Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Nina Potočnik četrtfinalistka v Franciji, Manca Pislak izgubila, odlično nastopa v Brnu tudi Sven Lah

bm, 24.4.2014

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v francoskem Beaulieu se je Nina POTOČNIK uvrstila v četrtfinale. Na izjemno močno zasedenem turnirju je premagala še drugo igralko elitne stoterice, 14. letno Rusinjo Evgenyo LEVASHOVO, 42. mladinko sveta in 6. nosilko turnirja. Nina je bila boljša z rezultatom 4-6 6-1 7-5.

Ni pa uspela uvrstitev v četrtfinale Manci PISLAK. V tretjem krogu je izgubila s 14. nosilko, Francozinjo Lucie WARGNIER, 87. mladinko sveta, ki je bila boljša z rezultatom 6-3 4-6 6-1.

V konkurenci dvojic so bile v četrtfinalu tri Slovenke. Končno smo dočakali, da sta dve naši dekleti združili moči in zaigrali skupaj in to se jima je obrestovalo. Manca PISLAK in Nina POTOČNIK sta v drugem krogu s 6-3 7-5 izločili prvi nosilki Romunko Ioano DUCU in Francozinjo Margot YEROLYMOS.

V četrtfinalu je bila še tretja naša igralka, Hana MRAZ. Igrala je v paru z Romunko karolo Patricio BEJENARU, v drugem krogu pa sta s 6-2 7-5 premagali 7. nosilki, Rusinji Anno JAKOVLJEVO in Dario KRUZHKOVO

. V četrtfinalu je prišlo do slovenskega obračuna, boljši sta bili Nina POTOČNIK in Manca PISLAK, ki sta se z zmago 6-2 6-4 uvrstili v polfinale.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.