Blaž Rola po skoraj treh urah zlomil odpor Gonzaleza v Sao Paulu, Tamara Zidanšek čaka tekmo drugega kroga v Plovdivu

Na ATP Challengerju v Sao Paulu je v četrtfinalu Blaž ROLApo nekaj manj kot treh urah izenačene tekme s 3-6 7-6(4) 7-6(4) premagal 30. letnega Argentinca Maxima GONZALEZA, 156. igralca lestvice ATP.

To je bilo njuno drugo letošnje medsebojno srečanje. V osmini finala Challengerja v Barranquili je bil v treh nizih s 4-6 6-3 7-6(4) boljši Blaž in tudi tokrat je dobil obe podaljšani igri in obe na 4.

Srečanje se je začelo s hitrim odvzemom servisa z Blaževe strani in vodstvom 2-0, nato pa krajši mrk, pet izgubljenih iger zapored in 5-2 za Gonzaleza, ki je nato tudi dobil prvi niz s 6-3.

V drugem nizu sta bila igralca poravnana do izida 5-5, ko je Blaž izgubil začetni udarec in se znašel na robu poraza. V dvanajsti igri je nato prišel do štirih prednosti, prve tri ni izkoristil, ker je vsakič napravil neprisiljeno napako, v četrto pa mu je z dvojno napako igro podaril GONZALEZ. V podaljšani igri drugega niza je ponovno z dvema neprisiljenima napakama Blaž zaostajal z 0-2, a v nadaljevanju zaigral precej bolje in podaljšano igro dobil na 4.

Tretji niz je Blaž začel slabo, v drugi igri izgubil začetni udarec in nato kljub break priložnostima v tretji in sedmi igri, ki ju ni izkoristil zaostajal z 2-5. Ob številnih neprisiljenih napakah, ki so ga dušile celotno srečanje se je pri tem izidu vendarle nekoliko zbral in dobil naslednje štiri igre, od tega dve na nasprotnikov srervis, povedel s 6-5 in serviral za zmago. A ponovni neprisiljeni napaki pri izidu 30-30 sta ga spravili ob 12. igro in v tretji tie-break v medsebojnih srečanjih. Tudi tega pa je Blaž tako kot prvega v srečanju in tistega na tekmi v Barranquili odločil v svojo korist, tudi tokrat na 4. Z uvrstitvijo v polfinale si je ponovno na široko odprl vrata med najboljšo stoterico igralcev sveta.

Na svoj drugi nastop na mladinskem ITF turnirju v Plovdivu že od torka čaka Tamara ZIDANŠEK. V Bolgariji namreč že dva dni dežuje in tudi za danes napoved ni najboljša.