Nina Potočnik in Manca Pislak uspešni v Franciji, z nastopi končali Bor Schweiger Mužar in Nika Zupančič v Tunisu, Tamara Zidanšek v finalu dvojic v Bolgariji

Manca PISLAK je dosegla pomembno zmago na ITF turnirju 1. ranga v francoskem Beaulieu. V drugem krogu je s 6-2 6-0 premagala 34. mladinko sveta, Kitajko Xiaodi YOU, 4. nosilko turnirja.

V naslednjem krogu jo čaka 14. nosilka, Francozinja Lucie WARGNIER, 87. igralka mladinske svetovne lestvice.

Še drugo zmago je dosegla tudi Nina POTOČNIK, ki je v s 3-6 7-5 6-4 premagala 12. nosilko, Britanko Freyo CHRISTIE, 76. mladinko sveta.

Na ITF turnirju 5. ranga v Tunisu je prvo zmago v karieri v glavnem turnirju mladinskega ITF turnirja dosegel Bor SCHWEIGER MUŽAR. Premagal je Tunizijca Mohameda Alija BELLALOUNO s 4-6 6-2 6-2. V drugem krogu je igral z 8. nosilcem, Rusom Mikhailom SOKOLOVSKIYIM in izgubil s 6-7(6) 0-6.

V prvem krogu glavnega turnirja v Tunisu je izgubila Nika ZUPANČIČ. S 7-6(3) 6-4 jo je premagala Belgijka Vicky GEURINCKX. S tem so slovenski igralci in igralke nastope v Tuniziji končali.

Z nastopi med posameznicami je v Bolgariji v prvem krogu ITF turnirja 3. ranga končala Tamara ZIDANŠEK, ta teden s 101. mestom najvišje uvrščena Slovenka na svetovni teniški lestvici. Program konca prejšnjega tedna, ko je v dveh dneh odigrala kar pet srečanj od tega štiri med posameznicami in osvojila turnir je pustil posledice in danes je izgubila v prvem krogu. S 6-4 6-3 jo je premagala domačinka Petia ARSHINKOVA.

Bolje ji gre v konkurenci dvojic, kjer igra s soigralko Anno BLINKOVO iz Rusije. Z dvema zmagama sta se uvrstili v polfinale.