Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Tamara Zidanšek zmagovalka ITF turnirja 2. ranga v Plovdivu

bm, 20.4.2014

Tamara ZIDANŠEK ena naših najboljših mladink, trenutno na lestvici ITF zaseda 150. mesto, je na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Plovdivu osvojila svoj prvi mladinski turnir 2. kategorije in dosegla uspeh kariere. Danes je, tako kot včeraj, nastopila dvakrat. Najprej je v finalu pred finalom s 6-3 3-6 [10-5] premagala Ukrajinko, 5. nosilko Maryno VEKSLER.

V finalu je odlično formo samo potrdila, tekmo odigrala praktično brez napak in s 6-1 6-0 deklasirala Čehinjo Karolino NOVOTNO (ITF 271)..!

S tem pa njenih današnjih nastopov še ni konec saj bo nastopila še najmanj enkrat in sicer v polfinalu konkurence dvojic.

Tudi včerajšnji dan je bil za Tamaro v Plovdivu izjemno naporen, a hkrati uspešen. Po nekaj deževnih dneh se je namreč vreme v Bolgariji ustalilo in Tamara je morala na igrišče kar dvakrat.

Dopoldne je najprej igrala z Britanko, Georgino AXON (ITF 337) in zmagala z rezultatom 4-6 6-4 6-4.

Po uri in pol pavze pa je morala na igrišče še enkrat. Tokrat je bila njena nasprotnica Ukrajinka Gyulnara NAZAROVA (ITF 232) , ki je v drugem krogu izločila 1. postavljeno Slovakinjo Viktorio KUZMOVO ( ITF 84). Tamara je bila uspešna tudi v četrtfinalnem obračunu in se je z zmago 6-2 6-3 uvrstila v polfinale.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.