Seniors : Veteranska liga 2014

Veterani ŠTK Velenje osvojili veteransko ligo 2014

Otočec, 26.10.2014

ŠTKVE_veterani 2014_3_525

Po včerajšnjih polfinalnih tekmah play offa letošnje veteranske teniške lige, v katerih je v Mariboru ekipa TK Krka Otočec s 6-3 premagala ekipo domačega ŽTK Maribor, v Velenju pa so domačini z 8-1 premagali ekipo ljubljanskega Slovana, se je danes na Otočcu odigralo še zadnje dejanje, finalni obračun.

Za naslov sta se tako pomerili tretja in četrtouvrščena ekipa rednega dela, TK Krka Otočec in ŠTK Velenje.

Na Otočcu so bili boljši gostje iz Velenja, ki so po tekmah posameznikov povedli s 4-2, nato pa za končno slavje zmagali še prvo tekmo dvojic in povedli z neulovljivih 5-2.

Za zmagovalce, ekipo ŠTK Velenje so nastopili: Ljupko FIJAVŽ, Samo ZAKERŠNIK, Matjaž GROSMAN, Matjaž KONČAN, Vojko MEH in Stanislav SLATINŠEK, do uvrstitve v zaključni del pa sta jim pomagala še Marjan FURLAN in Blaž WEISS.

ŠTKVE_veterani 2014_2_525

Čestitamo !

ŠTKVE_Tk Krka_finalisti VL 2014_525

Na fotografiji: finalisti play offa s predsednikom TZS g. Markom Umbergerjem

Veteranska liga 2014 - play off

Ljubljana, 22.10.2014

Z zadnjo odigrano tekmo med veterani TD Slovan Ljubljana in TK Terme Ptuj, slavili so slednji s 6-3, se je končal redni del letošnje veteranske teniške lige. V ligi je nastopalo 8 ekip, za naslov zmagovalca lige pa se bodo v play offu pomerile najboljše štiri ekipe po rednem delu.

V play off, ki bo na sporedu 25. in 26.10.2014 so se uvrstile veteranske ekipe TD Slovan Ljubljana, ŽTK Maribor, TK Krka Otočec in ŠTK Velenje.

Polfinalna obračuna bosta na sporedu 25.10.2014. V Mariboru se bosta pomerili ekipi ŽTK Maribor in TK Krka Otočec, v Velenju bo obračun veteranov ŠTK Velenje in TD Slovan Ljubljana.

Finale bo na sporedu v nedeljo 26.10.2014 ob 10. uri. Gostitelj srečanja bo višje uvrščena ekipa rednega dela tekmovanja.

Veteranska liga 2014

Ljubljana, 25.4.2014

Objavljamo razpored tekem in seznam ekip za letošnjo veteransko ligo, ki se začne s prvim krogom 6.5.2014.

Po končanih tekmah pošljite zapisnik tudi na e-naslov bojan.matevzic@siol.net.

Razpis za nastopanje v veteranskih ligah v letu 2014

Ljubljana, 12.3.2014

Veteranska organizacija pod okriljem Teniške zveze Slovenije objavlja razpis za nastopanje v veteranskih ligah za leto 2014. Tekmovanje bo potekalo v :

1. slovenski moški veteranski ligi – skupini Vzhod in Zahod

V kolikor ne bo dovolj prijav za 2 skupini bo tekmovanje potekalo v enotni skupini kot v letu 2013.

Tekmovanje v 1. slovenski moški veteranski ligi bo potekalo po sistemu 6 iger posamezno ( kategorije 35+,40+,45+,50+,55+,60+ ) in 3 tekme dvojic (ena dvojica v skupni starosti 75+, druga dvojica v skupni starosti 90+, tretja dvojica v skupni starosti 105 let) . V dvojici 75+ ne smeta igrati skupaj igralca iz kategorije 35+!

Vsi igralci se morajo registrirati pri Teniški zvezi Slovenije. Registracija je za vse veterane letos brezplačna.

Ostale podrobnosti razpisa  najdete  TUKAJ.