju je ta mesec odigrala v ZDA ostala brez zmage.

Kot zanimivost velja omeniti, da je Grace MIN leta 2013 na dveh grand slamih izločila sve Slovenki. V Parizu je bila boljša od Polone HERCOG, v Wimbledonu pa od Tadeje MAJERIČ.

Grace MIN je bila usodna tudi za Nastkjo KOLAR, ki tako tudi v tretjem nastopu na ameriški turneji turnir zapušča že po prvem krogu. Grace MIN je bila boljša s 4-6 6-2 6-2. TUKAJ.

Kristina Novak, Nika Radišič in Anja Gal uspešne v drugem krogu turnirja v Trnavi, Luka Miklavčič v Budimpešti

bm, 23.04.2014

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Trnavi so bile v drugem krogu uspešne Nika RADIŠIČ, Anja GAL in Kristina NOVAK, izgubila je Tina CVETKOVIČ.

Nika RADIŠIČ je s 6-1 6-3 premagala Slovakinjo Barboro CIBAKOVO, Anja GAL je bila s 4-6 6-2 6-2 boljša od Latvijke Anne JAKOVLEVE, Kristina NOVAK pa je s 6-0 6-3 premagala Slovakinjo Leo REMENAROVO.

Na turnirju TE 16 v Budimpešti se je v drugi krog uvrstil Luka MIKLAVČIČ. V prvem krogu je s 7-5 6-1 premagal domačina Morica BUDINSZKYA.

Na turnirju v Solinu na nastop čaka Miha VELIČKI. TUKAJ.

Nina Potočnik in Manca Pislak uspešni v Franciji, z nastopi končali Bor Schweiger Mužar in Nika Zupančič v Tunisu, Tamara Zidanšek v finalu dvojic v Bolgariji

bm, 22.04.2014

Manca PISLAK je dosegla pomembno zmago na ITF turnirju 1. ranga v francoskem Beaulieu. V drugem krogu je s 6-2 6-0 premagala 34. mladinko sveta, Kitajko Xiaodi YOU, 4. nosilko turnirja.

V naslednjem krogu jo čaka 14. nosilka, Francozinja Lucie WARGNIER, 87. igralka mladinske svetovne lestvice.

Še drugo zmago je dosegla tudi Nina POTOČNIK, ki je v s 3-6 7-5 6-4 premagala 12. nosilko, Britanko Freyo CHRISTIE, 76. mladinko sveta.

Na ITF turnirju 5. ranga v Tunisu je prvo zmago v karieri v glavnem turnirju mladinskega ITF turnirja dosegel Bor SCHWEIGER MUŽAR. Premagal je Tunizijca Mohameda Alija BELLALOUNO s 4-6 6-2 6-2. V drugem krogu je igral z 8. nosilcem, Rusom Mikhailom SOKOLOVSKIYIM in izgubil s 6-7(6) 0-6.

V prvem krogu glavnega turnirja v Tunisu je izgubila Nika ZUPANČIČ. S 7-6(3) 6-4 jo je premagala Belgijka Vicky GEURINCKX. S tem so slovenski igralci in igralke nastope v Tuniziji končali.

Z nastopi med posameznicami je v Bolgariji v prvem krogu ITF turnirja 3. ranga končala Tamara ZIDANŠEK, ta teden s 101. mestom najvišje uvrščena Slovenka na svetovni teniški lestvici. Program konca prejšnjega tedna, ko je v dveh dneh odigrala kar pet srečanj od tega štiri med posameznicami in osvojila turnir je pustil posledice in danes je izgubila v prvem krogu. S 6-4 6-3 jo je premagala domačinka Petia ARSHINKOVA.

Bolje ji gre v konkurenci dvojic, kjer igra s soigralko Anno BLINKOVO iz Rusije. Z dvema zmagama sta se uvrstili v polfinale. TUKAJ.

Težave z zapestjem Aljaža Bedeneta v Vercelliju,poraz Petre Rampre v ZDA in Janeza Semrajca v Braziliji

bm, 22.04.2014

Aljaž BEDENE se je na ATP Challengerju v italijanskem Vercelliju zaradi težav s pšoškodbo zapestja poslovil že v prvem krogu. S 6-3 6-2 je tretjega nosilca turnirja posameznikov premagal 19. letni Britanec Kyle EDMUND, 292. igralec sveta, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij. V prvem nizu je Britancu, ki je izvrstno serviral (izgubil je vsega 5 točk na svoj začetni udarec) za zmago zadostoval en odvzem servisa. V drugem nizu sta oba igralca servirala slabše pri čemer je prednjačil Aljaž, ki je svoj začetni udarec izgubil kar trikrat. Razmerje osvojenih točk je bilo na koncu 58-38 v korist EDMUNDA.

Aljaž BEDENE bo tako na vrnitev med najboljših 100 igralcev na svetu moral še počakati, koliko časa pa je odvisno od tega, kako bo s poškodbo zapestja, ki ga muči že nekaj časa. Kot je zapisal na svojem Facebook profilu kljub bolečinam današnjega srečanja ni želel predati, a so bile bolečine prehude, da bi lahko iztržil kaj več. Odpovedati bo tako moral naslednje načrtovane in že prijavljene turnirje, pod vprašajem pa je tudi nastop na Roland Garrosu, drugem grand slam turniju sezone.

Aljažu želimo čimprejšnje okrevanje.

Petra RAMPREje na ITF turnirju v Charlottesvillu (50.000 $) v prvem krogu igrala s Kazahstanko Yulio PUTINTSEVO in izgubila z 1-6 4-6.

Na članskih turnirjih je bo danes nastopil še Janez SEMRAJC, ki je v prvem krogu ATP Challengerja v Santosu igral s Portugalcem Gastaom ELIASOM.

Zanimivo je, da je Janez SEMRAJC v Santosu nadomestil Blaža ROLO, ki je nastop odpovedal, igral pa je prav z predvidenim Blaževim nasprotnikom. Žreb ga je s tem postavil na mesto drugega nosilca, česar pa ni izkoristil.

Gastao ELIAS je bil boljši z rezultatom 6-3 in 6-4. V prvem nizu je Janez trikrat izgubil začetni udarec, v celotnem srečanju pa je naredil vrsto neprisiljenih napak, ki so ga na koncu pokopale. V drugem nizu je namreč pri izidu 4-5 serviral, a na svoj servis naredil tri zaporedne neprisiljene napake in zadno igro izgubil brez dobljene točke.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek na robu stoterice najboljših mladink na svetu

bm, 21.04.2014

Tamari ZIDANŠEK je zmaga v Plovdivu prinesla najboljšo uvrstitev v karieri na svetovni mladinski teniški lestvici ITF. Zavihtela se je na 101. mesto na svetu in je trenutno najvišje uvrščena Slovenka. Druga med Slovenkami je ta teden Manca PISLAK na 122. mestu, sledita pa Nina POTOČNIK na 127. mestu in Hana MRAZ, ki je na 151. mestu.

Pri fantih ostaja najvišje uvrščen Slovenec Maks TEKAVEC na 796. mestu. Na evropski teniški lestvici TE v kategoriji do 14 let nimamo igralca ali igralke med prvimi 100, pri dekletih do 16 let pa je Hana MRAZ uvrščena na 78. mesto. TUKAJ.

Tina Cvetkovič, Anja Gal, Kristina Novak in Nika Radišič uspešne v Trnavi, Miha Velički v Solinu

bm, 21.04.2014

Naši mladi igralci in igralke ta teden nastopajo na treh turnirjih serije Tennis Europe.

Na turnirju do 14 let v Trnavi so z zmagami začele nastope Tina CVETKOVIČ, Kristina NOVAK, Nika RADIŠIČ in Anja GAL. Tina je s 6-1 6-0 premagala Slovakinjo Katrino KUZMOVO, Anja je bila s 6-1 7-6(0) boljša od druge domačinke Nine STANKOVSKE, Kristina je s 6-1 6-1 premagala Čehinjo Ivano SEBESTOVO, Nika RADIŠIČ pa je s 6-3 6-3 premagala Čehinjo Sofio MILATOVO.

Slabše sta se odrezala fanta. Jan KUPČIČ je s 3-6 2-6 izgubil z Ukrajincem Volodymyrovim MALAKHOVIM, od Filipa Jeffa PLANINŠKA pa je bil s 6-1 6-0 boljši 2. nosilec Romun Stefan PALOSI.

Na turnirju Salona Open v Solinu je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah Miha VELIČKI zmagal tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-4 6-1 je premagal Finca Ronija RIKKONENA.

Izgubila sta Tim TEKAVEC, s 6-3 6-2 ga je premagal Hrvat Duje AJDUKOVIĆ in Tin KRSTULOVIĆ od katerega je bil s 4-6 6-4 6-1 boljši Hrvat Admir KALENDER.

Izgubila je tudi Katja HRKAČ. S 7-6(4) 6-4 jo je premagala Avstrijka Anita GAVRAN

TUKAJ.

Belinger Alja in Samuel Pate osvojila turnir FIN 12, v Rogaški zmagala Stefany Grlj in Grega Kokalj

bm, 21.04.2014

V Litiji, Novi Gorici in Rogaški Slatini se končujejo turnirji FIN 12 in OP 16.

Turnirji za deklice do 12 let v Novi Gorici in za dečke do 12 let v Litiji ter turnir za fante do 16 let v Rogaški so zaradi dobre udeležbe povišani v 2. rang.

Turnir FIN 12 za deklice v Novi Gorici je osvojila Alja BELINGER (Šplus). V finalu je z rezultatom 7-5 6-4 premagala Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr). Zelo izenačena sta bila polfinalna dvoboja v katerih je Alja BELINGER s 4-6 6-2 6-0 premagala Kristino KOFOL, Tjaša KLEVIŠAR pa je bila s 6-7(5) 6-2 7-6(4) boljša od Gaje Katerine TURK.

Pri dečkih je bil na turnirju FIN 12 v Litiji najboljši Samuel PATE (Pvald). V finalu je s 6-2 6-3 premagal Blaža VIDOVIČA (Ptuj).

V polfinalu je Samuel PATE gladko, s 6-0 6-1 odpravil presenetljivega polfinalista Luna OBRULA, Blaž VIDOVIČ pa se je moral za zmago nad nepostvaljenim polfinalistom Martinom GRILJEM s 6-4 2-6 6-2 močno potruditi.

V FIN B turnirju do 12 let je Nik SPOLENAK (Celje) s 6-3 6-2 premagal Miho KASTELECA (ŠtkVe).

Turnir deklet do 16 let v Rogaški Slatini je dobila Stefany GRLJ (Koper), ki je v finalu gladko, s 6-2 6-0 premagala 1. nosilko Moni POTRČ (Br-Mb).

Na turnirju fantov do 16 let sta se za naslov borila Grega KOKALJ (AsLit) in Tino KOVAČIČ (Br-Mb). Slavil je Grega KOKALJ, ki je zmagal s 7-6(2) 6-3.

Grega KOKALJ je v polfinalu s 7-5 7-5 premagal Nicka CMAGERJA, Tino KOVAČIČ je bil s 6-2 4-6 6-2 boljši od Nejca SITARJA.

V Rogaški sta potekala tudi turnirja dvojic.

Pri dekletih sta zmagovalki Nina KOLAR in Lara PROSENJAK, pri fantih sta turnir osvojila Nejc SITAR in Grega KOKALJ, ki sta v finalu s 6-3 6-1 premagala Nicka CMAGERJA in Jana VEHOVCA. TUKAJ.

Blaž Rola s 111. mestom najvišje uvrščen Slovenec na lestvici ATP

bm, 21.04.2014

Nova lestvica ATP je potrdila, da je Blaž ROLA ta teden najvišje uvrščen Slovenec in s 111. mestom najvišje v karieri doslej.

Za eno mesto je prehitel Aljaža BEDENETA, ki je na 112. mestu. Tretji Slovenec je Blaž KAVČIČ na 123. mestu, še naprej pa po lestvici drsi Grega ŽEMLJA, ki je padel na 166. mesto. Janez SEMRAJC je ta teden na 307. mestu, ostali igralci pa ostajajo okrog uvrstitev iz prejšnjega tedna.

Na ženski računalniški lestvici WTA je Polona HERCOG, ki bo ta teden nastopila v Marakechu na 69. mestiu, sledijo pa ji Tadeja MAJERIČ (127), Petra RAMPRE (211), Nastja KOLAR (236), Dalila JAKUPOVIĆ (249) in Maša ZEC PEŠKIRIČ (277). TUKAJ.

Manca Pislak in Nina Potočnik začeli z zmagama, Tamara Zidanšek, Nika Kozar in Lara Kralj izpadle

bm, 21.04.2014

Našim najboljšim štirim mladinkam, Manca PISLAK, Nina POTOČNIK in Hana MRAZ nastopajo v Franciji, Tamara ZIDANŠEK ostaja še en teden v Bolgariji, so se ta teden na mladinskih ITF turnirjih pridružili Nika ZUPANČIČ, Bor SCHWEIGER MUŽAR , Lara KRALJ, Anže ARH in Nika KOZAR.

V glavnem turnirju so tekme prvega kroga odigrale vse tri Slovenke. Manca PISLAK je uvodno srečanje z Danko Emilie FRANCATI, 130. mladinko sveta dobila z rezultatom 6-4 6-7(4) 6-2, v drugem krogu bo igrala s Kitajko, Xiaodi YOU, 34. mladinko sveta. Nina POTOČNIK je bila v prvem krogu s 6-1 4-6 6-4 boljša od Italijanke Beatrice LOMBARDO ( ITF 257) in bo v drugem krogu igrala z Britanko Freyo CHRISTIE (ITF 76). Hana MRAZ je uvodno srečanje izgubila. S 6-1 6-1 jo je premagala Nizozemka Roos VAN DER ZWAAN.

Z nastopi med posameznicami je v Bolgariji v prvem krogu ITF turnirja 3. ranga končala Tamara ZIDANŠEK, ta teden s 101. mestom najvišje uvrščena Slovenka na svetovni teniški lestvici. Program konca prejšnjega tedna, ko je v dveh dneh odigrala kar pet srečanj od tega štiri med posameznicami in osvojila turnir je pustil posledice in danes je izgubila v prvem krogu. S 6-4 6-3 jo je premagala domačinka Petia ARSHINKOVA.

Bor SCHWEIGER MUŽAR in Lara KRALJ sta nastopila v kvalifikacijah turnirja 5. ranga v Tunisu. Bor je v prvem krogu s 6-0 6-2 premagal domačina (WC) Mahdija FENDRIJA, v drugem pa s 4-6 7-5 3-6 izgubil z Egipčanom Alyem ZAGHLOULOM.

Lara KRALJ je bila v prvem krogu s 6-3 6-1 boljša od domačinke Rayen TURKI (WC), v drugem krogu pa je s 7-5 6-7(5) 1-6 izgubila z Nemko Beatrice BRAUN.

V glavnem turnirju bo kljub porazu nastopil Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki se je vanj uvrstil kot srečni poraženec in Nika ZUPANČIČ, ki je bila v glavni turnir uvrščena neposredno. Na precej močnejši turnir 2. ranga pa sta se v slovaški Piestany odpravila Nika KOZAR in Anže ARH. Oba sta že končala z nastopi. Nika je bila 9. nosilka kvalifikacij, v prvem krogu pa je s 6-3 6-1 premagala domačinko Lucio ONDRASKOVO. V drugem krogu jo je nato ustavila Čehinja Natalie CVACKOVA, ki je zmagala z rezultatom 7-6(4) 7-5. Uvodno srečanje pa je izgubil Anže ARH. Boljši je bil Slovak Andrej GLVAC s 6-4 7-5.

Na turnirju TE 14 v Splitu sta se skozi kvalifikacije prebila Tin KRSTULOVIĆ in Miha VELIČKI, v glavnem turnirju je tudi Tim TEKAVEC. Uspešna je bila v kvalifikacijah na istem turnirju v konkurenci deklic Katja HRKAČ.

Luka MIKLAVIČ je nastopil v kvalifikacijah turnija TE 16 v Budimpešti in se uvrstil v glavni turnir. TUKAJ.

Janez Semrajc uspešno čez kvalifikacije Santosa, neuspešen povratek Grega Žemlje, poraz Katarine Srebotnik

bm, 21.04.2014

Janez SEMRAJC je uspešno preskočil kvalifikacije na ATP Challengerju v Santosu. V zadnjem nastopu je s 6-1 6-0 premagal 30. letnega srbskiga levičarja Nikolo ČIRIĆA, ki je izločil prvega nosilca kvalifikacij Ricarda HOCEVARJA.

Povratek na teniška igrišča pa ni bil uspešen za našega Grega ŽEMLJO na ATP Challengerju v kitajskem Shenzenu. V prvem krogu ga je v uri in sedmih minutah premagal domačin, 23. letni Ze ZHANG, ki je bil boljši z rezultatom 6-1 6-1.

Po krajši pavzi se je na igrišča vrnilaKatarina SREBOTNIK, a njen povratek ni bil uspešen. Tokrat je nastopila v Stuttgartu (710.000 $), njena soigralka pa je bila 26. igralka sveta v konkurenci dvojic, Rusinja Anastasia PAVLYUCHENKOVA. Tretji nosilki turnirja dvojic sta v prvem krogu igrali z relatuivno neznanima igralkama, Belorusinjo Aliaksandro SASNOVICH in Latvijko Diano MARCIKEVICOVO. Zato lahko njuno zmago s 5-7 6-3 [10-8] označimo za precejšnje presenečenje.

Še višje sta v Marakechu postavljeni Andreja KLEPAČ in Sandra KLEMENSCHITS. Na turnirju dvojic sta 2. nosilki, v prvem krogu pa bosta njuni nasprotnici Čehinja Petra CETKOVSKA in Južnoafričanja Chanelle SCHEEPERS. TUKAJ.

Blaž Rola bo na stoterico moral še počakati, Janez Semrajc začel z zmago v Santosu

bm, 20.04.2014

Blaž ROLA je na ATP Challengerju v Sao Paulu v današnjem finalu igral s 30. letnim domačinom, rojenim prav v Sao Paulu, Rogeriom DUTRA SILVO. Za DUTRO je bil to daleč najboljši nastop v tej sezoni, saj se na dosedanjih turnirjih ni prebil dlje od drugega kroga. Gre za izkušenega igralca, ki je doslej osvojil štiri turnirje serije Challenger in več turnirjev serije Futures. Najvišje v karieri je bil leta 2013 na 84. mestu. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje.

Blaž ROLA, ki je odigral zanj morda najpomembnejše srečanje v dosedanji karieri, saj bi ga zmaga izstrelila med najboljših 100 igralcev na svetu je morda podlegel tudi omenjeni priložnosti, zagotovo pa se mu pozna tudi utrujenost iz prejšnjih težkih srečanj, DUTRA SILVI danes ni bil kos. Brazilec je slavil dokaj gladko s 6-4 6-2 po uri in 15-tih minutah srečanja.

Kljub porazu bo Blaž na novi teniški lestvici dosegel svojo najboljšo uvrstitev v karieri, 111. mesto, in mesto prvega Slovenca na lestvici ATP.

Že v naslednjih dneh pa ga čaka nastop v Santosu in nova priložnost za preboj med TOP 100 igralce.

Uspešno pa je z nastopi v kvalifikacijah ATP Challengerja v Santosu, ta je tudi naslednja postaja Blaža ROLE, ki bo v prvem krogu igral z Gastaom ELIASOM, začel Janez SEMRAJC. V uvodnem nastopu je s 6-2 6-0 odpravil domačega povabljenca Leonarda COUTA.

Janez SEMRAJC v drugem krogu igra s 27. letnim domačinom Tiagom LOPEZOM, 511. igralcem lestvice ATP.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek zmagovalka ITF turnirja 2. ranga v Plovdivu

bm, 20.04.2014

Tamara ZIDANŠEK ena naših najboljših mladink, trenutno na lestvici ITF zaseda 150. mesto, je na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Plovdivu osvojila svoj prvi mladinski turnir 2. kategorije in dosegla uspeh kariere. Danes je, tako kot včeraj, nastopila dvakrat. Najprej je v finalu pred finalom s 6-3 3-6 [10-5] premagala Ukrajinko, 5. nosilko Maryno VEKSLER.

V finalu je odlično formo samo potrdila, tekmo odigrala praktično brez napak in s 6-1 6-0 deklasirala Čehinjo Karolino NOVOTNO (ITF 271)..!

S tem pa njenih današnjih nastopov še ni konec saj bo nastopila še najmanj enkrat in sicer v polfinalu konkurence dvojic.

Tudi včerajšnji dan je bil za Tamaro v Plovdivu izjemno naporen, a hkrati uspešen. Po nekaj deževnih dneh se je namreč vreme v Bolgariji ustalilo in Tamara je morala na igrišče kar dvakrat.

Dopoldne je najprej igrala z Britanko, Georgino AXON (ITF 337) in zmagala z rezultatom 4-6 6-4 6-4.

Po uri in pol pavze pa je morala na igrišče še enkrat. Tokrat je bila njena nasprotnica Ukrajinka Gyulnara NAZAROVA (ITF 232) , ki je v drugem krogu izločila 1. postavljeno Slovakinjo Viktorio KUZMOVO ( ITF 84). Tamara je bila uspešna tudi v četrtfinalnem obračunu in se je z zmago 6-2 6-3 uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Blaž Rola v finalu Sao Paula, od ponedeljka pa najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP

bm, 19.04.2014

Blaž ROLA je se je v Sao Paulu uvrstil v finale ATP Challengerja z nagradnim skladom 42.500 $. Njegov nasprotnik je bil Francoz, 23. letni Axel MICHON, 247. igralec lestvice ATP. Blaž je še enkrat odlično zaigral in zmagal z rezultatom 6-1 6-7(2) 6-3. Zmaga mu je prinesla finale in od ponedeljka 1. mesto med Slovenci na ATP lestvici, obenem pa priložnost, da se s finalno zmago prvič v karieri uvrsti v klub TOP 100.

Blaž je odlično začel in prvi niz dobil gladko s 6-1. V drugem nizu je Blaž z breakom več vodil s 5-4 in serviral za zmago, a je Francozu uspel re-break in izenačenje na 5-5. V nadaljevanju je o zmagovalcu odločila podaljšana igra v kateri je Blaž izgubil oba prva začetna udarca in zaostal z 0-3, do konca se mu ni uspelo več pobrati in Michon je podaljšano igro dobil na 2.

Tretji niz se je začel po Blaževih željah. Gladko je dobil prvo igro na svoj servis, pri izidu 2-1 odvzel nasprotniku servis in z breakom in naslednjo svojo dobljeno servis igro povedel s 4-1. V šesti igri je še enkrat Francozu odvzel servis, povedel s 5-1 in serviral za zmago. Potem, ko je že imel meč žogo pa je v nadaljevanju servis izgubil. Michon je naslednji začetni udarec dobil in z re-breakom izid znižal na 3-5, Blaž pa je ponovno serviral za zmago. Začel je z asom in igro zanesljivo dobil ter s tem tretji, odločilni niz, s 6-3.

. Zmaga mu je v tekmi, ki je trajala 2 uri in pol, prinesla nov finale in prvo mesto med Slovenci na svetovni teniški letsvici, ki bo objavljena v ponedeljek. Čestitamo !

V nedeljeskem finalu bo ob 16. uri igral s 30. letnim Brazilcem Rogeriom DITRA SILVO, 178. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Znani nasprotniki naših igralcev in igralk na turnirjih prihodnji teden, po daljši pavzi tudi Grega Žemlja in Polona Hercog

bm, 19.04.2014

Čeprav teniški teden še ni končan, danes bo v polfinalu ATP Challengerja v Braziliji nastopil Blaž ROLA, se že lahko ozremo v prihodnji teden in pogledamo, kje bodo nastopali naši najboljši igralci in igralke.

Že danes je v kvalifikacijah WTA turnirja v Stuttgartu (710.000 $) nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. Njena nasprotnica je bila 17. letna Čehinja Katerina SINIAKOVA, 167. igralka sveta. Mlada Čehinja je bila za Jakupovičevo prehud zalogaj . Slavila je z rezultatom 6-3 6-0.

Po trimesečni pavzi se na igrišča vrača Polona HERCOG. Za prvi turnir po dolgi pavzi je izbrala maroški Marakech, turnir z nagradnim skladom 250.000 $. V prvem krogu bo igrala s 7. nosilko, Kitajko Shuai ZHANG.

Blaž ROLA še en teden ostaja v Braziliji, kjer se bo preselil v Santos na ATP Challenger (42.500 $), na katerem bo v kvalifikacijah nastopil tudi Janez SEMRAJC. Blaž ROLA bo v prvem krogu igral z Gastaom ELIASOM. Janez SEMRAJC bo v prvem krogu igral z domačinom Leonardom COUTOM (WC).

V italijanskem Vercelliju (42.500 $) bo nastopil Aljaž BEDENE. V prvem krogu bo njegov nasprotnik igralec iz kvalifikacij.

Na Kitajskem pa bo nov začetek in naskok na stare položaje na svetovni lestvici po več kot polletni pavzi zaradi zdravstvenih težav, začel Grega ŽEMLJA Za začetek bo nastopil na trdi podlagi na ATP Challengerju v kitajskem Shenzhenu (50.000 $+H). V prvem krogu bo njegov nasprotnik Kitajec Ze ZHANG.

Nastop je načrtoval tudi Blaž KAVČIČ, a ga je moral zaradi bolezni odložiti še za en teden.

Tadeja MAJERIČ se je iz Kuala Lumpurja preselila v Naning (25.000 $). Na turnirju bo 1. nosilka. Na ITF turnirju v Charlottesvillu (50.000 $) bosta nastopili Petra RAMPRE in Nastja KOLAR.Aktivne bodo tudi najboljše mladinke. Po slabih nastopih v Istresu bodo poskušale vtis popraviti na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Beaulieu-sur-Meru. Nastopile bodo Manca PISLAK, Nina POTOČNIK in Hana MRAZ.

V Plovdivu se je v polfinale uvrstila Tamara ZIDANŠEK, ki bo v Bolgariji tudi prihodnji teden, ko načrtuje nastop na ITF turnirju 3. ranga. ranga.

TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji FIN 12 v Litiji in Novi gorici ter OP 16 v Rogaški Slatini

bm, 18.04.2014

Ta konec tedna na domačih igriščih potekajo turnirju FIN 12 za dečke v Litiji in za deklice v Novi Gorici ter OP 16 v Rogaški Slatini. Vsi turnirji so se s kvalifikacijskimi obračuni že začeli.

Na FIN 12 za dečke v Litiji v A turnirju nastopa 47 igralcev, prvi nosilec turnirja pa je Samuel PATE (Pvald), 2. igralec lestvice TZS do 12 let. V B turnirju bo zaigralo 21 igralcev.

Pri deklicah, te igrajo v Novi Gorici, bo v A turnirju nastopilo 32 igralk, prva nosilka je Alja BELINGER (Šplus), 3. igralka lestvice TZS do 12 let.

Na OP do 16 let na turnirju fantov nastopa 54 igralcev. 1. nosilec turnirja je 1. igralec lestvice do 16 let Grega KOKALJ (AsLit). Pri dekletih bo nastopilo 30 igralk, prva nosilka je Moni POTRČ (Br-Mb) prva igralka lestvice TZS do 16 let. Na A turnirju do 12 let so v četrtfinalu Samuel PATE, Tilen KOVAČ, Lun OBRUL, Nejc VREČKO, Gal POTOČNIK-EMERŠIČ in Blaž VIDOVIČ. Dve srečanji še nista končani.

Na turnirju deklic do 12 let v Novo GORICI so četrtfinalistke Alja BELINGER, Ema KORŠIČ, Kristina KOFOL, Sara OGNJANOVIĆ, Katerina Gaja TURK, Alea BUBEK, Taja LONČARIČ in Tjaša KLEVIŠAR.

Na OP 16 v Rogaški Slatini so dekleta in fantje odigrali prvi krog. TUKAJ.

Blaž Rola po skoraj treh urah zlomil odpor Gonzaleza v Sao Paulu, Tamara Zidanšek čaka tekmo drugega kroga v Plovdivu

bm, 18.04.2014

Na ATP Challengerju v Sao Paulu je v četrtfinalu Blaž ROLApo nekaj manj kot treh urah izenačene tekme s 3-6 7-6(4) 7-6(4) premagal 30. letnega Argentinca Maxima GONZALEZA, 156. igralca lestvice ATP.

To je bilo njuno drugo letošnje medsebojno srečanje. V osmini finala Challengerja v Barranquili je bil v treh nizih s 4-6 6-3 7-6(4) boljši Blaž in tudi tokrat je dobil obe podaljšani igri in obe na 4.

Srečanje se je začelo s hitrim odvzemom servisa z Blaževe strani in vodstvom 2-0, nato pa krajši mrk, pet izgubljenih iger zapored in 5-2 za Gonzaleza, ki je nato tudi dobil prvi niz s 6-3.

V drugem nizu sta bila igralca poravnana do izida 5-5, ko je Blaž izgubil začetni udarec in se znašel na robu poraza. V dvanajsti igri je nato prišel do štirih prednosti, prve tri ni izkoristil, ker je vsakič napravil neprisiljeno napako, v četrto pa mu je z dvojno napako igro podaril GONZALEZ. V podaljšani igri drugega niza je ponovno z dvema neprisiljenima napakama Blaž zaostajal z 0-2, a v nadaljevanju zaigral precej bolje in podaljšano igro dobil na 4.

Tretji niz je Blaž začel slabo, v drugi igri izgubil začetni udarec in nato kljub break priložnostima v tretji in sedmi igri, ki ju ni izkoristil zaostajal z 2-5. Ob številnih neprisiljenih napakah, ki so ga dušile celotno srečanje se je pri tem izidu vendarle nekoliko zbral in dobil naslednje štiri igre, od tega dve na nasprotnikov srervis, povedel s 6-5 in serviral za zmago. A ponovni neprisiljeni napaki pri izidu 30-30 sta ga spravili ob 12. igro in v tretji tie-break v medsebojnih srečanjih. Tudi tega pa je Blaž tako kot prvega v srečanju in tistega na tekmi v Barranquili odločil v svojo korist, tudi tokrat na 4. Z uvrstitvijo v polfinale si je ponovno na široko odprl vrata med najboljšo stoterico igralcev sveta.

Na svoj drugi nastop na mladinskem ITF turnirju v Plovdivu že od torka čaka Tamara ZIDANŠEK. V Bolgariji namreč že dva dni dežuje in tudi za danes napoved ni najboljša.

TUKAJ.

Nika Radišič izgubila četrtfinale TE 14 v Zagrebu, Veronika Erjavec izgubila v četrtfinalu TE 16 v Pančevu

bm, 17.04.2014

Na turnirju TE do 14 let v Zagrebu "Mladost Grill Open 2014" se je samo Niki RADIŠIČ uspelo uvrstiti v četrtfinale, ostali naši igralci in igralke so z nastopi končali.

V četrtfinalu pa se je turnir končal tudi za Niko RADIŠIČ. Igrala je s 1. nosilko, Hrvatico Ando KARANUŠIĆ, 7 igralko lestvice TE do 14 let in izgubila s 4-6 3-6. Kljub porazu je lahko z dosežkom na turnirju v Zagrebu zadovoljna.

V tretjem krogu je Lian BENEDEJĆIČ z 2-6 5-7 izgubila z 2. nosilko, Rusinjo Dario SOLOVYEVO, 21. Evropejko do 14 let, za Marušo PLANK pa je bila prav tako v tretjem krogu usodna 9. nosilka Iva ZELIĆ, ki je bila boljša z rezultatom 7-6(4) 6-4.

Pri dečkih je Matic PODLIPNIK s 3-6 4-6 izgubil s 3. nosilcem, Hrvatom Karlom SUEVICHEM, 25 igralecm Evrope do 14 let, Tima TEKAVCA je s 6-4 6-1 premagal 10. nosilec, Čeh Ondrej STYLER, najbližje zmagi pa je bil Jan KUPČIČ, a je tudi on na koncu izgubil. Premagal ga je 4. nosilec, Čeh Jonas FOREJTKEK, ki je slavil s 7-6(5) 3-6 6-2.

V konkurenci dvojic sta polfinalno srečanje izgubili Anja GAL in Kristna NOVAK. S 6-0 2-6 10-4 sta ju premagali Španki Irene GARCERAN in Tea PAVLICIC.

Na turnirju TE 16 v Pančevu je bila zadnja slovenska predstavnica v turnirju Veronika ERJAVEC. V čtertfinalu je igrala z domačinko Tijano SPASOJEVIĆ in izgubila z rezultatom 3-6 5-7. TUKAJ.

Blaž Rola v četrtfinalu ATP Challengerja v Sao Paulu, Tadeja Majerič poražena v Kuala Lumpurju, razmišlja pa o nastopu za BiH

bm, 17.04.2014

Blaž ROLA se je v Braziliji uvrstil v četrfinale 40.000 $ vrednega ATP Challengerja v Sao Paulu. Njegov nasprotnik v drugem krogu je bil 25. letni Argentinec Guillermo DURAN, 567. igralec lestvice ATP.

V prvem nizu sta oba igralca v uvodnih igrah izgubila začwetni udarec, odločitev pa je prišla v enajsti igri, ko je Blaž še drugič odvzel servis nasprotniku in povedel s 6-5, naslednjo dvanajsto igro in prvi niz pa zaključil s tretjim asom v prvem nizu. V drugem nizu je v drugi igri Blaž izgubil svoj začetni udarec in DURAN je prišel do vodstva 3-0. Odločilna je bila četrta igra v kateri je serviral Blaž. Najdaljša igra drugega niza je prinesla kar štiri break priložnosti Argentincu, ki bi z osvojitvijo igre povedel že s 4-0, a mu to ni uspelo. Blaž je vse priložnosti Argentinca izničil z odličnimi servisi in na kooncu dobil četrto igro ter izid znižal na 1-3. Zapravljene priložnosti so pustile posledice pri Argentincu, saj ta do konca ni več osvojil nobene igre, izgubil pa je vse tri naslednje začetne udarce. Blaž je svoja dva zanesljivo dobil in končni izid se je po uri in pol glasil 7-5 6-3.

Tadeja MAJERIČ ni izkoristila ugodnega razpleta prvega kroga na WTA turnirju v Kuala Lumpurju. V drugem krogu je namreč igrala s 24. letno turško igralko Caglo BUYUKAKCAY, 150. igralko lestvice WTA, ki se je v drugi krog uvrstila potem, ko ji je srečanje v prvem krogu predala 5. nosilka, Japonka Kimiko DATE KRUMM.

Tadeja MAJERIČ je izgubila po uri in 40-tih minutah s 4-6 4-6. Statistika še pove, da je Tadeja slabo izkoriščala drugi servis, saj je bila samo 17 % (3/17). Končno razmerje točk je bilo 68 - 61 v korist zmagovalke, ki je Majeričevi odvzela začetni udarec petkrat, izgubila pa je tri svoje servise.

V tiskanim medijih pa smo zasledili izjave Tadejinega zastopnika, da obstaja možnost, da bo Tadeja MAJERIČ zaigrala za BIH na naslednjih olimpijskih igrah, to pa pomeni tudi za njihovo Fed cup ekipo, saj je nastopanje v Pokalu Federacij pogoj za nastop na olimpijadi. Spomnimo, da je Tadeja MAJERIČ letos nastop za Slovenijo v Pokalu federacij zavrnila, ker TZS ni ugodila njenim firnančnim zahtevam. TUKAJ.

Tim Tekavec, Matic Podlipnik, Nika Radišič, Lian Benedejčič, Maruša Plank in Jan Kupčič uspešni v Zagrebu, Veronika Erjavec v Pančevu

bm, 16.04.2014

Na turnirju TE do 14 let v Zagrebu so v srečanjih tretjega kroga pri dečkih zmagali zmagali Tim TEKAVEC, Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK, v tekmah drugega kroga pri deklicah pa Nika RADIŠIČ, Lian BENEDEJČIČ in Maruša PLANK.. Izgubili so Tin KRSTULOVIČ, Rok KOMAC in Kaja JUVAN.

V konkurenci dvojic sta 2. nosilki Anja GAL in Kristina NOVAK premagali 6. nosilki, Francozinji Manon LEONARD in Diano MARTYNOV ter se uvrstili v polfinale. Pri fantih so naši igralci izpadli v četrtfinalu.

Na turnirju TE do 16 let v Pančevu je Veronika ERJAVEC zmagala tudi tretjič in se uvrstila v četrtfinale.

Pri fantih je v tretjem krogu izgubil Jernej ZAPLOTNIK. TUKAJ.

Blaž Rola na ATP Cahallengerju v Sao Paulu začel z zmago, uspešna tudi Tamara Zidanšek v Povdivu

bm, 16.04.2014

Blaž ROLA je na ATP Challengerju v Sao Paulu, na turnirju je 1. nosilec, s 6-4 6-2 premagal 23. letnega domačina Joseja PEREIRO, 281. igralca lestvice ATP. PEREIRA je nekaj več odpora nudil le v prvem nizu, Blaževe zmage pa ni v nobenem trenutku ogrozil.

Blaža v drugem krogu čaka obračun s 25. letnim Argentincem Guillermom DURANOM, 567. igralcem sveta, ki se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije.

Mladinka Tamara ZIDANŠEK pa nadaljuje z dobrimi predstavami tudi na ITF turnirju 2. ranga v bolgarskem Plovdivu. V prvem krogu je Tamara, ki je 6. nosilka, s 6-1 6-2 premagala 15. letno kvalifikantko iz Romunije Andreeo Amalio ROSCA (ITF 468).

V drugem krogu bo igrala s 14. letno Britanko Georgino AXON (ITF 337). TUKAJ.

Serija turnirjev Futures in ATP Chalenger Tilia Slovenia Open 2014 za moške ter ITF za ženske priložnost za slovenske igralke in igralce

bm, 16.04.2014

Letošnja serija turnirjev Futures za moške, ITF za ženske in ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014 za moške slovenskim igralcem in igralkam, ki na svetovnih lestvicah niso uvrščeni dovolj visoko za neposredno uvrstitev v glavni turnir ali kvalifikacije prinaša priložnost, da za nastope dobijo posebno povabilo, ki ga bo podelila TZS.

Kako do posebnega povabila, ki je pogojeno z nastopanjem na članskih državnih prvenstvih pa preberite TUKAJ.

Z nastopi končal še Tom Kočevar Dešman, danes Blaž Rola, Tamara Zidanšek in Tadeja Majerič

bm, 16.04.2014

Včerajšnji dan bo še eden tistih, ki bodo odšli v hitro pozabo, saj je od vseh naših nastopajočih članov in članic napredovala samo Tadeja MAJERIČ.

Po poti ostalih je danes šel še Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je v Heraklionu na Futuresu (10.000 $) izgubil srečanje prvega kroga. Premagal ga je 20 letni Čeh David SIMUNEK, ki je slavil s 6-4 7-5.

Med posamezniki tako pri članih in članicah ostajata Blaž ROLA, katerega danes čaka nastop v prvem krogu ATP Challengerja v Sao PAULU, kjer bo igral z Brazilcem Josejem PEREIRO in Tadeja MAJERIČ bo ponoči nastopila v drugem krogu WTA turnirja v Kuala Lumpurju, igrala bo s Turkinjo Caglo BUYUKAKCAY.

Med mladinci in mladinkami bo na močnem turnirju 2. ranga v Plovdivu priložnost za napredovanje iskala Tamara ZIDANŠEK, ostala trojica mladink bo nastopila samo v konkurenci dvojic v Istresu.

Spremljali pa bomo tudi nastope našim mladih igralk in igralcev na turnirjih TE v Pančevu in Zagrebu. TUKAJ.

Tadeja Majerič uspešna v Kuala Lumpurju, porazi Nastje Kolar, Petre Rampre, Janeza Semrajca in Nine Potočnik

bm, 15.04.2014

Danes so na mednarodnih turnirjih naši igralci in igralke nastopili v prvih krogih glavnih turnirjev, žal precej neuspešno. Na WTA turnirju v Kuala Lumpurju (250.000 $) je nastopila Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu je igrala z Uzbekistanko Akgul AMANMURADOVO in zmagala s 4-6 6-2 6-0.

V drugem krogu se bo pomerila s 24. letno turško igralko Caglo BUYUKAKCAY, 150. igralko lestvice WTA.

Na ITF turnirju (50.000 $) v Dothanu je v prvem krogu nastopila Nastja KOLAR, ki se je pomerila s 17. letno Američanko Louiso CHIRICO, 337. igralkio lestvice WTA.

Američanka je bila boljša z rezultatom 6-4 6-7(6) 6-2. Nastja KOLAR tudi drugi nastop v ZDA zaključuje v prvem krogu.

Dan je zaključila Petra RAMPRE, tudi ona s porazom. Igrala je s s 1. nosilko, Belorusinjo Olgo GOVORTSOVO in izgubila s 3-6 6-2 1-6.

Na ATP Challengerju v Sao Paulu bi moral danes nastopiti Blaž ROLA, a je bila tekma prestavljena in bo tako tekmo z brazilcem Joseom PEREIRO odigral v sredo.

Danes je tako nastopil samo Janez SEMRAJC, ki je imel ugoden žreb, a ga žal ni izkoristil. Njegov nasprotnik je bil kvalifikant, 30 letni Srb Nikola ČIRIĆ, 883. igralec lestvice ATP.

V prvem nizu je o zmagovalcu odločila podalšana igra, v tej pa je bil ČIRIĆ boljši s 7-2. Janez SEMRAJC je kar trikrat izgubil začetni udarec.

V drugem nizu je Janez z breakom v četrti igri povedel s 3-1 in v nadaljevanju s 5-2. Pri izidu 5-3 je serviral za zmago v drugem nizu, a servisa v tej igri, kot tudi naslednjega v enajsti igri ni dobil, Čirić pa je bil na svoj začetni udarec uspešen in po zlu je šel drugi niz in srečanje, ki ga je srbski igralec na koncu dobil s 7-6(2) 7-5.

Na Futuresu v Heraklionu bo v sredo nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo Čeh David SIMUNEK.

Na mladinskem ITF turnirju v Istresu je v prvem krogu danes izgubila še tretja naša igralka. Nina POTOČNIK je bila 8. nosilka, že v prvem krogu pa jo je premagala 15. letna Belorusinja Vero LAPKO, 146. mladinka sveta. Ta je bila boljša s 5-7 6-3 7-5.

Vera LAPKO je sicer v izjemni formi, saj je na zadnjih petih turnirjih trikrat zmagala, enkrat izgubila v finalu in še enkrat v četrtfinalu, razmerje v zmagah in porazih pa ima 23-2.

Že včeraj sta v prvem krogu izgubili Manca PISLAK in Hana MRAZ.

So pa bila vsa tri naša dekleta uspešna v prvem krogu konkurence dvojic. Zanimivo pa je, da ima vsaka svojo soigralko iz tujine.

Na mladinskem ITF turnirju v Plovdivu, turnir je 2. ranga, bo nastopila Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu bo igrala s kvalifikantko, 15. letno Romunko Andreeo Amalio ROSCO. TUKAJ.

Na turnirju TE 14 v Zagrebu naši igralci in igralke uspešno nastopajo, Veronika Erjavec uspešna v Pančevu

bm, 15.04.2014

Na mladinskem turnirju TE do 14 let "Mladost Grill Open 2014" v Zagrebu so naši igralci in igralke zaenkrat dokaj uspešni. V prvem krogu so pri deklicah zmagale Nika RADIŠIČ, Maruša PLANK, Kaja JUVAN in Lian BENEDEJČIČ, nekoliko presenetljivo sta se v prvem krogu poslovili Anja GAL (7) in Kristina NOVAK (5), izgubili sta tudi Živa FALKNER (WC) in Tina CVETKOVIČ. Slednjo je v treh nizih s 7-6(3) 5-7 7-5 izločila 1. nosilka Anda KARANUŠIĆ, 7. mladinka Evrope do 14 let.

Pri dečkih so se v tretji krog uvrstili Matic PODLIPNIK (15), Tim TEKAVEC, Rok KOMAC (Q) in Jan KUPČIČ (13). V drugem krogu sta izpadla Filip Jeff PLANINŠEK in Miha VELIČKI (Q).

Na turnirju TE 16 v pančevu bo v drugem krogu nastoopil Jernej ZAPLOTNIK, v prvem pa je že izgubil Luka MIKLAVČIČ. Naša edina predstavnica pri dekletih Veronika ERJAVEC je dvakrat zmagala in se uvrstila v tretji krog, doslej pa nasprotnicam še ni namenila niti igre. TUKAJ.

Na svetovnih teniških lestvicah brez večjih sprememb za naše igralke in igralce

bm, 14.04.2014

Svetovne teniške lestvice ta teden ne prinašajo bistvenih sprememb slovenskim igralcem in igralkam.

Na vrhu pri moških ostaja Aljaž BEDENE (111), sledijo pa mu Blaž ROLA (121), Blaž KAVČIČ (124), Grega ŽEMLJA (164), Janez SEMRAJC (306), Nik RAZBORŠEK ( 546), Mike URBANIJA (606) in Tom KOČEVAR DEŠMAN (780).

Tudi na ženski lestvici ni vidnejših sprememb. Vodilna Slovenka na lestvici WTA je še naprej Polona HERCOG (67), ki se prihodnji teden vrača na teniška igrišča, sledijo pa ji Tadeja MJERIČ (134), Petra RAMPRE (203), Nastja KOLAR (230), Dalila JAKUPOVIĆ (250), Maša ZEC PEŠKIRIČ (274) in Polona REBERŠAK (591). TUKAJ.

OP za člane in članice osvojila Žiga Deržič in Maša Marc, v Novi Gorici znani zmagovalci turnirja 8-11 let

bm, 14.04.2014

Na OP za člane in članice v Domžalah smo dobili zmagovalca. Turnir se je igral v teniškem centru Ten-Ten, v katerem so pred leti nastopali profesionalni igralci na takrat odlično zasedenem ATP Challengerju. Kasneje je objekt dolgo časa sameval, zdaj pa ga lastniki ponovno oživljajo in tudi OP za člane in članice je ena od potez, ki poskuša vrniti teniško življenje v ta kompleks.

Pri fantih je v finalu Žiga DERŽIČ (Breži) s 6-3 6-3 premagal Domna VERTOTA (Tc-Lj).

Domen VERTOT je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal Naceta OGOREVCA, Žiga DERŽIČ je bil s 6-4 6-2 boljši od Jureta FRANKA.

Turnir članic je osvojila Maša MARC (Ol-Lj), ki je v finalu s 6-0 6-0 premagala Saro DJURDJEVIĆ (Sl-Lj).

Na turnirju 8-11 let v Novi Gorici so zmagali:

MINI tenis dečki : Mark Iztok LUNDER (Tabre)

MINI tenis deklice: Ana Tara PRAČEK (Koper)

MIDI tenis dečki : Nejc ŠKORJANC (Šplus)

MIDI tenis deklice: Ema ŠKOLARIS (NGor)

tenis do 10 let dečki: Bor ARTNAK (ASLit)

Tenis do 10 let deklice : Elena PLESNIČAR (Ngor).

Tenis do 11 let dečki: Bor ARTNAK (AsLit)

Tenis do 11 let deklice: Maja ZUCCHIATI (NGor) TUKAJ.

Manca Pislak in Hana Mraz poraženi v prvem krogu Istresa, Maša Zec Peškirič izgubila v kvalifikacijah Dothana

bm, 13.04.2014

Nov teniški teden je na profesionalnih članskih teniških turnirjih začela Maša ZEC PEŠKIRIČ na ITF turnirju v ameriškem Dothanu (50.000 $). Bila je prva nosilka kvalifikacij, a tega ni upravičila, saj se je poslovila že v prvem krogu. Premagala jo je 220 mest nižje uvrščena igralka na lestvici WTA, 19. letna domačinka Jan ABAZA. Američanka je bila boljša s 7-6 6-3. Maša je v tekmi odservirala 10 asov, a naredila tudi kar 11 dvojnih napak.

V Dothanu sta za nastop prijavljeni še Petra RAMPRE in Nastja KOLAR, ki bosta nastopili v glavnem turnirju.

Naše najboljše mladinke ta teden igrajo na ITF turnirju v Istresu.

Prva je nastopila naša trenutno najvišje uvrščena igralka na mladinski svetovni lestvici, ta teden je na 118. mestu, Manca PISLAK. V prvem krogu je igrala z Britanko Mirabelle NJOZE, 166. mladinko sveta in izgubila z rezultatom 4-6 1-6.

Neuspešna je bila tudi Hana MRAZ. Njena nasprotrnica je bila 17. letna Avstrijka Julia GRABHER, 143. igralka lestvice ITF. Avstrijka je prepričljivo slavila s 6-0 6-2.

Na nastop še čaka Nina POTOČNIK, ki je 8. nosilka turnirja, v prvem krogu pa bo igrala z Belorusinjo Vero LAPKOVO.

Na WTA turnirju v Kuala Lumpurju, ki se igra na trdi podlagi in ima nagradni sklad 250.000 $ bo nastopila Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu bo v torek igrala z 29. letno Uzbekistanko Akgul AMANMURADOVO, trenutno 725. igralko lestvice WTA, za katero bo to šele drugi letošnji nastop na turnirju serije WTA.

Na ATP Challengerju v Sao Paulu (40.000 $+H) bosta nastopila Blaž ROLA in Janez SEMRAJC. Oba sta v glavnem turnirju, Blaž ROLA , ki je prvi nosilec turnirja pa se bo še enkrat poskušal približati magični stotici na svetovni teniški lestvici. Njegov prvi nasprotnik bo v torek 23. letni domačin Jose PEREIRA, 283. igralec lestvice ATP.

Janez SEMRAJC bo v prvem krogu igral s kvalifikantom TUKAJ.

V Kopru končano drugo Primorsko prvenstvo v tenisu

bm, 13.04.2014

Na igriščih ŠRC Bonifika v Kopru se je končalo drugo Primorsko prvenstvo v tenisu.

Udeležba je bila odlična, saj se ga je udeležilo kar 83 mladih primorskih teniških upov. Primorski prvaki po kategorijah so:

Tenis fantje do 15 let: Aleks GRLJ (Koper),

tenis fantje do 13 let: Dan TROŠT SLAPNIK (Maja),

tenis deklice do 13 let: Urška FRELIH UHELJ (Morje),

tenis do 11 let dečki: Robert KORELC (Proten),

tenis do 11 let deklice: Laura KOREN (Koper),

TŠ do 14 let deklice Lana DESANČIČ (Koper),

TŠ do 14 let dečki: Luka MATIČ (Koper),

TŠ do 18 let dekleta: Eva SAU (Koper),

MINI tenis dečki: Benjamin BORLINI (Koper),

MINI tenis deklice: Ana Tara PRAČEK (Koper),

MIDI tenis dečki: Benjamin BORLINI (Koper),

MIDI tenis deklice: Laura KOREN (Koper).

Obiščite tudi našo facebook stran https://www.facebook.com/pages/Teniska-Zveza-Slovenije/211638752250523

Fotografije nastopajočih v vseh kategorijah si oglejte TUKAJ.

Nika Zupančič in Veronika Erjavec osvojili trunir dvojic v Novem Sadu, prihodnji teden naši mladi igralci in igralke v francoskem Istresu, Zagrebu in Pančevu

bm, 12.04.2014

Teden se je končal z zmago naše dvojice Nika ZUPANČIČ in Veronika ERJAVEC na turnrju TE 16 v Vinkovcih. V finalu sta s 6-3 6-2 premagali srbski par Olga DANILOVIĆ in Jovana VUKOVIĆ, drugi nosilki turnirja dvojic in tako nadaljevali dobre nastope naših dvojic na mednarodnih mladinskih turnirjih.

Tudi prihodnji teden bodo naši mladi igralci in igralke aktivni na mednarodni sceni. Naše najboljše mladinke bodo nastopile na mednarodnem mladinskem ITF turnirju 2. ranga v francoskem Istresu. V Franciji so prijavljene Manca PISLAK, Hana MRAZ in Nina POTOČNIK.

Na turnirju TE do 16 let v Pančevu je v glavnem turnirju prijavljen Jernej ZAPLOTNIK, v kvalifikacijah pa sta nastopila Luka MIKLAVČIČ, ki se je uvrstil v glavni turnir in Matic ZAPLOTNIK, kateremu to ni uspelo. Pri dekletih bo v glavnem turnirju nastopila Veronika ERJAVEC.

Precej številnejša pa je udeležba v Zagrebu na tradicionalnem mednarodnem turnirju TE do 14 let, "Mladost Grill Open".

Pri dečkih je v kvalifikacijah nastopilo 9 dečkovin dve deklici. Pri dečkih sta se v glavni turnir uvrstila Rok KOMAC in Miha VELIČKI, neposredno pa so vanj že uvrščeni Matic PODLIPNIK, Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC, Filip Jeff PLANINŠEK in Tin KRSTULOVIĆ. Pri deklicah sta v kvalifikacijah izgubili Tina TAVČAR in Taya TOŠIĆ, v glavnem turnirju pa bodo nastopile Anja GAL, Kristina NOVAK, Nika RADIŠIČ, Kaja JUVAN, Lian BENEDEJČIČ, Tina CVETKOVIČ in Maruša PLANK. TUKAJ.

Aljaž Bedene izgubil polfinale na ATP Challengerju v Mersinu

bm, 12.04.2014

Aljaž BEDENE je izgubil polfinalno srečanje na ATP Challengerju v turškem Mersinu (64.000 €).

Po dveh urah in pol ga je premagal 1. nosilec, 109. igralec sveta, 26. letni Španec Pere RIBA s 7-6(7) 6-2.

Srečanje se je začelo z dvema breakoma, saj sta oba igralca svoja začetna udarca izgubila. Izjemno priložnost za zmago v prvem nizu je Aljaž izpustil v sedmi igri, ko je imel na servis Ribe tri zaporedne break žogice (0-40) a jih ni izkoristil, kot tudi ne še dveh, ki si ju je priboril v tem nizu. Na drugi strani je imel Riba še osem priložnosti za break, a tudi on ni izkoristil nobene. Niz je bil tako odločen v podaljšani igri. Tudi v tej je prvi prišel do mini breaka Aljaž, a se je Riba vrnil in v nadaljevanju izkoristil tretjo zaključno žogo za prvi niz, ki ga je dobil na 7.

V drugem nizu je Aljaž izgubil začetni udarec dvakrat, Riba pa je vse svoje servise dobil in niz je šel v roke Španca s 6-2. Ključen v srečanju je bil Aljažev izkoristek drugega servisa, ki je bil samo 39 % (19/48), v nasprotju s Špancem, ki je izkoristil 51 % (14/27) drugih začetnih udarcev. Končno razmerje točk je bilo 97-87 v korist Španca.

To je bil njun prvi medsebojni obračun. Pere RIBA je danes dokazal, da je v dobri formi, saj je v začetku marca osvojil turnir v Panami, kjer je v finalu premagal Blaža ROLO, na zadnjem turnirju pred Mersinom pa je izgubil v četrfinalu.

To je bila njegova 11. zmaga v zadnjih 12-tih srečanjih in ga bo pripeljala v prvo stoterico na lestvici ATP, medtem ko bo Aljaž BEDENE ostal uvrščen okrog 110. mesta. TUKAJ.

Ta konec tedna OP za člane in članice, turnir 8-11 let ter RR do 14 let (iz Litije rezultati v živo)

bm, 12.04.2014

Ta konec tedna v Domžalah na OP igrajo člani in članice.Pri članih nastopa 30 igralcev, prvi nosilec turnirja je 15. igralec lestvice TZS Maks TEKAVEC.

Pri članicah nastopa 20 igralk, prva nosilka je 10. igralka lestvice TZS Sara DJURDJEVIĆ.

Na RR turnirjih, ki se igrajo v Litiji, Domžalah, Radovljici in Mariboru nastopa 85 igralcev in 68 igralk do 14 let, najmlajše v kategoriji 8-11 let, prijavljenih je 112 igralk in igralcev pa gosti Nova Gorica.

Rezultate RR turnirja iz Litije lahko spremljate v živo TUKAJ.

Aljaž Bedene v polfinalu ATP Challengerja v Mersinu

bm, 12.04.2014

Na ATP Challengerju v Mersinu se Aljaž BEDENE bori za nov naslov na turnirjih serije ATP Challenger, ki bi mu istočasno prinesel vrnitev med najboljših 100 igralcev na svetu.

Naloga v četrtfinalu po pričakovanju ni bila pretežka. Njegov nasprotnik je bil trenutno 367. igralec sveta, 28. letni Simone BOLLELI, ki pa je že bil leta 2009 na 36. mestu lestvice ATP.

Srečanje je bilo v prvem nizu zelo izenačeno, oba igralca sta odlično servirala, si sicer priigrala vsak nekaj priložnosti za break (Aljaž 4, Bolelli 7), a so ostale vse neizkoriščene, tako da je o zmagovalcu odločila podaljašana igra. V tej je Bolelli osvojil vsega tri točke, dve na svoj in eno na Aljažev servis in Aljaž je podaljšano igro gladko dobil.

V drugem nizu je Aljaž obdržal dober servis, Bolelli je popustil in Aljaž je z dvema breakoma iz šestih priložnosti drugi niz osvojil na 2.

Po uri in štiridesetih minutah se je tretji nosilec turnirja veselil zmage s 7-6(3) 6-2 in uvrstitve v polfinale.

Njegov nasprotnik v polfinalu bo 1. nosilec, 109. igralec sveta, 26. letni Španec Pere RIBA. To bo njun prvi medsebojni obračun. Pere RIBA je v dobri formi, saj je v začetku marca osvojil turnir v Panami, kjer je v finalu premagal Blaža ROLO, na zadnjem turnirjem pred Itajaio pa je izgubil v četrfinalu.

TUKAJ.

Tina Cvetkovič izgubila četrtfinale v Vinkovcih, Veronika Erjavec in Nika Zupančič v finalu dvojic

bm, 11.04.2014

Tina CVETKOVIČ, ki se je edina izmed slovenskih predstavnikov uvrstila v četrtfinale turnirja TE 14 v Vinkovcih je četrtfinalno srečanje izgubila. Z 1-6 6-1 6-2 jo je premagala Hrvatica Iva ZELIĆ, trenutno 126. igralka lestvice TE do 14 let, na turnirju v Vinkovcih pa 7. nosilka.

S tem so se v Vinkovcih slovenski nastopi končali, bosta pa na turnirju TE 16 v Novem Sadu v finalu konkurence dvojic nastopili Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ. TUKAJ.

Eva Zagorac izgubila četrtfinale na ITF turnirju v Bolu na Braču

bm, 10.04.2014

Eva ZAGORAC se je ta teden na turnirjih serije ITF prebila najdlje med dekleti. V Bolu na Braču je na 10.000 $ vrednem turnirju nastopila v svojem prvem profesionalnem četrtfinalu in ga izgubila s Hrvatico Ivo MEKOVEC. Ta je bila bila boljša s 6-0 3-6 6-2. TUKAJ.

Na turnirjih TE 14 v Vinkovcih in TE 16 v Novem Sadu napredovala samo Tina Cvetkovič

bm, 10.04.2014

Na turnirju TE 16 v Novem Sadu so naši igralci in igralke končali z nastopi. V tretjem krogu sta izgubila Nejc SITAR in Veronika ERJAVEC.

Od Nejca SITARJA je bil s 6-1 6-1 boljši 8. nosilec, Bolgar Kaloyan VALCHEV, 165. igralec lestvice TE.

Veronika ERJAVEC je 3-6 1-6 izgubila s 1. nosilko, Grkinjo Eleni CHRISTOFI, 25. igralko lestvice TE.

V konkurenci dvojic sta se v četrtfinalu poslovila Nick CMAGER in Jan VEHOVEC.

V polfinale pa se je uvrstil Matic ZAPLOTNIK, ki igra z Nizozemcem Samom Van DIJKOM in dvojica Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ. Dekleti sta izločili prvi nosilki Eleni CHRISTOFI in Zinovio VANEVO.

Na turnirju TE do 14 let v Vinkovcih se je v četrtfinale uvrstila samo Tina CVETKOVIČ. Tina je v prvem nizu povedla s 5-3, pri tem izidu pa ji je Hrvatica Lorena GAVRIĆ srečanje predala.

V tretjem krogu je pri fantih izgubil Matic PODLIPNIK. S 6-4 6-2 ga je premagal 1. nosilec, Britanec Jack DRAPER, 29. Evropejec do 14 let.

V konkurenci dvojic so v četrtfinalu izgubili Matic PODLIPNIK in Jan KUPČIČ ter Tim TEKAVEC, ki je igral v paru z Jackom DRAPERJEM.

Deklice so v konkurenci dvojic končale z nastopi že v drugem krogu. TUKAJ.

V veljavi je dopolnjen registracijski pravilnik

bm, 10.04.2014

Obveščamo vas, da je UO TZS na redni seji 11.3.2014 potrdil predlog sprememb Registracijskega pravilnika TZS, ki ga je pripravila Tekmovalno registracijska komisija TZS.

Registracijski pravilnik je začel veljati 1.4.2014.

Najpomembnejše spremembe, ki jih prinaša pravilnik so:

Prve registracije in podaljašnja registracij bodo odslej mogoča tudi kadarkoli izven obeh prestopno-registracijskih rokov. V tem primeru bo nadomestilo za registracijo oz. podaljašnje višje (glej cenik).

Podrobneje je opredeljen postopek registracijje, ki se opravlja preko spletne aplikacije na naslovu http:// www.tzsinfosys.si.

Vsi potrebni podatki in dokumenti za registracijo se vnašajo on-line in jih ni potrebno več pošiljati na TZS.

Teniška organizacija mora, pred prvo registracijo, novega člana seznaniti z vsemi veljavnimi pravnimi akti TZS in to potrditi ob zaključku on-line registracijskega postopka na spletni strani.

S sklepom, ki je priloga pravilnika je imenovan registracijski organ, ki je pristojen za vodenje postopkov izvedbe registracij.

Trajanje pavziranja v primeru neplačila odškodnine za prestop je 12 mesecev za vse kategorije.

Določen je nov način izračuna odškodnine v primeru prestopa igralcev in igralk.

Igralec oz. igralka mora imeti v primeru prestopa poravnane vse obveznosti do kluba, pri čemer ga pavziranje ne odvezuje plačila obveznosti do kluba, temveč samo plačila odškodnine.

Celotno vsebino Registracijskega pravilnika in sklep o imenovanju registracijskega organa najdete na spletni strani TZS po zavihkom Pravila, pravilniki oz. TUKAJ.

Aljaž Bedene v četrtfinalu ATP Challengerja v Mersinu, Eva Zagorac v četrtfinalu v Bolu na Braču

bm, 10.04.2014

Prva je z nastopi danes opravila Eva ZAGORAC. V Bolu na Braču je na ITF turnirju (10.000 $) v drugem krogu s 6-3 6-4 premagala Natalijo ŠIPEK in se uvrstila v četrtfinale. V četrtfinalu bo v petek ob 10. uri igrala z 8. nosilko, Hrvatico Ivo MEKOVEC.

Na ATP Challengerju v Mersinu je v drugem krogu nastopil Aljaž BEDENE.

Njegov nasprotnik je bo 23. letni Francoz Jonathan EYSSERIC, 258. igralec lestvice ATP.

Aljaž se je moral za zmago potruditi predvsem v prvem nizu, katerega je dobil v podaljšani igri, v drugem pa je nalogo rutinsko dokončal in na koncu slavil s 7-6(5) 6-3 ter se uvrstil v četrtfinale. Srečanje je trajalo uro in 22 minut.

V prvem nizu sta bila oba igralca zanesljiva pri začetnem udarcu, tako da na nobeni strani ni bilo priložnosti za break. V drugem nizu je Aljaž, ki je sicer v srečanju odserviral 8 asov, vse v prvem nizu, izgubil en začetni udarec, Francoz dva. Aljaž je bil na koncu v točkah boljši z 69 - 58.

TUKAJ.

Na mednarodnih članskih turnirjih dan, ki ga bodo naši igralci in igralke hitro pozabili

bm, 10.04.2014

Za našimi igralci in igralkami v članski konkurenci je dan, ki ga bodo želeli hitro pozabiti. Na mednarodnih turnirjih so namreč prav vsi, ki so včeraj nastopili, izgubili.

Na Futuresu v Puli je v prvem krogu nastopil Tomislav TERNAR in s Francozom Theom FOURNERIEM izgubil 6-0 6-7(6) 2-6, potem ko je imel v drugem nizu štiri meč žoge.

Prav tako je v prvem krogu v Puli izgubil Mike URBANIJA. S 6-3 6-4 ga je premagal Srb Laslo DJERE.

V prvem krogu je izgubil še tretji naš predstavnik, Tom KOČEVAR DEŠMAN. V grškem Heraklionu se ni resneje upiral 3. nosilcu, Špancu Carlosu GOMEZU HERRERI, 368. igralcu lestvice ATP.

Med dekleti je danes v ameriškem Pelhamu (25.000 $) kot prva nastopila Petra RAMPRE. Tudi ona neuspešno, saj jo je v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala na lestvici WTA 100 mest nižje uvrščena, 21. letna Norvežanka Ulrikke EIKERI.

Za njo je igrala Maša ZEC PEŠKIRIČ in tudi ona se je hitro poslovila. 31. letna Avstralka Anastasia RODIONOVA, 223. igralka sveta (leta 2010 pa že 62.) je bila boljša s 6-2 6-2.

Zadnja je nastopila Nastja KOLAR. Tudi ona je na turnirju v Pelhamu, v prvem krogu pa je igrala z 18. letno domačo kvalifikantko Američanko Peggy PORTER, 704. igralko lestvice WTA. Po dobljenem prvem nizu s 6-4, sta v drugem nizu igralki odločili v podaljšani igri, ki jo je dobila domaččinka na 4. V tretjem nizu pa je PORTERJEVA samo potrdila zmago. Končni izid se je glasil 6-4 7-6(4) 6-3.

Na WTA turnirju v Katowicha je v prvem krogu konkurence dvojic izgubila Andreja KLEPAČ. S soigralko Sadro KLEMENSCHTITS, s katero sta bili postavljeni za 3. nosilki sta s 3-6 6-1 [3-10] izgubili s Poljakinjo Paulo KANIO in Rusinjo Valerijo SOLOVYEVO. TUKAJ.

Nejc Sitar in Veronika Erjavec uspešna v Novem Sadu, Tina Cvetkovič in Matic Podlipnik v Vinkovcih

bm, 09.04.2014

Na turnirju TE 16 v Novem Sadu sta se med posamezniki v tretji krog uvrstila Njec SITAR in Veronika ERJAVEC.

Nejc SITAR je v drugem krogu s 6-3 6-2 premagal italijanskega kvalifikanta Carla DONATA. Naš drugi predstavnik pri fantih v drugem krogu Nick CMAGER, je z 2-6 2-6 izgubil s 6. nosilcem, Romunom Ioanom Luco VIDANOM.

Med dekleti je Veronika ERJAVEC v drugem krogu s 6-2 6-0 premagala domačinko Jovano SAMOĆETO, medtem ko je Nina KOLAR s 5-7 4-6 izgubila s 5. nosilko Olgo DANILOVIĆ iz Srbije.

V konkurenci dvojic so se pri fantih v četrtfinale uvrstili Nick CMAGER in Jan VEHOVEC ter Matic ZAPLOTNIK, ki igra v paru s Samom Van DIJKOM.

Pri dekletih so četrtfinalistke Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ ter Evgenija BURGER, ki igra v paru z Makedonko Jano TANEVSKO.

Na turnirju TE do 14 let v Vinkovcih sta se v tretji krog uvrstila Matic PODLIPNIK in Tina CVETKOVIČ.

Matic PODLIPNIK je s 6-2 6-2 premagal Francoza Killiana LIMOUSINA, Tina CVETKOVIČ je bila s 6-3 7-6(5) boljša od domačinke Leonarde JANKO.

V drugem krogu sta izgubila Sheila GLAVAŠ in Tim TEKAVEC

V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale uvrstila Matic PODLIPNIK in Jan KUPČIČ, TUKAJ.

Poraz Blaža Role v Braziliji, Aljaž Bedene zmagal v uvodnem srečanju ATP Challengerja v Mersinu, Eva Zagorac v četrtfinalu v Bolu

bm, 09.04.2014

Na ATP Challengerju v brazilski Itajai je danes v prvem krogu nastopil Blaž ROLA. Blaž je bil na turnirju prvi nosilec, njegov nasprotnik v prvem krogu pa je bil 180. igralec sveta, 28. letni Argentinec Martin ALUND.

Po dobri predstavi v Davisovem pokalu tokrat Blaž ni zaigral na svojem nivoju, predvsem ni bil razpoložen pri začetnem udarcu. Tega je izgubil štirikrat, kar je ALUNDU, ta je izgubil začetni udarec samo enkrat, zadostovalo za zmago s 6-4 6-3. Srečanje je trajalo uro in pol, Argentinec pa je na koncu osvojil 14 točk več kot Blaž (64-50).

Aljaž BEDENE pa je uspešno začel nastope na ATP Challengerju v Mersinu. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil avstrijski kvalifikant, 25. letni Nicolas REISSIG, 502. igralec lestvice ATP.

Prvi niz je Aljaž dobil s 7-6(0). V drugem nizu je odločitev padla v sedmi igri, v kateri je Aljaž nasprotniku odvzel servis, to pa mu je zadostovalo za končni uspeh. Drugi niz je dobil s 6-4.

Srečanje je trajalo uro in 22 minut. Aljaž je bil v točkah boljši s 73-63.

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču se je Eva ZAGORAC uvrstila v četrtfinale, potem ko je v drugem krogu s 6-3 6-4 izločila Natalijo ŠIPEK. TUKAJ.

Polona Hercog se na igrišča vrača čez dva tedna

bm, 08.04.2014

Polona HERCOG se po treh mesecih rehabilitacije in treninga, vrača na teniška igrišča. V zadnjem mesecu je vadba potekala s polno intenziteto in pod obremenitvami, ki jih zahteva kakovosten trening. Bolečina je občasno še prisotna predvsem pri servisu, vendar je to po mnenju zdravnikov in fizioterapevta normalno. Tik pred odhodom na turnir v Marakeš (turnir se začne 21. aprila), bo iz preventivnih razlogov opravila še zadnje slikanje poškodovanega rebra.

"Za menoj je več kot mesec dni intenzivnega treninga. Fizično mislim, da še nikoli nisem bila bolj pripravljena, saj sem ogromno časa preživela na atletskih stezah in v fitnesu. Sem pa vesela, da so tudi teniški treningi predvsem v zadnjih treh tednih, minili brez težav in po programu. Bolečina je občasno še prisotna, vendar sem tega že vajena in vem, da moram skozi to fazo. Večino časa preživljam v Varaždinu, kjer imam odlične pogoje. Poleg kondicijskega trenerja Jureta Šanga vsak dan delam tudi s priznanim fizioterapevtom Tomislavom Vrbnjakom," je v sporočilu za javnost zapisala Polona.

"V tem času je prišlo še do spremembe na mestu teniškega trenerja. Z Željkom Krajanom sva v preteklosti že večkrat govorila o sodelovanju, vendar do tega ni prišlo, ker ni bil prost. Ravno v času mojega okrevanja po poškodbi, pa je prekinil sodelovanje z Marcom Baghdatisom in pokazala se je priložnost. V Varaždinu se nam je pridružil na treningih in bil takoj pripravljen sodelovati. Možnosti, da delam s tako vrhunskim trenerjem kot je Željko, do zdaj še nisem imela. V ekipi smo hitro našli skupni jezik in se dogovorili za sodelovanje. Ker sta Igor Šarič, ki je bil najprej mišljen kot moj trener in Željko dobra prijatelja ter tudi skupaj vodita tudi hrvaško DC ekipo, je bilo vse skupaj dogovorjeno zelo hitro.

Veselim se vrnitve na igrišča. Pogrešam tekme in vse, kar spada poleg. Cilji so veliki tako kot že vso kariero in upam, da jih bom končno lahko uresničila. Poškodbe so nekaj, česar se športniki najbolj bojimo. V zadnjem času mi ni bilo prizanešeno in preživljala sem težko obdobje. Vse to pa me dela močnejšo in še bolj odločno, da pokažem, kam spadam,"
je še zapisala Polona HERCOG.

Tudi mi ji želimo uspešno vrnitev ! TUKAJ.

Na TE 14 in TE 16 v Vinkovcih in Novem Sadu odigrali prvi krog srečanj

bm, 08.04.2014

Na turnirjih TE do 14 let v Vinkovcih in TE do 16 let v Novem Sadu so odigrali srečanja prvega kroga posamezno in večino srečanj v konkurenci dvojic.

Med posameznicami je danes v Vinkovcih tekmo prvega kroga odigrala slovenska kvalifikantka Sheila GLAVAŠ in s 6-4 6-2 presenetila 4. nosilko, Rusinjo Oleksandro OLIYNYKOVO. V drugem krogu glavnega turnirja se je tako pridružila Tini CVETKOVIČ.

V konkurenci dvojic sta v drugi krog že napredovali Tina CVETKOVIČ in Maruša PLANK.

Pri fantih so v drugem krogu Matic PODLIPNIK, Tim TEKAVEC in Aljaž FUGINA.

V konkurenci dvojic so se v drugi krog uvrstili Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK, ter Filip Jeff PLANINPŠEK s soigralcem Yannikom STEINEGGERJEM in Tim TEKAVEC s soigralcem Jackom DRAPERJEM.

Na turnirju do 16 let je danes v prvem krogu zmagala Nina KOLAR, ki je s 6-1 6-2 premagala Milico PANIĆ in se v drugem krogu pridružila Veroniki ERJAVEC.

Pri fantih bosta v drugem krogu nastopila Nejc SITAR in Nick CMAGER.

TUKAJ.

Eva Zagorac in Natalija Šipek v drugi krog v Bolu na Braču, poraz Tomislava Ternarja in Toma Kočevarja Dešmana na Futuresih

bm, 08.04.2014

Na ITF turnirju na Bolu na Braču (10.000 $) sta v prvem krogu glavnega turnirja zmagali Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK.

Eva ZAGORAC je svojo prvo zmago v glavnem žrebu profesionalnega turnirja dosegla proti 22. letni Čehinji Martini KUBICIKOVI (WTA 394). Eva je zmagala s 6-3 6-3.

V drugi tekmi glavnega turnirja je v slovenskem obračunu Natalija ŠIPEK s 7-6(4) 7-6(1) premagala Pijo BRGLEZ.

V prvem krogu je izpadla Sara PALČIČ. S 6-0 6-0 jo je premagala Poljakinja Paulina CZARNIK.

Že v drugem krogu pa se bo poslovila še ena Slovenka, a k sreči bo ena tudi napredovala v četrtfinale. Med sabo se bosta namreč v četrtek pomerili Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK.

Na Futuresu v Puli je v prvem krogu nastopil Tomislav TERNAR in s Francozom Theom FOURNERIEM izgubil 6-0 6-7(6) 2-6, potem ko je imel v drugem nizu štiri meč žoge.

V prvem krogu je z nastopi končal tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki se v Heraklionu ni resneje upiral 3. nosilcu, Špancu Carlosu GOMEZU HERRERI, 368. igralcu lestvice ATP. TUKAJ.

Tadeja Majerič poražena v prvem krogu WTA turnirja v Bogoti, ostali naši predstavniki na turnirjih po svetu bodo nastopili danes in jutri

bm, 08.04.2014

Tadeja MAJERIČ je hitro končala nastope na peščenih igriščih 250.000 $ vrednega WTA turnirja v Bogoti. Njena prva nasprotnica je bila 25. letna Američanka Vania KING, 71. igralka lestvice WTA.

Tadeja MAJERIČ je srečanje začela zelo sabo in po pol ure igre izgubila prvi niz, v katerem je osvojila vsega 13 točk z 1-6.

Tudi v drugem nizu je nadaljevala s slabo igro ter zaostjala že z 0-3. Pri tem izidu je zaigrala nekoliko bolje, več neprisiljenih napak pa je začela delatui tudi nasprotnica in Majeričeva je povedla s 5-4. Tu pa se je ponovno ustavilo, naslednje tri igre je dobila KINGOVA in s tem tudi drugi niz in srečanje. Tekma je trala uro in pol, razmereje v osvojenih točkah pa je bilo na koncu 68-50 v korist zmagovalke. Tadeja je zelo slabo servirala saj je na svoj drugi servis osvojila samo 4 točke od 27 poskusov (15%), naredila pa je tudi 7 dvojnih napak.

Sicer pa bo ta teden na ATP Challengerju v turškem Merinu (64.000 €) nastopil Aljaž BEDENE, ki bo v prvem krogu kot tretji nosilec igral s 25. letnim avstrijskim kvalifikantom Nicolasom REISSIGOM (ATP 502), prvi nastop ga čaka v torek okrog 13. ure..

Blaž ROLA bo nastopil na ATP Challengerju v brazilski Itajai (42.000 €). Blaž na turnirju zaseda mesto prvega nosilca, njegov prvi nasprotnik pa bo 28. letni Argentinec Martin ALUND (ATP 183). Prvič bo zaigral v sredo.

Na WTA turnirju v Katowicah bo v konkurenci dvojic igrala Andreja KLEPAČ. Njena soigralka bo Sandra KLEMENSCHITS.

Na ITF turnirju v ameriškem Pelhamu (25.000 $) bodo nastopile tri Slovenke. Petra RAMPRE bo v prvem krogu igrala z Norvežanko Ulrikke EIKERI, Nastja KOLAR bo igrala s kvalifikantko, Maša ZEC PEŠKIRIČ pa z Avstralko Anastasio RODIONOVO.

Na Futuresu v Bolu na Braču nastopajo Eva ZAGORAC, Sara PALČIČ in Natalija ŠIPEK. Sara PALČIČ je tekmo prvega kroga že odigrala in z 0-6 0-6 izgubila s Poljakinjo Paulino CZARNIK.

Na Futuresu v Puli sta v glavnem turnirju Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, še drugi teden pa na Futuresu v Heraklionu nastopa Tom KOČEVAR DEŠMAN.

TUKAJ.

Naši mladi igralci in igralke na TE 14 v Vinkovcih, do 16 let v Novem Sadu

bm, 07.04.2014

V Vinkovcih poteka tradicionalni turnir Tennis Europe do 14 let, "ZABA CUP 2014". Na turnirju je v kvalifikacijah nastopilo 11 dečkov. V glavni turnir se je z dvema zmagama v kvalifikacijah uspel uvrstiti samo Aljaž FUGINA, ki je bil uspešen tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-3 6-0 je premagal domačega povabljenca Milana RADOJKOVIĆA. Ostali so izgubili v drugem oz. tretjem krogu kvalifikacij.

V glavnem turnirju so poleg Aljaža FUGINE, nastopili Matic PODLIPNIK, ta se je z zmago 6-1 6-0 nad Srbom Nemanjo ŠUBANOVIĆEM že uvrstil v drugi krog, kjer bo nastopil tudi Tim TEKAVEC, ki je s 6-3 4-6 6-0 premagal 6. nosilca, Srba Kosto PETROVA.

Z nastopi sta končala Jan KUPČIČ, ki je s 7-6(5) 6-7(4) in 4-6 izgubil z Ukrajincem Volodymyrom MALAKHOVIM in Gašper TOPČIČ, katerega je s 6-3 6-2 premagal Romun Cristian Alexandru ANDREESCU

Pri deklicah je v kvalifikacijah nastopilo 5 Slovenk, a se je v glavni turnir uspelo uvrstiti le eni. Kot srečna poraženka je napredovala Sheila GLAVAŠ.

Neposredno so bile v glavni turnir uvrščene Živa FALKNER, v prvem krogu je z 1-6 1-6 izgubila s 1. nosilko Adelo JOLDIĆ iz BiH, Maruša PLANK je z 2-6 3-6 izgubila s Hrvatico Lano ŠIPEK, uspešna pa je bila Tina CVETKOVIČ, ki je s 6-0 6-3 premagala Srbkinjo Jovano BDNJAR.



Na turnirju TE do 16 let v Novem Sadu je pri fantih v kvalifikacijah nastopil Matic ZAPLOTNIK in izgubil v drugem krogu. V glavni turnir so neposredno uvrščeni Jernej ZAPLOTNIK, Nejc SITAR, Nick CMAGER in Jan VEHOVEC.

Nastopili so že Nick CMAGER, ki je s 6-0 6-3 premagal Milorada MELOVIĆA (WC), Nejc SITAR je bil s 6-2 6-4 boljši od Srba Miloša DABIĆA, izgubila pa sta Jernej ZAPLOTNIK od katerega je bil s 6-2 5-7 7-5 boljši Srb Nikola ARSIĆ in Jan VEHOVEC. S 6-3 2-6 6-4 ga je premagal Srb Nikola ALEKSIĆ.

Pri dekletih v glavnem turnirju nastopajo Veronika ERJAVEC, Nika ZUPANČIČ, Evgenija BURGER, Urška VELEC in Nina KOLAR. V prvem krogu je Veronika ERJAVEC s 6-0 6-1 premagala Emilijo CVETANOVIĆ iz Srbije, Nika ZUPANČIČ je s 4-6 2-6 izgubila z domačinko Teodoro RISTIĆ, izgubila pa je tudi Urška VELEC. S 6-4 6-7(4) 7-6(4) jo je premagala Belorusinja Yana PRYSMAKOVA. TUKAJ.

Slovenija v Portorožu ostala brez tekme za uvrstitev v svetovno skupino

STA, 07.04.2014

Slovenski teniški reprezentanci ni uspel zgodovinski podvig - boj za svetovno skupino Davisovega pokala. Zaradi zdravstvenih težav glavnih adutov, Blaža KAVČIČA in Grege ŽEMLJE, je pokleknila v drugem krogu. V Portorožu jo je s 3:1 premagala izbrana vrsta Izraela.

V nedeljo so gostje dobili uvodna dvoboja od treh predvidenih. Najprej je dvojica Johathan Erlich/Andy Ram ugnala Blaža Rolo in Grega Žemljo s 3:1 v nizih, nato pa je bil prvi izraelski igralec Dudi Sela boljši od Grega Žemlje, ki je v zadnjem trenutku zamenjal poškodovanega Blaža Kavčiča. Slednji je namreč še čutil bolečine po napornem štiriurnem petkovem dvoboju, za Žemljo pa je bil to prvi resen posamični dvoboj v zadnje pol leta. Zadnja partija, ki ni več odločala o ničemer, zaradi pozne ure ni bila odigrana.

Tako je Slovenija za letos končala z nastopi v Davisovem pokalu. Peto leto zapored bo ohranila mesto v prvi evroafriški skupini, ostal pa bo grenak priokus, saj je vprašanje, kdaj bo imela znova tako ugoden žreb. V prvem krogu februarja je v Kranju gostila Portugalsko in zmagala s 3:2, zdaj pa je znova nastopila pred polnimi tribunami in glasnimi domačimi navijači.

Zaključno misel je podal kapetan Blaž TRUPEJ. "Izrael je zasluženo zmagal. Glede na zdravstveno stanje realno nismo mogli pričakovati kaj več. Hkrati nismo izkoristili priložnosti, ki smo jih imeli v petek in dvojicah, ne morem pa se izogniti dejstvu, da nam sreča tokrat res ni bila naklonjena. Vse žoge, tesne odločitve, dotiki mrežice so šle na stran Izraela ... še dež v soboto je bolj koristil njim kot nam, saj če bi vedel, da bo cel dan deževalo, bi v petek drugače postavili pare. Tako Grega kot Blaž si za predstave tukaj zaslužita pohvale in spoštovanje. Dodati moram, da sem izjemno navdušen nad igro Role, ki je zdrav igralec in v vzponu, tako da lahko z njim v prihodnjih letih računamo na dobre rezultate."

Vir: STA

Foto: Bojan Matevžič

Več o davisovem pokalu in fotogalerije iz srečanj najdete TUKAJ.

OP 18 pri dekletih osvojila Kaja Emeršič Ljubič, pri fantih najboljši Jan Vit Šuntar

bm, 07.04.2014

V Kopru se je končalo OP do 18 let za dekleta. Nastopilo je 15 igralk, turnir pa je osvojila Kaja EMERŠIČ LJUBIČ (Tc-Lj). V finalu je s 7-5 6-1 premagala klubsko kolegico Stanio RAKOČEVIĆ.

V Izoli je v organizaciji TK Igor potekalo OP 18 za fante. Zmagovalec turnirja, katerega rang se je po prijavah dvignil iz 3. v 2. rang je Jan Vit ŠUNTAR (Tr-Kr). V finalu je bil s 6-3 6-3 boljši od Mihe OKORNA (Max-Lj).

Danes sta bila najprej na sporedu polfinalna dvoboja v katerih je Jan Vit ŠUNTAR s 6-3 6-2 premagal Anžeta LOVIŠČKA, Miha OKORN pa je bil s 6-2 6-4 boljši od Žige DROBNIČA.

V Kopru so končali RR tur do 12 let na katerem je nastopilo 114 igralcev in igralk.

Na fotografiji Jan Vit Šuntar TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman do nove zmage v dvojicah, Eva Zagorac in Sara Palčič v glavni turnir na Bolu, Matej Leljak izpadel v Puli

bm, 07.04.2014

Tom KOČEVAR DEŠMAN nadaljuje dobre nastope v konkurenci dvojic. Posebej mu kot kaže leži Grčija, saj je tam osvojil že svoj drugi Futures letos, skupaj tretjega v Grćiji in četretga v karieri. Tudi v drugo sta bila najboljša s soigralcem Torstenom WIETOSKO iz Nemčije s katerim sta v finalu s 7-6(4) 6-4 premagala Čeha Mareka JALOVIECA in Vaclava SAFRANEKA.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Bolu na Braču sta se v glavni turnir uvrstili Eva ZAGORAC in Sara PALČIČ. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubila Lara VOVK.

V kvalifikacijah Futuresa (10.000 $) v Puli sta se v tretji krog kvalifikacij uvrstila Aljaž RADINSKI in Matej LELJAK. V tretjem krogu sta oba izgubila. Aljaž RADINSKI je 5-7 5-7 izgubil z Grkom Christosom KEISIDISOM. Matej LELJAK se je za uvrstitev v zadnji krog kvalifikacij boril z Estoncem Antonom PAVLOVIM in izgubil s 4-6 2-6. TUKAJ.

Grega Žemlja - Dudi Sela 2-6 7-6 (7-5) 0-6 2-6 (SLOVENIJA - IZRAEL 1-3)

bm, 06.04.2014

V Portorožu se je začelo četrto srečanje v obračunu Davisovega pokala med Slovenijo in Izraelom. Za Slovenijo igra Grega ŽEMLJA, za Izrael Dudi SELA.

Prvi je pri začetnem udarcu Dudi SELA. V tretji igri tri zaporedne break priložnosti za Grego, ostale so neizkoriščene.V šesti igri dve break priložnosti za Selo, ki ju je izkoristil in Izrael vodi s 5-2. Še en break in rezultat je 6-2 v korist Izraela.

V peti igri drugega niza je Gregu uspel break in zdaj vodi s 3-2. Vodstvo je trajalo le eno igro, saj je naslednji servis izgubil na nič in izid je 3-3. Novi break žogi, tokrat za Grego. Ni ju izkoristil.Še ena break žoga in Grega znova vodi, tokrat s 4-3. Nov re-break, tokrat v korist Izraela in izid je 5-5, a Žemlja vrača z enako mero in vodi 6-5 ter bo serviral za drugi niz. Grega ni zdržal in odločila bo podaljšana igra. Grega je podaljšano igro odlično odigral in dobil drugi niz 7-6(5).

Grega je tretji niz začel z izgubljenim servisom, izgubil je tgudi drug začetni udarec. Pri izidu 0-3 je zahteval medicinski odmor. Tudi v nadaljevanju se muči, a poskuša iztržiti morebitno prekinitev zaradi teme. DUDI sela ne popušča in črpa še zadnje atome Gregove moči. Tretji niz je tako eksptresno odšel Izraelcem s 6-0.

Grega je tretji niz začel z osvojeno igro na svoj servis, v tretji igri pa je osvojil samo točko in zaostaja z 1-2. Grega se trudi, a enostavno nima moči. Izrael servira za zmago v tekmi.In Izrael je premagal Slovenijo s skupnim izidom 3-1.

Foto: Bojan Matevžič

Več o Davisovem pokalu s fotogalerijami najdete TUKAJ.

Slovenija - Izrael 6-7(7) 6-4 6-7(5) 3-6, četrto tekmo bo za Slovenijo igral Grega Žemlja

bm, 06.04.2014

Ob 10. uri se nadaljuje srečanje med Slovenijo in Izraelom. Najprej bo na sporedu srečanje dvojic. Slovernske barve branita Blaž ROLA in Grega ŽEMLJA, za izraelce bosta nastopila specialista za igro dvojic Jonathan ERLICH in Andy RAM.

Začela sta Izraelca in izgubila servis. Za Slovenijo prvi servira Rola. Izraelcema je takoj uspel re-break. Izjemno izenačeno srečanje, v katerem sta imela naša igralca v sedmi in v deveti igri priložnost za break a jju nista uspela izkoristiti. V deseti igri priložnost za break Izraelcema, naša igralca sta se ubranila in izenačila na 5-5. Infarkten zaključek prvega niza, ki sta ga v podaljšani igri, potem, ko sta že imela set žogo izgubila na 7.

Drugi niz je odprl Blaž Rola.

V peti igri drugega niza je Izraelcema uspel break in vodita 3-2. Štiri bosmi igri servira Grega, Izraelca imatareak-žoge za Slovenijo, tri so šle po zlu, četrta ne in tu je re-break. Pri izidu 4-3 še ena break priložnost za Slovenijo, ki pa ni izkoriščena. Zdaj pa dve set žogi za Slovenijo in niz je tu.

Tretji niz je odprl Grega ŽEMLJA. V četrti dve priložnosti za break in Slovenija je osvojila četrto igro. Zdaj z breakom vodi 4-1. Nov odvzem servisa, tokrat ga je izgubil Blaž in izid je 4-3. O zmagovalcu tretjega niza je odločila podaljšana igra, ki sta jo dobila Izraelca na 5.

Izrael je povedel z 2-1 v igrah.

Četrti niz je začel Grega ŽEMLJA. V šesti igri je Blaž izgubil svoj začetni udarec in zdaj Izraelca vodita 5-2. V osmi igri tri meč žoge za Izraelca, ki sta jih naša fanta ubranila. Izid je 5-3. Zadnjo igro sta Izraelca na svoj servis zaneslkjivo dobila in s tem četrti niz s 6-3.

Blaž TRUPEJ mora v desetih minutah sporočiti kdo bo igral naslednjo tekmo posamezno. Na izbiro ima Blaža KAVČIČA, Grega ŽEMLJO in Janeza SEMRAJCA.

Odločil se je za Grega ŽEMLJO, ki bo proti Dudiju SELI nastopil ob 16. uri.

Foto: Bojan Matevžič

Več o Davisovem pokalu s fotogalerijami najdete TUKAJ.

V Portorožu je potekal turnir dvojic v mini tenisu

bm, 06.04.2014

V organizaciji TZS je ob srečanju Davisovega pokala danes dopoldne potekal zanimiv turnir dvojic v MINI tenisu. Nastopili so lahko otroci letnik 2005 in mlajši.

Gledali smo zanimive obračune in zagrizene mlade igralce in igralke, ki so se veselili vsake osvojene točke.

Priznanja, medalje in pokale najboljšim sta podelila predsednik TZS g. Marko UMBERGER in naš drugouvrščeni igralec svetovne teniške lestvice in prvi lopar v obračunu z Izraelom, Blaž ROLA.

Mladi tenisači so se ob koncu turnirja fotografirali z vodstvom TZS, Davis cup ekipo ter selektorico Fed cup ekipe Tino PISNIK in našimi najboljšimi mladinkami ter nekaterimi članicami, ki so te dni na krajših pripravah v Portorožu.

Preberite tudi TUKAJ.

V kvalifikacijah Futuresa v Puli v prvem krogu kvalifikacij malo uspeha za naše igralce, dober začetek igralk na Bolu

bm, 05.04.2014

V Puli se je s kvalifikacijami začel naslednji turnir serije Istraska Riviera. Tudi ta ima nagradni sklad 10.000 $, v kvalifikacijah pa nastopa 10 Slovencev. V prvem krogu jih je nastopilo sedem, le dva sta se uvrstila v drugi krog.

Zmagi sta zabeležila Matej LELJAK in Grega BOH, v prvem krogu so izgubili Matija KAC, Jan DERNIČ , Vid FUGINA, Žiga PAPEŽ in Grega KOKALJ.

V prvem krogu so bili prosti Marko STOŠIĆ, Aljaž RADINSKI in Gregor MILEUSNIČ.

V glavnem turnirju sta prijavljena Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču so bile v prvem krogu kvalifikacij uspešpne vse tri naše igralke. V drugi krog so napredovale Eva ZAGORAC, Sara PALČIČ in Lara VOVK. V glavnem turnirju sta prijavljeni Natalija ŠIPEK in Pia BRGLEZ. TUKAJ.

Kaja Emeršič Ljubič in Sara Sirše finalistki OP 18, mladi igralci in igralke na turnurju RR 12 v Kopru

bm, 05.04.2014

Ob srečanju Davisovega pokala, ki poteka v Portotožu, se v bližnjem Kopru najmlajši, ki že igrajo za točke lestvice TZS, merijo na prvem odprtem turnirju poletne sezone, RR 12. Nastopa 114 dečkov in deklic. Turnir predstavlja kvalifikacije za FIN turnirja A in B, ki bosta čez 14 dni.

Istočasno poteka v Kopru OP 18 za dekleta in v Izoli OP 18 za fante.

Pri dekletih je nastopilo 15 igralk, v finale sta se uvrstili Kaja EMERŠIČ LJUBIČ in Stania RAKOČEVIĆ. Prva je v polfinalu s 6-3 6-1 premagala Saro SIRŠE, druga je bila s 6-4 7-5 boljša od Tine Kristine GODEC. TUKAJ.

Dež preprečil sobotni program, danes začetek ob 10. uri s tekmo dvojic

bm, 05.04.2014

Včeraj ob 14. uri bi se moralo na igriščih ŠRC Marina v Portorožu nadaljevati srečanje v okviru I. EA skupine Davisovega pokala.

Program je odplaknil dež, zato so bile tekme prestavljene na nedeljo, ko bodo na sporedu vsa preostala tri srečanja.

Pri izidu 1-1, dvojice marsikdaj že lahko nagnejo tehtnico v korist ene ali druge ekipe.

Najavljeni sta dvojici Blaž ROLA in Grega ŽEMLJA ter specialista za igro dvojic v izraelski ekipi Jonathan ERLICH in Andy RAM.

Izraelska igralca na lestvici igralcev dvojic kotirata neprimerno višje, sta tudi zmagovalca turnirja za grnad slam, a Davisov pokal vedno znova prinaša presenetljive izide.



br>
Ob 10. uri se torej začne dvojic, kateri slovenski igralec bo nastopil v četrti tekmi, nominiran je Blaž Kavčič, pa se bo selektor Blaž TRUPEJ verjetnoodločil neposredno pred začetkom dvoboja, kot mu to dovoljujejo pravila.

Več o Davisovem pokalu preberite TUKAJ.

Nastja Kolar izgubila polfinale ITF turnirja v Jacksonu, Maša Zec Peškirič osvojila turnir dvojic

bm, 05.04.2014

Nastja KOLAR in Maša ZEC PEŠKIRIČ ta teden igrata na ITF turnirju (25.000 $) v Jacksonu, ZDA.

Nastja je turnir dobro odigrala in se ustavila v polfinalu.

V četrtfinalu je s 7-5 7-5 premagala 20. letno Rusinjo Polino VINOGRADOVO. Tekma je bila zelo izenačena, saj se je več kot polovica točk končala po deucu oz. prednosti. Vinogradova je imela v drugem nizu dve priložnosti za osvojitev niza, a se je Nastja obakrat rešila.

V polfinalu je igrala s 17. letno Ukrajinko Anhelino KALININO, 326 igralko lestvice WTA in izgubila s 7-6(4) 6-3. V drugem nizu je bila odločilna osma igra, ko je Nastja izgubila svoj začetni udarec, Kalinina pa je v naslednji igri zanesljivo dobila svoj servis in niz ter srečanje.

Poraz pa je v četrtfinalu doživela Maša ZEC PEŠKIRIČ. S 3-6 6-1 6-1 jo je premagala 21. letna Norvežanka Ulrikke EIKERI.

V konkurenci dvojic sta Maša ZEC PEŠKIRIČ in Južnoafričanka Chanel SIMMONDS pokorili vse nasprotnice. V finalu sta bili za piko na i in s tem zmago na turnirju boljši od 1. nosilk, Japonk Erike in Yurike SEMA s 6-7(5) 6-3 [10-5]. TUKAJ.

Blaž Rola - Dudi Sela 6-3 6-4 6-4

bm, 05.04.2014

Po porazu Blaža Kavčiča v prvem srečanju današnjega dne je zdaj na potezi drugi Blaž, Blaž ROLA. Za obstanek v igri potrebujemo zmago, zato je pred našim prvim loparjem na tej tekmi težka naloga. Nasproti mu stoji 68. igralec sveta Dudi SELA.

Blaž je začel odlično in z breakom v drugi igri povedel s 5-2. Z odvzemom servisa Blažu v sedmi igri je Sela znižal na 2-5, to pa je bilo v prvem nizu vse. Blaž je niz zanesljivo dobil s 6-3.

Blaž nadaljuje z odlično predstavo in tudi drugi niz je pod streho. Dobil ga je s 6-4.

V tretjem nizu Blaž z breakom vodi 4-3.

Blaž je končal tekmo v velikem slogu. Zanesjivo je dobil tudi svoj zadnji začetni udarec in niz s 6-4.

V soboto bo na sporedu tekma dvojic, ki se bo začela ob 14. uri.

Pridite tudi jutri in pomagajte našim fantom do nove zmage. Zaslužijo si.

Več o Davisovem pokalu pa tudi na ww.slo-daviscup.si in TUKAJ.

Blaž Kavčič - Amir Weintraub 6-4 5-7 3-6 6-3 4-6

bm, 05.04.2014

Tekmo med Slovenijo in Izraelom sta ob 11. uri začela Blaž KAVČIČ in Amir WEINTRAUB.

Kavčiču je v peti igri uspel odvzem servisa nasprotniku in zdaj vodi 4-3. V naslednji igri je Weintraub dobil Blažev servis in izenačil na 4-4. Še en break za Blaža in odlična igra na svoj servis in prvi niz je doma.

Prvo razburjenje v drugem nizu se je zgosilo všesti igri, ko je Blaž na svoj servis zaostajal z 0-40. Izvlekel se je, obranil še eno break žogo in izenačil na 3-3. Pri izidu 5-6 je serviral Blaž in zašel v težave, ko si je nasprotnik nasprotnik priigral break žogo in jo tudi izkoriistil ter dobil niz s 7-5. Izrael je tako izenačil na 1-1 in vse se začenja znova.

Tretji niz je Blaž začel slabo, v drugi igri izgubil servis in Weintraub je z breakom povedel s 4-1. Pri izidu 2-5 je imel nasporotnik že prvo žogico za niz, a se je Blaž ubranil in znižal na 3-5. Wintraub je naslednjo igro dobil brez izgubljene točke in drugi niz s 6-3.

Četrti niz začenja Kavčič.

Začel pa je neprepričljivo. Po Blaževem vodstvu s 40-15 je nasprotnik dobil tri točke zapored, prišel do prve break priložnosti in jo izkoristil ter z breakom vodi 0-1. V četrti igri je Blažu spel re-break in izid je izenačil na 2-2, nato pa zanesljivo dobil svoj servis in povedel s 3-2. Pri izidu 4-3 ima Blaž dve žogici za break. Izkoristil je drugo in povedel s 5-3 in niz dobil s 6-3. Zadnji, odločilni peti niz bo začel Izraelec.

V peti igri tri neizsiljene napake nasprotnika in Blaž ima ob bučni podpori navijačev brek priložnost, ki jo je izkoristil. A se je v naslednji igri Weintraub vrnil in izid z re-breakom poravnal na 3-3. V zaključku tekme je Weintraub,ki je igral brez napak Blaža z izjemnimi backhand udarci spravljal v obup in na koncu z odvzemom servisa v 10 igri zmagal s 6-4 v odločilnem nizu.

Blaž je bil po srečanju zelo razočaran, tako da na novinarska vprašanja najprej ni mogel odgovoriti, saj so ga premagale solze. TUKAJ.

Kristina Novak izgubila polfinale TE 16 na Reki, tri zmage za slovenske dvojice v Umagu in na Reki

bm, 04.04.2014

Kristina NOVAK se je na turnirju TE 16 na Reki uvrstila v polfinale, kjer je izgubila z Rusinjo Dario SOLOVYEVO s 3-6 5-7. Pred tem je v četrtfinalnem obračunu s 7-5 6-4 premagala Zalo DOVNIK.

V konkurenci dvojic sta turnir osvojili Nika KOZAR in Zala DOVNIK, ki sta v finalu s 6-2 6-4 premagali srbsko-japonski par Jovana SAMOCETA in Satsuki TAKAMURA.

Pri fantih sta turnir osvojila Anže ARH in Jernej ZAPLOTNIK. V finalu sta 5-7 6-0 10-4 premagala Avstrijca Jakoba AICHHORNA in Gregorja RAMSKOGLERJA.

Na turnirju TE 12 v Umagu je v četrtfinalu izgubila Živa FALKNER. S 7-5 6-1 jo je premagala Maltežanka Hellene PELICANO.

V tolažilnem turnirju je zmagala Pia LOVRIČ.

Živa FALKNER in Pia LOVRIČ pa sta osvojili turnir dvojic. V finalu sta s 7-5 7-6(7) premagali Slovakinji Romano CISOVSKO in Lauro DUHL. TUKAJ.

Začenja se srečanje med Slovenijo in Izraelom, ob 11. uri igrata Blaž Kavčič in Amir Weintraub

bm, 04.04.2014

Ob 11. uri se bo v Portorožu na igriščih ŠRC Marina začel obračun I. EA skupine Davisovega pokala med Slovenijo in Izraelom.

Kot je določil včerajšnji žreb bosta najprej nastopila Blaž KAVČIČ in Amir WEINTRAUB, po stari lestvici 1. in 2., po novi pa oba druga igralca svojih reprezentanc.

Za njima bo obračun Blaža ROLE in Dudija SELE.

Obeta se lep teniški vikend, zato vabljeni v Portorož. Prinesete lahko tudi navijaške rekvizite, saj je na tekmah Davisovega pokala dovoljeno tudi navijanje.

Vse tri dni je vstop prost.

Srečanje si boste lahko ogledali na programu televizije SPORTKLUB, rezultat pa bomo občasno objavljali tudi na spletni strani TZS.

Več o Davisovem pokalu najdete TUKAJ.

Zapustil nas je Gregor Šinigoj

bm, 03.04.2014

Sporočamo žalostno vest, da nas je po zahrbtni bolezni zaupustil Gregor Šinigoj, sodelavec in trener v TK Gorica.

Gregor je bil kot mladostnik izjemno nadarjen teniški igralec. Po tekmovalni karieri se je posvetil trenerstvu. S srčnostjo je navdihoval številne mlade igralce tenisa in prijatelje športa.

Pogrešali ga bomo.



Marko Školaris

TK Gorica,predsednik TUKAJ.

V petek bosta začela Blaž Kavčič in Amir Weintraub, prenos na tv postaji SPORTKLUB

bm, 03.04.2014

Eden najbolj vznemirljivih žrebov za Davisov pokal v zgodovini slovenske teniške zveze je bil postavljen na središče prekrasnega Tartinijevega trga v Piranu.

V uvodu so udeleženci žreba z minuto molka počastili spomin na Gregorja ŠINIGOJA, nekdanjega teniškega igralca in teniškega delavca iz Nove Gorice, ki je v starosti 36 let preminil po težki bolezni.

Pred začetkom dvoboja drugega kroga 1. Evro – afriške skupine sta, tako izraelska, kot tudi slovenska reprezentanca, lahko občudovali lepote pred poletnega zatišja v mestecu, ki ga ne prezre nobena slovenska turistična predstavitev. V protokolarnem delu, ki je sicer obvezna stalnica tekmovanj v Davisovem pokalu, so sodelovali: podžupanja Pirana Meira Hot, podpredsednik izraelske teniške zveze Michael Klein in predsednik teniške zveze Slovenije Marko Umberger. Iz Španije prihaja glavni sodnik Javier Moreno, sicer goreč navijač Barcelone, ki je v igri žogic upošteval uvrstitve slovenskih teniških igralcev preteklega tedna ter izžrebal, da se bosta jutri, v petek 4. aprila ob 11. uri pomerila Blaž Kavčič (121. ATP) in Amir Weintraub (198. ATP), za njima pa še, trenutno najboljša igralca, Blaž Rola (118. ATP) in Dudi Sela (69. ATP).

Še posebej zanimiva je odločitev kapetana slovenske reprezentance Blaža Trupeja, ki se je zadnji trenutek odločil, da bo med posamezniki nastopil Kavčič, ki je bil še 17 dni nazaj na operacijski mizi: »Za dober rezultat je včasih potrebno igrati tvegano. Blaž je dobro treniral zadnje dni in, ker je stanje pri Žemlji še vedno nejasno, Semrajc pa je v slabi formi, sem se tako odločil. Dvoboj Slovenije in Izraela je povsem odprt, za uspeh, pa bodo fantje morali igrati odličen tenis.«, je pristavil Trupej. Vedno nasmejani Kavčič je danes treniral »na polno«, kot se pogosto uporablja besedna zveza v športu, pred dvobojem proti Weintraubu, pa je dodal: »Včeraj sem brez težav zdržal dve in pol urni trening, danes sva igrala z Blažem Rolo in počutim se dobro. Malce čutim bolečino v nogi, ampak menim, da nasprotnika lahko premagam.«

Najtežje delo bo seveda imel Blaž Rola, ki bo tokrat prvič v vlogi nosilnega igralca, vsaj kar se dobrega rezultata tiče. »Dobro se počutim na igriščih v Portorožu in tudi dolgo potovanje iz Južne Amerike ne vpliva na treninge. Dudi Sela je vsekakor favorit in, čeprav je glavo nižji od mene, je bistveno »večji« igralec, saj je bil že med elitno trideseterico na svetu. Zdaj je nekje okrog 60. mesta in zato ga spoštujem, četudi na pesku nima tako dobrih rezultatov. Sem v dobri formi in s podporo občinstva ter moje ekipe, lahko pričakujem dober dvoboj.«



Tekme iz Portoroža bo vse tri dni prenašala TV postaja SPORTKLUB.

. Preberite tudi TUKAJ.

Nastja Kolar in Maša Zec Peškirič četrtfinalistki ITF turnirja v Jacksonu

bm, 02.04.2014

Nastja KOLAR in Maša ZEC PEŠKIRIČ ta teden igrata na ITF turnirju (25.000 $) v Jacksonu, ZDA.

V uvodnih krogih sta obe zmagali.

Nastja KOLAR je v prvem krogu s 6-2 6-2 premagala 17. letno domačinko Terri FLEMING.

Maša ZEC PEŠKIRIČ je bila s 3-6 6-2 6-1 boljša od Caitlin WHORISKEY.

V drugem krogu je Nastja KOLAR s 4-6 6-3 6-4 premagala Američanko Samatho CRAWFORD in se uvrstila v četrtfinale.

Tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ se je po zmagi nad 2. nosilko turnirja, Japonko Eriko SEMA, zmagala je s 7-6 4-6 6-4, uvrstila v četrtfinale. Maša je v tretjem nizu že zaostjala z 0-3, a je uspela izid preobrniti v svojo korist. TUKAJ.

Živa Falkner, Nejc Sitar Zala Dovnik in Kristina Novak četrtfinalisti turnirjev TE, uspešne tudi naše dvojice

Živa Falkner v četrtfinalu TE 12 v Umagu, 02.04.2014

Na turnirju TE U12 v Umagu se je Živa FALKNER uvrstila v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-2 6-1 premagala francosko kvalifikantko Laury AZNAR.

V konkurenci dvojic sta se Živa FALKNER in Pia LOVRIČ uvrstili v finale.

Alja BELINGER in Tjaša KLEVIŠAR sta izgubili v polfinalu.

Na turnirju TE U16 na Reki so se v četrtfinale uvrstili Nejc SITAR, Zala DOVNIK in Kristina NOVAK

Nejc SITAR je v tretjem krogu s 6-1 6-2 premagal 5. nosilca, Avstrijca Gregorja RAMSKOGLERJA.

V konkurenci deklet je Kristina NOVAK v tretjem krogu s 4-6 6-3 6-3 premagala Japonko Satsuki TAKAMURA, Zala DOVNIK pa je bila s 6-2 6-7(3) 6-2 boljša od Italijanke Francescamarie PANNARALE. V četrtfinalu se bosta Zala in Kristina pomerili med sabo.

Izgubila je Nika KOZAR.

Pri fantih je v tretjem krogu izgubil Anže ARH.

V konkurenci dvojic sta se Anže ARH in Jernej ZAPLOTNIK uvrstila v polfinale.

Pri dekletih sta se v finale dvojic uvrstili Zala DOVNIK in Nika KOZAR. TUKAJ.

Zala Dovnik, Nejc Sitar in Anže Arh napredovali na TE U16 na Reki, Živa Falkner na TE U12 v Umagu

bm, 02.04.2014

Na Reki in v Umagu se nadaljujeta turnirja Tennis Europe do 16 in do 12 let.

Na Reki sta se v tretji krog uvrstila Nejc SITAR in Anže ARH.

Nejc SITAR je s 6-4 6-2 premagal Italijana Matio ROSSA, Anže ARH je bil s 6-4 2-6 6-4 boljši od Italijana Nicole VIDALA.

Pri dekletih je Zala DOVNIK s 6-2 6-1 premagala Mihaelo DJAKOVIĆ iz Srbije.

Iz nadaljnjega tekmovanja so izpadli Jernej ZAPLOTNIK, Tina Kristina GODEC, Lara PROSENJAK, Lian BENEDEJČIČ in Tino KOVAČIČ.

Na nastope še čakata Kristina NOVAK in Nika KOZAR. V Umagu je na turnirju TE U12 edino zmago dosegla Živa FALKNER, ki je s 6-2 6-0 špremagala Madžarko Noro PAPP. Izgubili soAlja BELINGER, Gaja Katerina TURK, Samuel PATE in Filip KALJEVIČ.

Na mladinskem ITF turnirju na Malti, turnir je 4. ranga, je v prvem krogu glavnega turnirja, kamor se je uvrstil kot srrečni poraženec, izpadel Jakob Aljaž KAPLJA. S 7-5 7-5 ga je premagal Romun George BOTEZAN. TUKAJ.

Konec za Mikea Urbanijo v Rovinju in Toma Kočevarja Dešmana v heraklionu

bm, 02.04.2014

Nekoliko smole pri žrebu sta imela naša igralca na turnirjih serije Futures Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Mike URBANIJA je nastopil v Rovinju in že v prvem krogu naletel na prvega nosilca, Hrvata Kristijana MESAROŠA, 186. igralca lestvice ATP. Kljub solidni predstavi Mike ni bil kos Hrvatu in ta je slavil z rezultatom 7-6(1) 6-1.

V grškem Heraklionu je na turnirju serije Futures na podoben način izpadel Tom KOČEVAR DEŠMAN. Tudi on je igral s 1. nosilcem turnirja, Aldinom ŠETKIĆEM iz BiH, 303. igralcem lestvice ATP in tudi on je prvi niz izgubil v podaljašni igri na 5. Šetkić je bil tudi v nadaljevanju boljši in drugi niz je dobil s 6-4.

S tem so vsi naši fantje že končali nastope na turnirjih tega tedna.

V igri ostajata le še Nastja KOLAR in Maša ZEC PEŠKIRIČ. Nastopata na ITF turnirju v ameriškem Jacksonu (25.000 $) in obe bosta v prvem krogu glavnega turnirja igrali s kvalifikantkama. TUKAJ.

Še dva dni do tekme med Slovenijo in Izraelom, na tiskovni konferenci sta se predstavili ekipi

bm, 02.04.2014

Na tiskovni konferenci, ki je potekala na terasi hotela Metropol v Portorožu sta se predstavili ekipi Slovenije in Izraela, ki se bosta od petka do nedelje merili v drugem krogu I. EA skupine Davisovega pokala. Slovenska ekipa se je predstavila v postavi Blaž ROLA, Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA in Janez SEMRAJC. Vodi jih kapetan Blaž TRUPEJ.

Žreb parov in s tem vrstnega reda srečanj bo v četrtek, 3.4.2014 ob 13h na Tartinijevem trgu v Piranu. Žreb bo opravila podžupanja občine Piran, ga. Meira Hot.

Več podrobnosti o Davisovem pokalu najdete na www.slo-daviscup.si in TUKAJ.

Hiter konec za Aljaža Bedeneta, poražena tudi Dalila Jakupović

bm, 01.04.2014

Na ATP Challengerju v francoskem St. Brieucu (42.500 €) se je presenetljivo že v prvem krogu poslovil 4. nosilec Aljaž BEDENE. S 6-4 6-3 ga je v uri in štiridesetih minutah premagal 34. letni Nemec Bjorn PHAU, 267. igralec lestvice ATP. Aljaž je slabo serviral saj je dobil samo 53 % točk na svoj začetni udarec, katerega je izgubil petkrat. Zatajil mu je predvsem drugi servis, katerega izkoristek je bil samo 34 %.

Na WTA turnirju v Montereyu smo po odigranem prvem krogu ostali brez predstavnic v konkurenci posameznic. Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij v prvem krogu ni uspela presenetiti še ene kvalifikantke, na svetovni teniški lestvici sicer 150 mest višje uvrščene Tajke Luksike KUMKHUM. Ta je zmagala z rezultatom 7-5 6-0. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.