Aljaž Bedene izgubil polfinale na ATP Challengerju v Mersinu

Aljaž BEDENE je izgubil polfinalno srečanje na ATP Challengerju v turškem Mersinu (64.000 €).

Po dveh urah in pol ga je premagal 1. nosilec, 109. igralec sveta, 26. letni Španec Pere RIBA s 7-6(7) 6-2.

Srečanje se je začelo z dvema breakoma, saj sta oba igralca svoja začetna udarca izgubila. Izjemno priložnost za zmago v prvem nizu je Aljaž izpustil v sedmi igri, ko je imel na servis Ribe tri zaporedne break žogice (0-40) a jih ni izkoristil, kot tudi ne še dveh, ki si ju je priboril v tem nizu. Na drugi strani je imel Riba še osem priložnosti za break, a tudi on ni izkoristil nobene. Niz je bil tako odločen v podaljšani igri. Tudi v tej je prvi prišel do mini breaka Aljaž, a se je Riba vrnil in v nadaljevanju izkoristil tretjo zaključno žogo za prvi niz, ki ga je dobil na 7.

V drugem nizu je Aljaž izgubil začetni udarec dvakrat, Riba pa je vse svoje servise dobil in niz je šel v roke Španca s 6-2. Ključen v srečanju je bil Aljažev izkoristek drugega servisa, ki je bil samo 39 % (19/48), v nasprotju s Špancem, ki je izkoristil 51 % (14/27) drugih začetnih udarcev. Končno razmerje točk je bilo 97-87 v korist Španca.

To je bil njun prvi medsebojni obračun. Pere RIBA je danes dokazal, da je v dobri formi, saj je v začetku marca osvojil turnir v Panami, kjer je v finalu premagal Blaža ROLO, na zadnjem turnirju pred Mersinom pa je izgubil v četrfinalu.

To je bila njegova 11. zmaga v zadnjih 12-tih srečanjih in ga bo pripeljala v prvo stoterico na lestvici ATP, medtem ko bo Aljaž BEDENE ostal uvrščen okrog 110. mesta.