Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Na mednarodnih članskih turnirjih dan, ki ga bodo naši igralci in igralke hitro pozabili

bm, 10.4.2014

Za našimi igralci in igralkami v članski konkurenci je dan, ki ga bodo želeli hitro pozabiti. Na mednarodnih turnirjih so namreč prav vsi, ki so včeraj nastopili, izgubili.

Na Futuresu v Puli je v prvem krogu nastopil Tomislav TERNAR in s Francozom Theom FOURNERIEM izgubil 6-0 6-7(6) 2-6, potem ko je imel v drugem nizu štiri meč žoge.

Prav tako je v prvem krogu v Puli izgubil Mike URBANIJA. S 6-3 6-4 ga je premagal Srb Laslo DJERE.

V prvem krogu je izgubil še tretji naš predstavnik, Tom KOČEVAR DEŠMAN. V grškem Heraklionu se ni resneje upiral 3. nosilcu, Špancu Carlosu GOMEZU HERRERI, 368. igralcu lestvice ATP.

Med dekleti je danes v ameriškem Pelhamu (25.000 $) kot prva nastopila Petra RAMPRE. Tudi ona neuspešno, saj jo je v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala na lestvici WTA 100 mest nižje uvrščena, 21. letna Norvežanka Ulrikke EIKERI.

Za njo je igrala Maša ZEC PEŠKIRIČ in tudi ona se je hitro poslovila. 31. letna Avstralka Anastasia RODIONOVA, 223. igralka sveta (leta 2010 pa že 62.) je bila boljša s 6-2 6-2.

Zadnja je nastopila Nastja KOLAR. Tudi ona je na turnirju v Pelhamu, v prvem krogu pa je igrala z 18. letno domačo kvalifikantko Američanko Peggy PORTER, 704. igralko lestvice WTA. Po dobljenem prvem nizu s 6-4, sta v drugem nizu igralki odločili v podaljšani igri, ki jo je dobila domaččinka na 4. V tretjem nizu pa je PORTERJEVA samo potrdila zmago. Končni izid se je glasil 6-4 7-6(4) 6-3.

Na WTA turnirju v Katowicha je v prvem krogu konkurence dvojic izgubila Andreja KLEPAČ. S soigralko Sadro KLEMENSCHTITS, s katero sta bili postavljeni za 3. nosilki sta s 3-6 6-1 [3-10] izgubili s Poljakinjo Paulo KANIO in Rusinjo Valerijo SOLOVYEVO.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.